Clickmed
programare rapida la medic

Foame permanenta

Alzheimer
Intrebare postata de hoho cu 9 ani in urma

Buna ziua, Mama a fost diagnosticata cu doi ani in urma cu dementa senila cu Alzheimer in secundar.
Sufera si de diabet.
De circa 5 luni, are obsesia mincarii. Este singura preocupare. Cere de mincare din 10 in 10 minute, inclusiv noaptea. Nu recunoaste ca a mâncat. Daca nu ise da plinge ca un copil mic, sau devine violenta. Am incercat cu diverse tratamente naturiste si cu Crom sa mai estompam aceasta foame . Nu reusim.
Daca cunoasteti vre-un tratament sau cum ar trebui sa procedam.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Foame permanenta"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 saptamani)

Buna ziua,

Foamea constanta ar putea fi cauzata de diabet, astfel implinirea nevoilor alimentare constant ar putea fi perceputa ca o obsesie. Este important sa discutati cu un doctor despre aceasta problema pentru a ajusta medicatia pentru diabet daca este necesar.

De asemenea, dementa cu Alzheimer poate afecta multe functii cognitive, inclusiv capacitatea de a recunoaste cand persoana este satula. E posibil ca mama dvs. sa nu isi mai aminteasca ca a mancat, ceea ce o face sa ceara mereu mai multa mancare. Aici interventia unui neurolog ar fi necesara pentru a evalua stadiul bolii si a oferi strategii de gestionare adecvate.

Implicarea unui nutritionist ar putea fi de asemenea utila. Acesta ar putea ajuta la crearea unui plan de masa care sa asigure ca mama dvs. primeste suficiente calorii si nutrienti pe parcursul zilei, ceea ce ar putea ajuta la gestionarea senzatiei de foame.

In final, consiliere pentru familie ar putea fi de ajutor. Un psihoterapeut va putea oferi strategii pentru gestionarea comportamentului mamei dvs. si reducerea anxietatii legate de aceasta situatie.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati medici pe specialitatile mentionate in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestora:
https://www.clickmed.ro/medic/diabet,
https://www.clickmed.ro/medic/neurologie,
https://www.clickmed.ro/medic/nutritie,
https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/mancatul-compulsiv_13394
sfatulmedicului.ro/Boala-Alzheimer-si-alte-boli-degenerative/cum-tratam-boala-alzheimer_20105

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.