Noduli tiroidieni hiperecogeni si ATPO marit - ce inseamna?

Intrebare postata de membru336782 cu 2 ani in urma - 3 raspunsuri
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Boli tiroidiene Hipotiroidism Test tiroida Tiroida Tiroidita autoimuna

Buna ziua,

Imi cer scuze ca apelez asa la dumneavoastra, dar sunt disperat.
Mamei mele i-au fost gasiti doi noduli tiroidieni in urma unei ecografii, dupa cum urmeaza:
Varsta: 58 de ani

Lob drept tiroidian: diam. A-P = 22.1 mm, diam. transv = 19.6 mm, diam. cranio-caudal = 57.3 mm, marit de volum, cu aspect neomogen, discret mai hiperecogen, se discern 2 imagini nodulare cu morfologie difuza, una cu diam. de 7.6 mm, mai hiperecogena, cu halou periferic, iar cealalta cu diam. de 5.8 mm, cu centru hiperecogen, aspectul fiind de "nodul la tinta", fara form. chistice.
Se vizualizeaza pediculul jugulo-carotidian fara imagini de adenopatii.

Lob stanga tiroidian: diam. A-P = 22 mm, diam. transversal = 20 mm, diam. cranio-caudal = 54.3 mm, marit de volum, cu aspect neomogen, mai hiperecogen, cu zone hiperecogene, fara noduli, fara form. chistice. Se vizualizeaza pediculul jugulo-carotidian fara imagini de adenopatii.

Istm: dimensiuni: 5 mm, ingrosat, cu ecostructura omogena, normecogena, fara noduli, fara form. chistice.

Concluzii: Gusa Tiroidiana, Noduli tiroidieni lob drept

In urma acestora si-a facut si urmatoarele analize:
- Colesterol HDL = 44 mg/dL (scazut = 60)
- Colesterol total = 266 mg/dL (optim > 200, borderline crescut: 200-240, crescut > 240)
- Trigliceride = 246 mg/dL (borderline crescut: 150-199, crescut: 200-499, foarte crescut >=500)
- Colesterol VDL = 49 mg/dL (= 190)
- Lipide totale = 934 mg/dL (400-700)
- Formula leucocitara a iesit in parametri normali
- VSH = 16 mm/h -

Raspunsuri (3)

membru336782 (cu 2 ani in urma)

continuare:

- Anti-TPO = 385 UI/ml -interval de referinta este mai mic decat 34
- T3 = 2 nmol/L (1.27-3.07)
- T4 = 85.6 nmol/L (66-181)
- TSH = 4.34 uU/ml (0.27 - 4.2)

Imi puteti spune ce ar putea cauza acesti noduli si ce natura ar putea avea? Este ceva grav? Valoarea foarte mare ATPO este periculoasa? Mentionez ca are tendinte de ingrasare, hipertensiune arteriala si uneori spune ca simte incetiniri ale gandirii.

Va multumesc!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Admin SfatulMedicului (cu 2 ani in urma)

Buna ziua,
Va recomandam sa mergeti la medic pentru interpretarea analizelor sau puteti folosi serviciul cu plata (http://sfatulmedicului.ro/consulta-medicul-online), unde veti primi raspunsul medicului.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
membru336782 (cu 2 ani in urma)

Am folosit serviciul cu plata si de 2 zile nu mi-a raspuns nimeni...

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.