trigliceridele crescute

Colesterol bun, trigliceride crescute

Categoria: Comunitate

Acum o luna am facut niste analize unde aveam colesterol seric mare si trigliceride crescute, am facut un tratament cu Lipanthyl si am tinut regim fara grasimi iar acum am colesterol bun dar trigliceridele au crescut de la 216 la 329 E posibil ?Sau nalizele sunt gresite? [continuare]

Am trigliceridele crescute

Categoria: Comunitate

Recent mi-am facut niste analize medicale..toate au fost in limite normale mai putin trigliceridele si colesterolul care sunt crescute..334 trigliceridele si colesterolul 224..ce pot face ca sa mai scada?trebuie sa urmez un tratament sau e suficint sa tin o dieta? [continuare]

Trigliceride crescute

Categoria: Comunitate

M-am dus la medic deoarece am avut valori crescute a tensiunii arteriale ,adica 160/90 Am facut analize de sange si am colesterol total 247 mg/dl ,ldl Cholesterol 138 mg/dl, glucose 125 mg/dl si trigliceride 252 mg/dl. Specific ca am 46 de ani si sunt femeie ,am inaltime de 163 cm si greutatea de 73 kg. Am mostenit de la tata ca sunt mai plinuta si am in familie si bolnavi de diabet si bolnavi cu tensiunea,iar mama mea a facut accident vascular la 68 de ani.Stiu ca mananc prea multa paine si paste fainoase si nu ma feresc nici de carne. Va rog dati-mi un sfat ce sa fac ca sa scap de aceste niveluri crescute. Va multumesc frumos !! [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman - nivelul sangvin de colesterol adecvat este de 200mg/dl - nivelul sangvin de colesterol la limita este intre 200-239 mg/dl - nivelul sangvin de colesterol crescut este peste 240 mg/dl. Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low... [continuare]

Trigliceridele

Categoria: Articole

Generalitati Orice persoana care si-a verificat vreodata nivelul colesterolului, probabil a fost testat si pentru trigliceride. Noi cercetari arata ca trigliceridele pot fi factor de risc potent, dar controlabil, pentru accidentul vascular cerebral si afectiunile cardiace. Trigliceridele sunt substante grase sintetizate de organismul uman din grasimile din alimente (si uneori din zahar). Trigliceridele sunt extrase apoi din sange si sunt stocate in organism sub forma tesuturilor adipoase. Unele trigliceride sunt sintetizate la nivelul ficatului. Trigliceridele din plasma sunt obtinute din grasimile alimentare sau sintetizate in organism din alte surse energetice cum ar fi carbohidratii. Caloriile ingerate in timpul mesei si care nu sunt folosite imediat de tesuturi sunt convertite in trigliceride si sunt transportate in adipocite pentru a fi stocate. Anumiti hormoni regleaza eliberarea trigliceridelor din tesuturile grasoase, pentru a implini nevoile energetice ale... [continuare]

Afectiuni cauzate de trigliceride

Categoria: Articole

Ce sunt trigliceridele? Probabil fiecare dintre noi a auzit macar o data de trigliceride si de faptul ca un nivel constant crescut al acestora in sange poate afecta sanatatea. Ce sunt trigliceridele? Care este legatura acestora cu diabetul zaharat si cu un grup de simptome ingrijoratoare care poarta numele de "sindrom metabolic"? Trigliceridele reprezinta grasime. Acestea sunt forma principala in care organismul uman depoziteaza grasimea. Tesutul adipos este format din celule pline cu trigliceride. Astfel in mod normal trigliceridele nu sunt rele pentru sanatate. De fapt omul nu ar putea sa traiasca fara trigliceride, acesta fiind principala forma de stocare a energiei. Acum o suta de ani hrana nu era atat de multa, iar omul consuma o mare cantitate de energie prin munca fizica. Astfel era important sa poata stoca energia intr-un mod eficient. Prin arderea grasimilor se obtine de doua ori mai multa energie decat din arderea proteinelor sau carbohidratilor. Dar acum exista mai... [continuare]

De ce sunt periculoase trigliceridele

Categoria: Articole

Generalitati Trigliceridele, un tip de lipide (grasimi) existente in fluxul sanguin, sunt un indicator important al sanatatii cardiace. Nivelul ridicat al trigliceridelor poate insemna, asadar, un risc crescut de imbolnavire a inimii, precum si al dezvoltarii altor boli asociate cu un stil de viata nesanatos. Nivelul normal al trigliceridelor Monitorizarea nivelului trigliceridelor in sange este la fel de importanta precum cea a colesterolului sau a presiunii arteriale. Trigliceridele desemneaza un anumit tip de grasimi care se regasesc in compozitia sangelui, fiind de fapt caloriile provenite din hrana, pe care organismul nu le-a folosit pentru a le transforma in energie. Trigliceridele sunt depozitate in celulele grase ale corpului, de unde sunt preluate de hormoni cand organismul nu mai este alimentat, pentru un surplus energetic. Persoanele care ingereaza de obicei mai multe calorii decat ard, de regula calorii provenite din carbohidrati si grasimi, sunt si cele la care... [continuare]

Trigliceride

Categoria: Comunitate

Poate sa-mi spuna va rog cineva ,care este efectul trigliceridelor marite.?Multumesc [continuare]

De cresc trigliceridele si cu tratament?

Categoria: Comunitate

Cu tratament imi mentin tensiunea la valori normale , de asemenea si colesterolul total este 168 in timp ce trigliceridele imi cresc tot mai mult.Am avut trigliceridele 355 am luat lipantil , am redus grasimile si totusi au crescut spre 400. (Acum mi s-a prescris ROSUCARD) Care ar fi cauza? Ce pot face in aceasta situatie? La ECO se pare ca si ficatul apare putin spre galben(lobul stang) VA MULTUMESC! [continuare]

Trigliceridele

Categoria: Comunitate

ce pericol exista daca o persoana de sex feminin in varsta de 65 ani are trigliceridele la un nivel de 200 mg/dl? [continuare]

Colesterol si trigliceride valoare inalta

Categoria: Comunitate

la analize mi-au iesit urmatoarele valori: -trigliceride 178 -colesterol total 220 -HDL colesterol 42 as dori sa stiu,care ar fi valorile normale,si tratament in acest caz.multumesc. [continuare]

Trigliceride ridicate

Categoria: Comunitate

buna ziua as avea o rugaminte , tatal meu in varsta de 57 de ani , 1.75 m si aprox 70-80 kg , este hipertensiv asuma medicamente( betablocanti) , asuma alcool ocazional-moderat, la analizele de rutina i-au iesit trigliceridele 400, colesterol in norma, i-a mai iesit gpt aprox 70, restul de analize cu valori normale , care ar putea sa fie cauza? a luat si o perioada sinvastatina. va multumesc anticipat, CRISTINA22 [continuare]

Trigliceride marite

Categoria: Comunitate

cum sa scad trigliceridele care sunt marite [continuare]

Bilirubina totala crescuta

Categoria: Comunitate

buna ziua, am si eu o intrebare. in urma unor analize de sange mi-a iesit bilirubina totala 1.9mg/dl, am inteles ca nu este in valori normale dar doctora mea de familie cand mi-a interpretat analizele mi-a spus ca mi-au iesit bune...exista o explicatie la aceasta valoare crescuta? TGP si TGO au iesit in limite normale. Ce analize mai pot face sa vad daca am vreo problema? Va multumesc. Elena,20 ani [continuare]

Valori crescute pentru colesterol, trigliceride, hemoglobina glucozilata, glicemie

Categoria: Comunitate

Va rog sa/mi recomandati un tratament pentru revenirea trigliceridelor si colesterolului la valori mai mici. Rezultatele ultimei analize indica valori crescute pentru: colesterolul total = 214 mg/dL, trigliceride=485 mg/dL, hemoglobina glucozilata (HbAlc) 9, 09 % și glicemie = 161 mg/dL. Sunt in evidenta medicului diabetolog si tratamentul pe care il urmez de aproape 1 an cu INSULINA (APIDRA 12-12-12; LANTUS 42 {21,30}, GLUCOPHARGE 3/zi) se pare ca nu este suficient pentru a regla glicemia.Toate cele bune și SANATATE ! [continuare]

Colesterol si trigliceride cu valori mari

Categoria: Comunitate

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

Colesterol marit, trigliceride normal

Categoria: Comunitate

Buna ziua. In urma unor analize am descoperit ca am colesterol 297 . Trigliceridele au valori normale, colesterolul bun este la limita, in schimb cel rau este asa marit. Mentionez ca am 38 de ani, greutate medie, nu am tensiune. Cum se explica acest lucru? Va multumesc [continuare]

Colesterol si trigliceride mari

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sotul meu are 26 de ani si acum la analize de rutina au iesit urmatoarele valori: trigliceride: 171, colesterol: 229, monocite: 10.20%, din urina - acid ascorbic: 20(val normala [continuare]

Trigliceride

Categoria: Comunitate

la analiza mi au iesit trigliceridele 36,99mg/dl si gama gt69,7.mentionez ca am consumat alcool cu 12 ore inainte de analiza.Au fost viciate rezultatele?Va multumesc ptr raspuns. [continuare]

Trigliceride

Categoria: Comunitate

Buna.La analizele efectuate mi-a iesit trigliceride 276,cholesterol 194.Trebuie sa iau medicament (lipantil),sau ajunge deocamdata sa incerc cu dieta si ceaiuri?Anul trecut in luna Mai aveam trigliceride 234,in Decembrie 158.Cholesterolul si atunci le aveam in limite normale.Multumesc ,Edit [continuare]

Trigliceride tg

Categoria: Analize Medicale

Trigliceridele din tesutul adipos si din celelalte tesuturi reprezinta cel mai important depozit de rezerve energetice ale organismului. In tesutul adipos sunt depozitate sub forma de glicerol, acizi grasi si monogliceride, care sunt convertite in ficat in trigliceride ce intra in constitutia VLDL (80 %) si LDL (15 %). Hipertrigliceridemia impreuna cu hipercolesterolemia sunt factori de risc independenti pentru boala aterosclerotica. De asemenea nivelul trigliceridelor este necesar pentru calcularea LDL-C. Daca valoarea trigliceridelor este peste 400 mg/dl, nu se poate calcula corect LDL cu ajutorul formulei Friedewald. Valori de referinta: - Optim =500 mg/dL. [continuare]

Trigliceride mari copil de 13 ani!

Categoria: Comunitate

buna ziua, copilului meu iau iesit analizele la trigliceride 467 mg/dl si colesterolul 198mg/dl si vsh putin crescut 12 - 24.va rog sa mi dati un sfat [continuare]

Colesterol, trigliceride si ggt

Categoria: Comunitate

Buna seara, in urma unor analize am urmatoarele anallize crescute: colesterol=305, trigliceride- 279 si GGT=39, celelalte analize fiind in limite normale inclusiv hemoleucograma. [continuare]

Tgp mult crescut

Categoria: Comunitate

Fiului meu de 19 ani i-am facut un set de analize si transaminaza TGP a iesit 122, adica de 3 ori limita maxima, in conditiile in care TGO este normala, colesterol normal, trigliceride normale si toate celelalte analize ok. Acum 1 an a mai avut o valoare crescuta a TGP de 41,2 si i-am facut ecografie - rezultat normal, bilirubinele - normale, electroforeze - normale si testare la virusul hepatic C - negativ. Va face iar toate investigatiile, dar sunt speriata si as vrea sa stiu daca e posibil ca toate sa fie bune, doar TGP marit. Ma gandesc ca poate fi vorba de o greseala. As vrea sa aflu cat mai repede o parere avizata. Multumesc! [continuare]

Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)

Categoria: Articole

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru cazurile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea de grasimi se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din sange creste... [continuare]

Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele

Categoria: Articole

Generalitati - Ofera EPA si DHA, alaturi de fosfolipide si colina. - Are o activitate antioxidanta de 300 de ori mai mare decat Vitamina E. - Acceptate pentru consumul uman de catre FDA (Food&Drug Administration SUA) si EFSA (European Food&Safety Authority): NKO a trecut testele de siguranta. - Absorbtie mai rapida si mai buna a acizilor grasi de Omega-3 din Neptune Krill Oil in comparatie cu uleiul de peste. - Patentul Neptunee OceanExtract garanteaza un proces al metodei de extractie la "rece". - Fara metale grele, PCB-uri (bifenili policlorurati), dioxine si pesticide. - Fara miros de peste in gura dupa administrare. Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare Reducerea semnificativa a colesterolului total, colesterolului LDL si trigliceridelor, cresterea colesterolului HDL (studiu de faza 3, la 120 de pacienti cu hiperlipidemie). Rezultatele cu NKO sunt mai bune decat placebo, si mai bune decat uleiul de peste. In urma administrarii de Krill Oil de 1 gram/zi timp... [continuare]

Trigliceridele

Categoria: Comunitate

care sunt valorile maximale si cum se poate reduce numarul acestora. [continuare]

Neutrofile scazute si limfocite crescute.

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Am 14 ani si practic dansul sportiv. In cateva zile trebuie sa ma duc la vizita medicala pe care o face fiecare sportiv. Am facut analizele si toate au iesit bune mai putin neutrofilele care au iesit 43.9%( procentul de referinta fiind pe fisa mea 50-76%) iar limfocitele au iesit 47.2% (procentul de referinta 17-45%). Am inteles ca acestea depind una de alta dar as vrea sa stiu daca este ceva grav pentru care ar trebui sa ma ingrijorez. Multumesc. [continuare]

Anxietate cu atacuri de panica ? spondiloza/entorsa ?

Categoria: Comunitate

In urma cu doua luni am cazut de pe un scaun si m-am lovit cu capul de un perete deasupra cefei (nu mi-am pierdut cunostinta), nu am avut niciun fel de simptome timp de aproximativ 3 saptamani, moment in care am fost pe munte la plimbare si am simtit o ameteala si genunchii moi - precisez ca nu mancasem, nu dormisem suficient si in cele din urma am ajuns la urgente cu mainile inclestate si o agitatie, tremur in maini, cap si picioare, mi-au dat distonocalm si calciu intravenos si au spus ca am o cadere de calciu cu atac de panica (mi s-a facut ekg si era normal - doar agitatie) - a durat aproximativ 2 ore toata starea ciudata. Apoi in zilele urmatoare am avut tot felul de simptome - presiune in zona gatului, muschi umerilor si ai gatului incordati, dureri de spate*(dar nu foarte mari), o presiunea in zona cefei, ceva dureri de cap, senzatie de greutate a capului la aplecare stanga dreapta, senzatie de emotie in stomac si ceva stari pe care le-am identificat ca fiind atacuri de... [continuare]

????????

Categoria: Comunitate

buna ziua.in urma cu doua saptamani am fost diagnosticata cu pneumonie.am luat tratament augmentin la 12 ore.am fost la control si mia trecut.am facut analizele de sange si nu mai am nimic.colesterolu e 177(bun),glicemie 89, urina mia gasit o infectie urinara, dar la trigliceride am 253.1 ...anemie si lipsa de calciu nu am.de colecist mam operat.mia dat doctorita sa iao omega 3,cate o capsula pe zi...eu in continuare ametesc,am stari de greata si ma ia si dureri de cap...mia zis doctorita sa fac si o analiza de scaun poate am viermi! si daca ar iesi pozitiv ar putea fi aceasta cauza siptomelor mele?daca nu cemi mai recomandati?am uitat sa precizez ca in timp cand inghit imi pocneste in ureche!!va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si sami raspundeti...sunt foarte ingrijorata...mie frica de ce e mai rau!!!sunt si mamica a unei fetite de trei ani...multumesc frumos [continuare]

Pagina 1 din 10 (295 rezultate)