Firme medicale

Magazinul Nutricor

Reabilitare nutritionala si fizica. Produse de nutritie, ingrijire, recuperare medicala.

Suport nutritional in cancer

A
A
Suport nutritional in cancer

Cancerul și tratamentul cancerului afecteaza statusul nutritional !


Când e╚Öti s─ân─âtos, consumul de hran─â suficient─â pentru a ob╚Ťine substan╚Ťe nutritive ╚Öi caloriile de care ave╚Ťi nevoie, nu este de obicei o problem─â. De fapt, cele mai multe indicatii de nutritie accentueaza consumul de legume, fructe ╚Öi produse din cereale integrale si limitarea cantit─â╚Ťii de carne ro╚Öie, mai ales produse din carne prelucrate si cu continut mare de grasimi, reducerea, zah─âr , alcool ╚Öi sare pentru o dieta sanatoasa.

Insa in timpul tratamentului pentru cancer, aceste lucruri pot fi greu de f─âcut, mai ales dac─â ave╚Ťi reac╚Ťii adverse sau pur ╚Öi simplu nu va simtiti bine. Deci, s-ar putea sa fie nevoie de schimbarea dietei pentru a ajuta la recapatarea puterii ╚Öi pentru a rezista la efectele cancerului si tratamentul acestuia. Acest lucru poate însemna sa mancati lucruri care nu sunt recomandate în mod normal, atunci când sunteti în stare bun─â de s─ân─âtate. De exemplu, a╚Ťi putea avea nevoie deun aport mai mare de grasimi, alimentele bogate in calorii pentru a men╚Ťine greutatea dumneavoastr─â sau alimente reci precum ar fi inghetata sau shake-urile , datorita r─ânilor la nivelul guii ╚Öi gâtului din timpul radioterapiei.

Când vi s-a pus diagnosticul de cancer, în primul rând, medicul a vorbit cuDvs. despre un plan de tratament. Acest lucru poate însemna chirurgie , radioterapie , chimioterapie , terapie hormonala , terapie biologic─â ( imunoterapie ) sau o combina╚Ťie de tratamente . Toate aceste tratamente distrug celulele canceroase . Dar în acest proces, unele celule sanatoase sunt, de asemenea, afectate. Aceast─â deteriorare cauzeaza efecte secundare la tratamentul cancerului. Unele dintre cele mai frecvente reac╚Ťii adverse care pot afecta capacitatea dumneavoastr─â de a mânca sunt :


Pierderea poftei de mâncare ( anorexie )

Inflamatii la nivelul gurii sau gâtului

Usc─âciunea gurii

Probleme dentare și ale gingiilor

Modific─âri ale gustului sau mirosului

Grea╚Ť─â

V─ârs─âturi

Diaree

Constipa╚Ťie

Senza╚Ťie de foarte obosit tot timpul ( oboseal─â )

Depresie


S-ar putea sau nu sa aveti oricare dintre aceste efecte secundare . Sunt mai multi factori care determina dac─â veti avea sau nu efecte secundare ╚Öi cât de r─âu va poate fi. Ace╚Öti factori includ tipul de cancer pe care îl aveti, partea de corp afectata, tipul ╚Öi durata tratamentului si doza de tratament.


Multe dintre efectele secundare pot fi controlate, insa cele mai multe se intind in timp, chiar dup─â încheierea tratamentului. Discuta╚Ťi cu medicul dumneavoastr─â sau asistenta medical─â despre posibilitatile de a avea efecte secundare ╚Öi ce se poate face pentru a ajuta la controlul acestora. Dup─â ce începe tratamentul, informati echipa de ingrijire cu privire la orice efecte secundare care nu sunt controlate. Echipa medicala trebuie s─â ╚Ötie dac─â medicamentele pe care le luati pentru a controla efectele secundare nu func╚Ťioneaz─â, pentru a gasi alta solutie.


Nutricor va recomanda: FortiCare - promotie 3 cutii la 25 lei si Nutrison Energy 500 ml - promotie 2 flacoane la 21 lei. magazin.nutricor.ro/index.php


Informatii preluate de pe:


http://www.dietandcancerreport.org/cancer_resource_center/er_graphics_display.php?ID=37


http://www.cancer.org/treatment/survivorshipduringandaftertreatment/nutritionforpeoplewithcancer/nutritionforthepersonwithcancer/nutrition-during-treatment-cancer-affects-nutrition

Magazinul Nutricor

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Cal. Grivitei 107-109, Bl. B, parter, A30, Sector 1

Tel: 0752096967

E-mail:

L
9:00-17:00
V
9:00-17:00
M
9:00-17:00
S
Inchis
M
9:00-17:00
D
Inchis
J
9:00-17:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!