Clickmed
programare rapida la medic

Simptomatologie asociata anxietatii ?! raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Anailad cu 9 ani in urma

Buna ziua,

In 2012 am fost diagnosticata cu sindrom anxios si tulburare de panica, in urma caruia mi s-a prescris Zoloft in concentratii crescute pana la 200mg/zi. Dupa vreo 2 ani de tratament si psihoterapie, am renuntat la medicamentatie si timp de jumatate de an am fost ok. Dupa alte simptome tipice asteniei de primavara, anul trecut in iunie am reinceput tratamentul, dar de data aceasta ma mentin la 75mg/zi de cateva luni.

De ceva timp insa, au aparut simptome pe care inainte nu-mi amintesc sa le fi avut: ameteli si vedere incetosata, senzatie de "tauneala" (parca ma bate cineva constant), vertij, dureri de ceafa, pofta de mancare fie scazuta fie crescuta (radical diferita de la o zi la alta), sete excesiva.

Mentionez ca am facut urmatoarele investigatii: oftalmologie - prescriere ochelari, dioptrii nesemnificative, analize oftalmologice perfecte (tensiune oculara, fund de ochi); neurologie - sufar de sindrom migrenoid din 2006, diferite tratamente fara rezultat, consultul a fost ok, echilibru si reflexe ok, mi s-a recomandat doar un RMN; cardiologie - usoare dereglari ale pulsului, mi s-a recomandat Betalok doar la nevoie si eventual un holter pentru siguranta proprie.

Medicul psihiatru mi-a zis ca reactiile nu le vede ca asociate tratamentului, nu ma considera nici ipohondra (cu toate ca eu ma simt ca a fi) si mi-a recomandat doar vitamine, pe care sa le asociez Zoloftului. Insa pe orice prospect m-as uita, nu gasesc un complex de vitamine care sa nu interactioneze cu sertralina.

Intrebarea este: simptomatologia sus mentionata poate fi asociata anxietatii/ medicamentatiei/ asteniei de primavara ... sau recomandati alte investigatii fata de cele de mai sus, eventual un complex de vitamine?

Multumesc anticipat si astept raspunsul dvs!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Simptomatologie asociata anxietatii ?!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Buna seara! Dintre vitamine, in ideea linistirii, poti merge pe magneziu si B6.
Iti recomand, insa, sa iei legatura cu un psihoterapeut (cat timp ai facut psihoterapie, si ce a spus terapeutul tau despre tratamentul facut?) si, impreuna, sa hotarati un drum. Daca doresti, ma poti contacta la adresa [email protected]

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Anailad (acum 9 ani)

Buna dimineata,

Multumesc ptr raspuns.

Eu am reinceput terapia si din punct de vedere al cognitiei sunt pe drumul cel bun, irationalul nu mai este atat de prezent in gandirea mea, astfel ca terapeutul nu vede asta ca pe o explicatie la simptomele mele. In continuare combin cognitiv-comportamentalul cu NLP si diverse alte tehnici, inclusiv grupuri de dezvoltare personala.

Ca si minerale, Mg are un nivel f bun in ser, astfel ca nu il vad ca pe un necesar in organism, iar despre B6 stiu ca se gaseste in combinatie cu triptofanul in majoritatea complexelor de vitamine, insa triptofanul este contraindicat in tratamentul cu sertralina.

Astept in continuarea si alte idei :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Anailad
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Anailad
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna ziua,

Anailad, uneori anxietatea si atacul de panica sunt produse de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale , de care, de multe ori, nu suntem constienti. In asemenea situatii, pastilele, ceaiurile etc, nu modifca stilul de gandire si convingerile noastre eronate .
De aceea este indicat ca, pe langa tratamentul medicamentos, sa urmezi in continuare si sedinte de psihoterapie, mai ales cea de tip cognitiv-comportamental
Stilul de gandire si convingerile disfunctionale pot fi modificate cu ajutorul psihologului in cadrul sedintelor de psihoterapie. Acestea se pot tine si online, efectele fiind la fel de bune:
http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/psihoterapia-online-a-anxietatii/

Sper ca aceste informatii sa iti fie utile!
Cu bine,

Psihoterapeut Gabriel Pirvan
Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Cristina c (acum un an)

Bună. Ai mai rezolvat ceva, ce investigații ai făcut în privința amețelilor? Le mai ai?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Cristina c
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Cristina c
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.