Clickmed
programare rapida la medic

vitamina a uleioasa

Vitamine necesare

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Februarie 2023
Consultant medical:

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Clinica: Clinica Smart Nutrition

Vitamina A Rolul vitaminei A Vitamina A intervine in fotoreceptie, fiind un compus esential al rodopsinei (substanta fotosensibil prezenta in celulele cu bastonase de la nivelul retinei care sunt implicate in vederea nocturna). De asemenea, ea intervine in cresterea si diferentierea celulara, dezvoltarea embrionara a cordului, plamanilor, rinichilor; participa in reglarea functiilor sistemului imun si in reproducere. Diferiti compusi (hormoni tiroidieni, steroizi, prostaglandine, vitamina D) controleaza sisteme metabolice in care sunt implicati receptori pentru acidul retinoic (RAR) si receptorii X retinoizi (RXR) Vitamina A are dou forme active: retinal si acid retinoic. Aceste forme sunt obtinute prin precursori precum retinol, retinilester (forma esterificat a retinolului), carotenoizi (beta caroten, alfa caroten, etc). Atat carotenoizii cat si esterii de retinol sunt intai transformati in retinol din care, prin procese de oxidare, se obtine retinalul si in final acidul... [continuare]

Vitamina d - beneficii si riscuri

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Octombrie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Generalitati Vitamina D se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul din ficat de cod. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamina D. Termenul de vitamina D se refera la diferite forme ale acestei vitamine. Forme ale vitaminei D Doua forme ale vitaminei D sunt importante pentru oameni: ergocalciferolul (vitamina D2) si calecalciferolul (vitamina D3). Vitamina D2 este sintetizata de catre plante. Vitamina D3 este sintetizata de catre oameni atunci cand pielea este expusa la razele ultraviolete B ale soarelui (UVB). Unele dintre alimentele din comert pot fi imbogatite cu vitamina D2 sau D3. Pentru ce avem nevoie de vitamina D? Printre rolurile vitaminei D se numara: - este esentiala pentru absorbita si metabolismul calciului si fosforului, care au diverse functii, in mod special... [continuare]

Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Octombrie 2018

Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de nuca au fost remarcate inca din 1931 cand cercetatorii au descoperit ca nucile sunt o sursa importanta de vitamina C. Uleiul de nuca este bogat in acizii grasi omega 3, vitaminele B1, B2, si B3, vitamina E si niacina. S-au facut numeroase studii pentru a se evalua efectele si rezultate in urma consumului de ulei de nuca, privind prevalenta bolilor, mortalitatii si factorilor de risc pentru diverse conditii. In prezent, se poate afirma ca un consum regulat de nuci poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este ca se va diminua riscul aparitiei afectiunilor cardiace coronariene. Nucile sunt bogate in fitonutrienti si sunt o sursa excelenta de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier si calciu. Cum se obtine si se pastreaza uleiul de nuci? Uleiul nerafinat de nuci este obinut din fructul lemnos al nucului, dupa uscare si este presat la rece. Un ulei de nuca de calitate va avea gust de nuci si... [continuare]

4 beneficii ale uleiului de macadamia. cum se foloseste corect

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Iunie 2019

Uleiul de macadamia, similar cu uleiul de masline Uleiul de macadamia este un lichid limpede, galben deschis, care provine prin procesul de presare a nucilor de macadamia. Acest ulei este sanatos atunci cand este folosit pentru gatit si pot exista, de asemenea, beneficii pentru sanatate si prin folosirea sa in stare pura pentru hidratarea pielii si ingrijirea parului. Nucile de macadamia cresc in arborii cu aceeasi denumire, care sunt originari din zonele subtropicale ale Australiei. Similar cu uleiul de masline, uleiul de macadamia se mentine in stare lichida la temperatura camerei. Uleiul de macadamia este extrem de bogat in substante nutritive, inclusiv acizi grasi sanatosi, dar si potasiu. Din acest motiv, multi oameni folosesc uleiul de macadamia pentru beneficiile sale pentru sanatate. Utilizarea sa este variata, fiind folosit atat la gatit, cat si pentru diferite metode de infrumusetare. Modalitati de utilizare si beneficiile uleiului de macadamia Prepararea... [continuare]

Uleiul de jojoba

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Octombrie 2018

Generalitati Uleiul de jojoba este un amestec de esteri din ceara lichida cu lant lung monosaturat. Acesti esteri sunt diferiti din punct de vedere structural de trigliceride, substante care se regasesc in majoritatea celorlalte tipuri de seminte din care se obtin uleiuri. Tehnic vorbind, uleiul de jojoba nu este chiar un ulei, in adevaratul sens al cuvantului. Uleiul de jojoba prelucrat si uleiul de jojoba pur Uleiul de jojoba este extras din semintele plantei de jojoba, stiintific cunoscuta sub denumirea de simmondsia chinensis. Uleiul pur de jojoba are o culoare aurie, stralucitoare, in timp ce uleiul prelucrat de jojoba este clar si transparent. Uleiul de jojoba are o durabilitate indelungata deoarece este un lichid relativ stabil, nu va oxideaza usor si nu va rancezi, deoarece nu contine trigliceride, care se regasesc in compozitia altor uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de seminte de struguri si uleiul de nuca de cocos. Uleiul de jojoba este rareori vandut in... [continuare]

Uleiul de palmier

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Iunie 2012

Generalitati Uleiul de palmier este un lichid natural, pe baza de plante, obtinut din arborele cu acelasi nume, care poate fi benefic pentru mentinerea starii generale de sanatate dar si pentru tratarea unor afectiuni. Disponibil din supermarket pana in magazinele cu profil naturist, uleiul de palmier este considerat destul de sigur pentru a fi utilizat zi de zi, intrucat nu are efecte secundare nocive. Inainte de a incepe orice tratament cu ulei de palmier, cereti sfatul medicului cu privire la modul in care puteti beneficia de consumul acestuia. Beneficiile nutritionale ale uleiului de palmier - Betacaroten (carotenoizi) - Culoarea portocalie-rosiatica a uleiului de palmier este rezultatul prezentei compusilor chimici naturali, carotenoide, din acesta. In comparatie cu alte uleiuri vegetale, uleiul de palmier brut si nerafinat este una din cele mai bogate surse naturale de carotenoizi. Acesta contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori... [continuare]

Vitaminele sustin un mod de viata sanatos

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Aprilie 2012

Generalitati Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca vitaminele sustin un mod de viata sanatos, cu cat mai putine imbolnaviri. Vitaminele disponibile in prezent sunt mult mai complexe si orientate catre anumite aspecte ale organismului si sanatatii unei persoane. Chiar daca unii oameni nu constientizeaza, produsele alimentare nu ofera toate vitaminele si nutrientii de care are nevoie corpul lor. Pentru a beneficia de vitaminele, mineralele si nutrientii de care aveti nevoie, trebuie sa utilizati suplimente si vitamine. Dieta si suplimentele vitaminice Suplimentele vitaminice sunt cel mai simplu mod de a oferi organismului ceea ce are nevoie. In acest scop puteti utiliza vitamine si minerale pe langa dieta dvs. normala. Totusi trebuie sa faceti alegeri corecte privind atat dieta pe care o veti urma cat si tipul de suplimente vitaminice pe care doriti sa le folositi. Pentru a va asigura ca organismul dvs. nu sufera de nici o deficienta si functioneaza la capacitate maxima,... [continuare]

Beneficiile uleiului de migdale

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati Uleiul de migdale poate fi folosit atat in scop terapeutic cat si estetic, deoarece exista numeroase beneficii pe care acest ulei le poate oferi atat pentru sanatate cat si frumusetea unei persoane. Uleiul de migdale este recomandat in cazul celor la care alte tratamente pentru remedierea problemelor legate de caderea parului nu au functionat. Masajul scalpului cu ulei de migdale, de doua ori pe saptamana are un efect remarcabil in acest sens, iar parul va creste mai rapid si va fi ma sanatos. Explicatia este ca uleiul de migdale este o sursa importanta de vitamina E. Migdalele mai contin si alte minerale esentiale cum ar fi magneziu si calciu, vitamina D si au un nivel ridicat de grasimi. Uleiul de migdale neprelucrat imbunatateste gustul mancarurilor si poate fi folosit inclusiv pentru salate, cereale si sandwichuri. Pe langa faptul ca sunt foarte nutritive, migdalele au multiple intrebuintari in industria cosmetica. Uleiul de migdale are culoare galben... [continuare]

Beneficiile uleiului de argan

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursa rara si valoroasa pentru tratarea a multiple probleme de natura cosmetica si medicala. Acesta contine un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline. De asemenea, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9 care ofera organismului multe dintre beneficiile specifice substantelor antioxidante. Uleiul de argan este dificil de extras si este destul de scump. Datorita costurilor ridicate, se regaseste doar in cantitati modeste in componenta a diverse produse. Beneficiile pentru sanatate a uleiului de argan implica: tratarea pielii uscate, eczemelor, acneei, ridurilor, etc. Uleiul de argan este folosit pentru intretinerea si frumusetea pielii, parului, unghiilor. Are proprietati hidratante si protejeaza pielea, astfel incat poate fi utilizat pentru masajul pielii,... [continuare]

Uleiul de masline: beneficii si utilizare

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Noiembrie 2010

Generalitati Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, cand maslinele erau simbolul pacii al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extra virgin, in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii organismului. Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline; din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat - proaspat presat din masline. Beneficiile medicale ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si continutului ridicat de antioxidanti. Potrivit studiilor realizate pana in prezent, uleiul de masline previne aparitia bolilor... [continuare]

Beneficiile uleiului de ricin

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Septembrie 2011

Generalitati Uleiul de ricin este un lichid galbui care este extras din semintele de ricin. Are proprietati antiinflamatorii si este antioxidant. A fost folosit de secole in scopuri terapeutice. Se considera ca cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentratiei sale de acizi grasi nesaturati. Desi are un gust puternic si destul de neplacut, acest ulei este folosit in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaj si a altor produse de uz frecvent. Avantajele folosirii uleiului de ricin Uleiul din seminte de ricin este util in ameliorarea multor probleme de sanatate, printre care: - Constipatie - ca un tratament alternativ, uleiul de ricin este un laxativ eficient. Acesta poate fi temporar, de ajutor, in cazul constipatiei si diareii. - Impetigo - acidul undecilenic este unul dintre compusii activi ai uleiului de ricin care poate fi folosit cu succes in lupta impotriva infectiilor fungice de... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de peste

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Mai 2012

Generalitati Cei care considera ca uleiul de peste are multiple calitati ar trebui sa se informeze suplimentar. Noi studii de laborator pun la indoiala avantajele generale ale folosirii uleiului de peste, mai ales proprietatea sa, de a preveni atacul de cord la persoanele care au risc de aparitie al bolilor cardiovasculare. Suplimentele din ulei de peste s-au dovedit a fi unele din cele mai des utilizate medicamente dietetice din comert, in mare parte datorita cercetarilor medicale care au facut legatura intre dietele bogate in peste si posibilitatile scazute de dezvoltare a bolilor de inima. Studii clinice si cercetari Un nou raport de mare amploare, care grupeaza si analize din studii clinice, care implica mii de pacienti, a constatat ca administrarea de suplimente care contin acizi grasi omega-3 nu reduce riscul declansarii problemelor cardiovasculare ulterioare la bolnavii care sufera deja de afectiuni cardiovasculare. Cercetarile au implicat doar studiile de cea... [continuare]

Topul vitaminelor pentru iarna

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Ianuarie 2011

Generalitati La primul semn de frig, chiar inainte de venirea iernii, multi dintre noi consuma produse sau chiar suplimente de vitamina C, gandindu-se ca aceasta face parte din topul vitaminelor pentru iarna. Dar exista si alte vitamine de care organismul are nevoie. Probabil considerati ca aveti nevoie de multe minerale si vitamine despre care tot auziti ca sunt importante, inainte de anotimpul rece. Multe dintre acestea, joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie, pastrarea frumusetii tenului si mentinerea unei stari de vitalitate. Vom incerca sa va ghidam prin labirintul de suplimente alimentare, oferindu-va o lista cat mai completa de vitamine care va pot ajuta la contracararea unora din efectele anotimpului rece. Vitamina C Ce rol are: Este una dintre vitaminele esentiale in lupta cu gripa in sezonul rece. Contrar credintelor populare, vitamina C nu impiedica raceala si gripa dar poate reduce durata si severitatea... [continuare]

Alimente bogate in vitamine

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Iunie 2012

Generalitati Pentru ca o persoana sa fie sanatoasa are nevoie de un regim alimentar echilibrat, care sa includa toate substantele nutritive esentiale, inclusiv vitamine. Pentru ca organismul sa functioneze corect, vitaminele sunt esentiale, iar cel mai bun mod de a le obtine este sa consume produse alimentare cat mai naturale posibil. Consumul, inca de la o varsta frageda, de alimente nutritive, care contin toate vitaminele necesare, ajuta la formarea unor bune obiceiuri alimentare pe parcursul intregii vieti. Alimentele bogate in vitamina A si beta-caroten Vitamina A este o vitamina esentiala necesara pentru vedere, transcrierea informatiei genetice, stimularea sistemului imunitar si sanatatea pielii. Deficienta de vitamina A poate duce la orbire si creste riscul de infectii virale. Totusi, acest deficit este intalnit mai ales in tarile in curs de dezvoltare, unde este o cauza principala a orbirii la copii. Consumul excesiv de vitamina A poate duce la icter, greata,... [continuare]

Uleiul de jojoba: beneficii oferite pielii

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Decembrie 2021

Avand in vedere atentia crescanda care se acorda produselor cosmetice organice, multe persoane au devenit din ce in ce mai preocupate de componentele continute de acestea. Oamenii au devenit mai constienti de faptul ca pentru a avea o piele perfecta si sanatoasa trebuie sa foloseasca ingrediente organice si naturale. Un asemenea ingredient, foarte des folosit gratie multiplelor lui calitati este uleiul de jojoba . Numele de “ulei de jojoba” ne poate induce in eroare, caci practic nu este un ulei, ci o ceara produsa dintr-un amestec complex din esteri liniari, cu catena lunga, monosaturati ce se gasesc in stare naturala si care au foarte multe proprietati cosmetice, net superioare celor ale trigliceridelor. Mai mult de 97% din jojoba este compusa dintr-un sortiment bogat de ceara lichida de esteri, combinata cu un amestec de tocoferoli, steroli si alte componente nesaponificate, care echilibreaza combinatia. Jojoba este unul dintre cele mai bune ingrediente cosmetice din lume... [continuare]

Uleiul de catina

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Iulie 2012

Generalitati Catina este o planta spinoasa care creste in Europa si Asia. Uleiul din boabe de catina este extras din pulpa fructelor sau din seminte. Studiile clinice si cele stiintifice din secolul XX confirma numeroasele beneficii nutritionale ale uleiului de catina. Scaderea in greutate Recent s-a confirmat contributia pe care o are catina in scaderea in greutate. Catina contine acizi grasi omega-7 care transmit corpului sa renunte la stocarea oricarui surplus de grasime. In esenta, acest lucru inseamna ca cei care consuma boabe de catina vor observa cum grasimea lor se topeste. Imunitate Fructul catinei, mic si de culoare galben-portocaliu, este o sursa bogata de vitamine, aminoacizi, acizi grasi si alte 27 de oligoelemente. Uleiul de catina contine 106 nutrienti si substante bioactive cunoscute, printre care si vitaminele A, C si E, polifenoli, carotenoide, flavonoide, acizi grasi esentiali si oligoelemente, inclusiv zinc, seleniu, mangan si fier. Multe ditnre... [continuare]

Vitamine

Din Comunitate

Ma intereseaza retete facute in casa, din vitamine uleioase, pentru ten, par, corp.Multumesc [continuare]

Uleiul din canepa

Din Comunitate

Buna ziua, As vrea sa stiu daca uleiul din canepa (cannabis sativa) se poate aplica pe local in cazul unui carcinom nazal extern. Va intreb acest lucru pentru ca am vazut un film pe youtube cu un caz similar. Am aflat ca se produce ulei din canepa si in Romania, ca se gaseste si sub forma altor derivati (capsule cu ulei, pulbere, seminte si lotiune). Va rog, in limita spatiului / timpului de care dispuneti, sa-mi explicati daca intr-adevar este benefica utilizarea si, MAI ALES, sa ma indrumati catre un cabinet medical / naturist. Multumesc Ruxandra PETRESCU [email protected] [continuare]

Vitamine si minerale

Din Comunitate

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este cel mai complex medicamente care contine vitamine, minerale si antioxidanti pentru prevenirea cancerului de orice tip. De asemenea, daca se poate sa imi spuneti si cum se administreaza acest medicament. Va multumesc anticipat! [continuare]

Vitamine pentru dezvoltarea fizica si psihica a copilului!

Din Comunitate

Copilul meu are 16 ani si as vrea sa-i dau niste vitamine pt a se dezvolta mai bine fizic si psihic!Am citit pe net de uleiul de peste,dar nu stiu daca este bine sa-i administrez la varsta asta!Pot sa-i dau ulei de peste sau alte vitamine? P.S. Nu a suferit nici o boala(in afara de cateva raceli!) [continuare]

Uleiul de masline ?!

Din Comunitate

Buna ! Eu vreau sa va intreb daca uleiul de masline e bun pt par , adica daca imi pot trata parul cu acest ulei ; mai greu e ca nu stiu cum trebuie sa procedez ? Se aplica pe parul ud sau uscat ? Stiu doar ca iti face un par sanatos si puternic si mi-as dori sa incerc si eu ! Multumesc mult ! [continuare]

Vitamina e

Din Dictionar Termeni

Diversii tocoferoli, adica varietati de vitamina e, se gasesc din belsug in uleiurile vegetale, obtinute din germeni sau seminte, de pilda uleiul de floarea-soarelui, uleiul de soia, uleiul de masline. Pentru a fi absorbita in mucoasa intestinala, vitamina se combina cu molecule de grasime. Ca si in cazul celorlalte vitamine liposolubile A, D si K, este necesar ca hrana zilnica sa contina o oarecare cantitate de grasimi, pentru ca vitaminele sa poata fi asimilate in intestin. Primele semne ce ne avertizeaza asupra unei posibile carente de vitamina E sunt: - scaderea acuitatii vizuale - imbatranirea pielii - senzatia de oboseala, randamentul scazut - inflamatiile intestinale - sterilitatea - bolile de inima - petele de batranete aparute pe piele - nervozitatea - dificultatea de concentrare - vindecarea anevoioasa a ranilor. Sinonim : tocoferol. Vitamina E mai este denumita si “vitamina fertilitatii”, intrucat imbunatateste capacitatea de conceptie.... [continuare]

Vitamina d2, solutie injectabila

Din Medicamente

Compozitie Fiole a 1 ml solutie uleioasa injectabila continand ergocalciferol 400 000 u.i. sau 600 000 u.i. respectiv 10 mg sau 15 mg. Fiole a 3 ml solutie uleioasa buvabila continand ergocalciferol 600 000 u.i. Solutie uleioasa pentru uz intern continand ergocalciferol 15 000 u.i., respectiv 0,375 mg/ml (flac. cu 10 ml). Actiune terapeutica Vitamina liposolubila, favorizeaza absorbtia intestinala a calciului si fosfatilor minerali, usureaza formarea si depunerea in oase a fosfatului de calciu, diminueaza eliminarea urinara a fosfatilor. Indicatii In rahitism si tetania hipocalcemica. In carenta vitaminica la adult si batran, profilactic (tratament anticonvulsivant, gastrectomie, enteropatie la gluten, insuficienta pancreatica sau biliara, aport vitaminic insuficient la batrani). In spasmofilia hipocalcemica. Doze si mod de administrare In rahitism si tetania hipocalcemica: Profilatic: Oral 400-2 400 u.: - zilnic pana la varsta de 1 1/2 ani, apoi 3-6 luni/an... [continuare]

Vigantol oel, solutie uleioasa

Din Medicamente

Compozitie 1 tableta contine 0,0125 mg/0,025 mg colecalciferol (corespondentul a 500 U.I./1000 U.I. vitamina d3). Indicatii Profilaxia rahitismului, spasmofilie si osteomalacie; in formarea oaselor (inter alia, ca tratament de sustinere a osteoporozei), in tratamentul de sustinere a osteoporozei Doze si mod de administrare Tablete de 500: Copii (nascuti la termen) 1 tableta/zi incepand cu varsta de 2 saptamani pana la varsta de 12 luni, fara intrerupere. In continuare, se recomanda Vigantolettele 500, in al doilea an de viata mai ales in lunile de iarna. In cazurile speciale (de ex. copii prematuri): 2 tablete/zi. In profilaxia afectiunilor determinate de lipsa de vitamina D, acolo unde exista riscul: 1-2 tablete/zi. In tratamentul de sustinere al osteoporozei: 2-6 tablete/zi. Tablete de 1000: Copii (nascuti la termen) 1 tableta la doua zile incepand cu varsta de 2 saptamani pana la varsta de 12 luni. In cazurile speciale (de ex. copii prematuri): 1 tableta/zi.[continuare]

Vitamina a cu d2

Din Medicamente

Compozitie Drajeuri continand retinol (vitamina a) 3 000 u.i. si ergocalciferol (vitamina D2) 1 000 u.i. (cutie cu 50 buc.); Capsule gelatinoase moi continand retinol palmitat 2 500 u.i. si ergocalciferol 550 u.i. (flac. cu 30 buc.); Fiole a 3 ml solutie buvabila continand retinol 350 000 u.i. si ergocalciferol 300 000 u.i. (cutie cu 1 buc.); Solutie uleioasa pentru uz intern continand retinol 30 000 u.i. si ergocalciferol 15 000 u.i./ml sau 30 picaturi (flac. cu 5 ml). Comprimate filmate continand retinol acetat 3000 U.I. si ergocalciferol 1000 U.I. Actiune terapeutica Favorizeaza absorbtia intestinala si depunerea calciului in oase (vitamina d); actiune trofica asupra epiteliilor, intra in constitutia pigmentilor fotosensibili ai retinei (vitamina A). Doze si mod de administrare Copii pana la 2 ani, 1 picatura/zi din solutia uleioasa pentru uz intern, zilnic, sau 1 ml din solutia buvabila, la fiecare 6 luni. Copii de 2-5 ani: 2-3 picaturi, 1 drajeu sau o... [continuare]

Vitamina e, capsule gelatinoase

Din Medicamente

Indicatii Tratamentul carentei de vitamina E. Ca tratament profilactic in afectiunile care necesita un aport suplimentar de vitamina E: - sindrom de malabsorbtie asociat cu insuficienta pancreatica, fibroza chistica sau cu alte afectiuni - afectiuni ale tractului hepato-biliar (colestaza cronica, ciroza hepatica, atrezie biliara, icter de cauza obstructiva) - tulburari digestive (boala celiaca, sprue tropical, enterite regionale) - gastrectomie - abetalipoproteinemie - acantoza - necesitati crescute de vitamina E, precum: persoane care lucreaza in medii toxice si poluate, alte situatii ce duc la scaderea capacitatii de aparare a organismului. Actiunea terapeutica vitamina e (acetat de di-alfa-tocoferol) este un element nutritiv esential. vitamina e este un antioxidant biologic pentru o serie de elemente nutritive, metaboliti, vitamina a, hormoni si enzime. In acest sens, vitamina e mentine functionarea organitelor intracelulare, cum sunt mitocondriile si lizozomii si... [continuare]

Pagina 1 din 23 (690 rezultate)