Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

SPITALUL OXXYGENE

SPITALUL OXXYGENE
SPITALUL OXXYGENE este mai mult decat un spital! Este un concept de viata, de prietenie si de sanatate! Pentru o calitate a vietii mai buna in contextul unei stari de sanatate mai stabila!Depinde de tine acum cum vei trai mai tarziu!

stimularea neoromatorie si neurocognitiva a pacientului cu tulburari de memorie

dr adrian stanescu

A
A
stimularea neoromatorie si neurocognitiva a pacientului cu tulburari de memorie

Stimularea neurognitiva si neuromotorie combinata pentru orice pacient care prezinta semne  de afectare a memoriei este extrem de importata.

Utilizarea simultana a procedurilor de stimulare neurocognitiva si neuromotorie este folosita cu succes in internarile la Spitalul Oxxygene adresata pacientilor cu probleme de memorie .Pentru acest lucru sunt utilizate  alaturi de alte tratamente si terapii specifice si  administrarea de cerebrolyzin (nerve growth factor) perfuzabil, administrarea sistemica endovenoasa a combinatiei oxigen-ozon (recomandate de Societatea Europeana de Ozonoterapie) precum si stimularea prin exercitii cu ajutorul bateriei ARAT. 



Pentru a înțelege despre cum acționează stimularea magnetică transcraniană, pentru a determina îmbunătățirea performanțelor cognitive (și aici nu ne referim doar la memoria imediată, ci și la memoria de lucru, funcțiile executive, etc.) am să fac o prezentare scurtă a ariei cerebrale implicată în integrarea acestor funcții intelectuale.



 



Zona dorsolaterală a cortexului prefrontal (DLPFC) este aria cerebrală stimulată de obicei prin TMS, iar motivul pentru care este stimulată această zonă a creierului este că, într-un fel, este cea mai importantă parte a creierului, unde informațiile senzoriale ajung și sunt procesate, corelate, apoi tot aici se ia o decizie și se inițiază un răspuns sau o secvență de evenimente, cum ar fi un plan pentru o mișcare complexă.



 



Mai mult decat atât, DLPFC răspunde la ce se întâmplă în mediul înconjurător și împreună cu alte celule din creier realizează așa numitele funcții cognitive complexe și funcții executive.



 



Cu alte cuvinte, DLPFC este locul unde este prelucrat prezentul, astfel când meditezi, gândesti și deliberezi asupra a ceea ce se întâmplă în prezentul tău, aceasta e zona din creier care o face, de aceea putem spune că e cea mai importantă zonă a creierului tău inteligent!



 



Cercetatorul Joaquin Foster și colaboratorii săi din Los Angeles – care au facut studii despre memoria de lucru „working memory”- au arătat că abilitatea de a vedea ce se întâmplă, de a lua decizii juste, este în opoziție cu impulsivitatea, și că atunci când activăm DLPFC acționăm asupra a ceea ce se numește controlul cognitiv. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au lansat ideea că ceea ce se întâmplă în mintea pacientului psihiatric (și aici putem include și tulburările cognitive și de memorie, chiar dacă sunt incipiente) este probabil o scădere a controlului cognitiv, o scădere a abilității de a controla ceea ce gândește, a ruminațiilor (frământarea unor idei obsedante) pe de altă parte, sau chiar de a-și aduce aminte anumite lucruri.



 



Astfel, stimularea prin TMS a activității DLPFC și a rețelei neuronale de control cognitiv sau executiv imbunătățeste memoria și gândirea logică, dar și reduce simptomele depresiei și ajută persoana în cauză să se întoarcă la o viață în care să se bucure de tot ce o înconjoară.



 



Există și alte zone ce pot fi stimulate TMS pentru îmbunătățirea cogniției cum ar fi zona prefrontală stânga (care ajută și în adicții – dependențe de diferite substanțe chimice – nicotină, droguri) precum și aria cingulată, dar într-un procent mult mai mic, cel puțin la acest moment (cercetările continuă).



 



Despre mecanismele prin care acționează TMS o să mai vorbim în următoarele articole sau vizitati site-ul nostru 



https://www.clinica-tms.ro


SPITALUL OXXYGENE

ILFOV

Otopeni

Adresa: STR PETRE ISPIRESCU NR 6

Tel: 0745230132

E-mail:

Web: https://www.oxxygene.ro

L
7:00-20:00
V
7:00-20:00
M
7:00-20:00
S
7:00-20:00
M
7:00-20:00
D
7:00-20:00
J
7:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!