leucocite crescute

Leucocite crescute 22000

Din Comunitate

ce tip de infectie poate fi asa puternica daca dupa 7 zile au scazut la 21000 ,multumesc anticipat [continuare]

Leucocitoza sau numarul crescut de globule albe

Din Articole

Generalitati Leucocitoza este o afectiune caracterizata de existenta unor valori peste limita normala a leucocitelor din sange. Leucocitele, denumite si celule albe (WBC) sunt o parte a sistemului imunitar. Sistemul imunitar este componenta unui organism care lupta impotriva infectiilor si a bolilor. Celulele albe sunt produse de maduva osoasa, un tesut moale si spongios din interiorul oaselor. Unele WBC raman in maduva spinarii iar altele sunt eliberate in sange. Exista diverse tipuri de leucocite. Fiecare tip de celula este degajat in sange din diverse motive. Afectiunea se poate ameliora cu sau fara tratament. In cazul in care sangele unei persoane contine o cantitate prea mare de WBC, s-ar putea produce o hiperleucocitoza. Hiperleucocitoza este o afectiune grava care necesita tratament imediat. In urma terapiei adecvate, nivelul de leucocite revine la normal iar simptomele specifice bolii (dureri, apetit scazut, etc.) se vor diminua. Cauzele leucocitozei Printre cauzele... [continuare]

Monocite crescute

Din Articole

Generalitati Monocitele sunt tipuri de celule albe din sange, intalnite in sangele tuturor vertebratelor. Exista mai multe tipuri diferite de celule albe in sange. Monocitele reprezinta intre 1-9% din totalul leucocitelor din sange. Acestea pot include limfocite, macrofage, neutrofile si bazofile. Monocitele sunt produse in maduva osoasa, ajung apoi in fluxul sanguin, se deplaseaza cu rapiditate prin sistemul circulator si migreaza spre tesuturi unde se transforma si se diferentiaza pentru a deveni macrofage sau celule dendritice. Monocitele se transforma in celule macrofage sub influenta factorilor locali de mediu. Monocitele absorb si devoreaza corpuri straine, microorganisme daunatoare, toxine, celule senescente, moarte sau alterate, ajuta la eliminarea tesuturilor moarte si canceroase. Macrofagele ataca orice materie straina, cum ar fi virusurile sau bacteriile si le consuma, astfel incat acestea sa nu produca vreo dauna organismului. Celulele dendritice ajuta la... [continuare]

Leucociti valentina

Din Comunitate

am o fetita de 4 ani si iam facut analize la sange si urina,va rog sa imi spuneti ce inseamna leucociti 13.300 va multumesc [continuare]

Uree serica crescuta si trombocitopenie nesemnificativa

Din Comunitate

Buna ziua.Am efectuat niste analize pentru ca am durere in zona rinichilor, durere de stomac si miros urat in gura.Rezultatul este: -uree serica 59 -urocultura:negativa -sediment urina:absente leucocite si absente flora bacteriana -frotiu sanguin:trombocitopenie nesemnificativa,si urmatoarele valori ale hemoleucogramei modificate:RBC:5.58, RDW:16.1,PLT:142, PDW:19.4, PCT:0.15, EO%:4.06, MO%:8.26. Imi puteti spune va rog daca am vreo problema cu rinichii si ce inseamna valorile hemoleucogramei?Va multumesc [continuare]

Leucocite

Din Comunitate

in urma analizelor leucocitele sunt in bumar de 15 000......nu am nici o infectie...le-am repetat si tot atatea au iesit.......ce tratament ar trebui sa urmez??? acest numar este foarte mare?? [continuare]

Hematii si leucocite in urina

Din Comunitate

la exam de urina sunt prezente leucocite100/ ul si hematii 50 /ul restul parametrii sunt in limite normala si de asemenea este prezent sediment cu rare celule epiteliale scuamoase si tranzitionale , frecv leucocite , relativ frecv hematii si prez. flora microbiana. prezenta hematiilor in urina cat de grav este situatia fetitei( 1 an si 9 luni)? [continuare]

Vsh crescut

Din Comunitate

Buna seara. Mama mea are o problema si nu-i dam de cap. Are 54 de ani si sufera de hipertiroidism. Problema este ca de cateva luni are Vsh crescut, adica 70-80. Am facut tot felul de analize, ekg, eco, ct pulmonar, bronhoscopie, endoscopie, colonoscopie si toate analizele de sange. De asemenea valoarea leucocitelor este aproape de limita superioara, respectiv 8000 la un laborator ale carui referinte erau 4000-9000 si valoarea de 9000 la un alt laborator care avea valori de referinta 5000-10000. De asemenea are si valoarea fierului scazut, adica 5 iar valoarea feritinei 236. Tot ce s-a descoperit este un granulom gingival care urmeaza a fi indepartat chirurgical. In legatura cu hipertiroidia, a facut tratament cu iod radioactiv, o perioada a fost totul in ordine, insa acum TSH a scazut la valoarea de 0.09, in timp ce T4 are o valoare normala. Pe scurt, acestea sunt problemele. iar investigatiile au fost aproape integral facute, analize de sange, urina, ct, eco, ekg, bronhoscopie,... [continuare]

Leucocite

Din Comunitate

Buna seara! Am facut analiza la sange si am constatat o valoare de 15,54 la leucocite, valorile normale fiind intre 4 si 8. Aveti vreun sfat? Multumesc. [continuare]

Iîntrebare leucocite?

Din Comunitate

Soțul meu are diaree de 2 ani de zile la care nu a primit un răspuns clar de la medic a facut analize si nu i-a spus nimic grav. In 2018 am facut analize la medicul de familie si mi s-a spus ca am o suprainfectie in sânge, un nr crescut de globule. Vreau sa stiu ce se poate intampla si cum sa ma tratez el momentan e si răcit acum îl afectează. Soțul are vârsta de 53 ani [continuare]

Leucocite (numarul de celule albe) sange wbc

Din Analize Medicale

Celulele albe, denumite si leucocite, sunt celule care exista in sange, in sistemul limfatic si in tesuturi, care reprezinta o parte importanta a sistemului de aparare al organismului. Acestea ajuta la protejarea impotriva infectiilor si, de asemenea, au un rol in raspunsuri alergice si protectia impotriva cancerului. Sangele este alcatuit din cateva tipuri diferite de celule suspendate in plasma numita fluid: celule albe (leucocite), celule rosii (eritrocite) si trombocite. Toate aceste celule sunt produse in maduva osoasa si ulterior sunt eliberate in sange pentru a circula. Unele boli afecteaza producerea de celule albe de catre maduva osoasa, rezultand fie o crestere sau o scadere a numarului de celule albe circulante. Leucocitele provin din maduva osoasa, dar circula in fluxul sanguin. Exista cinci tipuri majore de leucocite: neutrofile, limfocite, eozinofile, monocite, bazofile. Simptomele unui numar redus de leucocite includ: febra, frisoane, dureri de cap, dureri... [continuare]

Aslo crescut

Din Comunitate

buna seara! am si eu o intrebare: ce este sindromul poststreptococic? am fost ieri la medicul de familie pt a cere o trimitere la laboratorul de analize, deoarece de cateva zile aveam dureri mari de incheieturi (coate, genunchi). am facut analize de sange si astazi rezultatele au aratat ca titrul ASLO are o valoare de 437 si leucocite 13.800...VSH - 7, celelalte, in limite normale. Am fost cu rezultatele la medic si ....el mi-a spus sec: 1 an de zile moldamin. Voi ce parere aveti, nu e cam mult 1 an de moldamin? chiar trebuie sa-l fac? am avut si in iarna ASLO mare (323) si am facut 3 luni de moldamin si nu mai puteam de durere.....dar acum 1 an????? :(( ce ma sfatuiti sa fac? sa repet analizele iar? multumesc! [continuare]

Trombocite crescute

Din Comunitate

Buna dimineata!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca puteti.In iunie am fost piscata de o albina si a doua zi am observat ca mi s-a inflamat un ganglion latero-cervical.A dat putin inapoi,dat a ramas acolo.Am fost la 4 medici ORL-isti si mi-au spus sa nu-mi fac griji. In 6 august am facut analize de sange care mi-au iesit bune cu exceptia unei infectii urinare. Pe 21 octombrie am repetat analizele insa la alt laborator.Valorile lor de referinta sunt un pic diferite.Totusi ceea ce ma ingrijoreaza sunt 2 rezultate proaste.Trombocite 475.00(valori normale 150.00-400.00) si calciu ionic 3.82(valori normale 4.5-5.0) si aceeasi infectie urinara. VSH la primele analize 8,acum 10.Dar,repet,laboratoarele au valorile de referinta usor diferite. leucocite 6.04(4.00-10.00) LDH291(225-450) ASLO 200 Fibrinogen 320 Mentionez ca intre cele 2 seturi de analize am racit,cu rosu in gat ,febra maxim 37,5 Acum am o tuse usoara de vreo 3 saptamani,ma doare pieptul (sau sanii)... [continuare]

Ph crescut

Din Comunitate

Buna ziua, In urma analizelor medicale ph = 8, nr.leucocite = 10.10,HGB =15.27.Sunt motive de ingrijorare? Multumesc, [continuare]

Bilirubina crescuta

Din Comunitate

Buna ziua ! Am 23 de ani si acum 7-8 ani mi s a spus ca as avea Sindromul Gilbert. Imi fac anual analizele si anul acesta mi a iesit cel mai bine birilubina(afectiunea majora a sindromului). Insa mi au aparut cateva noi "probleme" de care nu stiu cat de tare sa mi fac griji. Daca ati putea sa mi da ti o parere .Va multumesc ! Leucocite 500 NEGATIV LEU/uI NEU% (Neutrofile procentual) 37.90 50.00 - 75.00 % LYM% (Limfocite procentual) 45.90 20.00 - 45.00 % MONO% (Monocite procentual) 10.60 2.00 - 10.00 % si vechea problema: AB022 Bilirubina directa serica* (R1,L1,A4) 0.47 00.00 - 0.30 mg/dL AB021 Bilirubina totala serica* (R1,L1,A3) 1.65 00.00 - 1.40 mg/dL AB004 Calciu seric total* (R1,L1,A3) 9.54 8.60 - 10.20 mg/dL AB009 Colesterol seric total* (R1,L1,A3) 206.10 120.00 - 200.00 mg/dL [continuare]

Vsh 30mm, leucocite 75, tpo 497, ac anti-cmv igg reactiv,

Din Comunitate

Buna ziua, va rog frumos, imi puteti da un sfat cu privire la valorile crescute: VSH 30mm (normal max 25), Leucocite 75 (normal max 25), TPO 497 (max 5,6), Ac Anti-CMV IgG reactiv. Restul analizelor sunt in valori normale. Medicul de familie mi-a spus ca as avea o infectie, dar nimic mai mult, nici macar o trimitere in afara de endocrinolog. Mi-am facut programare la endocrinolog (de abia am gasit loc in luna mai), dar pana atunci cui/carui doctor sa ma adresez cu privire la posibila infectie? Va multumesc frumos [continuare]

Buna,analizele copilului meu sun urmatoarele>leucocite 4,41>eusinofile 0,070 si neutrofile 1,42,iar?

Din Comunitate

iar trombrocrit crescut 0,310,copilul are 4 ani si 8 luni,multumesc [continuare]

Numar crescut de eritrocite si leucocite in urina. infectie urinara, virus herpetic?

Din Comunitate

Buna ziua, In urma testului de urina, am primit urmatoarele rezultate: bilirubina 1mg/dL, eritrocite 150 /uL si leucocite 25 /uL. Ce poate insemna [continuare]

Trombocitele si leucocitele cresc in tratamentul cu prednison richter ?

Din Comunitate

Este vorba de nepotelul meu in virsta de 6ani diagnosticat cu diagnosticul de purpura trombocitopenica idiopatica.Cind a inceput tratamentul avea leucocitele in limite normale,trombocitele erau scazute,de la 10 au scazut la 7 apoi dupa transfuzie cu trombocite au crescut la 15 iar dupa doua saptamini de tratament cu Prednison Richter au ajuns la 70 si leucocitele la 23.Din 3mai nu mai ia acest tratament,urmind sa vedem analizele ,analize luate saptaminal si transmise la medicul curant .Mentionez ca lua 8pastile pe zi. [continuare]

Trombocitele si leucocitele cresc in tratamentul cu prednison richter ?

Din Comunitate

Este vorba despre un copil diagnosticat recent cu pupura trombocitopenica idiopatica .La inceputul tratamentului leucocitele erau in limitele normale ,trombocitele scazute ajungind la 10.Dupa transfuzia de trombocite nr. lor au ajuns la 16 iar mai apoi au scazut la 7. A luat tratament cu Prednison Richter trei saptamini iar trombocitele au crescut la 70 si leucocitele la 23 .Precizez ca in momentul aparitiei pe fata a purpurei avea febra si laringotraheobronsita acuta. [continuare]

Bilirubina crescuta la copil 10 ani?

Din Comunitate

Buna ziua, In urma unei eruptii pe piele la fetita mea de 10 ani, am facut un set de analize, care au iesit asa: analizele la alergologie (cele uzuale - la pisica, caine, polen....)-au iesit bune, la exudatul nazal i-a iesit stafilococul auriu si mi s-a dat unguent Fucidin - 2 aplicari nazal - 10 zile, analizele la urina - are leucocite - 15 leu/microL, Bilirubina totala marita - 1.15, Bilirubina directa - 0.30, Ureea serica - UV - 21.22. Mentionez ca ii ies pete continuu pe corp de vreo luna de zile, ii dispar-ii reapar...parca sunt niste inflorituri pe piele...., ii ddau Ketof sirop dimineata si seara si Zyrtec 10 picaturi - dimineata si seara..., dar am cam 3 saptamani si tot degeaba.Creatinina i-a iesit buna. Analizele la scaun sunt bune. La ce medic tb sa merg pentru bilirubina? Care credeti ca ar putea fi cauza? [continuare]

Leucocite (urina) sau leucocituria

Din Analize Medicale

Leucocitele sunt celule albe din sange care alaturi de sistemul imunitar au rol in impotriva infectiilor. Leucocitele pot aparea in urina daca exista leziuni ale rinichilor, ureterelor, uretrei sau vezicii urinare. Exista cinci tipuri diferite de leucocite, iar daca un anumit tip este gasit in exces in urina, ar putea orienta catre o afectiune. Leucocitele sunt eliberate in urina atunci cand sunt deteriorate ca urmare a combaterii infectiei. In mod normal, exista un nivel scazut de leucocite in urina. Un nivel crescut al leucocitelor in urina poate indica prezenta unei afectiuni. Sistemul urinar este alcatuit din componente diferite precum rinichi, vezica urinara, uretra si uretere. Prin urmare, prezenta leucocitelor in urina poate indica infectie la nivelul tractului urinar. Un nivel ridicat de leucocite in urina poate cauza afectarea atat a rinichilor, cat si a vezicii urinare. Sarcina poate determina cresterea leucocitelor ca urmare a contaminarii vaginului. Daca aceste... [continuare]

Leucocite wbc

Din Comunitate

Buna seara! Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste aceasta analiza. In ultimii 3 ani, prietenului meu i-a iesit analiza wbc (la hemoleucograma) peste 11.8. Se pare ca ar fi o infectie in corp. Am citit undeva ca trebuie facuta o analiza numita viremie. Aveti vreun sfat pentru noi legat de aceasta problema? Multumesc anticipat. [continuare]

Aslo crescut

Din Comunitate

Buna ziua.As dori sa ma lamureasca cineva in legatura cu acest subiect.Am facut analiza-ASLO in 2007 si am avut valori de 600, 800, 1600 desi faceam tratament injectabil cu moldamin(6-7 luni).Am facut pauza 8 luni si am repetat analiza dar tot este mare 400.totusi celelalte analize sunt bune si nu am descoperit care ar fi problema.Pecizez ca sunt sanatoasa, nu prezint simptome pentru vreo boala, nu racesc des.Ce e de facut??? [continuare]

Monocite crescute

Din Comunitate

Am un baiat de 10 ani.Saptamana trecuta a acuzat dureri in jurul buricului si dureri mari de cap. In urma analizelor i-au iesit monocitele 18 la sută, iar valorile normale erau intre 1 si 6, eos 7,3 la suta, Mono # 1,14.Ce ar putea fi? Multumesc! [continuare]

Inerpretare

Din Comunitate

mi-a iesit la analize leucocite 9,70 puteti sa-mi interpretati? [continuare]

Interpretare rezultate

Din Comunitate

Buna seara! va rog cine stie sa interpreteze rezultatele acestea. Ma puteti ajuta eu nu inteleg termeni medicinali. Multumesc hemoglobina - 9.9 g/dl 11.2 -17.5 leucocite - 12.40 10^3/uL 3.98-10.04 hematii - 5.18 10^6/uL 3.93-6.08 hematocrit - 31.6 % 34.1-51.0 mcv - 61.0 fL 79.0-94.8 mch - 19.1 pg 25.6-32.2 mchc - 31.3 g/dl 32.2-36.5 trombocite - 270 10^3/uL 163-369 rdw-sd - 45.7 fL 35.1-46.3 rdw-cv - 21.5 % ... [continuare]

Rezultat analize

Din Comunitate

Buna seara!Am fost sa-mi fac analizele dar inca nu am ajuns la un medic sa mi le citeasca...ma puteti ajuta putin? Hematologie TEST-REZULTAT WBC-10.12 RBC-4,79 HGB-13 HCT-40,1 MCV-83,7 MCH-27,1 MCHC-32,4 PLT-236 LYMPH%-37,3 MONO%-12,7 NEUT%-47,5 EO%-2 BASO%-O,5 LYMPH#-3,77 MONO#-1,29 NEUT#-4,81 EO#-0,2 BASO#-0,05 RDW-CV%-14,4 RDW-SD-42,7 PDW-15,8 MPV-11,9 P-LCR%-37,6 PCT-0,28 URINA EPITELII:FRECVENTE LEUCOCITE:FRECVENTE HEMATII:RARE SARURI:ACID URIC RAR/FLORA MICROBIANA PREZENTA VA MULTUMESC!!! [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

va implor, un raspuns, altfel mama va face infarct daca nu o linistesc...va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor mamei mele care are 76 de ani, si a intrat in panica: WBC-numar leucocite=15.37, Neutrofile(%)procent de neutrofile=12.4,Limfocite(%) procent limfocite=80.2, Neutrofile-numar=1.92, limfocite-numar=12.32 [continuare]

Proteinele bence jones (urina)

Din Analize Medicale

Testul proteinei Bence Jones (BJP) masoara nivelul de BJP in urina. Aceste proteine nu sunt prezente in probele de urina la pacientii clinic sanatosi si sunt de obicei un semn al mielomului multiplu. Mielomul multiplu este un tip de cancer al maduvei osoase, cel mai frecvent intalnit la persoanele cu varsta de peste 60 de ani. Intre 50 si 80% dintre persoanele cu mielom multiplu vor prezenta proteina Bence Jones in urina. Este de asemenea legat de cancerele sistemului limfatic. Testul de urina al proteinei Bence-Jones este utilizat in principal pentru diagnosticarea si monitorizarea mielomului multiplu. Un rezultat anormal al testului Bence-Jones este corelat cu prezenta limfoamelor maligne. Acestea sunt cancerele sistemului limfatic. Mielomul multiplu este un cancer de sange al celulelor plasmatice. Acestea sunt celulele sistemului imunitar, care ajuta la combaterea infectiilor. Deoarece majoritatea celulelor plasmatice sunt depozitate in maduva osoasa, tumorile mielomului... [continuare]

Pagina 1 din 13 (364 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK