ce sunt trombocitele

Trombocitoza - cresterea trombocitelor

Din Articole

Generalitati Trombocitoza este acea patologie care semnifica in analiza paraclinica (de laborator prin recoltare sanguina) cresterea plachetelor/trombocitelor peste valoarea fiziologica de 430.000 – 450.000. Sangele uman este alcatuit din plasma si elemente figurate. Din cadrul elementelor figurate fac parte mai multe elemente, dar principalele sunt: hematiile (cu rolul de a transporta nutrienti, oxigen si dioxid de carbon), leucocitele (ce au rolul de a ne asigura sistemul nostru de aparare – sistemul imunitar) si trombocitele (ce au un rol esential in coagulare). In momentul lezarii unui tesut sau al unui vas de sange trombocitele au rolul de a se cumula la locul leziunii si sub actiunea altor factori ai coagularii acestia vor forma trombul sau cheagul de sange care va proteja sectiunea tisulara lezata pana ce se reuseste o refacere a tesutului in spatele acestui cheag. Valoarea normala a trombocitelor in sange este de 150.000/180.000 – 430.000/450.000 de trombocite per... [continuare]

Trombociti

Din Comunitate

cum pot creste nr trombocitilor [continuare]

Numar scazut de trombocite in sarcina

Din Comunitate

Buna ziua. Am numarul de trombocite scazut, adica :102.000 , in conditiile in care valoarea normala este: 150.000-300.000. Sunt si insarcinata in 34 de saptamani. Vroiam sa va intreb daca acest numar scazut de trombocite imi afecteaza sarcina si ma impiedica sa nasc natural? Sau trebuie neaparat nastere prin cezariana? Ce tratament pot urma pentru cresterea numarului de trombocite? Multumesc ! [continuare]

Trombocite

Din Comunitate

Buna ziua.Vreau sa va intreb si eu din ce cauza ai trombocitele marite si cum pot sa fac scada.Mentionez ca eu le am 474.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa-mi fac griji.Va multumesc. [continuare]

Trombocite peste 800

Din Comunitate

sunt normale trombocietele crescute la 864 la o persoana de 58 ani?daca ati mai intalnit cazuri va rog sa imi spuneti de la ce ar putea fi?multumesc [continuare]

Trombocite 1340mii/ul

Din Comunitate

Buna ziua! In urma unor analize valoarea trombocitelor este de 1340 mii/ul, hemoglobina 10.7,hematocrit 32.1,MCV 79.8,MCH 26.5,MCHC 30.8,RDW 14.2,VSH 1 h-15,sideremia 48,restul valorilor sunt normale.Mentionez ca am talasemie minora iar acum 6 luni am suferit o operatie de colecistectomie.Ma ingrijoreaza valoarea crescuta a trombocitelor.Ce interpretare a analizelor aveti si ce sfat imi puteti da? Va multumesc! [continuare]

Sunt in dilema ma poate ajuta cineva?????

Din Comunitate

Buna Va voi explica cit de scurt posibil dilema in are ma aflu. In decembrie 2008 mi am facut analizele de la guvern si in urma acestra am constatat ca am o pr de sanatate mai exact am trombocitele crescute mult peste limita 745 , am decis sa ma internez la hemato unde in urma altor analize mi sa pus diagnostic cu semnul intrebarii ,,Trombocitoza reactiva,, insa cum veneau sarbatorile m au chemat pe 5 ianuarie sa revin pentru a incepe trat cu citostatice in spate de fapt avind suspiciunea ca ar putea fi leucemie. Am refuzat incepera acestui tratament pe motiv ca vreau sa fiu sigura de diagnostic . Ma tot intreb de ce mi se intimpla asta ca doar am un stil de viata sanatos , nu fumez, nu beau, nu pierd noptile etc . Am inceput sa fac investigatii amanuntite la dif laboratoare si spitale, rez fiind aceleasi insa diagnosticele se schimbau facinduse doar presupuneri ca de ex: leucemie, cord pulmonar, lupus, trombocitoza reactiva . si nu mai retin insa dupa 6 luni de investigatii mi... [continuare]

Trombocite scazute la copii

Din Comunitate

> Am facut analizele anuale fetelor mele iar la cea mai mare de 10 ani i -au iesit trombocitele scazute mai exact 136 restul sunt in limite normale dr. de familie m-a trimis la un hematolog dar pana stunci as vrea sa stiu cat e de periculos si ce poate sa insemne asta? [continuare]

Trombocite

Din Comunitate

Buna ziua Ma numesc Ramona am 30 ani si am si eu o problema medicala In urma cu 2 saptamani am avut ameteli care au disparut in urma administrari de Betaserc 24 (ametelile durau cateva secunde apoi dispareau)Am facut un set de analize si rezulatele au fost la Hemoleucograma completa valori normale la toate numai la PLT-Nr.trombocite 139 la biochimie Calciu seric total 9,77 Calciu ionic seric 1,22 Colesterol seric total 88,5 glicemie 88,5 HDL colesterol 55,8 LDL colesterol 87,6 Magneziu seric 1,76 Sideremie 9,90 TGO 26 TGP 20. As dori sa mi spuneti ce reprezinta aceste valori deoarece nu am primit un raspuns concret in special in cazul trombocitelor scazute Astept raspunsul dumneavoastra .Va multumesc [continuare]

Numarul trombocitelor e mult mai mare

Din Comunitate

Buna ziua! Am un baietel de 9 luni si in urma cu 2 zile i-am facut un set de analize iar singurele valori care nu sunt bune sunt cele ale trombocitelor de 570 ale lymfocitelor de 68 iar la urina valoare este de 1.010 . Va rog frumos sa-mi dati un sfat,medicul pediatru a zis ca nu-i nimic de speriat [continuare]

Doamna doctor, aceste rezultate sunt ingrijoratoare? :( ?

Din Comunitate

sunt ingrijoratoare aceste rezultate d-na doctor ? Nr. eritrocite : 5.68 *10^6/µl 4.3 - 5.7 *10^6/µl Hemoglobina :17 g/dL 13.2 - 17.3 g/dl Hematocrit :51.8 % 39 - 49 % VEM : 91.2 fL 80 - 99 fL HEM 29.9 pg 27 - 34 pg CHEM 32.8 g/dL 32 - 36 g/dl RDW-CV 12.1 % 11.5 - 14.5 % Nr. leucocite 11.77 *10^3/µl 4.0 - 11.0 *10^3/ul % Neutrofile 45.1 % 45 - 80% Nr. neutrofile 5.32 *10^3/µl 2.0 - 8.0 *10^3/µl % Eozinofile 5.4 % 0 - 7% Nr. eozinofile 0.63 *10^3/µl 0.0 - 0.7 *10^3/µl % Basofile 0.9... [continuare]

Trombocite, plachete sangvine (sange) plt , tr

Din Analize Medicale

Trombocitele sunt fragmente citoplasmatice anucleate bogate in granule, rotund-ovalare, plate, in forma de disc, cu diametrul de 2-4 microni. Trombopoieza are loc in maduva osoasa incepand cu celula progenitoare multipotenta, continua cu megakariocitopoieza care include proliferarea megakariocitara si maturarea megakariocitelor cu formarea de trombocite. In mod normal, doua treimi din trombocite se gasesc in circulatie, iar o treime sunt stocate in splina. Trombocitele sunt implicate in hemostaza si in initierea proceselor de reparare tisulara si vasoconstrictie dupa injuria vasculara si in timpul proceselor inflamatorii, aderarea si agregarea plachetara avand ca rezultat formarea trombusului plachetar care astupa rupturile din peretii vaselor mici. [continuare]

Trombocit

Din Dictionar Termeni

Celula sangvina fara nucleu, care joaca un rol important in fenomenele coagularii sangelui si ale inflamatiei. Numarul de plachete este cuprins in mod normal intre 150 000 si 450 000 pe milimetrul cub de sange. plachetele provin din fragmentarea citoplasmei celulelor mari ale maduvei osoase, megacariocitele. Longevitatea lor este de 7-10 zile. Plachetele sangvine sunt distruse in splina. Functie - Primul stadiu al opririi unei hemoragii (hemostaza primara) debuteaza cu aderarea plachetelor la peretele vasului lezat, cu agregarea si eliberarea continutului lor. Aceasta conduce la formarea unei aglomerari de plachete care colmateaza bresa vasului. In fenomenul coagularii, membrana plachetelor favorizeaza interactiunea factorilor coagularii. In reactia inflamatorie, plachetele ingera anumite particule si pot sa-si elibereze continutul in prezenta bacteriilor si a virusurilor, crescand astfel permeabilitatea vasculara. Patologie - In principal, se disting trei tipuri de... [continuare]

Trombocite crescute

Din Comunitate

Buna dimineata!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca puteti.In iunie am fost piscata de o albina si a doua zi am observat ca mi s-a inflamat un ganglion latero-cervical.A dat putin inapoi,dat a ramas acolo.Am fost la 4 medici ORL-isti si mi-au spus sa nu-mi fac griji. In 6 august am facut analize de sange care mi-au iesit bune cu exceptia unei infectii urinare. Pe 21 octombrie am repetat analizele insa la alt laborator.Valorile lor de referinta sunt un pic diferite.Totusi ceea ce ma ingrijoreaza sunt 2 rezultate proaste.Trombocite 475.00(valori normale 150.00-400.00) si calciu ionic 3.82(valori normale 4.5-5.0) si aceeasi infectie urinara. VSH la primele analize 8,acum 10.Dar,repet,laboratoarele au valorile de referinta usor diferite. leucocite 6.04(4.00-10.00) LDH291(225-450) ASLO 200 Fibrinogen 320 Mentionez ca intre cele 2 seturi de analize am racit,cu rosu in gat ,febra maxim 37,5 Acum am o tuse usoara de vreo 3 saptamani,ma doare pieptul (sau sanii)... [continuare]

Trombociti mari

Din Comunitate

dupa splenoctomie au crescut constant nr.trombocitilor,.ce remedii sunt in mentinerea lor intr-un nr acceptabil.multumesc [continuare]

Trombocite usor marite

Din Comunitate

buna seara, in urma unor analize mi-au iesit trombocitele marite 491 000 iar RDW 14,8% maxima laboratorului 14, 5% restul analizelor fiind in limite normale .Care poate fi cauza avand in vedere ca toate celelalte analize sunt in limite normale? [continuare]

Numarul trombocitelor aproape dublu fata de limita maxima...

Din Comunitate

Buna ziua, Avem o fetita de aproape 10 luni(maine face 10 luni) si i-am facut un set de analize normale de sange si nu suntem in parametri cu urmatoarele: Unitate de masura Valoare Referinta Nr trombocite : mii/?L 707 150 - 450 Monocit : mii/?L 1,15 0.3 - 1 Electrochemiluminiscenta UI/mL 28,2 Copii: 5 saptamini - 1 ani : [continuare]

Trombocite scazute

Din Comunitate

Buna ! Mi.am făcut analizele la sânge ,urina și o ecografie abdominala . Analizele la sânge mi.au ieșit bune...ecografia abdominala a fost la fel buna ( fierea, rinichi ect) nu am nici o problema... Si analizele mi.au ieșit bine in schimb mi.au ieșit trombocitele 150, monocitele 19 si bazofiile granulocitelor 0,084...menționez ca mi sau făcut teste pt alte boli si probleme glanda, leucemie si mi.au ieșit negative..aceste analize le.am făcut în Germania ( munchen ). Doctorul de aici a zis ca nu e nimic grav si ca trombocitele pot fi s azute si din cauza menstruației care mă ține 7 zile...am 21 de ani, nu am copii si nici avorturi..sunt o fire mai slabutta (46kg si am 1,67)Iar mâine o sa primesc rezultatele analizelor la anemii.. Am motiv de îngrijorare? Va multumesc [continuare]

Afla care sunt cauzele si simptomele trombofiliei

Din Articole

Generalitati Trombofilia face referire la patologia ce inseamna o stare de hipercoagulabilitate, adica tendinta ca in circulatia sanguina sa se formeze trombi care pot crea o serie de blocaje pe circulatia sanguina si troficitatea tesuturilor. Astfel, trombofilia intra in categoria bolilor care nu sunt in sine atat de grave insa prin complicatiile pe care le dau pot crea o serie de patologii ce ameninta viata. Trombofilia intra in categoria bolilor hematice si asadar este in apanajul principal al Hematologului, dar poate fi depistata si tratata si de catre specialitatile cardio-vasculare sau de catre cardiolog. Trombofilia are o deosebita importanta si in cazul prezentei acesteia la o mama insarcinata, deoarece poate produce complicatii in nidarea ovulului, poate provoca dezlipirea de placenta si astfel terminarea sarcinii sau poate produce oprirea sarcinii in evolutie. Coagularea Pentru a intelege starea de hipercoagulabilitate sau trombofilia trebuie mai intai sa intelegem... [continuare]

Trombocite

Din Comunitate

Sufera cineva de trombocitemie esentiala?Ce medicamente luati? [continuare]

Ce sunt petele de pe picioarele fetei mele

Din Comunitate

fata mea are 6 ani si are o perioada de cand se trezeste noaptea din somn plangand ca ii amortesc picioarele si aseara am vazut ca are si niste pete ca si cum ar fi niste vanatai mentionez ca are si sub greutate [continuare]

Vsh 20 sunt tare ingrijorata

Din Comunitate

buna ziua.am o fetita de 4 ani am prins o viroza de la gradi.febra,tuse,nas infudat .i-am dat tot felul de siropuri dar pana la urma am ajuns la spital. i-am facut analizele.totul a iesit aproximativ bine.raza la plaman care este buna.in schimb avem pe buletinul de analize un VSH DE 20 unde la intervalul de referinta este 6-12 AVEM ASA: CALCIU TOTAL=8,77 8.4-10.4 MAGNEZIU=2.01 1.46-2.2 PROTEINA C REACTIVA=16.15 0-5 AMILAZA 37 15-100 CREATININA 0.53 0.5-1.3 FIER 37 50-165 GLUCOZA 82 70-110 VSH 20 6-11 NUMAR LEUCOCITE 4.41 4-12.0 NR ERITROCITE 4.71 4 -5.3 HEMOGLOBINA 13.4 11.5-14.5 MA PUTETI AJUTA SA IMI SPUNETI CE ESTE ACEST VSH ASA MARIT? PRECIZEZ CA FACEM TRATAMENT CU KLABAX ANTIBIOTIC HUMEX SIROP AEROSOL CU VENTOLIN SI BINE-INTELES LUAM SI FIER CU VIT C VA MULTUMESC [continuare]

Trombocite

Din Comunitate

Sufera cineva de trombocitemie esentiala? [continuare]

Riscurile la care sunt supuse gravidele cu lupus eritematos sistemic

Din Diverse

Gravidele cu LES (Lupus Eritematos Sistemic) au un risc crescut de aparitie a complicatiilor inclusiv infectii si deces, potrivit celui mai mare studiu care a cercetat efectele LES asupra gravidelor. Persoanele cu lupus ar trebui sa fie atente in legatura cu sarcina; sa o planifice cu atentie si sa implice in in urmarirea sarcinii medici cu experienta astfel incat sarcina sa decurga afara probleme si nou-nascutii sa fie sanatosi. [continuare]

Sangele si bolile de sange

Din Articole

Generalitati Sangele este un lichid rosu, vascos care transporta substante, precum hormonii, oxigenul si glucoza, la tesuturile organismului, iar de la nivelul acestora sunt preluate reziduurile si dioxidul de carbon. Vital pentru supravietuirea organismului, sangele transporta oxigenul prin artere catre plamani, si glucoza de la ficat catre toate celulele din componenta organelor si tesuturilor; apoi se reintoarce la plamani prin intermediul venelor, schimband oxigenul cu dioxid de carbon. O persoana adulta are aproximativ 4 l de sange, care este compus din celule sanguine si plasma. Exista trei tipuri de celule sanguine: • Globulele rosii (RBC) sau hematiile - contin hemoglobina si serveste la transportul dioxidului de carbon din organe (inima, muschi) catre plamani. Hemoglobina este proteina care confera culoarea globulelor rosii. Pigmentul acestei proteine este rosu-aprins, atunci cand este oxigenata (culoarea sangelui arterelor din marea circulatie), si albastru... [continuare]

Ce este tromobocitopenia si cum poate fi diagnosticata?

Din Articole

Generalitati Trombocitele reprezinta unele dintre componentele celulare ale sangelui impreuna cu celulele albe si rosii din sange. Trombocitopenia reprezinta acel numar de trombocite din sange mai mic decat normalul. Trombocitele joaca un rol important in coagularea sangelui. Trombocitele provin din megacariocite, care sunt celule mari gasite in maduva osoasa. Fragmentele acestor megacariocite sunt trombocitele. Aceste celule, in general, au o durata scurta de viata in sange, intre 7 si 10 zile, dupa care sunt eliminate din circulatie. Numarul de trombocite din sange este in mod normal intre 150.000 si 400.000 per micro litru de sange. Numarul de trombocite mai mic decat 150.000 se numeste trombocitopenie, in timp ce numarul de trombocite mai mare de 400.000 se numeste trombocitoza. Simptomele trombocitopeniei In multe cazuri, trombocitopenia nu are niciun simptom clar si poate fi detectata accidental prin analizele facute la sange. Daca trombocitopenia este severa, de... [continuare]

Simptome hiv, 4 teste negative

Din Comunitate

Buna ziua, In urma cu 9 luni, fiind influentat de un prieten, am fost la un salon de masaj erotic cu finalizare. Initial am refuzat finalizarea insa nu stiu de ce am facut si acest lucru pana la urma. Regret in fiecare moment al vietii mele decizia luata, dar din pacate nu pot da timpul inapoi. In urma masajului am observat mici leziuni/zgarieturi pe capul penisului provocate prin frecare. Este posibil sa ma fi infectat cu HIV daca a fost folosita saliva pentru lubrifiere? Intreb acest lucru fiindca la aproximativ 2 luni dupa incident am inceput sa ma simt rau, diaree, tuse seaca, am scazut in greutate, am ganglionii inflamati etc. Nu am gasit un raspuns la starea mea de sanatate. Am fost la mai multi medici, dar nu am primit nici un raspuns. Testele hiv le-am facut din proprie initiativa fiindca am citit pe internet simptomele HIV si se potriveau perfect. De asemenea cunosc termenul de fereastra imunologica de 3-6 luni. Pana in prezent am facut 4 teste HIV toate negative:... [continuare]

Organe inutile

Din Articole

Generalitati Exista diverse mituri si adevaruri legate de inutilitatea multora dintre organele corpului uman. Aceasta pentru ca unele se pare ca nu au nici un rol important iar altele sunt necesare dar nu esentiale. Totusi, anumite parti ale corpului pot avea temporar o functie importanta dar pot fi inlocuite dupa eliminare de altele sau de catre un omolog artificial - gratie medicinei moderne. Aflati in continuare care parti ale corpului sunt considerate inutile si care au fost importante la un moment dat in timpul evolutiei corpului uman iar acum ocupa doar spatiu in organism in asteptarea bolilor care le vor afecta. Parti inutile din organism Lista cu partile corpului de care va puteti dispensa: - Apendicele - Acesta este un organ de mici dimensiuni care se afla pozitionat in partea dreapta jos a intestinului gros sau a colonului. Din motive care nu sunt inca intelese, aceasta parte a tractului intestinal uneori se blocheaza, se infecteaza sau se inflameaza. Pana... [continuare]

Mycozis fungoides si sindromul sezary - informatii generale

Din Articole

Generalitati Mycozis fungoides si sindromul Sezary sunt boli in care limfocitele (un tip de globule albe) devin maligne (canceroase) si afecteaza tegumentul. Limfocitele sunt produse la nivelul maduvei osoase si actioneaza impotriva infectiilor si bolilor. Exista trei tipuri de limfocite: - limfocitele de tip B care secreta anticorpi pentru a lupta impotriva infectiilor - limfocitele de tip T care stimuleaza limfocitele de tip B sa secrete anticorpi, pentru lupta impotriva infectiilor - celulele natural killer care actioneaza impotriva celulelor canceroase si virusurilor. In mycozis fungoides, limfocitele de tip T devin canceroase si afecteaza tegumentul. In sindromul Sezary, limfocitele de tip T afecteaza pielea si sangele periferic. Mycozis fungoides si sindromul Sezary sunt limfoame cutanate cu celule T. Semne si simptome Un semn posibil de mycozis fungoides si sindrom Sezary il constituie prezenta unui rash eritematos la nivelul tegumentului. Mycozis fungoides si... [continuare]

Frotiu de sange

Din Analize Medicale

Examinarea atenta a frotiului de sange bine efectuat este o parte importanta a evaluarii bolilor hematologice. Desi un diagnostic specific poate fi sugerat de datele furnizate de hemograma automata, unele boli pot avea un numar normal de celule, dar morfologie celulara anormala. Frotiul de sange constituie un mijloc valoros in diagnosticul si evaluarea anemiei, anomaliilor eritrocitare ereditare, infectiilor, inflamatiilor, leucemiilor si altor boli limfo- si mieloproliferative etc. Semnificatie clinica: I. Aprecierea eritrocitelor pe frotiu: eritrocitele sunt evaluate pentru variatii de marime, forma, distributia hemoglobinei si prezenta de incluzii intracelulare. Examinarea optima a morfologiei eritrocitare se face intr-o arie a frotiului in care hematiile sunt asezate una langa alta, dar nu se suprapun. In mod normal eritrocitele apar de forma rotunda, anucleate, uniforme ca marime si forma, cu un diametru mediu de 7-8 m (comparabil cu... [continuare]

Pagina 1 din 18 (533 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK