ce este hemoglobina

Am hemoglobina scazuta ,imi este teama sa nu fac leucemie!

Categoria: Comunitate

buna ziua!acum 1 luna am facut analizele la sange[hemoleucograma complcta]toate valorile din fisa aia au iesit normale,doar hemoglobina a iesit sub valoarea normala adica mi-a iesit 11,fata de cat era trecut in mod normal ar fi intre 12-15,eu insa am avut-o 11[nu era mare tragedia]pt ca sideremia[ca si fierul au iesit ok]am primit doar acid folic[deoarece sunt si insarcinata]pt ca nu am lipsa de fie.toate bune si frumoase ...m-am gandit ca este totusi bine pt ca nu este f mult scazuta hemoglobina,dar din cauza sarcinii n-am prea mancat[grata si voma]si pe deasupra am si capatat o raceala puternica pe care n-am putut s-o tratez cu medicamnete.N-am mancat nici supa macar,iar de carne nici nu poate fi vorba ,m-am simtit asa de rau de la raceala incat n-am putut manca nimic,am trait doar cu compotutri,am slabit si sunt f palida[desi in situatia mea ar fi trebiut sa mananc mai mult,pt ca bebele are nevoie,dar daca eu n-am mancat ,el a luat de la mine ce mai ramasese pe acolo,insa eu... [continuare]

Care este legatura dintre starile de oboseala si anemie

Categoria: Articole

Generalitati Oboseala si anemia se afla deseori in stransa legatura, intrucat cea din urma este o cauza foarte frecventa a starilor de epuizare care persista si nu se explica prin depunerea unui efort considerabil sau prin privarea de somn. De altfel, oboseala cronica apare in randul simptomelor multor afectiuni, prima dintre acestea fiind anemia. Toate tipurile de anemie se manifesta prin stari accentuate de oboseala, intrucat afectiunea apare atunci cand corpul nu mai are suficiente celule rosii pentru a transporta oxigenul catre organe si tesuturi. Cand vreti sa aflati daca suferiti de anemie, puteti sa corelati si alte simptome specifice, atunci cand oboseala inexplicabila va trezeste o suspiciune. Semne care va indica instalarea anemiei Primul semn al instalarii anemiei este oboseala accentuata si slabiciunea corporala, determinate de efectele bolii asupra corpului. In cazul acestei afectiuni, aparute pe fondul unei deficiente acute in fier, celulele rosii ale sangelui pot... [continuare]

Hemoglobina glicozata

Categoria: Comunitate

este foarte mare 9,2 ea scade in timp dsau e permanentla acest nivel mentonez ca am de 7 ani diabet dar acum de trei luna am minacat dulce si nu am respectar dieta e vina mea si cind a luat analiza inaite am mincat dulce [continuare]

Hemoglobina glicozilata

Categoria: Comunitate

care este valoare glicemiei din ultimele trei luni daca hemoglobina glicozilata are o valoare de 11%??? [continuare]

Care este cauza durerii?

Categoria: Comunitate

am o durere in partea stanga,sub san care persista de 10luni,care mai nou s-a mutat deasupra sanului cu radiere sub brat,am facut 3ekg care au iesit fara modificari,o ecocardiografie care la fel nu a avut modificari,analizele efectuate au iesit in parametri cu exceptia fosfor seric putin sub limita de jos,leucocite putin peste limita maxima,eritrocite putin peste limita maxima,hemoglobina cu 3.5peste limita maxima,hematocrit cu 8.8paste limita maxima,cateodata durerea pleaca din stern coborand in partea stanga sub san,mentionez ca am o gastrita care am tratato cu nexium,famotidina,duspatalin timp de 3luni,astazi am fost la un medic cardiolog care m-ia prescris un tratament cu moduxin vasilip,nebivolol timp de o luna ,urmand sa fac un test de efort sa vedem daca durerea care persista este de-la inima s-au are alta cauza.medicul gastroenterolog care m-a tratat de gastrita m-ia spus ca durerea nu este de-la inima sii ca l-a mine totul este pe sistem nervos inclusiv problema cu... [continuare]

Este bine de dat vitamine la copil de 1 an si 2 luni?

Categoria: Comunitate

Fetita mea a fost diagnosticta cu anemie deoarece are hemoglobina 10 iar fierul este in interval normal.Medicul de familie mi-a recomandat sa-i dau vitamine si fier.de la fier se constipa foarte rau ca i-am mai dat, insa vitamine mi-e teama sa-i dau din cauza sa nu se ingrase prea mult.Astept un sfat de la dumneavoastra. [continuare]

Nivel hemoglobina crescut

Categoria: Comunitate

Buna seara, Fiul meu in virsta de 20 de ani a facut in urma cu 10 zile o serie de analize in urma carora a rezultat un nivel al hemogloginei de 16.8 . Acuza dureri in piept , stari de oboseala, tremur al miinilor si transpiratie . Pina in urma cu trei luni a mers la sala de forta vreme de trei ani . Nu fumeaza si nu consuma bauturi alcoolice. Medicul de familie ne-a recomandat sa repetam analiza la un alt laborator peste o luna . Va rog daca puteti sa ne dati un sfat ce sa facem si in ce directie sa ne indreptam si daca este cazul sa ne ingrijoram . [continuare]

Ce este de facut

Categoria: Comunitate

Buna ziua in urma analizelor ce le-am facut impreuna cu sotia si baiatul valorile anormale care ne-au iesit sunt urmatoarele. EU-hemoglobina eritrocitara medie=val norm-32 iesite-32,57 glicemia=val norm-70-105 iesite-110 sidermia=val norm-60-175 iesite-186 colesterol seric total=v.norm-140-240 iesite-275 trigliceride serice =v.norm-50-150 iesite, -206 tgp=.v.norm-5-40 iesite-48 tgo=v norm-5-40 iesite-44 Baiatul de 12 ani limfocite =v.norm25-45 iesite23,59 nr.eritrocite=v.norm-4-5.20 iesite 5.33 vol.eritrocitar mediu=v.norm 73-88 iesit 71.96 hemoglobina eritrocitara medie=v.norm-24-30 iesite 22.93 concentratie medie\\eritrocite=v.norm 32-36 iesite-31.86 vsh =v.norm 4-8- iesite 10 Sotia limfocite v.norm-25-40 iesite24.60 nr eritrocite =v.norm-3.80-4.80 iesite-5.79 vol eritrocitar medieu=v.norm 76-96 iesite-75.91 hemoglobina eritrocotara medie=v.norm 27-32 iesite24.68 ... [continuare]

Hemoglobina glucozilata

Categoria: Comunitate

Sunt insarcinata in 6 saptamani si acum am aflat ca hemoglobina o am 9.7.Ce riscuri sunt sa pastrez sarcina?Mentionez ca glicemiile acum imi sunt bune,mai putin cea de dimineata... [continuare]

Hemoglobina mica

Categoria: Comunitate

Am facut zilele trecute un set de analize,si mi-au iesit foarte mici valorile.HGB-8.8;hematocritul29.7;volumul eritrocitar mediu 64,;MCH 19;MCHC 29.6;RDW-CV 19; DOAR MONOCITE 14.2 SUNT PESTE LIMITA NORMALA..Medicul de fam este in concediu.Nu am inceput nici-un tratament.As dori sa stiu ce fel de alimente ar trebui sa consum....Nu mananc deloc carne rosie.Asta ar fi problema?Acum 2 ani eram insarcinata si mi-au iesit la fel de mici analizele.Domnule DR Ionescu,puteti sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra? [continuare]

Care este cauza

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Ma numesc Zontea Liviu si am varsta de 31 ani,va contactez din Italia unde am fost diagnosticat cu poliglobulie,avand hemoglobina 20 stiu ce este aceasta boala dar nu stiu cauza provenientei.Va rog daca este posibil sa ma lamuruti cu aceasta problema.Va multumesc anticipat! [continuare]

Hemoglobina joasa la copil

Categoria: Comunitate

am un copil de 2,8 luni care i sa depistat hemoglobina 84. Ne confruntam cu aceasta problema de mici si am incercat cu diferite preparate de fier impreuna cu hematologul, dar in zadar. Atita timp cit primea preparatele de fier se ridica maximu la 126, dar cum stopam preparatele cum si hemoglobina scadea inapoi. Deja nu mai stiu ce sa fac!! Dati-mi va rog un sfat!!! [continuare]

Anemie falciforma la hemoglobina 16?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Poate exista aneamia falciforma in conditia in care hemoglobina are valoarea maxima de 16 (Valoare constanta pentru analiza facute la cateva luni distanta)? Mentionez ca am stari de ameteala, slabiciune si uneori de lesin. Mama a fost diagnosticata cu anemie falciforma si stiu ca se poate mosteni. Este nevoie sa fac analiza sangelui la microscop pentru confirmare? Va multumesc! [continuare]

Hemoglobina glicozilata

Categoria: Comunitate

Am diabet tip 2 de 7 ani cu medicamente pe baza de plante si cu regim pot spune ca a functionat destul de bine am hemoglobina glicozilata 6,9 as dori sa stiu parerea dumneavoastra ,credeti ca ar trebui sa mai iau si alte medicamente?va multumesc [continuare]

Valori crescute pentru colesterol, trigliceride, hemoglobina glucozilata, glicemie

Categoria: Comunitate

Va rog sa/mi recomandati un tratament pentru revenirea trigliceridelor si colesterolului la valori mai mici. Rezultatele ultimei analize indica valori crescute pentru: colesterolul total = 214 mg/dL, trigliceride=485 mg/dL, hemoglobina glucozilata (HbAlc) 9, 09 % și glicemie = 161 mg/dL. Sunt in evidenta medicului diabetolog si tratamentul pe care il urmez de aproape 1 an cu INSULINA (APIDRA 12-12-12; LANTUS 42 {21,30}, GLUCOPHARGE 3/zi) se pare ca nu este suficient pentru a regla glicemia.Toate cele bune și SANATATE ! [continuare]

Este posibil sa aibe metastaza osoasa?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Matusa mea are 44ani si face dializa, iar de o bucata buna de timp se plange de dureri mari ale picioarelor, azi dimineata am gasit-o plangand, a zis ca durerea creste pe zi ce trece si devine insuportabila, nu se poate odihnii noaptea din cauza durerii, iar temperatura variaza de la o extrema la alta, cand sunt foarte calde cand sunt foarte reci, am zis ca poate e de la dializa, i-am facut o perioada de timp masaj cu tot felul de alifii, degeaba, de curand a facut radiografie la picioare si medicul ia zis ca are pete pe oase, cele mai afectate zone sunt calcaiele si genunchii care acum eu ii vad si c-am deformati, analizele sunt urmatoarele: BIOCHIMIE -Rezerva alcaina 21mEq/ICO2, Acid uric seric 4,9mg/dl, -Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT) 8U/L, -Aspartataminostransferaza (GOT/ASAT/AST) 12U/L, -Calciu seric 11,5mg/dL, Colesterol total 242mg/dL, -Creatinina serica 8,54mg/dL, -Fosfor seric 5,7mg/dL, -Potasiu seric 5,4mmo/L, -Sideremie 90microg/dl,... [continuare]

Hemoglobina eritrocitara medie

Categoria: Comunitate

Buna. Mama mea in varsta de 50 de ani si''a facut de curand analizele si acestea arata ca hemoglobina eritrocitara medie este de 26 pg. iar minimul este de 30. de asemenea la hematii are 5,30 x 10^12/l iar normalul este de 4-5 x 10^12/l. ce credeti ca inseamna asta? una din ele din cate stim inseamna cancer in sange. Dar unii spun ca nu este cazul de asa ceva. voi ce spuneti? ce inseamna asta? [continuare]

Este normal?

Categoria: Comunitate

Stiu ca intrebarea mea nu se adreseaza special acestui domeniu, dar nu am gasit un allt loc in care as putea sa o afisez. Prin urmare, in ultimele luni culoarea sangelui meu este foarte deschisa, aproape de orange. Ar trebui sa fiu ingrijorata? Este vreun semnal de alarma al organismului? Ce trebuie sa inteleg sau sa fac? Va multumesc! [continuare]

Hemoglobina eritrocitara medie

Categoria: Comunitate

Buna. Am 27 de ani si mi-au iesit urmatoarele valori in neregula : leucocite 11.0 ( interval biologic de referinta 4-10), volum mediu eritrocitar 78 Fl(interval biologic de referinta 80-97/ Fl), hemoglobina eritrocitara medie 25.6 pg (interval biologic de referinta 27-34/pg), monocite 0.88(interval biologic de referinta 0.2-0.8) iar hemoglobina (HGB) este 13.7 g/dl (interval biologic de referinta 11.0-16.0/g/dl). Va rog sa imi spuneti care ar fi problema. Va multumesc! [continuare]

Hemoglobina

Categoria: Comunitate

buna ziua mi-a iesit hemoglobina 8.4 si hematroctit 26.8,hemoglobina medie eritrocitara 18.6 si concentratia hemoglobinei medii eritrocitare 31.4 si siderimia 15 ce parere aveti/va multumesc [continuare]

Hemoglobina eritrocitara medie (sange) sau media globulara a hemoglobinei mch, hem

Categoria: Analize Medicale

Hemoglobina eritrocitara medie este un indice eritrocitar de culoare, care se refera la cantitatea medie de hemoglobina pe unitatea de eritrocit. Se calculeaza dupa formula: (Hemoglobina/Nr. de hematii)x10. Impreuna cu MCHC si alti indici eritrocitari ajuta la diagnosticul diferential al diferitelor tipuri de anemii. In majoritatea anemiilor HEM se coreleaza cu VEM, astfel anemiile microcitare sunt de obicei hipocrome (uneori hipocromia poate preceda microcitoza), cele normocitare sunt de obicei normocrome, iar conditiile care cresc HEM determina in general, daca nu intotdeauna, VEM crescut, deoarece continutul eritrocitar normal de Hb este de aproximativ 95% din concentratia de Hb maxim posibila (anemiile macrocitare, anemia regenerativa observata de exemplu in timpul substitutiei cu fier a anemiei feriprive, la nou-nascut). [continuare]

Concentratie medie de hemoglobina eritrocitara sau concentratia hemoglobinei eritrocitare medii (sange) mchc, chem

Categoria: Analize Medicale

MCHC sau CHEM reprezinta concentratia medie a hemoglobinei dintr-un volum dat de eritrocite (sau raportul dintre masa de Hb si volumul de eritrocite). Este calculat de analizorul automat conform formulei: HEM=[Hb (g/dL)/Hct(%)]x100 Este un indice utilizat pentru a diferentia diferitele tipuri de anemii; in functie de MCH si MCHC anemiile se clasifica in: hipocrome, normocrome si hipercrome. [continuare]

Hemoglobina glicozilata, glicohemoglobina hba1c

Categoria: Analize Medicale

Efectuarea glicemiei permite evaluarea statusului curent al metabolismului carbohidratilor la pacientii diabetici in momentul recoltarii probei de sange. Spre deosebire de aceasta, determinarea hemoglobinei glicozilate ofera o estimare retrospectiva a statusului glicemic, independenta de ritmul circadian, dieta si alte fluctuatii tranzitorii ale concentratiei glucozei in sange. Hemoglobina glicozilata HbA1 (HbA1a, HbA1b si HbA1c) reprezinta un mic procent din hemoglobina A (5-7 %), rezultata prin legarea continua si ireversibila a glucozei din sange pe durata de viata a eritrocitelor (de aprox. 100-120 zile). Glicozilarea se efectueaza in doua etape prin reactii non-enzimatice, fiind dependenta de cantitatea de glucoza din sange. Astfel, cresterea hemoglobinei glicozilate (si prin urmare a Hb A1c, care reprezinta 75-80 % din HbA1) este proportionala cu nivelul mediu al glucozei sanguine in cursul ultimelor 2-3 luni anterioare testarii. Determinarea Hb A1c constituie un test de... [continuare]

Hemoglobina (sange) hb sau hgb

Categoria: Analize Medicale

Hemoglobina reprezinta componentul principal al eritrocitelor (95 % din proteinele citoplasmatice eritrocitare) si serveste ca vehicul pentru transportul oxigenului si dioxidului de carbon. Hemoglobina este o proteina conjugata constand dintr-un tetramer format din 2 perechi de lanturi polipeptidice (globine), fiecare dintre acestea fiind conjugat cu un grup hem, un complex al unui ion de fier cu pigmentul rosu, porfirina, care confera sangelui culoarea rosie. Fiecare gram de hemoglobina poate transporta 1.34 mL oxigen per 100 mL de sange. Hemoglobina serveste de asemenea ca tampon in lichidul extracelular. In tesuturi, la pH scazut, oxigenul se disociaza de Hb; Hb deoxigenata se leaga de ionii de hidrogen; in eritrocite anhidraza carbonica converteste dioxidul de carbon in bicarbonat si ioni de hidrogen. Pe masura ce ionii de hidrogen se leaga de hemoglobina, ionii bicarbonat parasesc celula; pentru fiecare ion bicarbonat care paraseste celula intra un ion de clor. Formele de... [continuare]

Hemoglobina glicozilata (hba1c)

Categoria: Dictionar Termeni

hemoglobina pe care este fixata o molecula de glucoza. hemoglobina glicozilata (hba1c) este utilizata pentru supravegherea eficacitatii unui tratament pe durata lunga la diabetici. Sinonim : hemoglobina glucozata. [continuare]

Hemoglobina glucozata

Categoria: Dictionar Termeni

hemoglobina pe care este fixata o molecula de glucoza. hemoglobina glicozilata (hba1c) este utilizata pentru supravegherea eficacitatii unui tratament pe durata lunga la diabetici. Sinonim : hemoglobina glicozilata. [continuare]

Hemoglobina

Categoria: Dictionar Termeni

proteina continuta in globulele rosii, carora le confera culoarea, care vehiculeaza oxigenul in sange. Hemoglobina este sintetizata de catre globulele rosii in timpul formarii in maduva osoasa. Ea serveste la transportul dioxidului de carbon din organe (inima, muschi) catre plamani, dar mai ales la transportul oxigenului in toate tesuturile organismului. hemoglobina este un pigment rosu-aprins, atunci cand este oxigenata (culoarea sangelui arterelor din marea circulatie), albastru atunci cand ea si-a pierdut oxigenul sau (venele din marea circulatie). Patologiile, de gravitate foarte variabila, pot sa nu antreneze altceva decat o cianoza sau, tot asa de posibil, sa puna in joc viata bolnavului. [continuare]

Sisteme hemocue hemoglobin

Categoria: Produse medicale

Sistemele HemoCue Hemoglobin ofera posibilitatea/ furnizeaza oportunitatea obtinerii unor rezultate rapide, simple si exacte a Hemoglobinei cantitative cu aceeasi performanta ca si a unui analizor hematologic mare. Fotometrele cu doua lungimi de unda corecteaza lipemia, leucocitoza si alte surse de turbiditate. Poate fi folosita orice sursa de snge (capilar, venos sau arterial). Cuva incasabila, de unica folosinta colecteaza cantitatea exacta de snge si o amesteca automat cu reactivii. Cuva este introdusa in fotometrul portabil. Rezultatele apar pe ecran n mai putin de un minut. Diferitele sisteme: B-Hemoglobin: B-Hemoglobin este sistemul clasic pentru testare n POC lansat de HemoCue in 1992. Hb 201+: Este noul produs standard dar imbunatatit. Ca si versiunile anterioare, noul sistem combina precizia si acuratetea unei masuratori de laborator cu o perioada scurta de raspuns si usurinta n folosire. De asemenea, noul analizor de “buzunar” mai pastreaza rezultatele... [continuare]

Hemoglobina 6,5

Categoria: Comunitate

buna ziua si va multumesc din suflet pt amabilitatea de a ne raspunde pe aceasta cale... bunica mea are 79 de ani si in urma cu 3 ani a fost operata de neoplasm de san,masectomie totala....acum,dupa 3 ani,markerul tumoral il are 1628 CA,deci f mare si de cateva zile este internata in spital de urgenta pentru o hernie inghinala,zic chirurgii din constanta,dar n-au operat-o inca,pt ca hemoglobina o are 6,5 si trombocitele 68....este internata la sectie medicala,i s-a facut transfuzie de sange.....si ma intreb cu groaza daca acolo,in loc de hernie inghinala cum zic medicii,sa nu cumva sa fie vreun ganglion....sau sa nu cumva sa aibe leucemie..... dvs ce ziceti? multumiri inca o data [continuare]

Hemoglobina glucozilata

Categoria: Comunitate

Va multumesc ca mi-ati raspuns dar va rog sa ma scuzati ca nu m-am exprimat coresct,sau mai bine zis nu am dat toate informatiile despre diabetul meu. De fapt eu am diabet tip 1,insulino-dependent,de o saptamana fac de 5 ori pe zi insulina,acum am glicemiile destul de bune,dar intrebarea mea este ca pana acum am avut glicemii mari si hemoglobina este 9.7,ce riscuri sunt sa fac bebele asta? Va rog sa-mi raspundeti,cu primul copil a fost bine,intradevar am nascut prin cezariana.Va multumesc anticipat [continuare]

Pagina 1 din 16 (456 rezultate)