Clickmed
programare rapida la medic

Rezultat secretie vaginala

Boli genitale feminine
Intrebare postata de cu 12 ani in urma

Ce tratament sa urmez?rezultat secretie vaginala: celularitate normala,rare polimorfonucleare PREZENT GARDNERELLA VAGINALIS Absent TR/MI/GO,..Ps.nu am partener

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rezultat secretie vaginala"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (11)

Iuli (acum 12 ani)

Tratamentul de urmat este cel prescris de medic pt gardnerella.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
(acum 12 ani)

da,dar nu mi-a dat nici un tratament,analizele mi-am facut la o clinica...Dar acum vreo 6 luni am fost sa-mi fac papanicolau si tot Gardnerella mi-a iesit,atunci mi-a prescris medicul un tratament pentru mine si partener Tinizol(4 medic.ce se beau toate deodata) si mi-a mai dat sa iau ovule Flagyl timp de 10 zile si se pare ca nu mi-a trecut,acum nu stiu ce sa fac...sa repet acelasi tratament dar fara Tinizol?

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 12 ani)

Mergeti din nou la medic, ii spuneti situatia, vedeti ce va zice. Daca nu sunteti multumita, apelati la alt medic. In nici un caz nu puteti primi un tratament online!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
DA!!!!! (acum 12 ani)

Intrebare : Ce este infectia vaginala gardnerella ?

Raspuns : In vagin exista, in mod normal, mai multe tipuri de bacterii si ciuperci : Lactobacillus Acidofilus, Gardnerella Vaginalis, Candia Albicans, Mycoplasma hominis (si altele). Toate acestea formeaza ceea ce se numeste "flora vaginala", unele ac***a rol de protectie, altele ac***a un posibil rol negativ. Mai simplu, se poate spune ca exista "cei buni" si "cei rai". Lactobabillus Acidofilus este in "tabara celor buni" - aceste bacterii, prin producerea de acid lactic si peroxid de hidrogen, creeaza un mediu acid in vagin (pH-ul acid natural al vaginului), controland si mentinand echilibrul florei vaginale in ceea ce priveste dezvoltarea celorlalte, prevenind astfel infectiile. Gardnerella Vaginalis este in "tabara celor rai" dar nu isi poate "face de cap" fiindca pH-ul acid normal al vaginului nu ii permite o dezvoltare excesiva.

Din anumite cauze flora de Lactobacillus se poate diminua, pH-ul acid normal al vaginului se modifica iar echilibrul florei vaginale este distrus. In aceste situatii Gardnerella Vaginalis (dar si altele din "tabara celor rai") se inmulteste peste masura provocand infectii vaginale. Inmultirea fara control a bacteriei Gardnerella Vaginalis provoaca vaginoza bacteriana.

Cateva dintre cauzele care pot duce la dezechilibrul pH-ului vaginal si deci al florei vaginale sunt : toaleta genitala excesiva, cu sapunuri dure, spalaturile intravaginale dese, lenjeria stramta din materiale sintetice, tratamente indelungate cu antibiotice sau diabetul.

Gardnerella Vaginalis nu este considerata ca fiind un agent patogen cu transmitere sexuala fiindca infectia poate apare si la femeile fara activitate sexuala. Totusi, s-a demonstrat ca in anumite conditii, activitatea sexuala poate favoriza aparitia vaginozei. Vaginoza bacteriana este asociata cu existenta partenerilor sexuali multipli (exces sexual) sau a unui partener sexual nou. Infectia cu Gardnerella Vaginalis nu este o infectie cu transmitere sexuala ci este o infectie endogena (care se datoreaza unor cauze din interiorul organismului) a tractului genital.

Manifestarile infectiei cu Gardnerella Vaginalis sunt :

* secretie vaginala omogena, cu tenta gri, aderenta la peretii vaginului, cu un miros de peste alterat, care se intensifica inaintea menstruatiei si dupa contactul sexual
* senzatie de arsura sau jena
* inrosire si umflare a vulvei

Tratamentul infectiei cu Gardnerella Vaginalis este recomandat in functie de cativa factori pe care ii stabileste medicul specialist. Este important atat tratamentul medicamentos dar este foarte importanta gasirea, intelegerea si eliminarea cauzelor favorizante.
In cazul recomandarii folosirii unei creme care contine ulei mineral trebuie sa se tina seama de faptul ca acesta poate deteriora produsele din latex sau cauciuc - prezervativul sau diafragma vaginala contraceptiva. De aceea, nu se recomanda folosirea acestora la mai putin de 72 de ore de la aplicarea tratamentului vaginal cu crema - aceasta NU inseamna contact sexual neprotejat ci folosirea prezervativului din poliuretan sau abstinenta sexuala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
(acum 12 ani)

va multumesc,am sa ma duc la iar doctor sa-mi prescrie ceva,dar pana ajung .. ca nu prea am timp pt.ca lucrez toata ziua..sper sa-mi pot face timp ca e f disconfortabil si are un miros neplacut.

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dar (acum 12 ani)

Poti sa-ti cumperi ovule Cervugid care sunt foarte eficiente in multe astfel de probleme. 10 ovule puse timp de 10 zile pe luna. Poti repeta tratamentul 3 luni consecutiv, daca mai ai probleme.
Spala-te cu apa calda in care ai pus o lingura de bicarbonat din farmacie sau chiar alimentar. Exista si niste pliculete Tantum rosa in farmacii. Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dar (acum 12 ani)

Compozitie:

Fiecare ovul contine Cloramfenicol 200mg, Metronidazol 500mg, Nistatina 150mg, Acetat de hidrocortizon 15mg, Lipex403 2135mg.
Actiune farmacoterapeutica:

Produs polivalent activ pe intreaga flora patogena vaginala implicata in producerea cervico-vaginitelor si in inflamatiile genitale interne.

Compozitia chimica complexa a medicamentului "Cervugid - ovule" asigura vindecarea proceselor inflamatorii de la nivelul vaginului, colului uterin, organelor genitale interne, precum si a inflamatiilor pelvine de diferite cauze. Componentele active ale medicamentului "Cervugid - ovule" acopera un mare numar de agenti patogeni (germeni microbieni micoze, paraziti, micoplasme si chlamidii), potentandu-se reciproc. Cloramfenicolul are actiune bacteriostatica asupra bacililor Gram negativi, cocilor Gram pozitivi, actinomicetelor, spirochetelor, ricketsiilor, micoplasmelor si chlamidiilor; este activ asupra germenilor anaerobi (inclusiv genul Clostridium) si spirochetelor anaerobe.

Metronidazolul are actiune antitrichomonazica, dar cuprinde de asemenea si Entamoeba histolitica, germeni anaerobi (mai putin Clostridium), si spirochete anaerobe.

Nistatina este antifungic polivalent cu actiune fata de speciile Candida, Cryptococcus neoformans, Coccidoides immitis etc.

Acetatul de hidrocorizon este antiinflamator nespecific si actioneaza prin reducerea reactiilor congestive locale.

Lipex403 este o grasime semisintetica, care, pe langa actiunea de transport a celorlalte substante active, este el insusi un principiu activ, ac***a uri puternic rol trofic pe mucoasa cervico-vaginala.
Indicatii:

Vaginite si cervicite microbiene (produse de Corynebacterium vaginalis sau Haemophylus vaginalis, microorganisme obisnuite, colibacili, streptococi si alti germeni piogeni aerobi si anaerobi), vaginite trichomonazice (in acest caz se va trata si partenerul) si se va asocia cu metronidazol per os; se va excepta primul trimestru de sarcina cand administrarea metronidazolului este contraindicata.
De asemenea, este indicat in vaginite micotice produse de Candida, singura sau in asociere cu alte specii de fungi, vaginite generate de micoplasme si chlamidii (sensibile intotdeauna la cloramfenicol), vaginite mixte produse prin asocierea de bacterii, trichomonaze si candidoze, vaginite atrofice produse de carente estrogenice la menopauza (insotite de dispareunie, prurit si arsuri locale precum si de tulburari urinare : mictiuni frecvente sau incontinenta urinara de efort functionala).

Inainte de efectuarea citotestului, intotdeauna se vor trata infectiile cervico-vaginale, dupa care se va trece la recoltare, tratamentul cu "Cervugid - ovule" ac***a rolul de a clarifica campul microscopic si a ajuta la interpretarea corecta a frotiului.

Un loc important in cadrul infectiilor cervico-vaginale il ocupa tratamentul cu "Cervugid - ovule" a infectiilor cu HPV (prescurtare de la Virusul Papilomei Umane considerat ca fiind agentul etiologic al cancerului de col uterin). Prezenta virusului HPV la nivelul colului uterin este demonstrata prin examen citologic, adica prin examenul frotiului pe lame, de pe col si vagin. Virusul determina modificari morfologice specifice ale celulelor de la acest nivel care se exprima in sistemul Bethesda (inlocuitorul actual al claselor Papanicolau - Babes) prin clasele ASCUS, LSIL HSIL sau AGUS. In infectiile cu Virusul Papilomei Umane unde citotestul in sistemul Bethesda este ASCUS, LSIL, HSIL sau AGUS, administrarea a trei cure de "Cervugid - ovule" a condus aproape in toate situatiile la normalizarea citotestului. Prin aceasta actiune, "Cervugid - ovule" are rol profilactic in cancerul de col uterin.

In cervicitele insotite de eroziuni sau ulceratii sunt necesare trei cure cu pauza de 7 zile dupa fiecare cutie, pauza necesara pentru a prinde formele sporulate de agenti care germineaza intre timp.

Rezultate foarte bune s-au obtinut in toate procesele inflamatorii pelvine (congestii pelvine, metrite, anexite, celulite pelvine, pelviperitonite si procese inflamatorii care insotesc formatiunile tumorale benigne sau maligne), in chisturile ovariene neoperabile (de dimensiuni mici), in tulburarile menstruale (insotite de fluxuri abundente si dureri).

O alta indicatie este aseptizarea locala inaintea interventiilor in sfera genitala: histerosalpingografii, biopsii cervicale, histerectomii, anexectomii etc, precum si la bolnavele tratate cu imunosupresoare, citostatice sau corticosteroizi unde puterea de aparare a organismului scade.

In timpul tratamentului si dupa tratament se va acorda o atentie deosebita prevenirii recontaminarii, in scopul evitarii recidivelor. Pentru aceasta, se vor depista si se vor trata la pacient, partener sau oricare din membrii familiei orice alta localizare a candidozelor (inghinala, bucala, intertrigo al coapselor, interfesier, anorectal, interdigital, ungheal etc). Toaleta locala se va face dupa spalare pe maini cu apa si sapun (cateva minute), iar vasele folosite pentru toaleta intima vor fi spalate, oparite si dezinfectate cu alcool; lenjeria intima (personala, netransmisibila si pastrata in pungi separate) se fierbe, se calca cu fierul incins si se schimba zilnic; se va trata obligatoriu partenerul daca este bolnav sau purtator sanatos, iar intotdeauna inainte de contact, partenerul se va spala pe organele genitale externe cu apa si sapun. Se considera ca virusul HPV este cantonat in secretia de la nivelul santului balanopreputial -smegma- si prin contact sexual se transmite la femeie; de aceea se impune fidelitate si igiena locala riguroasa. Se va evita frigul si umezeala prin imbracaminte si incaltaminte corespunzatoare. Se va asigura un aport corespunzator de lichide (1,5 l pe zi) pentru prevenirea constipatiei, iar din regimul alimentar se vor evita alcoolul, alimentele condimentate (usturoi, ceapa, ardei), conservele si dulciurile rafinate sau concentrate, preferandu-se un regim alimentar bogat in proteine vegetale si animale (carne, branzeturi, oua, unt). Se va evita fumatul si se va elimina un diabet clinic sau subclinic prin determinarea glicemiei sau hiperglicemiei provocate. In cazul aparitiei recidivelor, controlul medical va elimina o cauza organica (polip cervical, uterin, endometrita cronica, fibromiom uterin, tumori salpingo-ovariene etc); folosirea prezervativului poate fi responsabila de persistenta secretiei, motiv pentru care la cuplurile stabile se recomanda alt mijloc contraceptiv. Tratamentul va trebui sa fie complet si nu se va intrerupe chiar daca simptomele locale au disparut.
Mod de utilizare:

Se va administra cate un ovul seara, inainte de culcare, intravaginal, timp de 12 zile.
In infectiile cu HPV si in cervicitele ulcerate se vor folosi trei cutii de ovule cu o pauza de 7 zile intre perioadele de administrare. Adjuvant, inainte de folosire se pot efectua spalaturi locale cu apa calda bicarbonatata (1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa) sau cu ceai de musetel.
In procesele inflamatorii genitale interne se poate asocia la nevoie si cu alte medicamente administrate pe cale generala, la indicatia medicului curant.
Administrarea se poate realiza fara probleme si pe timpul ciclului menstrual, exceptand situatiile in care este posibila exagerarea durerilor de ciclu cand se va administra numai intre menstruatii.
Contraindicatii:

Nu se va administra la bolnavele care prezinta intoleranta la unul din componentele medicamentului si nici la gravide in timpul primului trimestru de sarcina. Pentru precautie nu este indicat nici in perioada de alaptare.
De asemenea, este contraindicat in afectiunile hematologice severe, alergice, insuficienta hepatica sau renala severa, diabet steroidic, ulcer gastro-duodenal activ, hipertensiune arteriala maligna.
Prezentare:
Cervugid
Cutii cu 12 ovule
Pastrare:

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Melia (acum 3 luni)

Un raspuns complex si foarte folositor si informativ!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Melia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Melia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
(acum 12 ani)

multumesc mult,data trecuta am luat Flagyl care ,de asemenea,contine metronidazol dar nu mi-a trecut ,de data am sa incerc ce mi-ati propus si de spalaturi am auzit ca-s bune,ms mult

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
laura (acum 12 ani)

Eu zic sa nu faci acele spalaturi,pt ca favorizeaza inmultirea Gardnerellei..ovulele sunt bune,dar zic ca cel mai bine mergi la medic,pt un tratament complet.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ticaradiana (acum 9 ani)

dupa tratamentul penreu scurgere trebe sa mai repet examinarea cu lama

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.