antioxidantii sunt

Alimente bogate in antioxidanti

Categoria: Articole

Generalitati antioxidantii sunt substante nutritive sau nutrienti din alimentele pe care oamenii le consuma, care pot preveni si incetini deteriorarea oxidativa a corpului uman. Atunci cand celulele organismului utilizeaza oxigen, se produc in mod natural radicalii liberi, care pot afecta organismul. Antioxidantii au rol de distrugere a radicalilor liberi, prin urmare, previn si repara daunele provocate de acestia. Aparitia problemelor de sanatate, cum ar fi bolile de inima, degenerescenta maculara, diabetul zaharat si cancerul, este influentata de prezenta proceselor oxidative. Antioxidantii vor imbunatati functia imunitara si vor reduce riscul aparitiei cancerului si infectiilor. Cei mai cunoscuti antioxidanti Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt: [continuare]

Antioxidantii

Categoria: Articole

Generalitati antioxidantii sunt substantele care apara organismul de efectele daunatoare ale unor molecule denumite "radicali liberi", care se acumuleaza in organism si sunt daunatori. Specialistii considera ca radicalii liberi sunt cei care cauzeaza boli arteriale (ateroscleroza), cancer si altele. Expunerea la radicali liberi: - prin acumularea de produse formate prin procese normale ale organismului (ca de exemplu arderea glucidelor pentru producerea de energie sau eliberarea enzimelor digestive) - in cazul metabolizarii anumitor medicamente - prin poluanti. Antioxidantii includ vitamine (vitamina A si E), minerale (seleniu) si flavine, care se gasesc in plante. Cele mai important [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre antioxidanti

Categoria: Articole

Generalitati antioxidantii sunt o categorie de vitamine si ingrediente nutritive care ajuta organismul sa scape de actiunea nociva a radicalilor liberi, molecule care produc oxidarea celulelor si instalarea diverselor tipuri de cancer. Importanta antioxidantilor este acceptata in prezent pana si in randul expertilor in medicina cu viziuni conservatoare, fiind asumata de multe persoane in alegerile alimentare de zi cu zi. Rolul antioxidantilor in organism Un antioxidant este o molecula capabila sa inhibe oxidarea unei alte celule. Astfel, antioxidantii rup lantul reactiilor radicalilor liberi, sacrificandu-si electronii proprii pentru a hrani radicalii liberi. Din acest motiv, mai sunt considerati si donatori de electroni. De altfel, antioxidantii fac parte din mecanismul natural de protectie a celulelor organismului impotriva atacurilor speciilor reactive de oxigen. Corpul permite circularea unei varietati de nutrienti cu proprietati antioxidante si produce enzime... [continuare]

Vitamina e si suplimentele cu antioxidanti agraveaza cancerul

Categoria: Diverse

Vitamina E si suplimentele cu antioxidanti sunt doua remedii administrate frecvent pentru intarirea sistemului imunitar si protejarea sanatatii, insa considerate periculoase la pacientii cu cancer, intrucat grabesc evolutia bolii si raspandirea tumorilor in organism. [continuare]

Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii

Categoria: Articole

Generalitati Expertii sunt de parere ca, daca dorim sa ne protejam de raceli si gripe in sezonul rece, natura ne pune la dispozitie o serie de aliati de incredere. Si cum este mult mai bine sa prevenim decat sa tratam, putem apela la acestia de fiecare data cand ne facem cumparaturile. Sistemul imun poate face fata agresiunilor din mediu daca avem grija ca prin dieta sa il aprovizionam cu nutrienti si vitamine esentiale, dar si cu antioxidanti. O dieta bogata in fructe si legume proaspete poate face minuni pentru sanatatea noastra: efectele sunt resimtite de intregul organism si, in plus, spre deosebire de medicamentele care ne ajuta sa trecem peste raceli, vitaminele naturale nu au… reactii adverse! Recomandari Expertii in nutritie recomanda parca, din ce in ce mai mult antioxidantii, pentru numeroasele lor efecte. Dar, ce sunt antioxidantii, de fapt? Din punct de vedere stiintific, antioxidantii sunt substante naturale care pot preveni sau incetini oxidarea altor... [continuare]

Ciocolata bate vinul si ceaiul cand este vorba de antioxidanti

Categoria: Articole

Cercetatorii de la Universitatea Cornell au descoperit ca o bautura celebra, mai ales in anotimpul rece, contine cantitati mai mari de antioxidanti decat vinul sau ceaiul si poate fi o alegere chiar mai sanatoasa. Oamenii de stiinta au realizat un studiu care intareste dovezile existente asupra beneficiilor oferite de cacao, pe care o prezinta ca o alternativa sanatoasa, in cautarea unei diete bogate in antioxidanti – substante care combat cancerul, bolile de inima si [continuare]

fructele - surse excelente de antioxidanti

Categoria: Articole

Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]

Capsunile: surse naturale de antioxidanti

Categoria: Articole

Generalitati Intr-un clasament al celor mai bogate surse alimentare in antioxidanti, capsunile se afla in top. Capsunile sunt fructe de culoare rosie cu miros placut si cu o istorie de peste 2000 de ani. O mare varietate de specii ale acestora sunt intalnite in diverse parti ale lumii. Atat fructele cat si frunzele au fost folosite din cele mai vechi timpuri in scopuri terapeutice, pentru tratarea durerilor de stomac, dar si a altor tulburari gastrointestinale (cum ar fi diareea). Capsunul a fost considerat de unii specialisti ca fiind o planta miraculoasa, iar de altii secretul longevitatii. Pe locul 4 dupa mure, afine si zmeura ca si nivel de antioxidanti, capsunile au proprietati anticancerigene, anti-neurodegenerative si anti-inflamatorii. Beneficii pentru sanatate Avand in vedere combinatia lor unica de antioxidanti si substante nutritive antiinflamatorii, capsunile au un rol important in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular si in prevenirea bolilor... [continuare]

Antioxidantii, protectie naturala impotriva stresului oxidativ

Categoria: Articole

Generalitati Sigur va intrebati de ce se vorbeste mereu despre antioxidanti in ultima vreme. Sunt acestia atat de esentiali pentru buna functionare a organismului? Rapunsul este un DA rasunator. Pe masura ce corpul imbatraneste, apar anumite deficiente si carente in protectia organismului impotriva radicalilor liberi si de accea organismul lupta din ce in ce mai greu cu acesti factori atacatori. Ne punem des intrebarea: care sunt antioxidantii care ne ajuta sa ne protejam de imbolnaviri declansate de radicalii liberi? Multe dintre procesele biologice naturale ale organismului, cum ar fi respiratia, digerarea alimentelor, neutralizarea alcoolului si a medicamentelor, transformarea grasimilor in energie produc compusi nocivi numiti radicali liberi. Radicalii liberi fac parte din categoria oxidanti si de regula sunt distrusi de sistemul antioxidant natural al organismului nostru. Daca acest sistem nu mai face fata, radicalii liberi pot declansa o reactie negativa in lant... [continuare]

Acai, superfructul cu actiune antioxidanta exceptionala

Categoria: Articole

Informatii generale Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietatile sale de a ajuta organismul in lupta impotriva bolilor si a procesului de imbatranire, fructul Acai are o capacitate antioxidanta extraordinara, fiind de 35 de ori mai puternic decat portocalele si de 10 ori mai puternic decat merele, ciresele, murele si zmeura. Interesul pentru Acai este cu atat mai mare cu cat astazi, peste 80-90% din populatia lumii consuma mai putin de jumatate din cantitatea zilnica recomandata de antioxidanti care sa lupte impotriva radicalilor liberi din corp. Cercetarile stiintifice recente au confirmat beneficiile nutritionale uriase ale fructului Acai, care ii asigura organismului din belsug fibre, vitamine B1, B2, B3, C si E, acizi grasi Omega-3/6/9, calciu si potasiu . Originar din padurile amazoniene, fructul Acai se gaseste pe piata din Romania, ca extract standardizat, in produsul natural Acai SE de la Secom , sub o forma usor de administrat si care ii pastreaza toate... [continuare]

Cat de sanatoase sunt floricele de porumb?

Categoria: Articole

Generalitati Dupa cum sugereaza si numele, floricelele de porumb se fac din porumb. Cand boabele de porumb sunt uscate si apoi incalzite, interiorul lor expandeaza si astfel se transforma in floricele de porumb. Boabele de porumb expandeazadeoarece ca si sorgul, quinoa si meiul, nucleul sau au un un invelis de umiditate sigilat si un interrior dens din amidon. Acestea faciliteaza acumularea presiunii in interiorul bobului de porumb pana in punctul in care acesta "explodeaza". Exista anumite tipuri de porumb care sunt special cultivate pentru floricelele de porumb. Cat de hranitoare sunt floricelele de porumb? Floricelele de porumb au un continut ridicat de fibre care stimuleaza functia sistemului digestiv, iar miezul lor are continut scazut de grasimi si nu contine zahar, ceea ce inseamna ca floricelele de porumb au destul de putine calorii. Floricelele de porumb nu contin nici sodiu, de aceea, in ansmablu, ar trebui considerate o gustare relativ sanatoasa. Capcana... [continuare]

Alimente rele care sunt bune pentru scaderea in greutate

Categoria: Articole

Generalitati Exista numeroase alimente care au un gust foarte bun si un aspect delicios. Acestea devin si mai tentante pentru cineva care doreste sa piarda in greutate. In ciuda acestui fapt, multe dintre aceste alimente cu reputatie proasta, cand vine vorba de slabit, nu sunt chiar atat de rele. Aflati care dintre aceste gustari delicioase pot de fapt sa va ajute in incercarea de a elimina kilogramele in plus. Ouale Cand vine vorba de alimente sanatoase, au existat numeroase dezbateri cu privire la oua. Cele mai recente cercetari sugereaza ca adultii pot consuma un ou pe zi fara nicio problema. Consumand oua la micul dejun puteti pierde in greutate. Motivul? Ouale sunt bogate in proteine care se digera lent. Consumul de proteine la masa de dimineata pastreaza senzatia de satietate o perioada mai indelungata de timp, astfel ca veti manca mai putin in restul zilei. Friptura De ani de zile, expertii in sanatate au sfatuit populatia sa consume mai putina carne rosie. Friptura nu... [continuare]

Cei mai buni antioxidanti pentru piele

Categoria: Articole

Generalitati Probabil ca stiti deja ca pielea dumneavoastra - la fel ca intreg organismul - beneficiaza de activitatea antioxidantilor, care ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi. Radiacalii liberi sunt compusi instabili ai celulelor si stau la baza dezvoltarii ridurilor, a deteriorarii pielii si chiar a aparitiei cancerului de piele. Cu atatea optiuni, care sunt de fapt antioxidantii care au cele mai bune efecte pentru aspectul pielii si pentru sanatatea acesteia? Vestea buna este ca nu exista niciun motiv pentru care sa va limitati doar la un antioxidant. Majoritatea antioxidantilor are un mecanism principal de actiune, dar unii dintre ei pot avea functii multiple. Datorita acestor functii diferite, este bine sa includeti in regimul dumneavoastra mai multi antioxidanti. Antioxidanti cu efect benefic pentru piele [continuare]

De ce sunt importanti morcovii in alimentatie si ce beneficii aduc

Categoria: Articole

Generalitati Morcovii, denumiti stiintific Daucus carota, fac parte din familia legumelor radacinoase alaturi de patrunjel, pastarnac, marar, chimen etc si sunt consumati in intreaga lume, datorita gustului dulce si proprietatilor nutritive importante. Exista peste 100 de specii de morcovi la nivel global, care variaza de la nuanta portocaliu intens, pana la mov, galben sau alb. Cel mai frecvent, este consumata radacina morcovului, insa frunzele sale sunt si ele comestibile. Morcovii contin in proportie de 88% apa, 7% zahar, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenusa si 0,2% grasimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, in cea mai mare parte, din celuloza. Alte substante furnizate de aceste legume sanatoase sunt glucoza, xiloza si fructoza. Gustul dulceag se datoreaza acidului glutamic si altor aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic si acidul succinic (acid butandioic sau chihlimbar). Din prisma valorii lor nutritive, 128 de grame de morcovi furnizeza 52 de... [continuare]

Sunt foarte stresata!!!

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Am si eu o intrebare catre un medic sau pt cineva care are aceeasi problema sau pe aproape.De ceva vreme am ficatul marit si tot stomacul este umflat,este ca un balon.Ma tem sa nu fie ciroza ceva.Poate sa fie si din cauza stresului? Sunt foarte stresata de cateva luni nu-mi gasesc un loc de munca deci sunt fara bani si in acelasi timp imi caut sa stau si cu chirie in alt loc(si acum stau cu chirie) si nu gasesc.Din aceste cauze sunt ingrozita si sunt stresata foarte tare si ma gandeam ca poate fi si aceasta o cauza... Cu mii de multumiri celor care imi vor da un raspuns... [continuare]

Nodul la san,sunt disperata

Categoria: Comunitate

Buna seara!va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns cele care ati trecut prin aceasta cumplita problema.Am 61ani si am observat de 2-3 luni ca mi a aparut un nodul in jurul mamelonului iar mamelonul mi a intrat in interior,am fost la control,am facut mamografie si mi a zis dr ca nu sunt bine si ca trebuie sa merg la Bucuresti la oncologie.Nu mai am liniste de cand am aflat vestea asta,va rog din suflet sa imi dati un raspuns,am cancer ,o sa ma mai fac bine?Sunt disperata!Astept un raspuns cu sufletul la gura! [continuare]

Un antioxidant de exceptie, polenul de castan dulce apiland

Categoria: Diverse

Valoarea polenului este deja unanim apreciata. Insa sunt mult mai putin cunoscute diferentele dintre tipurile de polen. In primul rand, trebuie subliniata calitatea deosebita a polenului proaspat, pastrat la congelator, care pastreaza toate proprietatile terapeutice nemodificate cel putin doi ani, putand fi congelat si decongelat de mai multe ori, si care rezista timp de doua saptamani la frigider si pana la opt zile la temperatura camerei. [continuare]

Melatonina: singurul antioxidant care asigura un somn usor si odihnitor!

Categoria: Diverse

Melatonina este o substanta, produsa de epifiza, care joaca un rol esential pentru sanatatea noastra. Ea este cea care ne asigura un somn profund si odihnitor, dar reprezinta, in acelasi timp, unul dintre cei mai puternici antioxidanti. [continuare]

Antioxidant a.c.e., comprimate

Categoria: Medicamente

Compozitie Comprimate ce contin: vitamina a-3 000 U.I., vitamina e= 20 mg, Vitamina C= 100 mg. Actiune terapeutica antioxidant cu actiune directa prin inactivarea radicalilor liberi de oxigen avand rol neuroprotector si contribuind activ la intarzierea proceselor degenerative ale imbatranirii. Indicatii In prevenirea si tratarea unor boli neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), a aterosclerozei si maladiei coronariene, a ischemiei cerebrale si de miocard, a hepatitei si bolilor canceroase, a retinopatiei si cataractei. Mod de administrare Copii peste 10 ani : 1-2 comprimate pe zi dupa mese. Adult i: cate 1-2 comprimate de 2 ori pe zi dupa mese. Contraindicatii Nu sunt. Reactii adverse Nu s-au semnalat la dozele prescrise. [continuare]

Produsele organice sunt mai sanatoase

Categoria: Articole

Dieta organica: ce inseamna cu adevarat organic? Din ce in ce mai multe magazine aduc produse organice pentru a satisface cererea tot mai mare pentru aceste produse. Motivele pentru care din ce in ce mai multi oameni doresc sa consume aceste tipuri de produse includ ingrijorarea acestora pentru siguranta produselor si o orientare generala spre o dieta organica. Alimentele organice sunt considerate mai bune pentru sanatate si mediu deoarece sunt crescute in mod natural, fara substante chimice. Produsele organice sunt crescute folosind metode naturale de control al culturilor, fara pesticide, iar in cazul carnii organice cresterea animalelor nu se bazeaza pe substante chimice pentru a preveni bolile acestora. In locul substantelor chimice, fermierii organici: - realizeaza rotatia frecventa a culturilor pentru a mentine la distanta insectele; - folosesc fertilizatori naturali: compost sau gunoi de grajd; - folosesc soluri fara substante chimice; - permit animalelor sa... [continuare]

Cand sunt necesare suplimentele pentru ficat?

Categoria: Articole

Generalitati Indiferent ca o persoana manifesta in prezent afectiuni hepatice cronice, este usor supraponderala sau doar traieste in societatea moderna de astazi, mentinerea unui nivel normal al functiei ficatului devine o necesitate. Responsabil pentru aproximativ 500 din functiile corpului, ficatul este esential pentru viata. Functiile ficatului Ficatul indeplineste o serie de functii importante in mentinerea vietii sanatoase, printre care se numara: - Purificarea sangelui. Inainte de a circula in tot organismul uman, sangele care provine de la nivelul stomacului si intestinelor este filtrat de catre ficat, acesta eliminand o serie de substante toxice cum ar fi: droguri, bacterii, ciuperci, virusi, paraziti, aditivi alimentari, pesticide si erbicide, chimicale, grasimi, alcool, celule moarte, alte resturi. - Detoxifierea. Ficatul curata organismul uman de metale grele, substante chimice sau medicamentoase, diversi produsi toxici si toxine din sange. Fara aceasta... [continuare]

Sunt sanatoase fructele uscate?

Categoria: Articole

Generalitati In afara sezonului si nu numai, multe persoane mananca fructe uscate. Cu mult inainte de a se inventa avioanele, camioanele si supermarketurile care transporta si din care se pot comercializa aproape orice fel de soi de fructe si legume, uscarea fructelor a fost una dintre metodele destul de des utilizate pentru conservarea acestora. Deoarece bacteriile naturale si enzimele au nevoie de apa pentru a descompune un produs alimentar, eliminarea apei sau deshidratarea este tot ce trebuie pentru a conserva un fruct sau o leguma. In prezent fructele uscate se consuma ca si gustari si sunt uneori mai des utilizate decat alte tipuri de deserturi. Caloriile fructelor uscate sau deshidratate Frctele uscate sunt o alegere placuta pentru timpul gustarilor, pe parcursul unei zile. Multe persoane au tendinta sa le consume in exces, dar trebuie sa fie constiente de numarul caloriilor pe care acestea le contin care este de doua ori mai mare decat cea a versiunii proaspete. Nu... [continuare]

Afla care sunt beneficiile uleiului de macese, argan si migdale

Categoria: Articole

Generalitati Uleiul de macese, cunoscut si ca ulei de Rosa mosqueta sau Rosa canina, este cel mai bun remediu natural impotriva imbatranirii pielii si a fost folosit de secole de catre indienii din Chile pentru a vindeca afectiuni ale epidermei. Un alt ulei cu caracteristici deosebite este uleiul de argan. Acest ulei este folosit de sute de ani in Maroc, fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a regenera pielea, fortifica firul de par si proteja impotriva soarelui si vantului. Nu in ultimul rand, uleiul de migdale este si el recunoscut pentru efectele sale benefice asupra pielii si parului. Bogat in vitaminele A, B, D, E, protenie, saruri minerale si nutrienti, uleiul de migdale este benefic pentru piele, dar si pentru firul de par. Uleiul de macese Uleiul de macese este extras prin presare la rece din fructe provenind de cele mai multe ori din Chile sau Argentina si se foloseste in cosmetica in stare pura sau prin incorporare in produse finite, cum sunt cremele. Este un ulei... [continuare]

Bolile inflamatorii - ce sunt si ce factori le provoaca

Categoria: Articole

Generalitati Pana acum, se cunosc peste 100 de boli inflamatorii care pot afecta tesuturile din organism, fiecare in felul ei. Inflamatia nu este altceva decat o reactie a corpului fata de un agent patogen declansator. Lista scurta cu boli inflamatorii Chiar daca lista de boli inflamatorii este lunga, anumite afectiuni sunt mai des intalnite. Este vorba despre: - Alzheimer - Parkinson - spondilita anchilozanta - artrita (osteoartrita, artrita reumatoida, artrita psoriazica) - astmul - bolile cardiace si cardiovasculare (ateroscleroza, endocardita, miocardita) - bolile inflamatorii ale intestinului (boala Chron, rectocolita ulcero hemoragica) - boala inflamatorie pelvina - colita - diverticulita - fibromialgia - lupusul eritematos sistemic Bolile inflamatorii si stresul oxidativ Inflamatia este rezultatul unui stres oxidativ care agreseaza celulele si le impiedica sa functioneze in mod normal. In general, stresul oxidativ sta la baza multor afectiuni, nu doar la... [continuare]

Sunt vitaminele si mineralele singurele benefice pentru energie si imunitate?

Categoria: Articole

Generalitati Cu fiecare anotimp organismul mobilizeaza resurse importante pentru a se adapta trecerii de la temperaturi ridicate la frig, la umezeala si precipitatii, la un alt program de alimentatie, precum si la un alt ritm al activitatilor. Pentru a ne mentine sanatatea in contextul unor solicitari diverse, specifice fiecarei perioade, trebuie sa acordam o atentie deosebita anumitor aspecte in functie de sezonul pe care il traversam. Atentie la energie si imunitate In perioadele cu temperaturi scazute, iarna si inceputul primaverii, apar probleme din cauza numeroaselor virusuri care pot sparge bariera de aparare a sistemului imunitar. Actiunea lor este favorizata de vanturile puternice, care usuca mucoasa nazala si favorizeaza patrunderea agentilor patogeni in organism. Trecerea frecventa de la temperaturile scazute de afara la cele mai ridicate din interior si viceversa, permit de asemenea instalarea mai usoara a virozelor si a racelilor. Rezultatul este o stare... [continuare]

Macesele sunt de trei ori mai eficiente decat paracetamolul in tratarea durerii cauzata de artrita

Categoria: Diverse

Pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul in reducerea durerii cauzata de osteoartrita, potrivit unei cercetari a Universitatii din Copenhaga, publicata de presa britanica de specialitate. [continuare]

Oxylyc

Categoria: Medicamente

supliment alimentar Vitamine cu efect antioxidant + Seleniu Suplimentare speciala pentru protectia celulelor cu vitaminele C, E, provitamina A, Lycopin + Seleniu Viata noastra moderna – o provocare pentru celulele corpului Zilnic suntem supusi la numeroase influente negative ale mediului (de exemplu gaze de esapament, smog, ozon) care pot duce la formarea asa-numitilor „radicali liberi”. Dar si in organismul uman se formeaza radicali liberi, de exemplu ca material de aparare contra bacteriilor. Acesti radicali liberi sunt particule foarte reactive care reactioneaza practic foarte rapid cu toate componentele celulelor corpului. Acest proces natural se numeste oxidare. Aceasta reactie se poate asemui cu procese care au loc permanent in mediu: de exemplu, rancezirea grasimilor sau ruginirea fierului. Corpul insusi are la dispozitie un sistem de aparare natural impotriva acestei reactii (sistem antioxidant). antioxidantii sunt vitamine si oligoelemente pe care le asiguram... [continuare]

Calibrum junior

Categoria: Medicamente

multivitamine pentru copii, cu minerale si Activin supliment alimentar Pentru cresterea armonioasa si intarirea imunitatii Cu aroma de capsuni O combinatie unica a tuturor vitaminelor si mineralelor necesare, continand in plus Activin - pentru o dezvoltare armonioasa a copilului dumneavoastra - pentru sustinerea reactiilor imune ale organismului si o protectie mai buna in perioadele de gripa si raceala Aroma placuta de capsuni Contine xilitol care ajuta la prevenirea formarii cariilor De ce combinatia de vitamine, minerale si Activin continuta in produsul Calibrum Junior este atat de speciala? Calibrum Junior contine o combinatie a tuturor vitaminelor si mineralelor necesare, beta-caroten si Activin in cantitati si raporturi mutuale care corespund necesitatilor zilnice ale organismului tanar in perioada de crestere. Continutul si raporturile mutuale de vitamine c, E, beta-caroten, seleniu, zinc si Activin ajuta la protejarea celulelor impotriva oxidarii, imbunatatind... [continuare]

Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Categoria: Articole

Generalitati Unele persoane sunt ingrijorate ca ar putea dezvolta cancer din cauza faptului ca in familia lor au existat rude care au manifestat acasta boala, iar altele doresc pur si simplu sa previna aparitia bolii. Indiferent de tipul motivatiei, alegerile dietetice sunt importante si pot sustine si consolida sistemul imunitar in lupta contra celulelor maligne. Nu toate problemele de sanatate pot fi evitate, dar cu ajutorul unui regim alimentar specific se poate mentine un echilibru al starii de sanatate, o perioada indelungata de timp. Cercetarile au demonstrat deja ca intr-un procent destul de mare, stilul de viata influenteaza declansarea cancerului sau evolutia sa negativa. Astfel, evitarea fumatului, bauturilor alcoolice, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt un start bun pentru un stil de viata anti-cancer. Alaturi de schimbarea obiceiurilor nocive, ar fi indicat ca orice persoana sa cunoasca mai multe detalii legate de alimentele care pot stimula... [continuare]

Beneficiile sucurilor de fructe asupra organismului uman

Categoria: Diverse

O dieta bogata in sucuri de fructe naturale poate reduce riscul de aparitie a multor boli, printre care si boala Alzheimer. O echipa de cercetatori de la Universitatea Glasgow a realizat un studiu complex asupra beneficiilor antioxidantilor. Rezultatele studiului au dus la concluzia ca sucurile de grepfrut, de mar si de coacaze contin foarte multe substante benefice - antioxidanti. [continuare]

Pagina 1 din 34 (1000 rezultate)