proprietatile usturoiului

Usturoiul - produs natural pentru slabit

Categoria: Articole

Generalitati Usturoiul este de foarte mult timp cunoscut datorita beneficiilor sale asupra sanatatii, cum ar fi: prevenirea bolilor de inima, cancer sau diabet zaharat. Recent, cercetatorii au descoperit ca usturoiul contribuie la pierderea naturala in greutate, deoarece contine alicina - compus care scade apetitul alimentar si ajuta la pierderea in greutate. In urma mai multor studii finalizate in Israel, s-a demonstrat ca prin consumul regulat de usturoi masa corporala ideala este mentinuta pentru o lunga perioada de timp. Deci, consumarea zilnica a usturoiului nu doar ca este benefica pentru sanatate, dar contribuie si la pierderea kilogramelor in plus. Usturoiul si pierderea in greutate Alicina este cea mai puternica substanta din componenta usturoiului, care influenteaza tensiunea arteriala, nivelul de insulina si trigliceride. Alicina face parte dintr-un grup de compusi numiti tiosulfati, continand tiosulfati in proportie de 70-80%. Alicina nu este prezenta in usturoi in... [continuare]

Usturoiul folosit la mancare ar trebui zdrobit inainte de folosire

Categoria: Diverse

Proprietatile benefice asupra sanatatii ale usturoiului se pastreaza daca acesta este zdrobit inainte de utilizare. Daca aveti o reteta de mancare cu usturoi, acesta ar trebui zdrobiti inainte de utilizare. Aceasta se pare ca este cea mai buna metoda de a-i conserva proprietatile benefice asupra sanatatii pe perioada gatirii. [continuare]

Plante cu proprietati antibacteriene

Categoria: Articole

Generalitati Ca urmare a ingrijorarii tot mai accentuate din cauza utilizarii antibioticelor, care pot duce la dezvoltarea rezistentei la antibiotice a diverse tulpini de bacterii, o serie de experti incurajeaza folosirea de alternative naturale. Cele mai multe dintre aceste optiuni includ plantele cu proprietati antibacteriene care pot fi achzitionate din propria gradina sau din magazinul cu produse naturiste. Plante vindecatoare Printre plantele care au calitati antibacteriene se numara: - cuisoarele - care sunt o resursa incredibila de nutrienti, cum ar fi acizi grasi omega-3, fibre nutritive, vitamina C precum si magneziu. De asemenea acestea contin eugenol care alaturi de alte elemente din compozitia lor, determina un puternic efect antibacterian. In plus acestea sunt si antiinflamatorii fiind folosite pentru protectia impotriva toxinelor de mediu, a cancerului intestinal, precum si inflamatia articulatiilor. De asemenea, cuisoarele sunt utilizate in terapia... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale consumului de usturoi

Categoria: Articole

Generalitati Adevarul despre usturoi este usor de descoperit. Ce este interesant este faptul ca de-a lungul timpului, calitatile sale au fost confirmate. In prezent, usturoiul este considerat important gratie modului in care acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli. Usturoiul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru o sanatate optima. Oamenii de stiinta au descoperit noi utilizari interesante ale acestui aliment si beneficiile pe care aceasta le poate oferi. Rolul pozitiv al usturoiului pentru sanatate - Tratarea cancerului - Da, usturoiul poate ajuta inclusiv in tratarea cancerului. Studiile au aratat ca anumite substante din compozitia usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase si ajuta la dezvotlarea unui sistem imunitar puternic. Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltarii tumorilor papilare. - Echilibrarea tensiunii arteriale - Uimitor dar adevarat. Usturoiul poate ajuta la echilibrarea... [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Categoria: Articole

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

Dovleacul, beneficii si retete sanatoase

Categoria: Articole

Generalitati Dovleacul, aliment specific toamnei si indragit pentru gustul dulce foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate. Acest rod principal al sezonului rece este surprinzator de bogat in antioxidanti si vitamine, putand fi inclus in numeroase retete sanatoase si apreciate. Pe langa faptul ca furnizeaza un numar mic de calorii, dovleacul este o sursa generoasa de vitamina A, antioxidanti flavonoizi polifenolici si carotenoizi, nutrienti care s-au dovedit esentiali starii de sanatate in numeroase demersuri stiintifice de specialitate. Valorile nutritionale ale dovleacului 100 de grame de dovleac contin: - Calorii - 26 kcal - Carbohidrati - 6.5 g - Proteine - 1.0 g - Grasimi totale - 0,1 g - Fibre alimentare - 0.5 g - Folati - 16 mcg - Niacina - 0.600 mg - Acid Pantotenic - 0.298 mg - Piridoxina - 0.061 mg - Riboflavina - 0.110 mg - Tiamina - 0.050 mg - Vitamina A - 7384 UI - Vitamina C - 9.0 mg - Vitamina E - 1.06 mg [continuare]

11 plante si condimente care amelioreaza simptomele artritei reumatoide

Categoria: Articole

Generalitati Simptomele artritei reumatoide pot fi debilitante daca durerea si umflaturile articulatiilor persista in ciuda interventiilor medicale. Multi pacienti ajung sa caute solutii naturale suplimentare de ameliorare a simptomelor, care sa completeze efectele tratamentelor conventionale. Numite plante si condimente cu proprietati antiinflamatorii pot contribui la o mai buna gestionare a artritei reumatoide, in special in directia atenuarii durerilor. Remedii naturiste pentru artrita reumatoida Chiar daca unele remedii naturiste s-au dovedit eficiente in controlul simptomelor artritei reumatoide, nu exista inca dovezi stiintifice care sa sprijine eficacitatea acestui gen de terapii complementare. Prin urmare, inainte sa tratati artrita pe cai naturale, consultati medicul si aflati daca aceasta alegere exclusiva nu va expune unor efecte secundare periculoase. Plantele si condimentele de mai jos au proprietati antiinflamatorii dovedite, care pot ameliora simptomele... [continuare]

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati

Categoria: Articole

Generalitati Multe condimente si ierburi aromatice mai putin familiare celor care respecta retetele traditionale romanesti merita sa fie incercate, atat pentru aroma lor speciala, cat si pentru proprietatile benefice pentru organism pe care le detin. Acestea permit, totodata, inlocuirea cantitatilor mari de sare sau zahar din preparate, oferind un plus de gust, fara sa puna sanatatea in pericol. Gatiti cu condimente si ierburi aromatice noi, pentru o experienta noua in bucatarie si mai putine calorii in fiecare farfurie! Ierburi aromatice si condimente sanatoase Mancarea poate fi gustoasa si fara sare, ulei si zahar utilizate in cantitati generoase. Secretul sta in gustul special oferit de numeroase ierburi aromatice si condimente folosite de alte popoare in bucataria lor traditionala. Rozmarinul Rozmarinul este o iarba aromatica cu aroma proaspata, asemanatoare pinului, care condimenteaza excelent carnea de pui, miel, porc sau somon. Versatilitatea rozmarinului este... [continuare]

Usturoita (alliaria officinalis)

Categoria: Plante medicinale

Usturoita este flora spontana specifica zonelor de clima temperata a Europei. In Romania este raspandita in padurile de foioase, in tufarisuri, locuri umbroase din gradini, livezi, poieni, pe langa drumuri sau garduri. Usturoita are tulpina inalta de pana la 80 cm, ramificata la varf. Frunzele sunt adanc crestate pe margini, cresc opus si sunt mari. Florile cresc in varful tulpinii, grupate in inflorescente si sunt de culoarea alba si au cate 4 petale. Dintre elementele chimice din compozitie subliniem: ulei eteric (asemanator usturoiului), saruri minerale, caroten, saponine, zaharoza, glicozizi, mirozina, siringina, celuloza, sulfocianat de alilca. Principalele calitati ale plantei sunt: antiputrida, antiseptica, detergenta, vulnerara, actiune contra viermilor intestinali, diuretica, sudorifica, astringenta, expectoranta, antispasmodica, bactericida, antifermescibila, cardiotonica, vasodilatatoare. In fitoterapie se foloseste partea aeriana a plantei, dar proaspata. Trebuie... [continuare]

Agliocrat

Categoria: Produse medicale

Capsulele AGLIOCRAT reprezinta un supliment biologic activ cu ulei de usturoi si de paducel pentru fortificarea sistemului imunitar si a aparatului cardiovascular Imbunatateste microcirculatia sangelui, activizeaza procesele metabolice ale miocardului, reduce coagulabilitatea singelui, scade tensiunea arteriala din contul dilatarii patului vascular periferic, normalizeaza circulatia coronara, scade nivelul de lipide "rele" in sange, reducand nivelul de trigliceride si beta-lipoproteide si inhibind sinteza colesterolului. Are o actiune fortifianta asupra peretilor vaselor de sange, imbunatatindu-le elasticitatea. Usturoiul (Allium sativum L.) este una dintre cele mai vechi plante medicinale - este amintit Ðn cel mai vechi izvor scris - papirusul lui Ebers, descoperit Ðn Egipt. Usturoiul este deosebit de bogat Ðn proteine, lipide, compusi sulfurati biologic activi, vitamine (C, E, P, D si din grupa B), minerale (iod, potasiu, sodiu, calciu, magneziu, seleniu, siliciu,... [continuare]

Remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli

Categoria: Articole

Generalitati Chimenul, cimbrul, ghimbirul, scortisoara, pot fi remedii naturiste pentru multe dintre bolile des intalnite si ajuta la ameliorarea a diverse probleme de sanatate. Inainte ca o persoana sa mearga la farmacie sau la cabinetul medicului, daca disconfortul de care sufera nu este serios, ar putea incerca tratamentul naturist. Bunicii de multe ori au apelat la ierburi si condimente pentru vindecarea afectiunilor comune, in plus, aceste remedii au fost testate in timp si s-a dovedit a fi sigure si eficiente. Cand pot fi utilizate remediile naturiste? - Tuse - Cimbrul contine doua componente cu proprietati expectorante, ceea ce-l face o alegere excelenta pentru persoanele care tusesc, au congestie nazala, durere in gat sau bronsita. Planta are puternice proprietati antimicrobiene. Pentru un ceai de cimbru se va adauga o lingura de cimbru uscat la o ceasca cu apa fierbinte. Se va lasa amestecul timp de 10 minute si se va strecura. Se vor bea maxim trei cesti... [continuare]

9 alimente recomandate cand aveti gripa

Categoria: Articole

Generalitati Cele mai comune afectiuni ale anotimpului rece - raceala si gripa, pot fi usor ameliorate printr-o alimentatie sanatoasa. Gripa este insotita adesea de lipsa poftei de mancare si de reducerea cantitatii de alimente consumate; din acest motiv, este foarte important ca in aceasta perioada sa se consume alimente care pot imbunatati starea de sanatate si care pot oferi organismului forta de care are nevoie pentru a lupta impotriva bolii. Indiferent daca suferiti sau nu de gripa, proteinele sunt intotdeuna necesare pentru un organism puternic. Carnea fara grasimi, pestele, legumele, ouale si alunele sunt surse importante de proteine. Alimente recomandate Carne de curcan Carnea de curcan este bogata in proteine si contine foarte multe substante nutritive. Carnea de curcan ofera organismului energia necesara in lupta impotriva bolii. Suc de legume Probabil ca o salata ar fi unul din ultimele lucruri pe care doriti sa le consumati in timp ce aveti gripa. Un... [continuare]

Corpul tau: tot ce nu stii despre el!

Categoria: Articole

Generalitati Majoritatea persoanelor au impresia ca in urma orelor de biologie si antropologie invata totul despre organismul uman, insa materialele dedicate si cartile editate nu dispun de suficient spatiu pentru a cuprinde toate informatiile legate de acest subiect. Unele dintre informatiile prezentate in acest material pot fi considerate banale, altele "depasite" din punct de vedere al actualitatii, insa oricare dintre acestea ar putea sa va salveze viata intr-un moment neasteptat. Fapte neobisnuite Probabil va veti intreba de ce nu ati aflat aceste informatii in timpul orelor de biologie; de la tratamentul mahmurelii si pana la Sindromul Cefalgic (durerile de cap), toate aceste informatii trebuiesc cunoscute. 1. Fiecare persoana are o amprenta a limbii unica, la fel ca si cea digitala 2. Consumul de fructe si legume ar putea ajuta organismul sa-ti produca propria aspirina Conform Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara, persoanele care consuma acid benzoic... [continuare]

Remedii naturiste pentru tratarea congestiei mucoasei bronsice

Categoria: Articole

Generalitati Congestia bronsica este rezultatul inflamatiei cailor respiratorii si traheei. Inflamatia poate fi cauzata de o infectie bacteriana sau virala, sau din cauza inhalarii in mod constant a unor substante iritante, cum ar fi praf, fum sau alti poluanti. Congestia mucoasei bronhice se agraveaza la pacientii care fumeaza, sufera de astm sau sunt subnutriti. Remedii naturiste pentru congestia bronsica Congestia mucoasei bronhice poate fi tratata cu ajutorul unor plante medicinale care accelereaza procesul vindecarii si diminueaza disconfortul. Iata cateva remedii care pot fi utilizate la domiciliu pentru tratarea congestiei bronsice: - Angelica. Aceasta planta incalzeste corpul si stimuleaza functia plamanilor. Este eficienta in tratarea gripei si a racelii, usurand congestia. - Anasonul este o planta folosita pentru tratarea gripei, sinuzitei si a altor boli respiratorii. Uleiul esential de anason contine creosol util in fluidizarea secretiilor bronsice. Uleiul de... [continuare]

Ceapa, beneficii pentru sanatate

Categoria: Articole

Generalitati Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii. Exista mai multe varietati de ceapa: rosie, galbena, alba, verde si fiecare are propria sa aroma, unica - de la intensa la usoara. Ceapa poate fi consumata cruda, fiarta, prajita, uscata sau coapta. Aceasta este de obicei folosita pentru aroma sa in salate si se amesteca in diverse feluri de mancare. Ceapa face parte din familia liliaceae, aceeasi familie ca si usturoiul, prazul, arpagicul, salotul. Exista peste 600 de soiuri de ceapa, care se intalnesc in toata lumea. Proprietati Ceapa este caracterizata prin continutul ei bogat in tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide si alti compusi odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei si producerea de compusi care duc la iritarea si lacrimarea... [continuare]

Plante care va ajuta sa slabiti

Categoria: Articole

Generalitati Desi nu exista o formula magica de slabit, anumite plante sunt considerate a fi de ajutor in reducerea poftei de mancare si in arderea grasimilor. Exista dovezi ca aceste plante, combinate cu un plan rational de alimentatie si exercitii fizice regulate, pot ajuta la eliminarea surplusului de kilograme si sa atingeti un stil de viata sanatos. Conform traditiei chinezesti, toate plantele sunt ierburi benefice, iar chinezii le folosesc de mii de ani pentru a slabi. Hoodia Gordonii Hoodia Gordonii creste in desertul Africii de Sud. Planta contine un glicozid care suprima pofta de mancare. Hoodia Gordonii nu are efecte secundare cunoscute, atunci cand este consumata ca supliment pentru pierderea in greutate. In prezent se fac studii pentru a demonstra fara echivoc daca planta are totusi efecte secundare in urma utilizarii ei pe termen lung. Garcinia Cambogia Garcinia Cambogia, cunoscuta de asemenea si sub numele de Malabar tamarid, creste in India, unde... [continuare]

Remedii naturale pentru cancerul de san

Categoria: Articole

Generalitati Remediile naturiste pentru cancerul de san includ consumul de usturoi, broccoli, struguri, ceai verde, lignani, grau verde, soia, vitamina D si calciu. Cancerul de san este caracterizat de cresterea de tesuturi maligne la nivelul sanului. Acesta poate fi clasificat ca fiind ductal, lobular sau inflamator, in functie de locul de origine. Poate fi cauzat de consumul de bauturi alcoolice, radioterapie in zona sanului, nasterea primului copil la o varsta frageda sau o varsta prea inaintata, aport crescut de progesteron sau estrogen, etc. Cancerul de san poate fi observat ca urmare a manifestarii a mai multor simptome. Caile de atac contra cancerului de san nu vindeca boala ci stimuleaza sistemul imunitar sa distruga tesutul canceros intr-o anumita masura. Cu toate acestea, un stil adecvat de viata si obiceiuri alimentare sanatoase sunt recomandate pentru longevitatea bolnavilor cu cancer de san. Desi nu este curabil, cancerul de san poate fi prevenit prin... [continuare]

Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Categoria: Articole

Generalitati Unele persoane sunt ingrijorate ca ar putea dezvolta cancer din cauza faptului ca in familia lor au existat rude care au manifestat acasta boala, iar altele doresc pur si simplu sa previna aparitia bolii. Indiferent de tipul motivatiei, alegerile dietetice sunt importante si pot sustine si consolida sistemul imunitar in lupta contra celulelor maligne. Nu toate problemele de sanatate pot fi evitate, dar cu ajutorul unui regim alimentar specific se poate mentine un echilibru al starii de sanatate, o perioada indelungata de timp. Cercetarile au demonstrat deja ca intr-un procent destul de mare, stilul de viata influenteaza declansarea cancerului sau evolutia sa negativa. Astfel, evitarea fumatului, bauturilor alcoolice, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt un start bun pentru un stil de viata anti-cancer. Alaturi de schimbarea obiceiurilor nocive, ar fi indicat ca orice persoana sa cunoasca mai multe detalii legate de alimentele care pot stimula... [continuare]

Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara

Categoria: Articole

Generalitati Alergiile acestui sezon va strica buna dispozitie si va impiedica sa va bucurati de vremea frumoasa? Daca raspunsul este afirmativ, specialistii au o veste buna pentru dumneavoastra: cu o dieta potrivita, chiar si cele mai rebele simptome ale alergiilor pot fi ameliorate, iar starea generala va fi imbunatatita semnificativ. Daca va vine greu sa credeti, va putem da cateva exemple, pe cat de practice si la indemana oricui, pe atat de eficiente: supa poate reduce vascozitatea secretiilor nazale si poate decongestiona nasul, iaurtul imbogatit cu tulpini bacteriene de Lactobacillus acidophilus poate ameliora simptomele alergiilor induse de polen, iar fructele si legumele bogate in vitamina C influenteaza pozitiv intregul tablou simptomatic al alergiilor primaverii. Deoarece uneori toate recomandarile teoretice ale nutritionistilor pot fi dificil de transpus in practica, in continuare sunt prezentate meniuri speciale pentru pacientii care sufera de neplacutele... [continuare]

Alimentatia corecta pe timp de iarna

Categoria: Articole

Generalitati In zilele friguroase de iarna, cand cu greu reusim sa ne incalzim, un bol cu supa cremoasa sau o tocana aburinda sunt extrem de tentante, chiar daca aceste mancaruri nu sunt tocmai sanatoase pentru organismul nostru. Consumam astfel de mancaruri vara? Daca vara nu consumam mancaruri "grele" pentru stomac, de ce am face acest lucru iarna... doar pentru ca afara este frig si intuneric! Astfel, asa cum vara alimentele principale sunt legumele, fructele si salatele, si iarna tot acestea au prioritate, insa adaptate la produsele de sezon disponibile. In plus, alimentatia sanatoasa este obligatorie iarna deoarece gradul de activitate fizica este mult mai scazut, spre deosebire de anotimpul cald. Iarna organismul are nevoie de mai multi nutrienti pentru a mentine constanta temperatura corpului, din acest motiv este indicat sa consumam alimente cat mai sanatoase, preparate prin fierbere sau coacere, pentru a nu se pierde substantele nutritive. De asemenea, se recomanda... [continuare]

Secretele celor care nu se imbolnavesc niciodata

Categoria: Articole

Generalitati Trec cu bine de sezonul rece, ies neafectati din incaperi pline cu germeni si mereu reusesc sa evite infectiile care ii afectaeza des si in mod repetat pe cei din jur. Acestea sunt persoanele cu un sistem imun si o stare de sanatate de invidiat, persoane cu un regim de viata sanatos si plin de beneficii pentru sanatate. Secretele lor sunt prezentate in continuare. Sfatul nostru? Incercati sa le urmati. Beneficiile asupra sanatatii dumneavoastra? Multiple Secretul numarul 1. Masaaaaaajul…… O sedinta de masaj pe luna poate face minuni pentru sanatatea dumneavoastra. Avantajele sunt atat de ordin psihic, cat si fizic. Deci, nu va simtiti vinovati daca va doriti sa va rasfatati periodic cu un masaj. Specialistii il recomanda adesea, iar studiile au demonstrat ca o astfel de practica va ajuta sa va mentineti starea de sanatate fizica, psihica si emotionala in parametrii optimi, prin urmatoarele efecte dovedite: - calmarea si relaxarea sistemului nervos,... [continuare]

28 de alimente supernutritive

Categoria: Articole

Generalitati Multe persoane utilizeaza zilnic multivitamine sub pretextul ca acestea sunt sanatoase. Totusi, consumul de alimente este benefic pentru oricine si mult mai placut decat inghitirea de suplimente. In plus, prin selectarea corecta a alimentelor se pot obtine substantele nutritive esentiale pentru organism. Important este sa se aleaga combinatia corecta de alimente.O dieta bogata in produse alimentare nutritive este cea mai buna metoda pentru incetinirea procesului de imbatrinire si prevenirea bolilor cronice. Cele mai sanatoase fructe 1. Prunele uscate - aceste fructe inchise la culoare sunt bogate in cupru si bor, ambele substante fiind importante in prevenirea osteoporozei. De asemenea, contin si o fibra numita inulina care atunci cand este descompusa de bacteriile intestinale determina cresterea aciditatii mediului la nivelul tractului digestiv, facilitand absorbtia calciului. Pentru intarirea oaselor si cresterea energiei sunt necesare patru-cinci prune... [continuare]

Alergiile de primavara

Categoria: Articole

Generalitati Este primavara! In sfarsit ne bucuram de vremea mai frumoasa si de zilele mai lungi. Insa primavara multe persoane se plang ca stranuta, le curge nasul, au ochii rosii si Inlacrimati sau Isi simt gatul inflamat. Aceste semne indica prezenta unei alergii, adica o reactie inflamatoare anormala sau o sensibilitate acuta a organismului fata de anumite substante numite alergene. Care sunt cauzele unei alergii ? Responsabili de producerea alergiilor sunt polenul florilor si praful. Se disting 3 tipuri de alergii sezoniere: - alergia de primavara cauzata de polenul pomilor si arbustilor – debuteaza la jumatatea lunii martie si se sfarseste in iunie - alergia de vara cauzata de polenul graminatelor (gazon, fan, secara, porumb) - alergia de la sfarsitul verii cauzata de polenul erbaceelor. Cum se manifesta alergiile ? Asa cum am enumerat si in introducerea acestui articol, semnele alergiei pot fi ochii iritati si inlacrimati, stranuturi, congestia si curgerile nazale... [continuare]

Remedii naturiste pentru anorexie

Categoria: Articole

Remedii Caracterizata prin lipsa poftei de mancare, anorexia este cel mai comun simptom al afectiunilor digestive, care conduce la instalarea unei stari de oboseala generala. Aceasta afectiune poate apare si din cauza functionarii deficitare a stomacului si a secretiei reduse de suc gastric. De asemenea, trebuie mentionat ca mai exista o forma de anorexie, numita anorexie nervoasa caracterizata prin dezechilibru psihic manifestat prin frica extrema de obezitate, care conduce tot la aversiune fata de mancare. Iata cateva solutii salvatoare pentru persoanele care sufera de anorexie! 1. Portocalele Portocalele constituie un remediu extraordinar pentru anorexie, deoarece ajuta la stimularea secretiei sucurilor digestive, imbunatatind digestia si crescand pofta de mancare. Pentru tratament sunt recomandate 1-2 portocale pe zi. 2. Struguri acri Strugurii acrii constituie un alt remediu eficient in tratarea anorexei. Sucul de struguri trebuie adaugat in faina cu care se... [continuare]

Cum sa tratam alergiile in mod natural

Categoria: Articole

Generalitati In cazul in care suferiti de alergii sezoniere (in fiecare primavara si toamna), multi specialisti recomanda sa aveti incredere in remediile naturale. Fie ca este vorba despre mult asteptata trecere de la iarna la primavara sau de transformarea verii in toamna, pentru multi, schimbarea anotimpurilor inseamna mai mult decat planuri de vacanta si o garderoba noua: poate fi inceputul sezonului alergiilor. Stranut, tuse, respiratie suieratoare, secretii nazale apoase, mancarime, lacrimare, ochi rosii - acestea sunt doar cateva dintre simptomele pe care majoritatea celor alergici le experimenteaza in fiecare an, pe masura ce polenul se face simtit in aer. Adesea, rezolvarea sau ameliorarea simptomelor se poate face doar cu o vizita la farmacie, unde sunt puse la dispozitie o gama larga de medicamente alopate. Cu toate acestea, pentru un numar tot mai mare de persoane alergice, cele mai multe alternative pentru tratarea alergiilor sunt oferite de Mama Natura.... [continuare]

Remedii naturale impotriva parazitilor intestinali

Categoria: Articole

Generalitati Parazitii intestinali sunt adesea cauzati de igiena precara, de surse de apa sau animale infectate. Cel mai frecvent, acestia includ protozoare, oxiuri si tenii. Parazitii intestinali pot provoca tuse, dureri intestinale, balonare, crampe, varsaturi, scaune cu sange si diaree. Se recomanda consultul medical si realizarea de investigatii specifice pentru a se determina prezenta si tipul de parazit. Remediile naturale pentru parazitii intestinali pot fi la fel de eficace ca si medicamentele, fara a avea insa, efectele secundare nocive ale acestora. Usturoi Usturoiul este eficient impotriva giardiei, tripanosomei si plasmodiumului. Usturoiul este disponibil atat sub forma de capsule si tablete cat si sub forma neprelucrata de catei de usturoi. Goldenseal - hydrastis canadensis Planta goldenseal (hydrastis canadensis) a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru trat [continuare]

Alimentatia si tratamentul adjuvant in caz de raceala sau gripa

Categoria: Articole

Generalitati Inca de la aparitia primelor simptome (nas infundat, dureri de cap, febra, dureri de gat) puteti lua masuri pentru a diminua disconfortul produs de aceste manifestari. Nu va autoadministrati medicamente, mai ales antibiotice decat la recomandarea medicului, in cazul in care acesta constata ca exista si o infectie. In caz contrar, antibioticele nu numai ca nu au nici un efect asupra virusurilor care cauzeaza guturaiul si gripa, dar pot duce la scaderea imunitatii organismului. Recomandari Medicul iti poate indica, in cele mai dese situatii doar medicamente cu efect antiviral. Odihniti-va suficient (dormiti cel putin 7-8 ore pe noapte) pentru a ajuta organismul sa se refaca. In cazul gripei, de multe ori se impune repausul la pat, timp de cel putin 2-3 zile. Evitati eforturile fizice intense si nu va expuneti la frig, curent sau umezeala (organismul este deja slabit si pot aparea complicatiile) si beti multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspat... [continuare]

Echinaceea: prim remediu naturist impotriva gripei!

Categoria: Articole

Generalitati Atat radacinile cat si florile de echinaceea constituie un remediu excelent impotriva virozelor respiratorii, gripei, bronsitelor si a altor infectii. Aceasta planta medicinala, de provenienta americana, este folosita de foarte mult timp datorita proprietatilor sale antifungice si de fortificare a sistemului imunitar, ajutand astfel la scurtarea duratei de manifestare a afectiunilor. Frunzele, florile si radacinile de echinaceea sunt folosite la producerea suplimentelor nutritionale, tincturilor sau ceaiurilor. Planta "echinaceea" creste in SUA si Canada, unde se gasesc 9 specii ale acestei plante, printre cele mai comune fiind: purpurea, angustifolia si pallida. Cu toate ca echinaceea este o planta cu traditie in fortificarea sistemului imunitar, sunt cercetatori care sustin tocmai contrariul, inclusiv ca aceasta nu previne nici macar raceala comuna, dar sa mai ajute la tratarea acesteia. Ii informam pe toti acesti cercetatori ca pana acum nu au fost... [continuare]

Alimentele functionare: beneficii pentru sanatate

Categoria: Diverse

Alimentele functionale sunt acele alimente care, in plus fata de principiile nutritive de baza, contin substante active cu efecte benefice asupra sanatatii.Termenul a fost introdus pentru prima data in Japonia, la mijlocul anilor 1980, iar de atunci piata alimentelor functionale este in continua dezvoltare, ajungand in ultimii ani la peste 21,3 miliarde de dolari in Statele Unite si peste 8 miliarde de dolari in Europa. [continuare]

Solaguttae usturoi cu vasc+paducel sustine sistemul cardiovascular

Categoria: Diverse

Boala cardiovasculara este situata pe primul loc ca si cauza de mortalitate in Europa, cu un procentaj mai crescut in randul femeilor (55% din decese) decat la barbati (43% din decese), potrivit Cartei Europene a Sanatatii Cardiovasculare (European Heart Health Charter). Boala ucide mai multi oameni decat toate formele de cancer la un loc si este responsabila de aproximativ jumatate din totalul deceselor, cauzand peste 1,9 milioane de decese in fiecare an in Uniunea Europeana. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Romania rata mortalitatii din cauza afectiunilor cardiovasculare este de 61%. [continuare]

Pagina 1 din 3 (68 rezultate)