interpretare analize laborator

Interpretare analize la un copil de 5 luni.

Din Comunitate

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un baietel de 5 luni, cu care ne chinuim cu mancarea de la 2 saptamani. Mananca mai mult pacalit ceea ce este anormal la o varsta atat de frageda. I-am tot facut analize si in urma analizei copro a iesit "frecvente colonii de bacil Klebsiella". Timp de 4 luni ne-am chinuit cu diareea, 10-12 scaune pe zi, acum nu mai avem diaree , dar lipsa poftei de mancare persista. Am consultat numerosi medici pediatrii dar parerile au fost impartite: unii ca este vorba de flora saprofita, altii ne-au dat antibiotic si totusi problema noastra persista. La ultimile analize am facut si coprocitograma unde ne-au aparut urmatoarele: rare celule mucosale, rare filamente levuriene, abunda flora baciliara gram variabila. Va rog din suflet sa-mi spuneti despre ce este vorba. Va multumesc anticipat de raspuns! [continuare]

Interpretare analize medicale

Din Comunitate

Buna ziua, Am facut niste analize medicale de rutina si valorile au fost urmatoarele: leurcocite 5.18 neutrofilele 46.1 limfocite 45.2 monocite 6.6 eusinofile 1.9 basofile 0.2 hematii 4.1 hemoglobina 11.4 g/dl hematocrit 32.2 volum mediu eritrocitar 78.5 fl hemoglobina ertrocitara medie 27.8 pg conc. medie de hgb eritrocitara 35.4 g/dl trombocitele 250 fier 36.3 ug/dl colesterol 215 mg/ dl glicemie 80mg/dl proteine totale serice 7.17 puteti sa ma ajutati cu o interpretare partiala a acestora pana ajung la medicul de familie [continuare]

Interpretare analiza bebelus 4 luni

Din Comunitate

Buna ziua, Nu stiu daca imi va raspunde cineva. Am observat la fetita mea de 4 luni ca prezinta scaune usor gelatinoase, uneori cu puncte mici de sange drept pentru care i-am facut 2 analize Proba de digestie si coprocultura. Mentionez ca aproape de fiecare data cand suge la san face si cacuta REZULTAT: Proba de digestie: prezinta granule de amidon intra si extracelular nedigerat relativ rare fibre musculare digerate prezinta flora iodofila Coprocultura: absent Shigella absent Salmonella Pana ajung la dr. as vrea sa ma lamureasca cineva daca aceste analize sunt in regula. Va multumesc! [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

ma scuzati ca va deranjez din nou cand i-am facut acum o luna analizele secretiei col/uretrala fetitei mele de 1 an si 6 luni i-am facut si analizele la urina, acestea sunt rezultatele 1. Urocultura cu antibiogr. >100000 UCF E. COLI /ml URINA SENSIBIL: Ampicilina Augmentin Ceftriaxon Ceufuroxim Gentamicina ma scuzati(am sa continui msg) Levofloxacin Norfloxacin Trimetoprim/Sulfametoxazol 2. Sumar urina: Densitate 1020 P.H. 5.5 Proteinurie ABSENT Glicozurie ABSENT Corpi cetonici ABSENT Urobilinogen NROMAL Bilirubina ABSENT Nitriti ABSENT Leucocite 25/UL Hematii ABSENTE Sediment urinar RARE LEUCOCITE IZOLATE, PREZENTA FLORA BACTERIANA [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

buna dimineata.mama mea a afcut un set de analize si sunt f mari unele dintre ele.as vrea sa imi spuneti daca ati mai intalnit si ce ati facut?noi am fost la control pentru ceva si de fapt i-a gasit altceva la analize.deci analizele anormale sunt urmatoarele. RBC 4.71 THR(TROMBOCITE) 717 PCT(PLACHRTOCRIT) 0.531 LYM 1.40 LYM % 17.0 MAMA MEA ARE 58 ANI, ARE DIABET DE GRADUL 2, SI IA SIOFOR noi ner dusesem de fapt la medic pt o problema la sani, am si la analize i-au iesit acestea.astept un raspuns.multumesc frumos. [continuare]

Interpretare analize - ajutor

Din Comunitate

Buna ziua, am si eu mare nevoie sa ma ajutati sa interpretez niste analize la sange care conform laboratorului au iesit crescute sau scazute si as vrea sa stiu ce inseamna. Va multumesc mult. LEUCOCITE: 10.04 valori normale 4 - 9 x 10^3/ μL NEUTROFILE: 58.60 valori normale 60 - 70 % MONOCITE# : 0.68 valori normale 0.1 - 0.6 x 10^3 / μL BASOFILE# : 0.01 valori normale 0.025 - 0.1 x 10^3 / μL MPV: 10.70 valori normale 5 - 10 Colesterol: 126 valori normale 150 - 200 mg/dL [continuare]

Interpretare analiza secretie vaginala

Din Comunitate

am facut o analiza la secretie vaginala ,da nu specifica mai nimic,cultura secretie vaginala,proba biologica ,unitate de masura =absent flora patogena ,la rezultat =absent,valori normale =absent,alte observatii nu sant [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

va rog mult daca puteti sa-mi interpretati si mie rezultatul examenului citologic babes papanicolau Status hormonal; ciclic Originea esantionului ; cervicala Aspectul colului; fara leziuni vizibile Tip frotiu ;clasic Calitate frotiu ;satisfacator pt.evaluare-celule endocervicale ;prezente Tehnica de prelucrare a frotiului ;conventionala REZULTAT descriere citologica;Frotiu cu metaplazie imatura atipica extinsa Alte modificari non neoplazice; cocobacili,coci Anomalii ale celulelor epiteliale ;HSIL INDICATII; BIOPSIE/COLPOSCOPIE VA MULTUMESC!!! [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

In urma diagnosticului, endometrioza, am facut aceste analize: 1. Testosteron -Ser 50.3 ng/dL 2. Progesteron -Ser 0.383 ng/ml 3. Prolactina -Ser 5.55 ng/ml 4. TSH -Ser 1.26 µUI/ml 5. Estradiol -Ser 58.8 pg/mL 6. FSH -Ser 7.46 mUI/ml 7. LH -Ser 1.86 mIU/mL 8. Testosteron liber -Ser 0.623 Va rog sa mi spuneti daca sunt valori normale sau nu. [continuare]

Rugaminte interpretare analize

Din Comunitate

Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea urmatoarelor rezultate la Sumar urimna si Urocultura: 1 Examen complet de urina (Sumar de urina biochimie + Sediment urinar) 1.1 densitate 1.025 (1,016 - 1,022) 1.2 pH 5 (4,8 - 7,4) 1.3 nitriti neg 1.4 proteine neg mg/dL (negativ) 1.5 glucoza norm mg/dL (normal) 1.6 corpi cetonici neg mg/dL (negativ) 1.7 urobilinogen norm mg/dL (normal) 1.8 Bilirubina neg mg/dL (negativ) 1.9 Sumar de urina - sediment Rare celule epiteliale plate; Rare leucocite; Frecvent urat amorf. Lucrat pe aparat: Cobas U411 Urocultura 1000 UFC/ml (Negativ) 1000 UFC/ml (Negativ) De aproximativ 5 zile am Usturimi cand urinez si dupa (moderate nu f. puternice dar sacaietoare) si senzatia ca nu am terminat de urinat.Am facut analizele de mai sus si eco abdominala in care mi s-a spus ca nu a gasit nimic anormal doar putin nisip la rinichi , dar care apare la majoritatea persoanelor. Am inceput sa iau de 2 zile Nolicin 400 1... [continuare]

Interpretare analize hormonale

Din Comunitate

Buna seara, Sunt insarcinata in 10 saptamani si in urma analizelor corespunzatoare primului trimestru de sarcina, recomandate de medicul ginecolog, am obtinut urmatoarele rezultate la sectiunea "Hormoni": ATG - valoarea obtinuta 41,1 (val. de referinta a laboratorului: 0 - 34), ATPO - valoarea obtinuta 27,2 (val. de referinta a laboratorului: 0 - 60), T3 total - valoarea obtinuta 1,88 (val. de referinta a laboratorului: 0,6 - 1,81), T4 total - valoarea obtinuta 13,8 (val. de referinta a laboratorului: 4,5 - 10,9), TSH - valoarea obtinuta 0,92 (val. de referinta a laboratorului: 0,35 - 5,5), Free T4 - valoarea obtinuta 1,13 (val. de referinta a laboratorului: 0,89 - 1,76). Rugamintea mea este sa-mi interpretati rezultatele obtinute si sa-mi spuneti daca, in aceste conditii, dezvoltarea si starea de sanatate ale bebelusului sunt in pericol. Va multumesc anticipat ! [continuare]

Interpretare analiza

Din Comunitate

Raspunsurile rezultate la laborator la hematologie care ma ingrijoreaza sunt: EOS#=O,43 NEU%=13,6 LYM%=77,3 PLT=403. Clinic se remarca cranio-tabes si paloare cutaneo-mucoasa.Multumesc [continuare]

Rog interpretare analize

Din Comunitate

Va rog mult daca puteti sa-mi spuneti ce inseamna urmatoarele: - frecventi diplococi gram pozitivi, in gramezi mici si lanturi scurte - frecventi cocobacili gram pozitivi - rari bacili gram negativi - rare granulocite neutrofile - tricomonas - lipsa - celule micotice - lipsa Precizez ca am o secretie discreta si uneori imi apare roseata in jurul uretrei. [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
S.C. LABORETICA S.R.L.
Ginecologie, Analize medicale, Medicina muncii, Medicina interna, Medicina de familie 0212520443
Bucuresti, Complex Ghica Plaza, Str. Ziduri Intre Vii Nr.19, Corp B, Sector 2...

7 lucruri pe care medicul nu vi le explica despre analizele de sange

Din Articole

Generalitati Analizele de sange sunt o modalitate optima de evaluare a starii de sanatate a unui pacient, dar si de monitorizare a unei stari patologice prin observarea compozitiei sangelui. In functie de sexul, varsta si istoricul medical al unui pacient, concluziile interpretarii analizelor de sange pot fi diferite. Exista si cateva informatii pe care medicii specialisti le explica rareori pacientilor in urma interpretarii rezultatelor testelor de sange, daca nu li se solicita lamuriri suplimentare. Insa o buna intelegere a indicilor inscrisi pe foaia analizei de laborator inseamna un control mai bun asupra propriei stari de sanatate. Informatii utile despre rezultatele analizelor de sange Analizele de sange de rutina includ numararea celulelor sangvine (hemoglobina, leucocite etc.) si dozarea diferitelor substante care se afla in sange. Aceste teste pot depista anemia, infectii diverse in organism sau chiar leucemia. Alte teste de sange complete urmaresc efectuarea... [continuare]

Analize hormonale

Din Comunitate

Buna ziua! De 2 luni, am mentruatia mai inchisa la culoare si mai putin abundenta decat de obicei. In data de 27 ianuarie, am avut contact sexual cu risc. De atunci, ma simt un pic ciudat, ceea ce m-a determinat sa-mi fac cateva teste de sarcina in fiecare saptamana (total 10, pana acum), toate negative. Sunt cam paranoica, stiu. Am fost la medic, la ecograf, mi s-a spus ca e totul normal, am facut analize de sange, totul ok, cu exceptia trigliceridelor un pic cam mari, 212, apoi am facut si hormonale, unde TSH este 0,08, Estradiol 178,7 si progesteron 8,5. Mentionez ca eram in a 22 a zi a CM si am un ciclu regulat la 25-26 de zile. Ma poate elucida si pe mine cineva? Inca nu ma simt bine si simptomele nu inceteaza sa-mi dea pace! Va multumesc! [continuare]

Nu stiu sa imi interpretez rezultatele analizei de sange

Din Comunitate

Am facut de curand analizele de sange si nu stiu sa le "citesc", va rog ajutati-ma: VSH 50 Hemoglobina 8,7 Hematocrit 27, 4 Leucocite 4890 Limfocite 30,7 Monocite 7,1 Primele 3 cel putin sunt ingrijoratoare, imi dau seama, dar CE INSEAMNA? cat e de grav? Multumesc! [continuare]

Analiza materialului seminal (spermograma)

Din Articole

Generalitati Spermograma evalueaza calitatea si cantitatea materialului seminal produs de un barbat si este intre primele teste efectuate pentru a se determina daca un barbat are o problema de fertilitate. Intr-o treime din cuplurile care intampina dificultati in a procrea, barbatii obtin rezultate sub limita normalului la aceasa analiza. Teste Testele care pot fi efectuate in cursul unei analize a materialului seminal includ: - volumul - se masoara cat de mult material seminal este prezent in urma unei singure ejaculari - timpul de lichefiere - materialul seminal are consistenta unui gel mai gros in momentul ejacularii si in mod normal devine lichid dupa 20 de minute de la ejaculare. Timpul de lichefiere masoara timpul necesar materialului seminal pentru a se lichefia. - cantitatea totala de spermatozoizi - se refera la numarul de spermatozoizi pe mililitru de material seminal dintr-o singura ejaculare. - morfologia spermei - implica masurarea procentului de... [continuare]

Analize de sange pentru depistarea cancerului

Din Articole

Generalitati Testele pentru depistarea cancerului si alte teste de laborator pot ajuta medicul sa stabileasca acest diagnostic. Testele de sange singure in rare cazuri pot arata pezenta sau absenta cancerului. Daca un pacient este suspect de cancer, medicul sau va recomanda anumite teste de sange specifice sau alte teste de laborator, cum ar fi analiza urinei sau o biopsie a unei formatiuni suspecte pentru a putea stabili diagnosticul de cancer. In general, testele de sange nu pot spune daca pacientul are cancer sau orice alta afectiune necanceroasa, dar pot oferi medicului indicii despre ce se intampla in organismul pacientului. Doar pentru ca medicul recomanda efectuarea unor teste de sange specifice pentru depistarea cancerului si cauta semne ale acelei afectiuni, nu inseamna neaparat ca pacientul are acest diagnostic. Testele de sange Probele de sange si alte produse biologice cum ar fi urina, alte fluide corporale sau tesuturi pentru biopsie sunt analizate in laborator... [continuare]

Analize complexe

Din Comunitate

Buna ziua. As dori sa stiu, daca am trimitere de la medicul de familie, la ce spital pot merge pentru a-mi face niste investigatii mai amanuntite, gratuit.? Mentionez ca sunt din provincie si m-ar interesa un spital din Bucuresti. Unde ma indrumati sa merg si la ce medic? A dori daca se poate sa ma internez, pentru a-mi fi facute in voie toate analizele. [continuare]

Citire analize

Din Comunitate

Buna seara, V-as ruga,daca se poate,sa-mi dati interpretati rezultatul analizelor aferente acestui mesaj. Precizez ca am facut aceste analize in urma urmatoarelor simptome pe care le aveam,si inca le am: - durere pelvina(poate fi o inflamatie) - scurgere abundenta - mictiuni frecvente - senzatia de arsuta - insotita de mici perioade de mancarime Va multumesc anticipat, Astept analize pentru ca am cerut sa fac si urocultura. Cu stima/Cristina T. [continuare]

Interpretare rezultat analize

Din Comunitate

Buna seara, am si eu o fetita de 5 ani si jumatate si i-am facut analize la sange dar din toate rezultatele ,doua mi s-a spus ca nu sunt in limitele normele : MCHC = 37.8 si TGO = 34. Va rog sa ma ajutati cu o interpretare a acestor rezultate. Va multumesc. [continuare]

Interpretare rezultate

Din Comunitate

Buna seara! va rog cine stie sa interpreteze rezultatele acestea. Ma puteti ajuta eu nu inteleg termeni medicinali. Multumesc hemoglobina - 9.9 g/dl 11.2 -17.5 leucocite - 12.40 10^3/uL 3.98-10.04 hematii - 5.18 10^6/uL 3.93-6.08 hematocrit - 31.6 % 34.1-51.0 mcv - 61.0 fL 79.0-94.8 mch - 19.1 pg 25.6-32.2 mchc - 31.3 g/dl 32.2-36.5 trombocite - 270 10^3/uL 163-369 rdw-sd - 45.7 fL 35.1-46.3 rdw-cv - 21.5 % ... [continuare]

Analize

Din Comunitate

Buna ziua, M-ar interesa sa stiu care este setul de analize de sange "de bun simt" ce il pot face pentru a putea depista anumite afectiuni ale rinichilor , ficatului , eventual tiroidei ? multumesc, Ana Liza [continuare]

Informatie analiza medicala

Din Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu interpretarea unui rezultat al analizei medicale de FSH hormon folicular. Doresc sa-mi fac dosar pentru FIV si am facut aceasta analiza in ziua a 4 a ciclului menstrual, am primit rezultatul 10,1 acum nu stiu daca este un rezultat incadrat in limite normale pentru varsta de 40 ani, banuiesc ca nu varsta influenteza acest rezultat ci fazele ciclului menstrual. Intervalul biologic de referinta dat de laboratorul unde am efectuat analiza este femei :- faza foliculara 2,9-7,0 - faza luteala 1,2-8,8 - pentru faza ovulatorie nu era trecuta nicio valoare. Acum cu ceea ce am confruntat eu pe site-ul dumneavoastra nu prea corespunde si doresc sa-mi dati o informatie, am incredere ca voi primi raspunsul unui specialist in domeniu, chiar nu pot intreba pe altcineva, nu am incredere. Nu stiu de ce am specificat laboratorului ziua ciclului menstrual daca pe buletinul analizei nu este inregistrata, trebuia sa fie inscrisa? Multumesc... [continuare]

Interpretare spermograma

Din Comunitate

Buna ziua, am facut o analiza - spermograma la care am primit urmatorul rezultat: volum 5.6 ph 8 concentratie 46.700.000/ml mobilitate 85% forme mobile morfologie 85% forme normale leucocite rare celule epiteliale rare Ma puteti ajuta si pe mine cu o interpretare a analizei? [continuare]

Analize

Din Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Patulea Irina si am o fetita de 9 ani. In primavara a inceput sa-i curga sange din nas, i-am facut un set de analize, din pacate nu va pot atasa lista scanata, asa ca voi mentiona doar analizele care nu au fost bune : leucocite : 5,3 (limite 5,5-15,5); Hemoglobina - 14,9 (limite 10,8-14,7); Hematocrit : 46,0 (limite : 35-45), Monocite : 8 (limite 1-6); Sideremie : 125 (limite 50-120). In ultimele 3 zile , 2 nopti la rand, iar i-a curs sange din nas in timpul noptii. Mentionez ca nu este racita. I-am repetat setul de analize si de data aceasta Leucocitele : 4,4; Monocitele : 9; Timp Quick : 18,1 (limite 13-17), Proteine totale serice : 6,37 (6,4-8,3). Deci de data aceasta leucocitele si monocitele sunt si mai proaste. In aprilie nu i-am facut timpul de coagulare si Proteinele totale serice, asa ca nu stiu cum erau in acea perioada. Va tog mult sa-mi spuneti cat de mult ar trebui sa ma ingrijorez, ce alte analize ar trebui sa-i mai fac si la ce spital si la... [continuare]

Analize medicale

Din Comunitate

Va rog sa-mi recomandati un medic nutritionist sau specialist in boli metabolice pt un copil de 2,7 ani diagnosticat cu tulburare din spectru autist. De asemenea , unde pot efectuat analize toxicologice ( Hg, PB, Al etc) in sistemul de stat. Mentionez ca sunt din Bucuresti [continuare]

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale

Din Diverse

Analizele medicale au valori ce se incadreaza in anumite limite normale. Cresterea acestor valori sau scaderea lor sub limitele normalului sunt considerate anormale sau patologice. Sunt frecvent intalnite situatiile, exceptand boala in sine, care pot modifica valorile normale ale analizelor. Cunoasterea acestor cauze in scopul eliminarii lor sunt de ajutor atat pacientului cat si medicului care executa sau interpreteaza analizele. Valorile normale ale analizelor trebuie interpretate si in raport de conditiile locale, de obiceiurile alimentare, de factori climatici si geografici si chiar in raport cu factorii genetici. Este foarte important de subliniat ca in majoritatea cazurilor analizele medicale singure nu pot servi la stabilirea unui diagnostic. Acestea sunt doar un instrument ajutator la indemana medicului care corelat cu alte investigatii conduce la stabilirea diagnosticului. [continuare]

Procedura de notificare a schemelor de testare a competentei pentru laboratoarele de analize medicale

Din Diverse

Schemele de testare a competentei pentru laboratoarele de analize medicale desfasurate pe teritoriul Romaniei cu scop educational si de mentinere si imbunatatire a calitatii actului medical in laboratoarele medicale se notifica la Autoritatea de Sanatate Publica din cadrul Ministerului Sanatatii Publice de catre organizatorii sau distribuitorii acestora pe teritoriul Romaniei. [continuare]

Laborator bactro

Din Clinici/Firme medicale

Laborator Bactro Deva este un centru de analize medicale cu plata avand compartimente de: hematologie, bacteriologie, biochimie, imunologie, bacteriologie, recoltari analize, interpretare rezultate analize. [continuare]

Pagina 1 din 8 (218 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK