glicemie scazuta

Mananca sanatos: alege produsele cu indice glicemic scazut de la econatura!

Categoria: Articole

Conceptul de indice glicemic , folosit in mod revolutionar de Michel Montignac , redefineste principiile dietei alimentare. Montignac a demonstrat ca alimentele cu IG (indice glicemic) scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism, creand o senzatie prelungita de satietate. In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie de scurta durata, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci si diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare . Metoda Montignac este fructul multor ani de cercetare si testare si nu este o dieta in sensul traditional al cuvantului. In general, dietele limiteaza cantitatea de alimente consumate, lucru ce poate f [continuare]

Dieta cu indice glicemic scazut

Categoria: Articole

Definitie Dieta cu indice glicemic scazut este o dieta in urma careia nu numai ca se vor pierde kilograme, dar care are si un rol important in prevenirea diabetului intrucat presupune consumul alimentelor si bauturilor care pot preveni cresterile rapide ale cantitatii de zahar din sange. Dieta se bazeaza pe ideea ca reglarea nivelului de zahar din sange duce la scaderea in greutate. Multe dintre dietele cunoscute presupun diminuarea valorilor de zahar din sange: Nutrisystem, dieta Zone si Busters Sugar. Dieta cu indice glicemic scazut ia in calcul valorile indicelui glicemic pentru constituirea unui plan de nutritie care sa contribuie la eliminarea surplusului de greutate, desi a fost initial dezvoltata in scopul mentinerii echilibrului glicemiei in diabetul zaharat. Indicele glicemic masoara carbohidratii transformati prin digestie in glucoza si care au ca rezultat cresterea parametrilor normali de zahar din sange. Planul de dieta presupune o clasificare a alimentelor care... [continuare]

Indicele glicemic si importanta lui asupra sanatatii

Categoria: Articole

Generalitati Carbohidrati buni, carbohidrati mai putin buni. Index glicemic scazut, index glicemic ridicat. Am auzit de el, dar poate tot nu este clar. Ce este indexul glicemic? La ce serveste el? Este oare doar un element de ajutor in managementul diabetului sau ne poate fi de folos si daca dorim sa pierdem in greutate? Nu toti carbohidratii pe care ii consumam zilnic sunt produsi la fel, nu au o structura si nici o provenienta identica. Pe cat sunt de diferiti, pe atat influenteaza, la randul lor, in moduri variate organismul. Indexul glicemic reprezinta de fapt o metoda de evaluare a impactului pe care carbohidratii il au asupra starii generale de sanatate, prin prisma influentei exercitate asupra glicemiei. Carbohidratii care sunt metabolizati rapid in procesul digestiei si care elibereaza rapid glucoza in sange au un index glicemic ridicat. Carbohidratii care se degradeaza lent, eliberarea glucozei in sange fiind si ea inceata si tardiva dupa masa, au un index... [continuare]

Indicele glicemic al alimentelor

Categoria: Articole

Generalitati Indicele glicemic (IG) este un sistem de masurare al carbohidratilor, pe o scara de la 0 la 100, in functie de efectul alimentului ingerat asupra nivelului de zahar din sange. Este un indicator care masoara viteza cu care un anumit tip de carbohidrat ajunge in sange si influenteaza nivelul de zahar. Alimentele care au un indice glicemic ridicat sunt usor de digerat si de absorbit in sange, motiv pentru care cauzeaza fluctuatii semnificative asupra nivelului de zahar din sange. Alimentele cu un indice glicemic scazut conduc la cresterea treptata a nivelului de zahar din sange si a nivelului de insulina deoarece sunt greu de digerat si de absorbit in sange. S-a dovedit stiintific ca alimentele cu IG scazut imbunatatesc atat nivelul de glucoza, cat si pe cel lipide in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat (tip 1 si tip 2). Totodata, acestea sunt eficiente in mentinerea greutatii corporale deoarece controleaza apetitul alimentar si ofera senzatia de... [continuare]

Glicemia

Categoria: Comunitate

Buna seara!Ma numesc Madalina si am 27 de ani,singura mea intrebare este daca glicemia mea este mare sau este normala,aceasta este de 124,66,Sa ma ingrijorez sau nu,Va multumesc [continuare]

Gustari cu continut scazut de zahar

Categoria: Articole

Generalitati Alimentele bogate in zahar sunt un adevarat pericol pentru persoanele bolnave de diabet, dar si pentru persoanele sanatoase si cele care doresc sa slabeasca, deoarece ficatul si pancreasul se suprasolicita, nivelul de colesterol creste, iar glicemia nu mai poate fi tinuta sub control. Prin urmare, adoptarea unei diete bazate pe alimente cu un continut scazut de zahar este o necesitate. Gustarile din timpul zilei pot fi o sursa excelenta de substante nutritive, dar si de glucide reduse la minim. Albusuri fierte Albusul de ou nu contine colesterol, grasimi saturate sau zahar. In schimb, furnizeaza organismului proteine pure, alaturi de o cantitate mica de vitamine din complexul B, potasiu si sodiu. Pentru o gustare sanatoasa intre mese, puteti consuma albusuri fierte, intrucat nu va afecteaza nivelul glicemiei. Sunca si salata verde O gustare cu un continut scazut de zahar poate fi compusa dintr-o felie de sunca de pui sau curcan, invelita intr-o frunza de salata... [continuare]

Extractul din boabe de cafea crude, o solutie posibila de reglare a glicemiei

Categoria: Articole

Generalitati Extractul din boabe de cafea crude ar putea fi un tratament natural de reglare a glicemiei in sange, potrivit mai multor studii de specialitate. Hiperglicemia este un factor de risc major pentru dezvoltarea diabetului de tip II, de aceea masurile de prevenirea a acesteia sunt extrem de importante, mai ales in a doua parte a vietii. Acidul clorogenic din boabele verzi de cafea poate incetini procesul de imbatranire al organismului si poate impiedica glucoza din sange sa se transforme in grasimi, cred cercetatorii. Substanta numita acid clorogenic are o actiune directa asupra glucozei-6-fosfataza din fluxul sanguin, reducand nivelul excesiv al zaharului cu pana la 32%, dupa consumul de alimente dulci. Studii de specialitate despre extractul din boabe de cafea crude In ultimii ani, oamenii de stiinta si-au indreptat atentia catre efectele benefice pe care extractul din boabele de cafea crude le-ar putea avea asupra sanatatii, mai precis asupra nivelul glicemiei... [continuare]

Glicemia este mica

Categoria: Comunitate

de obicei glicemia este mica am facut de doua ori analize acum un an si atunci am avut tot mic prima data 52 a doua oara 62 dar mai masor si acasa ca mama are aparat fiind bolnav cu diabet dar totdeauna e sub limita ma simt obosita dureri de cap si parca si muschi ma lasa ce sa fac? [continuare]

Glicemie

Categoria: Comunitate

Buna ziua, sotul mei 47 ani a fost dignosticat cu duabet tip 2, glicemie 340;cu regim alimentar si siofor, glicemia a scazut la 270, apoi i s-a recomandat glibomet la colentina, urmeaza cu el de acum o luna si jumatate dar glicemia a ramas tot la 270 ba chiar aseara mi-a spus ca a crescut iar la 340. Mentionez ca este marinar si acum e plecat in voiaj asa ca uneori a mancat altceva dacat era indicat in regimul alimentar. A r trebui sa se intrerneze dar e cam greu cu contractul. Cat de grav este daca amana internarea inca o luna? Multumesc anticipat pentru raspuns. [continuare]

Scaderea brusca a glicemiei

Categoria: Comunitate

Mi-a scazut glicenia brusc de la 220 la 76 intr-un interval de 2-3 zile,imi puteti spune va rog cauza acestei scaderi a glicemiei si ce efect au tigarile si cafeaua si alcoolul la un bolnav de diabet?va multumesc mult [continuare]

Care sunt valorile glicemiei?

Categoria: Comunitate

Mi-am luat glicemia din deget si as dori sa stiu ce inseamna. Pe nemancate a fost 104 iar dupa ce am mancat a fost 102. Multumesc [continuare]

Valori crescute pentru colesterol, trigliceride, hemoglobina glucozilata, glicemie

Categoria: Comunitate

Va rog sa/mi recomandati un tratament pentru revenirea trigliceridelor si colesterolului la valori mai mici. Rezultatele ultimei analize indica valori crescute pentru: colesterolul total = 214 mg/dL, trigliceride=485 mg/dL, hemoglobina glucozilata (HbAlc) 9, 09 % și glicemie = 161 mg/dL. Sunt in evidenta medicului diabetolog si tratamentul pe care il urmez de aproape 1 an cu INSULINA (APIDRA 12-12-12; LANTUS 42 {21,30}, GLUCOPHARGE 3/zi) se pare ca nu este suficient pentru a regla glicemia.Toate cele bune și SANATATE ! [continuare]

Glicemie peste 450!!!

Categoria: Comunitate

Sora mea a aflat ieri ca are glicemia 480,mie mi s-a parut ciudat ca medicul de familie nu a chemat ambulanta stiind ca in urma cu 2 luni avea 96 de kg iar ieri avea 72kg.Precizez ca este cardiaca ,cu doua luni in urma era obeza are doar 56 de ani.Ce imi recomandat? [continuare]

Glicemie mica, tgp mare

Categoria: Comunitate

ce boala indica urmatoarele analize: - TGP 38.14 - glicemie 64.39 - HDL 71 - LDC 106.97 restul in limite normale,este vorba de o hepatita virala, trebuie sa urmez regim, iar glicemia mica ce indica? multumesc [continuare]

Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange)

Categoria: Comunitate

si eu am caderi de glicemie, dar cel mai rau este ca mi s-a intamplat in timp ce conduceam masina.a fost groaznic. am fost la nutritionist si mi-a spus sa nu consum zaharoase dar nici un rezultat. va rog sa ma ajutati [continuare]

Glicemie 330

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Am 54 de ani ,am fost depistata cu diabet cu valoarea glicemiei 330,mi sa dat tratament maninil 3 *1 inainte de mese si metfogamma 3*1 dupa mese.A scazut pana la 70 ,depinde ce si cat mananc,insa fluctuaza intre 270 -240-180-150-70.Am dureri sub hipocondrul drept la inspirarea aerului si la miscari,aplecari,am balonare.Am cumparat Hepatoprotct forte ,ma simt mai bine.E normal sa am balonare si dureri la miscari ,aplecari sub hipocondrul drept de la tratamentul mentionat? [continuare]

Automonitorizarea structurata a glicemiei – un concept inovator in controlul diabetului

Categoria: Diverse

Un concept inovator in controlul diabetului include automonitorizarera structurata a glicemiei (SMBG – Self-Monitoring of Blood Glucose), vizualizarea datelor, analizarea tiparelor si initierea unor ajustari terapeutice adecvate, reducand semnificativ valorile hemoglobinei glicozilate (HbA1c), imbunatatind controlul glicemic si calitatea vietii pacientilor diagnosticati cu diabet. [continuare]

Determinarea glicemiei cu testul capilar rapid este utila in screeningul diabetului gestational

Categoria: Diverse

Femeile cu diabet gestational pot fi identificate cu acuratete prin masurarea rapida a glicemiei prin testul capilar, conform unui studiu publicat in numarul din septembrie in International Journal of Obstetrics and Gynaecology. Dr. Fald si colegii sai au concluzionat ca valorile glicemiei obtinute la testul capilar rapid sunt foarte similare determinate prin alte metode si pot fi utilizate in practica clinica pentru depistarea diabetului gestational. [continuare]

Glicemia 50\\60-transpiratie abundenta

Categoria: Comunitate

am probleme cu ficatul?rog raspuns [continuare]

Hipoglicemia - nivelul scazut al glucozei in sange

Categoria: Articole

Generalitati Principala sursa de energie a organismului este glucoza. Aceasta are drept sursa digestia zaharurilor si carbohidratilor din hrana care o transfera in sange si este transportata la celulele din corp. Glucoza care nu este utilizata imediat este depozitata in ficat si se numeste glicogen. Cantitatea de glucoza din sange este controlata de o serie de hormoni (glucagonul, insulina primara, cortizolul, epinefrina, hormonii de crestere) al caror nivel creste sau scade pentru a pastra continutul de zahar din sange in limite optime (euglicemia). Un rol important il are insulina, care stimuleaza celulele corpului sa absoarba sau sa elibereze glucoza din/in sange, dupa caz. In cazul hipoglicemiei - zaharul din sange este in cantitati reduse iar cantitatea de insulina eliberata scade. Hiperglicemia inseamna continut ridicat de zahar in sange, ceea ce va determina cresterea cantitatii de insulina in sange. Cand scade cantitatea de insulina, glucagonul stimuleaza ficatul... [continuare]

Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange)

Categoria: Articole

Generalitati Hipoglicemia reprezinta scaderea concentratiei zaharului in sange. Ea apare atunci cand nivelul glucozei sanguine (sau al zaharului) scade prea mult pentru a mai furniza organismului "combustibilul" necesar unei bune functionari. Hipoglicemia nu este o boala, ci o stare determinata de o varietate de cauze. Principalele tipuri de hipoglicemie sunt: - scaderea rapida a glucozei in sange (hipoglicemia). Apare atunci cand persoana a fost privata de ingestia de alimente timp de mai multe ore, cum ar fi, de exemplu, perioada noptii. Acest tip de hipoglicemie este frecvent asociat cu existenta unui nivel crescut de insulina in sange, administrarea unor medicamente, consumul de bauturi alcoolice, afectiuni ereditare ce afecteaza metabolizarea carbohidratilor sau cu alte afectiuni medicale - scaderea lenta a concentretiei glucozei in sange (denumita si hipoglicemie postprandiala). Apare la un interval de 3 sau 4 ore dupa ingestia unei mese. Aceasta forma de... [continuare]

Glicemii peste 300

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Pacient de 70 ani diagnosticat cu diabet, dieta, pe pastile siofor. La analize a fost gasit cu valori peste 300. A fost internat si are in prezent valori de peste 300, cea mai mica a fost intr-o zi de 200, in rest, face insulina rapida si acum ii face lenta si are in continuare chiar si380. Care ar putea fi cauza, explicatia, ce e de facut? [continuare]

Fasolea alba. beneficii pentru sanatate

Categoria: Articole

Generalitati Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. Aceasta produce inhibitori de alfa-amilaza care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism dar contine si magneziu, un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Ca si alte tipuri de fasole, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier. Fierul este un supliment energetic natural si este foarte indicat in special femeilor, care femei manifesta deficit de fier, in special in timpul menstruatiei sau al sarcinii. Un alt avantaj al consumului de fasole alba il reprezinta numarul mic de calorii. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Desi multe persoane evita sa... [continuare]

Ameteala mare urmata de panica

Categoria: Comunitate

Buna Ziua De 4-5 zile ma confrunt cu niste ameteli cumplite,ceata usoara,tiuit in urechi lipsa poftei de mancare,de regula crizele sunt dupa ora 9 dimToated ok am plecat la doctor in urma cu 2 zile si a spus ca am anemie si glicemia scazuta..datorita dietetei necorespunzator tinuta de mine..mi-a dat tratament cu Magne B6 ,Tonotil,betaserc,Calciu si mi-a zis sa mananc normal sanatos...deoarece de 3 luni mananc cam sablon ...ciorbe,fructe,si cereale integrale. Intrebarea mea este: e normal dupa doua zile de mancat bine,(carne de vita.spanac fructe,legume.oua de toate),luat medicatia corect ...sa ametesc in continuare in 2-3 episoade pe zi de cate 30-60 min...de fiecare data zaharul ameliorand bine situatia. Va intreb ca deja intru in panica.Am 34 ani si 105kg beau si fumez ocazional Multumesc si o zi deosebita [continuare]

Acai se 60cps

Categoria: Produse medicale

Descriere: Acai (Euterpe oleracea) este un palmier care creste in padurile amazoniene. Fructele de Acai sunt considerate “superfructe” datorita capacitatii antioxidante, avand valoare ORAC (Capacitatea de Asorbtie a Radicalilor liberi de Oxigen) de 5.500 unitati/100g. Pentru comparatie, coacazele au valoare ORAC de 2.300 unitati/100g. Recomandat ca adjuvant in: - reducerea efectelor expunerii la surse de radicali liberi (radiatii ultraviolete, ionizante, nucleare, razele X, microunde, metale toxice, aditivi alimentari chimici, fum de tigara, poluare, uleiurile vegetale hidrogenate, etc.) - terapiile complementare antitumorale - dislipidemii - ateroscleroza - boli cardio si cerebro-vasculare - retinopatii - disfunctii erectile - artrita, poliartrita, osteoartrita - boli autoimune - diabet zaharat tip I, II - terapiile anti-aging. Efecte: - antioxidant (stimuleaza mecanismele neenzimatice de reducere a actiunii distructive a SRO (speciile reactive de oxigen)... [continuare]

...am nevoie de sfaturi

Categoria: Comunitate

cred ca ar trebui sa incep cu inceputul daca poate cineva sa ma ajute(sunt multe de spus):port aparat dentar de ceva timp si am avut o interventie chirurgicala la o masea,atunci dentistul meu a observat ca sangerez mult prea mult si mi-a dat un set de analize pe care sa le fac printre care si glicemia.si asa am aflat ca aveam glicemia 320...am mai repetat odata testul si mi-a iesit 390...a ajuns la medicul diabetolog,desingur am primit insulina de 3 ori pe zi rapida si o data dimineata lenta...am 15 ani si la inceput mi s-a parut sfarsitul lumii.am deja o luna de atunci si incep sa ma descurc doar ca sunt zile cand am glicemia f mare dimineata si pe parcursul zilei scade.citesc pe net diferite articole,dar in unele nu seamana deloc cu ceea ce mi0-a recomandat medicul.am multe intrebari de pus si daca cineva afla in situatia mea ma poate ajuta...1.eu iau masa de 3 ori pe zi dar multi spun ca mesele trebuie sa fie mult mai dese.2.mesele trebuie sa fie la ore fixe?3.am glicemie... [continuare]

Amorteli si furnicaturi

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va scriu in legatura cu o problema pe care o am de cativa ani. Mi se intampla uneori sa simt niste furnicaturi sau amorteli la nivelul degetelor si al buzelor, insotite de senzatia de genunchi moi. De cele mai multe ori se manifesta in timpul ciclului mentrual, dar si in afara acestei perioade. As dori sa stiu care este cauza. Ultimile analize de sange au indicat faptul ca am glicemia scazuta. Poate fi glicemia una din cauze? Va multumesc si astept un raspuns! [continuare]

Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul zaharat (DZ) este o afectiune endocrina care apare cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina. Insulina favorizeaza patrunderea glucozei (zaharului din sange) in celule si folosirea acesteia ca substrat pentru producerea de energie. Daca secretia de insulina este deficitara tesuturile nu mai pot utiliza glucoza pentru producerea de energie iar nivelul glicemiei creste peste valorile normale. Datorita efectelor nocive ale hiperglicemiei persistent crescute se produc leziuni ale vaselor sanguine si ale nervilor periferici si se instaleaza complicatii la nivel retinian, cardiovascular, renal si la nivelul nervilor periferici. Cand glicemia atinge valori foarte mari se produce un dezechilibru metabolic sever ce caracterizeaza cetoacidoza diabetica (CAD). DZ de tip I apare la orice varsta, insa predomina la copii si adultii tineri, motiv pentru care este numit de catre unii autori diabet juvenil. De asemenea, un termen sinonim folosit... [continuare]

Dieta montignac

Categoria: Articole

Generalitati Cunoscuta in Europa inca din anii '90, dieta Montignac a fost creata de Michel Montignac si propune utilizarea indicelui glicemic pentru prevenirea si reducerea obezitatii. Dieta presupune impartirea alimentelor in 4 categorii: carbohidrati, lipide - incluzand grasimile si carnea, carbo-lipide - incluzand alunele si carnea organica si fibrele - incluzand toate tipurile de cereale si vegetale. Conform dietei, carbohidratii cu un indice glicemic crescut sunt catalogati drept "carbohidrati rai" si se recomanda evitarea consumarii lor in combinatie cu lipidele, acest compus favorizand stocarea excesului de grasimi din alimente si transformarea in grasime corporala in exces. Dieta urmareste pierderea eficienta in greutate si tinerea sub control a anumitor afectiuni, precum diabetul si problemele cardiovasculare. Regulile Dietei Montignac Consumul de carbohidrati si grasimi - "Carbohidratii buni" (cu un indice glicemic scazut) se consuma individual; - zaharul,... [continuare]

Diabetul zaharat non-insulino-dependent recent diagnosticat

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul de tip II apare atunci cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau celulele organismului prezinta o rezistenta crescuta la actiunea insulinei. Insulina asigura necesarul energetic celular, facilitand utilizarea glucozei (zaharului din sange) de catre celule. Cand secretia de insulina este insuficienta sau daca exista rezistenta la actiunea acesteia in tesuturile tinta, nivelul glucozei din sange (glicemia) este mult prea mare iar tesuturile nu o mai pot utiliza pentru producerea de energie. Daca nivelul glicemiei este persistent crescut apar complicatii acute iar in timp datorita efectelor nocive ale hiperglicemiei asupra vaselor sanguine sau a nervilor periferici se instaleaza complicatii cronice grave. DZ de tip II poate apare la orice varsta este caracteristic varstei adulte, insa apar din ce in ce mai multe cazuri si la copii si adolescenti. Deoarece tratamentul DZ de tip II nu necesita insulina termenul folosit ca sinonim este... [continuare]

Pagina 1 din 15 (427 rezultate)