mierea si diabetul

Diabet zaharat - informatii generale

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul este o boala cronica caracterizata prin secretia si eliberarea insuficienta a insulinei de catre pancreas sau utilizarea insuficienta a insulinei de catre tesuturi. In Diabetul zaharat tip I sau insulinodependent, pancreasul nu mai secreta insulina sau secreta o cantitate foarte mica, insuficienta pentru a mentine glicemia in limitele normale, fiind necesara injectarea de insulina. Acest tip de diabet debuteaza de obicei la tineri. In Diabetul zaharat tipul II sau non-insulinodependent, secretia de insulina este scazuta sau exista o rezistenta periferica (a tesuturilor) la actiunea insulinei. Acest tip de diabet debuteaza la varste mai inaintate, de obicei dupa 50 ani, putand fi echilibrat prin dieta si/sau medicamente antidiabetice orale. Pe parcursul evolutiei, diabetul zaharat non-insulinodependent poate deveni insulino-necesitant, cand tratamentul medicamentos nu mai reuseste mentinerea glicemiei in limite normale, fiind necesara administrarea de... [continuare]

Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul zaharat (DZ) este o afectiune endocrina care apare cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina. Insulina favorizeaza patrunderea glucozei (zaharului din sange) in celule si folosirea acesteia ca substrat pentru producerea de energie. Daca secretia de insulina este deficitara tesuturile nu mai pot utiliza glucoza pentru producerea de energie iar nivelul glicemiei creste peste valorile normale. Datorita efectelor nocive ale hiperglicemiei persistent crescute se produc leziuni ale vaselor sanguine si ale nervilor periferici si se instaleaza complicatii la nivel retinian, cardiovascular, renal si la nivelul nervilor periferici. Cand glicemia atinge valori foarte mari se produce un dezechilibru metabolic sever ce caracterizeaza cetoacidoza diabetica (CAD). DZ de tip I apare la orice varsta, insa predomina la copii si adultii tineri, motiv pentru care este numit de catre unii autori diabet juvenil. De asemenea, un termen sinonim folosit... [continuare]

Diabetul zaharat tip 1 (insulino-dependent)

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul zaharat este o afectiune endocrina caracterizata prin anomalii metabolice, in special ale metabolismul glucidic. Diabetul zaharat apare cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau cand modul in care organismul utilizeaza insulina este deficitar. Insulina este hormonul care asigura necesarul energetic celular, prin utilizarea zaharului (glucozei) de catre celule. Daca secretia de insulina este deficitara sau in cazul in care exista rezistenta la actiunea acesteia in tesuturile tinta, nivelul zaharului din sange (glicemia) este mult prea mare, iar tesuturile nu mai pot utiliza glucoza pentru producerea de energie. Daca nivelul glicemiei este persistent crescut apar complicatii la nivelul ochilor, inimii, vaselor de sange, nervilor si rinichilor. Daca glicemia atinge valori foarte mari se produce un dezechilibru metabolic sever ce caracterizeaza cetoacidoza diabetica (CAD). Diabetul zaharat tip 1 apare la orice varsta, insa predomina... [continuare]

Diabetul zaharat non-insulino-dependent (dz de tip ii) la copii

Categoria: Articole

Generalitati DZ de tip II (non-insulino-dependent) este o afectiune cronica care apare cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau modul in care organismul utilizeaza insulina este deficitar. La majoritatea pacientilor cu DZ de tip II, rezistenta periferica la actiunea insulinei este mecanismul primar, in timp instalandu-se deficitul secretiei de insulina. Insulina este hormonul care asigura necesarul energetic celular, prin utilizarea glucozei de catre celule. Rolul acestui hormon este de a favoriza stocarea surplusului de glucoza in depozitele de la nivelul muschilor, tesutului adipos si ficatului. Cand secretia de insulina este deficitara sau daca exista rezistenta la actiunea acesteia in tesuturile tinta, glicemia atinge valori mari, iar tesuturile nu o mai pot utiliza pentru producerea de energie. Hiperglicemia extrema este o urgenta medicala ducand la pierderea constientei, coma si in final la decesul pacientului. Daca nivelul glicemiei este... [continuare]

12 reguli de respectat pentru a evita aparitia diabetului

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul este o boala tot mai des intalnita, dar din fericire este una dintre bolile care pot fi prevenite, in cele mai multe dintre cazuri. Aproape 25% dintre americani au prediabet, o stare in care nivelurile de zahar din sange sunt ridicate si care evolueaza in diabet in aproximativ 10 ani. Cu toate acestea, doar 4% dintre acestia afla adevarul despre starea lor de sanatate. Mai grav, mai putin de jumatate vor incearca sa scada in greutate, sa manance mai sanatos sau sa faca exercitii fizice. Acestea sunt doar cateva dintre obiceiurile sanatoase care pot trata starea de prediabet si cu ajutorul carora se poate preintampina aparitia diabetului sau o viata dependenta de medicamente si monitorizarea nivelului de zahar din sange, risc crescut de boli de inima, boala Alzheimer si alte boli grave. Cei care doresc sa evite declansarea diabetului pot respecta, incepand chiar de astazi 12 reguli ale caror rezultate au fost deja demonstrate: Cele 12 reguli 1.... [continuare]

Simptome ale hipoglicemiei cauzate de diabet

Categoria: Articole

Simptome La persoanele cu diabet, hipoglicemia (scaderea valorilor de zahar din sange) se instaleaza atunci cand nu exista suficient zahar (glucoza) in organism pentru a fi utilizat drept combustibil pentru celule. Exista o serie de factori care pot cauza hipoglicemia, inclusiv anumite medicamente si regimul alimentar, dar si prezenta unor afectiuni. Majoritatea celor ce experimenteaza simptomele hipoglicemiei au un nivel de zahar in sange mai mic de 70 mg/dL. Fiecare persoana cu diabet poate avea simptome diferite de hipoglicemie, pe care va invata sa le recunoasca. Primele manifestari pot include: - confuzie; - ameteala; - senzatie de slabiciune; - foame; - dureri de cap; - iritabilitate; - puls accentuat; - paloare; - transpiratii; - tremuraturi; - slabiciune; - anxietate. Fara tratament, simptomele severe ale hipoglicemiei pot dezvolta inclusiv: - dureri accentuate de cap; - coordonare slaba; - dificultati de concentrare; - amorteala la nivelul gurii si al... [continuare]

Diabetul zaharat insulino-dependent (dz de tip i) la copii

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul zaharat este o afectiune endocrina caracterizata prin deficit al secretiei pancreatice de insulina. Insulina stimuleaza patrunderea glucozei in celule si folosirea acesteia ca substrat pentru producerea de energie. In lipsa insulinei, glucoza nu mai poate fi utilizata de catre celule pentru producerea de energie si se acumuleaza in sange depasind nivelul sanguin normal. Copiii care au diabet si parintii acestora vor face fata mai bine provocarilor acestei boli daca vor fi cat mai bine informati despre aceasta afectiune si evolutia ei. A trai cu diabet Parintii care au un copil cu diabet insulino-dependent trebuie sa fie atenti la dieta zilnica a copilului, la administrarea corecta a insulinei, la respectarea programului zilnic de exercitii fizice cat si la monitorizarea permanenta a glicemiei. Acest ritual zilnic va reprezenta una din partile cele mai importante ale tratamentului; este un proces consumator de timp si energie dar cu... [continuare]

Mierea de albine

Categoria: Articole

Generalitati Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Albinele zboara inapoi in stup si-l pastreaza in celulele fagurilor. Excesul de umiditate este inlaturat din miere cu ajutorul aripilor albinelor, pentru ca mierea sa fie gata pentru consum. Rolul si actiunea naturala a albinelor este cu adevarat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit: mierea. Mierea ca aliment si medicament Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul si textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de catre albine. Probabil cel mai des este intalnita mierea de trifoi, dar si aceasta poate avea diverse arome si culori. Culoarea obisnuita a mierii este aurie, dar poate varia de la alb la rosu inchis si chiar negru. Combinatia... [continuare]

Dieta de vara a persoanelor cu diabet

Categoria: Articole

Generalitati Daca va numarati printre persoanele care sufera de diabet si isi planifica mesele dupa metoda piramidei nutritionale sau mai nou, a farfuriei alimentare, luati in considerare pregatirea unui meniu de vara. Salatele specifice anotimpului calduros ar putea reprezenta o masa echilibrata nutritional, dar si gustoasa si satioasa. Produsele proaspete din timpul verii reprezinta componenta cheie a meselor pentru bolnavii de diabet zaharat, care ar trebui sa inceapa masa cu 2 cesti de legume crude. Portiile de proteine slabe, de fructe proaspete de vara si grasimi sanatoase pot imbogati salatele de vara si le pot transforma intr-o masa ideala pentru bolnavii de diabet. De ce este importanta dieta pentru persoanele care sufera de diabet? Excesul de greutate este asociat cu: hipertensiunea arteriala diabetul de tip 2 riscul crescut de boli cardiovasculare - infarct miocardic, accident vascular cerebral, angina pectorala Diabetul zaharat de tip 2... [continuare]

Desertul la persoanele cu diabet zaharat

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul este o boala care afecteaza capacitatea organismului de a mentine nivelurile normale de glucoza din sange. Alimentele pe care o persoana le consuma, mai ales cele care contin carbohidrati, modifica nivelul de zahar din fluxul sanguin si cantitatea de insulina necesara pentru a procesa glucoza. Cei care sufera de diabet zaharat nu trebuie sa renunte la dulciuri si deserturi. Secretul este moderatia. La fel de importante sunt ingredientele si cantitatile continute de deserturi. Privarea de dulciuri nu este recomandata, intrucat poate duce la frustrari si chiar excese. Situatia se poate rezolva cu putin echilibru. Carbohidratii Desi in trecut se credea ca diabetul se poate tine sub control prin evitarea dulciurilor care contin zahar, noi cercetari au demonstrat ca, de fapt, cantitatea de carbohidrati pe care un bolnav o consuma este mai importanta decat tipul acestora. Persoanele cu diabet zaharat pot tine boala sub control cu ajutorul unei varietati de... [continuare]

Mierea, intrebuintari medicinale

Categoria: Articole

Generalitati Ca medicament, mierea are o istorie foarte lunga. Egiptenii antici foloseau mierea ca fluid pentru imbalsamare si ca pansament pentru rani. In prezent, foarte multi oameni apeleaza la miere pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii. Unii practicieni de medicina alternativa considera mierea una dintre cele mai bune remedii naturale pentru o gama larga de afectiuni. Cu toate acestea, din punct de vedere stiintific, beneficiile mierii pentru sanatate nu au fost inca dovedite - cu exceptia proprietatilor sale de accelerare a vindecarii ranilor si de calmare a tusei. Beneficiile mierii - Consumul de miere poate avea un efect pozitiv in reducerea factorilor de risc pentru bolile de inima. Concret, se pare ca mierea reduce valorile proteinei C reactive si poate avea un efect minor asupra glucozei din sange, a insulinei, precum si asupra nivelurilor de lipide, mai ales in cazul persoanelor hiperglicemice. [continuare]

Miere

Categoria: Comunitate

Pot sa iau in fiecare dimineata pe stomacul gol ,o lingurita de miere de albine (poliflora) ca am auzit ca e sanatoasa . ? [continuare]

"luna de miere"

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am 21 ani si la inceputul anului acesta am fost diagnosticat cu diabet zahart insulino-dependent. Am inceput imediat tratamentul cu insulina. In ultimele ... 5 zile, am avut glicemia f mica,de cele mai multe ori sub 80. Continua sa scada chiar daca am redus cantitatea de insulina. Tot pe site am citit ca e posibil ca in unele cazuri, pancreasul sa "isi revina" temporar. ..pt. cateva saptamani sau luni.[sper ca eu sa fiu exceptie de la regula si sa nu-mi mai"revin"] .. intrebare mea e ... in perioada in care pancreasul functioneaza,nu o sa imi mai injectez insulina dar ... cu mancare cum fac ? pot manca "normal" ca inainte sa ma fi inbolnavit? Sau trebuie sa continui sa cantaresc alimentele sa ajung sa mananc cele ~210g glucide/zi. Si inca ceva .. am 1.72, 65kg ... ~210g glucide/zi imi sunt de ajuns ? (mentionez ca merg la sala de 5-6 ori pe saptamana,deci fac destula miscare) Va multumesc frumos [continuare]

Cand avem ceritudine ca este diabet ?

Categoria: Comunitate

Acum aprox o luna rezultatul glicemiei mele era unul in limitele normale in jur la 90 iar acum este 128 dar mentionez ca am baut ieri de 2 ori cafea cu cate o lingurita de miere dimineata, dupa amiaza, iar dimineata urmatoare am facut testul glicemiei si a fost 128, mentionez ca sunt si putin cam supraponderal am 1,74 m si greutate 95 kg oare trebuie sa-mi fac griji ? Va rog sa ma sfatuiti, ce ar trebui sa fac ? Va multumesc ! [continuare]

Diabet

Categoria: Comunitate

sotul meu are diabet dar pana acum nu am gasit nici o carte de bucate pentru diabeti.ati putea sami explicati mai detailat care sant alimente permise si carenu pentru un diabetdeca e posibil as dori sa stiu daca e preferbil mai mult fiert decat prajit.ce fructe poate sa manance si care nu.va multumesc [continuare]

Consum ridicat de miere...contraindicat?

Categoria: Comunitate

In incercarea de a ma hrani cat mai sanatos si evitand total dulciurile, atat cumparate cat si facute in casa, am trecut la consumul de miere de albine care imi place foarte mult, in diverse combinatii cu nuci, seminte etc. Vreau sa va intreb, consumul in cantitati mai mari de miere de albine are contraindicatii pt o persoana sanatoasa?Poate conduce la diabet sau alte dereglari? Am incept consumul regulat de miere si eliminatrea celorlalte dulciuri de cateva luni bune timp in care am realizat ca am mancat kilograme intregi de miere. Am facut un calcul foarte sumar, grosier, ca sa observ ca mananc cam 200g de miere de albine pe zi. Pe langa aceasta mai mananc si polen, o lingurita dimineata, precum si capaceala. Ma gandeam ca am cam exagerat un pic pt ca fac ce fac si mai iau un varf de lingurita de miere ba la servici ba acasa si asa consum pe zi cum am spus cam 200g. Credeti ca nu are importanta sau trebuie sa reduc consumul? Va multumesc si sper sa-mi raspundeti si mie. O zi buna. [continuare]

Diabet sau nu?!

Categoria: Comunitate

Buna seara! Va rog frumos sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea stare de sanatate: de la un timp fac destul de des crize de hipoglicemie(frisoane, transpiratii, salivatie si incetosarea vederii, greutate in respiratie, stare de rau care trece cam in decurs de doua ore dupa consumul de alimente).Am facut o serie de analize, printre care glicemia(100), colesterolul(249), trigliceridele(236), hemoglobina glicozilata(6,38), glicemia provocata(96 -initial,interpretare in context clinic-dupa 1h si 120-dupa 2 h).Am fost la consultatie la diabetologie si mi s-a spus sa plec linistita acasa ca nu am diabet. Nu stiu ce sa fac sa previn crizele de rau pentru ca nu le cunosc cauza(am tot timpul la mine cind plec de acasa biscuiti, pentru ca mi s-a intimplat sa-mi fie rau pe strada si sa fiu ajutata de cineva care mi-a dat sa maninc ciocolata pentru a-mi reveni). Va rog frumos, un sfat! Multumesc mult! [continuare]

Siofor?dieta la diabetici!

Categoria: Comunitate

Buna seara,,as avea si eu o intrebare mai bine zis pentru sotul meu,care are diabet tip 2 si as vrea sa stiu de are glicemia marita dimineata la prima ora?Spuneti-mi va rog nu este mai sanatos sa foloseasca mierea de albine (sigur in cantitate foarte mica la un (1 L ) termos de ceai de afine o lingurita si jumatate),stiu ca nu este indicat dar cred ca este mult mai sanatos decat zaharina .Ce stim despre Siofor 1000,pentru ca in afara de faptul ca are prescris dimineata 1\\2,la pranz 1,si seara 1 nu poate folosi decat la pranz si seara,pentru ca are diaree.Ce facem in acest caz?Este a doua oara ca medicul diabetolog prescrie asa medicamentul,dar daca are aceste probleme nu ar trebui sa se schimbe medicatia?Nu prea avem retete pentru diabetici,stiu ca trebuie tinuta dieta,dar este foarte greu pentru ca lucreaza munca fizica face mult efort,si are nevoie de mancare consistenta,Incercam sa tinem dieta dar cateodata pur si simplu nu mai stiu ce sa gatesc sau sa-i pun la pachet.Stiu... [continuare]

Mierea

Categoria: Comunitate

Mierea ,luata in fiecare zi ca atare ,dauneaza danturii?? Si poate provoca si diabet ? Iaar mierea luata de mine , e cam "zaharata" (dar de la naturiste luat) e normal sa fie asa ? [continuare]

Siropul de miere bio hoyer

Categoria: Comunitate

Siropul de miere bio Hoyer poate fi luat si de diabetici? daca da, de cate ori pe zi si in ce cantitati? Multumesc anticipat! [continuare]

Kg in plus la diabetici

Categoria: Comunitate

Buna, am si eu o problema am 26 de ani si in urma cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Problema mea este ca nu reusesc sa mai pierd din greutate, sunt convins ca sunt foarte multi diabetici care au aceasta problema si mai greu este ca nu poti sa ti o cura de slabire. As fi foart recunoscator daca m-ar putea ajuta si pe mine cineva cum sa scap de Kg in plus. Va multumesc [continuare]

Diabetul exista scapare

Categoria: Comunitate

buna ziua! am 36 ani si cu 5 zile in urma am facut analize medicale . Glicemie=258, am mers la medic specialist acolo a crescut glicemia=483, imi poate raspunde cineva daca exista posibilitataea sa devin insulino-dependent in conditiile in care am inceput regimul alimentar si tratament medicamentos? sunt foarte speriata sa aflu ca am acest diagnostic si sa nuu pot scapa de aceasta boala niciodata. Mentionez ca de 4 ani am si un vitiligo, sa inteleg ca acest diabet s-a in stalat in organism tot din cauza stresului? [continuare]

Regim alimentar diabet tip2

Categoria: Comunitate

puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare ..Ce alimentatie trebuie sa administrez pentru acest tip de diabet . [continuare]

Diabet tip ii + reteta monica taoiu

Categoria: Comunitate

se poate administra reteta domanei Monica Toatiu, unui om care sufera de diabet TIP II? Vă rog sa-mi raspundeti uregent! Multumesc anticipat ! [continuare]

Despre alimentatie la diabetul zaharat

Categoria: Comunitate

Tatal meu are diabet zaharat,iar o cunostiinta ia recomandat sa manance in fiecare zi o cantitate de miere de albine cu samburi de nuca,sa fie ok?adica nu-i face rau????? [continuare]

Mierea

Categoria: Comunitate

Consumul ocazional de miere naturala,cate 2-3 lingurite/zi poate duce la diabet ?stiu ca mierea are multe proprietati bune. [continuare]

Mucosin cu miere sirop

Categoria: Medicamente

Compozitie 5 ml sirop contin 15 mg clorhidrat de ambroxol si excipienti: sorbitol sol. 70%, glicerol 85%, hidroxietilceluloza, benzoat de sodiu, miere purificata, aroma de miere, zaharina sodica, Brown gold CH, apa purificata. Indicatii Ca fluidifiant in tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secretii vascoase: bronsite acute, in timpul acutizarii bronsitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronsite, astm bronsic, bronhopneumonie, bronsiectazie, sinuzite, pre- si post-operator in afectiunile cu risc de complicatii pulmonare. Contraindicatii Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipientii produsului. Insuficienta renala severa. Insuficienta hepatica severa. Precautii Clorhidratul de ambroxol se va administra cu prudenta la pacientii cu tulburari ale mecanismului de eliminare a secretiei bronsice (sindromul de cili imobili) sau la cei cu hipersecretie de... [continuare]

Drill rosat cu miere, drajeuri

Categoria: Medicamente

Compozitie Clorhexidina digluconat 3 mg;Tetracaina clorhidrat 0,200 mg; acid ascorbic (vitamina c), zaharoza, glucoza lichida, miere, glicirhizinat de amoniu, extract de radacina dulce, aroma naturala de trandafiri. Lista excipientilor care trebuie cunoscuti pentru ca produsul sa poate fi administrat fara risc la anumiti pacienti: Zaharuri: 2,5 g per drajeu. Indicatii Acest medicament este recomandat pentru dureri de gat de mica intensitate si neinsotite de febra, pentru afte sau alte leziuni bucale usoare. El contine un anestezic local si un atiseptic. Atentie! Acest medicament nu trebuie folosit in urmatoarele cazuri: la copii sub 6 ani; antecedente de alergie la anestezice locale si clorhexidina. In caz de dubiu, consultati medicul sau farmacistul. Mod de administrare Adulti - Se suge cate un drajeu de 4 ori pe zi. Intervalul intre doze trebuie sa fie de cel putin doua ore. Copii intre 6 si 15 ani - Se suge cate un drajeu de 2-3 ori pe zi. Intervalul intre... [continuare]

Meniu pentru diabet

Categoria: Comunitate

Va rog,indicati-mi si mie un meniu (sau mai multe daca se poate) pentru un diabet cotat la 160 HC .Mentionez ca urmez un tratament de substitutie cu Predniso si Astonin H in urma unei suprarenalectomii bilaterale si unul pentru HTA . As mai vrea sa stiu cata miere pot sa mananc pe zi . Va multumesc foarte mult si va doresc sanatate . Adresa mea de email : corata7@yahoo.com [continuare]

Constipatia la diabetici

Categoria: Comunitate

cum se scapa de constipatie rapid (deja are 9 zile de cand nu a mai iesit).De trei zile ia cate o lingurita de ulei de ricin si nici un semn pana acum.Este cumva posibil ca din aceasta cauza sa i se fi umflat picioarele si vad ca a inceput si mainile un pic,sau asta sa intamplat de la altceva?VA MULTUMESC [continuare]

Pagina 1 din 7 (187 rezultate)