Clickmed
programare rapida la medic

Ce poate fi?

Boli cu transmitere sexuala
Intrebare postata de corny cu 13 ani in urma

De cateva zile sotului meu i-a aparut o scurgere alb galbuie ,insotita de prurit si inflamarea si inrosirea preputului .cine poate sa-mi de-a un raspuns pt ca imi trec tot felul de nebunii prinn cap,eu am lipsit o saptamana si cand m-am intors l-am gasit cu asta

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce poate fi?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Adrienne (acum 13 ani)

Este clar ce poate fi...............ar fi bine sa mearga la un urolog. Iar tu, ar fi bine sa faci niste analize ginecologice : o lama si un PN. Multa sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
corny (acum 13 ani)

multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de corny
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de corny
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
de pe net (acum 13 ani)

Gonoreea, cunoscută şi sub denumirea de blenoragie, este o boală cu transmitere sexuală foarte frecventă, produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Netratată, gonoreea poate produce unele afecţiuni extrem de severe precum epididimita (la bărbaţi) şi infertilitatea (la femei).
Semne şi simptome gonoreei
În jumătate dintre cazuri, gonoreea (blenoragia) evoluează asimptomatic. De multe ori, simptomele încep să apară atunci când infecţia s-a extins şi în alte regiuni ale corpului. Simptomele iniţiale la femei sunt uşoare şi pot fi confundate cu o infecţie urinară. Apar semne precum usturime la urinare, prurit, scurgeri vaginale anormale, sângerări vaginale anormale, dureri pelviene, durere la contact sexual, febră şi stare generală de oboseală. Atunci când gonoreea s-a răspândit şi în alte părţi ale corpului, apar erupţiile cutanate şi durerile articulare. La bărbaţi, primele simptome de gonoree apar, în general, la 2-14 zile după expunerea la bacterie. La început, apare o senzaţie de furnicătură în uretră. Urinatul devine, mai apoi, dureros şi se constată o secreţie lăptoasă. Pe măsură ce infecţia evoluează, durerea uretrală devine mai pronunţată şi se elimină mari cantităţi de secreţie cremoasă. La femei, simptomele pot să nu apară în primele trei săptămâni. lnfecţia afectează, de obicei, colul uterin şi alte organe reproducătoare, ca şi uretra. La aproximativ 50% dintre femei, singurele simptome sunt creşterea cantităţii secretiei vaginale şi o inflamaţia, semne care pot fi evidente doar la examinarea pelviană. Simptomele sunt adesea atât de uşoare încât multe femei nu realizează că au infecţie. Sexul oral poate produce gonoree faringiana, care duce la dureri în gât şi dificultăţi la înghiţire. Multe persoane pot să nu prezinte simptome. Dacă infecţia se răspândeşte la ochi, poate produce înroşirea şi inflamarea ochilor (conjuctivita).
Ce este gonoreea?
Gonoreea, cunoscută şi sub denumirea de blenoragie, este o boală cu transmitere sexuală (BTS), produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Este mai frecventă la persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani. Apare atât la femei cât şi la bărbaţi. Aproape jumătate dintre femeile infectate nu au simptome, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii. Gonoreea se transmite în timpul unui act sexual (vaginal, anal, oral), de la un partener infectat.
Diagnostic gonoree

Simptomele enumerate mai sus sesizează medicul ginecolog cu privire la apariţia bolii. Pentru confirmarea diagnosticului de gonoree, medicul va lua probe din secreţii sau din ţesuturile infectate pentru a fi examinate la laborator. Înaintea acestei analize este contraindicată administrarea antibioticelor. Simptomele de gonoree sunt similare altor boli cu transmitere sexuală (BTS). Din acest motiv, analizele de laborator sunt extrem de importante.
Cât de gravă este gonoreea?
Gonoreea (blenoragia) este o infecţie acută care devine cronică, în cazul în care nu este tratată. La bărbaţi, gonoreea poate duce la epididimită. La femei, se poate extinde la uter şi la trompele uterine, producând boală inflamatorie pelvina (BIP). BIP poate duce la sterilitate. Gonoreea se poate răspândi prin fluxul sangvin, producând infecţii în altă parte a corpului. Este posibil să apăra febră, erupţie, durere articulară şi rigiditate. Aceste complicaţii pot determina o afectare articulară definitivă. Tratată corect, gonoreea poate fi vindecată cu succes. Totuşi, unele specii de gonococi sunt rezistente la antibiotice.
Tratament gonoree
Dacă ai fost diagnosticată cu gonoree (blenoragie), este important să te abţii de la contactul sexual până la eliminarea completă a infecţiei. Medicul îţi va prescrie antibiotice pentru tratarea infecţiei. De asemenea, îţi poate recomanda unele medicamente analgezice. Tratamentul general al complicaţiilor la bărbaţi constă în băi de şezut fierbinţi (dacă este prezentă epididimita), repaus la pat şi comprese reci. La femei, infecţia trompelor uterine necesită repaus la pat şi, eventual, intervenţia chirurgicală, dacă infecţia nu se rezolvă. Medicul îţi va recomanda repetarea testelor pentru a se asigura de eliminarea infecţiei.
Prevenirea gonoreei
Cea mai bună metodă pentru prevenirea gonoreei este practicarea sexului protejat şi adoptarea unei igiene sexuale corecte. Astfel, sunt contraindicate relaţiile sexuale cu mai mulţi parteneri sau cu persoane infectate cu BTS. Prezervativul este singura metodă contraceptivă care poate proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mariandreita (acum 13 ani)

Sti ce se spune ......,, ESTE BARBAT ! ARE VOIE ! ,, A uitat mititelul sa se protejeze .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mariandreita
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mariandreita
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andreea (acum 13 ani)

dupa tratamentul impotriva gonoreei cate zile nu ai voie contact sexual?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.