colesterol bun

Colesterolul bun vs colesterolul rau

Categoria: Articole

Generalitati Nu orice tip de colesterol este nociv pentru organism. Exista doua tipuri de colesterol - HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterol bun) si LDL (lipoproteine cu densitate mica sau colesterol rau). In timp ce colesterolul rau provoaca blocaje in artere, colesterolul bun ajuta la trasportul trigliceridelor la ficat, pentru excretie. Detalii despre colesterolul bun si colesterolul rau - Definitie : Colesterolul rau este un tip de grasime prezenta in sange, ale carei valori ridicate pot provoca probleme de sanatate, deoarece tinde sa se acumuleze in artere (ateroscleroza) si sa ingreuneze circulatia sanguina Colesterolul bun include lipoproteinele cu densitate mare, de asemenea aflate in circuitul sanguin, care ajuta la transportul trigligeridelor la ficat pentru excretie sau reutilizare. - Functii: Functia principala a colesterolului rau este de a transporta colesterolul la tesuturi si artere. Functia colesterolului bun este de a transporta... [continuare]

Colesterol bun, trigliceride crescute

Categoria: Comunitate

Acum o luna am facut niste analize unde aveam colesterol seric mare si trigliceride crescute, am facut un tratament cu Lipanthyl si am tinut regim fara grasimi iar acum am colesterol bun dar trigliceridele au crescut de la 216 la 329 E posibil ?Sau nalizele sunt gresite? [continuare]

Colesterol bun prea mic

Categoria: Comunitate

Buna ziua De fiecare data cand mi-am facut analize la sange, inca de pe la 20 de ani cred (acum am 33), imi iesea colesterolul bun mic, la fel calciul ionic . Nici un medic nu m-a lamurit, ce inseamna asta si mai ales ce pot face ca sa le aduc la valori normale. Intre timp, acum 3 ani, am facut si un copil, as mai vrea unul, dar nu prea ma simt in stare, sunt tot timpul obosita, nu mai spun de faptul ca apetitul sexual este inexistent. Unde sa merg, ce sa fac? Endocrinologul m-a tratat asta vara cu sargenor , vitamax pentru starile de oboseala si caderea masiva a parului- s-a rezolvat atunci, dar acum iar sunt obosita, din decembrie stau numai cu medicamente, antibiotice pentru sinuzita (probabil sistemul imunitar e la pamant acum). INSA nici ginecologul, medicul de familie, chiar nici endocrinologul nu m-au lamurit ce e cu calciul ionic si colesterolul bun asa de mici, ce riscuri implica. E chiar asa de trecut cu vederea? [continuare]

10 trucuri pentru a reduce colesterolul

Categoria: Articole

1. Carbohidratii produc cresteri ale nivelului de LDL-colesterol ("colesterolul rau"). Pentru ca o salata sa fie mai sanatoasa, inlocuieste crutoanele cu miez de nuca, care au un continut crescut in grasimi polinesaturate ("grasimi bune"), care scad LDL colesterolul si cresc HDL-colesterolul. 2. Bea vin rosu in loc de cockteiluri! Studiile arata ca o ingestie moderata de alcool poate produce o usoara crestere a HDL-colesterolului („colesterolul bun“). In schimb, tariile sau bauturile alcoolice amestecate cu sucuri de fructe, care contin carbohidrati, nu sunt deloc sanatoase. De exemplu, vinul rosu contine 10% din carbohidratii unei margarita. De asemenea, vinul rosu contine antioxidanti, flavonoizi, care scad LDL colesterolul si stimuleaza HDL colesterolul. Limita este de 2 pahare cu vin pe zi la barbati si 1 pahar la femei. [continuare]

Suplimente alimentare utilizate pentru scaderea colesterolului

Categoria: Articole

Colesterolul reprezinta o substanta necesara organismului fiind produs chiar de catre acesta din acizi grasi, in special din grasimile saturate din alimentatie. Colesterolul este absorbit de asemenea si din produsele alimentare provenite in special de la animale. Valorile serice crescute ale colesterolului sunt deseori asociate cu ateroscleroza si bolile cardio-vasculare. Termenul de colesterol sanguin se refera in pricipal la existenta celor doua tipuri de lipide: LDL- colesterol (low density lipoproteine) proteine cu densitate mica, asa numitul colesterol “rau” si HDL- colesterol (high density lipoproteine) proteine cu densitate mare, asa numitul colesterol “bun”. Fractiunea HDL a colesterolului este denumita si fractiunea buna a acestuia deoarece organismul are nevoie de o cantitate din acest tip de colesterol pentru anumite functii importante. De aceea trebuie sa avem in vedere cresterea cantitatii de HDL, in timp ce colesterolul seric total, LDL si trigliceridele... [continuare]

Kit pentru colesterol total si hdl colesterol

Categoria: Produse medicale

CholesTrak - Test pentru Colesterol Total determina nivelul de colesterol din singe intr-un interval scurt de timp (12 min) fara a fi nevoie de un laborator de analize medicale. Este un kit de unica folosinta, usor de folosit, care va arata daca aveti un nivel normal de colesterol SAU trebuie sa consultati un medic pentru ca nivelul dvs. de colesterol este ridicat. Pachetul CHOLESTRAK contine: 1. Un test de unica folosinta pentru Colesterol Total 2. Un dispozitiv steril de intepare 3. Un tabel de interpretare a rezultatelor 4. Manual de utilizare Perioada de valabilitate Octombrie 2010 CholesTrak - Test pentru HDL Colesterol este singurul dispozitiv neinvaziv aprobat de FDA, USA pentru folosirea la domiciliu. Determina nivelul de colesterol "bun" din singe intr-un interval scurt de timp (12 min) fara a fi nevoie de un laborator de analize medicale. Este un kit de unica folosinta, usor de folosit, care va arata daca aveti un nivel normal de HDL colesterol SAU trebuie sa consultati un medic... [continuare]

Kit pentru hdl colesterol

Categoria: Produse medicale

CholesTrak - Test pentru HDL Colesterol este singurul dispozitiv neinvaziv aprobat de FDA, USA pentru folosirea la domiciliu. Determina nivelul de colesterol "bun" din singe intr-un interval scurt de timp (12 min) fara a fi nevoie de un laborator de analize medicale. Este un kit de unica folosinta, usor de folosit, care va arata daca aveti un nivel normal de HDL colesterol SAU trebuie sa consultati un medic pentru ca nivelul dvs. de colesterol este scazut. Pachetul CHOLESTRAK contine: 1. Un test de unica folosinta pentru HDL Colesterol 2. Un dispozitiv steril de intepare 3. Un tabel de interpretare a rezultatelor 4. Manual de utilizare Perioada de valabilitate Iulie 2010 Producator : AccuTech,LLC USA www.accutech-llc.com [continuare]

Colesterol marit, trigliceride normal

Categoria: Comunitate

Buna ziua. In urma unor analize am descoperit ca am colesterol 297 . Trigliceridele au valori normale, colesterolul bun este la limita, in schimb cel rau este asa marit. Mentionez ca am 38 de ani, greutate medie, nu am tensiune. Cum se explica acest lucru? Va multumesc [continuare]

Colesterol mare

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Anul tercut in urma analizelor mi-a iesit colesterolul 307 , medicul mi-a prescris crestor de 100 pe care il iau . Cred ca aceste valori mari de colesterol sunt asociate unei hipotiroidii- mixedem . Dupa 7 luni de tratament am colesterolul 130. Am niste nelamuriri : colesterolul depus odata in artere se mai dizolva (dispare) daca mentin valorile de colesterol in limite normale ? Daca valoarea colesterolului total este buna, dar valoarea colesterolului bun este prea mica ce se intampla ? Cum ma afecteaza acest lucru? [continuare]

Sezonul cald, momentul cel mai bun sa-ti reduci colesterolul!

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o forma de grasime de care organismul uman are nevoie in sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru unele afectiuni cu impact major asupra sanatatii: infarctele miocardice, accidentele vasculare cerebrale, arteriopatiile obliterante ale membrelor, boli hepatice si pancreatice. Colesterolul provine din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel care sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman. - Nivelul adecvat de colesterol al adultului sanatos este de 200mg/dl, dar nivelul adecvat de colesterol al adultului care prezinta deja unele afectiuni (obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, etc.) este mai redus, si anume 180mg/dl. Tipurile de colesterol Colesterolul circula in organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi fie cu densitate... [continuare]

Efectele secundare ale tratamentelor pentru scaderea colesterolului

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o substanta lipidica, ceroasa, care se afla in fluxul sanguin si in toate celulele corpului. Este normal ca orice persoana sa aiba colesterol. Acesta este o parte importanta a unui organism sanatos intrucat participa la producerea membranelor celulare si a unor hormoi si sustine functiile necesare ale organismului. Totusi, un nivel crescut de colesterol in sange predispune la aparitia bolilor cardiovasculare dar si a accidentelor vasculare cerebrale. Hipercolesterolemia este termenul medical care defineste un nivelul ridicat de colesterol din sange. Surse de colesterol Colesterolul provine din doua surse: organism si alimente. Ficatul, dar si alte celule din organism, fabrica aproximativ 75% din colesterolul din sange. Restul de 25% de procente provine din alimentele consumate. Colesterolul LDL este colesterolul rau. Cand prea mult colesterol de acest tip circula prin sange, arterele se pot bloca, crescand riscul aparitiei unui... [continuare]

Calea naturala pentru mentinerea nivelului optim al colesterolului

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o substanta lipidica esentiala pentru organismul uman, prezenta in structura tuturor membranelor celulare ale corpului, care ajuta la producerea vitaminei D, a hormonilor sexuali si a acizilor biliari cu rol important in procesele digestive. Ca sa poata indeplini aceste functii, organismul are nevoie de o cantitate redusa de colesterol, deoarece cresterea anormala a nivelului de colesterol, hipercolesterolemia, favorizeaza sau chiar determina aparitia afectiunilor cardiovasculare. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste o treime din populatia Romaniei sufera de hipercolesterolemie, iar numarul persoanelor afectate este in continua crestere. Produsul natural ChoLess Optimizer de la Secom te ajuta sa atingi si sa mentii nivelul optim al colesterolului total, favorizand solubilizarea sa si reducerea depunerii colesterolului “rau” (LDL) pe peretii arteriali. De unde provine colesterolul Exista doua surse de colesterol: alimentele bogate... [continuare]

Instrumentele pentru scaderea nivelului de colesterol

Categoria: Articole

Generalitati Un nivel normal al colesterolului este una dintre cele mai bune cai pentru protejarea de infarct miocardic si accident vascular cerebral. O substanta asemanatoare grasimii ce se gaseste in sange, numita colesterol, poate determina crearea unor depozite la nivelul arterelor. Aceste depozite de colesterol pot ingusta arterele – sau in unele cazuri le pot bloca complet – si impiedica trecerea sangelui incarcat cu oxigen spre inima. Rezultatele, pentru sute de mii de persoane in fiecare an, sunt angina pectorala, infarctul miocardic sau alte boli cardiovasculare. Tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol: colesterol HDL (lipoproteine cu densitate mare) si colesterol LDL (lipoproteine cu densitate mica). Colesterolul HDL este deseori numit tipul „bun” de colesterol intrucat ajuta la indepartarea colesterolului suplimentar din organism. LDL este colesterolul „rau”; este format in mod principal din grasime si este un factor de risc particular pentru... [continuare]

8 cauze ale colesterolului marit

Categoria: Articole

Generalitati Conform statisticilor, aproape jumatate dintre romani se confrunta cu nivelul crescut al colesterolului. Cauzele hipercolesterolemiei sunt variate, incluzand istoricul familial si alimentatia. Nivelul de colestrol este masurat printr-un test de sange: Colesterol total (sange) In cazul adultilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 240 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 200 si 239 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 200 mg/dl; In cazul copiilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 200 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 170-199 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 170 mg/dl; Va prezentam cateva dintre cele mai comune cauze ale acestei conditii medicale Cauze 1. Alimentatia Optarea pentru un regim alimentar bogat in grasimi saturate (de exemplu un mic dejun bazat pe oua... [continuare]

Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)

Categoria: Articole

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru cazurile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea de grasimi se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din sange creste... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman - nivelul sangvin de colesterol adecvat este de 200mg/dl - nivelul sangvin de colesterol la limita este intre 200-239 mg/dl - nivelul sangvin de colesterol crescut este peste 240 mg/dl. Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low... [continuare]

Topul alimentelor care scad colesterolul

Categoria: Articole

Generalitati Daca prin dieta se poate creste colesterolul, tot prin aceasta se poate diminua. Este usor sa ajungeti la un nivel alarmant de colesterol, dar se poate intampla si invers - schimbarea alimentelor poate reduce colesterolul si poate imbunatati calitatea grasimilor care circula prin sistemul sanguin. Punerea in aplicare a acestei strategii necesita doua directii dietetice: adaugati alimente care micsoreaza LDL (colesterol rau care poate declansa ateroscleroza), iar in acelasi timp eliminati alimentele care contin LDL. Aceste aspecte sunt cele mai importante in lupta cu colesterolul. Peste si acizii grasi Omega 3 Consumul de peste gras ajuta inima sa ramana sanatoasa, datorita nivelurilor ridicate de acizi grasi Omega 3, care pot reduce tensiunea arteriala si riscul de a dezvolta cheaguri de sange. Persoanele care au avut deja atacuri de cord trebuie sa consume ulei de peste, pentru a reduce riscul decesului. Pestii care contin cele mai ridicate niveluri de acizi... [continuare]

Alimente rele care sunt bune pentru scaderea in greutate

Categoria: Articole

Generalitati Exista numeroase alimente care au un gust foarte bun si un aspect delicios. Acestea devin si mai tentante pentru cineva care doreste sa piarda in greutate. In ciuda acestui fapt, multe dintre aceste alimente cu reputatie proasta, cand vine vorba de slabit, nu sunt chiar atat de rele. Aflati care dintre aceste gustari delicioase pot de fapt sa va ajute in incercarea de a elimina kilogramele in plus. Ouale Cand vine vorba de alimente sanatoase, au existat numeroase dezbateri cu privire la oua. Cele mai recente cercetari sugereaza ca adultii pot consuma un ou pe zi fara nicio problema. Consumand oua la micul dejun puteti pierde in greutate. Motivul? Ouale sunt bogate in proteine care se digera lent. Consumul de proteine la masa de dimineata pastreaza senzatia de satietate o perioada mai indelungata de timp, astfel ca veti manca mai putin in restul zilei. Friptura De ani de zile, expertii in sanatate au sfatuit populatia sa consume mai putina carne rosie. Friptura nu... [continuare]

Alimente care scad colesterolul

Categoria: Articole

Generalitati Daca suneti ingrijorati de nivelul de colesterol din sange si doriti sa mentineti valorile acestuia in parametrii normali, este important sa va ganditi la alimentele pe care ar trebui sa le introduceti sau elimina din dieta dumneavoastra. Prin limitarea consumului anumitor alimente care contin grasimi trans (carnea grasa, lactatele nedegresate sau produse de patiserie), puteti reduce valorile colesterolului rau (LDL) si ridica nivelul de colesterol bun (HDL). Specialistii sustin ca pentru majoritatea oamenilor sunt necesare doar cateva modificari in dieta, pentru a atinge aceste scopuri. O parte dintre persoanele care au colesterol ridicat vor lua medicamente pentru diminuarea colesterolului rau din sange. Pentru un grup restrans dintre cei care au colesterol ridicat, va fi nevoie de combinatia dintre modificari dietetice si medicatie. Puteti sa scadeti cu pana la 20-30% valorile colesterolului prin pierderea surplusului de greutate, a consumului ridicat de fibre... [continuare]

Krill oil si drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele

Categoria: Articole

Generalitati - Ofera EPA si DHA, alaturi de fosfolipide si colina. - Are o activitate antioxidanta de 300 de ori mai mare decat Vitamina E. - Acceptate pentru consumul uman de catre FDA (Food&Drug Administration SUA) si EFSA (European Food&Safety Authority): NKO a trecut testele de siguranta. - Absorbtie mai rapida si mai buna a acizilor grasi de Omega-3 din Neptune Krill Oil in comparatie cu uleiul de peste. - Patentul Neptunee OceanExtract garanteaza un proces al metodei de extractie la "rece". - Fara metale grele, PCB-uri (bifenili policlorurati), dioxine si pesticide. - Fara miros de peste in gura dupa administrare. Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare Reducerea semnificativa a colesterolului total, colesterolului LDL si trigliceridelor, cresterea colesterolului HDL (studiu de faza 3, la 120 de pacienti cu hiperlipidemie). Rezultatele cu NKO sunt mai bune decat placebo, si mai bune decat uleiul de peste. In urma administrarii de Krill Oil de 1 gram/zi timp... [continuare]

10 lucruri pe care nu le stiati despre colesterol

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o substanta care are o consistenta ce se aseamana cu ceara, fabricata de ficat, dar si de alte celule ale corpului. Colesterolul poate fi asimilat prin consumul de produse alimentare care il contin, cum ar fi lactatele, ouale, carnea etc. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de colesterol. Membranele celulelor au nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si acizi biliari, care au un rol important in digestia grasimilor. Totusi, organismul are nevoie de o cantitate limitata de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand exista un surplus de colesterol, se vor dezvolta o serie de probleme de sanatate, cum ar fi bolile cardiovasculare. Colesterolul joaca un rol important in digestie, intrucat sustine functia ficatului de producere a acizilor necesari digestiei. Informatii pe care ar trebui sa le cunoasteti, despre colesterol - In timpul sarcinii, femeile insarcinate au in mod natural un nivel mai mare de... [continuare]

Nivelul de colesterol si modul in care difera de la barbati la femei

Categoria: Articole

Generalitati Dintre toti factorii de risc care pot determina dezvoltarea bolilor de inima, colesterolul este, probabil, cel mai usor de modificat. Colesterolul ridicat se va depune pe peretii arterelor, in urma unui proces numit ateroscleroza, care are ca rezultat formarea unei placi ceroase numite aterom. Aceasta va limita fluxul de sange care circula catre organele si tesuturile vitale. Totusi, desi valorile colesterolului pot fi micsorate prin modificarea stilului de viata, exista si unele aspecte care nu pot influenta nivelul colesterolului. Cu cat este mai mare nivelul de colesterol rau, cu atat o persoana prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta boli cardiace. Diferente ale valorilor colesterolului la barbati si la femei Exista cateva deosebiri in modul in care fluctueaza nivelul colesterolului in cazul unui barbat si in cel al unei femei, care depind de mostenirea genetica, istoricul familial, stilul de viata (fumat, sedentarism), dieta, starea generala de sanat [continuare]

10 greseli care pot impiedica scaderea colesterolului

Categoria: Articole

Generalitati Specialistii considera ca la persoanele care au o valoare a colesterolului total de 240 ml/dl exista o probabilitate de doua ori mai ridicata de a experimenta un atac de cord, comparativ cu cei care au nivelurile acestuia sub 200 mg/dl. Toti oamenii cu varsta de peste 20 de ani ar trebui sa isi verifice colesterolul cel putin o data la cinci ani. In cazul in care sunt prezenti si factori de risc, cum ar fi bolile cardiovasculare, de exemplu, aceasta analiza ar trebui realizata mai frecvent. In mod normal, din valoarea colesterolului total de 200 mg/dl, colesterolul rau nu ar trebui sa masoare peste 130, iar colesterolul bun trebuie sa fie peste 40. Vestea buna este ca nivelul colesterolului nu este dificil de controlat, chiar si fara medicatie. Chiar si in cazul celor care au valorile colesterolului, in partea superioara a intervalului considerat normal de catre medici, pot fi prezente acumulari de aterom in artere. Totusi, in incercarea lor de normalizare a... [continuare]

Cum sa reduceti nivelul de colesterol in mai putin de 5 minute

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este asociat deseori cu o substanta nociva pentru organism, cand in realitate el are un rol important in mentinerea sanatatii. Acest alcool policiclic este mediul de care se leaga acizii grasi, fiind o grasime regasita in toate alimentele de origine animala. Cele doua tipuri de lipide care constituie colesterolul total din organism, numite LDL (lipoproteine de densitate mica) si HDL (lipoproteine de densitate mare), sunt produse de ficat, intrucat sunt necesare pentru functionarea corecta a proceselor organice. Colesterolul devine periculos pentru sanatate atunci cand nivelul lipoproteinelor de tip LDL creste, organismul devenind mai susceptibil bolilor cardiovasculare, aterosclerozei sau bolii vasculare periferice. Oamenii de stiinta au descoperit ca cea mai buna metoda de a mentine nivelul colesterolului in echilibru nu sunt dietele fade si private de grasimi, ci regimurile alimentare bogate in alimente care reduc nivelul colesterolului rau in... [continuare]

Care este cel mai bun ulei pentru gatit

Categoria: Articole

Generalitati De cand nutritia sanatoasa a devenit o preocupare importanta pentru multi dintre noi, tipurile de ulei pentru gatit folosite in bucatarie au inceput sa fie impartite in doua tabere principale cele bune si cele rele. Primele nu doar ca predispun mai putin ingrasarii, ci aduc si o serie de beneficii sanatatii, precum un aport bogat de acizi grasi esentiali omega-3, antioxidanti sau proteine. Tipuri de ulei recomandate pentru gatit Regula generala este sa optati pentru uleiul lichid de gatit, o varianta mai buna decat untul sau margarina (surse de grasimi trans, considerate foarte periculoase pentru sanatate). Dar si in randul uleiurilor lichide pentru gatit, se remarca tipuri mai benefice decat altele. Ceea ce face un ulei comestibil sa fie sanatos sau nesanatos este cantitatea si calitatea grasimilor continute. Astfel, cu cat un ulei de gatit contine un nivel mai ridicat de grasimi mononesaturate, cu atat este el mai bun pentru consum (grasimile mononesaturate... [continuare]

Ce inseamna de fapt nivelul ridicat de colesterol

Categoria: Articole

Generalitati Medicii isi avertizeaza constant pacientii asupra importantei mentinerii nivelului de colesterol in limitele normale, dar nu multi dintre acestia inteleg exact ce inseamna, de fapt, nivelul ridicat de colesterol care le poate afecta sanatatea cardiaca. Colesterolul, o substanta grasa regasita in numeroase parti ale organismului, este necesar pentru digestia alimentelor si productia de hormoni si vitamina D. Cand devine el periculos, de cate tipuri este si cum se poate controla eficient, aflati mai jos. Pericolele nivelului ridicat de colesterol Atunci cand surplusul de colesterol din organism se ataseaza peretilor arterelor, se transforma intr-o placa tare, ce obstructioneaza treptat circulatia sangelui. Odata cu trecerea timpului, apar ateroscleroza sau intarirea arterelor, una dintre principalele cauze ale infarctului miocardic. Astfel, persoanele cu un nivel crescut de colesterol sunt expuse unui risc semnificativ mai mare de dezvoltare a bolilor cardiace.... [continuare]

E mare colesterolul meu

Categoria: Comunitate

am colesterolul total 266 , LDL 168, AHDL 84, , CK MG - 26, APP- 11.9, INR 0.95, APTT 22.2 SI FIBRINOGEN 356 CALCIU IONIC LA LIMITA INFERIOARA SI MAGNEZIU. PREZINT TENSIUNE MICA 8 SAU 9 CU 6 SAU 7 , MA INTEAPA USOR INIMA SI AM PERIOADA IN CARE AM AMORTELI PE TOATA PARTEA STANGA CAP, MEMBRE PRECUM SI UN CARCEL IN TALPA STANGA . CELELALTE ANALIZE AU IESIT NORMAL. [continuare]

Colesterol hdl

Categoria: Comunitate

De ce am Colesterolul HDL mic? [continuare]

Campania becel 'ai grija de inima ta si a celor dragi!' verifica-ti colesterolul!

Categoria: Diverse

Margarina de noua generatie Becel desfasoara in luna septembrie, campania "Ai grija de inima ta! Iar daca tu esti bine, ai grija de inimile celor dragi!". Scopul campaniei este constientizarea pericolului pe care il reprezinta colesterolul marit pentru sanantatea inimii. [continuare]

Ceaiul verde ajuta la scaderea colesterolului

Categoria: Diverse

Reuters Health anunta ca analiza unui nou studiu arata ca ceaiul verde, fie care este vorba de ceai sau capsule, aduce o contributie la scaderea colesterolului "rau". [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)