operatie tiroida

Operatie tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am si eu o intrebare, luna aceasta sunt programata la operatie privind tiroida si respectiv nodulii tiroidieni Intrucit acestia sunt numerosi tiroida nu mai poate fi salvata desi valorile analizalor sunt in parametrii normali intrebarea mea se referea la perioada imediat dupa operatie ce presupune perioada de deanimare si cea de recuperare daca cineva poate sa-mi de citeva detalii sa stiu la ce trebuie sa ma astept si sa ma pregatesc intr-un fel.Multumesc anticipat [continuare]

Glanda tiroida si preconceptia

Categoria: Comunitate

Am si eu o galnda teroida am fost la medic iar acesta mia spus ca trebuie ca sa urmez un tratament de circa 3 luni dupa care sa merg la operatie.Asi dori sa aflu daca se poate ca sa nu ma operez care ar fi traamentul necesar sa il urmez , ptr.ca eu sa nu ajung la operatie.Va Multumesc [continuare]

Glanda tiroida si preconceptia

Categoria: Comunitate

prin toate simptomele explicate de dv la hipotiroidism am trecut si eu , fara ca macar sa se stie ca ar fi o cauza endocrina. asa ca am ajuns probabil tirziu la endocrinolog, cind singura solutie era operatia. ambii lobi erau plini de noduli multi si mici, si operatia a fost f grea, adica meticuloasa. au fost atinse si corzile vocale, dar dupa aprox8 luni am vorbit, acum am o semipareza la o coarda vocala dar e mai bine. e bine cred ca orice consult sa se inceapa intii la endocrinolog, ca mie mi s-au intimplat multe si mi s-au dereglat multe organe. ma iertati ca v-am retinut dar o spun cu toata sinceritatea . [continuare]

Tiroida si noduli

Categoria: Comunitate

Buna ziua Revin cu completari la o intrebare anterioara-referitoare la problemele de tiroida Ma numesc Ina si am 45 ani. In data de 25 oct 2010 am efectuat urmatoarele analize, caut─ând o cauza a hipertensiunii depistate la un control de rutina , dup─â o colica renala cauzata de pietre la rinichi. TSH=4,1(0,4-4) T4-tiroxina totala =8,77(4,5-12,5), T3-triiodtironina total =117 ,00(84-172), cortizol =9,7(5-25), ACTH =6,9( [continuare]

Cum va simtiti dupa operatie?

Categoria: Comunitate

Buna seara. Imi poate spune cineva (dintre cei care s-au operat -tiroidectomie totala-cum se simte dupa op?eu obosesc si daca merg fara sa ma grabesc, uneori simt ca nu respir cum trebuie chiar si atunci cand stau.A m slabit dupa operatie desi trebuia sa ma ingras cel putin asa am sperat.M-am ingrasat 1.500kg iar de3 saptamani am inceput sa slabesc(1.300).Am 161 si 40kg200gr.Sunt dezamagita .Imi pare rau ca m-am operat.As vrea sa pot trimite ACESTE RANDURI UNUI MEDIC DAR NU MAI REUSESC. CE SA FAC SA IAU IN GREUTATE?M-am operat in 22 martie 2010 si de atunci iau Eutirox 100mg la indicatia medicului. [continuare]

Extirpare tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua ! In urma interventiei chirurgicale de extirpare totala a tiroidei din luna august 2010 ( era absolut necesara aceasta operatie fiind diagnosticata cu tiroida Hashimoto si multiplii noduli de peste 2 cm si 1 nodul "rece" , insa la biopsia ulterioara nu s-a depistat activitate maligna ) am caderi masive de calciu si cu toate ca urmez tratament cu calciu de 2000 zilnic plus D3 tot nu-mi revin , furnicaturile si amortelile sunt persistente , mai ales ca am reluat si activitatea la serviciu , in plus in dreptul esofagului in urma operatiei am facut o forma de respingere a firelor din interior (sunt polialergica si am si diabet ) si o vreme a trebuit sa tot fiu pansata si curatata de chirurg si in continuare chiar si la asa mare perioada de vreme tot sunt umflata in acea zona , intrebarea mea la care va rog sa imi raspundeti este : ce pot face sa imi revin cu calciul ? nu mai pot sa-mi desfasor activitatea normal, nu mai pot dormi ca amortesc, nu pot merge bine, am "carcei"... [continuare]

Despre tiroida

Categoria: Comunitate

va rog sa-mi dati un raspuns Ecografie glanda tiroida .Glanda tiroida asimetrica in favoarea LD. LD marit in volum ,prin prezenta unei formatiuni complexe de45/25mm ce asociaza componenta parenchimatoasa neomogena,dispusa central anterior de cca.22mm cu elemente chistice dispuse in special periferic,cu continut transonic pur.Leziunea ocupa partea centro-inferioara a nodulului iar in componenta parenchimatoasa se disting microcalcifieri.Ex.PD evidentiaza traiecte vasculare cu dispozitie anarhica.1/3 superioara a lobului prezinta parenchim normal.LS omogen de 41/12/12mm.Istm neglijabil.Latero-cervical drt.se disting 2 ganglioni de tip inflamator de 17 respectiv13mm ,iar in profunzime alti 2-3 ganglioni infracentimetrici similari tangenti la traiectul SCM. Latero-cervical stg. adenopatie similara cu un ganglion de 24mm retromandibular.C;Aspect de chist adenom LD tiroidian aparent marit in dimensiuni fata de examinarea anterioara. Testu;TSH 1,96 ia euthyrox-37,5.zi. Va rog sa-mi dati... [continuare]

Tiroida.o mare si grea incercare

Categoria: Comunitate

Buna la toata lumea de aici!!Sunt o femeie de 40 de ani ,aparent sanatoasa -tun,cu o viata normala .Problemele mele au inceput acum 3 ani pe fond de stres cand m-am procopsit cu un hipertiroidism mai exact boala Grove.Am mers la doctori si para doctori aici in USA.Nu am incredere de loc in medicii de aici .Te poarta prin toate aparatele si pana la urma se declara invinsi pasandu-te la alti medici.Am luat la vremea respectiva Methimazole si Metoprolol deoarece aceste simptome au fost la cote maxime (puls marit ,palpitatii si oboseala extrema.Am luat aceste medicamente pana in iulie anul trecut cand doctora mi-a oprit orice medicament.A fost bine o perioada .Acum din nou obosesc din te miri ce pulsul ajunge la 100 am palpitatii de zic ca acum mor.Mi-am verificat inima in 3 cabinete superdotate.am facut stress test,echo ,ct -scan,toate rezultatele indicand o inima sanatoasa.La o saptamana am ajuns din nou la emergency room-motivul...palpitatii cu tahicardie.M-au trimis acasa... [continuare]

Exoftalmie la ochi data de tiroida sau de tumora?

Categoria: Comunitate

sarut mana!SOTIAN MEA IN urma cu 1 an a descoperit ca are un ochi marit,a fost la oftalmolog si i-a facut toata consultatia si i-a spus ca nu se observa nimic modificat la nivel ocular,i-a masurat ca sa vada difernta dintre cei 2 ochi,diferenta este de 2 mm,deci cel normal are 18 mm iar cel afectat este iesit din orbita 2 mm.A FACUT ECOGRAF ocular si tot la fel nu s-a vazut nimic modificat ,i-a fost recomandat conult endocrinologic si apoi CT cranian[in caz de tumora orbitara,ca cica ar impinge ochiul i afara din orbita,deci in spatele ochiului are ceva]la ANALIZELE de tiroida i-a iesit tsh,si ft4 normale,mai are de facut ATPO,dar am inteles ca daca tsh e normal ,inseamna ca nu are tiroida,deci exoftalmia nu este de la tiroida.CREDETI CA MAI ARE ROST SA FACA atpo SAU SA se duca direct la tomograf ,ca sa nu mai amane ..pt ca are o banuiala ca este de la ochi.va rog sa ne ajutati cu un sfat pt ca nu ne mai arde de sarbatori,deloc! [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

Care sunt urmarile inlaturarii glandei tiroide? din cauza nodulilor. [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua am 19 ani povestea mea incepe cu cateva luni in urma.Simnt la gat o umflatura obosesc foarte repede ma sufoc nu pot sa inghit foarte bine nu suport helanca pe gat iau niste vitamine sa ma ingras dar din contra am mai slabit un kg am ajuns la 36 kg ce sa ma mai fac sunt speriata.Am fost la un medic de glanda tiroida la cererea medicului de familie m-a consultat si au constata ca am plobleme cu inima si o banuiala de glanda de slabire acum veicni mi-au spus sa am operez dar imi este teama daca sunt cu inima exista riscu sa nu reuseasca operatia?sunt prea tanara si la varsta mea s-au adunat toate adevarul este ca ma consum mult.Va rog sfatuitima [continuare]

Extirpare glanda tiroida

Categoria: Comunitate

am fost operat de ganda tiroida in urma cu 2-3 saptamini si sa vrea sa ma documentez despre repercursiunile,inlaturarii glandei tiroide. [continuare]

Am facut punctie la tiroida, si nu am cancer

Categoria: Comunitate

Am facut punctie la tiroida, si nu am cancer, insa doctorul zice sa imi scoata tiroida, cum sa procedez? [continuare]

Operatia de scoatere a tiroidei--ultima solutie?

Categoria: Comunitate

BUNA SEARA,SUNT PUTIN BULVERSATA DATORITA ULTIMELOR VESTI DACA POT FI NUMITE ASA.AM 33 DE ANI SI TOCMAI AM DESCOPERIT CA AM UN MARE NODUL PE TIROIDA,PE LOBUL STANG APOX.34/23mm,ASTA MI S-A SPUS LA ECOGRAFIE,ESTE PUTERNIC VASCULARIZAT CU TENDINTE DE CRESTERE.SI DR. ENDOCRINOLOG SI DR. DE LA ECO MI-AU RECOMANDAT APROXIMATIV LA FEL:PUNCTIA SI MAI MULT CA SIGUR OPERATIA DE SCOATERE A NODULULUI SAU IN TOTALITATE A GLANDEI. IMI ESTE F. FRICA SI DE PUNCTIE SI DE INTERVENTIE.MAI POT AVEA O VIATA NORMALA DUPA?IN CE FEL VOI FI AFECTATA,VOI MAI PUTEA RAMANE INSARCINATA?DEOARECE IMI DORESC INCA UN BEBE SI AM DEJA O PRINTESA DE 4 ANI.VA MULTUMESC ANTICIPAT!!! [continuare]

Interpretare eco tiroida

Categoria: Comunitate

as vrea sa stiu daca e bun eco tiroida...lobul drept,dimensini L 17,8MM,AP 29,5MM T 14,6MM- usoara inomogenitate tisulara,prin existenta unor plaje hipoecogene ajungand pana la 3,6mm,vascularizatia normala,ganglioni nu se vizualizeaza.lobul drept,dimensini L 17,7MM,AP 30,7 T 13,7MM,contur regulat,inomogenitate tisulara mai accentuata in vecinatatea vaselor mari ale gatului prin existenta unor plaje hipoecogene,vascularizatia normala,contur regulat,ecostructura neomogena,raporturi cu organele vecine in limite normale,ganglioni absenti,istmul tiroidian 3,5mm-9,7mm....concluzie TIROIDA DE DIMENSIUNI NORMALE CU O STRUCTURA USOR NEOMOGENA-MICROCHISTICA.vreau sa stiu daca am ceva sau nu.... [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sunt o femeie in varsta de 45 ani...In 2006 am aflat ca am Ipotiroidism , in urma analizelor recomandate de un medic specialist endocrinolog de la Deva. Medicul mi-a zis ca am niste noduli pe tiroida si mi-a dat sa iau pt.1 luna Tiroxina 0,25 apoi nu am mai luat nimic. Din acest an in afara ca anii precedenti am avut diverse pb.din cauza tiroidei ( accelerarea batailor inimii incat aproape ca ma sufoca, menstruatie abundenta timp de 7 zile cu migrene, oboseala tot timpul zilei si zilelor si mai ales cand urc scarile ca inima o ia razna , constipatia , in 2010 am pierdut si o sarcina de 10 saptamani ,piele uscata, caderea parului, etc) in jumatatea lunii ianuarie mi-i s-a facut ca o bila de marimea unei nuci tare in gar si ma apasa pe Trahee de nu putea aproape respira si ma durea si migrenele care erau zilnice, nu mai zic de inghitit apa sau mancare, timp de 1 saptamana 10 zile , apoi s-a retras acea bila de forma unei nuci si durerea a disparul.De 2 zile a inceput... [continuare]

Operatie sau tratament medicamentos?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Va rog frumos daca este cineva de specialitate sa-mi scrie parerea dumnealor despre rezultatul de la punctie la glanda tiroida al fiicei mele {13 ani} EX.citologic:LTD:frotiul este bogat celular cu numerosi foliculi tiroidieni normali ca dimensiune si citologic,dar si foliculi sau mici placarde trabeculare cu nucleii mariti de volum,aglomerati sau incalecati, pe alocuri cu aspect palisadic,dar fara clarificari nucleare,fara incisuri si pseudoincluzii.Lipsesc de asemenea celulele gigante multinucleate. LTS:foliculi normali ca dimensiune ,unii cu nucleii discret mariti de volum. In concluzie: Leziune foliculara suspecta LTD. Leziune foliculara LTS. Analizele de sange sunt bune. Ma intereseaza daca se poate trata medicamentos sau chirurgical.Am fost la medicul de specialitate dar doresc sa aflu si alte variante. Va multumesc anticipat [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

iam facut analize T4L1,16 TSH 0,04 T3L 5,62 in eco spune nodul solid con area chistica de 4/2/3 cm proliferasion folicula va rog sa/mi spuneti sunt bune poate sa ia un tratament sau singura sol e operatia.va rog sa/mi spuneti [continuare]

Operatia de tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Operatia de scoatere a tiroidei, afecteaza viata sexuala a barbatilor? [continuare]

Recomandari dupa operatia de scoatere a tiroidei

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Mama mea a fost operata la Parhon, in data de 19 Mai 2012. I-a fost scoasa toata tiroida. Ce se intampla dupa aceasta procedura: -prin ce stari poate trece? -care sunt cremele care ii pot accelera cicatrizarea taieturii? -exista vreun pansament specific pentru taietura? -este posibil sa nu poata dormi dupa aceasta operatie? daca "da", cat timp va avea starea respectiva? -care sunt schimbarile care vor avea loc ? -are voie la soare? -exista si tratamente naturiste care pot fi luate o data cu cele de la medic? Daca da, ce anume? Multumesc si sanatate! [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

pentru un nodul tiroidian de 4cm la un baiat de 14 ani singura metoda e operatia/nu exista medicamente/va rog cine stie sa mi respunda [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

buna seara as vrea daca se poate sa i_mi raspundeti la o intrebare, mama mea sufera de hipertensiune gradul 2 si sufera cu ganda tiroida are pe amandoua partile formati noduli pe partea stanga cu lichid si pe dreapta mai multi dar fara lichid, as vrea sa stiu cum ii poate afecta sanatatea acum cand este intr-o situatie mai dificila in urma decesului tatalui meu este foarte stresata si demoralizata. este recomandata operatia acum sau este de preferat sa mai asteptam. va multumesc [continuare]

Pret operatie glanda tiroida

Categoria: Comunitate

am o intrebare am glanda tiroida de un an si as vrea sa ma operez pentru ca am descoperit ca am doi nodul la gat, si as vrea sa stiu cat costa operatia , va rog sa imi raspundeti si mie ca este urgent. [continuare]

Tiroida si bauturile alcoolice

Categoria: Comunitate

Dupa operatia de nodul tiroidian, in toamna 2012 medicul nu i-a interzis absolut nimic sa faca. Dar, exista o mare problema ...pacientul a inceput sa bea foarte mult BAUTURI ALCOOLICE!!! Ce riscuri sunt daca nu renunta la acest obicei nu stiu cum sa-i spun. Multumesc foarte mult si va urez un an cu multa sanatate, dragoste, liniste in suflet si multe realizari pe plan profesional ! La multi ani! [continuare]

Puroi la glanda tiroida

Categoria: Comunitate

buna ziua .nepotul meu in varsta de 5 ani a avut o punga cu puroi la glanda tiroida afost operat iar acum la o luna de la operatie ia aparut iar acea gusa.de ce ,ce sa intamplat.va multumesc [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

cat de grava pare sa fie gusa de gradul 2 nodulara sunt sub tratament cu euthirox [continuare]

Analiza hormonilor (hormonul de sarcina, hormonii glandei tiroide, hormonii glandelor suprarenale, frotiu citohormonal)

Categoria: Comunitate

Si eu as dori sa stiu care sunt valorile normale ale TSH-ului? Amdureri de oase,eventual intepenirea degatelor de la maini.Specific ca am si diabet zaharat de aprox.20 ani.In prezent am 49 ani. Multumesc. [continuare]

Noduli la glanda tiroida

Categoria: Comunitate

Am nodul de 2,65/4,65/2,6 cm. hipervascularizat Medicul mi-a recomandat sa ma operez. Dumneavoastra ce spune-ti? [continuare]

Nodulii tiroidieni

Categoria: Articole

Generalitati Nodulii tiroidieni sunt cresteri anormale sau tumefieri aparute la nivelul glandei tiroide. Majoritatea nodulilor nu sunt cancerosi (sunt benigni) si nu creaza probleme. Multi nici nu necesita tratament. Doar aproximativ 5% din noduli sunt cancerosi. Acestia trebuie excizati chirurgical.In cazuri rare nodulii determina probleme tiroidiene. Cand un nodul produce prea multi hormoni tiroidieni apare hipertiroidismul, glanda fiind hiperactiva sau suprafunctionala. Cauze Nu se cunoaste cauza exacta a nodulilor tiroidieni. Se stie totusi ca cei expusi radiatiilor au risc mai mare de dezvoltare a nodulilor tiroidieni. Expunerea la radiatii din mediu sau iradierea terapeutica anterioara a capului, gatului sau toracelui (mai ales in copilarie) creste ricul de noduli tiroidieni. Expertii apreciaza ca nodulii tiroidieni se transmit genetic. Astfel daca un parinte a avut noduli tiroidieni, copii au risc mai mare de dezvoltare a acestora. Daca este asociata o alta... [continuare]

Peridurala

Categoria: Dictionar Termeni

Tehnica de anestezie locoregionala constand in injectarea unei solutii de anestezic in spatiul peridural (intre vertebre si duramater, invelisul meningean cel mai exterior). Ea poate fi realizata in regiunea cervicala, dorsala, lombara sau sacrala. Indicatii - In regiunea lombara, peridurala este indicata in cursul operatiilor ginecologice, ale cailor urinare sau ale membrelor inferioare, mai rar ale cailor digestive (apendicectomia, de exemplu). Ea este utilizata, de asemenea, la pacientii debilitati, pentru a diminua durerile postoperatorii in urmatoarele doua zile dupa operatie si, in cursul nasterilor, pentru atenuarea durerilor unei nasteri pe cai naturale sau pentru a realiza o cezariana. Peridurala cervicala sau dorsala permite practicarea operatiilor de tiroida, ale organelor otorinolaringologice, ale arterelor carotide si ale sanului. Contraindicatii - Contraindicatiile absolute sunt tulburarile de coagulare si luarea de medicamente anticoagulante, hipovolemia... [continuare]

Pagina 1 din 8 (213 rezultate)