interpretarea rezultatelor analizelor medicale

Interpretare rezultate analiza

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Vă rog să mă ajutați cu interpretarea rezultatelor: Epiteliu- moderat Leucocite 25-30 Microflora - mixta Trichomonas - absent Gonoci - absent Levuri - leptothrix (++1) Leucocitele marite pot fi legate de faptul ca am avut pielonefrita si am primit tratament cu antibiotice? Mi s-a spus ca leucocitele sunt marite si ca e nevoie sa fac baite timp de 10 zile. Este intradevar necesar? Multumesc anticipat [continuare]

Interpretare rezultat analize

Categoria: Comunitate

Buna seara, am si eu o fetita de 5 ani si jumatate si i-am facut analize la sange dar din toate rezultatele ,doua mi s-a spus ca nu sunt in limitele normele : MCHC = 37.8 si TGO = 34. Va rog sa ma ajutati cu o interpretare a acestor rezultate. Va multumesc. [continuare]

Lucruri pe care sa nu le faceti inainte de analizele medicale

Categoria: Articole

Generalitati Analizele medicale sunt singurele proceduri de depistare exacta a unei probleme de sanatate, de aceea pregatirea corecta inainte de efectuarea lor este cruciala pentru obtinerea unor rezultate corecte. Exista o serie de lucruri care pot compromite analizele medicale si, implicit, diagnosticul stabilit de specialist. Greseli care pot compromite rezultatele analizelor medicale Cateva erori aparent minore, precum consumul de alimente sau administrarea unor medicamente inainte de efectuarea analizelor medicale, sunt suficiente pentru compromiterea rezultatelor. Cele mai noi cercetari spun ca simpla miscare gresita a bratului poate sa conduca la o masurare eronata a presiunii arteriale. Un studiu publicat in Analele Medicinei Interne spune ca schimbarea pozitiei bratului din partea lateral-frontala (cea corecta) prin intinderea bratului in fata, poate reduce valoarea presiunii arteriale reale cu pana al 10%, o proportie suficient de mare, incat interpretarea riscului de... [continuare]

Analize medicale interpretare

Categoria: Comunitate

as dori sa mi se intrpreteze urmat oarele analize medicale si dacanu sant la val normale ce pot sa am ? ALAT-TGP 25,ASAT-TGO-UI/L 20, BILIRUBINA-mg% 0,60,GAMA-mm/1h ELECTROFOREZA-PROTEINE albumina 56,44%,valoare 4.40 MG/DL,alfa1 2,69% val 0,21MG/DL,alfa2 8,32 val 0,65 MG/ DL,beta1 6,11 va 0.48 MG/DL,beta2 3,81 val 0.30 MG/DL,GAMMA 22,63 val 1,77MG/DL ,proteine totale 7.80,albuline /globuline 1.30 [continuare]

Rezultat analize

Categoria: Comunitate

buna tuturor, Am o mare rugaminte, pentru cine ma poate ajuta si pe mine cu interpretarea unei analize. am facut un examen de secretie si mi-a iesit rezultatul :- celule epiteliale poligonale relativ frecvente, celule epiteliale rotunde rare, celule cu aspect de "clue cell" absente, leucocite relativ frecvente, hematii absente, thricomonas vaginals absent, levuri relativ frecvente, inmugurite prezente, hife preudohife prezente. Multumesc anticipat [continuare]

Interpretarea rezultatelor unor analize

Categoria: Comunitate

VA ROG DIN SUFLET,DACA VRE-UN MEDIC GENERALIST SAU DE ALTA SPECIALITATE P[OATE SA-MI SPUNA CU APROXIMATIE,UN DIAGNOSTIC CARE REZULTA IN URMA UNUI BULETIN DE ANALIZE MEDICALE.Stare proba sange:limfocite19 valoare obtinuta(20.00-40.00 valoare de referinta):granulocite 77(50.00-70.00):hematocrit 36.4(37.00-46.00):VSH 21(5-20).Va multumesc celor ce-mi pot raspunde! [continuare]

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale

Categoria: Diverse

Analizele medicale au valori ce se incadreaza in anumite limite normale. Cresterea acestor valori sau scaderea lor sub limitele normalului sunt considerate anormale sau patologice. Sunt frecvent intalnite situatiile, exceptand boala in sine, care pot modifica valorile normale ale analizelor. Cunoasterea acestor cauze in scopul eliminarii lor sunt de ajutor atat pacientului cat si medicului care executa sau interpreteaza analizele. Valorile normale ale analizelor trebuie interpretate si in raport de conditiile locale, de obiceiurile alimentare, de factori climatici si geografici si chiar in raport cu factorii genetici. Este foarte important de subliniat ca in majoritatea cazurilor analizele medicale singure nu pot servi la stabilirea unui diagnostic. Acestea sunt doar un instrument ajutator la indemana medicului care corelat cu alte investigatii conduce la stabilirea diagnosticului. [continuare]

Procedura de notificare a schemelor de testare a competentei pentru laboratoarele de analize medicale

Categoria: Diverse

Schemele de testare a competentei pentru laboratoarele de analize medicale desfasurate pe teritoriul Romaniei cu scop educational si de mentinere si imbunatatire a calitatii actului medical in laboratoarele medicale se notifica la Autoritatea de Sanatate Publica din cadrul Ministerului Sanatatii Publice de catre organizatorii sau distribuitorii acestora pe teritoriul Romaniei. [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

Mi-am facut 4 analize la recomandarea medicului meu ginecoloc: FSH, LH, Prolactina si Testosteron. Dl. dr. e in concediu momentan si m-as bucura foarte multa daca m-ati ajuta intr-un fel sa interpretez aceste analize. Rezultat FSH - 5.06 mUI/mL, LH - 6,86 mIU/ml, Prolactina 38,95 ng/ml, Testosteron 0,53 ng/mL. Ultimele 2 analize m-au facut sa ma ingrijorez deoarece sunt incadrate cu un chenar negru ceea ce ma face sa cred ca nu sunt normale. Mi-e frica si as vrea sa aflu niste detalii. Va rog din suflet sa ma ajutati! [continuare]

Interpretare rezultate

Categoria: Comunitate

Buna seara! va rog cine stie sa interpreteze rezultatele acestea. Ma puteti ajuta eu nu inteleg termeni medicinali. Multumesc hemoglobina - 9.9 g/dl 11.2 -17.5 leucocite - 12.40 10^3/uL 3.98-10.04 hematii - 5.18 10^6/uL 3.93-6.08 hematocrit - 31.6 % 34.1-51.0 mcv - 61.0 fL 79.0-94.8 mch - 19.1 pg 25.6-32.2 mchc - 31.3 g/dl 32.2-36.5 trombocite - 270 10^3/uL 163-369 rdw-sd - 45.7 fL 35.1-46.3 rdw-cv - 21.5 % ... [continuare]

Interpretare a analizelor

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Am nevoie de o interpretare a analizelor, daca ma puteti ajuta, va rog. Levuri=prezent Obs: pe mediul Sabouraud s-au dezvoltat colonii de Candida albicans. Examen secretie vaginala: pe medii de cultura nu s-au dezvoltat flora bacteriana patogena. Antifungigrama: Flucitozina:sensibil; Amfotericine B:sensibil; Miconazol:sensibil; Ketonazol:intermediar; Itraconazole:intermediar; Fluconazol:sensibil Multumesc. O zi buna! [continuare]

Interpretare rezultate

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog sa-mi interpretati urmatoarele analize: Examen bacteriologic- lama: - relativ frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde - relativ frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile - frecventi bacili gram negativi cu aspect de enterobacterii - rari lactobacili doederlein - prezente filamente si celule levurice Cultura col uterin: - candida albicans- prezent ( + antifungigrama) - candida glabrata - prezent (+ antifungigrama) Antigen Chlamydia - negativ. As dori sa adaug ca voi merge la interpretarea analizelor la medic peste 2 saptamani, insa va cer ajutorul pentru ca sunt foarte nelinistita, am senzatia ca sunt probleme ;as vrea sa stiu pe o sacra de 1 la 10 cat e de grav. Va multumesc [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

La efectuarea unui set de analize medicale am primit urmatoarele rezultate: ASLO=216 GLUCOZA=102 VSH= 4 BILIRUBINA TOTALA=0,44 BILIRUBINA DIRECTA=0,19 HEMATOLOGIE sange=valori in limite normale,mai putin %Macrotrombocite P-LCR% 24,6 ; iar acest P-LCR% anul trecut avea valoare de 23,1,deci este in usoara crestere,Rog interpretarea acestor analize; MENTIONEZ CA SUNT BARBAT IN VARSTA DE 44 DE ANI. [continuare]

Rezultate analize

Categoria: Comunitate

ma numesc mihai liviu si asi dori o interpretare la urmatoarele analize cu valori mari;colesterol= 268,00-tgp= 42,00-trigliceride= 375,00-lipide totale=1068,00-hematocrit(hct)=40,2 virsta =46ani. multumesc! [continuare]

Rezultat analize

Categoria: Comunitate

Buna seara!Am fost sa-mi fac analizele dar inca nu am ajuns la un medic sa mi le citeasca...ma puteti ajuta putin? Hematologie TEST-REZULTAT WBC-10.12 RBC-4,79 HGB-13 HCT-40,1 MCV-83,7 MCH-27,1 MCHC-32,4 PLT-236 LYMPH%-37,3 MONO%-12,7 NEUT%-47,5 EO%-2 BASO%-O,5 LYMPH#-3,77 MONO#-1,29 NEUT#-4,81 EO#-0,2 BASO#-0,05 RDW-CV%-14,4 RDW-SD-42,7 PDW-15,8 MPV-11,9 P-LCR%-37,6 PCT-0,28 URINA EPITELII:FRECVENTE LEUCOCITE:FRECVENTE HEMATII:RARE SARURI:ACID URIC RAR/FLORA MICROBIANA PREZENTA VA MULTUMESC!!! [continuare]

Interpretare rezultat examen papanicolau

Categoria: Comunitate

Ma numesc Maria si am 32 de ani din 2009 cand am ramas insarcinata si la un control la masa efectuat la 5 luni s-au descoperit niste condiloame acuminante. Am facut serotiparea HPV unde au iesit urmatoarele genotipuri cu risc crescut: 51, 52, 58. Am efectuat un 2010 si papanicolaul care a iesit bun doar o infectie cu gardnerella si modificari asociata cu inflamatia, nu s-a recomandat nimic. Pana in 2012 nu mi s-a mai recomandat sa fac nici un papanicolau deoarece nu aveam nimic. Papanicolaul efectuat in iunie 2012 a iesit in felul urmator: SISTEMUL BETHESDA ADECVAREA FORTIURILOR PT EVALUARE – SATISFACATOARE PT EVALUARE – CELULE ENDOCERVICALE PREZENTE CARACTERIZAREA GENERALA – ANOMALII ALE CELULELOR EPITELIALE DIAGNOSTIC DESCRIPTIV 1. MODIFICARI CELULARE BENIGNE – INFECTII BACTERII – ELEMENTE FILAMENTOASE, LUNGI, CURBE , SEPTOTUX VAGINALIS ANOMALII ALE CELULELOR EPITELIALE – CELULE SCUAMOASE ATIPICE CARE NU POT EXCLUDE O LEZIUNE INTRAEPITELIALA DE GRAD INALT –... [continuare]

Interpretare rezultat biopsie

Categoria: Comunitate

Ajutati-ma cu un sfat.Mama mea 60 ani a facut operatie pe colon iar rezultatul biopsiei este :adenocarcinom mediu diferentiat cu celule in ,,inel cu pecete,,cu invazie in tesutul adipos. Epiploon cu vase de sange prezentand staza si edem fara interesare metastatica; Cat este de grav si daca este tratabil? Dupa operatie nu-si mai revine are cel putin 20 scaune pe zi [continuare]

Nu stiu sa imi interpretez rezultatele analizei de sange

Categoria: Comunitate

Am facut de curand analizele de sange si nu stiu sa le "citesc", va rog ajutati-ma: VSH 50 Hemoglobina 8,7 Hematocrit 27, 4 Leucocite 4890 Limfocite 30,7 Monocite 7,1 Primele 3 cel putin sunt ingrijoratoare, imi dau seama, dar CE INSEAMNA? cat e de grav? Multumesc! [continuare]

Rezultate analize

Categoria: Comunitate

Sunt insarcinata in 26 sapt.si la analize mi-au iesit urmatoarele rezultate: -Toxoplasmoza:IgG < 5,0 UI/ml - IgM 0,05 -Rubeole:anticorpi IgG: 20 UI Va rog sa ma ajutati cu interpretarea acestor rezultate. Multumesc! Alina [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

Buna ziua! am facut o serie de analize cu urmatoarele rezultate care nu se incadreaza in limitele de referinta: -Limfocitele (%)-45 -conc medie Hb./100 mLsange -31.9 -Calciu ionic -3.57 -calciu total - 8.26 as vrea sa stiu daca e ok sau ar trebui sa fac analize amanuntite. Multumesc astept raspuns [continuare]

Informatie analiza medicala

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu interpretarea unui rezultat al analizei medicale de FSH hormon folicular. Doresc sa-mi fac dosar pentru FIV si am facut aceasta analiza in ziua a 4 a ciclului menstrual, am primit rezultatul 10,1 acum nu stiu daca este un rezultat incadrat in limite normale pentru varsta de 40 ani, banuiesc ca nu varsta influenteza acest rezultat ci fazele ciclului menstrual. Intervalul biologic de referinta dat de laboratorul unde am efectuat analiza este femei : - faza foliculara 2,9-7,0 - faza luteala 1,2-8,8 - pentru faza ovulatorie nu era trecuta nicio valoare. Acum cu ceea ce am confruntat eu pe site-ul dumneavoastra nu prea corespunde si doresc sa-mi dati o informatie, am incredere ca voi primi raspunsul unui specialist in domeniu, chiar nu pot intreba pe altcineva, nu am incredere. Nu stiu de ce am specificat laboratorului ziua ciclului menstrual daca pe buletinul analizei nu este inregistrata, trebuia sa fie... [continuare]

Va rog ajutati-ma sa interpretez niste analize

Categoria: Comunitate

Buna seara,de curand mi-am facut niste analize la sange si urina si mi-au iesit cateva putin mai crescute : leucocitele 11.58 mii/μL iar valorile normale sunt 4 -10, limfocitele 4.46 mii/μL valori normale 1 - 4, si mi-a mai iesit la urina-sediment mucus prezent. Ce inseamna mai exact aceste rezultate, este ceva grav? Va multumesc frumos [continuare]

Interpretare rezultat ecografie

Categoria: Comunitate

Buna ziua, as dori si eu un raspuns de la un medic, daca se poate. Am facut o ecografie al carui rezultat, pentru uter, este: Dimensiuni: 66/53 mm Ecostructura: contur regulat, globulos, miometrul hiperecogen, usor neomogen (aspect fibromiomatos). Este o dimensiune normala? Nu stiu exact ce inseamna faptul ca este globulos miometrul hiperecogen, usor neomogen (aspect fibromiomatos). Cat de grav este? Se poate rezolva medicamentos sau trebuie interventie chirurgicala. Faptul ca este fibromiomatos - poate duce, in timp, la cancer? Mentionez ca am in familie un caz de cancer uterin. Cu multumiri! Teodora [continuare]

Interpretare analize medicale copil

Categoria: Comunitate

Baiatului meu, in varsta de 6 ani i-au iesit , la analize cateva valori mai mari: Neutrofile 43,9 Limfocite 46,2 Monocite 7.00 Bazofile 0,50 PDW Distributie trombocitara 12,0 Densitate urinara >1025 Puteti sa ma ajutati cu un raspuns/interpretare pana merg la medic cu ele? Dureaza cateva zile si sunt panicata.va rog.... Multumesc. [continuare]

Am nevoie de ajuutor pentru interpretarea unor analize

Categoria: Comunitate

Mi-am facut niste analize de secretie si nu stiu exact ce inseamna. Ma puteti ajuta va rog sa-mi dau seama exact despre ce este vorba. Rezultatele suna in felul urmator: SECRETIE COL UTERIN Celule epiteliale poligonale-relativ frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate in proportie de 54% Celule epitelilale rotunde-rare Celule cu aspect de ”clue cell”-absente Leucocite-rare Hematii-absente Trichomonas vaginalis-absent Levuri-absente Flora microbiana- bacili Gram pozitiv, polimorfi (probabil Doderlain)-relativ frecventi Si mai scrie: SECRETIE COL UTERIN Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogena. Pe mediul Sabouraud nu s-au izolat colonii de Candida spp Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat Streptococ Va multumesc, cu respect [continuare]

Interpretarea unor analize

Categoria: Comunitate

Buna,mi.am facut analize de secretie si nu stiu exact ce am,ma puteti ajuta?Acesta esre rezultatul: Examen secretie vaginala Epitelii:frecvente Leucocite:rare Trichomonas:prezent Neisseria:prezent Candida:prezent Gardnerella:prezent Flora:bacili Gram pozitiv rari,cred ca scrie.bacili Gram negativ scurti,cred,nu inteleg bine scrisul medicului Hacili Doderlain Si imi puteti spune daca pot cumpara ceva fara prescriptie,pt ca mi.a expirat reteta. Va multumesc [continuare]

Interpretare rezultate

Categoria: Comunitate

Buna ziua,dupa efectuarea testului Papanicolau mi-a iesit rezultatul ASC-US, restul analizelor au iesit bune iar la racomandari scrie : repetare la 3-6 luni.Nu am reusit sa vorbesc cu doamna doctor despre rezulate iar in 2 zile voi pleca din tara si a vrea sa stiu ce inseamna acet rezultat si care este tratamentul pt aceata afectuine. Multumesc O zi buna ! [continuare]

Rezultat analize

Categoria: Comunitate

Ma poate ajuta cineva cu interpretarea unor rezultate? Coloratia GRAM-celule epiteliale numeroase,leucocite-numeroase, hematii- -, fibrina- -, detritus- -, flora gram pozitiva-frecventi bacili si cocobacili,flora gram negativa- numerosi bacili si cocobacili,fungi- numeroase levuri si filamente inmugurite,trichomonas vaginalis abs. [continuare]

Informatie analiza medicala

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu interpretarea unui rezultat al analizei medicale de FSH hormon folicular. Doresc sa-mi fac dosar pentru FIV si am facut aceasta analiza in ziua a 4 a ciclului menstrual, am primit rezultatul 10,1 acum nu stiu daca este un rezultat incadrat in limite normale pentru varsta de 40 ani, banuiesc ca nu varsta influenteza acest rezultat ci fazele ciclului menstrual. Intervalul biologic de referinta dat de laboratorul unde am efectuat analiza este femei :- faza foliculara 2,9-7,0 - faza luteala 1,2-8,8 - pentru faza ovulatorie nu era trecuta nicio valoare. Acum cu ceea ce am confruntat eu pe site-ul dumneavoastra nu prea corespunde si doresc sa-mi dati o informatie, am incredere ca voi primi raspunsul unui specialist in domeniu, chiar nu pot intreba pe altcineva, nu am incredere. Nu stiu de ce am specificat laboratorului ziua ciclului menstrual daca pe buletinul analizei nu este inregistrata, trebuia sa fie inscrisa? Multumesc... [continuare]

Interpretare analize medicale

Categoria: Comunitate

Sunt diagnosticata cu Hipotiroidita Hashimoto si asi dori sa-mi comunicati punctul d-voastra de vedere referitor la doza corecta de Eutyrox pe care trebuie sa o iau,in conditiile in care la analizele efectuate la Synevo la Antitiroglobulina rezultatul este de 482 UI/ml iar valoarea de referinta este [continuare]

Pagina 1 din 15 (439 rezultate)