giardia simptomatologie

Tratament giardia

Categoria: Comunitate

Buna seara, In urma unui examen coproparazitologic efectuat recent, am fost diagnosticat cu giardia. Simptomatologia pe care o acuzam era una deosebit de severa, incluzand: stare de astenie postprandiala si dupa scaun si, de altfel, stare de slabiciune puternica pe parcursul intregii zile (seara parea a fi ceva mai bine), ameteala, constipatie (si nu diaree!), balonari frecvente, flatulenta, lipsa de concentrare (minte incetosata, senzatia de blocare in gandire). Problema este ca eu acuz aceste simptome de aprox. 1,5 ani, perioada in care, la toate analizele facute, mi-au iesit eosinofilele putin marite, colesterolul marit (cu tot regimul alimentar si tratamentul urmat) si VSH-ul sensibil crescut. Am urmat tot soiul de tratamente, mai putin acesta pentru paraziti (giardia). Acum mi s-a recomandat tratament cu DUADOR 200, dar dupa prima serie de 5 zile nu se vad rezultate notabile. Am mai observat ca daca iau un complex de vitamine (in ideea in care-mi simt organismul epuizat),... [continuare]

Giardia

Categoria: Comunitate

Buna ziua, mi-a iesit la examen: chisturi giardia intestinali, mi-am facut zilele trecute desi simptome aveam de mult timp, cam de la sf anului trecut, am dureri de burta, am si slabit in ultimul timp, are ceva daca am stat fara sa ma tratez atata timp? zilele trecute am inceput un tratament cu duador dar e a 3 a zi si nu vad nici o schimbare, tot la fel mai simt...sa-l iau pana la sfarsit? e bun acest tratament? multumesc! [continuare]

Giardia

Categoria: Comunitate

Buna seara, mi-am facut analizele de sange si medicu de familie mi-a spus ca s-ar putea sa am giardia fiindca a vazut ceva la vezica biliara, si mi-a spus sa fac 3 coproparazitologic, eu am mai avut si anul trecut dar imi trecuse, de cateva luni am urmatoarele simptome: fermentatie sub buric, cearcane foarte inchise, in general o stare de oboseala ( am luat si niste duador intre timp dar mi-a facut rau, o sa ma duc sa-mi fac examenele cat mai repede)...credeti ca poate fi vorba de giardia? fiindca mi-a dat viata complet peste cap, pun aceasta intrebare fiindca nu inteleg daca pe mine ma doare sub buric ce treaba are cu vezica biliara? multumesc! [continuare]

Giardia

Categoria: Comunitate

de la ce se face si cum se trateaza [continuare]

Dureri de colon

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sunt barbat, am 32 ani si va scriu deoarece doresc sfatul vostru intr-o problema care ma macina de ceva timp. De cca. 9 luni am dureri in partea stanga sub buric in dreptul curelei. Durerile sunt de o intensitate mica (ca o apasare) pana la medie (niciodata crampe puternice) si apar in general dupa o juma de h de la masa. Sunt perioade cand durerile sunt mai intense (cca o luna) si perioade cand dispar (cateva zile). Spun ca sunt de colon deoarece cand stau seara pe spate si apas pe colon acolo unde ma doare simt gazele cum se deplaseaza si intensitatea durerii se schimba. Dupa ce au aparut am fost la medic gastroenterolog care m-a intrebat dc am slabit, ce alte simptome mai am...etc si m-a diagnosticat la prima vedere cu colon iritabil.(nu slabisem atunci) Trebuie sa mentionez ca am scaun moale foarte des, balonari si gaze. (mar rar constipatie dar nu e exclusa). Nu mi-am facut mari griji cu gandul ca trebuie sa elimin din stres si totul va fi bine. De cca... [continuare]

Parasites cleanse 60tb

Categoria: Produse medicale

 Descriere: - antiparazitar, antiviral, antifungic, antibacterian - previne aparitia simptomatologiei determinate de infestatii parazitare: alergii digestive, anemie, oboseala cronica, constipatie/diaree, meteorism abdominal, afectiuni cardiovasculare - detoxifiant, antiinflamator - echilibreaza flora intestinala si imbunatateste digestia - echilibreaza nivelul sanguin al colesterolului si al trigliceridelor - imunostimulator . Recomandat ca adjuvant in: - cura de deparazitare - infestatii parazitare cu: protozoare - giardioza (Giardia intestinalis, Giardia lamblia), amibiaza (Entamoeba histolytica), criptosporidioza (Criptosporidium muris), toxoplasmoza (Toxoplasma gondi),toxocaroza (Toxocara sp.), tricomonaza (Trichomonas vaginalis) etc.;nematode-oxiuroza(Enterobius vermicularis), ascaridioza (Ascaris lumbricoides), strongiloidoze (Strongyloides stercoralis), trichineloze (Trichinella spiralis),etc. ;helmintoze- trematodoze (Clonorchis sinensis), cestodoze (Taenia... [continuare]

Tromboza de sinus cavernos

Categoria: Articole

Generalitati Tromboza de sinus cavernos a fost descrisa initial de Bright in 1831 drept o complicatie redutabila a infectiilor epidurale si subdurale. Tromboza de sinus cavernos consta de fapt in aparitia unui cheag (tromb) in sinusul cavernos si apare de cele mai multe ori in complicatiile tardive ale infectiilor sinusurilor frontale si paranazale. Alte cauze pentru aparitia ei sunt: bacteriemia, traumatismele, infectiile urechii (otite) sau ale danturii maxilare. Este un proces infectios cu evolutie fulminanta si cu o rata a morbiditatii si mortalitatii destul de ridicata. Totusi, prin utilizarea prompta si eficienta a agentilor antimicrobieni, incidenta trombozelor s-a redus semnificativ in ultima perioada. Anatomie Sinusurile cavernoase reprezinta de fapt o colectie de vene cu peretele foarte subtire, care creeaza o cavitate marginita de oasele temporal si de sfenoid. Forma lor este complet neregulata si ele sunt considerate a avea cea mai centrala localizare dintre... [continuare]

Sfaturi utile pentru calatorii…exotice!

Categoria: Articole

Generalitati Cea mai buna metoda de a evita orice tip de problema medicala este sa planificati totul din timp. Daca va faceti planuri de calatorie intr-o alta tara, in special intr-o tara exotica, este bine sa discutati cu medicul dumneavoastra cu cel putin 6 saptamani inainte sa plecati - astfel veti avea timp sa va faceti eventualele imunizari (vaccinari), sa va procurati medicamentele si sa va faceti asigurare medicala. In functie de regiunea in care mergeti, medicul va poate face anumite recomandari, deoarece sunt zone cu probleme medicale speciale. De exemplu, in multe regiuni din Africa inca mai exista malarie, febra tifoida, in tarile asiatice izbucnesc periodic focare de holera. De asemenea, recomandarile se fac si in functie de problemele de sanatate cu care se confrunta fiecare pacient in mod particular - de exemplu, un pacient cu patologie cardiaca si boala vasculara periferica ar trebui sa evite zborurile lungi cu avionul. Informatii utile pot fi furnizate de... [continuare]

Gastroenterita - o problema de sanatate mereu actuala

Categoria: Articole

Generalitati Gastroenterita este un termen medical destul de nespecific, folosit pentru descrierea unor afectiuni foarte variate ale tractului digestiv. Elementul definitor al bolii este inflamatia epiteliului gastrointestinal, cu aparitia consecutiva a diareei. Daca exista o afectare predilecta a mucoasei gastrice, termenul folosit este cel de “gastrita”, iar daca este afectata mai ales mucoasa intestinala, afectiunea se numeste “enterita”. Inflamatia generalizata poate avea numeroase cauze, cele mai frecvente fiind cele infectioase (bacteriene sau/ si parazitare). Acestea sunt adesea prezente in apa sau alimente contaminate, si astfel vin in contact cu organismul. In unele cazuri, agresiunea asupra epiteliului poate fi reprezentata chiar de anumite alimente in sine, iritatia aparand, in general, pe un teren predispozand. Un exemplu sugestiv de gastroenterita alimentara este cea datorata intolerantei la lactoza. Foarte multi dintre pacientii cu episoade diareice, acompaniate... [continuare]

Va rog sa-mi rasp !

Categoria: Comunitate

ma doare in partea dreapta a abdomenului .....langa buric ...am stari de voma ..nu pot sa mananc ca mi se face greatza..ametesc..nu mai am aceeasi energie iar cand fac efort durerea se accentueaza si se duce spre coaste in partea dreapta..ce poate fi /?apendicele? va rog sami rasp cat mai repede >! multumesc [continuare]

Eozinifilie

Categoria: Comunitate

Am un baietel de 6 ani caruia i-am facut analizele si nu i-au iesit tocmai bine. Ma puteti ajuta cu o interpretare pana ajung la medicul de familie ? Trec si valorille diferite si valorile in limitele normale, deoarece am inteles ca difera si valorile normale in functie de markerii folositi . Analizele cu valori diferite sunt : Neutrofile % - 33.60 normal vad ca ar trebui 40-70 Eozinofile % - 22.40 normal vad ca ar trebui 0- 5.00 Eozinofile ( EO ) - 1.21 10*3/ul normal vad ca ar trebui 0.00 - 0.70 MCV ( VEM ) - 79.39 fL normal vad ca ar trebui 80 - 105 MCH - 25.50 pg normal vad ca ar trebui 26 - 44 Calciu Total - 10.90 mg/ dl normal vad ca ar trebui 8.50 - 10.80 Celelalte analize sunt in limitele normale. Sper sa ma fi facut inteleasa si multumesc tare mult de ajutor. O zi buna. [continuare]

La ce medic trebuie sa merg pentru consultatie?

Categoria: Comunitate

Buna dimineata, As dori sa stiu la ce medic trebuie sa merg pentru urmatoarele simtome:de o saptamana ma simt rau,simt ca mi-am pierdut echilibrul fizic cat si psihic.Nu mananc cu pofta,ma trezesc noaptea pe la 5 dimineata(am un fel de mancarime a pielii in timpul noptii)aciditate gastrica mare (mananc consistent si peste 2 ore ma roade stomacul apoi imi bolboroseste),insomnie,dorm in jur de 4-6 ore pe noapte,la nivelul gatului simt ca ma strange o gheara,greutate in maxilar,agitatie,m-a intepat ficatul de cateva ori si chiar si la ovarul drept am simtit intepaturi,cresterea tensiunii si o usora febra,am o acnee de ani de zile si saptamana asta s-a inmultit groaznic. Am avut un soc acum trei saptamani,bunica mea a intrat in spital si fratele meu dupa o saptamana.Cred ca una din cauze este socul.Nu am asigurare medicala si de aceea am nevoie de sfatul dumneavoastra,sa stiu la ce medic sa merg pentru consultatie la o clinica particulara. Mi-am facut analize la... [continuare]

Buna

Categoria: Comunitate

am o fetita de 11 luni si i-am facut analizele la urocultura ia iesit FLORA POLIMORFA si as vrea sa stiu ce este aceea si daca este grav iar la hemoleucograma nu inteleg ceva si as vrea sa ma lamuriti va rog ..............ce inseamna ...........MCV 70 ; MCHC 39.6 ; RDW 15.9 ; SEGMENTATE 61 ; EOZINOFILE 5 ; LIMFOCITE 28 ; FIBRINOGEN 178 .................................VA ROG LAMURITI-MA!!!!!!!!!!!!!!!! [continuare]

Ragaieli (eructatii) multe

Categoria: Comunitate

Buna ziua! De ceva timp (cam mult timp...) ma confrunt cu o problema destul de ciudata. RAGAI! Ragai foarte mult si des. In urma cu aproximativ un an aveam niste dureri ciudate si am fost la Municipal (Bucuresti) si mi-au facut o ecografie, mi-au luat sange, mi-au pus diverse intrebari, m-au palpat si mi-au spus sa renunt la chipsuri si acid, si cand mai am dureri sa iau Colospasmin. Mi-au spus ca am colonul putin iritat si sa beau ceai de sunatoare. Dupa ceva timp cam 1 luna in care am baut ceai de sunatoare durerile au trecut. Insa a aparut alta problema... Ragaiala... am facut analize la sange de mai multe ori si mereu au iesit bine. Deasemenea la palparile mai multor medici nu am reactionat negativ. Nu am alte simtome si nu am avut alte boili inafara de oreion acum 4-5 ani si traditionalele raceli... Ma confrunt cu ceva similar aerofagiei insa nu cred sau cel putin sper ca nu mananc aiurea. Scaunele sunt normale n-am probleme si ies normal si ca timp zic eu (in medie cam... [continuare]

Balonari, bolboroseli ale intestinului.

Categoria: Comunitate

Salutare, ma numesc gabriel si am 20de ani. Ma confrunt cu o problema foarte ..''''enervanta''''. O sa incerc sa fiu cat mai pe scurt: Acum 1 luna si ceva au inceput problemele. Balonare intestinala,diaree..eram foarte balonat si imi bolboroseau matele.nu puteam sta la facultate de ..''rusine''''. Am consultat un doctor, si mi-a scris pe o foaie colon spastic si mi-a dat niste pastile... Balonarile au disparut dupa 3 saptamani, dupa care in jur de 1 saptamana m-am simtit mai bine, dar acum au aparut altele: Am mancat supa, floricele si niste ciocolata si am baut BERE.STIU, O COMBINATIE IDIOATA. NU mai sunt balonat , dar imi bolborosesc matele in prostie, in zona coapse ca sa zic asa, nici nu stiu cum sa ma expprim.Mai exact prin zona ''''Ascending colon si Sigmoid colon. Pur si simplu bolborosesc intr-una,NU AM SCAUNE CU SANGE, DURERI, si acum nu mai am diaree. Am sa consult un doctor, sa mi fac o radiografie ceva.Cam ce as putea avea?Motive de ingrijorare? Eu de fel... [continuare]

Pagina 1 din 1 (15 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »