lista cu legume si fructe care au fier

fructele - surse excelente de antioxidanti

Categoria: Articole

Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]

Regim alimentar dupa scoaterea fierii (colecistectomia)

Categoria: Articole

Generalitati Scoaterea fierii este urmare de multe ori de probleme, pe care medicii le numesc “sindrom postcolecistectomie”; cele mai frecvente simptome sunt durerile in dreapta sub coaste, greata, gust amar, episoade de diaree, arsuri pe piept. Lipsa fierii ingreuneaza digestia, iar fierea o poate lua inapoi trecand in stomac, esofag si apoi cavitatea bucala. Ce alimente trebuiesc evitate? In principiu, bolnavul care a fost operat de fiere, suporta mai greu urmatoarele alimente: - Supe si ciorbe grase sau condimentate; - Afumaturi; - Salata de vinete, boeuf; - Fasole, varza, sarmale, muraturi; - Maioneze; - Bauturi alcoolice tari sau gazoase; - Ciocolata, cacao; - Tocanite prajite; - Ciorba de burta; - Tocaturi (chiftelute, mici, carnati); - Prajeli (oua, carne, ceapa, cartofi); - Condimente, ceapa, [continuare]

Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti

Categoria: Diverse

Se aproba lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor prevazuta in anexa nr. 1. In incinta unitatilor de invatamant este interzisa comercializarea produselor care se incadreaza in criteriile cuprinse in anexa nr. 1. Se aproba principiile care stau la baza unei alimentatii sanatoase la copil si adolescent, prevazute in anexa nr. 2. [continuare]

Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate

Categoria: Articole

Generalitati Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca organismul poate obtine aceste substante benefice si din fructele consumate intregi, dar sucurile proaspete sunt mai usor de digerat si de asimilat. Deficitul de vitamine si minerale poate fi echilibrat mai repede atunci cand se beau sucuri decat cand se mananca legume crude. Sucuri de legume pentru tratarea a diverse boli Iata o lista cu cele mai bune ingrediente pentru sucurile de legume si afectiunile pe care le puteti trata cu acestea: Acidoza - morcov, sfecla, castravete si spanac Acnee - morcov, salata verde si spanac Anemie - sfecla, telina si morcov Alergii - morcov, salata verde... [continuare]

10 legume cu continut redus de carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Consumul de legume cu continut redus de carbohidrati este foarte important pentru mentinerea nivelului de glicemie din sange in parametri normali, prevenirea acumularii greutatii in exces si urmarea unei diete sanatoase in cazul persoanelor care sufera de diabet. Legumele care nu furnizeaza cantitati mari de carbohidrati sunt bogate, in schimb, in vitamine, minerale si fibre. Un alt motiv pentru care ele sunt recomandate in dieta este acela ca nu contin multe calorii. Mai mult decat atat, numeroase legume cu continut redus de carbohidrati s-au dovedit utile in prevenirea mai multor tipuri de cancer sau boli cardiace, in cadrul demersurilor stiintifice de specialitate. Efectele carbohidratilor asupra organismului In ultimii ani, reputatia carbohidratilor a inceput sa oscileze intre extrema pozitiva si cea negativa, fiind asociati cu ingrasarea si eliminati de multe programe de slabit. Pe de alta parte, unele tipuri de carbohidrati au proprietati importante... [continuare]

Surse alimentare care energizeaza organismul

Categoria: Articole

Generalitati Sursele alimentare sunt principalele cai prin care organismul se energizeaza, pentru a-si putea indeplini functiile si pentru a face fata tuturor solicitarilor. Din acest motiv, o dieta necorespunzatoare este cauza principala a oboselii si lipsei de energie. In sezonul rece, urmarea unei diete echilibrate este foarte importanta, intrucat corpul ajunge mai usor in starea de extenuare, incercand in permanenta sa isi regleze temperatura interna afectata de conditiile meteorologice nefavorabile. Sursele alimentare de energie Atunci cand schimbati "combustibilul" pe care il furnizati organismului dumneavoastra, in unul de calitate, efectele se vor resimti imediat (mai ales daca meniul zilnic este format din fast food si alte produse slab nutritive, dar pline de zahar si grasimi nesanatoase). Asadar, aflati care sunt sursele alimentare de energie de care aveti nevoie, pentru a evita starile neplacute de oboseala. Carbohidratii Principala sursa de energie a... [continuare]

5 nutrienti importanti care v-ar putea lipsi din dieta

Categoria: Articole

Generalitati O dieta echilibrata este compusa preponderent din alimente care furnizeaza nutrienti importanti organismului, cu rol in mentinerea functiilor vitale si in prevenirea imbolnavirilor. Potrivit Centrului de Control si Prevenire a Bolilor din SUA, deficientele nutritionale conduc in cele din urma la un risc considerabil crescut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, cancerului, afectiunilor osoase etc. Carentele in nutrienti pot fi prevenite prin evitarea produselor procesate industrial, pline de zaharuri si cereale rafinate, care contin un numar mare de calorii si au o valoare nutritiva scazuta. Nutrienti de baza pentru o alimentatie sanatoasa Macronutrientii, precum grasimile, proteinele si carbohidratii, nu sunt la fel de importanti precum micronutrientii in cadrul unui regim alimentar sanatos. Acestia din urma sunt vitaminele si mineralele care vin deseori intr-un aport insuficient in dieta epocii hranei nesanatoase. Astfel, daca urmati un regim alimentar... [continuare]

Deficienta de fier afecteaza majoritatea copiilor

Categoria: Articole

Generalitati Fierul este printre cele mai importante minerale din organism, cu un rol deosebit in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Cu toate acestea, deficienta de fier este o problema care afecteaza majoritatea sugarilor de peste sase luni si a copiilor mici. Simptome Deficienta de fier are simptome variate, ce pot fi confundate cu manifestarile altor afectiuni. De aceea, este recomandata investigarea medicala si tratarea problemei de la primele semne. In eventualitatea in care copilul este obosit in cea mai mare parte a zilei, se simte epuizat, nu are energie si nu se implica in activitatile normale, este probabil sa nu beneficieze de o cantitate optima de fier. Lipsa poftei de mancare, care ar putea fi pusa pe seama sedentarismului, este de fapt un alt indicator al deficientei de fier. Paloarea pielii si starile frecvente de iritabilitate sunt de asemenea simptome frecvente ale acestei afectiuni. Organismul este afectat si la nivelul sistemului... [continuare]

Lista lucrurilor "interzise" bolnavilor de tbc

Categoria: Comunitate

Buna ziua!As vrea o lista cu lucrurile interzise pacientilor cu TBC.Doctorii spun ca nu avem voie la mare,la soare,sa mancam prea cald/rece etc. Dar de ce? De ce nu avem voie la mare?De ce nu avem voie la soare?Dar daca mergem la mare,si stam sub umbrela? Pe internet gasesc tot felul de chestii cum ar fi ca nu avem voie sa mancam picant...de aceea as vrea o lista cu lucrurile care nu avem voie sa le facem,di daca se poate cu motive cu tot.Cred ca ar ajuta mai multi bolnavi sa inteleaga care-i treaba cu lucrurile care nu avem voie sa le facem.Va multumesc! [continuare]

Despre pietrele la fiere

Categoria: Comunitate

Buna ziua.doresc sa relatez ca am o piatra la fiere de 6mm,mi s a spus ca trebuie sa ma operez urgent,insa eu nu sunt in tara si abia in luna iulie voi veni.imi puteti spune,va rog,ce alimentatie trebuie sa am.daca am voie sa fac sport,si daca este vreun risc.va multumesc! [continuare]

Carenta de fier in rectocolita ulcero hemoragica

Categoria: Comunitate

ce alimente sau fructe au mai mult fier ? sau poate sunt si plante. va rog din suflet un raspuns. am o fetita de 17 ani cu rectocolita ulcero hemoragica iar fierul e la mai putin de jumatate(7). injecti sau pastile ce contin fier nu are voie,acestea ii provoaca hemoragii. va rog un raspuns daca se poate . MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CE IMI VOR RASPUNDE si MULTA MULTA SANATATE TUTUROR [continuare]

Lista completa a e-urilor si alimentele in care se gasesc

Categoria: Articole

Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de siguranta si aprobarile pentru introducerea pe piata apartinand Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (AESA). Istoria listei oficiale a E-urilor In anul 1962, s-a aprobat publicarea unei liste unice care sa cuprinda toti aditivii alimentari utilizati in industria de consum. La inceput, aceasta lista a fost populata de coloranti, ca in 1964 sa fie completata de conservanti, in 1970 de antioxidanti si in 1974 de emulsificatori, stabilizatori, intaritori si agenti gelifianti. In multe tari europene, termenul de "E-uri" este utilizat cu o conotatie peiorativa, care face trimitere catre ingredientele artificiale nocive din hrana. In realitate, multi compusi naturali ai alimentelor sunt identificati cu un indice... [continuare]

Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier

Categoria: Articole

Generalitati Dieta oamenilor este constituita in cea mai mare parte din alimente alcaline si alimente acide. Primele dintre acestea sunt considerate benefice starii de sanatate, intrucat neutralizeaza elementele nocive pentru organism si protejeaza impotriva aparitiei bolilor grave, precum cancerul. Alimentele alcaline regleaza pH-ul organismului, contribuie la pierderea in greutate si la prevenirea multor afectiuni specifice vietii moderne (artrita, diabetul etc.). Ce indica pH-ul organismului In linii mari, pH-ul masoara cat de alcalin sau acid este organismul nostru. Astfel, un pH egal cu 0 arata ca organismul este complet acid, pe cand un pH de 14 indica faptul ca este in totalitate alcalin. Un pH de 7 este considerat a fi neutru. Un corp sanatos nu este 100% alcalin sau 100% acid. De pilda, stomacul are in mod ideal un pH de 1,35 - 3,5, intrucat trebuie sa fie mai acid, pentru o digestie corespunzatoare. Pe de alta parte, sangele trebuie sa fie mai degraba alcalin,... [continuare]

Dieta sonoma

Categoria: Articole

Generalitati Cei care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana - carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in greutate, nu consta in evitarea mancarurilor, ci in savurarea mancarurilor hranitoare in cantitati potrivite. Chiar si in cea mai restrictiva faza a dietei - perioada de inductie, care dureaza 10 zile - cerealele integrale, ouale, lactatele cu continut scazut de grasimi si alunele sunt permise. Dupa faza de inductie, majoritatea alimentelor sunt permise incluzand vinul si ocazional dulciurile. Sunt permise aproape toate alimentele. Sunt limitate la inceput si evitate pe perioada dietei, alimentele bogate in grasimi saturate, produse fainoase foarte rafinate si cele care contin zahar. De fapt, persoanele care nu sunt capabile sa elimine din alimentatie produsele foarte rafinate, nu ar... [continuare]

Alimentatia sanatoasa

Categoria: Articole

Generalitati Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficienti nutrienti deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar. Deci, este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa... [continuare]

Senzatie de sufocare

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Am o problema care ma chinuie inca din copilarie; am inceput sa constientizez aceasta senzatie de pe la 10, 11 ani numai ca atunci dura poate cateva secunde sau nu imi mai aduc eu bine aminte. Am senzatia uneori (crizele apar din senin, fara un motiv aparent si pot dura si cateva zile pana cand incep incet, incet sa imi mai revin, o senzatie crunta si chinuitoare pentru corpul meu) ca nu pot sa respir complet, ca nu imi intra aerul inspirat adanc in plamani de parca ar fi ceva care obstructioneaza patrunderea aerului; tin sa spun ca mi se provoaca un fel de cascat ciudat, casc astfel poate de cateva ori bune pana cand reusesc o data sa o fac bine si parca pentru o secunda mi se deblocheaza ceva si reusesc sa simt aerul inspirat ca-si urmeaza cursul pana in partea inferioara a plamanilor; senzatia pe care o am in astfel de momente este de diafragma blocata (n-as vrea sa spun prostii dar parca la acel nivel nu am senzatia de bine provocata de aerul care parca trece prin... [continuare]

alimente usoare de vara

Categoria: Articole

Generalitati Soarele straluceste, temperaturile sunt in crestere. Vara este sezonul in care dam jos din straturile de haine, dar poate fi si o buna oportunitate sa dam jos din kilogramele in plus. Acum este timpul sa obtinem greutatea pe care ne-o dorim iar natura ne poate ajuta din plin. Desigur, putem alege o dieta drastica, foarte restrictiva in speranta ca astfel vom arde caloriile in plus, dar nu ar fi mai bine sa alegem o dieta bazata pe diversitatea de fructe si legume ce caracterizeaza vara? Kilogramele se vor reduce, iar sanatatea organismului nu va avea deloc de suferit, dimpotriva: vitaminele si minerale esentiale ii vor stimula functiile vitale si vor face minuni pentru intregul dumneavoastra corp! Este un trend natural ca vara sa mancam mai putin si mai sanatos, iar acum aceasta tendinta generala poate fi urmata foarte usor, fara sa apara senzatia de deprivare sau restrictie. Daca urmati recomandarile specialistilor si veti consuma zilnic echivalentul a patru... [continuare]

Glosodinia - senzatia de arsura a cavitatii bucale

Categoria: Articole

Generalitati Glosodinia reprezinta o problema complexa, disconfortanta si care poate afecta in mod real calitatea vietii pacientului. Este o stare caracterizata prin o puternica senzatie de arsura la nivelul limbii, obrajilor, gingiilor sau chiar intregii cavitati bucale si gat si care aparent este lipsita de o cauza decelabila. Senzatia este asemanatoare cu cea aparuta in urma consumarii lichidelor fierbinti. Glosodinia (sau stomatodinia) este o suferinta cronica iar uneori durerea asociata ei este relativ intensa. Aditional durerii pot sa apara si gustul metalic, amar, senzatia de amorteala a limbii sau parestezii (furnicaturi) difuze ale cavitatii bucale. Tulburarea a fost asociata cu o gama larga de alte probleme, cum ar fi: menopauza, tulburarile psihice, deficitele nutritionale, afectiunile stomatologice (in special xerostomia). Mai nou, cativa specialisti au sugerat ca o posibila cauza de aparitie a glosodiniei este reprezentata de disfunctia sau leziunile filetelor... [continuare]

Alimentatia corecta a adolescentului

Categoria: Articole

Generalitati Alimentatia descrie procesul prin care o persoane consuma alimente din care organismul absoarbe nutrientii de care are nevoie pentru buna functionare. Alimentatia corecta in randul adolescentilor, si nu numai, contribuie la prevenirea anumitor afectiuni, imbunatateste starea generala de sanatate si ajuta la cresterea si dezvoltarea normala a organismului. Asimilarea adecvata de vitamine si minerale este poate cel mai important segment al alimentatiei. Vitaminele sunt substante organice prezente in organism. Organismul necesita cantitati mici de vitamine, deoarece rolul acestora este de a regla metabolismul si de a asigura dezvoltarea si functionarea normala a organismului. Mineralele sunt substante vitale pentru organism, acestea fiind considerate niste "caramizi" cu ajutorul carora se construiesc: sistemul muscular, articulatiile si oasele. De asemenea, aceastea sunt esentiale si pentru activitatea altor sisteme din organism, cum ar fi: hormonii, transportul... [continuare]

Vegetarianismul

Categoria: Articole

Generalitati Vegetarianismul reprezinta un stil de viata si o practica alimentara curenta, in care individul are o dieta ce exclude complet sau partial consumul de carne de orice tip (inclusiv peste, pasare), precum si al altor produse animale, meniul fiind alcatuit din produse vegetale. Exista mai multe tipuri de vegetarianism, in functie de permisivitatea meniului: - Vegan: este cel mai drastic, exclude total din alimentatie produsele de origine animala (lactate, oua, carne si derivatele lor), permitand doar consumul de vegetale; - Lacto-vegetarian: meniul se bazeaza pe fructe, legume si pe produse lactate; - Lacto-ovo-vegetarian: sunt permise in dieta zilnica produse vegetale, lactate, dar si oua si miere; - Semi sau partial vegetarian: acest regim alimentar contine pe langa vegetale, lactate, oua si carne alba in cantitati reduse (pui si peste, in special). Carnea rosie, este, insa, exclusa. O varianta de regim partial vegetarian este flexitarianismul, in care dieta se... [continuare]

Masa corporala ideala

Categoria: Articole

Generalitati Greutatea ideala este masa corporala pe care un individ o poate dobandi printr-un regim alimentar sanatos, activitate fizica regulata, managementul adecvat al stresului si oprirea fumatului. Obtinerea unei greutati specifice nu este atat de importanta ca schimbarile stilului de viata necesare pentru ca persoana sa fie sanatoasa. De ce este importanta greutatea ideala? Masa corporala este una din componentele care definesc starea de sanatate a fiecarei persoane. O persoana care are o greutate putin mai mare decat cea ideala se poate simti mai bine, poate avea mai multa energie si isi poate reduce riscul de a dezvolta boli asociate cu obezitatea (de exemplu apneea de somn, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arteriala, atac vascular cerebral sau afectiuni ale arterelor coronare) daca are un regim alimentar echilibrat si efectueaza regulat efort fizic. De fapt o astfel de persoana poate fi mai sanatoasa decat una cu masa corporala redusa si care are o... [continuare]

Simptome ale bolilor parazitare sau cum se manifesta infectiile cu paraziti

Categoria: Articole

Generaliati Parazitii sunt organisme care folosesc alte corpuri care au viata pentru a se hrani si a supravietui. Exista trei tipuri de paraziti care cauzeaza boli la oameni: - protozoare - organisme unicelulare - helmintii sau viermi intestinali - organisme pluricelulare - ectoparaziti - parazitii externi care traiesc pe suprafata pielii. Deoarece protozoarele se pot multiplica in organismul uman, este suficient doar un singur invadator pentru a se declansa o infectie grava. Paratitii pot supravietui la om in: - sange - tesut - intestine - sistemul limfatic. De asemenea, parazitii pot cauza o reactie la nivelul pielii, sub forma unei eruptii cutanate. Parazitii se pot transmite de la o persoana la alta prin: - alimente - fecale - apa - animale - muscaturi de insecte - transfuzie de sange. Tipuri de paraziti Exista numeroase tipuri de paraziti care infecteaza oamenii provocand boli. Malaria fiin una din cele mai frecvente infectii, de acest... [continuare]

10 alimente cu un continut ridicat de magneziu

Categoria: Articole

Generalitati Alimentele cu un continut ridicat de magneziu sunt o parte importanta a unei diete echilibrate. Acest mineral esential este necesar pentru mentinerea functionalitatii musculare si nervoase a organismului, intarirea sistemului imunitar, reglarea ritmului cardiac si consolidarea oaselor. Intrucat este implicat in peste 300 de reactii biochimice, deficienta de magneziu conduce la aparitia spasmelor musculare, bolilor cardiovasculare, diabetului, hipertensiunii arteriale, tulburarilor anxioase, migrenelor, osteoporozei si infarctului cerebral. Suplimentati sursele alimentare de magneziu, pentru o sanatate de fier, metinuta pe termen lung. Rolul magneziului in organism Putine persoane constientizeaza rolul central pe care magneziul il joaca pentru sanatate. Acesta este un element de baza pentru aproape toate functiile si tesuturile corporale, capacitatea de aparare a organismului, sanatatea cardiaca si protectia impotriva debutului diverselor tipuri de cancer... [continuare]

Balonari, bolboroseli ale intestinului.

Categoria: Comunitate

Salutare, ma numesc gabriel si am 20de ani. Ma confrunt cu o problema foarte ..''''enervanta''''. O sa incerc sa fiu cat mai pe scurt: Acum 1 luna si ceva au inceput problemele. Balonare intestinala,diaree..eram foarte balonat si imi bolboroseau matele.nu puteam sta la facultate de ..''rusine''''. Am consultat un doctor, si mi-a scris pe o foaie colon spastic si mi-a dat niste pastile... Balonarile au disparut dupa 3 saptamani, dupa care in jur de 1 saptamana m-am simtit mai bine, dar acum au aparut altele: Am mancat supa, floricele si niste ciocolata si am baut BERE.STIU, O COMBINATIE IDIOATA. NU mai sunt balonat , dar imi bolborosesc matele in prostie, in zona coapse ca sa zic asa, nici nu stiu cum sa ma expprim.Mai exact prin zona ''''Ascending colon si Sigmoid colon. Pur si simplu bolborosesc intr-una,NU AM SCAUNE CU SANGE, DURERI, si acum nu mai am diaree. Am sa consult un doctor, sa mi fac o radiografie ceva.Cam ce as putea avea?Motive de ingrijorare? Eu de fel... [continuare]

Caderea masiva a parului

Categoria: Comunitate

buna seara, sunt disperata. de 3 luni imi cade parul. pe zi ce trece tot mai mult. tocmai mi-am spalat parul. mi-am numarat 300 de fire cazute. asta dupa ce azi am mai luat de pa haine vreo 100. deja parul mi-a ramas jumate din cat era. sunt distrusa. pana la craciun raman cheala daca nu reusesc sa fac ceva. va rog ziceti-mi unde trebuie sa merg, ce analize trebuie sa fac? deja am facut de sange si cica nu am nimic. urmeaza sa merg la un endocrinolog. daca o sa imi zica ca nu am nimic unde sa mai merg? am fost la dermatolog dar el a zis ca daca motivele pt care imi cade parul sunt interne el nu ma poate ajuta. mi-a dat totusi zinkit si minoxidil 5%. am inteles ca minoxidilul are efect doar cat il folosesc, apoi se poate ca parul sa cada din nou. mentionez ca imi vopsesc parul dar nici asa des incat sa cada in halul asta. am citit undeva de ceva analize care sa pot faca firului de par. acelea ce medic le face? unde sa merg? sau ce altceva mai imi ramane de facut? va rog... [continuare]

Rina 90

Categoria: Comunitate

SALUT AM 35 ANI ,1,70 M SI 92 KG . AM INCRECAT SA TIN FOARTE MULTE DIETE SI DEGEABA ,ACUM INCERC RINA90 SI VREAU SA -MI SPUNA CINEVA DACA S-A SIMTIT BINE DUPA ACEASTA DIETA .ALTE DIETE STITI ? CARE SA DEA REZULTATE ? [continuare]

Cum v-a schimbat viata venirea pe lume a bebelusului?

Categoria: Comunitate

In cadrul unei familii iubitoare, venirea pe lume a unui nou membru marcheaza o noua etapa in care au loc nenumarate schimbari menite sa ofere noului venit un mediu cat mai confortabil. Viata ofera multe surprize dupa aparitia bebelusului in familie. Pe langa satisfactie si impliniri, exista si aspecte mai putin placute: lipsa de intimitate, neglijarea partenerului, schimbarea completa a programului, instalarea despresiei postpartum, etc. Cate dintre acestea sunt insa adevarate? Fiecare bebelus este diferit, la fel ca si familia in care soseste... Povestiti-ne cum v-a schimbat viata venirea pe lume a bebelusului si ce sfaturi ati acorda viitorilor parinti cu privire la aceasta experienta si Pufies va premiaza! Timp de 1 luna, saptamanal, 2 mamici/tatici vor primi 2 pachete jumbo pack oferite de Pufies. Atentie : pentru a putea fi identificati in vederea premierii, va rugam sa postati doar dupa logarea in cont. Pentru mai multe detalii despre... [continuare]

4 motive pentru a servi o salata zilnic

Categoria: Articole

Generalitati Ati mancat o salata astazi? Specialistii sunt de parere ca unul din cele mai sanatoase si mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta in aceasta perioada a anului, este consumul zilnic al salatei. Primavara poate fi considerata, din acest punct de vedere, sezonul care deschide pofta pentru salate, caci diversitatea legumelor proaspete este foarte mare. In plus, aceasta perioada a anului este singura in care putem gasi din abundenta legume proaspete (nu congelate, sau la borcan). Salata poate asigura consumul mai multor portii (recomandate de catre specialisti) de fructe si legume si poate furniza organismului o gama variata de vitamine, nutrienti si antioxidanti. Salata verde se afla in acest moment in meniul oricarui restaurant, deci si daca mergeti sa mancati in oras puteti face alegeri sanatoase, iar in incercarea de a comercializa si mancare mai sanatoasa, foarte multe lanturi de fast-food au introdus deja in meniul zilnic salata. Unele chiar... [continuare]

Topul vitaminelor pentru iarna

Categoria: Articole

Generalitati La primul semn de frig, chiar inainte de venirea iernii, multi dintre noi consuma produse sau chiar suplimente de vitamina C, gandindu-se ca aceasta face parte din topul vitaminelor pentru iarna. Dar exista si alte vitamine de care organismul are nevoie. Probabil considerati ca aveti nevoie de multe minerale si vitamine despre care tot auziti ca sunt importante, inainte de anotimpul rece. Multe dintre acestea, joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie, pastrarea frumusetii tenului si mentinerea unei stari de vitalitate. Vom incerca sa va ghidam prin labirintul de suplimente alimentare, oferindu-va o lista cat mai completa de vitamine care va pot ajuta la contracararea unora din efectele anotimpului rece. Vitamina C Ce rol are: Este una dintre vitaminele esentiale in lupta cu gripa in sezonul rece. Contrar credintelor populare, vitamina C nu impiedica raceala si gripa dar poate reduce durata si severitatea... [continuare]

Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume

Categoria: Articole

Generalitati Va prezentam o lista a celor mai sanatoase alimente care se gasesc in lume! Descoperiti 26 de alimente bogate din punct de vedere nutritional, indicate in echilibrarea dietei si care previn aparitia unor afectiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Prin consumarea acestor alimente veti adopta o dieta personalizata prin asigurarea suplimentelor nutritionale necesare organismului dvs. Un stil de viata sanatos nu presupune doar consumul alimentelor sanatoase; la fel de importante sunt si modul de preparare al alimentelor, respectarea unui program de exercitii fizice si o igiena riguroasa. Fructe 1. Caise Informatii nutritonale: - beta-caroten: previne actiunea radicalilor liberi si mentine sanatatea ochilor; - vitamina A: organismul transforma beta-carotenul in vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de piele; - fosfor: eficient in prevenirea problemelor de memorie; - vitamina C,... [continuare]

Pagina 1 din 3 (70 rezultate)