colesterolul mic

Colesterol si trigliceride cu valori mari

Categoria: Comunitate

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

4 mituri despre colesterol

Categoria: Articole

Generalitati O dieta sanatoasa si exercitiile fizice regulate pot ajuta la diminuarea nivelului de colesterol din sange. Adoptarea obiceiurilor sanatoase cum ar fi o dieta echilibrata si activitatea fizica, pot ajuta la prevenirea cresterii nivelului de colesterol. Este important sa se tina valorile colesterolului sub control, deoarece nivelurile ridicate cresc riscul bolilor de inima si de accident vascular cerebral. Daca va ingrijoreaza nivelul crescut al colesterolului discutati cu medicul. Alimente bogate in colesterol Unele alimente contin colesterol, care poarta denumirea de colesterol dietetic. Printre produsele alimentare care sunt bogate in colesterol se numara rinichii, ouale si crevetii. Colesterolul din compozitia alimentelor are efect mult slab asupra nivelului de colesterol din sange decat cantitatea de grasimi saturate pe care o consuma o persoana. Daca medicul a recomandat modificarea dietei pentru reducerea colesterolului din sange, cel mai important... [continuare]

Sezonul cald, momentul cel mai bun sa-ti reduci colesterolul!

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o forma de grasime de care organismul uman are nevoie in sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru unele afectiuni cu impact major asupra sanatatii: infarctele miocardice, accidentele vasculare cerebrale, arteriopatiile obliterante ale membrelor, boli hepatice si pancreatice. Colesterolul provine din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel care sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman. - Nivelul adecvat de colesterol al adultului sanatos este de 200mg/dl, dar nivelul adecvat de colesterol al adultului care prezinta deja unele afectiuni (obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, etc.) este mai redus, si anume 180mg/dl. Tipurile de colesterol Colesterolul circula in organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi fie cu densitate... [continuare]

Colesterolul: mit si realitate

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este un compus organic care face parte din grupa lipidelor si care detine multiple functii in organism: - regleaza permeabilitatea membranelor celulare fata de anumite substante; - sintetizeaza corticosteroizii, hormonii sexuali (progesteron, estrogen si testosteron) dar si acizii biliari; - asigura metabolismul vitaminelor liposolubile: vitamina A, vitamina D, vitamina K si vitamina E; Cand este in exces se depune pe peretii vaselor sangvine sub forma de placi de aterom sau sub forma de calculi in vezicula biliara. Cea mai mare parte a colesterolului din organism este de origine exogena (introdus prin alimentatie), provenind din alimentele de origine animala. Dupa absorbtie la nivel intestinal, colesterolul ajunge in sange de unde este preluat de catre ficat si metabolizat, apoi este eliberat in circulatie legat de lipoproteine. In functie de cantitatea de proteina si de grasime continuta, acestea au densitate ridicata sau densitate scazuta. [continuare]

Colesterolul ridicat si sanatatea picioarelor: 10 semne de alarma

Categoria: Articole

Generalitati Printre consecintele nivelului ridicat al colesterolului, nu se afla doar astuparea vaselor de sange ale inimii ci si lezarea membrelor inferioare. In aceasta situatie sansele sa se dezvolte boala arteriala periferica (BAP) sunt foarte mari. Dupa cinci ani, 20% dintre persoanele care sufera de BAP ar putea suferi un atac de cord care nu va fi fatal. Ateroscleroza, un proces in care excesul de colesterol rau (LDL) este depus pe peretii arterelor, este in mod frecvent asociata cu atacul de cord dar si cu boala arterelor periferice. Afectiunea apare mai ales atunci cand este obstructionat sangele care circula in zona bratelor, picioarelor si zona inghinala. De cele mai multe ori membrele inferioare sunt afectate de aceasta conditie. Principalele simptome sunt: crampe locale, dureri de picioare si dificultati la mers. Ateroscleroza poate provoca ingustarea si rigidizarea oricarei artere din organism. Atunci cand se intampla acest lucru, in cazul BAP, muschii... [continuare]

4 alternative inteligente pentru micul dejun

Categoria: Articole

Micul dejun poate fi considerata una din cele mai importante mese ale zilei. Studiile au demonstrat ca persoanele care iau micul dejun isi mentin silueta mai usor decat cele care nu o fac. Fenomenul este explicat prin faptul ca metabolismul este stimulat, iar foamea este tinuta sub control. Pentru un mic dejun sanatos, trebuie luate in considerare cateva sfaturi esentiale. 1. Nivel ridicat de fibre - Digerarea lenta a fibrelor, ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate pentru o perioada mai indelungata de timp, implicand putine calorii. S-a demonstrat ca fulgii de ovaz, care au un nivel ridicat de fibre, pot contribui la scaderea in greutate, imbunatatesc nivelul colesterolului, reduc inflamatia si lupta impotriva hipertensiunii arteriale si a diabetului zaharat de tip 2. Pentru cei care iau [continuare]

Greutatea mica la nastere: factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare

Categoria: Articole

Generalitati Bebelusii nascuti cu greutate mica se confrunta cu foarte multe riscuri si probleme de sanatate, inca de la inceputul vietii. Specialistii considera ca toti nou nascutii care cantaresc mai putin de 2500 de grame au greutate mica, sub standardul normal. Din pacate, frecventa nou nascutilor cu greutate mica este in crestere, unul din 15 bebelusii avand o greutate care il predispune unor complicatii precoce sau tardive. Nasterea prematura sau existenta unor procese intrauterine care restrictioneaza dezvoltarea si cresterea produsului de conceptie sunt cei mai importanti factori care duc la nasterea acestor copii. Studiile au aratat ca peste 70% dintre bebelusii cu greutate mica sunt de fapt nascuti prematur. Cel mai mare risc de aparitie a unor probleme de sanatate importante, uneori avand caracter dizabilitant, il au nou nascutii prematur care au suferit si restrictie de crestere intrauterina. Cele mai grave probleme cu care se poate confrunta bebelusul in chiar... [continuare]

Chitosanul: reducerea nivelului de colesterol si a greutatii corporale

Categoria: Articole

Indicatii Multi oameni cauta, de-a lungul timpului, cel mai bun supliment alimentar care sa-i ajute sa piarda in greutate. Un procent ridicat dintre acestia ignora un lucru important legat de diminuarea numarului de kilograme: orice supliment de acest gen trebuie sa fie insotit de o alimentatie sanatoasa. In cele din urma, procesul slabirii este dependent ori de reducerea aportului caloric zilnic ori stimuleaza arderea unui numar mai mare de calorii pe parcursul unei zile. Cele mai multe suplimente dietetice vor sustine una dintre aceste actiuni: fie vor contribui la diminuarea numarului de calorii prin simpla lor administrare, fie vor ajuta la o ardere mai usoara a acestora. Chiar daca nu i s-a acordat importanta meritata, chitosanul este o substanta excelenta, recomandata pentru slabire. Acesta nu face parte din componenta unor alimente utilizate in mod frecvent. Chitosanul este extras din crusta unora dintre animalele marine (crustacee, mai ales) si este un material fibros... [continuare]

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Categoria: Articole

Colesterolul reprezinta o substanta necesara organismului fiind produs chiar de catre acesta din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite in special de la animale. Valorile serice crescute ale colesterolului sunt deseori asociate cu ateroscleroza si bolile cardio-vasculare. Termenul de colesterol sanguin se refera in pricipal la existenta celor doua tipuri de lipide: LDL- colesterol (low density lipoproteine) proteine cu densitate mica, asa numitul colesterol “rau” si HDL- colesterol (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare, asa numitul colesterol “bun”. Fractiunea HDL a colesterolului este denumita si fractiunea buna a acestuia deoarece organismul are nevoie de o cantitate din acest tip de colesterol pentru anumite functii importante. De aceea trebuie sa avem in vedere cresterea cantitatii de HDL, in timp ce colesterolul seric total, LDL si trigliceridele... [continuare]

Calea naturala pentru mentinerea nivelului optim al colesterolului

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o substanta lipidica esentiala pentru organismul uman, prezenta in structura tuturor membranelor celulare ale corpului, care ajuta la producerea vitaminei D, a hormonilor sexuali si a acizilor biliari cu rol important in procesele digestive. Ca sa poata indeplini aceste functii, organismul are nevoie de o cantitate redusa de colesterol, deoarece cresterea anormala a nivelului de colesterol, hipercolesterolemia, favorizeaza sau chiar determina aparitia afectiunilor cardiovasculare. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste o treime din populatia Romaniei sufera de hipercolesterolemie, iar numarul persoanelor afectate este in continua crestere. Produsul natural ChoLess Optimizer de la Secom te ajuta sa atingi si sa mentii nivelul optim al colesterolului total, favorizand solubilizarea sa si reducerea depunerii colesterolului “rau” (LDL) pe peretii arteriali. De unde provine colesterolul Exista doua surse de colesterol: alimentele bogate... [continuare]

27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos

Categoria: Articole

Generalitati Cand va treziti dimineata, aveti pofta sa serviti un mic dejun gustos si sanatos? O veche zicala spune sa mancati la micul dejun ca un rege si la cina ca un cersator. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu prea mananca un mic dejun adecvat si in nici un caz un mic dejun copios. Masa servita dimineata are rolul de a oferi energie pentru ingreaga zi. Un mic dejun ar trebui sa contina cereale integrale, alimente bogate in calciu, proteine si fructe bogate in vitamine si minerale. Importanta micului-dejun Pentru ca este considerata cea mai importanta masa a zilei, micul-dejun este bine sa contina: - o portie de cereale integrale care furnizeaza organismului carbohidrati - o portie de alimente care contin calciu - o portie de fructe sanatoase bogate in minerale si vitamine. - o portie de proteine, de exemplu carne sau un ou - recomandat dar nu obligatoriu Cand va ganditi la micul dejun, va vin in minte doar cateva alegeri, de multe ori destul de... [continuare]

Instrumentele pentru scaderea nivelului de colesterol

Categoria: Articole

Generalitati Un nivel normal al colesterolului este una dintre cele mai bune cai pentru protejarea de infarct miocardic si accident vascular cerebral. O substanta asemanatoare grasimii ce se gaseste in sange, numita colesterol, poate determina crearea unor depozite la nivelul arterelor. Aceste depozite de colesterol pot ingusta arterele – sau in unele cazuri le pot bloca complet – si impiedica trecerea sangelui incarcat cu oxigen spre inima. Rezultatele, pentru sute de mii de persoane in fiecare an, sunt angina pectorala, infarctul miocardic sau alte boli cardiovasculare. Tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol: colesterol HDL (lipoproteine cu densitate mare) si colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica). Colesterolul HDL este deseori numit tipul „bun” de colesterol intrucat ajuta la indepartarea colesterolului suplimentar din organism. LDL este colesterolul „rau”; este format in mod principal din grasime si este un factor de risc particular pentru... [continuare]

8 cauze ale colesterolului marit

Categoria: Articole

Generalitati Conform statisticilor, aproape jumatate dintre romani se confrunta cu nivelul crescut al colesterolului. Cauzele hipercolesterolemiei sunt variate, incluzand istoricul familial si alimentatia. Nivelul de colestrol este masurat printr-un test de sange: Colesterol total (sange) In cazul adultilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 240 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 200 si 239 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 200 mg/dl; In cazul copiilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 200 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 170-199 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 170 mg/dl; Va prezentam cateva dintre cele mai comune cauze ale acestei conditii medicale Cauze 1. Alimentatia Optarea pentru un regim alimentar bogat in grasimi saturate (de exemplu un mic dejun bazat pe oua... [continuare]

Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)

Categoria: Articole

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru cazurile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea de grasimi se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din sange creste... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman - nivelul sangvin de colesterol adecvat este de 200mg/dl - nivelul sangvin de colesterol la limita este intre 200-239 mg/dl - nivelul sangvin de colesterol crescut este peste 240 mg/dl. Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low... [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice, etc.)

Categoria: Articole

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange sau, care ii sunt proprii , fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma... [continuare]

Alegerile de la micul-dejun si scaderea in greutate

Categoria: Articole

Generalitati A manca dimineata este un obicei sanatos, in general, dar mai ales daca incercati sa va mentineti greutatea corporala. Cercetarile arata ca persoanele care iau micul-dejun regulat, tind sa fie mai slabe, iar cei care urmeaza diete de slabit si consuma micul-dejun reusesc sa piarda mai multe kilograme. In plus, cei care mananca de obicei micul-dejun, aduc organismului un aport mai mare de fibre, calciu, vitaminele A si C, riboflavina, zinc si fier - mai putine grasimi si colesterol alimentar. Acest lucru este explicabil prin faptul ca la micul dejun se consuma in special cereale, care sunt fortificate cu vitamine, minerale si fructe si, sunt in mod natural bogate in substante nutritive. Formati acest obicei [continuare]

Topul alimentelor care scad colesterolul

Categoria: Articole

Generalitati Daca prin dieta se poate creste colesterolul, tot prin aceasta se poate diminua. Este usor sa ajungeti la un nivel alarmant de colesterol, dar se poate intampla si invers - schimbarea alimentelor poate reduce colesterolul si poate imbunatati calitatea grasimilor care circula prin sistemul sanguin. Punerea in aplicare a acestei strategii necesita doua directii dietetice: adaugati alimente care micsoreaza LDL (colesterol rau care poate declansa ateroscleroza), iar in acelasi timp eliminati alimentele care contin LDL. Aceste aspecte sunt cele mai importante in lupta cu colesterolul. Peste si acizii grasi Omega 3 Consumul de peste gras ajuta inima sa ramana sanatoasa, datorita nivelurilor ridicate de acizi grasi Omega 3, care pot reduce tensiunea arteriala si riscul de a dezvolta cheaguri de sange. Persoanele care au avut deja atacuri de cord trebuie sa consume ulei de peste, pentru a reduce riscul decesului. Pestii care contin cele mai ridicate niveluri de acizi... [continuare]

O problema mai veche: colesterolul

Categoria: Comunitate

Cum sa cresc acest colesterol-HDL? [continuare]

Colesterol

Categoria: Comunitate

am urmat cu atoris ptr. ca aveam colesterolul marit acum in urma analizelor a revenit la normal,mai trebuie sa iau in continuare atoris sau e bine sa ma opresc sa nu obosesc ficatul? [continuare]

Colesterol

Categoria: Comunitate

Buna ziua....am o nelamurire...sotul meu a facut o serie de analize si printre altele are colesterolul in valoare de 249 ...recunosc ca nu cunosc valorile normale... Mentionez ca el are 42 ani si nu fumeaza. Am de ce sa imi fac probleme in ceea ce ii priveste sanatatea? In speranta ca ma puteti lamuri in aceasta problema , va multumesc! [continuare]

Colesterol hdl

Categoria: Comunitate

De ce am Colesterolul HDL mic? [continuare]

Dieta pentru colesterol

Categoria: Comunitate

am colesterolul mare 250 as dori o mica dieta in acest sens si ce as putea lua pentru ami scade colesterolul mentionez ca sunt o mare gurmanda fapt care a determinat cresterea in greutate cu 13 kg am suferit de ;spasmofilie,anxietate,sindrom vertiginos va rog sa-mi spuneti daca pot sa iau si slim&flit Multumesc foarte mult [continuare]

E mare colesterolul meu

Categoria: Comunitate

am colesterolul total 266 , LDL 168, AHDL 84, , CK MG - 26, APP- 11.9, INR 0.95, APTT 22.2 SI FIBRINOGEN 356 CALCIU IONIC LA LIMITA INFERIOARA SI MAGNEZIU. PREZINT TENSIUNE MICA 8 SAU 9 CU 6 SAU 7 , MA INTEAPA USOR INIMA SI AM PERIOADA IN CARE AM AMORTELI PE TOATA PARTEA STANGA CAP, MEMBRE PRECUM SI UN CARCEL IN TALPA STANGA . CELELALTE ANALIZE AU IESIT NORMAL. [continuare]

Colesterol mare

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Anul tercut in urma analizelor mi-a iesit colesterolul 307 , medicul mi-a prescris crestor de 100 pe care il iau . Cred ca aceste valori mari de colesterol sunt asociate unei hipotiroidii- mixedem . Dupa 7 luni de tratament am colesterolul 130. Am niste nelamuriri : colesterolul depus odata in artere se mai dizolva (dispare) daca mentin valorile de colesterol in limite normale ? Daca valoarea colesterolului total este buna, dar valoarea colesterolului bun este prea mica ce se intampla ? Cum ma afecteaza acest lucru? [continuare]

Nivelurile tinta ale colesterolului necesita strategii terapeutice cu mai multe medicamente

Categoria: Diverse

Terapia cu statine singura nu a reusit sa coboare nivelul colesterolului pana la valorile tinta cerute de ghidurile medicale pentru a scadea riscul complicatiilor cardiovasculare. Medicii cardiologi care au participat la Congresul Mondial de Cardiologie de la Barcelona au pledat in favoarea strategiilor terapeutice cu mai multe medicamente pentru controlul lipidelor. [continuare]

Ceaiul verde ajuta la scaderea colesterolului

Categoria: Diverse

Reuters Health anunta ca analiza unui nou studiu arata ca ceaiul verde, fie care este vorba de ceai sau capsule, aduce o contributie la scaderea colesterolului "rau". [continuare]

Colesterol total (sange) col

Categoria: Analize Medicale

Determinarea nivelului colesterolului evalueaza statusul lipidic si tulburarile metabolice, riscul de ateroscleroza, stenoza coronariana si infarct miocardic. Valorile normale variaza in functie de sex, varsta, dieta si regiune geografica. [continuare]

Hdl colesterol

Categoria: Dictionar Termeni

Fractiune a colesterolului sangvin transportata de catre lipoproteine. Cantitatea de hdl colesterol nu trebuie sa fie mai mica de 1 milimol, adica 0,4 grame, la litru; cu cat nivelul lui este mai ridicat, cu atat riscul de boala coronariana (angor, infarct) este mai scazut. [continuare]

Ldl colesterol

Categoria: Dictionar Termeni

Fractiune a colesterolului sangvin transportata de catre lipoproteine (molecule care asociaza lipidele si proteinele) de tip LDL (din engleza, low density lipoproteins, proteine cu densitate mica). Nivelul sangvin de ldl colesterol, denumit in mod obisnuit "colesterol rau", este un indicator al riscului de boli coronariene mai precis decat nivelul colesterolului total. O crestere a acestui nivel dincolo de 1,6 grame pe litru reprezinta o crestere a riscului coronarian. Sinonim : colesterol LDL. [continuare]

Pagina 1 din 30 (881 rezultate)