creierul de porc

Carnea de porc: beneficii si riscuri

Categoria: Articole

Generalitati Carnea de porc a devenit in ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare. Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa specialistii avertizeaza ca aceasta optiune culinara solicita precautii speciale: carnea de porc poate dauna starii de sanatate sau poate provoca chiar deces. Asadar, care este realitatea? Este carnea de porc unul dintre alimentele de care trebuie sa ne ferim? Beneficiile nutritive Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine. Reprezinta de asemenea o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina . Valori nutritive ... [continuare]

Prea multe grasimi saturate pot fi daunatoare pentru creier

Categoria: Articole

Generalitati Consumul de mezeluri si grasimi poate fi la fel de nociv pentru creier cum este si pentru inima. In urma studiilor s-a confirmat legatura dintre grasimile saturate nesanatoase pentru inima si agravarea rezultatelor testelor congnitive la femeile mai in varsta. De fapt, o dieta bogata in grasimi saturate pare sa accelereze declinul mental cu 5-6 ani comparativ cu o dieta saraca in aceste tipuri de grasimi. Rolul nociv al grasimilor saturate Cercetatorii au analizat timp de patru ani un grup de femei pentru a constata care ar putea fi cauza unui eventual declin mental. S-a descoperit ca la femeile care au consumat grasimi saturate exista o probabilitate cu 60-70% sa se inregistreze declinul mental, comparativ cu cele care au consumat mai putine grasimi saturate. Alimentele bogate in grasimi saturate, carne de vita, carne grasa de porc, carne de pasare consumata cu piele, unt, lapte integral si branza cu un continut ridicat de grasime sunt principalii... [continuare]

Daca mai am vreo snsa de viata normala

Categoria: Comunitate

buna ziua ,ma numesc Gherban Cornelia am 48 de ani in urma cu 2 ani am inceput sa fiu dezechilibrata la mers dupa aceea in timp sa mai agravat si acum nu mai pot merge singura si am probleme de vorbire (parca ceva ma stringe de limba si nu mai pot pronunta bine cuvintele in special cele cu litera R) am fost diagnosticata de catre doctori cu o atrofiere a creierului mic adica pe intelesu meu mia spus ca mi se usuca creierul si ca nu exista nici un tratament si in momentu de fata nu miau dat nimic nici macar pentru oprirea boli va rog pe dv sa-mi spune-ti daca mai am vreo sansa va multumesc si va doresc o zi buna [continuare]

Adevaruri despre poftele alimentare

Categoria: Articole

Generalitati Daca va este pofta sa manacti o bucata mare de paine pufoasa si calda nu inseamna ca organismul dvs. duce lipsa de cereale. Poftele alimentare nu prea au multe in comun cu nevoia de substante nutritive, dar a exista o legatura intre substantele chimice de la nivelul creierului care declanseaza senzatia placere si recompensa. Poftele pot fi asociate cu textura (crocant, cremos) sau gustul (dulce, sarat), dar toate au ceva in comun: excesul de alimente care poate sabota dieta dvs. Inghetata Oamenii care au pofte tind sa aiba indici de masa corporala mai mari - nici o surpriza, deoarece alimentele care ingrasa sunt adesea obiect al dorintei alimentare. Combinatia dintre textura cremoasa, gustul dulce si senzatia racoritoare pe care o ofera, transforma inghetata intr-un produs irezistibil, dar si costisitor in termeni de calorii. O portie normala de inghetata de vanilie are 230 de calorii. Recomandari: o jumatate de ceasca de inghetata din suc de... [continuare]

Teniaza

Categoria: Articole

Generalitati Teniaza este o parazitoza determinata de infectarea organismului uman cu Taenia saginata sau Taenia solium. Epidemiologie Teniaza apare in urma consumului de carne infestata cu parazit, carne ce nu a fost suficient de bine preparata termic. Incriminata este carnea de vita (in infectiile cu Taenia saginata) si carnea de porc (infectata cu Taenia solium). Carnea este infectata cu parazitul in stadiul de larva (forma imatura a teniei este cisticercul). Cisticercii se localizeaza in special in tesutul muscular striat, cord, dar si in sistemul nervos central si ochi, unde isi pot definitiva maturarea. In cazul in care se consuma accidental carne infectata, cisticercii sunt capabili sa dea nastere viitoarei tenii. In general, in organismul gazdei supravietuieste o singura tenie. Aceasta poate rezista chiar si 20 de ani si poate ajunge la 3-5 metri in lungime. Corpul teniei este alcatuit din mai multe segmente numite proglote, fiecare capabila sa produca oua.... [continuare]

Anxietatea si alimentatia

Categoria: Articole

Generalitati Anxietatea si atacurile de panica pot fi declansate de situatii specifice, de tulburari psihice sau de alimentatie. Anumite produse alimentare sunt cunoscute pentru efectul relaxant pe care il au asupra creierului, iar altele pentru faptul ca pot induce anxietate sau nervozitate. Exista o serie de alimente sau aditivi alimentari care determina cresterea nervozitatii, hiperactivitate, intensifica ritmul cardiac si pot declansa anxietatea. Ce este anxietatea? Persoanele care sufera de aceasta stare de spirit sunt ingrijorate, nelinistite, nervoase si tematoare. Anxietatea se manifesta mai ales atunci cand un individ a trait o situatie infricosatoare sau neplacuta. Cu toate acesta, afectiunea poate fi si parte a unor tulburari psihice (tulburarile de anxietate si de stres post-traumatic, etc.). Cand o persoana se simte coplesita si nelinistita fara nici un motiv aparent, este posibil sa sufere de tulburari de anxietate. Alimentele si anxietatea [continuare]

Dieta anti-anxietate

Categoria: Articole

Generalitati Anxietatea este o conditie pe care cei mai multi dintre oameni o intalnesc la un moment dat, pe parcursul vietii lor. Stresul declanseaza deseori aceasta problema de sanatate. Anxietatea cronica poate indica o tulburare de anxietate, tratabila cu medicatie si psihoterapie. Dieta ajuta in general la ameliorarea anxietatii pe termen scurt sau lung. Organismul raspunde la substantele din alimentele pe care le consumati, substante care pot influenta activitatea creierului si starea dumneavoastra de spirit. O dieta sanatoasa va poate oferi o conditie fizica buna care ajuta la prevenirea anxietatii. Studiile au aratat ca anumite alimente ii pot face pe oameni sa se simta mai relaxati, in timp ce altele pot actiona ca stimulente - cel putin temporar. Daca sunteti stresati, experimentati anxietate sau panica, poate este timpul sa faceti unele modificari in dieta dumneavoastra, pentru a ameliora simptomele. Curcanul si alimentele bogate in triptofan Unii cercetatori... [continuare]

Asa zisa distonie neurovegetativa

Categoria: Comunitate

Buna, Ma numesc Adrian. Am 27 de ani. Problema mea a inceput in urma cu 3 ani cand am inceput sa am scaune cu legume nedigerate, de multe ori lichide, cateodata deschse la culoare, urat mirositoare cateodata normale. Apoi au aparut to felul de alte simptome : tiuit in cap (asa il percep), lipsa de aer, plapitatii, extrasistole, tahicardie, dureri musculare, tremor, intepaturi, senzatie de discomfort in piept, insomnii, oboseala continua, amorteli, ameteli, greatan senzatie de lesin. Am facut multe analize, toate au iesit bine cu exceptie unei mici carente de fier. Nu duceam o viata sedentara pe vremea aceea. Mergeam cu bicicleta aproape zilnic, umblam pe munti, alergam din cand in cand. Toate aceste stari m-au adus intr-o stare de depresie si anxietate continua. Acum dupa trei ani de zile inca le mai am. Am piedut multe lucruri in tot acest timp. In copilarie nu am fost bolnav niciodata. Mananc sanatos pot spune : fructe in fiecare zi (banane, mere, pere, portocale), legume in... [continuare]

Buna ziua

Categoria: Comunitate

Ma numesc Raluca, sunt din Craiova si tatal meu in varsta de 56 de ani a facut un infarct samnbata noaptea...si tot in aceesi noapte am avut norocul sa ajungem cu bine la Bucuresti unde i s-au implantat doua stenturi, si ieri am ajuns acasa cu el. As vrea sa va intreb cum trebuie sa fie facut efortul(aici ma refer la miscare, i s-a recomandat sa mearga pe jos min 45 de minute pe zi timp de 5 zile pe saptamana) sa mearga dintr-o data cate 45 de minute pe zi sau sa mearga progresiv de la cativa pasi pe zi pana la 45 de minute pe jos? Si m-ar mai interesa sa-mi spuneti ce regim ar putea sa tina (stim ca fara carne de porc, grasime, oua, unt , smantana, cascaval, mezeluri) sa slabeasca ca este obez (cam 100 kg) si sa-i scada si colesterolul care a fost destul de mare. Va multumesc din suflet, si ajutati-ma va rog cu sfaturi cat de repede ati putea. [continuare]

Tulburare anxios-somatoforma cu tulburari cognitive

Categoria: Comunitate

Buna seara, Am 21 de ani si sunt din Timisoara. Vreau sa va spun povestea mea in legatura cu problemele cu care ma confrunt in ultima vreme. In anul 2013 am fost mai activ fizic, faceam kickbox, umblam toata ziua dute vino cu treburi prin oras, dar nu ma odihneam cum trebuie. Pierdeam noptile pe internet, ma puneam in pat dimineata de tot uneori si la ora 8. Dormeam pana la 4-5 dupa masa. Mancam putin, am baut multe cafele si cola si dormeam neregulat... dar, ma simteam foarte bine. In luna august 2013, intr-o zi foarte insorita in care am fost la gratar cu niste prieteni... am stat la gratar si majoritatea fumau iar eu nu. Dupa ceva timp de stat in caldura si fum de tigara mi s-a facut rau dintr-odata si m-am ridicat de pe scaun, simteam ca nu mai am aer, tremuram tot, aveam atac de panica, parca eram intr-un film si nu in realitate, senzatie de lesin credeam ca lesin si am iesit afara pe strada cu gandul ca voi lua ceva aer sa imi revin. Am mers la baie, m-am spalat pe... [continuare]

Beri beri (boala)

Categoria: Dictionar Termeni

boala beri beri este cauzata de o carenta in vitamina b1 (tiamina). Beri-Beri se intalneste la unele populatii subalimentate din tarile in curs de dezvoltare. boala rara in tarile industrializate, ea nu se intalneste decat la persoanele care au o alimentatie foarte dezechilibrata, ca alcoolicii sau unele persoane invarsta. Cauze - vitamina b1, care se gaseste mai ales in cerealele complete, in ficat, in carnea de porc si in drojdia de bere, joaca un rol important in metabolismul glucidelor. Fara ea, creierul, nervii si muschii nu pot functiona corect. simptome si semne - beri-beri se manifesta mai intai printr-o oboseala si o pierdere in greutate. boala poate evolua in continuare sub doua forme: - beri-beri uscat, care afecteaza, in principal, nervii si muschii, are ca simptome principale o amortire, o senzatie de arsura a gambelor si o atrofie musculara. In cazurile mai grave, bolnavul nu mai poate merge, nici chiar sa se mai ridice in picioare. - Beri-Beri... [continuare]

Distomatoza

Categoria: Dictionar Termeni

boala parazitara a omului si mamiferelor, consecutiva infestarii cu diferite specii de Distoma. Distomele sunt viermi plati din clasa trematodelor, avand forma unei frunze, posedand doua ventuze si putand mlsura pana la 3 cm lungime. Dupa organul in care se fixeaza parazitul, se disting distomatozele hepatice, intestinale sau pulmonare. Distomatoza hepatica - Distomatoza hepatica, sau fascioloza, este o boala parazitara a ficatului, consecutiva infestarii cu Fasciola hepatica (numita si galbeaza mare a ficatului), Ea este prezenta in Franta la ierbivorele domestice (vaci, oi etc.), mai rara la om, ciclul de reproducere al parazitului necesitand prezenta unei mici moluste semi-acvatice, limnea. Omul se contamineaza cu ea consumand salate crude ca cea de papadie, creson sau fetica, culese din fanete. Dupa ingestie, viermele merge din stomac in ficat pana in caile biliare. In saptamanile care urmeaza ingestiei parazitului, subiectul are febra, frisoane di simte dureri ale... [continuare]

Humalog mix 25, suspensie

Categoria: Medicamente

Descriere humalog Mix 25 (25% insulina lispro si 75% suspensie de protamina a insulinei lispro) de origine adn recombinat este o mixtura a insulinei lispro, un agent rapid de reducere a glucozei din sange si suspensia de protamina a insulinei lispro, un agent intermediar de reducere a glucozei din sange. Humalog Mix 50 (50% insulina lispro si 50% suspensie de protamina a insulinei lispro) de origine ADN recombinat este o mixtura a insulinei lispro, un agent rapid de reducere a glucozei din sange si suspensia de protamina a insulinei lispro, un agent intermediar de reducere a glucozei din sange. Lista excipientilor: Humalog Mix 25 si Humalog Mix 50 pe langa insulina lispro contine glicerina, fosfat de sodiu dibazic, m-cresol, fenol lichefiat, sulfat de protamina, oxid de zinc si apa distilata. Acidul clorhidric sau hidroxidul de sodiu poate fi adaugat pentru a ajusta pH-ul. Forma farmaceutica Humalog Mix 25 (25% insulina lispro si 75% suspensie de protamina a insulinei... [continuare]

Urinari nocturne

Categoria: Comunitate

Am pe tata paralizat din 2005,nu vorbeste,are adenom de prostata si face tratament cu:Omnic Tocas 0.4 1tab/zi seara,Driptane 5 1tab/zi seara,Olicard 40 1tab/zi,Carvedilol 6.25 1/2tab dim,1/2tab sea.,Tritace 5 1tab./zi,Trombex 75 1tab/zi.Tanakan 40 dim. si amiaz,din dec.2009 ziua simte cind urineaza dar noaptea face in pat,la fel si scaunul .Acesta nici ziua nu simte,deci face pe dinsul.Ar mai fi ceva de facut sa poata sa simta cind face cele necesare? Suntem disperati. A mai facut cam 2 ani tratament cu Avotard.Acum a facut 2 luni tratament cu Cerebrolysin 10 zile/luna o data de 10 si apoi de 5.Spre sfirsitul tratamentului iau iesit pe sold,picior si acum si pe burta pete rosi(partea paralizata) [continuare]

Nu stiu la ce specialist sa ma prezint ?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, M-am prezentat la orl ptr dureri de urechi,durerile au inceput dupa ce mi-am pus audisprey.orl-istul mia spus ca nu am nicio problema la urechi,durerea vine de la gingii.Eu nu am probleme la gingii de nici un fel,mi s-a spus ca trebuie sa-mi scot toate lucrarile din gura ca am facut artrita,mentionez ca mia spus orelistul. Ce ma sfatuiti sa fac,la cine sa ma prezint. Acum mia prescris provizoriu 1cps/zi de celebrex. Va multumesc . [continuare]

Celebrex in sarcina

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Vreau sa stiu daca celebrex ( 100 mg ) poate afecta sarcina. Precizez ca am 6 saptamani de sarcina si am inceput sa-l iau cam la o saptamana de la conceptie. Va multumesc. [continuare]

Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Categoria: Articole

Generalitati Unele persoane sunt ingrijorate ca ar putea dezvolta cancer din cauza faptului ca in familia lor au existat rude care au manifestat acasta boala, iar altele doresc pur si simplu sa previna aparitia bolii. Indiferent de tipul motivatiei, alegerile dietetice sunt importante si pot sustine si consolida sistemul imunitar in lupta contra celulelor maligne. Nu toate problemele de sanatate pot fi evitate, dar cu ajutorul unui regim alimentar specific se poate mentine un echilibru al starii de sanatate, o perioada indelungata de timp. Cercetarile au demonstrat deja ca intr-un procent destul de mare, stilul de viata influenteaza declansarea cancerului sau evolutia sa negativa. Astfel, evitarea fumatului, bauturilor alcoolice, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt un start bun pentru un stil de viata anti-cancer. Alaturi de schimbarea obiceiurilor nocive, ar fi indicat ca orice persoana sa cunoasca mai multe detalii legate de alimentele care pot stimula... [continuare]

Dieta pentru ridicarea nivelului de energie si imbunatatirii starii de spirit

Categoria: Articole

Energia si starea de spirit Alimentele pot stimula energia in trei moduri: prin furnizarea de calorii suficiente, prin furnizarea de stimulente (precum cafeina) si prin fortarea metabolismului sa arda mai multe calorii. In ce priveste starea de spirit, cele mai bune alimente sunt cele care stabilizeaza zaharul in sange si care declanseaza hormoni care dau o stare de bine unei persoane, cum ar fi serotonina. Puteti creste nivelul de energie si starea de spirit? Da, este posibil. Desi este destul de devreme pentru a spune "un mar pe zi tine deoparte depresia", cercetatorii studiaza relatia dintre ceea ce mancam si cum ne simtim. Exista dovezi ca schimbarea dietei poate modifica metabolismul si chimia creierului, care afecteaza in cele din urma nivelul de energie si starea de spirit. Surse de energie Carbohidrati inteligenti Carbohidratii pot fi inamicii unei diete pe care nu o controlati, dar acestia sunt vitali pentru stimularea energiei si a starii de spirit. Ei sunt... [continuare]

Profilul nutritional al alimentelor

Categoria: Articole

Genetalitati Alimentul este un principal purtator de informatie preluata din mediul inconjurator. Aceasta informatie a alimentului interactioneaza cu propria noastra informatie genetica - conditie absolut necesara bunei functionari a entitatii biologice "om". Omul este un sistem deschis informational cu autoreglare, autoreproducere si evolutie antientropica, care prelucreaza informatii atat din mediul inconjurator, cat si din propriul mediu intern. Prelucrarea informatiei in organismul uman are loc pe doua cai majore. Prima cale de prelucrare a informatiei si cea mai evidenta este cea realizata in cadrul sistemului nervos (cel al vietii de relatie si cel negativ), care la om a atins un nivel nemaiintalnit la celelalte specii biologice, permitandu-i sa-si constientizeze propria-i existenta, fiind dotata cu ratiune si inteligenta. A doua cale majora de prelucrare a informatiei, care se afla la baza primei cai si interactioneaza direct cu aceasta, o reprezinta metabolismul... [continuare]

Proceduri cosmetice: alegerea produselor de ingrijire a pielii - cunoasterea ingredientelor lor

Categoria: Articole

Generalitati Alfa, beta-acizii, vitaminele si derivatii; toate aceste denumiri par mai mult ca facand parte din cercetari stiintifice, decat din lotiunile sau cremele ce se aplica pe piele. Acest ghid simplu ne va ajuta sa intelegem cele mai folosite ingrediente din produsele de ingrijire a pielii si modul lor de actiune. Va recomandam sa folositi aceste informatii pentru alegerea produselor adecvate, in cazul in care nu sunteti sigur asupra produselor, se recomanda consultul unui specialist dermatolog sau a unui estetician din saloanele cosmetice. Alfa-hidroxi acizii - AHA Produsele care contin alfa-hidroxii acizi (acid glicolic, acid lactic, acid tartaric si acid citric) au devenit foarte populare in ultimii 5 ani. Exista numeroase produse care contin alfa-hidroxi acizi. Aceste produse pot fi folosite pentru tratarea ridurilor fine, tulburarilor de pigmentare si a petelor de varsta si pot ajuta la inchiderea porilor dilatati. Efectele adverse ale alfa-hidroxi acizilor includ... [continuare]

5 diete care nu functioneaza

Categoria: Articole

Generalitati Hrana este esentiala pentru viata si este vitala pentru fericirea si starea de bine a unei persoane. Cinele in familie, mesele luate cu prietenii sau cu colegii la locul de munca sunt un prilej de socializare, comunicare si apropiere. Pentru a slabi sau a-si mentine greutatea oamenii adopta diverse tipuri de diete. Unlele dintre aceste restrictioneaza dramatic numarul de calorii si consumul de carbohidrati si induc oboseala si monotonia. Mai neplacut este ca multe diete pur si simplu nu functioneaza pe termen lung sau au consecinte negative pentru sanatate. Dieta Atkins Dieta Atkins are la baza reducerea drastica a consumului de glucide si inlocuirea acestora cu proteine, indiferent ca este vorba despre bacon, branza sau oua. Persoanele supraponderale au tendinta de a consuma prea multe glucide rafinate sau calorii goale. Fara carbohidrati, organismul va incepe sa arda grasimile pe care le produce initial. Nutritionistii si medicii sunt ingrijorati de... [continuare]

Factori de risc in dezvoltarea cancerului

Categoria: Articole

Generalitati Conform datelor statistice, in Romania, numarul bolnavilor de cancer creste considerabil in fiecare an, in prezent inregistrandu-se in jur de 450.000 de cazuri. Cancerul reprezinta o clasa de boli caracterizata prin cresterea necontrolata a numarului de celule. Exista peste 100 de tipuri de cancer, clasificate in functie de celulele afectate initial. Riscul de a dezvolta cancer creste pe masura inaintarii in varsta, fiind influentat si de sex, rasa, istoric medical personal si familial. Factori de risc generali In multe situatii, medicii nu pot determina cauzele pentru care unele persoane dezvolta cancer iar altele nu! Cercetatorii au evidentiat insa anumiti factori de risc care cresc riscul de a dezvolta boala: - inaintarea in varsta; - fumatul; - expunerea prelungita si fara protectie la soare; - radiatiile ionizante; - anumite chimicale si substante; - anumite virusuri si bacterii; - unii hormoni; - istoric familial de cancer; - abuzul de alcool; [continuare]

Cum sa imbatranim sanatos

Categoria: Articole

Generalitati Imbatranirea este un proces normal de modificari fizice in timp - se poate imbatrani pasiv, fara a se da mare atentie procesului sau activ, facandu-se constient anumite alegeri si avand mare grija de propriul corp si propria minte. Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme sa alegem calea unei imbatraniri sanatoase. La persoanele sanatoase si pline de viata o ingrijire adecvata poate incetini sau preveni aparitia multora din problemele legate da varsta. La persoanele cu boli cronice, la cele cu dizabilitati sau la cele care se simt obosite adoptarea unor masuri sanatoase poate avea un impact mare asupra sanatatii fizice si mentale. Indiferent de momentul adoptarii unui stil de viata sanatos acesta imbunatateste calitatea vietii si poate prelungi speranta de viata. Schimbari care apar odata cu inaintarea in varsta Semnele normale ale imbatranirii sunt in general aceleasi pentru toti desi ele nu apar neaparat la o anumita varsta. Fiecare din noi are... [continuare]

Boli cauzate de deficitul de proteine

Categoria: Articole

Generalitati Deficitul de proteine poate fi cauzat de malnutritie, obiceiuri alimentare nesanatoase, dar si de consumul produselor alimentare care nu contin proteine. Desi, de cele mai multe ori nivelul scazut al acestor substante organice este urmarea unei diete care nu contine o cantitate suficienta de proteine, exista o categorie de persoane care sufera de deficit congenital de proteina C sau S. Proteinele din organism sunt defalcate in aminoacizi, care intra in compozitia muschilor si a sangelui, necesari pentru formarea acestora. Proteinele au un rol important in refacerea tesuturilor - proces important in vindecarea ranilor, leziunilor. Totodata, proteinele contribuie la intretinerea corespunzatoare a sistemului imunitar. Deoarece actiunea acestora este esentiala pentru desfasurarea anumitor functii din organism se recomanda consumarea unei cantitati adecvate de proteine, zilnic. In anumite situatii, deficitul de proteine favorizeaza aparitia mai multor... [continuare]

Boala hidatica a?? echinococcoza sau hidatidoza

Categoria: Articole

Cauze si epidemiologie Echinococoza este o parazitoza ce afecteaza atat omul cat si unele animale si are ca agent etiologic Echinococcus granulosus (cand afectiunea este sub forma de chist unilocular) sau Echinococcus multilocularis (in tipul alveolar de boala). Echinococoza este recunoscuta ca fiind o problema importanta de sanatate in tarile din jumatatea sudica a Americii Latine, in zona Mediteraneeana, in Orientul Mijlociu, Asia Centrala si Africa. Parazitul adult, Taenia echinococcus, se afla in intestinul cainelui. Este capabil sa produca 600-800 de oua. Aceste oua sunt eliminate, si, daca intra accidental in contact cu organismul uman pot declansa boala. Ele sunt partial digerate si astfel elibereaza embrionii (acest proces are loc in intestinul subtire).Embrionii sunt capabili sa penetreze peretele intestinal si sa ajunga in torentul sngvin. Sunt vehiculati circulator si ajung la nivel hepatic, unde se opresc mecanic datorita dimensiunilor mai mari decat diametrul... [continuare]

Dieta si bolile cardiovasculare

Categoria: Articole

Generalitati Specialistii in nutritie si cardiologii au convenit ca o dieta sanatoasa si echilibrata in nutrienti esentiali organismului poate influenta in mod benefic bolile de inima (poate avea rol atat in prevenirea cat si in ameliorarea lor). Regimul alimentar corect, combinat cu un stil de viata sanatos (in care exercitiile fizice sunt foarte importante) poate reduce semnificativ riscul de aparitie a bolilor cardiace, coronariene, a infarctului miocardic si accidentelor vasculare cerebrale. Prin scaderea nivelului de colesterol se scad si sansele de a dezvolta sindroame metabolice, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, obezitate sau sindroame dislipidemice severe. De asemenea, o dieta corespunzatoare confera organismului protectie impotriva osteoporozei si chiar impotriva unor forme de cancer (de exemplu, cancerul de colon). Surse de alimente sanatoase Adoptarea unui mod de viata sanatos, cu o dieta echilibrata, nu presupune realizarea unor eforturi suplimentare... [continuare]

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Categoria: Articole

Calciul si osteoporoza Calciul reprezinta unul din cele mai importante elemente minerale, fiind esential in dezvoltarea normala a scheletului (oasele contin peste 90% din totalul calciului din organism), a dentitiei, are roluri importate in conducerea nervoasa, contractia musculara si in procesul de coagulare a sangelui. Necesarul de calciu depinde de varsta, sex si starea metabolica a organismului, fiind mai ridicat in copilarie (pe parcursul formarii si mineralizarii osoase), in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul celor care sunt in perioada de menopauza. Specialistii sunt de parere ca aportul dietetic de calciu trebuie sa fie in permanenta cat mai ridicat, organismul asimiland in procente si proportii diferite acest mineral pana la varsta de 30 de ani (inclusiv). In general, doza minima recomandata este de aproximativ 1000 mg zilnic, cu anumite particularitati: - copiii intre 1-10 ani: 800-1200mg - intre 11- 24 ani: 1200-1500mg - femeile la menopauza: 1500mg zilnic. [continuare]

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Categoria: Articole

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport omega6 / omega3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire / recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (omega 6) Acid linolenic (omega 3) - -... [continuare]

Terapia mayr - sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului

Categoria: Articole

Generalitati Terapia Mayr este de fapt, un program complex de detoxifiere a organismului, adresat in principal persoanelor cu importante probleme de tranzit intestinal. Majoritatea adultilor se plang de faptul ca au un sistem digestiv suprasolicitat printr-o dieta inadecvata, dezechilibrata si prin obiceiuri alimentare nesanatoase. Acestea duc in timp la scaderea eficientei digestiei si procesului de absorbtie, cu instalarea ulterioara a unor carente vitaminice si nutritionale importante. Alimentele ce nu sunt procesate corespunzator in tubul digestiv vor fermenta si efectiv vor putrezi in tractul gastro-intestinal, dand nastere unor produsi metabolici toxici ce sunt absorbiti in sange si care se distribuie apoi in intregul organism. Acest proces de autointoxicare afecteaza functia numeroaselor organe cu rol vital, efectele nocive neintarziind sa apara si manifestandu-se in principal prin modificarea aspectului fizic si scaderea tonusului psihic si emotional. Terapia... [continuare]

Alimentatia in timpul sarcinii

Categoria: Articole

Generalitati O alimentatie sanatoasa si echilibrata creste sansele unei sarcini usoare, fara complicatii si poate creste sansa de a da nastere unui copil sanatos, putand chiar reduce riscul unor afectiuni cronice ce pot apare in primii ani ai copilariei. Cu toate ca mai exista inca multe persoane care cred in conceptia gresita conform careia fatul poate lua din corpul mamei toti nutrientii de care are nevoie indiferent daca ea are sau nu o alimentatie corespunzatoare, atat studiile efectuate cat si frecventa mare a copiilor dismaturi si cu malformatii congenitale nascuti in timpul foametei din al doilea razboi mondial, au dovedit contrariul. Lipsa sau surplusul unor principii alimentare din dieta are repercursiuni asupra dezvoltarii fatului. De aceea, in timpul sarcinii, mai mult decat oricand femeia trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata; in cazul in care femeia a avut o astfel de alimentatie si inainte de sarcina, sansele de a avea un copil sanatos cresc... [continuare]

Pagina 1 din 4 (96 rezultate)