ectazie ductala

Diagnostic ectasie ductala

Din Comunitate

In urma unei ecografii mamare mi s-a stabili diagnosticul de ectasie ductala. Nu am inteles prea bine ce inseamna , asa ca va rog daca stie cineva sa-mi explice si mie. Multumesc. [continuare]

Carcinom ductal invaziv

Din Comunitate

Buna ziua, Mama mea a fost operata de carcinom invaziv ductal, iar rezultatele analizelor de la fundeni au fost : -carcinom ductal invaziv G2,pT1c ( fara tegument areola, mamelon) -M 8500/3 , pNx ganglioni: -infiltratie carcinomitoasa -scleroza difuza, ectazie canaliculara; -scleroza difuza, ectazie canaliculara+zona demastoza (nu stiu daca asta am scris corect) sclerochiastica ganglioni auxiliari drepti: tesut conjunctivo-grasos cu arii de siderofagie -structura de glanda mamara cu : scleroza difuza, atrofie acinocanaliculara -tesut fibroconjunctiv grasos -structura de glanda mamara cu scleroza diguza;atrofie acino-canaliculara diametru 09/07 cm tumora 1.3/1 cm Ma poate lamuri si pe mine cineva cam ce inseamna aceste rezultate?va multumesc! [continuare]

Galactoree stanga

Din Comunitate

Din 2007 imi curge sanul stang......am facut toate nalizele posibile si a iesit nimic rau.......nici prolactina nici secretia......nici la mamografie....la ecografie ectazii ductale de 2 cm....atat....ce as mai putea face sa nu mai curga si mi s-a spus ca e pericol de infectie fiind canalul deschis.ce pot sa fac? [continuare]

Afectiuni ale sanului

Din Comunitate

Buna ziua,am 45 ani sunt operata de histerectomie totala un an si jumatate si acum recent am facut o mamografie rezultatul este:Sani cu lipomatoza heterogena axila stanga limfonoduli centimetrici.Nu stiu daca am descifrat corect rezultatul mamografiei,iar cel de la ecografie este urmatorul.Mai multe ectazii ductale in cadrul tesutului fibroglandular rezidual moderat reprezentat.Tesutul adipos de substitutie normal reprezentant.Cativa limfonodului cu dimensiuni variabile,cu ecostructura normala.Rezultat prezuntiv ecografic:Displazie mamara la debut.Se indruma catre serviciul Endocrinologie.(Am si o tiroida hasimato autoimuna iau (eutyrox 25mg.)si o hepatita cu vir.b sunt putin dezorientata ,nu stiu de ce de la aceasta operatie sa declansat atatea la ce sa ma astept pe viitor cum sa ma tratez imi este frica de acest ficat bonlav daca mai am si alte boli cum se poate trata fara a se afecta ficatul,deoarece majoritatea medicamentelor alopate afecteaza ficatul.(pt.maine o sa va scriu... [continuare]

Desflazie mamara fibrochistica

Din Comunitate

acum 2 saptamani am facut un ecograf la sani. la sanul drept am un chist de 8/4mm care se asociaza lateral cu un fibro adenom de 5/3mm si mai multe ectazii ductale in cadrul tesutului fibroglandular moderat reprezentat. la axila dreapta am multi linefanoduli cu dimensiuni variabile. la sanul stang am un chist de 5 mm. CAT DE GRAV ESTE SI DACA SE POATE OPERATA. MULTUMESC MULT. [continuare]

Chist mamar

Din Comunitate

am facut o echografie mamara si mi-a iesit asa. Sanul drept: structura predominent fibro-glandulara; la unirea cadranelor externe imagine chistica de 0.44/0.27cm; fara formatiuni nodulare solide intragladulare; fara ectazii ductale patologice; fara anomalii de vascularizatie intraparenchimatoase; tegumente si planuri fascio-musculare profunde fara modificari decelabile echografic; adenopatie axilara dreapta cu caracter inflamator de 1/0.54cm Sanul stang: structura predominent fibro-glandulara;fara formatiuni nodulare solide intragladulare; retroareolar inferior, mica imagine de ectazie ductala de 0.88/0.2cm, fara material ecogen in interior;fara anomalii de vascularizatie intraparenchimatoase;tegumente si planuri fascio-musculare profunde fara modificari decelabile echografic;doua mici adenopatii axilare stangi cu caracter inflamator cea mai mare de 1.24/0.47cm Ma doare doar sanul stang atat. Imi poate spune si mie cineva ce pot face mai departe? Este grav? Multumesc! [continuare]

Imi puteti oferii detalii cu privire la rezultatul ecografiei mamare?

Din Comunitate

Buna ziua! In urma unei ecografii mamare am primit urmatorul rezultat: Granda mamara dreapta cu structura predominant fibroglandulara usor neomagena difuz prin prezenta mai multor ectazii ductale si a unei formatiuni hipoecogene usor neomogena si imprecis delimitatata, cu microcalcificari intralezionale, cu aspect sugestiv pentru un placard mastozic. Situata periareolar la ora 10.00-11.00, cu axul lung de cca. 1.6 cm. Fara alte formatiuni nodulare, chistice sau cu aspect spicular. Granda mamara stanga cu structura similara cu cea a sanului drept, cu discrete ectazii peri si retroareolare de pala la 2.2 mm si o imagine hipoecogena si imprecis delimitata, izoecogena in posterior, cu axul lung de cca 1 cm, situata in CSE la oar 2.00 preaxilar. Fara alte formatiuni nodulare, chistice sau cu aspect spicular. Am rugamintea, daca este posibil, sa imi sputeti parea dvs. despre acest rezultat? Va multumesc anticipat pentru ajutor! [continuare]

Complement seric c4 crescut și c3 cu valoare normala?

Din Comunitate

Bună seara. Am făcut de curând niște analize medicale și sunt putin îngrijorată. Valori in afara limitelor normale sunt: Leucocite: 10, 2 (3, 39-8, 86) Lymfocite 4, 4 (1, 05-2, 87) Granulocite 5, 1 (1, 5-5) MCHC 33, 4 (28, 2-31, 1) Fibrinogen: 4, 5 (1, 8-3, 5) CRP: 11, 72 (0-5) GGT: 55 (5-38) Complement seric c4: 50, 8 (10-40) Complement seric c3 este în limite normale. Am citit pe synevo și medlife că valorile c4 cresc în condiții maligne. Doar atât scrie. Eu am vsh, factor reumatoid normale. Mai sunt niște modificări la electroforeza gama. Obosesc usor, mă doare coloana vertebrală in zona lombara, sunt la menopauza de 4 ani, am făcut ecografie la sân pentru că simteam ceva si rezultatul este țesut fibroglandular preponderent. Chisturi prezente și ectazie ductala. Adenopatie axilară stânga. Noduli tiroidieni de mici dimensiuni cca 0,5 cm. Sumar urina cu valoare mare urobilinogen și acid ascorbic. Mi se umfla ușor picioarele,... [continuare]

Complement seric c4 crescut este cancer?

Din Comunitate

Bună ziua! Am făcut de curând niște analize medicale și sunt putin îngrijorată. Valori in afara limitelor normale sunt: Leucocite: 10, 2 (3, 39-8, 86) Lymfocite 4, 4 (1, 05-2, 87) Granulocite 5, 1 (1, 5-5) MCHC 33, 4 (28, 2-31, 1) Fibrinogen: 4, 5 (1, 8-3, 5) CRP: 11, 72 (0-5) GGT: 55 (5-38) Complement seric c4: 50, 8 (10-40) Complement seric c3 este în limite normale. Am citit pe synevo și medlife că valorile c4 cresc în condiții maligne. Doar atât scrie. Eu am vsh, factor reumatoid normale. Mai sunt niște modificări la electroforeza gama. Obosesc usor, mă doare coloana vertebrală in zona lombara, sunt la menopauza de 4 ani, am făcut ecografie la sân pentru că simteam ceva si rezultatul este țesut fibroglandular preponderent. Chisturi prezente și ectazie ductala. Adenopatie axilară stânga. Noduli tiroidieni de mici dimensiuni cca 0, 5 cm. Sumar urina cu valoare mare urobilinogen și acid ascorbic. Mi se umfla ușor picioarele,... [continuare]

Cancer la san

Din Comunitate

Diagnostic-Cine imi clarifica diagnosticul,sa-l inteleg? Buna-seara, Sunt total dezamagita ca nu am primit nici un rezultat care sa-l inteleg astazi,cand am mers practic sa aflu acest raspuns. Sunt operata din data de 08.09.2011 si azi am fost dupa rezultat la spitalul Fundeni.Nu am reusit sa inteleg nimic,din contra am plecat mai ravasita decat am venit.Mi-as dori sa ma lamuresca cineva,cat de grava este boala pe care o am ,tinand cont ca am fost operata si urmeaza sa mai fiu odata operata. Am primit doar un rezultat si urmeaza sa mai primesc inca un rezultat de la Institutul Victor Babes,peste trei saptamani. Deci primul rezultat de la Fundeni este: Macro:1.criostat:ectazie canaliculara,hiperplazie epiteliala ductala atipica,masiv proces inflamator cronic difuz si nodular,suspiciune arie de malignizare. Urgent parafina! 2.posteriostat:-ectazie canaliculara,hiperplazie epiteliala ductala,masiv proces inflamator cronic difuz si nodular:arie restransa de carcinom... [continuare]

Glanda mamara - afectiuni inflamatorii si supurative

Din Articole

Generalitati Sanul sau mamela, organ pereche existent la ambele sexe, dar la cel masculin doar in forma rudimentara, este situat in regiunea mamara a peretelui anterior toracic si este format din glanda mamara propriu-zisa impreuna cu stroma conjunctiv-adipoasa si pielea de invelis. Este o glanda exocrina, un tip modificat de glanda sudoripara ai carei acini sunt organizati in 15-20 de lobi cu canale excretorii proprii, ductele lactifere care se deschid prin intermediul sinusurilor lactifere la nivelul mamelonului. Anatomie chirurgicala Rapoarte anatomice (descriere anatomica) - linia sternala medial, linia axilara anterioara lateral strabatuta de linia medioclaviculara care intretaie mamelonul la nivelul coastei a IV-a sau a spatiului intercostal subiacent superior se invecineaza cu fosa infraclaviculara si trigonul clavipectoral inferior cu regiunea inframamara, medial cu regiunea presternala, lateral cu regiunea axilara si profund cu regiunea pectorala. Pentru localizarea... [continuare]

Afectiuni ale sanului - probleme ale mameloanelor

Din Articole

Generalitati Problemele mameloanelor pot include sensibilitatea acestora, modificarea pielii dar si ale formei sau existenta unor scurgeri la nivelul acestora. Urmatoarele informatii se adreseaza mai ales femeilor care nu au alaptat si nu au suferit modificari in urma alaptarii naturale si celor care nu au nascut. Cauze, incidenta si factori de risc Sensibilitatea in zona mameloanelor sau modificarea pielii acestora poate fi cauzata de: - infectiile fungice sau bacteriene; - pielea uscata din regiunea areolelor (zona mai inchisa la culoare a mamelonului); - leziuni; - boala Paget. Probabilitatea de a manifesta scurgeri la nivelul mameloanelor creste, o data cu varsta. Acest fenomen este destul de des intalnit la femeile care au avut cel putin o sarcina sau cele care se afla in ultimele saptamani de sarcina. Scurgerile laptoase mamelonare sunt rar intalnite la barbati sau femei care nu au avut o sarcina, dar, daca acestea apar exista probabilitatea sa fie provocate de... [continuare]

Leziuni distrofice si precanceroase ale sanului

Din Articole

Generalitati In ultimul tratat de patologie a sanului (Rosen, 2001) este discutat doar termenul clasic de mastoza fibrochistica care este explicat ca o hiperplazie (tipica sau atipica) a epiteliului ductal si lobular in contextul unei modificari fibro-chistice a tesutului mamar. In cazul in care este vorba de hiperplazie atipica, procesul proliferativ respectiv este definit ca o stare precanceroasa; carcinomul este tratat la neoplazii maligne, nu la stari precanceroase; este recunoscuta existenta unor stari border-line (de limita) intre hiperplazia atipica si carcinomul in situ. Hiperplazia reprezinta cresterea numarului de celule epiteliale ductale sau lobulare, celule care pot sau nu sa prezinte atipii si pierderea de ansamblu a orientarii apico-bazale. Cea ma frecventa este hiperplazia ductala fara atipii; daca procesul este marcat este denumit hiperplazie florida sau papilomatoza. Toate modificarile proliferative ale tesutului mamar au un risc crescut pentru dezvoltarea... [continuare]

Ce trebuie sa stim despre scurgerile mamelonare?

Din Articole

Generalitati Scurgerile mamelonare reprezinta orice tip de secretie care are loc prin mamelon. Acestea pot aparea fie spontan, fie la compresie. Scurgerile mamelonare sunt frecvente la varsta fertila, chiar si in absenta unei sarcini sau a alaptarii. De obicei, nu semnaleaza o afectiune grava, insa pot fi si un semn al cancerului de san. O secretie cu aspect laptos, verzui sau purulent, prezenta la ambii sani si care apare doar la compresie are de obicei o etiologie benigna. Atunci cand secretia mamelonara este apoasa, maronie sau cu sange, apare dintr-un singur duct mamelonar si este spontana, necesita investigatii amanuntite, intrucat poate indica afectiuni mai grave. Tipuri si simptome Scurgerile mamelonare pot avea culori diferite. Acestea pot oferi indicii despre cauza care le produce. Astfel: Culoare alba, neclara, galbuie sau purulenta : o infectie a sanului sau mamelonului. Culoare verzuie : chisturi. Culoare maro sau laptoasa : ectazia ductelor mamare. Fara culoare,... [continuare]

Am fost diagnosticata cu cancer la san

Din Comunitate

Am fost diagnosticata cu cancer la san si am fost programata pentru operatie, nu exista alta varianta? [continuare]

Secretie maronie la sin

Din Comunitate

cam cu doi ani in urma a aparut o scurgere maronie la sanul drept , la inceput mai mult in timpul menstruatiei dar acum oam aproape zilmic si ainceput sa madoara . am facut eco mamar la dr. lesaru de doua ori si mi sa spus ca am un canal cu probleme si papiloanele de pe acest canal sunt foarte inflamate . am facut examen patologic la fundeni si mi sa spus ca secretia nu e denatura canceroasa .mi sau recomandat antiinflamatoare dar nu au avut nici un efect . cum as putea trata aceasta afectiune ? va multumesc. [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Clinicile Ritmico
Cardiologie, , Diabet zaharat nutritie si boli metabolice 0040219966
Focsani, Bulevardul Unirii 45
Centrul Medical Panduri
Cardiologie, Analize medicale, Alergologie si imunologie clinica, , Geriatrie si gerontologie 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De...
Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica
Cardiologie, Medicina interna, , Radiologie 0724009544
Bucuresti, Strada Cosminului, Nr.13, Sector2, București
Sante Vera-Med
Cardiologie, Orl, 723263950
Bucuresti, Str Smaranda Braescu 47A Bloc T1 Apt 4 Interfon 4OK Nivel 0
Evomed
Cardiologie, , Analize medicale, Urologie 0740077337
Bucuresti, Str. Cezar Bolliac, Nr 21B
Clinica SPERANȚA Craiova
Cardiologie, Ingrijire la domiciliu, Endocrinologie, Ecografie, 0771493887
Craiova, Strada Infratirii Nr 16
Centrul Medical Profilaxia
Chirurgie vasculara, Cardiologie, Psihologie, Psihiatrie, Pneumologie 0727165206
Timisoara, Str. Drubeta Nr.97
Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES
Cardiologie, Cardiologie interventionala, Radiologie interventionala, Medicina interna, Kinetoterapie 40319300
Bucuresti, Str. Tony Bulandra Nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului...
Medici
medic specialist Popa Radu - Clinica SPERANȚA Craiova
Cardiologie 0771493887
Craiova, Strada Infratirii Nr 16
medic primar Andronescu Anna-Maria - Evomed
Medicina interna 0740077337
Bucuresti, Str. Cezar Bolliac, Nr 21B
Servicii si oferte medicale
HOLTER ECG & HOLTER TA - Evomed
HOLTER 24 ORE ECG HOLTER 24 ORE TA (TENSIUNE ARTERIALA) Vezi detalii
Pagina 1 din 1 (16 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter