antioxidantii sunt

Alimente bogate in antioxidanti

Din Articole

Generalitati antioxidantii sunt substante nutritive sau nutrienti din alimentele pe care oamenii le consuma, care pot preveni si incetini deteriorarea oxidativa a corpului uman. Atunci cand celulele organismului utilizeaza oxigen, se produc in mod natural radicalii liberi, care pot afecta organismul. Antioxidantii au rol de distrugere a radicalilor liberi, prin urmare, previn si repara daunele provocate de acestia. Aparitia problemelor de sanatate, cum ar fi bolile de inima, degenerescenta maculara, diabetul zaharat si cancerul, este influentata de prezenta proceselor oxidative. Antioxidantii vor imbunatati functia imunitara si vor reduce riscul aparitiei cancerului si infectiilor. Cei mai cunoscuti antioxidanti Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt: [continuare]

Antioxidantii

Din Articole

Generalitati antioxidantii sunt substantele care apara organismul de efectele daunatoare ale unor molecule denumite "radicali liberi", care se acumuleaza in organism si sunt daunatori. Specialistii considera ca radicalii liberi sunt cei care cauzeaza boli arteriale (ateroscleroza), cancer si altele. Expunerea la radicali liberi: - prin acumularea de produse formate prin procese normale ale organismului (ca de exemplu arderea glucidelor pentru producerea de energie sau eliberarea enzimelor digestive) - in cazul metabolizarii anumitor medicamente - prin poluanti. Antioxidantii includ vitamine (vitamina A si E), minerale (seleniu) si flavine, care se gasesc in plante. Cele mai important [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre antioxidanti

Din Articole

Generalitati antioxidantii sunt o categorie de vitamine si ingrediente nutritive care ajuta organismul sa scape de actiunea nociva a radicalilor liberi, molecule care produc oxidarea celulelor si instalarea diverselor tipuri de cancer. Importanta antioxidantilor este acceptata in prezent pana si in randul expertilor in medicina cu viziuni conservatoare, fiind asumata de multe persoane in alegerile alimentare de zi cu zi. Rolul antioxidantilor in organism Un antioxidant este o molecula capabila sa inhibe oxidarea unei alte celule. Astfel, antioxidantii rup lantul reactiilor radicalilor liberi, sacrificandu-si electronii proprii pentru a hrani radicalii liberi. Din acest motiv, mai sunt considerati si donatori de electroni. De altfel, antioxidantii fac parte din mecanismul natural de protectie a celulelor organismului impotriva atacurilor speciilor reactive de oxigen. Corpul permite circularea unei varietati de nutrienti cu proprietati antioxidante si produce enzime... [continuare]

Spirulina ca antioxidant - studii clinice

Din Articole

antioxidantii sunt compusi care combat si previn efectul negativ pe care radicalii liberi il au asupra celulelor si ADN-ului, efect ce poate duce la boli de inima, boli cronice si cancer. antioxidantii sunt ultima linie de aparare impotriva factorilor nocivi de mediu si de stil de viata. Din acest motiv, o alimentatie echilibrata trebuie sa fie intotdeauna una bogata in antioxidanti. Spirulina, cel mai vechi superaliment bogat in nutrienti este si un important antioxidant. Studii asupra efectelor antioxidantilor in lupta cu cancerul si bolile cronice In ultimii ani numeroase institutii de prestigiu precum Institutul National de Oncologie din Statele Unite ale Americii au desfasurat studii referitor la efectul preventiv al antioxidantilor in lupta cu cancerul. Pana in momentul actual rezultatele sunt mixte in ceea ce priveste efectele suplimentelor cu antioxidanti. Aceasta lipsa de rezultate c [continuare]

Vitamina e si suplimentele cu antioxidanti agraveaza cancerul

Din Diverse

Vitamina E si suplimentele cu antioxidanti sunt doua remedii administrate frecvent pentru intarirea sistemului imunitar si protejarea sanatatii, insa considerate periculoase la pacientii cu cancer, intrucat grabesc evolutia bolii si raspandirea tumorilor in organism. [continuare]

Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii

Din Articole

Generalitati Expertii sunt de parere ca, daca dorim sa ne protejam de raceli si gripe in sezonul rece, natura ne pune la dispozitie o serie de aliati de incredere. Si cum este mult mai bine sa prevenim decat sa tratam, putem apela la acestia de fiecare data cand ne facem cumparaturile. Sistemul imun poate face fata agresiunilor din mediu daca avem grija ca prin dieta sa il aprovizionam cu nutrienti si vitamine esentiale, dar si cu antioxidanti. O dieta bogata in fructe si legume proaspete poate face minuni pentru sanatatea noastra: efectele sunt resimtite de intregul organism si, in plus, spre deosebire de medicamentele care ne ajuta sa trecem peste raceli, vitaminele naturale nu au… reactii adverse! Recomandari Expertii in nutritie recomanda parca, din ce in ce mai mult antioxidantii, pentru numeroasele lor efecte. Dar, ce sunt antioxidantii, de fapt? Din punct de vedere stiintific, antioxidantii sunt substante naturale care pot preveni sau incetini oxidarea altor... [continuare]

Ciocolata bate vinul si ceaiul cand este vorba de antioxidanti

Din Articole

Cercetatorii de la Universitatea Cornell au descoperit ca o bautura celebra, mai ales in anotimpul rece, contine cantitati mai mari de antioxidanti decat vinul sau ceaiul si poate fi o alegere chiar mai sanatoasa. Oamenii de stiinta au realizat un studiu care intareste dovezile existente asupra beneficiilor oferite de cacao, pe care o prezinta ca o alternativa sanatoasa, in cautarea unei diete bogate in antioxidanti – substante care combat cancerul, bolile de inima si [continuare]

fructele - surse excelente de antioxidanti

Din Articole

Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]

Capsunile: surse naturale de antioxidanti

Din Articole

Generalitati Intr-un clasament al celor mai bogate surse alimentare in antioxidanti, capsunile se afla in top. Capsunile sunt fructe de culoare rosie cu miros placut si cu o istorie de peste 2000 de ani. O mare varietate de specii ale acestora sunt intalnite in diverse parti ale lumii. Atat fructele cat si frunzele au fost folosite din cele mai vechi timpuri in scopuri terapeutice, pentru tratarea durerilor de stomac, dar si a altor tulburari gastrointestinale (cum ar fi diareea). Capsunul a fost considerat de unii specialisti ca fiind o planta miraculoasa, iar de altii secretul longevitatii. Pe locul 4 dupa mure, afine si zmeura ca si nivel de antioxidanti, capsunile au proprietati anticancerigene, anti-neurodegenerative si anti-inflamatorii. Beneficii pentru sanatate Avand in vedere combinatia lor unica de antioxidanti si substante nutritive antiinflamatorii, capsunile au un rol important in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular si in prevenirea bolilor... [continuare]

Antioxidantii, protectie naturala impotriva stresului oxidativ

Din Articole

Generalitati Sigur va intrebati de ce se vorbeste mereu despre antioxidanti in ultima vreme. Sunt acestia atat de esentiali pentru buna functionare a organismului? Rapunsul este un DA rasunator. Pe masura ce corpul imbatraneste, apar anumite deficiente si carente in protectia organismului impotriva radicalilor liberi si de accea organismul lupta din ce in ce mai greu cu acesti factori atacatori. Ne punem des intrebarea: care sunt antioxidantii care ne ajuta sa ne protejam de imbolnaviri declansate de radicalii liberi? Multe dintre procesele biologice naturale ale organismului, cum ar fi respiratia, digerarea alimentelor, neutralizarea alcoolului si a medicamentelor, transformarea grasimilor in energie produc compusi nocivi numiti radicali liberi. Radicalii liberi fac parte din categoria oxidanti si de regula sunt distrusi de sistemul antioxidant natural al organismului nostru. Daca acest sistem nu mai face fata, radicalii liberi pot declansa o reactie negativa in lant... [continuare]

Acai, superfructul cu actiune antioxidanta exceptionala

Din Articole

Informatii generale Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietatile sale de a ajuta organismul in lupta impotriva bolilor si a procesului de imbatranire, fructul Acai are o capacitate antioxidanta extraordinara, fiind de 35 de ori mai puternic decat portocalele si de 10 ori mai puternic decat merele, ciresele, murele si zmeura. Interesul pentru Acai este cu atat mai mare cu cat astazi, peste 80-90% din populatia lumii consuma mai putin de jumatate din cantitatea zilnica recomandata de antioxidanti care sa lupte impotriva radicalilor liberi din corp. Cercetarile stiintifice recente au confirmat beneficiile nutritionale uriase ale fructului Acai, care ii asigura organismului din belsug fibre, vitamine B1, B2, B3, C si E, acizi grasi Omega-3/6/9, calciu si potasiu . Originar din padurile amazoniene, fructul Acai se gaseste pe piata din Romania, ca extract standardizat, in produsul natural Acai SE de la Secom , sub o forma usor de administrat si care ii pastreaza toate... [continuare]

Cat de sanatoase sunt floricele de porumb?

Din Articole

Generalitati Dupa cum sugereaza si numele, floricelele de porumb se fac din porumb. Cand boabele de porumb sunt uscate si apoi incalzite, interiorul lor expandeaza si astfel se transforma in floricele de porumb. Boabele de porumb expandeazadeoarece ca si sorgul, quinoa si meiul, nucleul sau au un un invelis de umiditate sigilat si un interrior dens din amidon. Acestea faciliteaza acumularea presiunii in interiorul bobului de porumb pana in punctul in care acesta "explodeaza". Exista anumite tipuri de porumb care sunt special cultivate pentru floricelele de porumb. Cat de hranitoare sunt floricelele de porumb? Floricelele de porumb au un continut ridicat de fibre care stimuleaza functia sistemului digestiv, iar miezul lor are continut scazut de grasimi si nu contine zahar, ceea ce inseamna ca floricelele de porumb au destul de putine calorii. Floricelele de porumb nu contin nici sodiu, de aceea, in ansmablu, ar trebui considerate o gustare relativ sanatoasa. Capcana... [continuare]

Cei mai buni antioxidanti pentru piele

Din Articole

Generalitati Probabil ca stiti deja ca pielea dumneavoastra - la fel ca intreg organismul - beneficiaza de activitatea antioxidantilor, care ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi. Radiacalii liberi sunt compusi instabili ai celulelor si stau la baza dezvoltarii ridurilor, a deteriorarii pielii si chiar a aparitiei cancerului de piele. Cu atatea optiuni, care sunt de fapt antioxidantii care au cele mai bune efecte pentru aspectul pielii si pentru sanatatea acesteia? Vestea buna este ca nu exista niciun motiv pentru care sa va limitati doar la un antioxidant. Majoritatea antioxidantilor are un mecanism principal de actiune, dar unii dintre ei pot avea functii multiple. Datorita acestor functii diferite, este bine sa includeti in regimul dumneavoastra mai multi antioxidanti. Antioxidanti cu efect benefic pentru piele [continuare]

De ce sunt importanti morcovii in alimentatie si ce beneficii aduc

Din Articole

Generalitati Morcovii, denumiti stiintific Daucus carota, fac parte din familia legumelor radacinoase alaturi de patrunjel, pastarnac, marar, chimen etc si sunt consumati in intreaga lume, datorita gustului dulce si proprietatilor nutritive importante. Exista peste 100 de specii de morcovi la nivel global, care variaza de la nuanta portocaliu intens, pana la mov, galben sau alb. Cel mai frecvent, este consumata radacina morcovului, insa frunzele sale sunt si ele comestibile. Morcovii contin in proportie de 88% apa, 7% zahar, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenusa si 0,2% grasimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, in cea mai mare parte, din celuloza. Alte substante furnizate de aceste legume sanatoase sunt glucoza, xiloza si fructoza. Gustul dulceag se datoreaza acidului glutamic si altor aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic si acidul succinic (acid butandioic sau chihlimbar). Din prisma valorii lor nutritive, 128 de grame de morcovi furnizeza 52 de... [continuare]

Sunt gustoase si le gasesti in orice supermarket! afla de ce boli te protejeaza afinele!

Din Articole

Generalitati Afinele reprezinta o gustare perfecta nu numai datorita gustului deosebit, ci si pentru ca aduc insemnate beneficii asupra sanatatii. Ne ajuta in procesul de vindecare a multor afectiuni, sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale si ofera protectie sistemului imunitar. Contin antocianina, pigmentul care le da si culoarea albastra. Au o cantitate insemnata si de vitaminele C, A, B6 si vitamnina E. Totodata, aceste fructe sunt bogate in fier, magneziu, mangan, zinc, calciu si cupru, minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. Beneficiile afinelor Ofera protectie contra racelilor Afinele sunt fructele de padure cu unul dintre cel mai bogat continut de antioxidanti, ceea ce inseamna ca au un puternic rol antiinflamator, intaresc imunitatea si cresc capacitatea de rezistenta a organismului. Ele sunt utile pentru prevenirea gripei, racelilor, cat si a infectiilor bacteriene si virale din corp. De asemena, ceaiul de afine este curativ in cazul in... [continuare]

Ne imbolnavesc sucurile de fructe? afla care sunt cele mai sanatoase variante

Din Articole

Cui nu-i place sa savureze un pahar de suc dulce si aromat, mai ales dupa o masa copioasa? Iti potoleste nu numai setea, dar si pofta de dulciuri. Insa nu toate sunt la fel de sanatoase precum par. Din contra, chiar pot favoriza aparitia unor afectiuni si a temutelor kilograme nedorite. Iata care sunt cele mai indicate sucuri, dar si cele pe care este mai bine sa le eviti. Sucul de rosii, o alegere excelenta Sucurile de rosii preparate din legume proaspete, in casa, sunt intotdeauna o idee excelenta. Licopenul, o substanta care se gaseste in rosii, ajuta la prevenirea cancerului de prostata. De asemenea, acest suc are si propretatea de a reduce tensiunea arteriala. Contine si fibre, ceea ce inseamna ca te ajuta la slabit, fiindca induce repede senzatia de satietate. De asemenea, nici nu este o sursa bogata de zahar, care, consumat in exces, poate duce la aparitia diabetului, dar si a problemelor cardiovasculare. Sucul de rodie, alegerea perfecta Cand vrei sa cumperi un suc... [continuare]

Sunt foarte stresata!!!

Din Comunitate

Buna ziua. Am si eu o intrebare catre un medic sau pt cineva care are aceeasi problema sau pe aproape.De ceva vreme am ficatul marit si tot stomacul este umflat,este ca un balon.Ma tem sa nu fie ciroza ceva.Poate sa fie si din cauza stresului? Sunt foarte stresata de cateva luni nu-mi gasesc un loc de munca deci sunt fara bani si in acelasi timp imi caut sa stau si cu chirie in alt loc(si acum stau cu chirie) si nu gasesc.Din aceste cauze sunt ingrozita si sunt stresata foarte tare si ma gandeam ca poate fi si aceasta o cauza... Cu mii de multumiri celor care imi vor da un raspuns... [continuare]

Nodul la san,sunt disperata

Din Comunitate

Buna seara!va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns cele care ati trecut prin aceasta cumplita problema.Am 61ani si am observat de 2-3 luni ca mi a aparut un nodul in jurul mamelonului iar mamelonul mi a intrat in interior,am fost la control,am facut mamografie si mi a zis dr ca nu sunt bine si ca trebuie sa merg la Bucuresti la oncologie.Nu mai am liniste de cand am aflat vestea asta,va rog din suflet sa imi dati un raspuns,am cancer ,o sa ma mai fac bine?Sunt disperata!Astept un raspuns cu sufletul la gura! [continuare]

Melatonina: singurul antioxidant care asigura un somn usor si odihnitor!

Din Diverse

Melatonina este o substanta, produsa de epifiza, care joaca un rol esential pentru sanatatea noastra. Ea este cea care ne asigura un somn profund si odihnitor, dar reprezinta, in acelasi timp, unul dintre cei mai puternici antioxidanti. [continuare]

Un antioxidant de exceptie, polenul de castan dulce apiland

Din Diverse

Valoarea polenului este deja unanim apreciata. Insa sunt mult mai putin cunoscute diferentele dintre tipurile de polen. In primul rand, trebuie subliniata calitatea deosebita a polenului proaspat, pastrat la congelator, care pastreaza toate proprietatile terapeutice nemodificate cel putin doi ani, putand fi congelat si decongelat de mai multe ori, si care rezista timp de doua saptamani la frigider si pana la opt zile la temperatura camerei. [continuare]

Antioxidant a.c.e., comprimate

Din Medicamente

Compozitie Comprimate ce contin: vitamina a-3 000 U.I., vitamina e= 20 mg, Vitamina C= 100 mg. Actiune terapeutica antioxidant cu actiune directa prin inactivarea radicalilor liberi de oxigen avand rol neuroprotector si contribuind activ la intarzierea proceselor degenerative ale imbatranirii. Indicatii In prevenirea si tratarea unor boli neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), a aterosclerozei si maladiei coronariene, a ischemiei cerebrale si de miocard, a hepatitei si bolilor canceroase, a retinopatiei si cataractei. Mod de administrare Copii peste 10 ani : 1-2 comprimate pe zi dupa mese. Adult i: cate 1-2 comprimate de 2 ori pe zi dupa mese. Contraindicatii Nu sunt. Reactii adverse Nu s-au semnalat la dozele prescrise. [continuare]

Produsele organice sunt mai sanatoase

Din Articole

Dieta organica: ce inseamna cu adevarat organic? Din ce in ce mai multe magazine aduc produse organice pentru a satisface cererea tot mai mare pentru aceste produse. Motivele pentru care din ce in ce mai multi oameni doresc sa consume aceste tipuri de produse includ ingrijorarea acestora pentru siguranta produselor si o orientare generala spre o dieta organica. Alimentele organice sunt considerate mai bune pentru sanatate si mediu deoarece sunt crescute in mod natural, fara substante chimice. Produsele organice sunt crescute folosind metode naturale de control al culturilor, fara pesticide, iar in cazul carnii organice cresterea animalelor nu se bazeaza pe substante chimice pentru a preveni bolile acestora. In locul substantelor chimice, fermierii organici: - realizeaza rotatia frecventa a culturilor pentru a mentine la distanta insectele; - folosesc fertilizatori naturali: compost sau gunoi de grajd; - folosesc soluri fara substante chimice; - permit animalelor sa... [continuare]

Cand sunt necesare suplimentele pentru ficat?

Din Articole

Generalitati Indiferent ca o persoana manifesta in prezent afectiuni hepatice cronice, este usor supraponderala sau doar traieste in societatea moderna de astazi, mentinerea unui nivel normal al functiei ficatului devine o necesitate. Responsabil pentru aproximativ 500 din functiile corpului, ficatul este esential pentru viata. Functiile ficatului Ficatul indeplineste o serie de functii importante in mentinerea vietii sanatoase, printre care se numara: - Purificarea sangelui. Inainte de a circula in tot organismul uman, sangele care provine de la nivelul stomacului si intestinelor este filtrat de catre ficat, acesta eliminand o serie de substante toxice cum ar fi: droguri, bacterii, ciuperci, virusi, paraziti, aditivi alimentari, pesticide si erbicide, chimicale, grasimi, alcool, celule moarte, alte resturi. - Detoxifierea. Ficatul curata organismul uman de metale grele, substante chimice sau medicamentoase, diversi produsi toxici si toxine din sange. Fara aceasta... [continuare]

Sunt sanatoase fructele uscate?

Din Articole

Generalitati In afara sezonului si nu numai, multe persoane mananca fructe uscate. Cu mult inainte de a se inventa avioanele, camioanele si supermarketurile care transporta si din care se pot comercializa aproape orice fel de soi de fructe si legume, uscarea fructelor a fost una dintre metodele destul de des utilizate pentru conservarea acestora. Deoarece bacteriile naturale si enzimele au nevoie de apa pentru a descompune un produs alimentar, eliminarea apei sau deshidratarea este tot ce trebuie pentru a conserva un fruct sau o leguma. In prezent fructele uscate se consuma ca si gustari si sunt uneori mai des utilizate decat alte tipuri de deserturi. Caloriile fructelor uscate sau deshidratate Frctele uscate sunt o alegere placuta pentru timpul gustarilor, pe parcursul unei zile. Multe persoane au tendinta sa le consume in exces, dar trebuie sa fie constiente de numarul caloriilor pe care acestea le contin care este de doua ori mai mare decat cea a versiunii proaspete. Nu... [continuare]

Afla care sunt beneficiile uleiului de macese, argan si migdale

Din Articole

Generalitati Uleiul de macese, cunoscut si ca ulei de Rosa mosqueta sau Rosa canina, este cel mai bun remediu natural impotriva imbatranirii pielii si a fost folosit de secole de catre indienii din Chile pentru a vindeca afectiuni ale epidermei. Un alt ulei cu caracteristici deosebite este uleiul de argan. Acest ulei este folosit de sute de ani in Maroc, fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a regenera pielea, fortifica firul de par si proteja impotriva soarelui si vantului. Nu in ultimul rand, uleiul de migdale este si el recunoscut pentru efectele sale benefice asupra pielii si parului. Bogat in vitaminele A, B, D, E, protenie, saruri minerale si nutrienti, uleiul de migdale este benefic pentru piele, dar si pentru firul de par. Uleiul de macese Uleiul de macese este extras prin presare la rece din fructe provenind de cele mai multe ori din Chile sau Argentina si se foloseste in cosmetica in stare pura sau prin incorporare in produse finite, cum sunt cremele. Este un ulei... [continuare]

Bolile inflamatorii - ce sunt si ce factori le provoaca

Din Articole

Generalitati Pana acum, se cunosc peste 100 de boli inflamatorii care pot afecta tesuturile din organism, fiecare in felul ei. Inflamatia nu este altceva decat o reactie a corpului fata de un agent patogen declansator. Lista scurta cu boli inflamatorii Chiar daca lista de boli inflamatorii este lunga, anumite afectiuni sunt mai des intalnite. Este vorba despre: - Alzheimer - Parkinson - spondilita anchilozanta - artrita (osteoartrita, artrita reumatoida, artrita psoriazica) - astmul - bolile cardiace si cardiovasculare (ateroscleroza, endocardita, miocardita) - bolile inflamatorii ale intestinului (boala Chron, rectocolita ulcero hemoragica) - boala inflamatorie pelvina - colita - diverticulita - fibromialgia - lupusul eritematos sistemic Bolile inflamatorii si stresul oxidativ Inflamatia este rezultatul unui stres oxidativ care agreseaza celulele si le impiedica sa functioneze in mod normal. In general, stresul oxidativ sta la baza multor afectiuni, nu doar la... [continuare]

Sunt vitaminele si mineralele singurele benefice pentru energie si imunitate?

Din Articole

Generalitati Cu fiecare anotimp organismul mobilizeaza resurse importante pentru a se adapta trecerii de la temperaturi ridicate la frig, la umezeala si precipitatii, la un alt program de alimentatie, precum si la un alt ritm al activitatilor. Pentru a ne mentine sanatatea in contextul unor solicitari diverse, specifice fiecarei perioade, trebuie sa acordam o atentie deosebita anumitor aspecte in functie de sezonul pe care il traversam. Atentie la energie si imunitate In perioadele cu temperaturi scazute, iarna si inceputul primaverii, apar probleme din cauza numeroaselor virusuri care pot sparge bariera de aparare a sistemului imunitar. Actiunea lor este favorizata de vanturile puternice, care usuca mucoasa nazala si favorizeaza patrunderea agentilor patogeni in organism. Trecerea frecventa de la temperaturile scazute de afara la cele mai ridicate din interior si viceversa, permit de asemenea instalarea mai usoara a virozelor si a racelilor. Rezultatul este o stare... [continuare]

7 beneficii pe care usturoiul le are asupra sanatatii. sunt dovedite stiintific!

Din Articole

O vorba inteleapta a medicului grec Hipocrate spune "Lasa mancarea sa iti fie medicament si medicamentul mancare". Ei bine, usturoiul este hrana ideala deoarece este medicamentul pe care natura l-a dat omenirii pentru a ajuta la vindecarea a nenumarate boli. Iata 7 beneficii ale acestuia asupra sanatatii, dovedite in urma unor cercetari stiintifice: Ajuta digestia Datorita alicinei, substanta care da iuteala si mirosul specifice usturoiului, acest condiment ajuta organismul in procesul de digestie. Potrivit unui studiu efectuat in Israel, nu numai ca ajuta sistemul digestiv, dar alicina contribuie la pierderea in greutate, pentru ca reduce apetitul. Ajuta la vindecarea racelilor si gripei Usturoiul ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce inseamna ca organismul lupta mai usor cu infectiile din organism, deci si cu virusurile si bacteriile care provoaca raceli si gripa. Un studiu efectuat in SUA a aratat ca persoanele care luau suplimente alimentare pe baza de usturoi... [continuare]

Cum alungam oboseala? sunt vitaminele si mineralele suficiente?

Din Articole

Am auzit de atatea ori ca pentru a functiona optim si pentru a avea suficienta energie organismul nostru are nevoie de suplimente cu vitamine si minerale. Insa, pentru a inlatura oboseala, corpul are nevoie uneori de mai mult decat atat si de o actiune concentrata atat pe un aport optim de nutrienti, cat si pe sustinerea functiilor unor alte sisteme implicate in producerea sau consumul de energie. Studiile arata ca nivelul de energie creste sau se mentine in parametrii optimi si in urma actiunii unor alte clase de nutrienti, pe langa vitamine si minerale, nutrienti care actioneaza direct sau sustin alte procese ce pot afecta nivelul de energie. Enzimele digestive, acizii grasi esentiali omega 3/6/9, bioflavonoidele sau ciupercile medicinale sunt si ele extrem de importante in inlaturarea oboselii si in functionarea sistemelor organismului uman. Enzimele digestive Sunt importante in primul rand datorita rolului pe care il au in sanatatea si buna functionare a sistemului... [continuare]

Macesele sunt de trei ori mai eficiente decat paracetamolul in tratarea durerii cauzata de artrita

Din Diverse

Pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul in reducerea durerii cauzata de osteoartrita, potrivit unei cercetari a Universitatii din Copenhaga, publicata de presa britanica de specialitate. [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK