analize psa

Ce este psa ca analiza?

Din Comunitate

ce este psa? [continuare]

Analize de sange pentru depistarea cancerului

Din Articole

Generalitati Testele pentru depistarea cancerului si alte teste de laborator pot ajuta medicul sa stabileasca acest diagnostic. Testele de sange singure in rare cazuri pot arata pezenta sau absenta cancerului. Daca un pacient este suspect de cancer, medicul sau va recomanda anumite teste de sange specifice sau alte teste de laborator, cum ar fi analiza urinei sau o biopsie a unei formatiuni suspecte pentru a putea stabili diagnosticul de cancer. In general, testele de sange nu pot spune daca pacientul are cancer sau orice alta afectiune necanceroasa, dar pot oferi medicului indicii despre ce se intampla in organismul pacientului. Doar pentru ca medicul recomanda efectuarea unor teste de sange specifice pentru depistarea cancerului si cauta semne ale acelei afectiuni, nu inseamna neaparat ca pacientul are acest diagnostic. Testele de sange Probele de sange si alte produse biologice cum ar fi urina, alte fluide corporale sau tesuturi pentru biopsie sunt analizate in laborator... [continuare]

Analize

Din Comunitate

Ma aflu in posesia unor analize ale mele ...Imi poate spune cineva daca sant normale? PSA 0.968 si Free PSA 25.21 Multumesc anticipat! [continuare]

Problema interpretare analize

Din Comunitate

Problema cu calculatorul( nu s-a incarcat toata intrebarea) PSA: 191.834 Free PSA : 18.142 Metoda CMIA Ce indica prezumtiv aceste rezultate ? Multumesc anticipat [continuare]

La cat timp se pot reface analizele dupa tratament antibiotic?

Din Comunitate

Buna seara. Sotul meu a fost diagnosticat cu prostatita acuta, diagnostic transformat ulterior in prostatita cronica. La cat timp dupa incheierea tratamentului antibiotic cu Ciprobay pot fi refacute analizele pentru urina si psa ca acestea sa nu fie valide? Multumesc [continuare]

Probleme interprtare analize

Din Comunitate

Bunicul meu a inceput sa aiba probleme cu prostata fapt ce l-a determinat sa se programeze pentru un consult. In urma consultului(care a constat in palpari si tuseu rectal ) doctorul a hotarat sa il trimita sa isi faca urmatoarele analize ( va dau si valorile- recoltarea a avut loc la 6 zile dupa consult-am vazut ca tuseul poate influenta rezultatul) Rezultat Interval de referinta Metoda PSA 191.834 [continuare]

Psa-6

Din Comunitate

buna ziua! Socrul meu are PSA-ul 6 si as dori un raspuns de la un specialist. Cat de grav este? Are 69 ani si nu ar vrea sa se opereze deoarece ii este frica sa nu fie mai rau. Zice ca tatal lui a decedat de cancer la 6 luni de la operatia de prostata. E posibil sa moara daca se opereaza? va multumesc [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

Urocultura - Enterobacter >1000000 Seansibil - Cciprofloxacin VSH - 8 Fibrinogen seric - 411 Calciu seric total - 10,48 PSA - 2,91 Leucocite - 180,1 Baterii - 710,3 Prostata - ~30 CC cu hipertrofie Poate fi si altceva decat o infectie urinara? Pentru ca dupa 10 zile tratament cu Ciprinol simptomele sunt aceleasi. [continuare]

Analize barbat 37 de ani

Din Comunitate

Care ar fi analizele obligatorii pe care ar trebui sa le realizeze un barbat la varsta de 37 de ani ? in conditiile in care nu a mai efectuat analize din 2008. [continuare]

Analizele pentru depistarea cancerului de prostata ar putea fi obligatorii, din 2014

Din Diverse

Analizele pentru depistarea cancerului de prostata ar putea fi obligatorii, in sase ani, pentru a depista cazurile de cancer intr-un stadiu incipient, a anuntat, miercuri, Asociatia Romana de Urologie (ARU). [continuare]

Rezultat psa = 5,60

Din Comunitate

Cam repetat analiza la alt laborator si la fel,...la consult medical prostata marime normala si fara alte simptome,decit urinare de doua ori pe noapte. Medicul vrea operatie urgenta ,cu sonda pe uretra sa faca rezectie la prostata. Ce fac,..ma las sau mai fac si alte investigatii,...astept urgent raspuns,..miine sint programat .Va rog,sint speriat,..am 54 de ani. [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

REZULTATUL ANALIZELOR SUNT URMATOARELE;PSA(antigen,specific prostatic) 7.98ng/ml FREE PSA 22.18 % VARSTA PACIENTULUI ESTE DE 70 ANI SI VREAU, DACA SE POATE PANA AJUNGEM LA MEDIC O PARERE.VA ROG. [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

Rezultatul analizelor este urmatorul:PSA(antigen specific prostatic)7.98ng/ml, FREE PSA 22.18% AS VREA SA STIU DACA REZULTATUL ACESTA indica faptul ca ar exista suspiciuni de cancer [continuare]

Rezultat analize

Din Comunitate

rezultat analize 1)Hemoleucograma completa (WBC) Leucocite 11, 59 a iesit- valori normale 4, 5-11 Gra 8, 03 a iesit-valori normale 2-8 Mid% 12, 2% a iesit-valori normale 2-11% (HCT)Hematocrit 53% a iesit-valori normale 37-51% (MCHC)Concentratia medie de hemoglobina 32, 0 g/dl -valori normale 32-37 g/dl 2)Viteza de sedimentare a hematiilor VSH la 1 ora a iesit (sange coagulat) -asa mi-a trecut pe buletinul de analize 3) Glicemie 80mg/dl a iesit-valori normale 82-115 mg/dl 4)Colesterol seric total 277 mg/dl a iesit-valori normale 0-200 mg/dl 5)Trigliceride serice 461 mg/dl a iesit -valori normale 200 mg/dl 6)PSA total(antigen specific prostatic) a iesit 18, 160 ng/ mL val.normale ( 4, 4) Va rog frumos, dati-mi un raspuns la aceste analize! Sunt analizele lui tati in varsta de 71 ani. Are reumatism, guta, etc.daca influenteaza acest fapt analizele. Ce recomandati, D-voastra ? Va multumesc! Cu respect, Lavinia [continuare]

Cancerul de prostata: screening si determinarea psa

Din Articole

Generalitati Prostata este o glanda a sistemului reproductiv masculin de marimea unei nuci situata anterior de rect, sub vezica urinara, inconjurand uretra. Odata cu inaintarea in varsta tinde sa-si mareasca dimensiunile putand duce la ingustarea uretrei si modificarea (reducerea) fluxului urinar. Cancerul de prostata apare in urma inmultirii necontrolate a celulelor prostatei dein cauze necunoscute, existand mai multe ipoteze in acest sens. Pe parcursul vietii, un barbat prezinta un risc mediu de 16% sa fie diagnosticat cu cancer de prostata si un risc de 3% sa decedeze din aceasta cauza. Cancerul de prostata se afla printre principalele cauze de deces in randul barbatilor, situandu-se pe locul II, primul loc fiind ocupat de cancerul pulmonar. Riscul in functie de varsta Riscul de cancer de prostata in functie de varsta 45 ani → risc de 1 / 2500 50 ani → risc de 1 / 476 55 ani → risc de 1 / 120 60 ani → risc de 1 / 43 65 ani → risc de 1 / 21 70 ani → risc de 1... [continuare]

Analize pentru depistarea cancerului

Din Comunitate

Buna seara, M-ar interesa, daca se poate, sa stiu ce teste sunt necesare pentru depistarea cancerului de orice tip. As dori sa stiu petru ca am matuse care au fost depistate cu cancer (de san, intestine, ficat ) si as dori ca mama mea sa faca toate testele necesare pentru depistarea cancerului. Multumesc, Sarbatori fericite [continuare]

O analiza simpla poate preveni bolile de prostata

Din Diverse

Gral Medical a incheiat un parteneriat medical in premiera pe partea de urologie cu Dr. Reddy's Laboratories pentru a oferi pacientilor, alaturi de un diagnostic corect, si solutii pentru un tratament eficient si de durata contra afectiunilor prostatei. In fiecare an operatorul de servicii medicale Gral Medical s-a axat pe campanii de informare si preventie contra unor afectiuni ce afecteaza viata romanilor. [continuare]

Va rog sa ma ajutati!

Din Comunitate

Cu Respect ! Va rog daka binevoiti si a-ti face un bine .....sa imi raspundeti macar cu o parere la problema mea... Pe data de 10.01.2012 la rezultatul PSA a iesit valoarea 2,68 , dupa care am urmat tratament medicamentos la sfatul medicului cu (Omnic Tocas) . Pe data de 27.03.2012 am repetat iarasi analiza PSA rezultand 2,92. In luna IUNIE (07.06.2012) repetand analiza PSA A REZULTAT VALOAREA DE 3.62... as dori daka binevoiti sa imi acordati un sfat !!! Va multumesc Anticipat!!! [continuare]

Contraindicatii pentru medicamentul : adotard

Din Comunitate

Am 49 de ani , am fost diagnosticat cu melanom malign in urma cu 2 ani,am suferit 3 interventii chirurgicale la o clinica din Viena , ulterior am urmat un an de tratament cu interferon.Sunt bine , dar zilele trecute in urma unui ecograf , mi s a descoperit prostata marita , analiza : PSA : 4,95.Eu ma simt bine , nu am nici un fel de simptome ,la ecograf s a descoperit doar ca am prostata marita.Dr. mi a recomandat tratament cu adotard.Ce sa fac ? Poate acest medicament sa afecteze si sa imi creeze ulterior probleme avand in vedere faptul ca am facut in trecut tratament cu interferon ? Sa repet analiza ? Sa consult alt medic ? Va multumesc anticipat . [continuare]

Cancer de prostata

Din Comunitate

Tatal meu a fost operat de cancer la prostata pe 5.07.08, de pe 9.07.08 am inceput tratamentul oncologic cu o injectie la 3 luni.Pe 12.08.08 am repetata analiza PSA= 13.3, inainte de operatie avand 29.9.Doresc sa stiu daca scaderea acestei analize e buna sau ar fi trebuit sa scada si mai mult?Mentionez ca tatul meu este purtator de sonda, si ar trebui sa mai suporte o interventie chirurgicala ca sa scape de ea.Daca PSA-UL nu scade la 4 nu mai este posibila interventia chirurgicala?Va rog sa-mi dati un raspuns. Va multumesc. [continuare]

Vindecare

Din Comunitate

Buna seara ,am 59 de ani sunt foarte greu incercat , acum 8 luni am fost diagnisticat cu prostatita si de vreo 10 zile am febra care persista si nu scade doar pentru 2-3 ore la antibiotece apoi iar urca la 39,2 acum mi-am facut analizele PSA -0,48 , analizele de sange la fel foarte bune ,si care mai sunt sintomele pristatitei , usturari in anus persistente! Va rog o solutie urgenta daca se poate , nu mai stiu ce sa fac un raspuns sunt din Arad ,spuneti-mi orce sfat !!!! [continuare]

Am cumva prostatita?

Din Comunitate

buna ziua, de mai multi ani ma confrunt cu o problema.. am deseori usturimi la urinare, si nu pot elimina total urina din vezica, iar apoi dupa ce termin de urinat, la 2 - 3 sau 5 minute am pierderi de urina, si nu pot controla treaba asta.. trebuie sa ma intoc urgent la toaleta dar numai apuc., am fost la urologie, am facut analiza , urocultora antibiograma + sumar de urina, si au iesit ok, mi-a spus doctorul doar ca ar trebuii sa consum mai multe lichide, si ca este tractul urinal inflamat, si mi-a prescris sa iau 14 zile urinal akut. au trecut 14 zile, am scapat de usturimi, insa de pierderile de urina in canttati deloc de neglijat... destul de multe picaturi..circa peste 6 - 7 picaturi mari, asta parca e mai rau ca inainte sa incep tratamentul asta. cam ce ar mai fii de facut? Multumesc anticipat [continuare]

Mai e ceva de facut?

Din Comunitate

Dupa un consult la un medic la spitalul dr.THEODOR BURGHELE am facut testul PSA cu rezultat 0,3 am primit ca tratament OMNIC TOCAS pe care-l urmez de 10 luni.De trei saptamini am revenit la aceleasi simptome,urinez ziua din ora in ora si noaptea de trei patru ori fara sa intrerup tratamentul.Ce se mai poate face? [continuare]

Duodart

Din Comunitate

Buna ziua! La ce interval de timp medicamentul DUODARD nu mai influenteaza valoare PSA. E adevarat ca valoarea PSA se inmulteste cu 2 daca analiza s-a efectuat in timpul tratamentului cu Duodart? Multumesc! [continuare]

Prostatita cronica

Din Comunitate

buna ziua in urma cu 2 ani am inceput sa am probleme a inceput sa ma usture la urinat am fost la urolog am facut toate analizele posibile ex complet urina urocultura spermograma si spermocultura ,testosteronul.psa. toate a stabilit diagnosticul prostatita cronica ok am urmat un tratament medicamentos ciprofloxacin si prostamol ok nu sa intamplat nimica simptomele la fel a urmat o instilatie am fost de 2 ori sincer a durut groaznic nu deresc la nimeni iarasi nici un efect am schimbat doctorul am fost la cluj acelasi diagnostic alte medicamente ofloxacina si seren si inca ceva nu mai stiu exact nici o schimbare .Si uite asa de 2 ani tot umblu si nimeni nu imi spune nimica am cheltuit si vreo 3000 de lei Daca ma poate ajuta cineva va rog din suflet. Nu stiu daca va puteti imagina ce inseamna toate astea pentru un baiat de 23 de ani si a scazut si apetitul sexual. va rog ajutor cu o reteta medicamentoasa sau ce ar trebui sa fac [continuare]

Operatie la prostata

Din Comunitate

Ce riscuri sunt pentru eliminarea prostatei (operatie de scoatere a prostatei). la un PSA de 12,5 s-a facut o biopsie in urma careia a rezultat o hiperplazia benigna de prostata. In acest caz pentru a nu mai avea probleme, de a nu se mai face analize din 6 in 6 luni ca sa vedem ca PSA o ia razna, de a reface biopsia, si pana vine rezultatul sa albim, si sa nu putem dormi am dori sa stim riscurile care sunt pentru aceata operatie si care este cea mai buna metoda de a o opera. Precizez ca este vorba de un barbat de 59 de ani la care in timp de 6 luni s-a dublat valoarea PSA Multumesc anticipat. [continuare]

Spitalul clinic coltea

Din Spitale

Servicii medicale Cardiologie: - ecografie cardiaca a vaselor si generala - electrocardiograma si potentiale ventriculare tardive - explorari functionale respiratorii - monitorizare Holter EKG - monitorizare Holter TA - test de efort ECG - punctii medulare - punctii organe parenchimatoase O.R.L.: - cabinet alergologie: testari alergologice in vivo si imunomodulare conform rezultatelor - cabinet audiometrie: audiometrie tonala si supraliminara, impedancemetrie, timpanograma, reflex stapedian, probe de functionalitate a trompei Eustachio - chirurgia cancerului de amigdala palatina si val (bucofaringectomii transmaxilare) - chirurgia cancerului de tiroida - chirurgia formatiunilor tumorale cervicale - chirurgia glandei tiroide - chirurgia LASER (endonazala, buco-faringiana, endolaringiana prin laringoscopie suspendata sub optica maritoare) - chirurgia neoplasmelor de glande salivare - chirurgia neoplasmelor de limba si de planseu bucal (glosectomii,... [continuare]

Institutul national de cercetatare-dezvoltare in domeniul patologiei si stiintelor biomedicale victor babes

Din Spitale

Servicii medicale Laboratorul de Hispopatologie si Histochimie: - citopatologia produselor recoltate prin punctie-aspiratie (ganglion limfatic, san, patologie O.R.L., os si parti moi) - citopatologie exfoliativa bronsica (sputa, aspirat, periat, lavaj): tehnici curente de diagnostic, inclusiv pentru evidentierea agentilor patogeni microbieni (bacilul Koch, Citomegalvirus, Pneumocystis) - citopatologie exfoliativa ginecologica - prelucrare si diagnostic in citologia exfoliativa a colului uterin - tehnici curente de diagnostic si tehnici imunocitochimice (receptori pentru estrogeni si progesteron, citokeratine pentru evidentierea micrometastazelor tumorilor epiteliale) - tehnici de imunocitochimie pentru caracterizarea celulelor tumorale - tehnici imunocitopatologice pentru aprecierea incidentei tipului de infectie virala (HPV) sau a gradului de diferentiere a neoplaziilor colului uterin - hibridizare in situ: - identificarea AND-ului prin reactia TUNEL - tehnici de... [continuare]

Spitalul clinic de nefrologie dr. carol davila

Din Spitale

Servicii medicale Laboratorul de Ultrasonografie: - ecografie abdominala - ecografie cardiovasculara - ecografie genitala - ecografie parti moi (tiroida, paratiroida, san) Laboratorul de Endoscopie Digestiva: - biopsii de mucoasa pentru precizarea diagnosticului morfologic - diagnosticul endoscopic al afectiunilor organice esogastroduodenale si rectocolonice - testul rapid pentru Helicobacter pylori cu confirmare bacteriologica prin amprenta de mucoasa Radiologie: - radiografii si radioscopii de tub digestiv - investigarea pulmonara si renala (radiografii, tomografii), spitalul avand profil de nefrologie predomina urografiile - investigarea aparatului cardio-vascular si a structurilor osteo-articulare (radiografii, tomografii) - scintigrafii statice si dinamice: renale, hepatice, osoase, de cai biliare, tiroidiene, pulmonare, pentru hemoragii digestive, pentru diverticul Meckel, cu hematii marcate pentru hemangiom hepatic. Cardiologie: - EKG de repaus -... [continuare]

Spitalul clinic de urgenta sf. ioan

Din Spitale

Servicii medicale Medicina interna: - localizari formatiuni tumorale hepatice; - aspirat si biopsie maduva osoasa; - diagnosticul si tratamentul principalelor boli interne; - ecografii abdominale, vasculare, tiroidiene Doppler; - echocardiografii 2D, Doppler spectral si color de repaus si stres farmacologic; - EKG de repaus, monitorizare continua cu stocare (monitor fix, Holter) EKG de stres (covor rulant si farmacologic); - endoscopie digestiva superioara si inferioara diagnostica; - explorari functionale respiratorii; - implantare stimulatoare cardiace temporare si definitive, uni si bicamerale; - monitorizare Holter TA; - potentiale tardive ventriculare; - programare-urmarire stimulatoare cardiace definitive, uni si bicamerale; - punctii hepatice (oarbe si ecoghidate); - cateterism drept si stang, coronarografie, ventriculografie, aortografie, arteriografii selective si superselective, flebografii, angioplastie cu/fara implantare de stent (coronariana, renala,... [continuare]

Pagina 1 din 3 (72 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK