ce inseamna hemoglobina eritrocitara

Hemoglobina eritrocitara medie

Categoria: Comunitate

Buna. Mama mea in varsta de 50 de ani si''a facut de curand analizele si acestea arata ca hemoglobina eritrocitara medie este de 26 pg. iar minimul este de 30. de asemenea la hematii are 5,30 x 10^12/l iar normalul este de 4-5 x 10^12/l. ce credeti ca inseamna asta? una din ele din cate stim inseamna cancer in sange. Dar unii spun ca nu este cazul de asa ceva. voi ce spuneti? ce inseamna asta? [continuare]

Ce inseamna aceste rezultate

Categoria: Comunitate

buna ziua am si eu un baietel de 2 anisori iam facut analizele si sunt foarte speriata de rezultate va rog ajutatima doctora lui este in conceidiu. hematocrit 44 volum eritrocitar mediu 86.64 concentrat in hemoglobina eritrocitara medie 29.58 numar trombocite 174 neutrofile%65.6 neutrofile#10.65 limfocite%28 bazofilie#0.24 chelo500sideremie 181.1 tgo 48.7 leucocite 75 flora prezenta. tin se specific ca cu maxim 6 zile inainte am terminat trtament cu antibiotic. va rog raspundeti=mi si mie ma gandesc numai la prost are hepatita sau o boala mai grava se trateaza repede.astept raspuns nu m ocoliti va multumesc anticipat [continuare]

Hemoglobina mica

Categoria: Comunitate

Am facut zilele trecute un set de analize,si mi-au iesit foarte mici valorile.HGB-8.8;hematocritul29.7;volumul eritrocitar mediu 64,;MCH 19;MCHC 29.6;RDW-CV 19; DOAR MONOCITE 14.2 SUNT PESTE LIMITA NORMALA..Medicul de fam este in concediu.Nu am inceput nici-un tratament.As dori sa stiu ce fel de alimente ar trebui sa consum....Nu mananc deloc carne rosie.Asta ar fi problema?Acum 2 ani eram insarcinata si mi-au iesit la fel de mici analizele.Domnule DR Ionescu,puteti sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra? [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

imi poate spune ce inseamna rezultatul urmatoatelor analize care nu mi-au iesit cu val.normale? etritrocite:3.99, volum eritrocitar mediu 102.1, hemoglobina eritrocitara medie 34.57, limfocite: 40.1%, limfocite : 3.51 mii/ul. [continuare]

Nu stiu ce sa fac

Categoria: Comunitate

de curand fiul meu a fost diagnosticat cu pneumonie i s au administrat augumentin antitusive si antitermice.a continuat sa faca febra si sa tuseasca pana vonma tot.dupa o alta vizita la medic i s a spus ca are bronsita acuta si e suspect de helicobacter pilory si i s au schimbat antibioticele.in urma analizelor de sange facute ieri i au iesit urm rezultate limfocite 14,5 n 22-55,monocite 9 int biol. 1-8,neutrofile 70,4 interv .biol. 25-60,limfocite 1,1 interv biol. 1,50-4,vol eritrocitar mediu 82,5 intrev biol 83-98,hemoglobina eritrocitara medie 27,7 interv biol 28-33,calciu 8,45 intrev biol 8,8-10,8,magneziu 2,41 interv biol 1,8-2,4 si anticorpi helicobacter pilory.ce inseamna toate aceste cifre si ce trebuie sa fac?mentionez ca fiul meu are 18 ani si maine a fost programat si pt o raza la palmani.va multumesc anticipat. [continuare]

Este posibil sa aibe metastaza osoasa?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Matusa mea are 44ani si face dializa, iar de o bucata buna de timp se plange de dureri mari ale picioarelor, azi dimineata am gasit-o plangand, a zis ca durerea creste pe zi ce trece si devine insuportabila, nu se poate odihnii noaptea din cauza durerii, iar temperatura variaza de la o extrema la alta, cand sunt foarte calde cand sunt foarte reci, am zis ca poate e de la dializa, i-am facut o perioada de timp masaj cu tot felul de alifii, degeaba, de curand a facut radiografie la picioare si medicul ia zis ca are pete pe oase, cele mai afectate zone sunt calcaiele si genunchii care acum eu ii vad si c-am deformati, analizele sunt urmatoarele: BIOCHIMIE -Rezerva alcaina 21mEq/ICO2, Acid uric seric 4,9mg/dl, -Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 8U/L, -Aspartataminostransferaza (GOT/ASAT/AST) 12U/L, -Calciu seric 11,5mg/dL, Colesterol total 242mg/dL, -Creatinina serica 8,54mg/dL, -Fosfor seric 5,7mg/dL, -Potasiu seric 5,4mmo/L, -Sideremie 90microg/dl,... [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

buna ziua,am facut analizele fiicei mele si mi au iesit eosinofilele 5,4% crescute monocite12,1%,hemoglobina eritrocitara medie scazuta25,9pg si neutrofilele tot scazute 1,73/ul ce inseamna asta?ii poate afecta grav sanatatea copilului meu? va multumesc [continuare]

Analiza de sange

Categoria: Comunitate

buna ziua ma numesc maria va rog mult de tot datimi un raspuns ugrent daca se poate sunt foarte ingrijorata,mi-am facut niste analize ca nu ma simteam prea bine si mia esit neutrofile:42,20,,hemoglobina eritrocitara medie 32,08 si latimea disrtb.eritrocitare 10,75 explicatimi va rog ce inseamna VA MULTUMESC DIN INIMA [continuare]

Prea mult fier

Categoria: Comunitate

I-am facut analizele fetitei mele de 4 ani si la sideremia i-a iesit 157,4Ag/dl (valori normale37,00 - 150,00 Ag/dl) ,ce inseamna? [continuare]

Hemoleucograma

Categoria: Comunitate

Buna ziua.Am facut hemoleucograma completa si mi-a iesit: Hemoglobina HGB: 11.8 iar valoarea de referinta este intre 12 si 15 VEM (volum eritrocitar mediu) : 96.6 iar valoarea de referinta este intre 80 si 93 CHEM (conc HB eritrocitara medie) : 28.7 iar valoarea de referinta este intre 32 si 36 RDW-SD : 35.0 iar valoarea de referinta este intre 37 si54 iar restul sunt in parAMETRII NORMALI. CE INSEAMNA VALORILE DE MAI SUS? [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

ma scuzati ca va deranjez din nou cand i-am facut acum o luna analizele secretiei col/uretrala fetitei mele de 1 an si 6 luni i-am facut si analizele la urina, acestea sunt rezultatele 1. Urocultura cu antibiogr. >100000 UCF E. COLI /ml URINA SENSIBIL: Ampicilina Augmentin Ceftriaxon Ceufuroxim Gentamicina ma scuzati(am sa continui msg) Levofloxacin Norfloxacin Trimetoprim/Sulfametoxazol 2. Sumar urina: Densitate 1020 P.H. 5.5 Proteinurie ABSENT Glicozurie ABSENT Corpi cetonici ABSENT Urobilinogen NROMAL Bilirubina ABSENT Nitriti ABSENT Leucocite 25/UL Hematii ABSENTE Sediment urinar RARE LEUCOCITE IZOLATE, PREZENTA FLORA BACTERIANA [continuare]

Leucocite in urina

Categoria: Comunitate

mi-am facut de curand analizele anuale de rutina si mi-ai reiesit un numar foarte mare, dupa parerea mea, de leucocite in urina, 100 in loc de maxim 25. Ar trebui sa ma sperii? Ma poate ajuta cineva cu un sfat ,ca sincer de cand le-am primit, rezultatele, vineri sunt cu nervii la pamant. Multumesc pentru orice raspuns. [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

va implor, un raspuns, altfel mama va face infarct daca nu o linistesc...va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor mamei mele care are 76 de ani, si a intrat in panica: WBC-numar leucocite=15.37, Neutrofile(%)procent de neutrofile=12.4,Limfocite(%) procent limfocite=80.2, Neutrofile-numar=1.92, limfocite-numar=12.32 [continuare]

Primul ajutor in intoxicatii

Categoria: Articole

Generalitati Intoxicatia reprezinta starea patologica determinata de actiunea unei substante toxice ce a patruns in organism si de reactia organismului la prezenta toxicului. Prin substanta "toxica" se intelege orice substanta care patrunsa in organism pe diverse cai, provoaca tulburari functionale si/sau alterari structurale, avand ca rezultat o stare patologica. Intoxicatiile pot fi voluntare - in cazul tentativelor de suicid, sau involuntare - accidentale. Toxicitatea Toxicitatea unei substante - proprietatea unei substante chimice de a produce modificari patologice in organism si de a declansa reactii patologice din partea organismului - depinde de mai multi factori: - proprietatile fizice si chimice ale substantei - concentratia substantei - viteza de raspandire in organism - calea de patrundere in organism a toxicului - timpul de actiune al toxicului - varsta intoxicatului (varstnicii sunt mai sensibili) - greutatea - starea de sanatate: afectiunile... [continuare]

Care o fi cauza anemiei?

Categoria: Comunitate

ieri am facut gastroscopie si colonoscopie iar medicul a zis ca totul e ok.Atunci de unde o fi o fi cauza acestei anemii? ce investigatii ar trebui sa mai fac? [continuare]

Pagina 1 din 1 (15 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »