anti tpo

Anticorpi anti-tireoperoxidaza, anticorpi antimicrozomali anti-tpo sau atpo

Categoria: Analize Medicale

Peroxidaza tiroidiana (TPO) este prezenta in microsomii celulelor tiroidiene si se exprima la suprafata apicala a acestora. Impreuna cu tiroglobulina, aceasta enzima detine un rol cheie in iodarea L-tirosinei, proces esential pentru formarea hormonilor tiroidieni. Concentratii crescute de Anti-TPO apar in diferite tipuri de tiroidite autoimune. Nivele crescute de anti-TPO se intalnesc la peste 90 % dintre pacientii cu tiroidita cronica Hashimoto si la 70 % dintre pacientii cu boala Graves. Sensibilitatea acestui test pentru diagnostic poate fi crescuta prin determinarea simultana si a altor anticorpi tiroidieni (anti-tiroglobulina, anticorpi anti-receptor TSH: TRAb). Nivelul acestor anticorpi nu poate fi corelat cu gravitatea afectiunii. Titrul initial crescut de anticorpi se poate negativa dupa o lunga perioada de boala sau in cursul remisiunii. Daca dupa remisiune reapar anticorpii aceasta indica o probabila recadere. [continuare]

Anticorpi anti-tiroglobulina anti-tg

Categoria: Analize Medicale

Tiroglobulina este sintetizata in glanda tiroida, fiind principalul component din lumenul foliculului tiroidian. Impreuna cu peroxidaza specifica tiroidei (TPO) detine un rol esential in iodinarea L-tirozinei si in formarea hormonilor tiroidieni T3 si T4. Atat tiroglobulina cat si TPO sunt potential autoantigenice. Niveluri crescute de anticorpi anti-tiroglobulina si anti-TPO sunt sugestive pentru tiroidita cronica Hashimoto. Anticorpii fata de tiroglobulina pot fi depistati la 70-80 % din pacientii cu tiroidita autoimuna, inclusiv boala Hashimoto, si la aproximativ 30 % din pacientii cu boala Graves. [continuare]

Tsh marit sub tratament

Categoria: Comunitate

Buna dimineata. Am 31 de ani, si am fost diagnosticata cu hipotiroidie in 1992, moment la care am si inceput tratamentul cu Euthyrox 100. Tratamentul a dat rezultate, numai ca, simtandu-ma foarte rau in ultima vreme, am repetat analizele: TSH - 5.28 (val. de referinta 0.27-4.2), T3-1.4 (1.3-3.1), T4-80.3(66-181) si Anti-TPO-10( [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

BUNA ZIUA! As dori o interpretare a urmatoarelor analize: TSH 1.780 uUI/ml; T4 5.63 ug/dl; T3 110.00 ng/dl; anti-TPO [continuare]

Probleme cu hormonii tiroidieni

Categoria: Comunitate

Ma numesc Dan , am 21 de ani din Bucuresti , acum 2 ani am fost diagnosticat cu vasculita de hipersensibilitate la spitalul Colentina.Dupa un tratament cu cortizol de cateva saptamani leziunile s-au stopat nu mai am nimic la ora actuala in acest sens..mi s-a recomandat un consult medical ulterior printre care am facut o serie intreaga de analize de diferite tipuri printre care si la spitalul Parhon unde doctorita Gudovan Emilia in urma unor recoltari de sange a constatat ca am probleme cu tiroida. In prezent fac niste crize de cam 1 ora, simt ca nu mai pot s respir nici pe gura si simt nevoia sa trag aer in piept,ametesc si imi creste pulsul pe timpul crizei care e 1 data pe saptamana cam asa,iar starea prezenta continuu e de oboseala... (am luat si calciu zilnic si tot degeaba) in prezent cand am o criza iau aspacardin si ceai verde ... ma gandesc sa nu am ceva cu hormonii tiroidieni sau sindromul Cushing . citesc rezultatele medicale: data de 26.03.2009 Parhon: Imunologie... [continuare]

Analize medicale

Categoria: Produse medicale

ANALIZA PRET RON ACE (Antigenul Carcino Embrionar) 45 Acid Delta-Amino Levulinic (urina 24h) 85 Acid Hipuric (urina 24h) 50 Acid Homovanilic (urina 24h) 60 Acid uric 7.5 Acid Vanil Mandelic (AVM) 60 ACTH (Hormon Adrenocorticotrop) 45 Adenovirus serologie/coproantigen 85 AFP (Alfafetoproteina) ser/lichid amniotic 50 Albumina ser/lichid cefalorahidian 15 Aldosteron ser/urina 24h 155 Alfa 1-Antitripsina 45 Alfa 2-Macroglobulina 45 Amilaza ser/lichid punctie/urina proaspata 9.0 ANCA 80 Androstendion 85 Angiotensinconvertaza* 110 Anticoagulant lupic 75 Anticorpi Anti Acid Fosfatidic 35 Anticorpi Anti ADN Nativ (Dublu Catenar) 55 Anticorpi Anti Anexina V IgG 65 Anticorpi Anti Anexina V IgM 65 Anticorpi Anti Insule Pancreatice 115 Anticorpi Anti Insulina Umana 85 Anticorpi Anti Leptospira 85 Anticorpi Anti MCV 100 Anticorpi Anti Membrana bazala Glomerulara 85 Anticorpi Anti Microzomiali Tiroidieni (anti tpo) 50 Anticorpi Anti Mitocondrii 225 Anticorpi Anti... [continuare]

Ce sfat imi dati?

Categoria: Comunitate

Dupa analizele facute,am urmatoarele rezultate:FT4 9,14 pg\\ml ,TSH.6.67 ,anti tpo PESTE 1000(val norm 0-35)sunt sub observatie medicala.E CORECT?. Am multe neplaceri pe care mi le provoaca tiroida pot sta fara tratament?(mentionez ca lucrez in italia analizele sunt facute in italia) [continuare]

Depresie sau tiroidita

Categoria: Comunitate

Depresie sau tiroidita Postat de mihaela271124716 Am 43 ani , boala a debutat acum 2 ani cu lipsa somnului, a poftei de mancare ,palpitatii stari de agitatie diagnosticul fiind -Tulburare depresiva anxioasa stabilit de medicul psihiatru.Ca si tratament mi s-a prescris: amprazolam (3/zix0,5mg),betaserc ( 2/zi x8 mg) imovane ( 1/zi seara), venlafaxina (1 /zi ), gerodorm (1/zi seara). Recent am consultat si un medic endocrinolog care mi-a pus un alt diagnostic -Tiroidita Hashimoto in urma unor analize ale tiroidei (HSH -limite normale, anti tpo- 82.1, T3-normal,T4- 14.1, CA ionic foarte mic ca si valoare. Intrebarea mea este ,daca exista vreo legatura intre cele doua diagnostice si tratamentul este cel adecvat . Pentru tiroidita nu mi s-a prescris nici un tratament (e grav ?). Multumesc . [continuare]

Tiroida

Categoria: Comunitate

In urma analizelor facute am depistat ca am ceva probleme la glanda tiroida si anume TSH este 16,7083 u/ml si anticorpi anti tpo 756,6 IU/ml, Colesterolul total 256 mg/100ml. Imi poate spune cineva ce inseamna acesti anticorpi si daca este posibil sa am cancer. Doctorita la care trebuie sa merg mi-a acceptat o programare abia peste 3 saptamani. Va rog astept un raspuns. Multumesc [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Smeu Carmen si am 47 ani. in urma cu o luna am facut o ecografie unde mi s-a depistat un nodul la glanda tiroida de 0.5 cm.Am facurt unele analize de sange cum ar fi:TSH=1.05---FT4=1.52 si anti tpo=1.02. Dupa cum arata valorile de referinta nu pare sa fie vreo problema,acum va las pe dumneavoastra sa va spuneti parereasi sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in continuarie. Va multumesc foarte mult [continuare]

Tsh marit sub tratament

Categoria: Comunitate

Imi cer scuze- mesajul a fost prea lung. Anti-TPO-10( [continuare]

Punctie cu ac fin

Categoria: Comunitate

La controlul anual de sanatate, am facut ecografie de tiroida si zone laterocervicale. S-au descoperit diversi noduli tiroidieni, bilaterali ( cel mai mare drept cu aspect ecografic incert, cu contur posterior imprecis delimitat, cu halou hipoecogen la niv conturului anterior si calcificari mici in interior).Deci: GUSA POLINODULARA. Aceasta in cond in care anti tpo 436ui/ML(TIROIDITA), dar FT3=4,4pmol/L, FT4=11.6pmol/L, TSH=2.3microUI/mL(adica tiroida functioneaza binisor). Concluzia se pare ca ar fi ca nu e chiar de ingrijorat aceasta gusa polinodulara. DAR, ceea ce a ajuns sa ma sperie destul de tare este o formatiune LATERO CERVICAL dreapta, la nivelul polului superior al lobului tiroidian drept, sub SCM, cu dimens de 18/8.5/14 mm, hipoecogena, neomogena, cu zone aproape tronsonice in interior si cu VASCULARIZATIE BOGATA ( limfoganglion cu aspect nespecific, suspect SAU adenopatie SAU degenerescenta chistica). Mi s-a recomandat sa fac PUNCTIE CU AC FIN. Imi e frica de... [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

ma numesc maria si am 51 de ani , am facut niste analize in data de 08 02 2006 pe atunci am avut tsh de 16,25 ----val.normale 0,27-4,2 si ft4- 9.51 val normale 12-22pmol/l (scriu cum este acolo ) dupa aceea am repetat in 08 11.2006 colesterol de 297 val norm 150-220 , tsh 39,66 si anti-tpo 522 (interval de referintza [continuare]

Mai e nevoie de un consult?

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am facut un tratament la glanda tiroida pt tsh marit, avand valorea 9,6 ( interval referinta normale intre 0,5-4.00), iar FT4 1,45 (0.8-2.00). La repetarea analizelor, dupa 2 saptamani de la terminarea tratamentului cu Euthyrox 12,5 (tratament care a durat 3 luni) , au iesit analizele TSH 2.03 (0.27-4.2) iar FT4 13.3 (12-22). Mentionez ca la primul set de analize Anti-TPO, anti tireoglobulina, TGO, TGP, prolactina, glucoza si colesterol, au fost valori normale, am avut doar valori in limita inferioara la calciu si magneziu, care acum sunt in regula. Intrebarea mea este daca mai am nevoie de un consult medical, sau mai este nevoie de continuarea unui tratament, medicul endocrinolog mi-a pus diagnosticul de hipotiroidism primar. Va multumesc. [continuare]

Un sfat va rog!

Categoria: Comunitate

buna ziua! sant rodica am 25 de ani. in urma cu 2 saptamani am descoperit ca am o umflatura la gat, am fost la un medic endocrinolog mi-a facut o ecografie si mi-a spus ca am 2 noduli solizi de 30/19 mm si mi-a dat sa fac si analizele TSH (0,674) T4 (8,82) anti tpo (10,0) dupa care in urmatoarea saptaman mi-a dat trimiteri la PARHON bucuresti, pentru alte investigatii .acolo ma consultata dr. D> NICULESCU mi-a mai facut o ecografie si noduli erau 39/25 adica erau mai mari la interval de o saptamana, apoi ma trimis la Dr IOACHIM sa-mi fac programare pt. punctie si mi-a facuto in luna decembrie , adica peste 6 luni. Intrebarea este daca pot astepta pana atunci ,daca chiar este nevoie de aceasta punctie caci ar fi periculoasa din ce-am citit pe forum . dati-mi un sfat va rog ca mie f. frca! multumesc [continuare]

Poate cineva sa interpreteze aceste analize?

Categoria: Comunitate

NORMAL TT3 0.98 ADULTI 0.6-1.65 T4 6.90 4.40-11.00 TSH 5.01 0.25-5.00 ANTI-TPO [continuare]

Interpretare analize endocrine

Categoria: Comunitate

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor. Anti-TPO: > 600 Anti- tiroglobulina: 408 Cortizol 590.1 FT4 13.4 TSH 9.06 Adaug ca am fost diagnosticata si cu gusa polinodulara. Va multumesc. [continuare]

Un raspuns va rog am diabet?

Categoria: Comunitate

va rog sa ma ajutati .am facut ecografie genitala si la sin si mi-a vazut putin si tiroida am ovar chistic de 3,5mm cel sting iar ovar drept de 30mm , nodul la sin care a ramas la fel dupa tratament cu mameldin si calmogen. si am si pe tiroida chist de 5mm .medicul care a facut ecog mi-a dat sa fac niste analize si mi-a zis sa merg si la endocrinolog.am facut analizele daca stie cineva daca sunt bune;;glicemia 110 colesterol seric total 163 HDL colesterol44 trigliceride serice 103 calciu seric 8,94 calciu ionic seric 3,86 magneziu2,35 tsh2,000 prolactina6,4 si anti-tpo [continuare]

Rezulta la analize

Categoria: Comunitate

=ANTECEDENT==:= FT3 TRI IODOTIRONINA LIBERA... o''60 Pglml (1-8-4.6) (ser, Anqltzor Axsyn ,reoctiv ABEITT, Metodo MEIA ABNTI ), responsobil de onolizo: Chinist: PREDESCU CoDRUIA FT4-TIROXINA SERICA LIBERA o,Zt ng/dL (0,71 - 1,85) 2,7 pmol /L (9,13- 23,80) (ser, Anolizor AXS1N , reactiv ABB1rfiMetodo MEIA ), responsobit de anolizo: chinist: PRfDEscu c1DRuIA TSH-HORMONUL HIPOFIZAR TIREOSTIMULATOR BAZAL 66,4O7O pUlm1 0,49O-4,67O (ser, Anolizor AxSyM , reoctiv ABB0''|T , Metoda: NEIA ), responsobil de onolizo: chinist: PREDESqU cqDRurA ! Anticorpi anti microzomial i tiroidieni (anticorpi anti tpo) J 237 ,5 7u/m1 3i val ori norma''l e : O-12 7U/m1 s 6 3 \\ (ser,Anotizor AXSYM ,reoctiv Abbott, [continuare]

Buna ziua,

Categoria: Comunitate

Am 21 de ani, fost la un dr endocrinolog,mi-a facut ecografie si mi-a zis ca am tiroidita autoimuna.M-a trimis sa-mi fac analizele de laborator si au iesit asa: TSH- 0.1 val normale: 0.39-6.16mIU/mL ,FT4: 1.4 val normale 0,8-2.0 ng/dL, Ac anti tpo 3.0 val normale < 20AU/mL,Ac anti tiroglobulina 79.6 UI/mL interval biologic de referinta (0-34) .Am revenit la doamna dr si mi-a scris pe foaie ca am tirotoxicoza subclinica si ca nu-mi da tratament si sa-mi refac analizele peste 8 saptamani.Imi puteti spune ce e neinregula din analizele acestea si ce-as putea face?multumesc anticipat. [continuare]

Tiroidectomie totala

Categoria: Comunitate

Buna ziua. In 2009 am fost diagnosticata cu "gusa multinodulara normofunctionala". Am facut ecograf iar interpretarea acestuia este: In LD - chiste sub 1 cm diametru + noduli cu structura mixta, cu circulatie serinodala, cel mai mare fiind situat spre istm si masurand 2.3/1.8 cm diametru. LS - prezinta un mare nodul cu structura mixta, cu circulatie seri si slab intranodala de 3/2.25 cm diametru. Nodul in solul inferior de aprox. 2 cm diametru fara adenopatie. Am facut analizele urmatoare: Anti-TPO care a fost 10, FT1 a fost 18.1, TSH-ul a fost 0.366. Din cauza marimi scazute a TSH-ului medicul endocrinolog a zis ca nu pot lua tratament medicamentos. Am facut si scintigrafie tiroidiana iar in urma rezultatului mi s-a recomandat biopsie. Aceasta nu mi-a recomandat-o si medicul endocrinolog ramanand sa observam evolutia nodulilor. In 2010 am refacut ecograful si s-a constatat ca acestia au crescut putin in dimensiuni. Acum am facut analizele: FT4 care a fost 16.4, si TSH-ul care a... [continuare]

Imi doresc ,din toata inima,un copilas!

Categoria: Comunitate

Buna ziua ! In primul rand,deoarece se apropie Sfintele Sarbatori ale Craciunului,urez tuturor medicilor si pacientilor ce posteaza pe acest site,sanatate multa,pace si intru toate buna sporire,implinirea bunelor dorinte si duhovnicesti bucurii! Ma numesc Cristina,sunt nascuta in aprilie 1971 si am diabet zaharat insulinodependent din ianuarie 1985;am retinopatie diabetica(la ochiul stg -vitrectomie in anul 2004 iar la ochiul drept am avut haemoftalmus in noiembrie2005,am facut fotocoagulare cu laser si din 2007 nu am mai avut hemoragii),hipertensiune arteriala tratata cu Micardis Plus(80 mg)1 tb/zi si Nebilet 5mg 1cp/zi,sindrom nefrotic( in prezent ureea serica = 33mg/dLsi creatinina=0,91mg/dL),neuropatie diabetica,hipotiroidita autoimuna tratata cu euthyrox 100 1cp/zi( anti-tiroglobulina=800UI/mL;anti-TPO600UI/mL;FT4=22,9pmol/L;TSH=2,97). Fac tratament cu insulina Humalog in 3 prize/zi 8 UI-8 UI- 7UI si Lantus 22 UI/seara si Hb A1c=7,4%. Imi doresc foarte mult,din tot... [continuare]

Depresie sau tiroidita

Categoria: Comunitate

Am 43 ani , boala a debutat acum 2 ani cu lipsa somnului, a poftei de mancare ,palpitatii stari de agitatie diagnosticul fiind -Tulburare depresiva anxioasa stabilit de medicul psihiatru.Ca si tratament mi s-a prescris: amprazolam (3/zix0,5mg),betaserc ( 2/zi x8 mg) imovane ( 1/zi seara), venlafaxina (1 /zi ), gerodorm (1/zi seara). Recent am consultat si un medic endocrinolog care mi-a pus un alt diagnostic -Tiroidita Hashimoto in urma unor analize ale tiroidei (HSH -limite normale, anti tpo- 82.1, T3-normal,T4- 14.1, CA ionic foarte mic ca si valoare. Intrebarea mea este ,daca exista vreo legatura intre cele doua diagnostice si tratamentul este cel adecvat . Pentru tiroidita nu mi s-a prescris nici un tratament (e grav ?). Multumesc . [continuare]

Lipsa menstruatiei

Categoria: Comunitate

Am 44 de ani, in octombrie 2011 am terminat tratamentul impotriva hepatitei C (interferon si ribavirina - nov 2010-oct 2011), am iesit nedetectabila (la sfarsitul tratamentului), dar in aprilie 2011 am avut ultimul ciclu. Mentionez ca inainte, ciclul meu era regulat. In ultima luna am avut dureri ovariene (am facut ecografie si totul pare in regula acolo). Mi s-a recomandat de catre medic si efectuarea unei ecografii tiroidiene (care a "iesit" bine...nu sunt probleme) si a unor analize. Rezultatele sunt: FREE T4 -1.05 ng/dL, ESTRADIOL- 22.50 pg/mL, TSH - 3.010 μIU/mL, FSH - 129.00 mIU/mL, PROLACTINA - 8.09 ng/ml, LH - 37.70 mIU/ml, Anti-TPO - 10.00 IU/mL. Am o temere ... menopauza. Imi doresc enorm un copil. N-am ramas insarcinata niciodata. Exista vreo solutie ? Va multumesc. [continuare]

Cum sa procedez?

Categoria: Comunitate

medicul meu mi-a recomandat sa fac diverse analize hormonale,in ziua a 3 a a c.m..dar nu am putut ajunge azi(din cauza vremi)AMH,INHIBINA B ,FSH,LH,TSH,FREE T4,anti TPO,TESTOTERON,DHEAS,.Ce vreau sa va intreb: se pot face si in ziua a 4a ? VA ROOG ,ASTEPT RASPUNS! [continuare]

Hipotiroidie severa

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am 51 de ani si am fost recent depistat cu o forma severa de hipotiroidism (TSH 45,691, Anti-TPO 455,7), fiind in continuare in asteptarea rezultatelor pentru FreeT4-T4 liber si FreeT3-T3 liber , Cortizol si ACTH. Sufar de astenie extrema, mai ales la nivelul muschilor de la membrele inferioare, si mi s-a spus ca am aceasta boala probabil de ani buni, dar a inceput sa se manifeste agresiv abia acum. Concluzia ecografiei tiroidiene arata un parenchim tiroidian intens neomogen, destructurat, hipoecogen, moderat hipervascularizat, noduli difuzi bilaterali, cateva adenopatii latero-cervicale stangi, hipoecogene, ovalare, maxim 11,5 mm. In asteptarea rezultatelor analizelor mentionate mai sus, mi s-a prescris un tratament cu Euthyrox 25 mg, Seleniu 200 mg, Ginseng siberian si Sargenor buvabil, 1 fiola/zi. Markerii tumorali mi-au iesit in limite normale (CEA 4,06). Intrebarea mea este in cat timp as putea sa ma astept la o ameliorare a simptomelor mele de astenie severa si... [continuare]

Tiroida marita

Categoria: Comunitate

buna ziua, am facut o ecografie la tiroida : lob tiroidian difuz marit, 18,21,53mm, ecogenitate neomogena pe fond hipoecogen. Pe sectiune longitudinala arie transanica 3,5/5mm relativ bine delimitata, situata central. Mi a dat de facut analiza TSH si anti tpo. Ce inseamna daca am tiroida marita doar pe o parte sau daca valorile acestor analize sunt crescute sau scazute? am si dureri de gat. multumesc . [continuare]

Sistemul imunitar

Categoria: Comunitate

Buna ziua , as dori sa va intreb in cazul tiroiditei Hashimoto este suficient tratament cu eutirox (care va tine sub control nivelul hormonilor tiroidieni ) sau ar fi indicat sa se incerce si recuperarea sistemului imunitar ? Eu ma confrunt cu aceasta problema din 2008 si ori de cate ori am mers la doctor pentru analize intotdeauna anti TG si anti tpo sunt cu mult peste limita si totusi medicul spune ca nu-i problema sa continui tratamentul cu eutirox . Credeti ca daca as incerca sa lucrez asupra Sistemului Imunitar as avea sanse de vindecare ? Si inca un lucru : aceasta afectiune s-a declansat in 2008 eu in 2002 am nascut un baietel care in prezent are probleme cu greutatea desi are o alimentatie sananatoasa fara sucuri gazoase , fast-food-uri etc plus ca am incercat inotul ..badmington si totusi la 10 ani are 59 kg poate fi genetic ? Va multumesc anticipat [continuare]

Buna ziua!

Categoria: Comunitate

buna ziua! in urma cu putin timp amprimit rezultatele la analizele facute in urma unei indrumari pentru a ramane insarcinata si sunt un pic ingrijorata ! va rog sa imi studiati rezultatele si sa imi dati un sfat ce sa fac ! ANTI-TPO - 149 v.n 500 V.N. 10 POZ IgM - 0.26 V.N [continuare]

Tiroida???

Categoria: Comunitate

Buna ziua , Sunt o tanara de 26 de ani cu inaltimea de 1.60 m si 68 kg.Nu fac nici o cura de slabit pentru ca nu prea pot deoarece cand imi este putin foame si nu mananc ceva repede ma ia cu transpiratii, imi tremura mainile si simt ca ma lasa (mi se inmoaie) picioarele. Am mai scris acest mesaj dar intre timp am facut si niste analize pt glicemie si tiroida: glucoza: 70 tsh-3g: 3.565 ft3: 2.70 ft4: 0.95 anti-tireoglobulina: 1.94 a-tpo: 0.0 este ceva in neregula cu tiroida? Va rog spuneti-mi ce analize mai trebuie sa fac sau care poate fi cauza acestor simtome. va multumesc [continuare]

Pagina 1 din 2 (52 rezultate)