nodul hipoecogen

Nodul san

Categoria: Comunitate

Am facut o ecografie la san si rezultatul este urmatorul: SAN STANG Ecostructura globala sugestiva pentru predominenta tesutului fibroglandular. In cadran supero-extern, ora 1.30, nodul hipoecogen, cu caractere ecografice incerte (contururi neregulate), masurand aproximativ 8/5/6 mm, pentru care consider recomandabila corelarea cu datele mamografice, eventual diagnostic histologic. Intrebarea mea este daca o formatiune cu contur neregulat poate fi si benigna.Din cate am gasit pe internet cele mai multe cu contur neregulat sunt maligne. Medicul mi-a spus sa stau linistita ca si daca e maligna avand dimensiuni sub un 1cm se trateaza fara chimioterapie, numai cu radioterapie. Din pacate asta nu ma linisteste deloc si recunosc ca sunt ff speriata. [continuare]

Nodul la san

Categoria: Comunitate

Am descoperit un nodul la sanul stang,am fost la eco si mi sa spus ca este un nodul hipoecogenic cu structura de fibroadenom?La o eco cat de sigur poate fi un medic,ca nodulul nu este malign?Cum arata un nodul malign?Multumesc,cu tot respectul! [continuare]

Tiroida si nodul

Categoria: Comunitate

Am fost depistata cu tiroida cronica autoimuna,cu un nodul hipoecogen neomogen cu arii hipoecogene la interior(microcalcifiere?) intranodular de 9,3/7,4/5mm.Analize facute TSH=1,7(0,4-4),T4=12,2(9,0-22,2),T3=3,0(1,2-4,2).Mi-a prescris Euthyrox 25mg cu 1comprimat pe zi.Nu inteleg este normal acest tratament dak TSH este in limite normale?Acest tratament este pentru a stopa nodulul sau ce? Va multumesc Maria [continuare]

Nodul tiroidian

Categoria: Comunitate

Mi-am facut de curand mai multe echografii.As vrea sa va intreb daca medicul endocrinolog in baza unei echografii tiroidiene considera ca exista o suspiciune de cancer tiroidian,ce analize pot sa-mi fac in afara de biopsie?As mai vrea sa va intreb ce reprezinta microcalcificarile?In urma cu o luna mi-am facut si calcitonina si o aveam mai mica de 3.Ce analize mai pot face pentru a putea sti concret daca acest nodul pe care il am din 2008 a devenit malign sau e pe cale sa devina malign?Va multumesc. [continuare]

Nodul tiroidian,nodul la sanul stang

Categoria: Comunitate

Am un nodul tiroidian care s-a transformat in chist si de o luna mi-a aparut un nodul la sanul stang.Am fost la consult si mi-am facut mai multe ecografii,dar din 2008 nu mi s-a dat un tratament.Am inteles ca este vorba de tulburari hormonale.As vrea sa fac ceva,sa iau un tratament,sa fac alte analize.Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in continuare.La examenul ecografic mamar mi s-a descoperit o formatiune ovalara de 14/5 mm cu ax lung paralel cu suprafata cutanata,cu ecogenitate scazuta neomogena prin prezenta de fine travee si cu contur poliarcuat(fibroadenom?),fara adenopatii axilare,iar dupa punctia facuta la Parhon,in raportul de examinare citopatologica prin punctie cu ac fin scrie epitelii foliculare tipice/atrofice,moderata siderofgie,coloid abundent,nodul adenomatos folicular foarte bine diferentiat fond coloid hemoragic vechi sclerocicatricial.transformare chistica partiala.Dupa 6 luni,la consult s-a observat o reducere in volum de la 45/30 mm la cca 10.3/8.4 mm,contur... [continuare]

Durere san drept

Categoria: Comunitate

In urma ecografiei bilaterale mi-a iesit la sanul drept supramamelonar formatiune nodulara avand continut mixt (transonic si parenchimatos) bine delimitat de 10,9/6 mm, slab vascularizat periferic si inferoexterior 3 formatiuni nodulare izoecogene neomogene de6,6/4mm, 6/5si de 4/2,4mm nevascularizati. Sanul stang inferoextern nodul hipoecogen bine dimitat de 3,7/2,6mm. Fara adenopatii axilare.Imi puteti spune ce inseamna si daca sa ma ingrijorez? Mentionez ca am 60 de ani.Multumesc. [continuare]

Duphaston si nodulii troidieni(gusa)

Categoria: Comunitate

buna zua!Am fost diagnosticata cu gusa polinodulara,LD marit(25 cm cubi) ocupat in proportie de 3/4 de un nodul hipoecogen binedelimitat cu numeroase zone transonice(nodul mixt predominant solid).Nodulul are dimens de 3,5/2,5/2,4 cm si prezinta semnal Doppler intens.La elastografie nodulul se incadreaza in tipul III (nodul probabil benign).Istm-dimens. normale.LS- dimens normale(3,8 cm cubi) ecostr.omogeni.La limita cu istmul apare un nodul transonic bine delimitat de 1 cm,fara semnal Doppler.TSH-1,18(LIM.N.0,4-4),FREE T4-1,29(0,89-1,76)si mi s-a spus ca tiroida functioneaza normal.Calcitonina este 3,17.Sunt programata pentru operatie in octombrie.am si dereglari hormonale(am fost la dr ginecolog),nu mi-a venit menstruatia de 2 luni.Mi-a prescris duphaston,magne b6 si prementrid.Imi afecteaza acestea nodulul?(duphastonul,in special).Multumesc! [continuare]

Interpretare ecografie san bilateral

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Am varsta de 20 de ani si in urma cu 2 sapt am descoperit un nodul la sanul stang, care de aprox 3 zile doare groaznic. La ecografie, medicul a vazut un tesut mai gros aparut, probabil, inaintea menstruatiei, Cu toate acestea am descoperit urmatoarele: *axilar drept - formatiune nodulara hipoecogena, cu sinus intens hiperecogen cu corticala subtire, cu dimensiuni 15/5.9 mm, cu semnal Doppler central, sugerand ganglion degenerat lipomatos - componenta reactiva *axilar stang -fara adenopatii vizibile ecografic, dar cu o imagine limfoganglionara cu dimensiuni de 10.6/4.5 mm. CONCLUZII: mastodinie in cadranul superoextern al sanului stang fara exprimare ecografica. Medicul a spus ca nu am de ce sa imi fac griji, probabil ca acest "nodul" pe care il simt si ma doare este datorat perioadei premenstruale. Ce imi puteti spune despre formatiunile de la axile, dar si despre cel ce nu s-a vazut? (este palpabil, destul de maricel, si cu o durere mare). Va multumesc! O zi buna! [continuare]

Interpretare ecografie san

Categoria: Comunitate

Am facut o ecografie la sani iar rezultatul a fost urmatorul :tesut fibro glandular bine reprezentat, mici dilatatii ale canalelor galactofore.In cadranul infero-extern,in apropiere de mamelon,imagine hipoecogena,bine delimitata, cu diametrul : 0,36cm/0,36cm(nodul).In cadranul supero -intern, imagine transonica,cu diametrul :0,4cm/0,4cm (chist).Ma poate cineva ajuta in aceasta interpretare?Multumesc frumos. [continuare]

Raspuns

Categoria: Comunitate

Am un nodul tiroidian din 2008 care s-a transformat in chist si in 2010 mi-a aparut un nodul la sanul stang.Am fost la consult si mi-am facut mai multe ecografii,dar din 2008 nu mi s-a dat un tratament.Am inteles ca acesti noduli se datoreaza dereglarilor hormonale.As vrea sa fac ceva,sa iau un tratament,sa fac alte analize.Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in continuare.La examenul ecografic mamar mi s-a descoperit o formatiune ovalara de 14/5 mm cu ax lung paralel cu suprafata cutanata,cu ecogenitate scazuta neomogena prin prezenta de fine travee si cu contur poliarcuat(fibroadenom?),fara adenopatii axilare,privind nodulul tiroidian, dupa punctia facuta la Parhon,in raportul de examinare citopatologica prin punctie cu ac fin scrie epitelii foliculare tipice/atrofice,moderata siderofgie,coloid abundent,nodul adenomatos folicular foarte bine diferentiat fond coloid hemoragic vechi sclerocicatricial.transformare chistica partiala.Dupa 6 luni,la consult s-a observat o reducere in... [continuare]

Noduli tiroidieni

Categoria: Comunitate

Azi m-i s-a descoperit un nodul tiroidian de 2cm ,o formatiune sferica hipecogena ,inomogena sonic,cu halou hipoecogen,foarte bine vascularizata.Ce inseamna asta si in ce oras se opereaza/? [continuare]

Tiroida si noduli

Categoria: Comunitate

Buna ziua Revin cu completari la o intrebare anterioara-referitoare la problemele de tiroida Ma numesc Ina si am 45 ani. In data de 25 oct 2010 am efectuat urmatoarele analize, cautA?nd o cauza a hipertensiunii depistate la un control de rutina , dupA? o colica renala cauzata de pietre la rinichi. TSH=4,1(0,4-4) T4-tiroxina totala =8,77(4,5-12,5), T3-triiodtironina total =117 ,00(84-172), cortizol =9,7(5-25), ACTH =6,9( [continuare]

Noduli tiroidieni

Categoria: Comunitate

Mi-au iesit la ecografie noduli tiroidieni dar nu mi-a dat nici un tratament.m-a trimis acasa dar eu tot ma simnt rau.am nevoie de un endocrinolog bun. [continuare]

Am fost diagnosticata cu cancer la san

Categoria: Comunitate

Am fost diagnosticata cu cancer la san si am fost programata pentru operatie, nu exista alta varianta? [continuare]

Fibroadenom

Categoria: Comunitate

Ce ar trebui sa fac? Mi- a fost descoperit un chist mamar(fibroadenoma) de vreo 2cm?Am 28 de ani. [continuare]

Pagina 1 din 1 (15 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »