Afectiunile prostatei

Adreseaza o intrebare comunitatii Afectiunile prostatei

Operatie la prostata

Postat de Ludovica1 cu 4 ani in urma

Ce riscuri sunt pentru eliminarea prostatei (operatie de scoatere a prostatei).
la un PSA de 12,5 s-a facut o biopsie in urma careia a rezultat o hiperplazia benigna de prostata.
In acest caz pentru a nu mai avea probleme, de a nu se mai face analize din 6 in 6 luni ca sa vedem ca PSA o ia razna, de a reface biopsia, si pana vine rezultatul sa albim, si sa nu putem dormi am dori sa stim riscurile care sunt pentru aceata operatie si care este cea mai buna metoda de a o opera.
Precizez ca este vorba de un barbat de 59 de ani la care in timp de 6 luni s-a dublat valoarea PSA

Multumesc anticipat.

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
  • Adrienne (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Hiperplazie inseamna crestere in dimensiune. Benigna inseamna ca nu se datoreaza cancerului. Daca acest diagnostic este pus in urma unei biopsii, atunci un PSA de 12,5 nu este chiar asa de mare. Ar trebui sa nu va grabiti cu operatia, dupa ..vor fi probleme mult mai mari, va avea probleme in ceea ce priveste retentia urinii si altele, care-l va face sa aiba inclusiv probleme de ordin psihic. Sfatul meu este sa ia AVODART 0,5 mg, timp de 6 luni [ pt. inceput], cate o capsula pe zi ,seara, o cutie cu 30 caps. costa 90 de roni. Dupa aceste 6 luni sa refaca PSA-ul si veti vedea cat va scadea de bine. Deci odata ce nu este cancer, sa mearga pe acest tratament este sigur si verificat. Multa sanatate !

    Raspunde
  • claudia d (cu 4 ani in urma)
    • 0

    la un PSA mai mare de 15 exista risc de cancer de prostata? si daca da in caz de operatie poate avea consecinte mai grave?

    Raspunde
  • gygy (cu 4 ani in urma)
    • 0

    la unpsa de 15 70% sunt sanse din pacate de cancer la prostata repetati psa si apoi faceti investigatii

    Raspunde
  • ionescu mihai (cu 4 ani in urma)
    • 0

    in urma efectuarii analizei ..PSA..rezultat;.psa total=2,9..intervalu biologic de referinta0-4ng\mlsi ..frepsa=0,96..interval=0,05-0.42..cine stie sa-mi dea un raspuns.....si e4ventual unele sfaturi...va multumesc

    Raspunde
  • popa cristian (cu 4 ani in urma)
    • 0

    am o cunostiinta de 55 de ani care are prostata si vrea sa stie ce riscuri prezinta o operatie de prostata

    Raspunde
  • din (cu 3 ani in urma)
    • 0

    nici un risc eu mam operat si sunt fff bine analizele sunt fff bune am 55ani

    Raspunde
  • marin (cu 3 ani in urma)
    • 0

    riscurile sint ffff mari am trecut prin asa ceva

    Raspunde
  • loredana (cu 2 ani in urma)
    • 0

    Va referiti la operatia clasica de prostata ? Asi dori sa stiu unde v-ati operat si la ce riscuri va referiti.

    Raspunde
  • loredana (cu 2 ani in urma)
    • 0

    Daca va referiti la operatia clasica de prostata, va rog sa-mi comunicati daca ati avut incontinenta urinara si cat timp a durat.

    Raspunde
  • george (cu 4 ani in urma)
    • 0

    urinam des decind eram copil sa fi avutrepercursiuni acest fapt uneori am dureri in partea de jos a vezicii urinare inainte de eliminarea urinei o vina poate avea ssi diabetul uneori urinez des alteori normal sint diagnosticat cu adenom de prostata urmez de vani de zile tratament cu omnix se poate lua fara problame?> am luat si toracan cred ca e bine sa nu ma grabesc pentru operatie sau cind de fapt trebuie operata prostata dar din cite am inteles si dupa operatii apar probleme chiar multi repeta operatia daca mai apuca sau mor dupa o perioada scurta

    Raspunde
  • ari (cu 4 ani in urma)
    • 0

    psa > 6 duce cu gindul la cancer de prostata.stiu insa persoana cu val psa24 care nu avea cancer , si in urma unei intervetii chirurgile (vaporizare plasmatica a prostatei)a avut psa 1,1.
    Interventia clasica nu este de recomandat pt ca spre deosebire de plasmavapozizare (ef.in clinica privata) duce la incontinenta urinara si poate siimpotenta.
    Raspund acestor intrebari pt ca am suferit si eu mult alaturi de sotul meu
    dar acum NE ESTE F F F BINE, sintem fericiti,linistiti,cu toate functiile vitale in forma buna -ceea ce va doresc si voua

    Raspunde
  • Ludovica1 (cu 4 ani in urma)
    • 0

    socrul meu, caci despre el am vorbit cand am poatat intrebarea a fost la medic si i-a spus ca urmare a biopsiei a avut valoarea de 12,5 la PSA, a facut tratament o luna de zile si acuma are 6.8 PSA, medicul la care merge la sfatuit sa nu se gandeasca la operatie, pentru ca valorea normala a PSA in jurul acestei varste (60 ani)este de 6.1, iar inainte de culcare sa nu bea multe lichide.

    Raspunde
  • gygy (cu 4 ani in urma)
    • 0

    mergeti si faceti investigatii amanuntite eventual biopsie pentru ca nu este de joaca sunt patit din pacate la noi urologia nu este bine dezvoltata

    Raspunde
  • Elisa (cu 2 saptamani in urma)
    • 0

    D-na Ludovica1 va rog frumos,daca puteti,as vrea sa stiu ce tratament a urmat socrul Dv. sunt in aceeasi situatie cu tatal meu,si sincer va spun,nu stiu ce decizie sa iau.sa se opereze s-au nu.As incerca cu tratament.Astept raspunsul Dv.
    Va multumesc,multa sanatate !

    Raspunde
  • Adrienne (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Recomandat este sa nu opreasca tratamenul dupa o luna, caci valoarea va creste iarasi. Adenomul de proastata nu se vindeca ci poate fi tinut sub control,cu medicatie. Multa sanatate !

    Raspunde
  • miki (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Buna ziua!

    In urma cu cateva zile tatalui meu ,in varsta de 59 de ani i-a sosit rezultatul PSA-ului acesta fiind de 11, in urma acestui fapt s-a recurs la punctie, momentan asteptam rezultatul de la laborator. In momentul de fata, tata face tratament cu XANTRAL SR 500mg.1/zi siTavanic la fel 1/zi.

    As vrea sa stiu ce sanse are tatal meu sa nu ajunga la operatie?
    Va multumesc anticipat!

    Raspunde
  • colnago (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Colegul meu, un barbat de 56 de ani, in urma cu 1,5 ani, a fost diadnosticat cu cancer de prostata, neoperabil. A avut PSA 280! Imediat a fost supus tratamentului medicamentuos, si pe linga, un tratament naturist cu sucul Tahitian Noni. Dupa nici o luna de zile PSA-ul a revenit la 44. iar dupa 3 luni avea PSA 4ng/ml. Nu a simtit efectele secundare ale chimioterapiei.

    Raspunde
  • eugen (cu 3 ani in urma)
    • 0

    snt in aeeasi barca cu prietenul tau, as dori sa vb cu el . tel meu, 0723 599 820 .

    Raspunde
  • colnago (cu 3 ani in urma)
    • 0

    Eugen, colegul meu, din pacate, a decedat acum trei luni, avea metastaze la oase, 40%...Dumnezeul sa-l odihneasca.
    Dupa o perioada, dupa ce s-a simtit mai bine, renuntase sa consume sucul noni. Insa starea lui a inceput din nou sa se inrautateasca...
    Ori cum, a apelat la medici prea tirziu nu prea mai erau sanse reale sa se vindece. Cert este ca in timp ce comsuma sucul, se simtea mai bine, dar nimic nu poate face minuni.
    Iti doresc sanatate!

    Raspunde
  • marin (cu 3 ani in urma)
    • 0

    buna ziua sint in situate asemanatoare am 56 de ani am fost operat mare gresala am intrat in operatie cu psa 27 si la 6 luni dupa operatie am 70 psa as vrea sa vorbesc cu dv tlf 07839003 sau mmirea22@yahu.com

    Raspunde
  • nin (cu 4 ani in urma)
    • 0

    am 56 ani si un psa de 5,38;am luat seren 1 luna ascazut la 4,3
    as putea avea cancer?

    Raspunde
  • colnago (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Va poate da doar medicul un raspuns corect. PSA 5,38 nu este mare dar deja exista sansa, din pacate. Nu neglijati, mergeti la consultatii din 3 in 3 luni.

    Raspunde
  • nin (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Multumesc mult!
    medicul mi-a solicitat o ecografie transrectala si preluare de tesut din prostata.Dar mi-e teama al dracu sa bag acul ala de 10-12 ori.Nu se pot produce reactii secundare?sau nu exista riscuri la asa ceva?

    Raspunde
  • colnago (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Sincer, eu nu asi fii de acord cu asa ceva. Eu am doar 39 de ani, nu sufar de nici o problema de sanatate, cred eu. Nu exista alta metoda de preluare de tesut? poate ca nu. Asi zice ca nu e tocmai bine sa se umble la tesuturi. Dar, desigur , alegerea va apartine, trebuie sa aveti incredere im medicina...eu nu prea am. Mai bine pe cale naturista, zic eu, pe cit posibil. Nu doresc sa va indepartez de medicina dar permiteti-mi sa va zic , parerea mea este ca inainte de medicamente asi prefera naturistele. Noi consumam ceva naturist pentru prevenire/revenire, am scris despre acesta la un alt topic

    Raspunde
  • Adrienne (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Nivelul PSA,la varsta aceasta nu este atat de mare,mai ales ca intr-o luna, sub tratament, s-a redus. Intre 50-60 de ani, limitele normale sunt 0,24 - 3,0 ng/ml. Ca ivestigatii se recomanda o ecografie abdominala, eventual un tuseu rectal si valoarea PSA. Mai sus am lasat doua mesaje, ce am scris acolo este din experienta sotului meu. Tratamenul se face continu si investigatiile medicale se repeta la 6 luni. Nu cred ca, in situatia de fata este obligatorie biopsia. Este un adenom de prostata,care se poate mentie sub control cu medicatie. Parerea mea,cel mai bun este AVODART 0,5 mg. Sanatate !

    Raspunde
  • jeanine (cu 4 ani in urma)
    • 0

    tatal meu este in varsta de 75ani , descoperit de 2-3 ani cu o prostata marita, acum s a marit mai mult si fara a i se recomanda tratament i s a propus direct operatie. Va rog sa mi spuneti care sunt valorile psa pt un barbat de 75 ani, si ce ar trebui facut ca si tratament fara operatie. Va multumesc.

    Raspunde
  • Adrienne (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Laboratoarele de analize medicale se opresc la 60 - 70 ani, atunci cand dau limitele normale ale PSA. La aceasta categorie de varsta [ si probabil aici se incadreaza tot ce este peste 70],valoarea normala este 0,27 - 4,8 ng/ml. Depinde ce se intelege prin " prostata marita " si in al doilea rand, ar trebui sa se ia in calcul nivelul PSA, simptomele care eventual ii afecteaza viata de zi cu zi,reactia la un anumit tratament,etc. Daca vrei, citeste ce am postat mai sus .

    Raspunde
  • Claudiu (cu 4 ani in urma)
    • 0

    Buna ziua...Tatal meu are HBP...Acum vreo 2 luni a facut analiza PSA,unde i-au iesit o valoare de 0,3..Cu toate acestea,avand dureri in zona prostatei,si dificultati in a urina, a decis sa se opereze prin vaporizare.Dupa 2 saptamani de la operatie si tratament prescris de doctorul urolog (antibiotice in principal),durerile in zona pelviana persista,urineaza la fel de greu,iar tot timpul are o senzatie de presiune in partea de jos a vezicii urinare.Dupa operatie,doctorii i-au spus ca operatia a iesit excelent,ca a fost o operatie "frumoasa".Ce e de facut in sit asta ? Tatal meu este prabusit psihic...iar durerile ii creeaza evident o stare totala de disconfort.
    Cu respect,Claudiu.

    Raspunde
  • john (cu 3 ani in urma)
    • 0

    prin ce metode se opereaza edenomul de prostata?astept raspuns multumesc

    Raspunde
  • Constantin (cu 3 ani in urma)
    • 0

    Terapia alternativa te ajuta

    Raspunde
  • MARIAN .L (cu 3 ani in urma)
    • 0

    AM FACUT PUNCTIE LA FUNDENI FOARTE DUREROS MI-A IESIT PSA1,98 APOI MAU PUS SA FAC IAR PSA LA PRIVAT A IESIT3,1 OARE CE E ADEVARAT ? ASTEPT REZULTATE PUNCTIE STIE CINEVA RASPUNSUL?

    Raspunde
  • mariucavolos (cu 3 ani in urma)
    • 0

    Ma interesez pentru un verisor de al meu Nicolae Pitis rapsodul de la Lapus Maramures care saracul de el sufera de o boala crunta prostata ,a fost operat dar se simte din ce in ce mai rau.Acum nu este cunoscut de nimenea ca sa-i dea o mina de ajutor la nevoie.Este singur nu are pe nimenea ,sotia ia decedat in urma cu citiva ani are si el o virsta de 71 ani dar cred ca nu este chiar asa de inaintat incit sa nu mai traiasca.Imi pare nespus de rau de el saracu care stiu ca sufera atit de greu si nu cred ca nu ar mai exista solutii de insanatosire pentru el dar copiii lui cred ca nu stiu unde sa apeleze.Va rog din suflet cine il cunoaste pe Nicolae Pitis un ajutor de suflet.Este mare pacat sa-l pierdem ,este o mare valoare care a dus cintecul Lapusan pina departe.Eu l-as ajuta cu mare drag dar nu am puterea necesara.

    Raspunde
  • DAN TEODORESCU (cu 3 ani in urma)
    • 0

    APELATI LA DR.HOMEOPAT HORIA VIOLETA DIN PIATRA NEAMT,ACCESATI PE INTERNET NUMELE EI SI GASITI ADRESA ETC.AM 59 ANI,LA 50 ANI ERAM IN STARE CRITICA DE A MA OPERA URGENT ,DATORITA TRATAMENTULUI NATURIST RECOMANDAT DE EA AZI DUPA 11 ANI NU MAI AM NIMIC,SINT PERFECT SANATOS.

    Raspunde
  • colnago (cu 3 ani in urma)
    • 0

    Domnule Marin, adresa mea de email : fazakas.zoltan@yahoo.com, va stau la dispozitie la orice ora, sau telefon: 0722547865, 0735787117, va trimit citeva descrieri despre bautura bioactiva Tahitian Noni pe adresa data de Dv.

    Raspunde
  • Adrian (cu 2 ani in urma)
    • 0

    Salut pe toata lumea de pe forum
    Tatal meu are 72 de ani si PSA = 7. Tocmai si-a facut biopsie si rezultatele vor veni in doua - trei saptamani. Ceea ce ma nedumereste este faptul ca are mari dureri de cap, care s-au declansat odata cu durerile de prostata. Aceste dureri de cap, sunt firesti intr-o asemenea stare ?
    Va multumesc

    Raspunde
  • Ludovica1 (cu un an in urma)
    • 0

    dupa doi ani de la prima postare in acest topic, vin cu noutati dar nu neaparat pozitive, socrul meu in varsta de 62 de ani a facut din nou biopsie si din 6 probe 2 au iesit maligne, medicul i-a propus tomografie si apoi urgent operatie pentru extirparea prostatei; PSA nu este f mare adica undeva in jur de 8, dar suntem f stresati ce se va vedea la tomografie, daca sunt si alte focare, sincer el este destul de pesimist desi medicul i-a spus ca 90% sunt sanse de reusita! astept parerea cuiva care a fost operat de prostata, cum se simte dupa? sau poate cunoasteti pe cineva diagnosticat cu cancer la prostata,multumesc mult.

    Raspunde
  • Cocolinos (cu un an in urma)
    • 0

    62 ani, psa 6,2. Mi s-a propus punctie bioptica rectala. Am refuzat si m-am dus la ALTA KLINIK in Germania ,rapunsul a fost bun deci adenom de prostata benign.
    In urma cu o saptamana m-a operat prof Geavlete la spitalul Sanador . TURP cu ansa electrica. Conditii exceptionale, dupa 4 zile eram acasa. Refacerea este rapida, fara dureri. Cost: eu 5000 lei, Casa 3000 lei pe asigurare.

    Raspunde
  • ELISAV ZINA (cu un an in urma)
    • 0

    CATRE COCOLINO

    Care este situatia Dv acum, dupa 6 luni?
    Multumesc pentru raspuns.

    Raspunde
  • vaslescu ioan (cu 10 luni in urma)
    • 0

    Am fost operat de adenom de prostata si am ramas cu incontinenta urinara.Am fost reoperat si akm scapat de incontinenta in proportie de 90%.Mai am mici mictiuni,dar nu este o probl;ema. Ceea ce ma deranjaza este faptul ca in urma actului sexual nu ,mai am erectie cu sperma desi exista senzatia. Ce se intampla cu sperma?Nu se mai produce? Inteleg ca nu mai am prostata si sperma nu mai este ejaculata,dar unde dispare? Cine stie sa-mi dea un raspuns.

    Raspunde
  • Roxana Mirabela (cu 10 luni in urma)
    • 0

    Buna ziua!am si eu o intrebare tatal meu sufera de prostata de 10 ani a facut tratament cu avodart si focusin.sa mai ameliorat boala....in prezent a facut un blocaj renal....are prostata marita a luat tratament cu duodart, a facut analize iar PSA a iesit 4,12 ng.tin sa mentionez ca este cu sonda de 2 saptamani.doctorul ia spus ca necesita operatie neaparat.ce este de facut?Multumesc

    Raspunde
  • Claudiu (cu 3 luni in urma)
    • 0

    Buna seara, am si eu o rugaminte, am facut niste analize, mai exact o ecografie abdominala si drept urmare am fost diagnosticat cu prostatita, am urmat un tratament de 5 sapt cu tavanic si niste supozitoare (cicatridin), ceea ce vreau este sa ma lamuriti daca am fost diagnosticat corect ptr ca nu a avut nici un efect acest tratament! " Prostata 37/34/39 mm neproeminenta in vezica,hipoechogena, relativ omogena." Va multumesc!

    Raspunde
  • constantin iasi (cu o luna in urma)
    • 0

    am PSA 4,19 noaptea ma picur de peste 5-6 ori ,cind ma picur astept15-20 secunde pina ma picur, deasemenea citeodata ma ea dureri de rinichi nu ma tine mult si imi trece ,inacest caz ce trebuie sa urmez sa fac,va rog sfatuitima cei care ati trecut prin asemenea probleme sau indicatimi vriun doctor la vriun spital di tara care stiti ca lucreaza bine,unde oamenii care atrecut prin mina lui ai cunoasteti ca acumm sint bine sanatosi,, tf.meu este 0040751862528, sau e-mail LEU.CONSTANTINO@YAHOO.COM. va multumesc din suflet.

    Raspunde
  • Danielpop (cu o luna in urma)
    • 0

    Buna ziua! Ma adresez tuturor celora care au probleme cu prostata si intentioneaza sa aleaga interventia de specialitate la Spritalul Sf Ioan din Bucuresti la domnul profesor doctor Geavlete. Am fost cu bunicul pentru interventia cu vaporizare a prostatei. Operatia a fost efectuata fara probleme iar dupa operatie urineaza normal. Insa cea mai mare problema nu este operatia in sine ci infectia cu virusul Clostridium Dificile. Aceasta sectie de urologie de la spitalul Sf Ioan din bucuresti colcaie de acest virus. Aici este un singur grup sanitar pentru 70 de pacienti. Asistentele nu dezinfecteaza deloc prefera cafeaua. Va recomand sa aveti mare grija dar MARE GRIJA atat inainte cat mai ales dupa operatie intrebati daca exista un vaccin sau o pastila orice care sa previna instalarea virusului CLOSTRIDIUM DIFICILE in organismul dumneavoastra. Acest virus este foarte periculos si curata pe oricine are peste 60 de ani. Solicitati imediat analiza in cazul in care apare diareea. Nu stati pe ganduri nu trece trebuie inceput imediat tratamentul altfel riscati sa vi se potriveasca zicala "operatia reusita pacientul mort". Am trecut prin aceasta teribila situatie cu bunicul meu si m-as bucura sa nu mai treaca si altcineva. Dezinfectati tot dezinfecta-ti-va dupa ce puneti mana pe orice la baie peste tot sunt geluri speciale sapunul nu are efect. Pe bunicul meu dupa ce l-au operat l-au mai tinut o saptamana timp in care mergea la toaleta si de 12 ori pe zi uneori nici nu mai ajungea la toaleta.apoi l-au tranferat la spitalul victor babes insa desi i-au facut analiza si initial au zis ca are clostridium dificile apoi au zis ca nu are si i-au dat alt tratament care nu a avut nici un efect se simtea din ce in ce mai rau ba chiar l-au externat si i-au dat tratament acasa. norocul nostru a fost ca am mers la alt spital in provincie si i-au refacut analiza dandu-i tratamentul corespunzator cu vancomicina. Noi am avut noroc in tot ghinionul de aceea va rog sa fiti foarte atenti la igiena si sa rugati sa vi se administreze un medicament care sa preintampine aceasta infectare cu clostridium difficile. Mare grija inca o data. Operatia a reusit cel putin pana acum nu sunt probleme insa acest virus CLOSTRIDIUM DIFFICILE este mortal daca nu se intervine rapid si adecvat. Va doresc multa sanatate si sa fiti cat se poate de circumspecti.

    Raspunde
  • Elisa (cu 2 saptamani in urma)
    • 0

    Tatal meu are problema la prostata, PSA este de 17,61 ,Dr.mi-a prescris sa-i faca punctie sa vada de ce natura e tumora.Sincer va spun,ca nu stiu daca e bine sa faca punctie s-au nu.Are 80 de ani. D-na din cate vad,socrul Dv.a avut rezultate bune in urma tratamentului,va rog frumos ,sa-mi spuneti si mie ,ce tratament a urma. Va multumesc,sanatate multa !

    Raspunde
  • Ionut (cu 2 ore in urma)
    • 0

    Buna seara,

    Am o intrebare... La operatia de prostata, daca scoate vezica urinara, scoate si organele genitale?

    Raspunde

Posteaza raspuns

Activitate comunitate

mai mult