ce vitamine contine morcovul

Cura cu vitamine si calciu..cat timp?

Categoria: Comunitate

Buna! As avea si eu o intrebare...de vreo 5 zile am inceput o cura de vitamine si calciu+magneziu+vitamina d3, asa de capul meu. Intrebarea fireasca , avand in vedere ca fac asta de capul meu, ar fi: cat timp se ia calciul si cat timp se face pauza? la fel si in cazul vitaminelor, aceeasi intrebare. Ah, ar mai fi ceva..deci eu am inceput sa iau vitaminele cam acum 5 zile, iar astazi am fost putin cam constipat si am observat ca am iesit cu scaun de culoare inchisa, spre negru. (imi cer scuze pt cei mai slabi de inger si de stomac)...este normal? mentionez ca vitaminele contin si fier, care din cate am auzit, contribuie la ce am zis mai sus.Alte simptome NUUUU am (greata , dureri abdominale, etc)..imi recomandati intreruperea vitaminelor? Multumesc anticipat pentru raspunsuri! [continuare]

Vitamine necesare

Categoria: Articole

Vitamina A - retinolul Betacarotenul (provitamina A - precursorul vitaminei A) ajunge in organism prin aport alimentar si este transformat de ficat in vitamina A, in functie de necesitati. Vitamina A contribuie la profilaxia si ameliorarea tulburarilor de vedere, creste rezistenta organismului fata de infectiile cailor respiratorii si este un factor important in mentinerea sanatatii pielii, parului, danturii si gingiilor. De asemenea, participa si la biosinteza imunoglobulinelor, stimuleaza activitatea sistemului imunitar, previne si amelioreaza depigmentarile cauzate de bolile ficatului sau de batranete. Betacarotenul protejeaza mucoasa nazala, bucala, faringiana, laringiana, traheala si pulmonara, fiind un adjuvant eficient in tratamentul infectiilor respiratorii, emfizemului pulmonar si hipertiroidismului. Vitamina A accelereaza dezvoltarea fizica si creste rezistenta sistemului osos. Betacarotenul are rol si in profilaxia cancerului. Efectul profilatic al... [continuare]

Vitaminele sustin un mod de viata sanatos

Categoria: Articole

Generalitati Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca vitaminele sustin un mod de viata sanatos, cu cat mai putine imbolnaviri. Vitaminele disponibile in prezent sunt mult mai complexe si orientate catre anumite aspecte ale organismului si sanatatii unei persoane. Chiar daca unii oameni nu constientizeaza, produsele alimentare nu ofera toate vitaminele si nutrientii de care are nevoie corpul lor. Pentru a beneficia de vitaminele, mineralele si nutrientii de care aveti nevoie, trebuie sa utilizati suplimente si vitamine. Dieta si suplimentele vitaminice Suplimentele vitaminice sunt cel mai simplu mod de a oferi organismului ceea ce are nevoie. In acest scop puteti utiliza vitamine si minerale pe langa dieta dvs. normala. Totusi trebuie sa faceti alegeri corecte privind atat dieta pe care o veti urma cat si tipul de suplimente vitaminice pe care doriti sa le folositi. Pentru a va asigura ca organismul dvs. nu sufera de nici o deficienta si functioneaza la capacitate maxima,... [continuare]

Topul vitaminelor pentru iarna

Categoria: Articole

Generalitati La primul semn de frig, chiar inainte de venirea iernii, multi dintre noi consuma produse sau chiar suplimente de vitamina C, gandindu-se ca aceasta face parte din topul vitaminelor pentru iarna. Dar exista si alte vitamine de care organismul are nevoie. Probabil considerati ca aveti nevoie de multe minerale si vitamine despre care tot auziti ca sunt importante, inainte de anotimpul rece. Multe dintre acestea, joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie, pastrarea frumusetii tenului si mentinerea unei stari de vitalitate. Vom incerca sa va ghidam prin labirintul de suplimente alimentare, oferindu-va o lista cat mai completa de vitamine care va pot ajuta la contracararea unora din efectele anotimpului rece. Vitamina C Ce rol are: Este una dintre vitaminele esentiale in lupta cu gripa in sezonul rece. Contrar credintelor populare, vitamina C nu impiedica raceala si gripa dar poate reduce durata si severitatea... [continuare]

10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor

Categoria: Articole

Generalitati Vitaminele joaca un rol important in alimentatie si dezvoltarea organismului. Produsele alimentare sanatoase contin o multime de vitamine si nutrienti. Este adevarat, ca oamenii nu primesc suficiente vitamine doar din dieta zilnica. Conform datelor actuale, barbatii ar trebui sa consume cu 350% mai multe legume si cu 150% mai multe fructe decat o fac in prezent. Tipuri de vitamine Exista doua tipuri de vitamine: cele solubile in grasimi si cele solubile in apa. Absorbtia are loc atunci cand acestea ajung in intestinul subtire. Vitaminele solubile in apa sunt transportate in mod activ pentru absorbtie, ceea ce inseamna ca moleculele din intestine le conduc in intestin de unde acestea pot patrunde apoi in fluxul sanguin. Din moment ce acestea se dizolva in apa, vitaminele sunt eliminate din organism zilnic. Asa cum sugereaza si numele, vitaminele liposolubile se dizolva in grasimi. Acest lucru se intampla cu ajutorul bilei, adica prin digestia grasimilor in... [continuare]

Scorbutul - deficitul de vitamina c

Categoria: Articole

Generalitati Scorbutul este afectiunea cauzata de existenta unui nivel scazut de vitamina C (acid ascorbic) in organism. Denumirea provine din latina, fiind o afectiune cunoscuta inca din timpurile antice grecesti si egiptene. Scorbutul este frecvent asociat cu povestiri despre marinarii din secolele al 16-lea si al 18-lea care navigau in curse lungi, vreme indelungata, fara sa ofere organismului suficienta vitamina C, fapt ce a dus la deteriorarea starii lor de sanatate. In prezent, cazurile de scorbut sunt destul de rare. Pacientii cu aceasta afectiune nu sintetizeaza vitamina C (necesara pentru producerea de colagen si absorbtia fierului) in mod natural, motiv pentru care trebuie sa asimileze aceasta vitamina din surse externe (cum ar fi citricele). Orice persoana trebuie sa consume fructe sau legume care contin sau sunt imbogatite cu vitamina C, pentru a evita deficitul acestei vitamine, cunoscut sub numele de scorbut. Persoane cu predispozitie la scorbut Multe... [continuare]

Vitamine si substante nutritive pentru cresterea parului

Categoria: Articole

Generalitati O dieta sanatoasa, bogata in proteine, apa, fructe si legume proaspete este esentiala pentru a mentine aspectul sanatos si lucios al parului. Parul este alcatuit in principal din proteine (97%); deci, daca adoptati un stil sanatos de viata, nu doar organismul ci si parul dvs. va beneficia de acest lucru. Cand in organism exista un deficit de vitamine, implicate direct in sanatatea parului, acesta va arata lipsit de stralucire si degradat indiferent cat de des il spalati, daca folositi sau nu balsam, produse de ingrijire profesionale etc. Suplimentele nutritionale care contin vitaminele necesare pentru cresterea si stralucirea parului pot fi achizitionate din farmacii si din magazinele specializate. Stimularea cresterii parului Combinatia dintre proteine si o dieta bogata in vitamine va permite organismului sa produca si sa pastreze aspectul sanatos si lucios al podoabei dvs. capilare. Alimentatia de baza compusa din proteine va face firul de par mai gros, mai... [continuare]

Vitamine si minerale esentiale pentru o piele frumoasa

Categoria: Articole

Generalitati Specialistii in dermatocosmetica ne ofera foarte multe sfaturi utile si ne pot fi alaturi ori de cate ori avem probleme cu tenul sau pielea, in general. Ne pot orienta cu multa exactitate spre necesitatile tenului nostru, dar si ale pielii corpului si ne pot ajuta sa obtinem acea piele catifelata pe care ne-o dorim. Totusi, chiar daca in prezent exista o gama foarte diversificata de produse care ne pot veni in ajutor, natura are, la randul sau, un rol foarte important. Toate vitaminele si mineralele de care are nevoie tenul nostru se gasesc in natura. Fructele proaspete si legumele ne pot ajuta chiar mai mult decat o fac produsele cosmetice. Fortificarea organismului cu vitamine este primul pas pentru un ten si o piele frumoasa. Restul ar trebui sa ne fie doar adjuvanti, sa ne ajute sa finisam ce obtinem pe cale naturala: o piele sanatoasa. O piele radianta, o piele frumoasa, nu se obtine doar cu crema potrivita, ci si cu o dieta care sa intareasca rezultatele.... [continuare]

Alimente bogate in vitamine

Categoria: Articole

Generalitati Pentru ca o persoana sa fie sanatoasa are nevoie de un regim alimentar echilibrat, care sa includa toate substantele nutritive esentiale, inclusiv vitamine. Pentru ca organismul sa functioneze corect, vitaminele sunt esentiale, iar cel mai bun mod de a le obtine este sa consume produse alimentare cat mai naturale posibil. Consumul, inca de la o varsta frageda, de alimente nutritive, care contin toate vitaminele necesare, ajuta la formarea unor bune obiceiuri alimentare pe parcursul intregii vieti. Alimentele bogate in vitamina A si beta-caroten Vitamina A este o vitamina esentiala necesara pentru vedere, transcrierea informatiei genetice, stimularea sistemului imunitar si sanatatea pielii. Deficienta de vitamina A poate duce la orbire si creste riscul de infectii virale. Totusi, acest deficit este intalnit mai ales in tarile in curs de dezvoltare, unde este o cauza principala a orbirii la copii. Consumul excesiv de vitamina A poate duce la icter, greata,... [continuare]

Stil de viata bazat pe un continut redus de carbohidrati

Categoria: Articole

Generalitati Organismul uman are abilitatea naturala de a folosi grasimea stocata pentru a produce energie. O dieta cu un continut scazut de carbohidrati activeaza acest proces natural al corpului. Unii specialisti considera ca o astfel de dieta este una dintre cele mai sigure pentru mentinerea sanatatii organismului. Desi multi oameni cunosc faptul ca limitarea cantitatii de carbohidrati duce la pierderea in greutate, nu inteleg acest proces. Atunci cand o persoana consuma multi carbohidrati, creste nivelul de glucoza din sange si se produce mai multa insulina. Un efect secundar al productiei intensive de insulina este convertirea carbohidratilor in grasimi si depozitarea acestora in celule. In plus, este stimulat creierul sa transmita semnale specifice starii de foame, astfel incat persoana in cauza va manca si mai mult. Atunci cand scade consumul de carbohidrati se vor micsora valorile insulinei si vor creste cele ale glucagonului. Glucagonul este hormonul care permite... [continuare]

De ce sunt importanti morcovii in alimentatie si ce beneficii aduc

Categoria: Articole

Generalitati Morcovii, denumiti stiintific Daucus carota, fac parte din familia legumelor radacinoase alaturi de patrunjel, pastarnac, marar, chimen etc si sunt consumati in intreaga lume, datorita gustului dulce si proprietatilor nutritive importante. Exista peste 100 de specii de morcovi la nivel global, care variaza de la nuanta portocaliu intens, pana la mov, galben sau alb. Cel mai frecvent, este consumata radacina morcovului, insa frunzele sale sunt si ele comestibile. Morcovii contin in proportie de 88% apa, 7% zahar, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenusa si 0,2% grasimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, in cea mai mare parte, din celuloza. Alte substante furnizate de aceste legume sanatoase sunt glucoza, xiloza si fructoza. Gustul dulceag se datoreaza acidului glutamic si altor aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic si acidul succinic (acid butandioic sau chihlimbar). Din prisma valorii lor nutritive, 128 de grame de morcovi furnizeza 52 de... [continuare]

Cele mai bune surse alimentare de vitamina c

Categoria: Articole

Generalitati Vitamina C este unul dintre cei mai siguri si eficienti nutrienti, avand un rol bine stabilit in numeroase functii ale organismului. Cand este preluata frecvent din surse alimentare, vitamina C inlesneste randamentul sistemului imunitar impotriva infectiilor, previne bolile cardiovasculare, complicatiile prenatale, bolile oculare sau problemele dermatologice. Chiar daca poate fi preluata din suplimente nutritive, vitamina C se absoarbe cel mai bine in organism cand provine din surse alimentare. Pentru asigurarea dozei zilnice necesare de vitamina C, se recomanda consumul de pana la 5 portii fructe si legume in fiecare zi. Beneficiile vitaminei C Beneficiile vitaminei C au fost descoperite cu sute de ani in urma, in timpul unei epidemii izbucnite in Europa. In prezent, alimentele bogate in vitamina C sunt considerate adjuvanti excelenti in tratarea numeroaselor afectiuni, de la raceala comuna, pana la depresie. Vitamina C intareste starea de sanatate,... [continuare]

Morcovul (daucus carrota)

Categoria: Plante medicinale

Planta legumicola si medicinala, bienala, iubitoare de soare, care creste spontan pe pasuni sau fanete sau este cultivata. Florile sunt mici, albe iar radacina este groasa, de culoare portocalie, suculenta. Fructele sunt diachene costate. Morcovul infloreste din luna iunie pana in luna octombrie. Planta contine fibre dietetice, betacarotina, vitamina c, vitamina A, vitamina b1, vitamina b2, vitamina B6, vitamina PP, dextroza, levuloza, saruri minerale (fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, arsenic, mangan, sulf, cupru, brom), aspragina, daucarina, pectina, proteine, lipide, glucide. In scop medicinal se cultiva frunzele proaspete, fructele si radacina de la morcovul salbatic sau fructele si radacina de la morcovul de cultura. Recoltarea se face la morcovul salbatic in luna martie sau in octombrie. Morcovul are calitati antianemice, hepatoprotectoare, hipotensive, antioxidante, carminative, antispastice, cicatrizante, antidiareice, laxative, depurativ, diuretic,... [continuare]

Sapun vrac morcov si portocala

Categoria: Produse medicale

Numita si "fructul soarelui", portocala este foarte bogata in vitamina C, A si caroten. Contine saruri minerale si acizi, esente aromate, contribuind in aceeasi masura la intarirea barierei de protectie de la suprafata tenului, de a indeparta iritatiile, de a da vigoare tenului. Uleiul de seminte de morcov contine complexul de vitamine B, oligo-elemente si vitamina C, avand efecte emoliente si cicatrizante. Este eficient si in cazul vergeturilor, nu doar al celulitei. Substantele continute provoaca dilatarea porilor si eliminarea toxinelor, accelerand procesul de multiplicare celulara epiteliala si prevenind in acelasi timp imbatranirea pielii. Sapunurile vrac sunt disponibile la gramaje intre 100 de grame si 1kg. Pretul afisat este pentru 100 de grame. Bucata finala va avea aproximativ gramajul cerut (plus/minus ~0,1 grame) [continuare]

Sapun morcov si galbenele

Categoria: Produse medicale

Florile de galbenele contin substante proteice, ulei volatil, saponine, glicozide, carotenoide, xantofilina, flavonoide, fermenti, mucilagii, vitamina C, saruri organice. Morcovul este bogat in vitamina A si ajuta la refacerea epidermei, tonifica, inmoaie si catifeleaza pielea. 100g [continuare]

Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta

Categoria: Articole

Generalitati Daca va numarati printre femeile preocupate de sanatatea lor, cu siguranta deja cunoasteti care sunt necesitatile nutritionale ale organismului dumneavoastra, indiferent de stadiul evolutiv in care se afla. Insa, chiar si in aceste conditii, este bine de stiut faptul ca echilibrul nutritional se poate modifica. Daca sunteti la varsta la care va doriti un copil, organismul trebuie suplimentat cu acid folic, pentru prevenirea aparitiei defectelor congenitale. Daca ati ajuns la menopauza, ar fi bine sa cresteti aportul de calciu si vitamina D pentru a va pastra oasele puternice. Un deficit cat de mic, se poate repercuta asupra organismului in moduri la care nici nu ne gandim, iar uneori efectele negative apar atat de repede incat ne iau si pe noi prin surprindere. Organismul nu poate face intotdeauna provizii de vitamine, chiar daca intr-un anumit moment consumam mai multe produse bogate in vitamina C, de exemplu, el nu o va depozita. Astfel, daca dorim sa ne... [continuare]

Vitamine pentru un bronz sanatos

Categoria: Articole

Introducere Vara asta se poarta bronzul! Ca in fiecare vara, de altfel, probabil te gandesti cum sa te bronzezi cat mai uniform, cum sa-ti pastrezi pielea bronzata cat mai mult timp si cum sa iti mentii sanatatea pielii. Iti vindem un pont: o alimentatie sanatoasa te va ajuta foarte mult! Razele ultraviolete emise de soare actioneaza asupra epidermei si determina importante efecte biologice care duc la eliberarea de radicali liberi la nivelul celulelor epidermei. Exista insa molecule capabile sa intercepteze radicalii liberi si sa protejeze celulele de actiunea acestora. Este vorba despre provitamina A, vitaminele antioxidante C si E, zinc, seleniu si carotenoizi. Ultravioletele afecteaza sanatatea pielii Razele ultraviolete actioneaza asupra diferitilor constituenti celulari: proteine, acizi nucleici, membrane citoplasmatice, distrug capilarele sangvine si fibroblastii. Ultravioletele de tip B induc formarea dimerilor in lanturile de ADN. Aceste fenomene blocheaza traducerea... [continuare]

Necesarul de vitamine pentru femei - ce si cand trebuie luat?

Categoria: Articole

Generalitati Daca sunteti o femeie care are grija de sanatatea ei, probabil ca stiti deja ca nevoile dumneavoastra nutritionale se schimba cu fiecare etapa din viata. La varsta fertila, mai ales in timpul sarcinii, aveti nevoie de un aport adecvat de acid folic pentru a preveni eventuale malformatii genetice ale copilului pe care il veti naste. In cazul in care va aflati la menopauza ar putea fi necesar sa cresteti aportul de calciu si vitamina D, pentru a mentine oasele puternice. Deficitul de vitamine poate duce la probleme grave de sanatate. Daca aveti un risc crescut de a avea deficit de vitamine sau minerale, asa cum poate fi cazul la femeile gravide sau la cele vegetariene, atunci medicul dumneavoastra poate fi nevoit sa intervina cu recomandarea unor suplimente de vitamine si minerale. Alegerea de a lua suplimente vitaminice depinde de dieta, stil de viata, varsta, existenta unor conditii medicale si de indicatiile medicului. Este important sa alegeti suplimentele de... [continuare]

Gustari cu continut scazut de zahar

Categoria: Articole

Generalitati Alimentele bogate in zahar sunt un adevarat pericol pentru persoanele bolnave de diabet, dar si pentru persoanele sanatoase si cele care doresc sa slabeasca, deoarece ficatul si pancreasul se suprasolicita, nivelul de colesterol creste, iar glicemia nu mai poate fi tinuta sub control. Prin urmare, adoptarea unei diete bazate pe alimente cu un continut scazut de zahar este o necesitate. Gustarile din timpul zilei pot fi o sursa excelenta de substante nutritive, dar si de glucide reduse la minim. Albusuri fierte Albusul de ou nu contine colesterol, grasimi saturate sau zahar. In schimb, furnizeaza organismului proteine pure, alaturi de o cantitate mica de vitamine din complexul B, potasiu si sodiu. Pentru o gustare sanatoasa intre mese, puteti consuma albusuri fierte, intrucat nu va afecteaza nivelul glicemiei. Sunca si salata verde O gustare cu un continut scazut de zahar poate fi compusa dintr-o felie de sunca de pui sau curcan, invelita intr-o frunza de salata... [continuare]

Alimentatia bogata in vitamine si igiena personala stricta pazesc organismul de raceala si gripa

Categoria: Diverse

O alimentatie bogata in fructe si legume, alaturi de o igiena personala stricta, ajuta la prevenirea racelilor si a gripei specifice sezonului rece, sustin medicii. [continuare]

Ai imunitatea scazuta? fa-ti plinul de vitamine naturale!

Categoria: Diverse

Primavara este sarbatoarea vietii si a sanatatii, este perioada in care natura se intoarce la viata si te invita la un spectacol fascinant: flori si zumzet de albine, jocuri de fluturi si raze blande de soare... [continuare]

Cat inseamna o portie de fructe sau legume?

Categoria: Articole

Generalitati Specialistii au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele tipuri de cancer. Pe langa faptul ca sunt delicioase si variate, fructele si legumele contin nutrimente care sunt importante pentru sanatate. Vitamine si minerale Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale. Campionii in vitamina C sunt broccoli, ardeii rosii, capsunele, portocalele, kiwi si cantalupii (varietate de pepene galben). Fructele si legumele colorate in portocoliu, rosu sau verde inchis contin beta-caroten (o forma de vitamina A): morcovii, dovleacul, grapefruitul rosu, rosiile, sfecla si varza. Mai mult, salata cu frunze verde inchis, sparanghelul, mazarea, porumbul si sucul de ananas sunt bogate si in acid folic (o vitamina din grupul B). Contin putine calorii si grasimi Practic toate fructele si legumele sunt sarace in grasimi si calorii. Exceptiile... [continuare]

Abces dentar dezvoltat

Categoria: Comunitate

Am o problema mai veche, nu cu una, ci cu doua masele pe partea stanga-jos (molar 1 si 2). Ambele sunt "extractabile" pentru ca mi-e clar ca nu mai pot fi salvate. Vreau sa le scot pe amandoua, mai mult de nevoie acum ca sa nu mai am parte de problemele ce le am acum, si pe viitor. Din molarul 1 au mai ramas radacinile, iar din molarul 2, pulpa si o mica parte din coroana. Acum 4 zile m-au luat niste dureri groaznice in zona molarilor cu pricina. Apoi, a doua zi mi s-a umflat gingia in exterior si sub molari, in zona radacinilor. Imediat am inceput tratamentul pe care obisnuiesc sa il iau, mai exact cu antibiotic (Oxacilina 500 mg 1X4 zi). Acum, parca as avea o portocala in gura, arat cam (foarte) ciudat...iar lumea se uita la mine ca la spectacol. E greseala mea, o recunosc, n-am nimic de obiectat si sper sa prind mai mult curaj in fata doctorilor stomatologi. Zona din jurul obrazului stang, mi s-a inrosit, semn ca antibioticul si-a facut datoria si a strans infectia intr-un... [continuare]

Frumusete din interior catre exterior

Categoria: Articole

Generalitati Chiar daca un fond de ten sau un fard pot ajuta o femeie sa arate mai bine, unele dintre dintre cele mai bune solutii pentru mentinerea frumusetii se gasesc in supermarket. Alimentele consumate au un efect considerabil asupra aspectului unui individ. Dietele care contin antioxidanti nu doar confera o stare buna de sanatate si mentin o greutate optima, ci ofera si un plus de frumusete si energie. Rezultatele vor fi destul de rapide: pielea va avea o stralucire pe care nu o poate oferi nici o crema sau produs cosmetic. Iata care ar fi unele dintre alimentele care ajuta la imbunatatirea aspectului fizic si care ar trebui sa nu lipseasca din cosul de cumparaturi al unei femei: Alimente pentru frumusete 1. Afine si rodii Ambele fructe sunt bogate in antioxidanti care previn aparitia ridurilor fine si a uscarii tenului prin neutralizarea radicalilor liberi care afecteaza pielea. In plus, continutul lor ridicat de vitamina C mareste productia de colagen, care... [continuare]

Excesul de fructe si cresterea in greutate

Categoria: Articole

Generalitati Prea multe fructe pot contribui la cresterea in greutate a unei persoane. Aportul excesiv, indiferent de produsul alimentar, poate sa ingrase. Unele alimente insa, pot fi consumate in cantitati mai mari, fata de altele. Fructele proaspete contin aproximativ 15-20 de calorii per 30 de grame. De exemplu, un mar de dimensiuni medii (aproximativ 200 grame) contine aproximativ 100 de calorii. Fructele uscate au cel mai mare numar de calorii, 180 grame de stafide contin aproximativ 500 calorii, iar pentru cei mai multi dintre oameni, acest numar de calorii ar putea insemna prea mult. Cand are loc cresterea in greutate? Cresterea in greutate va avea loc atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat reuseste sa arda. Prin urmare, daca pe baza nevoilor individuale energetice, un individ ar trebui sa consume 2000 de calorii pentru a-si mentine greutatea, in cazul in care valorile acestora s-ar suplimenta cu 500 de calorii, intr-o saptamana ar castiga o... [continuare]

Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii

Categoria: Articole

Generalitati Expertii sunt de parere ca, daca dorim sa ne protejam de raceli si gripe in sezonul rece, natura ne pune la dispozitie o serie de aliati de incredere. Si cum este mult mai bine sa prevenim decat sa tratam, putem apela la acestia de fiecare data cand ne facem cumparaturile. Sistemul imun poate face fata agresiunilor din mediu daca avem grija ca prin dieta sa il aprovizionam cu nutrienti si vitamine esentiale, dar si cu antioxidanti. O dieta bogata in fructe si legume proaspete poate face minuni pentru sanatatea noastra: efectele sunt resimtite de intregul organism si, in plus, spre deosebire de medicamentele care ne ajuta sa trecem peste raceli, vitaminele naturale nu au… reactii adverse! Expertii in nutritie recomanda parca, din ce in ce mai mult antioxidantii, pentru numeroasele lor efecte. Dar, ce sunt antioxidantii, de fapt? Din punct de vedere stiintific, antioxidantii sunt substante naturale care pot preveni sau incetini oxidarea altor molecule. Procesul de... [continuare]

6 produse dietetice care ingrasa

Categoria: Articole

Generalitati Morcovul este una dintre legumele cu multe calitati si beneficii pentru sanatate, insa un aport prea mare de morcovi, desi duce cu gandul la o gustoare sanatoasa, poate fi inadecvat. In plus, pe langa morcovi, o persoana mananca pe parcursul unei zile si alte alimente care contin sare, grasimi si calorii. Specialistii au constatat ca atunci cand o persoana vede, miroase sau se gandeste ca un aliment este foarte gustos, creierul elibereaza dopamina, o substanta care este emisa atunci cand se declanseaza starea de placere. Ca atare, productia de dopamina poate fi responsabila pentru dorinta de a consuma o gogoasa cu gem, intrucat savurarea acesteia determina o stare placuta. Combinarea legumelor cu grasimile Desi este chiar indicat sa se consume cruditati sau alte alimente sanatoase in timpul gustarilor sau la micul dejun, combinarea acestora cu unt de arahide ar putea reprezenta o problema. Untul de arahide are in compozitie grasimi si proteine... [continuare]

Dieta perricone

Categoria: Articole

Generalitati In contrast cu majoritatea dietelor care au facut valva in ultimile decenii, programul Perricone, cel putin in forma sa actuala, nu pune accentul pe scaderea in greutate. Specialistii in dermatologie si nutritie (in frunte cu Dr. N. Perricone) care propun acest program, considera ca acest regim alimentar, la care se adauga vitamine si suplimente minerale, plus lotiuni si creme, incetinesc procesul de imbatranire, iar persoanele care urmeaza programul Perricone vor arata mai tineri si vor fi mai sanatosi. De asemenea, Dr. Perricone afirma ca aceasta dieta diminua procesele inflamatorii de la nivelul diferitelor organe si sisteme, imbunatateste metabolismul, induce o buna dispozitie si echilibreaza starea psihica. In plus, cordul este mai putin supus imbolnavirilor, riscul de cancer este redus semnificativ, densitatea osoasa este crescuta, pielea este refacuta si arata mai bine, sistemul imunitar este intarit si se poate pierde chiar si excesul... [continuare]

Optifort - mentine sanatatea ochilor, imbunatateste acuitatea vizuala in mod natural

Categoria: Diverse

Tii minte de cate ori te punea mama in copilarie sa manaci morcovi cruzi si afine multe-multe pentru a avea o vedere buna? Ei bine, aproape toti am trecut prin asta si fie ca vroiam, fie ca nu , trebuia sa facem cum zicea mama… [continuare]

imblanzeste soarele!

Categoria: Diverse

Ca sa te bronzezi fara griji, Cosmetic Plant ti-a pregatit o linie largita de produse pentru protectie solara, pe baza de extracte naturale din castan, morcov, masline, catina si galbenele, binecunoscute pentru rolul lor protector si benefic asupra pielii. [continuare]

Pagina 1 din 10 (287 rezultate)