volum eritrocitar mediu scazut

Volum eritrocitar mediu vem

Din Analize Medicale

Volumul eritrocitar mediu (VEM) este volumul mediu ocupat de un eritrocit. VEM este crescut sau scazut in functie de dimensiunea medie a hematiilor. VEM este masurat in femtolitri (fl) sau micrometri cubici. Acest parametru depinde de osmolaritatea plasmatica si de numarul diviziunilor eritrocitare. Volumul eritrocitar mediu este un parametru utilizat in clasificarea anemiilor pe baza morfologiei celulelor rosii si poate sugera mecanismul fiziopatologic al afectarii eritrocitare. Impreuna cu ceilalti indici eritrocitari, acesta permite detectarea precoce a unor procese care cauzeaza anemie. Eritrocitele indeplinesc o varietate de functii, printre care: - transportul oxigenului si dioxidului de carbon; - transportul aminoacizilor si lipidelor absorbite in tesuturi; - transportul enzimelor; - reglarea echilibrului acido-bazic; - participarea activa la fibrinoliza si la activitatea hemostazei in general. Determinarea volumului eritrocitar mediu este esentiala. In cazul in... [continuare]

Hemoglobina eritrocitara medie (sange) sau media globulara a hemoglobinei mch, hem

Din Analize Medicale

Hemoglobina este proteina care se gaseste in globulele rosii din sange (eritrocite/hematii) si care transporta oxigenul prin organism. Hemoglobina este transportata de catre eritrocite. Cantitatea de oxigen primita de tesuturi depinde de volumul si functia eritrocitelor si hemoglobinei. Hemoglobina eritrocitara medie (HEM/MCH) reprezinta masa (greutatea) medie a hemoglobinei pe cantitatea de eritrocit. MCH se calculeaza prin inmultirea cu 10 a cantitatii totale de hemoglobina si impartirea acestui numar la numarul total de celule rosii din sange. Hemoglobina eritrocitara medie reprezinta concentratia medie a hemoglobinei dintr-un anumit volum de eritrocite. HEM este un indice utilizat pentru a diagnostica diferite tipuri de anemii. Indicii includ: - volumul eritrocitar mediu (MCV, VEM); - hemoglobina eritrocitara medie (HEM, MCH); - concentratia medie de hemoglobina eritrocitara (MCHC, CHEM). Valoarea normala a MCH este de 27 pana la 33 picograme(pg)/celula. Daca nivelul... [continuare]

Monocite scazute?

Din Comunitate

buna ziua, am si eu mai multe nedumeriri monocite scazute (0.27) valori normale 0.3-1.00 volum eritrocitar mediu (78.9) valori normale 81.00-100.00 hemoglobina erotrocitara medie (26.7) valori normale 27.00-34.00 examen urinar biluribina (1) valori normale - negativ corpi cetonici (10) valori normale - negativ leucocite (75) valori normale - negativ cristale oxilat de calciu (relativ frecvente) valori normale - absente sediment leucocite (relativ frecvente) valori normale - rare va multumesc [continuare]

Monocite scazute?

Din Comunitate

Buna ziua, am si eu mai multe nedumeriri monocite scazute (0.27) valori normale 0.3-1.00 volum eritrocitar mediu (78.9) valori normale 81.00-100.00 hemoglobina erotrocitara medie (26.7) valori normale 27.00-34.00 examen urinar biluribina (1) valori normale - negativ corpi cetonici (10) valori normale - negativ leucocite (75) valori normale - negativ cristale oxilat de calciu (relativ frecvente) valori normale - absente sediment leucocite (relativ frecvente) valori normale - rare va multumesc [continuare]

Largime distributie eritrocitara rdw

Din Analize Medicale

Latimea distributiei eritrocitare este un parametru care masoara variatia dimensiunii celulelor rosii (eritrocitelor) in sange sau a volumului celulelor rosii din sange. Latimea distributiei eritrocitare este crescuta in functie de variatia dimensiunii celulelor rosii (anizocitoza), adica atunci cand se inregistreaza cresterea numarului de hematii pe baza numarului complet de sange, se ridica suspiciunea anizocitozei marcate (variatie crescuta a dimensiunii celulei rosii) la revizuirea frotiului periferic. O largime mare a distributiei celulelor rosii din sange (RDW) poate fi asociata cu rezultate negative la pacientii cu insuficienta cardiaca si risc de deces si evenimente cardiovasculare la persoanele cu infarct miocardic anterior. Detectarea cu ultrasunete a placii carotide ajuta la identificarea pacientilor asimptomatici cu ateroscleroza avansata subclinica, care poate prezice riscul de deces cardiovascular sau infarct miocardic. Totusi, relatia dintre RDW si ateroscleroza... [continuare]

Crixivan, capsule

Din Medicamente

Ce este Crixivan si pentru ce se utilizeaza Indicatii Este indicat in asociere cu analogi nucleozidici antiretrovirali pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor de 4 ani si peste, infectati cu HIV-1. La adolescenti si copii, trebuie avut in vedere, in mod special, beneficiul tratamentului cu indinavir fata de riscul crescut al nefrolitiazei. Mod de administrare Doza recomandata/priza de Crixivan este de 800 mg, administrata oral la fiecare 8 ore. Crixivan trebuie folosit in asociere cu alti agenti antiretrovirali (de ex., analogi nucleozidici). Capsulele trebuie inghitite intregi. Deoarece Crixivan trebuie administrat la intervale de 8 ore, se impune stabilirea unei scheme de administrare convenabila pentru pacient. Pentru o absorbtie optima, Crixivan trebuie administrat fara alimente insa cu apa, cu 1 ora inainte de masa sau cu 2 ore dupa masa. Ca alternativa, Crixivan poate fi administrat cu o masa usoara, cu continut redus in grasimi. Pentru a... [continuare]

Ferrum hausmann, fiole

Din Medicamente

Compozitie O fiola de 2 ml contine 100 mg fier sub forma de complex polimaltozat de hidroxid de fier (III) corespunzator la 5% g/v. Actiune terapeutica Antianemic. Indicatii Ferrum Hausmann fiole este utilizat in tratamentul carentei de fier cand preparatele orale cu fier nu sunt suficient de eficiente, sunt ineficiente sau nu pot fi utilizate, de ex.: pacientii care nu tolereaza sau nu raspund la terapia orala, pacientii cu malabsorbtie, pacientii cu complianta scazuta pentru terapia orala, pacientii cu afectiuni gastrointestinale (ex. colita ulceroasa) care pot fi agravate de o terapie orala cu fier. Ferrum Hausmann fiole poate fi administrat numai cand indicatiile sunt confirmate de investigatii corespunzatoare (feritina serica, hemoglobinemia, hematocrit, numarul eritrocitelor, volumul eritrocitar mediu, hemoglobina eritrocitara medie, concentratia medie de hemoglobina eritrocitara). Administrarea la copii sub 4 luni nu este indicata datorita lipsei de experienta... [continuare]

Venofer, fiole

Din Medicamente

Indicatii Venofer este indicat pentru tratamentul parenteral al carentei de fier, in cazurile in care se impune o suplimentare rapida si eficienta, iar preparatele orale cu fier nu sunt eficiente (malabsorbtie, intoleranta, lipsa compliantei). Starile carentiale feriprive prevenite si tratate cu succes cu Venofer includ: carenta functionala de fier din timpul tratamentului cu eritropoietina, anemia renala, anemia pre- si postoperatorie, anemia pre- si postpartum, carenta de fier a pacientilor cu artrita reumatoida, sustinerea donatiilor autologe de sange. Doze si mod de administrare Administrare: Venofer trebuie administrat exclusiv intravenos lent, prin perfuzie sau prin linie venoasa a dializorului. A nu se administra intramuscular! Inaintea administrarii primei doze trebuie efectuat un test de toleranta administrand 1-2,5 ml de Venofer (25-50 mg fier) la adulti, 1 ml (20 mg fier) la copii 14 kg si jumatate din doza zilnica (1,5 mg/kg corp) la copii Perfuzie: Venofer se... [continuare]

Analize si pap - cu valori mici

Din Comunitate

buna ziua. ma numesc Diana si am 21 ani. am facut niste analize de rutina si rezultatele au fost cHemoglobina {Hb} - 11.5 ; Volum eritrocitar mediu {VEM}-73.3; Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} - 22.8; Concentratie medie a Hb/eritrocit - 31.1; Largimea distributiei eritrocitare - 17.1; Eozinofil - 0.03. Am facut si un test PAP unde rezultatul este LSIL-leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut cu atipii HPV. cat este de grav acest diagnostic si care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i fac? va multumesc . [continuare]

Anemia - cauze, simptome si tratament

Din Articole

Generalitati Anemia reprezinta o deficienta la nivelul eritrocitar si aceasta poate insemna de la un numar general redus al hematiilor, la o reducere a hemoglobinei cantitativa sau calitativa per hematite, insa exista mai multe tipuri de anemie ca si clasificare. Din punct de vedere al dictionarului medical pur, anemia este definita ca o scadere stricta a hemoglobinei din sangele periferic. O scadere sub 10-12 grame/100 ml la femei sau sub 10-14 grame la barbat, dar la care trebuie sa se tina cont in datele de anamneza si daca exista patologii colaterale, daca a existat o leziune sangeranda interna sau externa in ultima perioada si chiar daca in perioada efectuarii analizei paraclinice daca pacienta se afla la menstruatie. Clasificare Anemia pernicioasa (Biermer) , falciforma, megaloblastica (deficit de vitamine), hemolitica (distrugerea prematura a globulelor rosii), feripriva (cu deficit de fier), anemia mieloftizica (leucemia), aplastica (pe toate cele 3 tipuri de celule :... [continuare]

Interpretare analize - ajutor

Din Comunitate

Buna ziua, am si eu mare nevoie sa ma ajutati sa interpretez niste analize la sange care conform laboratorului au iesit crescute sau scazute si as vrea sa stiu ce inseamna. Va multumesc mult. LEUCOCITE: 10.04 valori normale 4 - 9 x 10^3/ μL NEUTROFILE: 58.60 valori normale 60 - 70 % MONOCITE# : 0.68 valori normale 0.1 - 0.6 x 10^3 / μL BASOFILE# : 0.01 valori normale 0.025 - 0.1 x 10^3 / μL MPV: 10.70 valori normale 5 - 10 Colesterol: 126 valori normale 150 - 200 mg/dL [continuare]

Analize medicale - interpretare

Din Comunitate

Buna ziua! 43 ani, inaltime 175, greutate aproximativ 60 kg. De 2 luni resimt o stare de oboseala continua, dureri de cap, cateodata am ameteli si pierderi de echilibru dar de scurta durata, lipsa de concentrare, lipsa pofta de mancare. Nu am avut boli care sa necesite internare sau tratament medicamentos de lunga durata. Obisnuiesc sa iau suplimente alimentare (vitamine,minerale). dar am intrerupt administrarea lor de aprox. 3 luni. Mi-am facut analizele anuale de sange si am observat unele modificari la formula leucocitara. As dori o interpretare a acestora, daca ar mai fi nevoie de alte investigatii suplimentare pentru a depista cauzele acestor valori anormale sau este necesar doar un tratament pentru a ajunge la valori normale. Analizele sunt cele care se fac anual (examen de rutina) si sunt facute la o clinica privata. GPT/ALT = 18, calciu ionc = 3.9 , Colesterol total = 180.2, creatina serica = 0.62, gluocoza serica = 65.1, examenul complet de urina + sediment urinar =... [continuare]

Analize medicale

Din Comunitate

BUNA SEARA.DE CURAND I-AM FACUT FETITEI MELE NISTE ANALIZE LA SANGE SI AS VREA SA STIU DACA E CEVA GRAV IN NEREGULA.DOCTORA MI-A ZIS DECAT CA LEUCOCITELE SUNT CAM MARI DAR CAM ATAT. LEUCOCITE neutrofile% 47.6% 30-75% eosinofile 1% 0-6% basofile 1.6% 0-2% limfocite 37.8% 30-55% monocite 12% int 0-10%?????????? hematii RBC 4.86 3.7-4.9(usoaraanizocitoza usoara hipocrimie) hemoglobina HGB 11.3 11.4-14.5?????????? volum mediu eritrocitar MCV 73FI 70-85FI hematocrit hct 35.4% 32-41% hemoglobina eritrocitara medie MCh 23.3 25-32 conc medie de hemog eritrocitara 31.9 31.5-36 Indice de distribuire a eritrocitelor RDW 17.1% 0-18% trombocite PLT 367 150-450 Volum mediu trombocitar Mpv 8.8 6-15 trombocrit pct 0.324 0.15-0.45 indice de distribuire trombocite Pdw 14% 10-40% neutrofile 8.2 1.5-8.5 eosinofile 0.17 0.02-0.17 limfocite 6.51 3-9.5 basofile 0.28 0-0.2???????????????? monocite 2.06 0.2-0.8 ?????????? Absente oua paraziti si chisturi giardia antigen giardia... [continuare]

Palpitatii puternice si hematologie modificata

Din Comunitate

De curand am fost la analize si mi-au iesit monocitele (nr. de celule albe) marite (13.12 %) si hematiile scazute (3.97) Mici modificari au aparut si la limfocite,MHC (hemoglobina eritrocitara) si volumul mediu plachetar. De asemenea am palpitații puternice,batai neregulate si puternice la inima si uneori o usoara senzatie de ameteala. Ce poate fi in neregula? Mulțumesc. [continuare]

Leucemia cu celule paroase

Din Articole

Generalitati Leucemia cu celule paroase este un tip de cancer in care maduva produce prea multe limfocite. Este o forma de leucemie limfatica cronica, celula originara fiind limfocitul B. Acest tip de cancer al maduvei si sangelui are o evolutie destul de imprevizibila: se poate agrava foarte repede intr-un interval scurt sau poate ramane in acelasi stadiu ani de zile. Este o leucemie destul de rara, reprezentand aproximativ 2% din totalitatea leucemiilor diagnosticate si mai putin de 2000 de cazuri nou aparute in America de Nord si in Europa de Vest impreuna in decursul unui an. Boala are aceasta denumire din cauza aspectului celulelor la microscop (celulele maligne emit numeroase proiectii citoplasmatice la suprafata). In mod normal, maduva osoasa produce celule stem (progenitoare si imature). Acestea, sub influenta diversilor stimuli si factori de crestere se diferentiaza in celule cu o anumita activitate bine stabilita. O celula stem sangvina poate deveni o celula... [continuare]

Tipuri de analize medicale si importanta acestora

Din Articole

Analizele, fie ele de sange sau din alte secretii, pot indica diverse patologii si pot ajuta medicul pentru conturarea unui diagnostic si initierea unui tratament corespunzator. Pentru ca cele mai frecvente analize sunt cele de sange, este indicat sa stim exact ce poate arata o simpla hemoleucograma. De asemenea, este important sa intelegem si celelalte analize, pentru a putea sti care sunt cele mai importante si cand ar trebui repetate. 1. Hemoleucograma completa este o analiza recomandata pentru depistarea unor afectiuni cum ar fi: anemiile, iar in cazuri speciale chiar leucemii. Furnizeaza date referitoare la componentele sangelui si ofera informatii privind numarul si cantitatea diverselor celule din sange. Sunt analizate celulele rosii, care pot creste sau scadea in functie de afectiune, celulele albe, trombocitele, analizeaza si procentul ocupat de eritrocite (globulele rosii) in volumul de sange, dar si cantitatea de hemoglobina prezenta in eritrocite, care ajuta la... [continuare]

Am hepatita b si am nevoie de ajutor

Din Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Dana, si am si eu o problema grava .. De 15 ani am hepatita B si nici un medic nu mi-a sugerat un tratament.Acum 4 luni am facut analizele si mi-au spus ca am splina marita pana la 15 si am facut si fibrotestul la ficat care mi-au spus ca este intre 2 si 3 si dak ajunge la 4 o sa fie ciroza. Nu mi-a recomandat nici un tratament fapt de care m-am mirat :( mentionez ca nu consum alcohol si mananc ceea ce trebuie , nu prajit,nu maioneza,nu sucuri acidulate etc De 8 luni am orticarie cronica si am tot urmat tratamente peste tratamente dar nu pot scapa de aceasta alergie, se poate sa fie din cauza hepatitei? va rog daka puteti sa-mi spuneti in cazul meu cu hepatita, la stadiul in care sunt se face vreun tratament ?si dak aceasta alergie este din cauza ficatului ? va multumesc mult [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

va implor, un raspuns, altfel mama va face infarct daca nu o linistesc...va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor mamei mele care are 76 de ani, si a intrat in panica: WBC-numar leucocite=15.37, Neutrofile(%)procent de neutrofile=12.4,Limfocite(%) procent limfocite=80.2, Neutrofile-numar=1.92, limfocite-numar=12.32 [continuare]

Leucocite in urina

Din Comunitate

mi-am facut de curand analizele anuale de rutina si mi-ai reiesit un numar foarte mare, dupa parerea mea, de leucocite in urina, 100 in loc de maxim 25. Ar trebui sa ma sperii? Ma poate ajuta cineva cu un sfat ,ca sincer de cand le-am primit, rezultatele, vineri sunt cu nervii la pamant. Multumesc pentru orice raspuns. [continuare]

Pagina 1 din 1 (19 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter