Firme medicale

Magazinul Nutricor

Reabilitare nutritionala si fizica. Produse de nutritie, ingrijire, recuperare medicala.

Alfamino si Neocate pentru alergii si intolerante alimentare la nou-nascuti si sugari

Dr. Irina Cojocaru

A
A
Alfamino si Neocate pentru alergii si intolerante alimentare la nou-nascuti si sugari
Diagnosticul diferential la nou-nascuti si sugari, intre alergie alimentara si intoleranta alimentara, este dificil, atat din cauza manifestarilor clinice asemanatoare, cat si din cauza timpului scurt in care trebuie luata decizia terapeutica.
Deshidratarea si malnutritia survenite duc la dezechilibre metabolice cu consecinte grave asupra nou-nascutilor, ce pot sa afecteze sistemul nervos central, aparatul cardiovascular si sistemul imunitar.
Terapia de prima intentie este instituirea unui regim alimentar adecvat si dupa aceea urmeaza refacerea dezechilibrului hidroelectrolitic prin alti compusi administrati pe cale orala sau parenterala.
In majoritatea cazurilor, ne confruntam cu 2 situatii: alergia la proteinele din laptele de vaca si intoleranta la lactoza.
In ciuda mediatizarii mai mari a alergiilor, intolerantele alimentare sunt mai frecvente si sunt datorate imaturitatii anumitor enzime din lantul metabolic. In intolerantele alimentare, sunt mai frecvente episoadele de diaree si regurgitatii, comparativ cu alergiile. Alergiile au manifestari mai complexe, de cele mai multe ori asociind dermatite alergice, manifestari asmatice, edeme s.a.
Solutia rapida pentru remiterea manifestarilor pana la identificarea cauzei este administrarea unei formule speciale non-alergenica si bine tolerata, care incearca sa pastreze cat se poate compozitia laptelui matern. Dupa remiterea simptomatologiei clinice, se incearca reluarea alimentatiei cu formula delactozata si se urmareste copilul. Reaparitia simptomelor duce la schimbarea formulei cu una hipoalergenica.
Alfamino, produs al compeniei Nestle Health Science si Neocate, produs al companiei Nutricia, sunt singurele produse recomandate nou-nascutilor si sugarilor cu manifestari severe gastrointestinale, cu etiologie necunoscuta. Diferenta dintre cele 2 produse este reprezentata de gustul acestora, in concluzie, de cum accepta copilul formulele.
Alfamino si Neocate sunt formule elementale in care proteinele sunt sub forma de aminoacizi, aceestia reprezentand forma cea mai hipoalergenica, dar in acelasi timp conferind un gust similar uleiului de peste, putin amarui. Ceea ce trebuie inteles este faptul ca nou-nascutul nu are gustul format, cum are un adult. Chiar daca un adult va considera ca aceste produse nu au un gust bun, sunt singurele care pot ajuta copilul sa se hraneasca si nu trebuie sa refuze alimentarea copilului. Formulele nu contin lactoza, nu contin gluten, nu contin fibre.
Se recomanda ca aceste formule sa nu fie administrate mai mult de 2 saptamani. Este important ca hranirea copilului sa se faca pe baza unor formule similare laptelui matern sau chiar sa fie continuata alimentatia la san in cazul remiterii intolerantei alimentare.

Nu uitati ca laptele de mama este cel mai bun aliment pentru copii, asa cum laptele altor animale este un aliment bun pentru puii lor. Nu inlocuiti laptele matern decat cu formule adecvate pentru a asigura o crestere buna a copilului. Creierul uman se dezvolta in continuare in primii 2 ani de viata si ceea ce se pierde in aceasta perioada, nu se mai poate recupera.

Puteti comanda Alfamino si Neocate de pe www.nutricor.ro la cel mai bun pret si la intrebarile Dvs. primiti raspunsuri atat de la medici nostri, cat si de la specialisti din afara tarii.

Magazinul Nutricor

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Cal. Grivitei 107-109, Bl. B, parter, A30, Sector 1

Tel: 0752096967

E-mail:

L
9:00-17:00
V
9:00-17:00
M
9:00-17:00
S
Inchis
M
9:00-17:00
D
Inchis
J
9:00-17:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!