despre glucoza

Diabetul si glucoza din sange

Categoria: Articole

Generalitati Organismul transforma in glucoza alimentele pe care le consumam. Glucoza este transportata de sange la celula. Acestea o folosesc pentru energie. Pentru a patrunde in interiorul celulelor, glucoza are nevoie de insulina. La persoanele cu diabet, insulina reprezinta o problema. Cateodata nu exista (exemplul Diabetului de tip I), altadata exista, dar organismul are probleme in utilizarea ei, sau, in alte cazuri, nu este in cantitati suficiente (cazul Diabetului de tip II). Cand insulina nu este capabila sa-si faca treaba, glucoza nu poate sa intre in celule si se aduna in sange. Cantitatea de glucoza din sange, reprezinta nivelul de glucoza al fiecarui individ. O cantitate prea mare de glucoza in sange duce la Hiperglicemie, iar o cantitate prea mica, are ca rezultat Hipoglicemia. Pentru ca organismul sa [continuare]

Toleranta alterata la glucoza (prediabetul)

Categoria: Articole

Generalitati Prediabetul (toleranta alterata la glucoza, TAG) se caracterizeaza prin valori crescute ale zaharului (glicemiei) din sange, dar nu suficient de mari pentru a defini diabetul. La persoanele cu toleranta alterata la glucoza riscul de a evolua spre diabet in urmatorii ani este crescut. Majoritatea bolnavilor cu diabet zaharat de tip 2 prezinta un debut al bolii prin alterarea tolerantei la glucoza. Cauze Prediabetul apare cand organismul raspunde inadecvat la secretia de insulina, neputand mentine nivelul glicemiei sanguine in limite normale. Glicemia este mai mare decat limita superioara admisa dar nu suficient de crescuta pentru a defini diabetul. Alimentele ingerate sunt transportate in sange sub forma de zahar (glucoza) catre toate celulele organismului care o utilizeaza pentru producerea de energie. In mod normal, pancreasul secreta o cantitate suficienta de insulina, care stimuleaza intrarea glucozei in celule. In cazul in care celulele organismului nu... [continuare]

Totul despre foame si infometare

Categoria: Articole

Generalitati Un om cu adevarat infometat ar manca orice, de la hainele de pe el pana la... cel mai bun prieten. Afla si alte lucruri despre infometare si efectele ei. „Mi-e foame” este una din replicile pe care le auzim sau le rostim zilnic. De fapt, intr-o lume in care a obtine mancare inseamna un drum pana la frigider sau cel mult pana la supermarket, putini stiu ce este foamea adevarata, aceea care te-ar aduce in stare sa mananci orice sau sa colectionezi poze cu mancare. Ce pot manca oamenii cu adevarat infometati Un sofer care a ramas captiv timp de o luna in masina lui inghitita de o avalansa a supravietuit pentru ca si-a mancat hainele. A inceput cu pantofii de piele, apoi a trecut la sosetele si caciula de lana, mestecandu-le bine, iar la final a mancat si tricoul din bumbac. El a spus ca s-a inspirat din povestea „omului care si-a mancat cizmele”, un explorator american din anii 1800 care, in cursul unei expeditii a devenit atat de infometat incat a... [continuare]

Mituri despre diabetul zaharat

Categoria: Articole

Generalitati Este important sa aflati cat mai multe informatii despre diabetul zaharat, astfel incat sa va puteti ajuta atat pe dumneavoastra, cat si pe cei apropiati, in cazul in care dumneavoastra sau familia sufera de diabet. Acest lucru inseamna sa incercati sa descoperiti si sa asimilati cat mai multe detalii corecte despre aceasta conditie. Desi internetul va poate oferi multe indicatii despre modul de diagnosticare, factorii de risc, simptomele si tratamentul diabetului zaharat, informatiile din mediul online nu sunt intotdeauna corecte. Datele care nu sunt interpretate adecvat, care sunt inexacte sau care induc in eroare, pot fi mai degraba daunatoare pentru persoanele cu diabet zaharat. Chiar si cei care sunt bine intentionati va pot furniza informatii false. Consumul de zahar cauzeaza diabet Diabetul zaharat de tip 1 este cauzat de distrugerea celulelor producatoare de insulina ale pancreasului si nu are legatura cu consumul de zahar. Diabetul de tip 2 rezulta din... [continuare]

Informatii surprinzatoare despre mere

Categoria: Articole

Generalitati Merele sunt printre cele mai consumate fructe in intreaga lume. Proprietatile merelor au fost discutate si studiate indelung, inca din timpuri stravechi. Majoritatea oamenilor cunoaste acum beneficiile pentru sanatate ale acestui fruct minunat. In ciuda acestor fapte, merele pot inca surprinde. Iata cateva lucruri pe care s-ar putea sa nu le stiti despre mere. Cum pot influenta merele sanatatea in mod pozitiv - Regleaza nivelul de zahar din organism. Fitonutrientii din mere pot ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange. Cercetarile recente arata ca polifenolii din mere previn fluctuatiile bruste ale valorilor de zahar din sange. Acest lucru este posibil datorita proprietatii quercetinei - un flavonoid gasit in mere - de a inhiba anumite enzime care afecteaza nivelul de glucoza din sange, cum ar fi alfa-amilaza si alfa-glucozidaza. In plus, polifenolii din mere pot reduce absorbtia de glucoza din tractul digestiv. Toate aceste procese declansate de... [continuare]

8 secrete uimitoare despre zahar

Categoria: Articole

Generalitati Exista inca multe secrete nestiute despre zahar, un ingredient adaugat in numeroase produse procesate consumate la scara larga de populatia globului. Zaharul este o sursa extrem de bogata in calorii si deficitara in nutrienti, al carui consum in cantitati mari contribuie la cresterea in greutate, dar si la dezvoltarea de boli grave, precum obezitatea, diabetul de tip 2 sau afectiunile cardiace. Statisticile oficiale arata ca doza zilnica recomandata de zahar (37 de grame pentru barbati si 25 de grame pentru femei) este depasita in dieta omului modern, ceea ce explica fenomenul cresterii in greutate constante a copiilor si adultilor de pretutindeni. Informatii utile despre consumul de zahar Consumul de zahar a devenit o problema generala de cand aproape toate alimentele, pana si cele care nu sunt dulci, au inceput sa contina acest ingredient controversat, sub diverse forme. In afara efectelor sale nocive directe asupra starii de sanatate (ingrasare si... [continuare]

Diabetul si glucoza din sange

Categoria: Comunitate

Salut, eu am 14 ani, sunt bolnava de diabet de tipul I de un an jumate.... nu stiu ce sa fac, am niste probleme care nu le pot rezolva, glucoza in singe este foarte mare de peste 10 mmol si de timp aproximativ de o luna... eu impreuna cu mama nu putem sa alegem doza normala de insulina (protofan), dar indocrinologul nu poate face nimic... ajutati va rog... [continuare]

Test de toleranta la glucoza\\

Categoria: Comunitate

buna ziua am facut un test de toleranta la glucoza, sunt insarcinata in 27 sapt glicemie bazala=77 am baut 100 gr glucoza dizolvata in 250 ml apa la 30 min=127 la 60=130 la120=130 e vreo problema ca valorile sunt asa si nu au scazut???? [continuare]

Glucoza 50% renaudin, solutie injectabila

Categoria: Medicamente

Pentru moment nu exista detalii despre acest medicament! [continuare]

Glucoze 5

Categoria: Medicamente

Pentru moment nu exista detalii despre acest medicament! [continuare]

Adevarul despre grasimea abdominala

Categoria: Articole

Cea mai buna cale de a scapa de grasimea suplimentara! Un abdomen plat este visul oricarui adult. Persoanele de varsta medie care fie au fost insarcinate, fie s-au indulcit cu prea multa mancare sau cu o bere in plus, acum trebuie sa dea jos cateva kilograme, in special la nivelul abdomenului. Care este cea mai buna metoda de a scapa de grasimea abdominala? Este asa de simpul, doar prin adaugarea anumitor alimente in dieta sau practicarea anumitor exercitii fizice? Vom vedea in continuare sfatul expertilor. Raspunsul pentru un abdomen plat Expertii spun ca nu exista niciun motiv de disperare, oricine poate scapa de kilogramele in plus, dar ca nu exista o formula secreta pentru asta. Nu exista niciun medicament, nici o dieta speciala, nici un aliment specific sau tip de exercitiu fizic care are ca tinta grasimea abdominala. Dar vestea buna este ca grasimea abdominala este primul tip de grasime care se pierde cand persoana slabeste. Indiferent daca persoana are forma unui... [continuare]

Totul despre carbohidrati sau glucide

Categoria: Articole

Definitie Carbohidratii sau glucidele (zaharurile) sunt substante nutritive indispensabile si esentiale pentru functionarea normala a organismului uman. Acestia sunt prezenti in natura sub diverse forme: • carbohidrati simpli alcatuiti din: - zaharuri care contin o singura molecula (glucoza, fructoza si galactoza), asimilate cu rapiditate de organism; - zaharuri care contin doua molecule, cele mai cunoscute sunt zaharul alb rafinat fabricat din trestie sau sfecla de zahar (fructoza si glucoza). Lactoza este zaharul care se gaseste in lapte si maltoza. • carbohidratii complecsi sunt forma preferata de combustibil a organismului, sunt stocati in muschi si se descompun mai incet decat glucidele simple si sunt constituiti dintr-un lant relativ lung de molecule de glucoza: - amidonul face parte din compozitia legumelor radacinoase si a tuberculilor; - glicogenul este o forma sub care glucoza este depozitate in organism, cu o compozitie asemanatoare amidonului; - fibrele... [continuare]

Esentialul despre dializa peritoneala

Categoria: Articole

Definitie Dializa peritoneala este o modalitate foarte eficienta de a inlatura produsi toxici si metaboliti din organism, in conditiile in care aceste functii nu mai pot fi indeplinite de catre rinichi. Rinichii devin incapabili sa exercite astfel de roluri (vitale in economia organismului) cand sufera de boli cronice, precum insuficienta renala cronica, boala renala terminala sau cand se confrunta cu o afectiune de tipul insuficientei renale acute. Intr-o astfel de situatie rolul lor de eliminare este preluat doar temporar de dializa peritoneala, pana cand functia este restabilita. Aceasta procedura foloseste peritoneul pe post de membrana de filtrare, de-a lungul careia fluidele si substantele dizolvate (uree, creatinina, glucoza, albumina, electroliti) sunt filtrate din sange si astfel nivelul electrolitilor este readus la normal. Fluidul este introdus printr-un tub montat permanent in abdomen si este eliminat apoi in fiecare noapte in timp ce pacientul doarme (in cadrul... [continuare]

10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet

Categoria: Articole

Generalitati Este foarte posibil sa fi auzit ca bolnavii de diabet trebuie sa tina o dieta alimentara stricta si extrem de complicata care necesita o atentie deosebita, ca diabeticii nu au voie sa manance dulciuri sau daca mancati foarte multe dulciuri puteti face diabet. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. In cele ce urmeaza va vom prezenta ce este adevarat si ce este fals in ceea ce priveste dieta alimentara a bolnavilor de diabet zaharat. Mitul 1. Daca mancati prea multe dulciuri faceti diabet In realitate cauzele care conduc la aparitia diabetului zaharat nu sunt pe deplin cunoscute; un lucru este insa sigur: alimentatia bogata in dulciuri nu cauzeaza diabet. Diabetul zaharat apare atunci cand se strica acel echilibru fin intre cantitatea de dulciuri ingerata si abilitatea organismului de a transforma aceste alimente in energie. Ce se intampla in organismul uman cand apare diabetul zaharat? Organismul uman transforma cea mai mare parte a dulciurilor din... [continuare]

Adevarul despre paine

Categoria: Articole

Generalitati Painea este un aliment de baza, pe care il consuma zilnic oamenii din intreaga lume. Painea este folosita la fiecare masa, in diverse feluri. La micul dejun painea se mananca prajita, face parte din sandwichuri si se serveste la pranz alaturi de diverse preparate culinare. De-a lungul timpului, painea a fost o sursa principala de hrana. Cu toate acestea, putini oameni stiu ce contine painea sau ce produse de panificatie trebuie sa aleaga pentru o sanatate si nutritie optima. Multe produse de panificatie care sunt promovate ca fiind naturale sau sanatoase contin ingrediente si aditivi care pot fi daunatori pentru sanatatea unei persoane. Cei mai multi oameni consuma aceste produse fara sa citeasca informatiile nutritionale sau ingredientele de pe eticheta acestora. Prin consumul excesiv de produse de panificatie, in lipsa altor produse alimentare, organismul este privat de multe vitamine si minerale, inclusiv fier si acid folic. Painea si kilogramele in... [continuare]

Ce trebuie sa stiti despre bolile de inima, sodiu si zahar

Categoria: Articole

Generalitati Desi multe alimente sunt bogate in zahar, grasimi sau sare si au de multe ori un gust bun, nu toate sunt benefice pentru sanatate. Riscul de a dezvolta boli de inima se poate mari din cauza alimentelor pe care le consumati. Grasimilor (in special celor saturate si trans) li se acorda importanta, in lupta impotriva bolilor de inima, dar si sarea si zaharul joaca roluri esentiale in dezvoltarea acestor conditii. Desi este mai putin analizat, sodiul afecteaza starea de sanatate a multor persoane. Acesta poate creste tensiunea arteriala. Chiar si zaharul are efecte negative asupra sanatatii. In cazul celor care mananca multe dulciuri exista probabilitatea dezvoltarii diabetului zaharat. In timp, atat diabetul zaharat, cat si hipertensiunea arteriala ar putea duce la slabirea inimii si a unui risc crescut de aparitie a bolilor de inima. Alimentele procesate sunt o sursa majora de grasimi, zahar si sare. Acordarea unei atentii sporite achizitionarii alimentelor si... [continuare]

Adevarul despre zahar

Categoria: Articole

Generalitati Zaharul a dobandit in ultimii ani o imagine negativa, deoarece consumul acestui aliment s-a dovedit a fi unul dintre factorii declansatori ai unor boli, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea, probemele dentare, tulburarile de somn, bolile cardiovasculare si cancerul. In plus, o cantitate prea mare de zahar accelereaza procesul imbatranirii. Zaharul rafinat este o substanta rezultata in urma procesarii industriale a zaharului prezent in trestia de zahar sau sfecla de zahar. Acesta este rafinat cu ajutorul unor substante chimice, cum ar fi dioxidul de sulf, acidul fosforic, hidroxidul de calciu si carbunele activ si, este deposedat de nutrientii naturali de care dispunea initial, la fel si de vitaminele, mineralele, proteinele si enzimele pe care le contine in mod natural. Interesant este ca zaharul brut, despre care cei mai multi dintre oameni cred ca este natural, este zahar prelucrat. Efectele negative ale zaharului pentru sanatate - Consumul de zahar da... [continuare]

Adevarul despre dependenta de zahar

Categoria: Articole

Generalitati Dependenta de zahar este o sintagma care defineste lipsa de autocontrol in fata consumului de alimente dulci in mod regulat. Foarte multe persoane spun ca nu trai fara ciocolata, ceea ce a dat nastere unei credinte populare ca dependenta de deserturi este, de fapt, o realitate. Expertii in sanatatate sustin ca zaharul declanseaza secretia cerebrala a hormonilor fericirii intr-o maniera similara cu cea a substantelor stupefiante. Chiar daca impactul zaharului asupra creierului nu are aceeasi anvergura precum cea al heroinei, de pilda, acesta poate sa modifice reactiile chimice care se petrec la nivel cerebral. Impactul zaharului asupra creierului Zaharul actioneaza ca un combustibil pentru celulele creierului, insa atunci cand este consumat in exces, el poate sa afecteze in mod negativ partile cerebrale care controleaza apetitul alimentar. Impactul zaharului asupra creierului s-a dovedit a fi destul de mare, in cadrul experimentelor stiintifice dedicate acestui... [continuare]

Totul despre proteine

Categoria: Articole

Generalitati Proteinele sunt macronutrienti esentiali pentru o serie intreaga de procese fiziologice, avand un rol central in sinteza si mentinerea echilibrului musculaturii, enzimelor, hormonilor, oaselor, cartilajelor, parului si pielii. Tot proteinele contribuie la instalarea senzatiei de satietate si actioneaza ca un combustibil suplimentar pentru organism in productia de energie, alaturi de carbohidrati si grasimi. Prin urmare, acesti nutrienti sunt o parte importanta pentru orice nutritie echilibrata, daca aportul lor zilnic este unul bine dozat. Din ce sunt constituite proteinele Din punct de vedere biochimic, proteinele sunt molecule organice constituite din aminoacizi interconectati prin legaturi chimice, astfel incat sa creeze structuri tridimensionale care sunt foarte importante pentru functionarea organismului. Exista doua categorii principale de aminoacizi in corpul uman aminoacizii esentiali (pe care organismul nu ii poate produce si pe care ii preia din... [continuare]

adevarul despre schimbarile de dispozitie

Categoria: Articole

Generalitati Schimbarile de dispozitie, transformari bruste ale starii de spirit din diverse cauze, sunt dificil de interpretat atat de persoana care le experimenteaza, cat si de cei din jur. Bucuria, intristarea si alte emotii care se nasc in mod natural din diversele circumstante existentiale ofera directie si sens vietii, insa devin o problema atunci cand nu mai pot fi controlate. De vreme ce schimbarile de dispozitie nu produc simptome fizice, ele sunt inconjurate de numeroase mituri si interpretari gresite. Aflati adevarul din spatele unor prejudecati comune legate de schimbarile de dispozitie! Cauzele schimbarilor de dispozitie Oscilatiile starii de spirit pot fi minore si inofensive (produse de ocurentele zilnice si trecute de regula cu vederea), insa pot totodata sa anunte existenta unor tulburari mentale, precum psihoza maniaco-depresiva, depresia maniacala, ciclotimia sau tulburarea de personalitate borderline. Tot schimbarile de dispozitie pot fi influentate... [continuare]

Despre dot

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Am 24 de ani si am fost diagnosticat acum 2 luni cu TBC pulmonar. Timp de doua luni am fost la medicul de familie zilnic ,ca sa imi iau doza de medicamente (am urmat DOT). Insa de pe 1 octombrie desi intru in faza 3/7 nu mai pot ajunge la medic sa imi iau pastilele acolo, pentru ca incep facultatea si programul medicului coincide cu orarul de la facultate. Mentionez ca sunt un caz nou si urmez prima linie de tratament. Sunt la Universitate,la zi, la buget si sa lipsesc e exclus pentru ca o absenta la un seminar inseamna automat ca nu pot intra la examenul disciplinei respective. Stau si in Ilfov la 1 ora si ceva de facultate si sa fug de la cursuri la medic e contraproductiv. Problema mea este ca am fost la medicul de la Dispensarul Tbc Ilfov la care sunt repartizat si doamna doctor refuza sa imi dea acceptul ca med. de familie sa imi dea medicamentele acasa. I-am explicat situatia dar dansa refuza sa ma inteleaga. Mi-a zis ca ori ma duc sa imi iau medicamentele in... [continuare]

Despre diabet

Categoria: Comunitate

buna , am 17 ani si am fost la analize si mi-a iesit 75 la diabet , doctorii zic ca nu am nimic , dar totusi mie sete tot timpu , am pielea uscata , am apetitu mare , privire incetosata , somnolenta ,stari de slabiciune si oboseala , dureri de cap , dureri de picioare , si is destul de stresata . ....am uitat sa mentionez ca tatal meu ae diabet de tip 2 . ca sa fac , cand imi mai fac analize sa cer pentru diabet . chiar nu mai stiu ce sa fac , ca nu m-ai inteleg de ce am stariile acestea [continuare]

13 modalitati rapide de autoevaluare a sanatatii

Categoria: Articole

Investigatii simple pentru evaluarea sanatatii organismului Chiar daca o persoana merge anual la consult medical fizic si isi face analize de sange, nu poate depista intotdeauna potentialele probleme de sanatate. De fapt, anumite teste rapide pentru evaluarea sanatatii (cum ar fi masurarea taliei, analizarea fruntii si chiar a zonei de sub pleoape) pot oferi mai multe informatii despre sanatatea fizica a unui individ. Modalitatile rapide de autoevaluare sunt utile nu doar pentru depistarea anumitor probleme de sanatate, ci ar putea atentiona o persoana de necesitatea schimbarii obiceiurilor de zi cu zi. Printre acestea se enumera: 1. Testarea flexibilitatii - Un astfel de test ar fi urmatorul: stand in picioare, aplecati-va si incercati sa atingeti degetele de la picioare. Daca puteti sa ajungeti cu usurinta la degetul mare de la picior, sunteti foarte flexibil. In cazul in care mainile ajung doar pana la glezna sau fluierul piciorului, trebuie sa exersati zilnic pentru... [continuare]

Diagnosticul pet/ct in examinarea bolilor neoplazice

Categoria: Articole

Generalitati Baza luptei impotriva bolilor canceroase este diagnosticul precis si timpuriu. Cu dezvoltarea rapida a tehnicii si imaginistica medicala a devenit tot mai precisa. Astazi sunt detectabile si tumori chiar de cativa milimetri, astfel diferite boli canceroase pot fi tratate tot mai eficient, prin terapii tinta. Cu examinarea PET/CT efectuate la Centrul Pozitron-Dignosztika PET/CT, se ofera informatii corespunzatoare pacientilor despre starea lor de sanatate. Ce este PET/CT? PET/CT inseamna aplicarea in acelasi timp a doua metode de examinare. Cu ajutorul CT pot fi identificate modificarile patologice, anatomice si structurale ale organelor. Sa folosim o analogie, CT-ul in sine ofera atatea informatii despre tumoare, ca si cum omul vede o figura in intuneric. stim ca este acolo, dar nu stim ce este.Cu ajutorul tomografiei cu emisie de pozitroni (PET), devine vizibil metabolismul tesuturilor examinate. In cursul examinarii PET, cel mai des este administrata molecula... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la femeile cu diabet zaharat gestational

Categoria: Articole

Generalitati Masurarea carbohidratilor este cea mai buna metoda pentru planificarea meselor la o persoana cu diabet zaharat gestational. Masurarea carbohidratilor ajuta la calcularea cantitatii de zahar si alte glucide (carbohidrati) din mancare, ceea ce este foarte important pentru ca acestia influenteaza glicemia mai mult decat alte substante nutritive. Masurarea carbohidratilor ajuta persoanele sa determine cantitatea de zahar si de carbohidrati (glucoza) din alimentele consumate, astfel incat carbohidratii sa fie distribuiti pe durata intregii zile pentru a preveni cresterea glicemiei postprandial. Testarea glicemiei se recomanda sa fie facuta si dupa mese pentru a vedea influenta diferitelor alimente ce contin carbohidrati asupra nivelului glicemiei. Masurarea carbohidratilor este metoda recomandata pentru planificarea meselor la o persoana cu diabet zaharat gestational. Masurarea carbohidratilor inseamna insumarea cantitatii de carbohidrati din alimente si... [continuare]

Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat non-insulino-dependent (dz tip 2)

Categoria: Articole

Generalitati Masurarea carbohidratilor reprezinta indemanarea pacientilor cu diabet zaharat tip II de a-si planifica dieta si controla nivelul glicemiei. Aceasta metoda ajuta persoanele sa determine cantitatea de zahar si de carbohidrati (glucoza) din alimentele consumate, astfel incat carbohidratii sa fie distribuiti pe durata intregii zile pentru a preveni cresterea glicemiei postprandial. Masurarea carbohidratilor ofera flexibilitate persoanelor in consumarea alimentelor si incredere privind autocontrolul diabetului. Alimente bogate in carbohidrati Alimentele bogate in carbohidrati sunt: - fructe si legume - lapte si iaurt - fainoase (ca de exemplu paine, cereale si legume cum ar fi cartofii si porumbul) - dulciuri (cum ar fi bomboane sau prajituri). Alimentele care au in compozitie zahar, au de obicei, pe portie o cantitate de carbohidrati mai mare decat alimentele care au in compozitie amidon (fainoasele). Contrar informatiilor vehiculate, persoanele... [continuare]

Iaurtul

Categoria: Articole

Istoric Este gustos, sanatos, perfect pentru diete si necesar pentru o alimentatie echilibrata. Se pare ca a luat nastere dintr-o eroare: din laptele tinut pe vremea aceea intr-un burduf de piele si uitat afara la caldura. Este posibil ca denumirea de iaurt sa derive din cuvantul de origine turca yogur. Despre nasterea iaurtului nu se stie nimic sigur. Grecii si romanii aminteau deja in scrierile lor despre iaurt. La fel si analele de la curtea lui Francisc I al Frantei. In India era un aliment cu mare succes. Si totusi cel care a adus “faima” iaurtului este microbiologul rus Ilia Ilici Mecinicov, cercetator la Institutul Pasteur, primul care a studiat iaurtul in conditii de laborator. De ce? Pentru a vedea secretul longevitatii populatiei bulgare, mare consumatoare de iaurt. A fost primul care a izolat Lactobacillus bulgaricus, una dintre bac [continuare]

Sedentarismul - efecte asupra sanatatii

Categoria: Articole

Generalitati Stim ca toti ar trebui sa facem exercitii fizice si sa urmam o dieta adecvata pentru a ne mentine sanatosi. Cu toate acestea, rareori facem aceste lucruri. Preferam stilul de viata sedentar deoarece nu ne obliga sa facem prea multe lucruri. Este mai placut sa petrecem timpul in fata televizorului sau a computerului si, de parca nu era suficient, rontaim si servim fel si fel de gustari, care numai sanatoase nu sunt. Tehnologia moderna ne-a usurat viata: nu trebuie sa ne deplasam prea mult ca sa discutam cu o persoana, trebuie doar sa o contactam, nu trebuie sa muncim prea mult, pentru ca utilajele sau computerele o fac in locul nostru. Nici macar nu trebuie sa obtinem mancarea prin modalitati naturale, pentru ca putem comanda sau putem consuma hrana deja procesata. Aceasta este o problema a societatii moderne, intalnita nu doar la adulti ci si la copii. Ce este stilul de viata sedentar? Stilul de viata sedentar este un mod de viata in care o persoana nu se... [continuare]

Dieta versus exercitii fizice

Categoria: Articole

Generalitati Intr-o lume perfecta, toata lumea ar face exercitiile fizice potrivite si ar manca exact ce trebuie, in mod constant. Dar acest lucru nu este posibil intotdeauna. Care este parerea expertilor despre aceste lucruri, ce conteaza cu adevarat pentru a pierde in greutate, pentru mentinerea unei stari optime de sanatate si pentru cresterea imunitatii: dieta sau activitatea fizica? Dieta versus sport: pierderea in greutate Reducerea numarului de kilograme Pro: Dieta Motivul: Cercetarile au demonstrat ca scaderea numarului de calorii este calea cea mai directa catre purtarea unei rochii cu cateva numere mai mici. Este mult mai usor ca dieta zilnica sa contina cu 500 de calorii mai putin, decat sa se arda acelasi numar de calorii prin intermediul activitatii fizice. Cu toate acestea, atat dieta cat si exercitiile fizice sunt esentiale pentru mentinerea si reducerea numarului de kilograme. Scaderea in greutate ca urmare a dietei Micsorarea numarului de... [continuare]

Mai multe femei din arad se simt rau dupa ce ar fi participat la teste pentru un medicament nou

Categoria: Diverse

Autoritatile sanitare din Arad incearca se identifice o clinica din municipiu unde mai multe femei ar fi participat la teste pentru un medicament nou, produs de o companie de profil, dupa ce mai multe persoane au spus ca se simt rau dupa ce au acceptat sa participe la aceste teste. [continuare]

Pagina 1 din 8 (212 rezultate)