in ce fructe si legume este vitamina fier

Cele mai sanatoase fructe si legume de toamna

Categoria: Articole

Generalitati Toamna aduce cu sine o bogatie de fructe si legume sanatoase, in culori vibrante. Ce modalitate mai buna de a ispiti papilele gustative ar putea exista, daca nu sa se serveasca in timpul mesei fructe si legume sanatoase? Merele Merele sunt fructele specifice toamnei, dar si unele dintre cele mai sanatoase din cate exista. Acestea sunt incarcate cu antioxidanti puternici, inclusiv quercetine, catechine, florizine si acizi clorogenici care protejeaza impotriva declansarii cancerului de san, cancerului de colon, ajuta la prevenirea formarii pietrelor la rinichi si contribuie la scaderea colesterolului rau, in timp ce stimuleaza cresterea celui bun. Studiile au constatat ca, persoanele care mananca cel putin doua mere pe saptamana pot reduce riscul aparitiei astmului si diabetului de tip 2 si este stimulata sanatatea plamanilor. Merele sunt o gustare usor de luat orinde. Le puteti servi ca atare, crude, cu unt de arahide, branza sau in salate. Avocado Avocado... [continuare]

Ce este vitamina c?

Categoria: Articole

Generalitati Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, a beneficiat de-a lungul timpului de foarte multa atentie; fiind una dintre cele mai cunoscute si disponibile vitamine, nu este de mirare ca s-a situat intotdeauna in topul listei suplimentelor. Cand ne gandim la vitamina C, in mod instinctiv facem asocierea cu racelile comune. Acest lucru i se datoreaza lui Linus Pauling pentru cartea lansata in 1970: "Vitamina C si racelile comune", in care autorul recomanda o doza crescuta din respectiva vitamina pentru tratarea simptomelor de raceala. Cartea a determinat o crestere impresionanta a vanzarii de vitamina C si a convins nutritionistii sa inceapa o serie de studii cu privire la functiile acesteia. In prezent, exista inca multe persoane care au mare incredere in puterea miraculoasa a acestei vitamine, desi cercetarile desfasurate de-a lungul timpului nu au relevat sufieciente dovezi care sa sustina eficienta impotriva contactarii/tratarii racelilor... [continuare]

Sunt sanatoase fructele uscate?

Categoria: Articole

Generalitati In afara sezonului si nu numai, multe persoane mananca fructe uscate. Cu mult inainte de a se inventa avioanele, camioanele si supermarketurile care transporta si din care se pot comercializa aproape orice fel de soi de fructe si legume, uscarea fructelor a fost una dintre metodele destul de des utilizate pentru conservarea acestora. Deoarece bacteriile naturale si enzimele au nevoie de apa pentru a descompune un produs alimentar, eliminarea apei sau deshidratarea este tot ce trebuie pentru a conserva un fruct sau o leguma. In prezent fructele uscate se consuma ca si gustari si sunt uneori mai des utilizate decat alte tipuri de deserturi. Caloriile fructelor uscate sau deshidratate Frctele uscate sunt o alegere placuta pentru timpul gustarilor, pe parcursul unei zile. Multe persoane au tendinta sa le consume in exces, dar trebuie sa fie constiente de numarul caloriilor pe care acestea le contin care este de doua ori mai mare decat cea a versiunii proaspete. Nu... [continuare]

Vitamine necesare

Categoria: Articole

Vitamina A - retinolul Betacarotenul (provitamina A - precursorul vitaminei A) ajunge in organism prin aport alimentar si este transformat de ficat in vitamina A, in functie de necesitati. Vitamina A contribuie la profilaxia si ameliorarea tulburarilor de vedere, creste rezistenta organismului fata de infectiile cailor respiratorii si este un factor important in mentinerea sanatatii pielii, parului, danturii si gingiilor. De asemenea, participa si la biosinteza imunoglobulinelor, stimuleaza activitatea sistemului imunitar, previne si amelioreaza depigmentarile cauzate de bolile ficatului sau de batranete. Betacarotenul protejeaza mucoasa nazala, bucala, faringiana, laringiana, traheala si pulmonara, fiind un adjuvant eficient in tratamentul infectiilor respiratorii, emfizemului pulmonar si hipertiroidismului. Vitamina A accelereaza dezvoltarea fizica si creste rezistenta sistemului osos. Betacarotenul are rol si in profilaxia cancerului. Efectul profilatic al... [continuare]

Alive! (fara fier)

Categoria: Medicamente

Detalii Prezentare: 30 tablete Producator: Nature"s Way Aviz: 1130/2005 Pret recomandat: 52,00 RON (cu TVA) Efecte ALIVE! ESTE UN MEGA... [continuare]

Alive! (fara fier)

Categoria: Produse medicale

Detalii Prezentare: 30 tablete Producator: Nature"s Way Aviz: 1130/2005 Pret recomandat:  62,00 RON (cu TVA) Efecte ALIVE! ESTE UN MEGA NUTRIENT CU O COMPOZITIE UNICA, 100% NATURALA, CARE MENTINE UN NIVEL MAXIM DE SANATATE, IMUNITATE SI ENERGIE Nutrientii din ALIVE!® (fara fier) se absorb in circuitul sanguin in mai putin de 20 de minute, adica de 5 ori mai repede decat in cazul altor produse similare. ALIVE! (fara fier) contine: 16 vitamine 13 minerale chelatate cu amino acizi 24 extracte... [continuare]

Alive! (fara fier) 30tb

Categoria: Produse medicale

Descriere: Alive! este un MEGA NUTRIENT cu o compozitie unica, 100 % naturala, care asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanti, fitonutrienti, micronutrienti (din ciuperci) si alti nutrienti speciali, pentru mentinerea unui nivel maxim de IMUNITATE si pentru o ENERGIZARE optima. Recomandat ca si adjuvant in : 
Componentele produsului Alive! trec rapid in circuitul sanguin deoarece tabletele se dizolva in mai putin de 20 de minute, adica de 5 ori mai repede decat in cazul altor produse similare. Alive! contine: * 29 vitamine si minerale 
* 24 extracte din fructe si legume 
* 12 extracte din plante verzi 
* 18 aminoacizi 
* 12 enzime digestive 
* 10 acizi grasi esentiali 
* 12 extracte din ciuperci chinezesti si japoneze. Prezentare: 30 de tablete. Compozitie: Vitamine si minerale: vitamina A 15000 UI, vitamina C 1000 mg, vitamina D 400 IU, vitamina E 200 IU, vitamina K 80 mcg, vitamina B1 25 mg, vitamina B2 25 mg, vitamina PP 125... [continuare]

Vitaminele

Categoria: Articole

Generalitati Vitaminele reprezinta un grup de substante organice naturale, necesare organismului (desi in cantitati mici), pentru realizarea in conditii optime a unor procese metabolice esentiale. Vitaminele, prin moleculele lor, nu elibereaza energie si nu au nici roluri plastice, insa sunt esentiale in generarea acesteia. Deoarece majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate de catre organism, acesta trebuie sa le primeasca prin dieta (fie ca atare, fie sub forma de provitamine). Exista 13 vitamine esentiale (lipsa lor afecteaza functionalitatea normala a organismului): A, C, D, E, K, tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina (B3), acidul pantotenic, biotina, vitamina B6, vitamina B12, acidul folic. Functiile vitaminelor sunt complexe, incluzand aici: functie de hormoni sau hormon-like (vitamina D), antioxidanti (vitamina E), rol in cresterea si diferentierea tisulara (vitamina A) si lista poate continua. Vitaminele sunt grupate in doua categorii (aceasta clasificare fiind... [continuare]

Tofu, o sursa importanta de proteine, fier si vitamina b

Categoria: Articole

Generalitati Tofu are in compozitie boabe de soia si este o sursa importanta de proteine, cu putine calorii, dar bogata in fier. Tofu are o aroma pe care putini oameni simt nevoia sa o imbunatateasca pentru a o transforma intr-un aliment si mai gustos. Pentru copii, tofu este un aliment agreat, intrucat este suficient de moale pentru a fi consumat chiar si de cei care nu au dentitia completa, dar suficient de consistent pentru a fi mancat cu degetele. Informatii nutritionale Tofu este bogat in proteine de inalta calitate, fiind o sursa de vitamina B si fier. In cazul in care agentul de coagulare folosit pentru preparat este sare de calciu, tofu este o sursa excelenta de calciu. Peste 50% din calorii provin din grasimi, iar o portie de 120 de grame de tofu contine aproximativ 6 grame grasime. Tofu are un continut redus de grasimi saturate si nu contine coelsterol. In general, cu cat este mai moale, cu atat tofu are mai putine grasimi. Tofu are de asemenea, un... [continuare]

1 din 10 persoane este afectata de astenia de primavara

Categoria: Articole

Generalitati Una din 10 persoane resimte in acesta perioada o oboseala accentuata, manifestata prin lipsa de energie si dificultate in mentinerea atentiei si a concentrarii. De vina este astenia de primavara, o stare de slabiciune, de disconfort fizic si psihic, care apare la inceputul primaverii. Primavara, organismul nostru trebuie sa faca fata schimbarilor de temperatura si luminozitatii crescute si sa se adapteze unui nou stil de viata. Pentru aceasta, el are nevoie de resurse energetice, insa daca se confrunta cu un deficit de vitamine si minerale, atunci sunt sanse mari sa devenim victime ale asteniei. De ce? Pentru ca lipsa de vitalitate cauzata de consumul de alimente nesanatoase din timpul iernii este unul din factorii care favorizeaza instalarea asteniei de primavara. Pe langa aportul insuficient de vitamine si minerale, alte cauze alte asteniei sunt lipsa exercitiilor fizice si bolile de sezon precum gripa. Cele mai bune remedii pentru tratarea asteniei de... [continuare]

Topul vitaminelor pentru iarna

Categoria: Articole

Generalitati La primul semn de frig, chiar inainte de venirea iernii, multi dintre noi consuma produse sau chiar suplimente de vitamina C, gandindu-se ca aceasta face parte din topul vitaminelor pentru iarna. Dar exista si alte vitamine de care organismul are nevoie. Probabil considerati ca aveti nevoie de multe minerale si vitamine despre care tot auziti ca sunt importante, inainte de anotimpul rece. Multe dintre acestea, joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie, pastrarea frumusetii tenului si mentinerea unei stari de vitalitate. Vom incerca sa va ghidam prin labirintul de suplimente alimentare, oferindu-va o lista cat mai completa de vitamine care va pot ajuta la contracararea unora din efectele anotimpului rece. Vitamina C Ce rol are: Este una dintre vitaminele esentiale in lupta cu gripa in sezonul rece. Contrar credintelor populare, vitamina C nu impiedica raceala si gripa dar poate reduce durata si severitatea... [continuare]

Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate

Categoria: Articole

Generalitati Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca organismul poate obtine aceste substante benefice si din fructele consumate intregi, dar sucurile proaspete sunt mai usor de digerat si de asimilat. Deficitul de vitamine si minerale poate fi echilibrat mai repede atunci cand se beau sucuri decat cand se mananca legume crude. Sucuri de legume pentru tratarea a diverse boli Iata o lista cu cele mai bune ingrediente pentru sucurile de legume si afectiunile pe care le puteti trata cu acestea: Acidoza - morcov, sfecla, castravete si spanac Acnee - morcov, salata verde si spanac Anemie - sfecla, telina si morcov Alergii - morcov, salata verde... [continuare]

Scorbutul - deficitul de vitamina c

Categoria: Articole

Generalitati Scorbutul este afectiunea cauzata de existenta unui nivel scazut de vitamina C (acid ascorbic) in organism. Denumirea provine din latina, fiind o afectiune cunoscuta inca din timpurile antice grecesti si egiptene. Scorbutul este frecvent asociat cu povestiri despre marinarii din secolele al 16-lea si al 18-lea care navigau in curse lungi, vreme indelungata, fara sa ofere organismului suficienta vitamina C, fapt ce a dus la deteriorarea starii lor de sanatate. In prezent, cazurile de scorbut sunt destul de rare. Pacientii cu aceasta afectiune nu sintetizeaza vitamina C (necesara pentru producerea de colagen si absorbtia fierului) in mod natural, motiv pentru care trebuie sa asimileze aceasta vitamina din surse externe (cum ar fi citricele). Orice persoana trebuie sa consume fructe sau legume care contin sau sunt imbogatite cu vitamina C, pentru a evita deficitul acestei vitamine, cunoscut sub numele de scorbut. Persoane cu predispozitie la scorbut Multe... [continuare]

Importanta fierului in dieta

Categoria: Articole

Importanta fierului in organism Fierul reprezinta un macroelement ce se gaseste in toate celulele corpului. Importanta lui in economia organismului deriva din cantitatea in care se gaseste, 2,5-5 grame si din faptul ca peste 65% din total intra in structura hemoglobinei din hematii (proteina cu rol esential in transportul oxigenului catre celule si tesuturi). Organismul uman are nevoie de un aport consecvent si crescut de fier pentru a-si putea indeplini functiile. Fierul trebuie sa existe in permanenta si la un nivel cat mai ridicat deoarece functiile sale sunt multiple si au interesare plurisistemica, de exemplu: transporta oxigenul catre tesuturi, transporta diverse substante chimice implicate in metabolismul energetic, are actiune antioxidanta si este implicat in promovarea cresterii si dezvoltarii armonioase, in mentinerea imunitatii la niveluri optime si asigurarea functiei reproductive. Fierul se gaseste in organism in structura hemoglobinei si mioglobinei (proteina din... [continuare]

fructele - surse excelente de antioxidanti

Categoria: Articole

Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]

Vitaminele si mineralele

Categoria: Articole

Definitie si tipuri Vitaminele sunt substante organice naturale de care organismul are nevoie in cantitati foarte mici, miligrame sau micrograme, dar de care nu se poate lipsi. Pentru ca nu le poate sintetiza singur, organismul trebuie sa si le procure din alimente. Vitaminele nu constituie o sursa de energie si nici nu sunt folosite ca elemente constructive ale materiei vii. Ele joaca un rol indispensabil in functionarea enzimelor, asigurand desfasurarea unor procese vitale. Se cunosc vitaminele liposolubile (care se dizolva in grasimi), si anume: A, D, E si K, si vitaminele hidrosolubile (care se dizolva in apa): C si vitaminele din grupul B. Vitamina A mai este numita si retinol deoarece este indispensabila vederii. Ea conditioneaza functia normala a pielii si a mucoaselor, imunitatea, dezvoltarea oaselor si a dintilor. Vitamina D (calciferol) actioneaza la nivelul intestinului, oaselor, rinichilor si muschilor, stimuland absorbtia calciului si a fosforului din intestin,... [continuare]

Fructele goji – beneficii si efecte secundare

Categoria: Articole

Generalitati Fructele goji sunt de culoare rosie-portocalie si provin de la un arbust originar din China. Aceste fructe de padure au fost consumate de generatii, in Asia, in speranta prelungirii duratei de viata. De-a lungul timpului s-a demonstrat ca fructele goji pot trata mai multe probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, febra si problemele oculare provocate de imbatranire. Fructele goji sunt consumate fierte, crude sau uscate si pot fi folosite in compozitia ceaiurilor de plante, sucurilor, vinurilor si medicamentelor. Vitamina C Vitamina C este un nutrient important care protejeaza sanatatea si mentine puterea sistemului imunitar pentru ca acesta sa infrunte bolile. Fructul goji contine de 500 de ori mai multa vitamina C decat o portocala de dimensiuni medii. Adaugarea acestor fructe in dieta dumneavoastra va duce la cresterea nivelurilor de vitamina C, iar corpul va functiona mai eficient in lupta cu microbii si bacteriile.... [continuare]

Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate

Categoria: Articole

Generalitati Primavara soseste cu temperaturi mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de culoare dar si vitamine. Iata mai jos care sunt unele dintre legumele pe care le puteti gasi proaspete primavara si beneficiile pe care le pot oferi acestea sanatatii. Efectele pozitive pentru sanatate ale legumelor de primavara - Sparanghel - aceasta leguma poate sa rasara inca din luna februarie si poate fi una din cele mai sanatoase pe care o puteti manca. Sparaghelul este bogat in proteine si are putine calorii, contine un nivel ridicat de fibre alimentare. In plus, sparanghelul este o sursa excelenta de vitaminele A, C, K, acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Sparanghelul poate fi usor introdus in dieta dvs. intrucat poate fi usor si rapid pregatit (pur si simplu pus pe gratar sau lasat la abur cateva... [continuare]

Cele mai bune surse alimentare de vitamina c

Categoria: Articole

Generalitati Vitamina C este unul dintre cei mai siguri si eficienti nutrienti, avand un rol bine stabilit in numeroase functii ale organismului. Cand este preluata frecvent din surse alimentare, vitamina C inlesneste randamentul sistemului imunitar impotriva infectiilor, previne bolile cardiovasculare, complicatiile prenatale, bolile oculare sau problemele dermatologice. Chiar daca poate fi preluata din suplimente nutritive, vitamina C se absoarbe cel mai bine in organism cand provine din surse alimentare. Pentru asigurarea dozei zilnice necesare de vitamina C, se recomanda consumul de pana la 5 portii fructe si legume in fiecare zi. Beneficiile vitaminei C Beneficiile vitaminei C au fost descoperite cu sute de ani in urma, in timpul unei epidemii izbucnite in Europa. In prezent, alimentele bogate in vitamina C sunt considerate adjuvanti excelenti in tratarea numeroaselor afectiuni, de la raceala comuna, pana la depresie. Vitamina C intareste starea de sanatate,... [continuare]

Deficienta de vitamine si minerale

Categoria: Articole

Generalitati Organismul are nevoie de vitamine si de minerale pentru a functiona si pentru a indeplini atat functii de baza, cat si procese complexe. Printre substantele cele mai importante pentru organism se numara vitaminele A, C, D, E, K, complexul de vitamine B, precum si minerale ca zincul, magneziul, calciul sau iodul. Sunt esentiale Vitaminele si mineralele sunt implicate in toate functiile organismului, de la transformarea alimentelor in energie si diviziunea normala a celulelor, pana la apararea organismului prin actiunea sistemului imunitar si dezvoltarea sistemelor nervos si osos. Majoritatea vitaminelor si mineralelor sunt obtinute din alimentatie, intrucat organsimul nu are capacitatea de a le produce intern. De aceea, este important sa ne asiguram ca avem o alimentatie diversificata care sa furnizeze o varietate si o cantitate suficienta de vitamine si minerale. Cantitatea optima de vitamine si minerale este raportata la fiecare individ, in functie de... [continuare]

Deficienta de fier afecteaza majoritatea copiilor

Categoria: Articole

Generalitati Fierul este printre cele mai importante minerale din organism, cu un rol deosebit in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Cu toate acestea, deficienta de fier este o problema care afecteaza majoritatea sugarilor de peste sase luni si a copiilor mici. Simptome Deficienta de fier are simptome variate, ce pot fi confundate cu manifestarile altor afectiuni. De aceea, este recomandata investigarea medicala si tratarea problemei de la primele semne. In eventualitatea in care copilul este obosit in cea mai mare parte a zilei, se simte epuizat, nu are energie si nu se implica in activitatile normale, este probabil sa nu beneficieze de o cantitate optima de fier. Lipsa poftei de mancare, care ar putea fi pusa pe seama sedentarismului, este de fapt un alt indicator al deficientei de fier. Paloarea pielii si starile frecvente de iritabilitate sunt de asemenea simptome frecvente ale acestei afectiuni. Organismul este afectat si la nivelul sistemului... [continuare]

Este bine de dat vitamine la copil de 1 an si 2 luni?

Categoria: Comunitate

Fetita mea a fost diagnosticta cu anemie deoarece are hemoglobina 10 iar fierul este in interval normal.Medicul de familie mi-a recomandat sa-i dau vitamine si fier.de la fier se constipa foarte rau ca i-am mai dat, insa vitamine mi-e teama sa-i dau din cauza sa nu se ingrase prea mult.Astept un sfat de la dumneavoastra. [continuare]

As vrea sa ma ingras. c e vitamine imi recomandati???

Categoria: Comunitate

Vreau sa ingras k am 56 de kg si 1.69 inaltime. Am 21 de ani si as vrea sa iau in greutate sa ma mai dezvolt la corp. Ce vitamine imi recomandati si minerale. Trebuie sa fac analize la medic sau ce imi recomandati Dumneavoastra??? astept raspunsul cu sfaturile pretioase ale Dumneavoastra. VA MULTUMESC! [continuare]

33% cadou la complexul de vitamine si minerale alive! (fara fier)

Categoria: Articole

Pana la 30 iunie 2011 primesti 33% CADOU la achizitionarea multivitaminelor Alive!™ (fara fier). Fiecare flacon contine acum 40 de tablete in loc de 30! Alive! (fara fier) de la Secom este mai mult decat un complex de vitamine si minerale, continand peste 130 de nutrienti care iti asigura aportul zilnic necesar de energizanti vegetali si protectori ai organismului. Compozitia produsului natural Alive! (fara fier) cuprinde 16 vitamine, 13 minerale, 18 aminoacizi, 10 acizi g [continuare]

Pestele si fructele de mare

Categoria: Articole

Generalitati Majoritatea oamenilor considera ca daca ar manca legume si fructe ar avea o viata sanatoasa. Exista totusi multe alte categorii de produse alimentare si amestecuri interesante care pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii si care ar trebui incercate si chiar consumate in mod regulat. Printre aceste produse alimentare se numara fructele de mare si pestele. Desi unele persoane ar putea considera aceste tipuri de alimente ca fiind exotice, indicate doar pentru ocazii speciale, trebuie sa se stie ca pestele si fructele de mare ar putea fi incluse in dieta zilnica. Fructele de mare si pestele, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt o sursa foarte buna de minerale, vitamine si proteine. Mai multe specii de pesti si de fructe de mare au un nivel scazut de colesterol, sodiu si grasimi, sunt bogate in vitamine cum ar fi B6, B12 si minerale (fosfor, fier, zinc si potasiu). Cea mai mare parte din grasimile care se regasesc in aceste alimente sunt nesaturate -... [continuare]

Complexul vitaminic b - rol si alimentatie

Categoria: Articole

Vitamina B1 - tiamina Este cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii", deoarece are efecte binefacatoare asupra sistemului nervos si a starii psihice. Vitamina mai este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece asigura cresterea randamentului intelectual. Vitamina B1 are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Aceasta vitamina aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului musculaturii netede. Are functie de coenzima intervenind in numeroase reactii biochimice importante, in metabolismul glucidic. Diminueaza durerea resimtita (adjuvant in tratarea zonei zoster). Este implicata in procesele de conducere axonala si in transmiterea neuromusculara. Carentele de vitamina B1 antreneaza oboseala, pierderea apetitului si a greutatii corporale si pot duce la polinevrita, boli cardiace si digestive, reversibile, prin administrarea de vitamina... [continuare]

Balonare dupa operatia de fiere

Categoria: Comunitate

buna ziua! sunt ana si am 47 de ani. acum 3 luni am suferit o operatie de fiere la tg mures(pietre). in scurt timp au aparut balonarile ....si momentan inca mai exista. dupa operatie nu mi sa indicat nici un medicament. este normal? [continuare]

Cura cu vitamine si calciu..cat timp?

Categoria: Comunitate

Buna! As avea si eu o intrebare...de vreo 5 zile am inceput o cura de vitamine si calciu+magneziu+vitamina d3, asa de capul meu. Intrebarea fireasca , avand in vedere ca fac asta de capul meu, ar fi: cat timp se ia calciul si cat timp se face pauza? la fel si in cazul vitaminelor, aceeasi intrebare. Ah, ar mai fi ceva..deci eu am inceput sa iau vitaminele cam acum 5 zile, iar astazi am fost putin cam constipat si am observat ca am iesit cu scaun de culoare inchisa, spre negru. (imi cer scuze pt cei mai slabi de inger si de stomac)...este normal? mentionez ca vitaminele contin si fier, care din cate am auzit, contribuie la ce am zis mai sus.Alte simptome NUUUU am (greata , dureri abdominale, etc)..imi recomandati intreruperea vitaminelor? Multumesc anticipat pentru raspunsuri! [continuare]

Vitamina c

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina c reprezinta un antioxidant de exceptie ce contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Facand parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) vitamina c se elimina in cantitati mari din organism. organismul uman nu isi poate sintetiza propria vitamina c si tocmai de aceea trebuie sa si-o procure din alimente sau din alte surse. Sensibila la lumina, caldura si vapori de apa, vitamina c este necesara in formarea colagenului, o proteina ce da tarie oaselor, cartilagiilor, muchilor si vaselor de sange si contribuie la buna mentinere a capilarelor, oaselor si dintilor. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: -functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor - participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale - previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul... [continuare]

Vitamina b6

Categoria: Dictionar Termeni

vitamina b6 este o vitamina hidrosolubila foarte sensibila la lumina, dar rezistenta la caldura si la procesul de oxidare. Termenul de vitamina, B6 grupeaza trei substante inrudite, intre care cea mai cunoscuta este piridoxina, celelalte doua fiind piridoxamina si piridoxalul. Ea contribuie la sinteza neurotransmitatorilor, molecule ce permit trecerea influxului nervos, esential in elaborarea gandirii, emotiilor, memoriei - previne deci dereglarea sistemului nervos. De asemenea favorizeaza formarea anticorpilor si creste rezistenta la infectii, previne spasmele musculare, trateaza sindromul premenstrual, diminueaza riscul aparitiei calculilor renali, reduce numarul si intensitatea crizelor la astmatici, inlesneste metabolizarea aminoacizilor, proteinelor, grasimilor, steroizilor, hemoglobinei, transformarea glicogenului in glucoza, impiedica formarea matretii. Vitamina B6 este indispensabila metabolismului, deoarece ajuta la transformarea proteinelor, lipidelor si glucidelor.... [continuare]

Pagina 1 din 9 (268 rezultate)