importanta grasimilor in alimentatie

De ce sunt importanti morcovii in alimentatie si ce beneficii aduc

Categoria: Articole

Generalitati Morcovii, denumiti stiintific Daucus carota, fac parte din familia legumelor radacinoase alaturi de patrunjel, pastarnac, marar, chimen etc si sunt consumati in intreaga lume, datorita gustului dulce si proprietatilor nutritive importante. Exista peste 100 de specii de morcovi la nivel global, care variaza de la nuanta portocaliu intens, pana la mov, galben sau alb. Cel mai frecvent, este consumata radacina morcovului, insa frunzele sale sunt si ele comestibile. Morcovii contin in proportie de 88% apa, 7% zahar, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenusa si 0,2% grasimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, in cea mai mare parte, din celuloza. Alte substante furnizate de aceste legume sanatoase sunt glucoza, xiloza si fructoza. Gustul dulceag se datoreaza acidului glutamic si altor aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic si acidul succinic (acid butandioic sau chihlimbar). Din prisma valorii lor nutritive, 128 de grame de morcovi furnizeza 52 de... [continuare]

Rosiile: un aliat important in dietele de slabit si mentinerea sanatatii

Categoria: Articole

Introducere Tomatele sau rosiile sunt unele din cele mai importante legume din alimentatia omului, care pot fi consumate in stare proaspata sau ca ingredient in diferite feluri de mancare. Acestea sunt printre legumele cel mai des consumate, dupa cartofi. Gustoase si aproape indispensabile din bucatarie, rosiile aduc multe beneficii sanatatii. Rosia este apreciata datorita gustului ei dar si avantajelor pe care le ofera sanatatii. Desi pot fi consumate tot timpul anului, datorita culturilor din sera, valoarea lor nutritiva este mai ridicata si gustul este mai intens atunci cand sunt cultivate in gradini, la soare, in lunile de vara (iunie pana in septembrie). Compozitia chimica a tomatelor Exista diverse soiuri de rosii, de la cele rotunde - suculente, cele ovale - carnoase si pana la cele mici cu gust dulce, cherry, dar toate au aceleasi proprietati nutritive, fiind o sursa importanta de: - potasiu, fosfor, magneziu, fier - necesare pentru buna functionare a activitatii... [continuare]

Alimentatia in timpul sarcinii

Categoria: Articole

Generalitati O alimentatie sanatoasa si echilibrata creste sansele unei sarcini usoare, fara complicatii si poate creste sansa de a da nastere unui copil sanatos, putand chiar reduce riscul unor afectiuni cronice ce pot apare in primii ani ai copilariei. Cu toate ca mai exista inca multe persoane care cred in conceptia gresita conform careia fatul poate lua din corpul mamei toti nutrientii de care are nevoie indiferent daca ea are sau nu o alimentatie corespunzatoare, atat studiile efectuate cat si frecventa mare a copiilor dismaturi si cu malformatii congenitale nascuti in timpul foametei din al doilea razboi mondial, au dovedit contrariul. Lipsa sau surplusul unor principii alimentare din dieta are repercursiuni asupra dezvoltarii fatului. De aceea, in timpul sarcinii, mai mult decat oricand femeia trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata; in cazul in care femeia a avut o astfel de alimentatie si inainte de sarcina, sansele de a avea un copil sanatos cresc... [continuare]

Importanta calitatii grasimilor pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

Categoria: Diverse

Pe data de 1-2 februarie 2009, la Barcelorna, a avut loc Reuniunea Internationala a Expertilor in Nutritie, reuniune la care au participat reprezentanti din 25 de tari (inclusiv din Romania). Tema reuniunii a fost “Importanta Calitatii Grasimilor pentru Sanatate”. Romania a fost reprezentata de dl. Prof. Dr. Dan Mircea Cheta. Aceasta reuniune a fost organizata de Uniunea Internationala a Stiintelor Nutritionale (IUNS) si Federatia Mondiala pentru Sanatatea Inimii (WHF). [continuare]

A fost emis un nou document privind recomandarile consumului de grasimi!

Categoria: Diverse

Expertii reuniti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (WHO – World Health Organisation) si ai Organizatiei Alimentelor si Agriculturii (FAO – Food Agriculture Organisation) au emis recent (15 martie 2010) un raport care prezinta principalele concluzii prinvind recomandarile de consum pentru grasimi. [continuare]

Alimentatia dupa exercitiile fizice

Categoria: Articole

Generalitati Masa luata dupa exercitiile fizice, ar trebui sa fie cea mai importanta masa a zilei pentru orice persoana interesata de nutritie sau care doreste sa isi construiasca masa musculara, sa slabeasca sau pur si simplu sau sa-si tonifice corpul. Exista extrem de multe recomandari referitor la alimentele care trebuie consumate in timpul acestei mese, lucru care nu face simpla alegerea celor mai bune alimente pentru masa de dupa antrenament. Sa nu mai vorbim despre varietatea de shake-uri si suplimente disponibile, felul in care acestea pot fi combinate cu restul dietei, sfaturile legate de ceea ce trebuie sau nu consumat imediat dupa antrenament. Ei bine, adevarul este ca imediat ce intelegeti de ce are nevoie propriul corp (si ce nu are nevoie) dupa antrenament, de cat are nevoie si de ce fel de alimente, masa de dupa antrenament va deveni, probabil, cea mai simpla masa a zilei. Ce trebuie si ce nu trebuie sa consumati dupa exercitii fizice In afara de apa... [continuare]

10 greseli in alimentatie

Categoria: Articole

Generalitati Greselile in alimentatie pot influenta greutatea. Greselile simple pot sa duca spre esec eforturile tale de a te reintoarce in perechea de blugi preferata. In cazul in care obiectivul pare de neatins sau greutatea doar oscileaza fara a se mentine scazuta, exista sansa sa faci una din cele 10 greseli in alimentatie. Sfaturi utile Nu opta pentru diete drastice Hotarata sa pierzi rapid in greutate, ai tendinta sa alegi o dieta drastica. Poate nu ti se pare dificil, dar consumi grapefruit si supa de varza in fiecare zi. Scazi zilnic din calorii, chiar sub 1000 si, cu siguranta, vei scadea in greutate. Dar cand consumi alimente cu atat de putine calorii, obisnuiesti metabolismul sa mentina un ritm scazut si o data ce vei termina dieta, organismul tau va arde caloriile mult mai incet decat inainte (si vei lua in greutate). Nu sarii peste micul dejun Sa sari peste micul dejun este cea mai usoara metoda sa scazi din caloriile dintr-o zi, dar consecinta poate fi o... [continuare]

Tofu, o sursa importanta de proteine, fier si vitamina b

Categoria: Articole

Generalitati Tofu are in compozitie boabe de soia si este o sursa importanta de proteine, cu putine calorii, dar bogata in fier. Tofu are o aroma pe care putini oameni simt nevoia sa o imbunatateasca pentru a o transforma intr-un aliment si mai gustos. Pentru copii, tofu este un aliment agreat, intrucat este suficient de moale pentru a fi consumat chiar si de cei care nu au dentitia completa, dar suficient de consistent pentru a fi mancat cu degetele. Informatii nutritionale Tofu este bogat in proteine de inalta calitate, fiind o sursa de vitamina B si fier. In cazul in care agentul de coagulare folosit pentru preparat este sare de calciu, tofu este o sursa excelenta de calciu. Peste 50% din calorii provin din grasimi, iar o portie de 120 de grame de tofu contine aproximativ 6 grame grasime. Tofu are un continut redus de grasimi saturate si nu contine coelsterol. In general, cu cat este mai moale, cu atat tofu are mai putine grasimi. Tofu are de asemenea, un... [continuare]

Alimentatia in sezonul rece

Categoria: Articole

Deoarece alimentatia are un rol determinant pentru sanatatea noastra, aceasta trebuie sa fie adecvata varstei si trebuie adaptata in ermanenta nevoilor calorice ale organismului. Odata cu venirea iernii, organismul nostru este mai vulnerabil, datorita temperaturilor scazute, iar obiceiul de a manca sanatos devine si mai important. E demonstrat faptul ca 70% din sistemul imunitar al organismului este situat in intestin. Ca urmare, este evident ca printr-o alimentatie corect ne putem mentine si creste rezistenta la imbolnavire, inclusiv la infectiile frecvente in timpul iernii. In Romania, un copil sufera, in medie, de 5 – 6 raceli pe an, iar un adult de 2 - 4 raceli pe an. Care sunt solutiile si ce alimente ar trebui sa consumam pe parcursul iernii, pentru a ne asigura un sistem imunitar puternic? Vitaminele care sustin activitatea sistemului imunitar sunt: – vitamina C : aportul zilnic recomandat este de 200 mg, pe care le putem gasi intr-un ardei rosu de marime... [continuare]

Grasimi sanatoase pentru inima

Categoria: Articole

Generalitati De ani de zile nutritionistii si medicii sustin beneficiile unei diete sarace in grasimi. Acestia au afirmat ca reducerea cantitatii de grasimi pe care oamenii o consuma este secretul pierderii in greutate, al scaderii nivelului de colesterol si prevenirii multor probleme de sanatate. Cu toate acestea, grasimile au un rol important in mentinerea sanatatii fizice si mentale ale unei persoane. Grasimi bune versus grasimi rele Exista patru tipuri principale de grasimi in produsele alimentare. Acestea sunt: - grasimile trans - grasimile monosaturate - grasimile saturate - grasimile polinesaturate. Stiind care grasimi trebuie evitate sau cel mult consumate cu moderatie, o persoana va face alegeri inteligente privind alimentatia de zi cu zi, citind etichetele produselor alimentare. Grasimile de care orice fiinta umana are nevoie sunt grasimile saturate si grasimile trans. Grasimile trans se gasesc in unele alimente procesate si in produsele de... [continuare]

Poftele si alimentatia sanatoasa in sarcina

Categoria: Articole

Generalitati Organismul feminin sufera modificari hormonale drastice in timpul sarcinii. Multe dintre acestea declanseaza simptome clasice cum ar fi poftele alimentare neobisnuite sau pentru mancaruri bogate in grasimi. La astfel de pofte poate fi dificil de rezistat si deseori femeile insarcinate consuma nu doar gustari sanatoase, cu un continut nutritiv adecvat. Este important pentru orice viitoare mama sa isi poata controla pofta pentru dulciuri, alimente prajite si grasimi pentru a reusi sa mentina o stare optima de sanatate, atat pentru ea cat si pentru fat. Nutrientii necesari in perioada sarcinii Pasul 1 - Asigurati-va ca beneficiati in fiecare zi de substantele nutritive necesare pentru dvs. si pentru copilul dvs. Luati multivitamine prenatale zi de zi pentru a preveni deficientele nutritionale care pot stimula pofta de mancare. Pasul 2 - Concentrati-va pe consumul de acid folic pentru a ajuta copilul sa se dezvolte in mod adecvat. Multe vitamine prenatale... [continuare]

Alimentatia si bolile metabolice

Categoria: Articole

Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele tulburari induse de factori patogeni. Alimentatia trebuie sa asigure: - mentinerea starii de sanatate; - cresterea, dezvoltarea fizica si intelectuala corespunzatoare; - o activitate fizica si intelectuala normala. Ratia alimentara este cantitatea de alimente exprimata in calorii care, consumata in 24 de ore, acopera necesitatile energetice si plastice ale organismului in aceasta perioada. Alcatuirea unei ratii alimentare implica: 1. Stabilirea nevoilor nutritive ale organismului; 2. Stabilirea modalitatii in care se poate realiza acoperirea acestor nevoi. Energia necesara proceselor vitale este furnizata de principiile nutritive calorigene: lipide, proteine si glucide. Din... [continuare]

10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor

Categoria: Articole

Generalitati Vitaminele joaca un rol important in alimentatie si dezvoltarea organismului. Produsele alimentare sanatoase contin o multime de vitamine si nutrienti. Este adevarat, ca oamenii nu primesc suficiente vitamine doar din dieta zilnica. Conform datelor actuale, barbatii ar trebui sa consume cu 350% mai multe legume si cu 150% mai multe fructe decat o fac in prezent. Tipuri de vitamine Exista doua tipuri de vitamine: cele solubile in grasimi si cele solubile in apa. Absorbtia are loc atunci cand acestea ajung in intestinul subtire. Vitaminele solubile in apa sunt transportate in mod activ pentru absorbtie, ceea ce inseamna ca moleculele din intestine le conduc in intestin de unde acestea pot patrunde apoi in fluxul sanguin. Din moment ce acestea se dizolva in apa, vitaminele sunt eliminate din organism zilnic. Asa cum sugereaza si numele, vitaminele liposolubile se dizolva in grasimi. Acest lucru se intampla cu ajutorul bilei, adica prin digestia grasimilor in... [continuare]

Atentie la grasimile hidrogenate!

Categoria: Articole

Generalitati Grasimile hidrogenate, grasimile trans sau cele nesaturate, cum sunt adesea numite, sunt considerate a fi printre cele mai periculoase tipuri de grasimi cu care venim in contact zilnic prin dieta. Ele sunt produse din uleiuri vegetale, printr-un proces numit hidrogenare (de unde si titulatura lor). Pot fi mononesaturate sau polinesaturate. Termenul de “nesaturat” se datoreaza legaturilor chimice din cadrul moleculelor: atomii de carbon sunt legati intre ei prin legaturi duble, ceea ce inseamna ca sunt mai putine legaturi cu atomii de hidrogen. Denumirea de “trans” este data de aranjarea moleculei in spatiu. Grasimile hidrogenate au o consistenta mai solida decat uleiurile vegetale, proprietatile chimice diferite conferindu-le si o rezistenta mai mare in mediu. De aceea producatorii le adauga in numeroase alimente procesate industrial, in vederea cresterii duratei de valabilitate. Alte avantaje industriale sunt reducerea senzatiei de uleios a alimentelor, chiar... [continuare]

Alimentatia corecta a adolescentului

Categoria: Articole

Generalitati Alimentatia descrie procesul prin care o persoane consuma alimente din care organismul absoarbe nutrientii de care are nevoie pentru buna functionare. Alimentatia corecta in randul adolescentilor, si nu numai, contribuie la prevenirea anumitor afectiuni, imbunatateste starea generala de sanatate si ajuta la cresterea si dezvoltarea normala a organismului. Asimilarea adecvata de vitamine si minerale este poate cel mai important segment al alimentatiei. Vitaminele sunt substante organice prezente in organism. Organismul necesita cantitati mici de vitamine, deoarece rolul acestora este de a regla metabolismul si de a asigura dezvoltarea si functionarea normala a organismului. Mineralele sunt substante vitale pentru organism, acestea fiind considerate niste "caramizi" cu ajutorul carora se construiesc: sistemul muscular, articulatiile si oasele. De asemenea, aceastea sunt esentiale si pentru activitatea altor sisteme din organism, cum ar fi: hormonii, transportul... [continuare]

Importanta calciului in dieta

Categoria: Articole

Generalitati Calciul este cel mai abundent mineral din organismul uman, cu functii structurale atat de importante incat daca rezervele sale s-ar pierde in intregime, corpul s-ar reduce la o masa tisulara lipsita complet de forma si consistenta. Acest lucru se datoreaza prezentei calciului in structurile ce determina arhitectura corpului, cum ar fi scheletul, cartilajele, dintii. Mai precis, 99% din calciul total este stocat in aceste structuri dure, restul de 1% distribuindu-se in celulele nervoase, sange, precum si in alte structuri tisulare importante. Calciul este un macromineral de care omul are nevoie in permanenta. In trecut specialistii considerau ca dieta trebuie fortificata cu calciu doar pana in jurul varstei de 20-30 de ani, insa studii recente au demonstrat ca necesarul de calciu se mentine crescut pe tot parcursul vietii, in special in cazul femeilor tinere, care alapteaza, sau in cazul celor care intra la menopauza. Acesta este unul din motivele pentru care este... [continuare]

Anorexia, bulimia si obezitatea - tulburari de alimentatie si greutate

Categoria: Articole

Generalitati Comportamentele alimentare anormale sunt cauzate de obicei de o combinatie de factori, care includ: - norme sociale care favorizeaza caractere delicate; - personalitatea vulnerabila; - distorisiuni ale perceptiei; - supraevaluarea beneficiilor cresterii sau scaderii in greutate sau modificarii formei; - regimul alimentar, in special la varste critice. Acesti factori laolalta pot duce la tulburari de dezvoltare semnificative si la tulburari de alimentatie sustinute de insusi bolnavul, in principal anorexia nervoasa si bulimia nervoasa. Tulburarile de alimentatie, care incep ca un raspuns la restrictia calorica stricta, se transforma treptat in probleme de autoapreciere, in relatiile interpersonale si de dispozitie. Aceste comportamente alimentare sunt sustinute de preocuparile bolnavului in legatura cu greutatea si de o teama irationala de a deveni supraponderal, precum si de distorsionarea imaginii propriului organism. Medicii specialisti trebuie... [continuare]

Grasimile benefice si nocive din alimente

Categoria: Articole

Generalitati Cele mai multe dintre alimente contin mai multe tipuri de grasimi. Dintre acestea, unele sunt benefice pentru sanatate, comparativ cu altele. Totusi, nu este necesar sa se elimine complet, toate grasimile dintr-o dieta. Unele dintre ele influenteaza in mod pozitiv, iar altele in mod negativ starea de sanatate a unei persoane. Ideal ar fi, sa se consume cu moderatie produse alimentare care contin tipuri sanatoase de grasimi. Adevaruri despre grasimile alimentare Exista numeroase tipuri de grasimi. Organismul unei persoane produce propria grasime ca urmare a excesului de calorii. Unele grasimi alimentare provin din alimentele de natura animala iar altele sunt de origine vegetala. Grasimile alimentare fac parte din grupa de macronutrienti care furnizeaza energie corpului unei persoane, alaturi de proteine si carbohidrati. Grasimea este esentiala pentru sanatate intrucat este necesara desfasurarii normale a unora dintre functiile organismului. De exemplu, unele... [continuare]

Alimentatia sanatoasa pentru bolnavii de diabet tip 2

Categoria: Articole

Generalitati Un aspect imbucurator pentru pacientii care sufera de diabet zaharat de tip 2 (non-insulinonecesitant) este faptul ca o dieta alimentara sanatoasa poate reduce intensitatea simptomelor si poate incetini progresia bolii. Ceea ce insa nu s-a stabilit cu precizie este cum anume se defineste alimentatia sanatoasa in cazul bolnavilor de diabet: sa fie vorba despre regimul fara dulciuri, cel fara grasimi sau fara carbohidrati? Sau ...sa fie orarul meselor cheia unei alimentatii potrivite? In cele ce urmeaza veti afla raspunsurile la toate aceste intrebari. Diferenta dintre dieta unui diabetic si cea a unei persoane sanatoase Realitatea este ca cele doua tipuri de alimentatii nu difera intr-un mod semnificativ. Recomandarile Asociatiei Americane a Diabetului sunt aceleasi cu cele potrivite in cazul oricarei persoane sanatoase. Toata lumea ar trebui sa manance mai multe cereale integrale, legume si fructe si bineinteles mai putine grasimi saturate – cele care pot afecta... [continuare]

9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Categoria: Articole

Generalitati Alimentatia sanatoasa nu inseamna o nutritie stricta, mentinerea unei siluete subtiri sau privarea de alimente preferate. O stare generala de bine, mai multa energie, stabilizarea starii de spiri si mentinerea sanatatii organismului - toate aceste lucruri sunt posibile cu o dieta potrivita pentru fiecare persoana. Puteti invata cum sa va extindeti gama de alimente sanatoase si sa cunoasteti felul in care va puteti planifica dieta astfel incat sa se transforme intr-una sanatoasa si gustoasa. Propuneti-va sa atingeti succesul Acest lucru il puteti face prin planificarea unei diete sanatoase cu pasi marunti, si nu prin schimbari nutritionale drastice. Cu schimbari usoare, treptate, dieta dvs. s-ar putea transforma intr-una sanatoasa, mai devreme decat va asteptati. - Simplificati In loc sa va preocupe numaratul caloriilor sau masurarea portiilor, ganditi dieta dvs. in termeni de culoare, varietate si prospetime. Incepeti usor si modificati pe termen lung unele... [continuare]

Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)

Categoria: Articole

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru cazurile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea de grasimi se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din sange creste... [continuare]

Alimentatia corecta a copiilor

Categoria: Articole

Generalitati Regimul alimentar corect al copiilor este cel care furnizeza o cantitate adecvata de nutrienti, in proportii corespunzatoare si care este perfect adaptat etapei de dezvoltare in care se incadreaza copilul. O alimentatie sanatoasa si adecvata necesitatilor organismului este cheia asigurarii unei cresteri si dezvoltari armonioase somatice, dar si psihice, emotionale si afective. Dieta potrivita are un rol determinant in imbunatatirea calitatii vietii, mentinerea unei bune stari de sanatate si cresterea duratei medii de viata. Dieta nou-nascutilor si sugarilor sub 4 luni In primele 4-6 luni de viata, specialistii recomanda ca dieta sugarilor sa fie bazata in special (daca nu chiar in exclusivitate) pe laptele matern (sugarul hranit prin alaptare la san) sau pe formule de lapte suplimentate cu nutrienti care sa se adapteze nevoilor si capacitatii de utilizare a organismului lor. In cazul sugarilor hraniti la san, alaptatul se face fie la cerere (bebelusii plang sau... [continuare]

Alimente care ard grasimi

Categoria: Articole

Despre grasimi A fi gras, poate fi o povara de nesuportat. Felul in care aratam ne influenteaza foarte mult modul in care ne simtim...desi sunt sigura ca inca mai exista persoane care spun "grasa si frumoasa". Totusi, pentru majoritatea, a fi gras e un blestem. Nu vrem sa aratam ca manechinele, ci doar sa punem in valoare ce are mai frumos corpul nostru. Dietele reduc grasimea corporala, daca facem efortul sa ne tinem de ele. Totusi, bucuria de a ajunge la greutatea dorita ne face sa uitam cat ne-am straduit - asa ca, mai devreme sau mai tarziu lasam garda jos si ne intoarcem la vechile obiceiuri alimentare. Pe langa scaderea respectului fata de sine, capatam convingerea secreta ca nu vom reusi niciodata sa slabim, asa ca ne reprogramam singuri esecul. Desi exista cauze genetice pentru dificultatea de a slabi, asta nu inseamna ca trebuie sa va inrolati in clubul "gras si frumos", mandrindu-va cu noul Dumneavoastra costum masura XXXL. Acceptarea obezitatii este... [continuare]

Anxietatea si alimentatia

Categoria: Articole

Generalitati Anxietatea si atacurile de panica pot fi declansate de situatii specifice, de tulburari psihice sau de alimentatie. Anumite produse alimentare sunt cunoscute pentru efectul relaxant pe care il au asupra creierului, iar altele pentru faptul ca pot induce anxietate sau nervozitate. Exista o serie de alimente sau aditivi alimentari care determina cresterea nervozitatii, hiperactivitate, intensifica ritmul cardiac si pot declansa anxietatea. Ce este anxietatea? Persoanele care sufera de aceasta stare de spirit sunt ingrijorate, nelinistite, nervoase si tematoare. Anxietatea se manifesta mai ales atunci cand un individ a trait o situatie infricosatoare sau neplacuta. Cu toate acesta, afectiunea poate fi si parte a unor tulburari psihice (tulburarile de anxietate si de stres post-traumatic, etc.). Cand o persoana se simte coplesita si nelinistita fara nici un motiv aparent, este posibil sa sufere de tulburari de anxietate. Alimentele si anxietatea [continuare]

Alimentatia sanatoasa

Categoria: Articole

Generalitati Cand se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza: proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume; cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficienti nutrienti deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar. Deci, este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa... [continuare]

Lamaia verde, catalizatorul grasimilor, stimuleaza slabirea in mod natural

Categoria: Articole

Generalitati Lamaia verde (denumita si lime sau limeta) este un catalizator natural al grasimii, stimuland arderea caloriilor si a depozitelor de grasime acumulate in timp. Datorita continutului bogat in acid citric, in vitamine si minerale, regleaza asimilarea substantelor nutritive, accelereaza digestia si elimina toxinele, prevenind acumularea kilogramelor si a toxinelor cauzate de un metabolism defectuos. Din cauza aciditatii excesive insa, lamaia verde nu poate fi consumata cruda in cantitati suficiente pentru a oferi organismului aceste beneficii. De aceea, se recomanda administrarea unui supliment alimentar din lamaie verde, care imbunatateste starea generala de sanatate si aspectul corpului fara efectele adverse derivate din aciditate. Importanta sursa de vitamine si minerale Pe langa vitamina C, lamaia verde contine calciu, tiamina, vitamina A, zahar, fier, niacina, vitamina B, fosfor, riboflavonoina si proteine, elemente ce imbunatatesc respiratia si digestia,... [continuare]

Lipoame grasime

Categoria: Comunitate

va rog, poate stie cineva un remediu pt lipoamele de grasime. Sunt disperata, am pe tot corpul. In urma cu un an de zile mi-au aparut 3 noduli pe bratul stang. Am scos unul, era adipos, dar dupa asta s-au inmultit pe tot corpul. Mi-au aparut in plus pcte negre in campul vizual. Sunt disperata. Am colesterolul bun si fac sport zilnic. Nu stiu cu ce boala ma confrunt si nici doctorii. Am un dosar de analize bune. [continuare]

Este posibil atat grasime intr o dieta?

Categoria: Comunitate

Buan ziua!am si eu o nedumerire,Oricat as incerca sa elucidez aceasta problema nu reusesc.Sunt intr o dieta urmarita de un medic nutritionist si in loc sa slabesc m am ingrasat 5 kg.Ar fi normal la ce contine numai o singura reteta la masa de pranz insa vreau si eu alte parerei!!!! ""Manzat cu unt 85%, apa, piper, maghiran, sare, busuioc si niste vin la sfarsit in vas de ceramica la cuptor destul de multisor - cam o ora. Carnea de vita are proteine de calitate, colagen, minerale, nu foarte multa grasime. Pentru dieta trebuie sa o combini cu alimente mai grase - POTI PUNE si niste alune de padure crude si o salata de cruditati stropita cu ulei de masline. Poti folosi si alt tip de carne. In functie de preferinte si buget.poti pune si ceva vin pentru ca se pare ca are efect antioxidant mai ales daca prepari termic alimentul respectiv. Unii beau si un pahar de vin rosu langa carnea mai grasa pentru a impiedica oxidarea colesterolului. Unii spun ca beneficiile ar fi de la... [continuare]

Diabetul poate fi prevenit prin alimentatie sanatoasa, miscare si renuntare la fumat

Categoria: Diverse

Alimentatia sanatoasa, miscarea si renuntarea la fumat sunt, potrivit medicilor, principalele mijloace de prevenire a diabetului zaharat - maladie cu o mortalitate de aproape 80 la suta si pentru care, in prezent, un roman din trei prezinta risc ridicat de imbolnavire. [continuare]

Protectie completa a inimii oferita de acizii grasimi omega-3!

Categoria: Diverse

Atunci cand stresul, lipsa de miscare sau alimentatia nesanatoasa incarca inima, organismul are nevoie de un sprijin suplimentar. Astfel, persoanelor care prezinta un nivel crescut de colesterol sau triglicerite Doppelherz aktiv le recomanda Omega-3 extra 1000 mg. [continuare]

Pagina 1 din 19 (550 rezultate)