Clickmed
programare rapida la medic

Repercursiuni

Avortul
Intrebare postata de m_c_livia cu 13 ani in urma

Ce repercursiuni poate avea un avort sau mai multe

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Repercursiuni"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

de pe net (acum 13 ani)

Consecintele avortului provocat asupra sanatatii femeii
Email
despre Avort

avort provocatExista, din pacate, din ce in ce mai multe femei care renunta cu usurinta la prima sarcina, lipsindu-se, uneori pentru toata viata, de bucuria maternitatii. Intreruperea sarcinii nu este o interventie atat de simpla si lipsita de riscuri precum pare, si de aceea este bine sa cunoastem urmarile nefaste pe care le poate avea asupra sanatatii femeii inainte de a face un asemenea pas.

Dupa cum se stie, graviditatea determina modificari hormonale si functionale in organismul femeii, iar un avort duce la o profunda perturbare a lor. Organismul nu mai este capabil sa se sadapteze la noile conditii care au survenit brusc prin efectuarea avortului si atunci apar dereglari in functionarea unor organe interne.

Orice fel de avort poate fi urmat de accidente si complicatii imediate sau tardive; metodele intrauterine sunt cele care au platit in toate timpurile cel mai mare tribut de victime. Folosirea unor substante toxice pentru a actiona direct asupra sarcinii poate duce la intoxicatii grave ale organismului matern, prin patrunderea in sange a substantelor respective si la o serie de complicatii locale, cum ar fi necroza organelor genitale.

Complicatiile cele mai frecvente dar si cele mai grave sunt procedeele instrumentale intrauterine; astfel intalnim perforarea, hemoragiile si infectiile. Uterul gravid este foarte intens irigat cu sange iar lezarea peretelui sau prin perforatii poate provoca hemoragii de o intensitate deosebita. Infectia insa este cea mai frecventa complicatie, mai ales in cazul avorturilor provocate clandestin.Sursa de infectie poate fi data de instrumentele sau mainile celui care provoaca avortul; pot apare infectii ale peretelui uterin, ale trompelor uterine si ovarelor, sau infectii extinse pana in cavitatea abdominala ce pot duce la septicemii. O forma periculoasa a infectiei, mai ales in cazul avorturilor provocate clandestin, este septicemia gangrenoasa. Daca aceasta ramane localizata in cavitatea uterina vindecarea este posibila, insa daca este cuprins si peretele uterin, poate surveni decesul. Prin avortul provocat clandestin se mai pot declansa si infectia tetanica, embolia gazoasa si intoxicatia generala, cazuri in care decesul poate surveni in cateva minute.

O parte din infectiile provocate de avort nu se vindeca radical, ci se cronicizeaza. Inflamatiile genitale sunt foarte dureroase, micsoreaza puterea de munca a femeii, necesita numeroase tratamente si produc perturbari ale vietii sexuale. De asemenea exista cazuri in care singura solutie pentru salvarea vietii este operatia mutilanta de scoatere a uterului, ceea ce face ca femeia sa devina inapta pentru sarcina toata viata.

O alta urmare a avortului o constituie tulburarile glandulare; ovarele, facand parte din marele complex cu secretie interna, pot determina dereglarea intregului organism. Cele mai frecvente sunt tulburarile menstruale. De multe ori, dupa avort, prima menstruatie intarzie cu 2-3 saptamani; refacerea mucoasei uterine devine mai dificila si poate apare hipomenoreea ( scurtarea duratei menstruatiei si scaderea cantitatii de sange menstrual ) sau oligomenoreea ( aparitia menstruatiei la 2-3 luni).

Se poate intampla de asemenea ca, dupa un numar de avorturi,de multe ori chiar si dupa prima intrerupere de sarcina, atunci cand cei doi soti se hotarasc sa aiba un copil, femeia sa constate cu nemultumire ca acest lucru nu mai este posibil. Sterilitatea care se instaleaza pentru o perioada de timp sau definitiv se datoreste fie unor tulburari neuro-hormonale, fie sinechiilor uterine.

Sterilitatea, adica incapacitatea unor femei de a mai ramane insarcinate, este o adevarata infirmitate pentru cea care isi doreste un copil si nu il poate avea. Lipsa unui copil mult dorit poate zdruncina insasi familia si nu putine sunt cazurile in care aceasta stare a dus la divort. In unele situatii, dupa un numar de avorturi, cand o femeie se decide sa aiba un copil, aceasta poate avorta spontan si nu o data, ci de mai multe ori.

Avortul spontan se adauga la suferinta femeii care nu mai poate sa pastreze o sarcina, oricate tratamente ar face. Practic avorturile spontane repetate si nasterile inainte de termen sunt urmari, mai indepartate dar grave, ale avorturilor provocate.

Tot o consecinta grava o reprezinta si infectiile trompelor si ovarelor care pot duce la sarcini extrauterine. Unele femei reusesc sa duca sarcina pana aproape de termen dar fatul are pozitii anormale in uter, cu riscuri atat pentru mama, cat si pentru copil. Exista din pacate si situatii cand, in apropierea termenului pentru nastere, fatul moare din cauza insuficientei placentare, tot o urmare a avorturilor repetate.

Este clar ca fericirea unei mame este in mare masura datorata sanatatii copilului ei, dar ea trebuie sa fie constienta ca propria-i sanatate este conditia de baza pentru a naste un copil sanatos si normal. Iar pentru asta trebuie evitate avorturile.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Maria (acum 13 ani)

si eu am facut avort in urma cu un an de zile si de atunci am incercat de multe ori sa ma i raman dar nu s-a putut
mi-e frica sa merg la un doctor deoarece imi va da un raspuns negativ iar asta ar insemna despartirea de sotul meu
dar sunt constienta de fapptul ca o data tot va trebui sa merg la un control

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 13 ani)

sterilitate si remuscari

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iona (acum 12 ani)

Raspunsul reprezinta un text din acest articol http://www.mamicamea.ro/despre-avort-antiavort/consecintele-avortului-provocat-asupra-sanatatii-femeii.html

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.