Clickmed
programare rapida la medic

ce vitamine contine telina

Telina: beneficii asupra sanatatii

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Octombrie 2018

Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale telinei nu implica doar scaderea tensiunii arteriale. Telina contine cel putin opt tipuri de compusi care lupta impotriva cancerului. Planta face parte din aceeasi familie ca si patrunjelul si feniculul: Umbelliferae. Poate atinge chiar si inaltimea de 30-35 cm. Telina alba este cultivata in zone umbrite, ferita de lumina directa a soarelui. Astfel se explica de ce aceasta are o cantitate mai mica de clorofila in comparatie cu alte plante inrudite. Radacina telinei este crocanta si este deseori utilizata pentru gatit, la supe sau salate. Are gust usor sarat, in functie de soi. De aceea, se recomanda ca sucul de telina sa fie amestecat cu sucurile fructelor dulci. Beneficiile nutritionale ale telinei Frunzele de telina sunt bogate vitamina A, in timp ce tulpinile sunt o sursa excelenta de vitamina B1, B2, B6 si C la care se adauga potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali. Sodiul organic... [continuare]

Stil de viata bazat pe un continut redus de carbohidrati

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2013

Generalitati Organismul uman are abilitatea naturala de a folosi grasimea stocata pentru a produce energie. O dieta cu un continut scazut de carbohidrati activeaza acest proces natural al corpului. Unii specialisti considera ca o astfel de dieta este una dintre cele mai sigure pentru mentinerea sanatatii organismului. Desi multi oameni cunosc faptul ca limitarea cantitatii de carbohidrati duce la pierderea in greutate, nu inteleg acest proces. Atunci cand o persoana consuma multi carbohidrati, creste nivelul de glucoza din sange si se produce mai multa insulina. Un efect secundar al productiei intensive de insulina este convertirea carbohidratilor in grasimi si depozitarea acestora in celule. In plus, este stimulat creierul sa transmita semnale specifice starii de foame, astfel incat persoana in cauza va manca si mai mult. Atunci cand scade consumul de carbohidrati se vor micsora valorile insulinei si vor creste cele ale glucagonului. Glucagonul este hormonul care permite... [continuare]

10 legume cu continut redus de carbohidrati

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2013

Generalitati Consumul de legume cu continut redus de carbohidrati este foarte important pentru mentinerea nivelului de glicemie din sange in parametri normali, prevenirea acumularii greutatii in exces si urmarea unei diete sanatoase in cazul persoanelor care sufera de diabet. Legumele care nu furnizeaza cantitati mari de carbohidrati sunt bogate, in schimb, in vitamine, minerale si fibre. Un alt motiv pentru care ele sunt recomandate in dieta este acela ca nu contin multe calorii. Mai mult decat atat, numeroase legume cu continut redus de carbohidrati s-au dovedit utile in prevenirea mai multor tipuri de cancer sau boli cardiace, in cadrul demersurilor stiintifice de specialitate. Efectele carbohidratilor asupra organismului In ultimii ani, reputatia carbohidratilor a inceput sa oscileze intre extrema pozitiva si cea negativa, fiind asociati cu ingrasarea si eliminati de multe programe de slabit. Pe de alta parte, unele tipuri de carbohidrati au proprietati importante... [continuare]

11 gustari cu continut redus de carbohidrati

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Septembrie 2014

Generalitati Chipsurile, fursecurile, bomboanele, batoanele de ciocolata, biscuitii sau popcornul preparat la cuptorul cu microunde sunt gustari cu un continut ridicat de carbohidrati rafinati si grasimi, avand o valoare nutritiva scazuta. Intr-o dieta echilibrata, gustarile trebuie sa fie bogate in fibre, carbohidrati complecsi cu indice glicemic scazut, proteine simple si alti nutrienti importanti. Alegeti acest tip de alimente pe care sa le consumati intre mese, astfel incat sa va mentineti silueta si sanatatea intacte. Gustari sanatoase sarace in carbohidrati Daca in trecut erau asociate cu riscul crescut de ingrasare, gustarile dintre mese sunt considerate de medicii nutritionisti un real ajutor in controlul apetitului alimentar si completarea aportului de nutrienti importanti, cata vreme sunt sanatoase. Carbohidratii simpli, regasiti in cantitati mari in produsele rafinate si zahar, sunt de evitat. Acestia cresc rapid nivelul glicemiei in sange, predispun la... [continuare]

Telina - proprietati care te vor face sa o consumi mai des

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Generalitati Telina este considerata un aliment minune, iar proprietatile sale benefice pentru sanatate sunt recunoscute de mii de ani. Frunzele de telina pot fi consumate crude, in compozitia salatelor de cruditati, avand un aport important de vitamina A pentru organism. Radacina de telina este o sursa importanta de vitamina B1, B6 si C. In plus, telina mai contine si acid folic, potasiu, zinc, magneziu, fosfor, fier, sodiu, dar si aminoacizi. Telina este un aliment de elita pentru cei care vor sa slabeasca, datorita continutului foarte mare de fibre. Telina este considerata un adevarat adjuvant in caz de edeme, litiaza renala, bronsite cronice, astm, sterilitate, hipertensiune arteriala, obezitate, stari febrile, chiar si in cazul unor degeraturi. Beneficiile terapeutice ale telinei • Adjuvant in infectiile bacteriene . Uleiurile volatile din telina au un efect puternic antibiotic, oferind organismului un ajutor de nadejde in lupta cu infectiile bacteriene. & [continuare]

Telina (apium gravedens)

Din Plante medicinale

Planta medicinala si legumicola care poate atinge chiar si un metru in inaltime, Florile sunt de culoare alba. Fructul este o achena. Radacina este de culoare alba, rotunda si tare. telina infloreste in luna septembrie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza ramurile, semintele si radacina. telina este aromata. telina contine vitaminele a, B, C, K, PP, minerale: magneziu, potasiu, zinc, calciu, fosfor, cupru, fier, iod, colina, etc. Planta are calitati afrodisiace, hipontensive, tonic, laxative, tonic, remineralizant, expectorant, depurativ, diuretic, stomahic, antiseptic, emolient, cicatrizant. Telina se foloseste si in gastronomie, in componenta preparatelor culinare, ca atare sau ca si condiment. Uz intern: - sterilitate, hipertenisune, inapetenta, boli hepatice, constipatie, afectiuni ale cailor urinare, astenie, surmenaj, boli reumatice, afectiuni ale cailor respiratorii superioare, boli gastrointestinale, diabet, guta, icter, obezitate - sub forma de salata... [continuare]

Gustari cu continut scazut de zahar

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iunie 2013

Generalitati Alimentele bogate in zahar sunt un adevarat pericol pentru persoanele bolnave de diabet, dar si pentru persoanele sanatoase si cele care doresc sa slabeasca, deoarece ficatul si pancreasul se suprasolicita, nivelul de colesterol creste, iar glicemia nu mai poate fi tinuta sub control. Prin urmare, adoptarea unei diete bazate pe alimente cu un continut scazut de zahar este o necesitate. Gustarile din timpul zilei pot fi o sursa excelenta de substante nutritive, dar si de glucide reduse la minim. Albusuri fierte Albusul de ou nu contine colesterol, grasimi saturate sau zahar. In schimb, furnizeaza organismului proteine pure, alaturi de o cantitate mica de vitamine din complexul B, potasiu si sodiu. Pentru o gustare sanatoasa intre mese, puteti consuma albusuri fierte, intrucat nu va afecteaza nivelul glicemiei. Sunca si salata verde O gustare cu un continut scazut de zahar poate fi compusa dintr-o felie de sunca de pui sau curcan, invelita intr-o frunza de salata... [continuare]

Excesul de fructe si cresterea in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2018

Generalitati Prea multe fructe pot contribui la cresterea in greutate a unei persoane. Aportul excesiv, indiferent de produsul alimentar, poate sa ingrase. Unele alimente insa, pot fi consumate in cantitati mai mari, fata de altele. Fructele proaspete contin aproximativ 15-20 de calorii per 30 de grame. De exemplu, un mar de dimensiuni medii (aproximativ 200 grame) contine aproximativ 100 de calorii. Fructele uscate au cel mai mare numar de calorii, 180 grame de stafide contin aproximativ 500 calorii, iar pentru cei mai multi dintre oameni, acest numar de calorii ar putea insemna prea mult. Cand are loc cresterea in greutate? Cresterea in greutate va avea loc atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat reuseste sa arda. Prin urmare, daca pe baza nevoilor individuale energetice, un individ ar trebui sa consume 2000 de calorii pentru a-si mentine greutatea, in cazul in care valorile acestora s-ar suplimenta cu 500 de calorii, intr-o saptamana ar castiga o jumatate de... [continuare]

Cat inseamna o portie de fructe sau legume?

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021
Consultant medical:

Conf. Univ. Dr. Veronica Mocanu
Medic primar endocrinolog

Generalitati Specialistii au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele tipuri de cancer. Pe langa faptul ca sunt delicioase si variate, fructele si legumele contin nutrimente care sunt importante pentru sanatate. Vitamine si minerale Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale. Campionii in vitamina C sunt broccoli, ardeii rosii, capsunele, portocalele, kiwi si cantalupii (varietate de pepene galben). Fructele si legumele colorate in portocoliu, rosu sau verde inchis contin beta-caroten (o forma de vitamina A): morcovii, dovleacul, grapefruitul rosu, rosiile, sfecla si varza. Mai mult, salata cu frunze verde inchis, sparanghelul, mazarea, porumbul si sucul de ananas sunt bogate si in acid folic (o vitamina din grupul B). Contin putine calorii si grasimi Practic toate fructele si legumele sunt sarace in grasimi si calorii. Exceptiile... [continuare]

Dieta cu calorii negative

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Martie 2010

Generalitati Expresia "alimentele cu calorii negative" face referire la anumite alimente care necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de descompunere si digerare, astfel incat numarul caloriilor consumate de organism este mai mare decat numarul celor asimilate. Acest aspect le confera alimentelor cu calorii negative un extraordinar avantaj in arderea naturala a grasimilor. O portie de desert compus din 400 de calorii poate necesita 150 de calorii pentru a fi digerat de organism, de unde rezulta un castig de 250 de calorii adaugat la grasimea corporala. Potrivit teoriei alimentelor cu calorii negative, spre exemplu, daca se consuma 100 de calorii dintr-un aliment ce necesita 150 de calorii pentru a fi digerat, organismul va arde 50 de calorii suplimentare, prin simpla consumare a respectivului aliment. Cum... [continuare]

Regimul puterea proteinelor

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Iulie 2012

Generalitati "Puterea proteinelor" este una dintre dietele cu continut scazut in carbohidrati, bogata in proteine, foarte populare in ultimile decenii. Dr. Michael Eades si Dr.Mary Dan Eades, in cartea "Protein Power", publicata de New York Times, care mai bine de un an s-a mentinut pe lista celor mai bine vandute carti, promoveaza ideea ca nu carnea grasa, ouale si produsele lactate sunt responsabile de aparitia obezitatii, ci carbohidratii ce se gasesc in cantitate mare in anumite fructe, legumele si cereale. Autorii cartii sintetizeaza toate datele despre dietele sarace in carbohidrati si influenta majora pe care aceste diete le-a avut in schimbarea stilului alimentar. Sunt prezentate explicatii stiintifice privind rolul jucat de hormonii implicati in metabolism, insulina si glucagonul, cat si recomandari practice, de tipul: "ce meniu sa fie ales intr-un restaurant frantuzesc sau intr-un fast-food". Alimente permise Iubitorii de friptura, oua si branza pot sta... [continuare]

Mineralele: functii si beneficii

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Generalitati Mineralele sunt elemente nutritive necesare organismului pentru a functiona corespunzator si pentru a se mentine puternic. Un numar mare de persoane considera ca vitaminele si mineralele sunt unul si acelasi lucru; insa nu este asa. Mineralele, ca si vitaminele, sunt nutrienti importanti care se gasesc in produsele alimentare; principala diferenta consta in faptul ca vitaminele sunt substante organice (contin elementul carbon) si mineralele sunt substante anorganice. De obicei, mineralele necesare organismului sunt furnizate dintr-un regim alimentar variat format din fructe, legume si oleaginoase. Clasificare Fiecare mineral aduce anumite beneficii organismului, din aceasta cauza nu se va recurge la o clasificare dupa importanta mineralelor. Mineralele sunt esentiale pentru functionarea corecta a organismului, majoritatea fiind implicate in metabolizare, echilibrul apei din organism si sanatatea sistemului osos. Mineralele se impart in doua grupe:... [continuare]

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Iulie 2009

Calciul si osteoporoza Calciul reprezinta unul din cele mai importante elemente minerale, fiind esential in dezvoltarea normala a scheletului (oasele contin peste 90% din totalul calciului din organism), a dentitiei, are roluri importate in conducerea nervoasa, contractia musculara si in procesul de coagulare a sangelui. Necesarul de calciu depinde de varsta, sex si starea metabolica a organismului, fiind mai ridicat in copilarie (pe parcursul formarii si mineralizarii osoase), in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul celor care sunt in perioada de menopauza. Specialistii sunt de parere ca aportul dietetic de calciu trebuie sa fie in permanenta cat mai ridicat, organismul asimiland in procente si proportii diferite acest mineral pana la varsta de 30 de ani (inclusiv). In general, doza minima recomandata este de aproximativ 1000 mg zilnic, cu anumite particularitati: - copiii intre 1-10 ani: 800-1200mg - intre 11- 24 ani: 1200-1500mg - femeile la menopauza: 1500mg zilnic. [continuare]

Dieta cu supa de varza

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Octombrie 2014

Generalitati Principalele avantaje ale dietei cu supa de varza sunt arderea rapida a grasimilor si continutul scazut de calorii. Numarul de kilograme pierdute cu ajutorul acestei diete este direct proportional cu cantitatea de supa consumata, astfel, cu cat se consuma o cantitate mai mare cu atat pierderea in greutate va fi mai considerabila. Potrivit speculatiilor din popor, acest regim alimentar a fost implementat in foarte multe spitale din cauza fondurilor scazute alocate pentru alimentatia pacientilor. Cu toate acestea, pana in prezent nu au existat cadre medicale care sa confirme acest lucru. Eficienta acestei diete nu este pe termen lung, insa acest fapt poate fi compensat cu faptul ca supa de varza are un continut scazut in grasimi si bogat in fibre alimentare, si mai mult va poate ajuta sa obtineti silueta dorita in cel mai scurt timp. Deci, dieta cu supa de varza este recomandata in situatii de urgenta, cand o persoana doreste sa isi contureze formele si sa piarda... [continuare]

Caloriile negative adevar sau fictiune

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Aprilie 2013

Generalitati Aproape toate produsele alimentare au un continut caloric, astfel incat termenul de alimente care contin calorii negative poate sa para neobisnuit. Unii oameni de stiinta sustin ca, intrucat unele alimente sunt mai greu de digerat de organism, acest lucru poate cauza un deficit de calorii. Altfel spus, organismul arde mai multe calorii atunci cand incearca sa prelucreze caloriile negative. In teorie, consumul acestor alimente ar insemna un aport redus de calorii, fapt ce ar putea fi de ajutor in cazul perosanelor care doresc sa slabeasca. Cu toate acestea, dietele bazate pe alimente ce contin calorii negative nu sunt printre cele peferate si nu toate persoanele sunt de acord cu includerea acestor alimente in dieta zilnica. In orice caz, fructele si legumele care sunt incluse pe lista caloriilor negative sunt alimente sanatoase care ar trebui sa faca parte din orice regim alimentar echilibrat. Alimente care contin calorii negative - Fructe de padure. Fructele de... [continuare]

Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Martie 2023

Generalitati Primavara soseste cu temperaturi mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de culoare dar si vitamine. Iata mai jos care sunt unele dintre legumele pe care le puteti gasi proaspete primavara si beneficiile pe care le pot oferi acestea sanatatii. Efectele pozitive pentru sanatate ale legumelor de primavara - Sparanghel - aceasta leguma poate sa rasara inca din luna februarie si poate fi una din cele mai sanatoase pe care o puteti manca. Sparaghelul este bogat in proteine si are putine calorii, contine un nivel ridicat de fibre alimentare. In plus, sparanghelul este o sursa excelenta de vitaminele A, C, K, acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Sparanghelul poate fi usor introdus in dieta dvs. intrucat poate fi usor si rapid pregatit (pur si simplu pus pe gratar sau lasat la abur cateva... [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Clinica Alegria
Medicina alternativa, Homeopatie, Acupunctura, Psihiatrie pediatrica, Logopedie 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Homeopatie, Medicina alternativa, Dermatologie, 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256,...

Ciresele beneficii si retete delicioase

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Iunie 2013

Generalitati Ciresele se numara printre cele mai sanatoase fructe pentru organism, fiind considerate un aliment-medicament eficient si foarte important pentru bunastarea fizica si mentala. Aproximativ 25 de grame de cirese contin 87 de calorii, 22 de grame de carbohidrati, 1 gram de proteine si 3 grame de fibre. Consumate in stare proaspata, ciresele furnizeaza organismului o serie intreaga de nutrienti esentiali, care contribuie la intarirea sistemului imunitar, prevenirea multor afectiuni si tratarea bolilor diverse. Beneficiile cireselor pentru sanatate Beneficiile cireselor pentru sanatate reies din multitudinea de proprietati curative ale acestor fructe: - Imbunatatirea calitatii somnului. Ciresele sunt o sursa naturala de melatonina, hormonul care scade temperatura corporala si induce starea de somnolenta propice odihnei de calitate. Un studiu la care au participat numerosi voluntari a descoperit ca persoanele care au baut zilnic 30 ml de suc natural concentrat de... [continuare]

Dieta de slabit in care aveti voie sa mancati alimente care ingrasa

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Septembrie 2013

Generalitati O dieta propice pierderii in greutate este considerata de multi echivalenta cu un regim alimentar restrictiv, in care sunt permise doar alimente fade, cu un continut foarte mic de calorii. In realitate, o cura de slabire echilibrata permite si consumul limitat de alimente care ingrasa, dar in cantitati mici si la orele potrivite. Practic, orice aliment hipercaloric poate sa fie o parte ajutatoare intr-un plan nutritional de eliminare a kilogramelor in plus, din mai multe motive. Savurat in portii limitate nu mai constituie o bomba calorica, induce starea de satietate persistenta si ofera un confort psihic al lipsei de restrictii. Alimente hipercalorice care pot ajuta la slabit Cu toate ca suna paradoxal, exista o serie intreaga de alimente cu o reputatie proasta in raport cu silueta, care au fost reintroduse de nutritionisti in planurile alimentare recomandate pacientilor cu exces de greutate corporala. Aceste alimente, chiar daca furnizeaza grasimi si un... [continuare]

10 legume pe care trebuie sa le consumati iarna aceasta

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Decembrie 2013

Generalitati Iarna, organismul are nevoie de mai multe vitamine si minerale pentru a infrunta cu brio frigul. Printre cele mai importante alimente pe care trebuie sa le consumati in sezonul rece se numara legumele, surse esentiale de vitamina C si alte minerale de care corpul are nevoie pentru a combate bolile si a se mentine sanatos. Legumele sunt importante si pentru echilibrarea nutrientilor primiti din meniurile consistente de iarna, care sunt compuse intr-o proportie mai mare din grasimi de origine animala. Cele mai sanatoase legume de consumat iarna Legumele sunt intotdeauna binevenite in orice dieta, insa cele de sezon sunt cu atat mai eficiente in completarea aportului de vitamine, minerale si antioxidanti la randament maxim. Nu evitati sa introduceti in dieta zilnica cele mai sanatoase legume de consumat pe timp de iarna, expuse mai jos. 1. Anghinare Includerea anghinarelor in meniu in sezonul rece este o alegere foarte inspirata, de vreme ce aceasta leguma este... [continuare]

Cum sa va imbunatatiti sanatatea inimii cu alimente proaspete de primavara

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Aprilie 2014

Generalitati Alimentele proaspete de primavara, respectiv fructele si legumele de sezon, sunt o cale sigura prin care puteti sa va imbunatatiti sanatatea inimii. In afara de faptul ca sunt mai gustoase si mai ieftine la inceputul sezonului cald, aceste produse naturale furnizeaza vitamine, minerale si fibre necesare sanatatii. Fructele bogate in antocianina pot reduce riscul dezvoltarii afectiunilor cardiace, au descoperit cercetatorii. Asociatia Cardiaca Americana recomanda ca un adult sa consume minimum 115 grame de fructe si legume zilnic, pentru a-si mentine greutatea si presiunea arteriala in parametri optimi. Beneficiile fructelor si legumelor de sezon asupra sanatatii Oamenii de stiinta au derulat numeroase cercetari prin care au reusit sa demonstreze ca o dieta bogata in fructe si legume proaspete merge mana in mana cu sanatatea cardiaca. Adaugand mai multe astfel de produse in alimentatie la inceputul primaverii, va protejati suplimentar inima si va reduceti... [continuare]

Masturbarea excesiva si effectele negative ale acesteia.

Din Comunitate

In primul rand, buna ziua si imi cer scuze daca am postat in articolul gresit. Am si eu o mare problema, des intalnita din cate am observat pe acest site insa nu exista nici un raspuns concret care ar putea sa ma ajute. Problema mea fiind in felul urmator, am 21 de ani si de la varsta de 12 ani am inceput sa ma masturbez, acesta devenind in cele din urma un un mare viciu , defapt drog cred ca e cel mai potrivit cuvant. Pana la varsta de 16-17 ani ma masturbam des, iar dupa din ce in ce mai excesiv. Orice lucru vedeam cu un continut minuscul de nudiditate ducea la o masturbare excesiva in ziua respectiva. Mai putin in cazul in care eram in locuri publice cu prietenii/prietena s.a. si totusi gaseam eu o scapare si peste aceste lucruri. Credeam ca sexul cu partenera ma va face sa trec peste acest lucru, dar e cea mai mare pacaleala. Am citit carti, m-am documentat de unul singur insa intr-o carte scrisa de "specialisti" scrie un anumit lucru iar in alta cu totul opus si alta... [continuare]

Limfom non hodgkin

Din Comunitate

Buna ziua, Mama mea a fost diagnosticata cu limfom non Hodgkin cu celule Tip B difuz, mi s-a recomandat sa se evite folosirea vitaminei B12. Recent am citit despre ciuperca Agaricus Blazei Murill, despre care se spune ca este foarte eficenta in scaderea tumorilor dar am observat ca si aceasta contine vitamina B12. Ce ar trebui sa fac? Sa evit si aceasta ciuperca ? A incercat cineva aceasta ciuperca? [continuare]

Vitiligo

Din Comunitate

doresc sa stiu daca folesesc o crema pt DEPIGMENTARE,adica sa ma albesc in jurul petelor,ce rezultate vor fi?am o culoare f deschisa a pielii in general...,ma gandesc ca nu s ar cunoaste prea mult diferenta atunci. am pete albe pe maini,brate putin,in jurul ochiului si san.acum iau de la amway niste vitamine,multicaroten,vit pt par si piele si vitamina E,care stiu ca sunt bune in general pt piele,mai ales betacarotenul....,asa e?de ex de cand iau aceste vit mi a disparut o pata de pe brat si celalte se mai vad putin dar vreau sa stiu si parerea dvstr [continuare]

Diaree cronica

Din Comunitate

acum 3 ani am mancat niste pateuri..dupa care am avut un episod de diaree la circa 1 ora dupa ce le-am mancat, de atunci nu mai pot manca fructe si lactate..pt ca imediat apare diareea. dupa vreo 6 luni am ajuns la spital si mi-a fost scoasa vezica biliara. dar simptomele nu au disparut..si continui sa am diaree cu mucus... am fost la diversi doctori..explicatia data ca toate astea se intampla ca nu mai am vezica biliara...desi problemele mele sunt de dinaintea operatiei. am incercat n tratamente..si nicio rezolvare! tot ce am incercat dupa 2 zile revin la starea initiala! am incercat debridat,ibutin,ursofalk, mezym forte, creon, triferment,colebil,no-spa, colospasmin, sucralan...si alte medicamente din aceeasi gama, am fost chiar si la un homeopat..dar nimic:(( dimineata dupa ce mananc apar scaunele ..respectiv de la scaun normal pana la golirea intestinului cu diaree si mucus! s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? multumesc anticipat [continuare]

Salata de ton cu legume

Din Diverse

Salata de ton cu legume poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip II (sau de boala celiaca), intrucat nu influenteaza major nivelul glicemiei in sange. Ardeiul gras si morcovul furnizeaza cantitati importante de betacaroten si vitamina C. Serviti preparatul pe un pat de spanac proaspat, pentru un aport suplimentar de luteina. [continuare]

Tocanita de legume dietetica

Din Diverse

Tocanitele de legume, preparate in mod dietetic, sunt recomandate in dieta persoanelor care sufera de gastrita. Acest preparat usor de digerat, bogat in vitamine, minerale si fibre, contine doar 172 de calorii in fiecare portie. [continuare]

Apilarnil potent, drajeuri

Din Medicamente

Ce este Apilarnil Potent si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tulburari de dinamica sexuala in special erecto-ejaculatorii, primare sau secundare unor tulburari psihice, asociate sau nu cu alterarea spermatogenezei. Biostimulator cu efect in speciala supra functiei sexualemasculine. Produsul este trofic si psihoton prin apilarnil (complex de substante naturale continand aminoacizi, precursori hormonali de tip androgen cu rol de stimulare endocrinogenitala pe axul hipofizo-corticosuprarenalo-gunodic, vitamine: A, B2, PP; saruri minerale: fosfor, sodiu, calciu, mangan, fier,magneziu, cupru, potasiu), tonic general si al glandelor sexuale prin extractul de telina, amelioreaza metabolismul prin glicerofosfatul de calciu si acidul folic, si stimuleaza celulele testiculare prin continutul sau in metiltestosteron. Mod de administrare Tratamentul va fi strict individualizat fiind modulat de medicul curant in concordanta cu evolutia patologiei. In general se administreaza un drajeu de... [continuare]

Condiment din legume viva vegetable

Din Produse medicale

Condiment universal cu sare iodata, legume (ceapa, telina), mirodenii pentru imbunatatirea gustului mancarurilor gata preparate din carne, pasare, peste, orez, paste fainoase, legume, supe, sosuri etc. si aprovizionarea organismului cu iod si minerale Condimentul VIVA VEGETABLE contine un spectru variat de componenti biologic activi care, in cazul folosirii regulate a condimentului, regleaza si stimuleaza functiile principale ale organismului uman. In primul rоnd, condimentul contine sare de bucatarie iodata. Functia principala a acestui element consta in normalizarea functiei glandei tiroide si a metabolismului. Maltodextrina este o substanta dulce, forma cea mai simpla si mai usor asimilabila a zaharului. Ea nu influenteaza nivelul glicemiei, ceea ce face posibila folosirea condimentului de catre bolnavii cu diabet zaharat. In plus, maltodextrina stimuleaza microflora intestinala folositoare. Ceapa atribuie condimentului de legume o aroma picanta, stimuleaza secretia... [continuare]

Sare de mare cu plante

Din Produse medicale

Condiment universal cu sare de mare si plante marine, legume si ierburi (ceapa, patrunjel, usturoi, marar, busuioc, cimbrisor, telina, leustean) pentru imbunatatirea gustului mancarurilor preparate, in special a gustarilor reci, a salatelor si mancarurilor din legume si aprovizionarea organismului cu iod si minerale In total in sarea de mare se contin circa 37 de elemente din tabelul Mendeleev. In continuare vom examina cele mai principale dintre ele. Sodiul este componentul primordial al lichidelor din organism. El este responsabil de echilibrul acidobazic, participa la activarea enzimelor digestive, controleaza tensiunea arteriala. Carenta de sodiu in organism provoaca deshidratare si deficienta reliefului cutanat, formarea ridurilor, mai ales pe fata, gat si in regiunea decolteului. Clorul participa la formarea sucului gastric, plasmei sangvine, activarea enzimelor. Calciul este necesar organismului pentru mentinerea functiei musculare, formarea tesutului osos si... [continuare]

Pagina 1 din 5 (128 rezultate)