valoare analize fibrinogen

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice, etc.)

Categoria: Articole

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange sau, care ii sunt proprii , fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma... [continuare]

Analize copil

Categoria: Comunitate

fibrinogen 169? la copil de 2 ani? este motiv de ingrijorare? multumesc! [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Urocultura - Enterobacter >1000000 Seansibil - Cciprofloxacin VSH - 8 Fibrinogen seric - 411 Calciu seric total - 10,48 PSA - 2,91 Leucocite - 180,1 Baterii - 710,3 Prostata - ~30 CC cu hipertrofie Poate fi si altceva decat o infectie urinara? Pentru ca dupa 10 zile tratament cu Ciprinol simptomele sunt aceleasi. [continuare]

Analize biochimice - analiza proteinelor sanguine (proteine totale, proteinograma, probe hepatice, fibrinogen)

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Mi-am facut de curand analizele si mi-a iesit creatinina prea mica. 0,50 fata de 0,6 - 1,3 care sunt valorile normale. Ce este de facut? Cu multumiri, Mara [continuare]

Fibrinogen

Categoria: Comunitate

buna ziua. 37 ani sex feminin. daca ti-a iesit fibrinogenul 508 e ok? ce inseamna sau ce se poate intampla? care sunt cauzele? [continuare]

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale

Categoria: Comunitate

mi-au iesit transaminazele 45 este ceva de speriat in buletin arata ca limita normala multumesc [continuare]

Analize pentru depistarea cancerului

Categoria: Comunitate

Buna seara, M-ar interesa, daca se poate, sa stiu ce teste sunt necesare pentru depistarea cancerului de orice tip. As dori sa stiu petru ca am matuse care au fost depistate cu cancer (de san, intestine, ficat ) si as dori ca mama mea sa faca toate testele necesare pentru depistarea cancerului. Multumesc, Sarbatori fericite [continuare]

Este grav?

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Ma numesc ANA,am 61 ani,am pus cateva intrebari comunitatii Diverse,referitoare la starea mea de sanatate dar nu mi s-a raspuns!!!! Mai incerc o data, poate ma ajuta cineva ....Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ,ce inseamna valoarea crescuta a fibrinogenului(670mg/dl),cat de periculos este,si ce analize medicale sant indicate pentru a depista ce organ este afectat.Multumesc. [continuare]

Vsh crescut: cauze, intrebari, raspunsuri

Categoria: Articole

Boli frecvente asociate cresterii VSH VSH = viteza de sedimentare a hematiilor, este o analiza curenta. Destul de frecvent, este gasita crescuta, fapt care ingrijoreaza bolnavii in mod deosebit, cu atat mai mult cu cat aparent, medicii nu dau mare importanta acestei modificari, daca nu este prea mare. Desi este o analiza simpla si ieftina, ea poate semnifica prezenta a numeroase boli, de obicei destul de serioase. Bolile cele mai frecvente asociate cu cresterea VSH sunt: Infectii cu orice localizare - infectii urinare, infectii pulmonare, digestive, genitale, abcese, septicemii, apendicita acuta, peritonita, colecistita, tuberculoza, endocardita, etc. Boli inflamatorii de orice fel; - Reumatisme inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, reumatism articular acut, artrita juvenila, etc.) - Boli inflamatorii intestinale (boala Crohn, rectocolita hemoragica); - Boli de colagen (sclerodermie, dermatomiozita, lupus eritematos sistemic - LES, boala... [continuare]

Sindromul nefrotic

Categoria: Comunitate

buna.am 21 de ani si sufar de un sindrom nefrotic.nu stiu prea multe despre aceasta boala.in luna decmbrie mi s-a descoperit acest diagnostic.am facut un tratament cu predison(am inceput cu 9 capsule pe zi),lipanthyl(pt. ca din cauza sindromului mi se marise colesterolul)spironolactona,aspenter,calciu cu vit. D3 si ferrogradumet.timp de 5luni am facut acest tratment si nu s-a vazut nici o schimbare din contra imi era din ce in ce mai rau.insa de 2 luni fac un tratament lunar cu solu_medrol.intradevar ma simt un pic mai bine ,dar trombocitele tot nu a scazut acestea fiind de 714000/mm3,iar fibrinogenul este de 1036 mg/dl,numai proteinuria am mai scazut de la 13.8g/24h la 5.25g/24h.Mi s-a mai spus in urma efecuarii unei biopsii renale ca sufar si de AMILOIDOZA RENALA despre care nu stiu apsolut nimic . daca stie cineva ceva despre aceste 2 boli va rog sa imi raspundeti la acest mesaj.va multumesc [continuare]

Cum scade gama gt

Categoria: Comunitate

imi poate spune cineva ce se poate face pentru a scadea Gama GT? mama mea are o valoare de 268,iar TGO=121,TGP=103.stim ca are hepatita C.va multumesc [continuare]

Sinovita genunchi bilateral

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am 28 de ani ,sex F 1.70m,70kg va scriu disperata de o problema la genunchi aparuta in luna decembrie anul trecut si care ma chinuie si acum fara sa am un diagnostic. va descriu durerea:umflatura deasupra genunchiului de 1,5cm fata de celalalt ,sub rotula la fel,dureri ascutite f.mari la flexare ,zvacnituri uneori in repaus,in mers si stat in picioare mai mult ma durea sub rotula pe tibie o durere constanta si se umfla mai tare .durerea reaparea la flexare si radia in toata articulatia. De frica durerii nu am mai flexat piciorul deloc si am mers la medicul reumatolog care m-a trat prin fizioterapie 10 zile , arcoxia 60mg 14 zile, diphrofos IM si inca ceva injectabil vreo 3 zile fara nici un rezultat diagnosticul fiind artrita de genunchi.Am decis sa schimb medicul care de altfel mi-a pus diag. sinovita .Am facut eco grafie:tendonul cvadricipital si ligamentul rotulian cu aspect normal, bursita suprapatelara cu colectie lichidiana de 5,4 mm si usoara proliferare sinoviala... [continuare]

Aslo mare

Categoria: Comunitate

Buna seara ! in urma analizelor efectuate a reiesit faptul ca valoarea analizei ASLO este de 343.89 . ce inseamna acest lucru: ca am avut o infectie cu streptococ sau ca am. doctorul de familie mi-a dat tratament cu eritromicina si moldamin. De ce trebuie sa fac injectiile cu moldamin 3 ani ? Cum as putea sa aflu ce tip de streptococ am in organism? Va multumesc ! [continuare]

Pot avea copii

Categoria: Comunitate

Buna seara! Sunt din Ploiesti si am 28 ani. Din martie 2011 tot imi doresc sa raman insarcinata. Am mers la medic si mi-a dat o serie de analize. Unele au iesit in limita valorilor normale, alte nu au iesit prea bine. Analizele sunt urmatoarele: PROLACTINA - 23.485; UREE SERICA - 26; ACID URIC SERIC - 3.60; CREATININA SERICA - 0.51; CALCIU SERIC TOTAL - 8.50; GLICEMIE - 88; COLESTEROL SERIC TOTAL - 170; TRIGLICERIDE - 37; TGO - 18; TGP - 32; SUMAR URINA (glucoza - normal, proteina - negativ, bilirubina - negativ, urobilinogen - normal, PH - 5.50, densitate - 1035, nitriti - negativ, corpi cetonici - negativ, leucocite - negativ, eritrocite - negativ, epitelii plate - rare, leucocite - rare, oxalat de calciu - frecvent, flora microbiana - prezenta); HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA (va scriu doar valorile care nu sunt normale: limfocite - 18.80, hematocrit - 35.40, distributia hematiilor dupa volum - 16.80, distributie plachetelor dupa volum - 17.40); VSH - 38 FIBRINOGEN - 577 MYCOPLASMA -... [continuare]

Buna

Categoria: Comunitate

am o fetita de 11 luni si i-am facut analizele la urocultura ia iesit FLORA POLIMORFA si as vrea sa stiu ce este aceea si daca este grav iar la hemoleucograma nu inteleg ceva si as vrea sa ma lamuriti va rog ..............ce inseamna ...........MCV 70 ; MCHC 39.6 ; RDW 15.9 ; SEGMENTATE 61 ; EOZINOFILE 5 ; LIMFOCITE 28 ; FIBRINOGEN 178 .................................VA ROG LAMURITI-MA!!!!!!!!!!!!!!!! [continuare]

Aslo marit

Categoria: Comunitate

Fata mea a avut iarna trecuta probleme cu sangerarile nazale si la sfatul medicului de familie am facut um set de analize. Dintre toate ASLO a iesit marit ( 400 ) dupa care au urmat 14 saptamani de injectii de moldamin ( 1 pe saptamana ) . La refacerea analizelor ASLO a iesit 700 si gandindu- ne ca e o greseala am repetat analiza iesind a doua oare 800. DOamna doctor a zis ca daca pana in toamna 2011 nu revine aslo la normal va fi necesara o amigdalectomie. As vrea totusi sa aud si alte opinii pentru linistea mea . CE credeti ca ar putea fi si ce optiuni avem in continuare. multumesc anticipat, Gooseberry P.S. Imi cer scuze daca am postat in locul gresit ( afectiuni respiratorii copii) dar sunt noua si nu prea stiam unde sa merg pe site . [continuare]

Urmari tratament spondiloza cervicala

Categoria: Comunitate

Buna ziua,am 42 de ani si stiu ca am spondiloza cervicala.Am facut in luna iulie 10 injectii diclofenac dupa care au urmat 2 sedinte de fizioterapie.Dupa a 2-a sedinta am inceput sa am dureri in umar si o stare de oboseala.Dr mi-a oprit fizioterapia si m-a trimis la analize de sange. Acestea sunt rezultatele iesite din limitele normale. VSH la 1 ora 16(limite normale 2-10) Vsh la 2 ore 38(limite normale 4-20) calciu ionic seric 0.83(0.85-1.25) fibrinogen 366(150-350) acid uric seric 6.07(limite2-5.90) aslo [continuare]

Aslo marit

Categoria: Comunitate

Buna ziua.In urma cu 6 luni am avut aslo 300 iar medicul de familie mi-a spus sa nu imi fac griji.Eu am 18 ani si nu mi s-a parut normal.Am repetat din nou analiza dupa 6 luni si mi-a iesit 800,iar medicul de la laborator mi-a spus ca este in crestere.Nu am avut infectii in organism,numai o raceala usoara.Mentionez ca de 1 an am dureri de stomac iar H-pilory este aproape de valoarea maxima. In ultimul timp am dureri de cap si pierdere de memorie.Ex"Vb cu cineva,sau incerc sa memorez ceva,iar dupa scurt timp nu imi mai adduc aminte nimic".As dori un sfat in legatura cu aceste probleme si daca se poate si cateva recomandari.Va multumesc! [continuare]

Glucoza mare

Categoria: Comunitate

La ultimul set de analize efectuat am avut nivelul glucozei situat la 141mg/dL in condtiile unui unterval normal cuprins intre 70-115 mg/dL. Mentionez de asemenea rezultatul la Fibrinogen de 361,6 in condtiile unui unterval normal cuprins intre 180-350 mg/dL. O alta valoare depasita este la VSH cu rezultat 32 /mm/h in condtiile unui unterval normal cuprins intre 2-30/mm/h Ce trebuie sa fac pentru a reduce acesti parametri, doar folosindu-ma de alimentatie. Mentionez ca am 60 de ani si sunt de sex feminin. Multumesc [continuare]

Hemoleucograma completa

Categoria: Comunitate

Am facut analizele generale cere se dau o data pe an de la medicul de familie copilului meu (fetita de 9 ani)si azi am luat rezultatele.Ceea ce m-a surprins in mod alarmant,sunt unele valori si anume: limfocite 2.13(2.30-14.4) %limfocite 29.10(46-76) %granulocite 63,10(20-45) hematocrit 41.77(30-40) c.med.de hb.eritr. 30.70 (31-35) fibrinogen 5.40(2-4) Va rog frumos, doresc o explicatie, de ce au iesit ba marite ba scazute unele analize.Va multumesc si astept un raspuns avizat. [continuare]

Actilyse, pulbere liofilizata

Categoria: Medicamente

Compozitie Flacon cu substanta liofilizata a 20 mg alteplase. Flacon substanta liofilizata a 50 mg alteplase. Flacoane solvent a 20, respectiv 50 ml apa distilata. Farmacocinetica Actilyse este eliminat rapid din circuitul sanguin si este metabolizat mai ales la nivelul ficatului (clearance-ul plasmatic se situeaza in limitele a 550 - 680 ml/min). Timpul de eliminare plasmatic prin injumatatire T1/2 alpha este de 4-5 minute. Rezulta ca dupa 20 de minute, mai putin de 10% din valoarea initiala evidentiabila in plasma. Pentru cantitatea reziduala ramasa intr-un compartiment adanc, s-a constatat o eliminare prin injumatatire beta de aproximativ 40 minute. Actiune terapeutica Tratamentul fibrinolitic al infarctului de miocard, la pacientii la care tratamentul poate fi inceput in termen de 6-12 ore de la manifestarea primelor simptome. Tratamentul trombolitic in embolia pulmonara masiva acuta, cu instabilitate hemodinamica. Se recomanda ca diagnosticul sa... [continuare]

Evista, comprimate

Categoria: Medicamente

Compozitie Fiecare comprimat contine 60 mg clorhidrat de raloxifen, echivalent cu 56 mg raloxifen baza pura. Comprimate filmate. Comprimatele sunt albe, de forma eliptica, avand imprimat codul 4165. Lista excipientilor:povidona, polisorbat 80, lactoza anhidra, lactoza monohidrat, crospovidona, stearat de magneziu, bioxid de titan (E171), hipromeloza, macrogol 400, ceara carnauba, shellac, propilenglicol, indigocarmine (E132). Proprietati farmacodinamice Grupul farmacoterapeutic - modulator selectiv al receptorilor estrogenici (SERM). Ca modulator selectiv al receptorilor de estrogeni (SERM), raloxifen are actiuni selective agoniste sau antagoniste asupra tesuturilor receptoare de estrogen. El actioneaza ca agonist asupra sistemului osos si partial asupra metabolismului colestatic (scade colesterolul total si ldl), dar nu in hipotalamus, in uter sau in tesutul glandelor mamare. Actiunile biologice ale raloxifen, ca dealtfel si ale estrogenilor, sunt mediate prin afinitatea... [continuare]

D-dimeri (sange) dd

Categoria: Analize Medicale

In cursul procesului de degradare a cheagului de fibrina sub influenta plasminei sunt generate fragmente ce contin D-dimeri. D-dimerii sunt astfel considerati un marker al starii de hipercoagulabilitate si al fibrinolizei endogene, niveluri crescute fiind inregistrate la pacientii afectati de tromboze. 1. Testul are valoare predictiva negativa pentru tromboza venoasa profunda a membrelor inferioare si tromboembolismul pulmonar in sensul ca obtinerea unui rezultat negativ la pacientii suspectati de aceste afectiuni exclude prezenta acestora intr-un procent de 85-91 %. La pacientii din ambulator acest test constituie un instrument suplimentar, inclus in majoritatea algoritmelor, pentru excluderea diagnosticului de tromboza venoasa profunda. O mentiune speciala trebuie facuta cu privire la utilitatea marker-lui in timpul sarcinii. Nivelurile plasmatice ale D-dimerilor cresc progresiv in cursul sarcinii si au o valoare predictiva slaba in excluderea diagnosticului de tromboza... [continuare]

Ischemia arteriala periferica

Categoria: Articole

Generalitati Anatomie si fiziologie Sistemul circulator este alcatuit din 2 mari tipuri de vase sangvine: artere si vene. Vasele sangvine sunt structuri tubulare cu rolul de a transporta sange oxigenat si bogat in nutrienti esentiali desfasurarii proceselor biologice (artere) si de a indeparta sangele dezoxigenat si metabolitii toxici rezultati in urma arderilor celulare de la tesuturi (venele). Deseurile sunt transportate la rinichi, ficat si plamani unde sufera diverse procese de metabolizare ce le fac mai usor de eliminat din organism. Sangele venos este apoi aprovizionat cu oxigen in plamani si trimis la inima, de unde este pompat in circulatia arteriala sistemica. Deci, arterele, cu exceptia arterei pulmonare si arterei ombilicale, transporta sange oxigenat, iar venele, cu exceptia venelor pulmonare, transporta sange lipsit de oxigen. Sistemul arterial este partea sistemului circulator care are cele mai mari presiuni - nivelul acestora depinde in functie de fazele... [continuare]

Cancer

Categoria: Comunitate

Eu mi-am învins cancerul. Vă pun la dispoziţie şi dvs. acest tratament obţinut prin nanotehnologie, tolerat uşor de către organism (fără efecte secundare), din produse naturiste cu potenţial antitumoral, iradiate cu LASER prin fibră optică (laser medical neinvaziv), ce le amplifică efectele benefice. [continuare]

Pagina 1 din 1 (25 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »