analize sange limite normale

Analiza sange

Categoria: Comunitate

BUNA ZIUA! ANALIZA COLESTEROLULUI ESTE HDL-105.TRANSAMINAZELE MI-AU IESIT IN LIMITE NORMALE.IMI PUTETI SPUNE CE REPREZINTA ACEASTA CRESTERE A HDL-ULUI.VA MULTUMESC ANTICIPAT! [continuare]

Analize sange...

Categoria: Comunitate

mi-am facut de curand o hemoleucograma + calciu ionic si total seric+ sideremie. toate au iesit in limite normale mai putin: Hemoglobina 12,6 ( e in limite normale dar limita inferioara este 12, mi se pare micaA) RDW?- 14,5 (normal 11.5-14,5) PDW?- 17,1 (normal `12-16,5%) iar NE si MO in ceea ce priveste cantitatea in mm3 este normala dar in procente: NE% 44,1 (53-68%) dar NE mm3 = 2,79 (2,54-7,48) MO%:9,65 (2-8%) dar MO mm3= 0,611 (0,09-0,88) cum interpretez? [continuare]

Tgp / tgo sub limite normale

Categoria: Comunitate

Ce afectiuni ar putea insemna TGP / TGO sub limite normale. In urma analizelor de sange mi-au rezultat urmatoarele valori: TGP - 6 u/l; TGO - 10 u/l iar GamaGT 7 u/l. Va multumesc! [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

Bunica mea care are probleme cu inima(a facut infarct) si-a facut analizele la sange si i-a iesit ureea serica 70 ,normal fiind intre 21-43 si creatina serica 1,49,limitele normale fiind intre 0,60-1,10.Bunica mea stie ca are un nodul pe rinichi.Poate sa influenteze acel nodul rezultatele analizelor?va multumesc. [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

Buna seara! Am 26 ani,recent am facut analizele cu urmatoarele rezultate peste sau sub valorile normale si as vrea sa stiu ce reprezinta si ce ar trebui sa fac in continuare: ASO ver2 341,33 IU/ml TGP alanine aminotrans, liquid 60,8 U/L Bilirubin direct 0.23 mg/dl CREA Jaffe Gen2 Comp 0.46 mg/dl LDL-C plus 2nd gen. 106,7 mg/dl Va multumesc! [continuare]

Analize - sange

Categoria: Comunitate

Buna seara, In urma efectuarii unor analize de sange ,au reiesit urmatoarele rezultate care nu se incadreaza in valorile normale: -VSH=20 mm/h; - APTT=21.8 secunde; - FIBRINOGEN=369.1 mg/dL; - TGP=35 U/L; - TGO=35 U/L; - PROTEINA C REACTIVA(CRP) CANTITATIV=5.2 mg/L; - ELECTROFOREZA PROTEINELOR SERICE(alfa 2 globuline=4.7%; - ACID URIC=5.10mg/L; - COLESTEROL=254; - LY=41%; - EO#=0.055 elemente pe milimetru cub; - RDW=15.6% .Va rog frumos sa-mi spuneti daca am motive de ingrijorare,si ce investigatii as putea sa fac in continuare .Am 61 ani.Va multumesc anticipat. [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

buna seara, am 20 de ani am facut analize cu urmatoarele rezultati im puteti spune daca sunt bine ? Bilirubina directa: 0.18 Bilirubina totala: 0.8 Colesterol seric total: 133 Creatinina serica: 0.8 Fier seric (Sideremie): 78 Glucoza serica: 85 TGO / AST (Aspartataminotransferaza): 27 TGP / ALT (Alaninaminotrasferaza): 31 Trigliceride serice: 47 Uree serica: 18 va multumesc [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Irimia Nicoleta si intentionez sa ma inscriu la Academia de Politie si mi-am facut analizele de sange.totul a iesit normal mai putin monocitele - 10.7, intervalul fiind de 2.0 - 10.0.Din cauza acestui rezultat nu pot continua cu inscrierea.care ar putea fi cauza acestei cresteri?as putea urma un tratament?Trebuie sa mai fac odata anlizele si nu as vrea sa imi iasa acelasi lucru.Mantionez ca la un control ginecologicam fost diagnosticata cu un chist pe ovarul stang.Are vreo legatura? Sper sa gasesc raspuns la intrebariel mele. Va multumesc anticipat [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am 40 ani, barbat, si mi-am facut analize la sange de rutina. Rezultatele au fost buna , singurele subliniate au fost colesterolul HDL = 53 mg/dl si LDL=126,8 mg/dl . Colesterolul total este 191 mg/dl iar valoarea trigliceridelor este 56 mg/dl. Imi puteti spune va rog ce inseamna cele 2 valori ale colesterolului subliniate? multumesc [continuare]

Analize sange ingrijoratoare

Categoria: Comunitate

Buna seara, am efectuat un set de analize ale sangelui si m-au ingrijorat urmatoarele: leucocite: 11,01 (val normala 5-10 x 10^3/uL), MON: 0,90 (val normala 0.20-0,80 10^3/uL), trombocite: 444 (val normala 150-400 10^3/uL) si VSH la 1 ora: 18 mm (val normala 2-13 mm). In rest, totul este in limite acceptabile. Medicul meu de familie este in concediu si nu mai am rabdare. Ce pot indica aceste valori marite? Trebuie sa mentionez ca am fost in cateva randuri cu o candidoza ce tot recidiveaza. E posibil sa aiba legatura cu asta? In cazul HIV cum ar fi trebuit sa arate aceste rezultate? Multumesc! [continuare]

Rdw sub limita

Categoria: Comunitate

va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.in urma analizelor de sange RDW mi-a iesit 10,4 iar valorile normale erau intre 11 si 17.este ceva de care ar trebui sa ma preocup?ce tb sa fac sa ajunga la limitele normale? va multumesc! [continuare]

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale

Categoria: Diverse

Analizele medicale au valori ce se incadreaza in anumite limite normale. Cresterea acestor valori sau scaderea lor sub limitele normalului sunt considerate anormale sau patologice. Sunt frecvent intalnite situatiile, exceptand boala in sine, care pot modifica valorile normale ale analizelor. Cunoasterea acestor cauze in scopul eliminarii lor sunt de ajutor atat pacientului cat si medicului care executa sau interpreteaza analizele. Valorile normale ale analizelor trebuie interpretate si in raport de conditiile locale, de obiceiurile alimentare, de factori climatici si geografici si chiar in raport cu factorii genetici. Este foarte important de subliniat ca in majoritatea cazurilor analizele medicale singure nu pot servi la stabilirea unui diagnostic. Acestea sunt doar un instrument ajutator la indemana medicului care corelat cu alte investigatii conduce la stabilirea diagnosticului. [continuare]

Analize medicale - interpretare

Categoria: Comunitate

Buna ziua! 43 ani, inaltime 175, greutate aproximativ 60 kg. De 2 luni resimt o stare de oboseala continua, dureri de cap, cateodata am ameteli si pierderi de echilibru dar de scurta durata, lipsa de concentrare, lipsa pofta de mancare. Nu am avut boli care sa necesite internare sau tratament medicamentos de lunga durata. Obisnuiesc sa iau suplimente alimentare (vitamine,minerale). dar am intrerupt administrarea lor de aprox. 3 luni. Mi-am facut analizele anuale de sange si am observat unele modificari la formula leucocitara. As dori o interpretare a acestora, daca ar mai fi nevoie de alte investigatii suplimentare pentru a depista cauzele acestor valori anormale sau este necesar doar un tratament pentru a ajunge la valori normale. Analizele sunt cele care se fac anual (examen de rutina) si sunt facute la o clinica privata. GPT/ALT = 18, calciu ionc = 3.9 , Colesterol total = 180.2, creatina serica = 0.62, gluocoza serica = 65.1, examenul complet de urina + sediment urinar =... [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Am facut un set de analize de sange si urina iar unele dintre acestea sunt anormale. As dori sa-mi explicati care ar putea fi cauza, deoarece, din interpretatea analizelor de pe site, nu m-am prea lamurit. Valorile peste sau sub limita normala mi-au iesit la: Anormal Normal Lipide: 500.04 600-800 MCH: 22.5 27-31 MCHC: 32.7 33-37 RDW-CV: 17 10.6-15.7 PDW: 13.2 15.5-17.1 P_LRC: 28.7 15.5-17.1 Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs. Medicul care mi le-a prescris este in concediu si pana vine, sunt foarte nelinistita! [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Am efectuat analize necesare ficatului gras si ggt m-ia iesit 77, beta% 13.4,restul analizelor sun valori in limite normale,ca medicament am primit LAGOSA 150,este suficient ,mai pot lua si alte vitamine (gen omega),ceaiuri si care ar fi acelea ,rog daca se poate sa mi se spuna daca este ficatul bolnav,in general eu ma simt bine,am renuntat la sare si grasimi,as mai mentiona ca am inceput sa am furnicaturi in talpi,ce ar putea fi? Multumesc pentru raspuns . [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea unor analize. Mai exact analize la sange biochimie: GPT/ALAT/ALT 9 U/L interval de referinta - mai mic decat 35, Sideremie 118 ug/dL interval de refErrinta 37-145 si glucoza serica 99 mg/dL inerval de referinta 60-99 . Sunt un pic ingrijorata pentru ALT care pare mai mic si glucoza serica care pare la limita normalului. Multumesc [continuare]

Colesterol si creatinina marite la analize

Categoria: Comunitate

in urma analizelor de sange mi-au iesit valori mari la :colesterol 385,creatinina 1.68 ,GGT 72,limfocite 52,neutrofile 39.40,RDW 15.20,PDW 18.40.Aceste rezultate sunt ia afara limitelor normale.Au vre-o legatura intre ele,trebuie sa-mi fac griji,este grav?Ajutati-ma cu un raspuns in vederea interpretarii analizelor pana ajung la un medic. multumesc [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

La efectuarea unui set de analize medicale am primit urmatoarele rezultate: ASLO=216 GLUCOZA=102 VSH= 4 BILIRUBINA TOTALA=0,44 BILIRUBINA DIRECTA=0,19 HEMATOLOGIE sange=valori in limite normale,mai putin %Macrotrombocite P-LCR% 24,6 ; iar acest P-LCR% anul trecut avea valoare de 23,1,deci este in usoara crestere,Rog interpretarea acestor analize; MENTIONEZ CA SUNT BARBAT IN VARSTA DE 44 DE ANI. [continuare]

Analize de sange.hematologie

Categoria: Comunitate

Am 19 ani si sunt de sex feminin,saptamana trecuta am facut analize de sange si ieri am luat rezultatele.Uitati care au iesit peste limita normala sau mai scazute:Limfocite 74.6,Neutrofile19.1,Latimea distrib eritrocitare 49.6 si Volum mediu trombocitar 10.1.Va rog mult sa imi interpreteze un medic analizele sau sa imi dea o parere , maine o sa ma duc la medicul de familie cu mama dar acum sunt foarte nerabdatoare. [continuare]

Analize recomandate in diferite afectiuni

Categoria: Articole

Generalitati Din activitatea mea medicala pe internet am dedus ca majoritatea oamenilor care stau pe net, nu isi fac suficient timp sa ajunga la medic. De aceea, ei cauta sa-si rezolve problemele de sanatate, in mod similar cu plata facturilor: din fata calculatorului. Cea mai frecventa intrebare pe care am vazut-o a fost: “Ce analize sa fac pentru diagnosticul..” si urmeaza un simptom sau mai multe. Acest post va incerca sa enumere analizele care sunt necesare - teoretic- pentru a pune diagnosticul unor simptome. ATENTIE: 1. Listele cu explorari NU se refera la simptomele acute , aparute de curand si agravate rapid, pentru care va recomandam CONSULT MEDICAL DE URGENTA. 2. Efectuarea unor analize NU inlocuieste consultul medical , ci il completeaza; deci, efectuarea unor explorari ar trebuie asociata cu consult medical. 3. Lista de explorari este teoretica , presupunand ca despre pacientul care solicita analizele, se stiu DOAR simptomele mentionate; examenul medical,... [continuare]

Cheagurile de sange

Categoria: Articole

Generalitati Sangele circula prin vene si artere aprovizionand cu nutrienti celulele, pentru functionarea optima a acestora, si contribuind la eliminarea deseurilor rezultate in urma procesului metabolic. Atunci cand vasele de sange sunt deteriorate sau exista leziuni la nivelul lor, sangele este capabil sa se coaguleze pentru a repara prejudiciul si pentru a restabili integritatea sistemului circulator. Mecanismul de coagulare implica actiunea a numerosi factori care se concretizata prin prezenta unui cheag, acolo unde este nevoie. Initial, atunci cand un vas de sange este vatamat, membrana din interiorul acestuia concentreaza trombocite in acea zona si obtureaza peretele vasului de sange. Aceste trombocite elibereaza apoi o serie de substante chimice care activeaza factorii de coagulare (numiti si cascada de coagulare). In urma coagularii se formeaza fibrinele (proteine) care se leaga unele de altele, formand o plasa si in cele din urma un cheag de sange. Sangele circula... [continuare]

Analize de sange pentru depistarea cancerului

Categoria: Articole

Generalitati Testele pentru depistarea cancerului si alte teste de laborator pot ajuta medicul sa stabileasca acest diagnostic. Testele de sange singure in rare cazuri pot arata pezenta sau absenta cancerului. Daca un pacient este suspect de cancer, medicul sau va recomanda anumite teste de sange specifice sau alte teste de laborator, cum ar fi analiza urinei sau o biopsie a unei formatiuni suspecte pentru a putea stabili diagnosticul de cancer. In general, testele de sange nu pot spune daca pacientul are cancer sau orice alta afectiune necanceroasa, dar pot oferi medicului indicii despre ce se intampla in organismul pacientului. Doar pentru ca medicul recomanda efectuarea unor teste de sange specifice pentru depistarea cancerului si cauta semne ale acelei afectiuni, nu inseamna neaparat ca pacientul are acest diagnostic. Testele de sange Probele de sange si alte produse biologice cum ar fi urina, alte fluide corporale sau tesuturi pentru biopsie sunt analizate in laborator... [continuare]

Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange)

Categoria: Articole

Generalitati Hipoglicemia reprezinta scaderea concentratiei zaharului in sange. Ea apare atunci cand nivelul glucozei sanguine (sau al zaharului) scade prea mult pentru a mai furniza organismului "combustibilul" necesar unei bune functionari. Hipoglicemia nu este o boala, ci o stare determinata de o varietate de cauze. Principalele tipuri de hipoglicemie sunt: - scaderea rapida a glucozei in sange (hipoglicemia). Apare atunci cand persoana a fost privata de ingestia de alimente timp de mai multe ore, cum ar fi, de exemplu, perioada noptii. Acest tip de hipoglicemie este frecvent asociat cu existenta unui nivel crescut de insulina in sange, administrarea unor medicamente, consumul de bauturi alcoolice, afectiuni ereditare ce afecteaza metabolizarea carbohidratilor sau cu alte afectiuni medicale - scaderea lenta a concentretiei glucozei in sange (denumita si hipoglicemie postprandiala). Apare la un interval de 3 sau 4 ore dupa ingestia unei mese. Aceasta forma de... [continuare]

Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)

Categoria: Articole

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru cazurile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea de grasimi se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din sange creste... [continuare]

Hematuria (urinarea cu sange)

Categoria: Articole

Generalitati Hematuria se defineste ca fiind eliminarea urinii ce contine sange provenit din aparatul urinar situat deasupra uretrei anterioare. In practica medicala intalnim hematurie microscopica in care hematiile variaza intre 1000ml/min si 1000000ml/min si hematurie macroscopica in care numarul de hematii sunt peste 1000000ml/min. Hematuria macroscopica determina aparitia urinii de culoare rosie sau bruna, insa sunt numeroase substante care pot modifica aspectul urinii, aceasta avand un aspect asemanator cu hematuria (rezultat fals pozitiv): - concentratie urinara crescuta de urocromi, apare in urina cu densitate crescuta - uratii, in acest caz culoarea urinii se normalizeaza prin incalzire - cresterea excretiei de bilirubina directa care apare predominant in icterele mecanice - eliminarea urinara crescuta de urobilina, apare in suferintele hepatocelulare - consumul de medicamente: rimfampicina, furazolidon, hidroxiclorochina, nitrofurantoin, aminofenazona,... [continuare]

Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice

Categoria: Articole

Generalitati Enzimele (fermentii) sunt substante foarte complicate care se gasesc numai in natura vie vegetala si animala avand un rol important in desfacerea substantelor alimentare brute (grasimi, proteine, zaharuri) in substante mai simple pe care organismul sa le foloseasca mai rapid si mai usor pentru producerea de energie. De asemenea, enzimele pot sintetiza substante complexe necesare vietii, din substante mai simple. Din arderea combustibilului alimentar in organism, rezulta pe langa energie si o serie de deseuri care nu mai pot fi utilizate de catre organism sau care sunt toxice. Enzimele descompun aceste deseuri pana la componentele simple din care au fost sintetizate alimentele: apa, bioxid de carbon, azot, sulf, etc. De aceea, in unele boli, cand activitatea unor enzime este prea mare sau prea scazuta se produc perturbari in utilizarea normala a alimentelor si in degradarea lor. Enzimele se gasesc in toate celulele si lichidele organismului (sange, bila, sucuri... [continuare]

Analize hematologice (hematocrit, formula leucocitara, timp de coagulare, analiza grupelor de sange, etc.)

Categoria: Articole

Generalitati Sangele omului este compus din doua elemente esentiale: partea lichida alcatuita din apa, din substante organice si minerale solubile si partea solida alcatuita din elemente celulare (globule rosii, globule albe si trombocite). In situatia in care sangele recoltat din vena pacientului este introdus intr-o eprubeta se coaguleaza dupa cateva minute. Apoi acesta se separa intr-un strat lichid, superior, care se numeste ser si intr-un strat inferior, solid care este cheagul. Daca in eprubeta in care s-a recoltat sangele se adauga o substanta anticoagulanta (prin care se impiedica coagularea sangelui) atunci sangele nu se mai coaguleaza, dar se separa tot in doua straturi: stratul superior, lichid constituit din plasma si stratul inferior, solid, constituit din elementele celuare necoagulate. Din aceste doua componente ser si plasma sanguina se vor efectua principalele analize medicale biochimice si serologice. Din elementele celulare sanguine se realizeaza analizele... [continuare]

Analiza hormonilor (hormonul de sarcina, hormonii glandei tiroide, hormonii glandelor suprarenale, frotiu citohormonal)

Categoria: Comunitate

Si eu as dori sa stiu care sunt valorile normale ale TSH-ului? Amdureri de oase,eventual intepenirea degatelor de la maini.Specific ca am si diabet zaharat de aprox.20 ani.In prezent am 49 ani. Multumesc. [continuare]

Va rog, putin ajutor pentru interpretare analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am facut niste analize la sange si as avea mare nevoie sa ma ajutati sa le interpretez. Biochimie: GPT/ALAT/ALT 9 U/L valori de referinta [continuare]

Citire analize

Categoria: Comunitate

Buna seara, V-as ruga,daca se poate,sa-mi dati interpretati rezultatul analizelor aferente acestui mesaj. Precizez ca am facut aceste analize in urma urmatoarelor simptome pe care le aveam,si inca le am: - durere pelvina(poate fi o inflamatie) - scurgere abundenta - mictiuni frecvente - senzatia de arsuta - insotita de mici perioade de mancarime Va multumesc anticipat, Astept analize pentru ca am cerut sa fac si urocultura. Cu stima/Cristina T. [continuare]

Pagina 1 din 21 (605 rezultate)