analize glanda tiroida

8 alimente benefice sau nocive pentru glanda tiroida

Din Articole

Generalitati Glanda tiroida are nevoie de anumite vitamine si minerale pentru a-si indeplini functiile in parametri optimi. Fiecare organism reactioneaza in mod diferit la anumite tipuri de alimentatie, insa oamenii de stiinta au identificat o serie de repere generale privind o dieta benefica celei mai mari glande a sistemului endocrin uman. Cativa nutrienti cheie sunt esentiali pentru buna functionare a tiroidei, pe cand altii ii pot pune sanatatea in pericol. Alegerile alimentare sunt, asadar, foarte importante pentru mentinerea bunei functionari a glandei tiroide. Nutrienti esentiali pentru glanda tiroida Iodul este cel mai important element pentru functionarea glandei tiroidei, deoarece face posibila productia hormonilor tiroidieni de care depinde integritatea tuturor tesuturilor corporale. Tiroxina (T4) si triiodotironina (T3) sunt cei mai importanti hormoni care au in componenta iodul. Seleniul este si el indispensabil glandei tiroide, din mai multe puncte de... [continuare]

Glanda tiroida hipo

Din Comunitate

Buna,ma numesc Madalina si am 22 de ani,in urma cu 2 ani am inceput sa am dereglari mari de ciclu,nu stiam din ce cauza,dupa 1 an incepusem sa ma ingras de la 60 la 80 si nu mananc mai deloc :( am aflat ca am probleme cu glanda tiroida,incepusem sa am palpitatii,sufocari.Doctorul mi-a dat sa iau Euthyrox de 50 dar jumate de medicament 25.Am luat 8 saptamani dar nu am avut mai nimic un semn de ameliorare,urma sa merg dupa 8 sapt la consult dar eu sunt in alta tara si in perioada aia nu am avut asigurare si eram disperata ca nu stiam ce sa fac :( nu am mai fost la doctor ,deja incep sa ma umflu,la maini la fata,am orpit tratamentul din pacate,nu stiu ce sa fac sunt asa disperata :( cateodata intru in depresii din cauza ca m-am ingrasat si ca am probleme cu glanda asta,as vrea un sfat,stiu ca trebuie sa merg cat mai repede la doctor,mai sunt sanse sa slabesc?:(( parca ma umflu pe zi ce trece ajutati-ma va rog [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

Buna ziua! Nu stiu exact care e diagnosticul in legatura cu glanda tiroida, insa stiu ca am chisturi, care deocamdata functioneaza normal, insa din spusele medicului, are o structura deosebita. Momentan nu am probleme cu greutatea, iar intrebarea mea este: daca la un moment dat voi avea probleme cu glanda tiroida si voi lua in greutatea, voi putea slabi? Stiu ca depinde de la organism la organism, insa poate fi tinuta sub control, prin alimentatie, sport si evident, tratament? [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

Buna ziua am 19 ani povestea mea incepe cu cateva luni in urma.Simnt la gat o umflatura obosesc foarte repede ma sufoc nu pot sa inghit foarte bine nu suport helanca pe gat iau niste vitamine sa ma ingras dar din contra am mai slabit un kg am ajuns la 36 kg ce sa ma mai fac sunt speriata.Am fost la un medic de glanda tiroida la cererea medicului de familie m-a consultat si au constata ca am plobleme cu inima si o banuiala de glanda de slabire acum veicni mi-au spus sa am operez dar imi este teama daca sunt cu inima exista riscu sa nu reuseasca operatia?sunt prea tanara si la varsta mea s-au adunat toate adevarul este ca ma consum mult.Va rog sfatuitima [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Smeu Carmen si am 47 ani. in urma cu o luna am facut o ecografie unde mi s-a depistat un nodul la glanda tiroida de 0.5 cm.Am facurt unele analize de sange cum ar fi:TSH=1.05---FT4=1.52 si Anti TPO=1.02. Dupa cum arata valorile de referinta nu pare sa fie vreo problema,acum va las pe dumneavoastra sa va spuneti parereasi sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in continuarie. Va multumesc foarte mult [continuare]

Chisturi pe glanda tiroida

Din Comunitate

Buna ziua, astazi am facut o ecografie la glanda tiroida si mi sa spus ca am trei chisturi apoase fara a fi vascularizate. glanda tiroida la fel este slab vascularizata. Mi sa recomandat sa fac analize si anume: T3, T4 si TSH. Ma puteti ajuta cu un sfat? multumesc [continuare]

Atac de panica?sau probleme cu glanda tiroida?

Din Comunitate

Buna seara! Am 31 de ani sunt casatorita si am 3 copii si vreau sa va spun ca in ultimii ani si cu preponderenta in ultimele luni, aparent brusc, am impresia ca ceva anume ma strange de gat si parca nu am aer,mi se intetesc bataile inimii, transpir excesiv, dar o transpiratie de gheata, parca mi se infunda urechile, ametesc si mi-e foarte frica ca o sa lesin, desi nu am lesinat niciodata. Analizele la glanda tiroida au iesit intre limite, deci, ma gandesc ca nu de acolo e problema. Am un serviciu destul de stresant( sunt cadru didactic), si asemenea "chestii" mi se intampla de obicei cand sunt intre colegi si cineva imi atrage atentia asupra vreunui lucru(chiar daca nu e de natura negativa, neaparat), cand trebuie sa vorbesc in publi, la sedintele cu parintii,sau cand urmeaza sa dau un telefon (chiar daca nu e o persoana f importanta), la inspectii sunt din ce in ce mai emotiva si abia imi stapanesc emotiile(imi tremura vocea f vizibil). Intre copii e lumea mea si ma simt in... [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

sunt mama baiatului de 14 ani cu nodulul tiroidian de 4 cm.noi suntem in spania si in urma unei ecografii ia iesit acest nodul ,iam facut si analiza nodulului si mi/au spus ca nu e nici buna nici rea caci nu se stie pina cind nu il opereaza si ii scoate de acolo cu tot cu glanda tiroida toata ca sa il analizeze si daca e bun....soarta ai ramas fara glanda.eu nu vreau sa/l operez vreau sa mai intreb si alti medici in special romini fiindca nu ma incred in medicii de aici.daca e nrvoie vin si in tara sa tratez baiatul numai sa stiu ca nu o sa ramina fara glanda.poate e o mostenire caci si eu si mama si bunica avem glanda tiroida eu am un fel de gusa dar nu ma deranjeaja o am de mica si mi sa spus ca e ori de ingrasare ori de slabire dar eu am ramas la fel . [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

Buna tuturor.. am si eu o nelamurire referitor la glanda tiroida.. am fost trimisa la endocrinolog , acest mi a facut ecografie si mi a spus pentru ca am gusa cronica cu cativa nodului. Dupa ecografie m a trimis la analizele specifice pentru glanda tiroida, insa analizele au iesit bune , adica normale, insa am avut un deficit de magneziu, am fost inapoi la edocrinolog si nu mi a dat niciun tratament decat Magne B 6 .. SI MI A SPUS SA revin peste 2 luni. E normal sa mi iese analizele bune iar ecograful sa vada altceva?Va multumesc [continuare]

Extirpare glanda tiroida

Din Comunitate

am fost operat de ganda tiroida in urma cu 2-3 saptamini si sa vrea sa ma documentez despre repercursiunile,inlaturarii glandei tiroide. [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

am in locul unde apar amigdalitele un nodul marut de ceva timp.Nu ma doare dar ma tem sa nu fie ceva rau.Credeti k asi avea glanda [continuare]

Nodul glanda tiroida

Din Comunitate

In urma unei ecografii am primit urmatorul rezultat: LOB DREPT - diametrul antero-posterior: 1.15 cm; - diametrul transvers: 1.46 cm; - diametrul longitudinal: 4.26 cm. Ecostructura omogena. Latero-cervical dreapta se evidentiaza adenopatii, cu caracter inflamator, cu diametrul maxim: 5.8 mm. ISTM - diametrul antero-posterior: 3 mm. LOB STANG - diametrul antero-posterior: 1.03 cm; - diametrul transvers: 1.34 cm; - diametrul longitudinal: 4.56 cm. Ecostructura neomogena. In lobul stang in jumatatea inferioara se deceleaza nodul hipoecogen, bine delimitat, neomogen prin prezenta de fine incluziuni lichidiene; are dimensiunile: cranio-caudal 4.8 mm, antero-posterior 3.1 mm Latero-cervical stanga se evidentiaza adenopatii cu caracter inflamator, cu diametrul maxim: 6.4 mm. Densitate vasculara intraparenchimatoasa: normala. Analize sange: Dehidroepiandrosteron - sulfat (DHEA - S ) 31/07/2014 chemiluminiscenta 2 kit 1 ?g/dL 240,3 98.8 - 340 Testosteron liber... [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

BUNA ZIUA AM SI EU O MARE RUGAMINTE LA DUMNEAVOASTRA SA MA JUTATI SI PE MINE IN URMA UNEI ECOGRAFII MI SA SPUS CA AM TIROIDA AUTOIMUNA , AM FACUT TOATE ANALIZELE POSIBILE PENTRU GLANDA SI MI-AI IESIT BINE ,,DOCTORUL ENDOCRINOLOG MI A DAT EUTYROX SA IAU TIMP DE 6 LUNI DEORECE AM TIROIDA LENESA ,....... ADICA TOATE ANALIZELE SUNT BUNE DOAR ECOGRAMIA ESTE DETECTTAT TIROIDA SI DOCTORUL ITI POATE RECOMANDA EUTYROX PT 6 LUNI NU IMI POATE FACE RAU NU IMI AFECTEAZA FIBRONUL?/???? AR TREBUI SA MAI FAC INCA O ECOGRAFIE CE SA FAC , [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
S.C. LABORETICA S.R.L.
Medicina muncii, Medicina interna, Medicina de familie, Ginecologie, Ecografie 0212520443
Bucuresti, Complex Ghica Plaza, Str. Ziduri Intre Vii Nr.19, Corp B, Sector 2...

Glanda tiroida

Din Comunitate

ma numesc maria si am 51 de ani , am facut niste analize in data de 08 02 2006 pe atunci am avut tsh de 16,25 ----val.normale 0,27-4,2 si ft4- 9.51 val normale 12-22pmol/l (scriu cum este acolo ) dupa aceea am repetat in 08 11.2006 colesterol de 297 val norm 150-220 , tsh 39,66 si anti-tpo 522 (interval de referintza [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

iam facut analize T4L1,16 TSH 0,04 T3L 5,62 in eco spune nodul solid con area chistica de 4/2/3 cm proliferasion folicula va rog sa/mi spuneti sunt bune poate sa ia un tratament sau singura sol e operatia.va rog sa/mi spuneti [continuare]

Glanda tiroida m-a devastat

Din Comunitate

stie cineva cu ce slabesc daca am hipotiroidism?ce regim sa tin si ce am voie sa maninc?am luat si pilula de slabit si nu reusesc sa dau jos nici un gram,am facut sala si aerobic 6 luni ,electrostimulare 2 luni jumate ,stepere seara de seara,nu maninc dupa 7 seara si ...nimic.dar ce-i mai rau ca nu mai ramin insarcinata. [continuare]

Chisturi si noduli pe glanda tiroida

Din Comunitate

in anul 2010 am fost diagnosticata cu hipotiroidism si am urmat tratament cu eutyrox de 50 mg in iunie 2013 mi s-a descoperit la ecografie un nodul in zona centrala a tiroidei, de 7 mm, pentru care s-a hotarat sa fie tinut sub observatie si sa iau 2 luni si jumatate eutyrox de 25 si apoi sa revin la eutyrox de 50. in aceeasi zi cu ecografia TSH era de 1,15 in luna octombrie 2013, dupa ce revenisem de 2 saptamani la eutyrox de 50, TSH era de 2,2 in luna noiembrie 2013, TSH era de 1,45 si la ecografie s-a descoperit ca nodulul pare sa se fi transformat in chist, fiind localizat in zona istmului, si ca au mai aparut 2 noduli la lobul drept, unul in partea superioara de 4 mm si unul in lateral de 7mm medicul endocrinolog ar dori sa-mi faca o punctie eu as dori sa evit punctia pentru a nu-l deranja, si intrebarea mea este ce investigatii neinvazive mai pot face pentru a vedea natura chistului, si ce tratament naturist pot urma pentru resorbirea chistului si celor 2 noduli?... [continuare]

Glanda tiroida si preconceptia

Din Comunitate

prin toate simptomele explicate de dv la hipotiroidism am trecut si eu , fara ca macar sa se stie ca ar fi o cauza endocrina. asa ca am ajuns probabil tirziu la endocrinolog, cind singura solutie era operatia. ambii lobi erau plini de noduli multi si mici, si operatia a fost f grea, adica meticuloasa. au fost atinse si corzile vocale, dar dupa aprox8 luni am vorbit, acum am o semipareza la o coarda vocala dar e mai bine. e bine cred ca orice consult sa se inceapa intii la endocrinolog, ca mie mi s-au intimplat multe si mi s-au dereglat multe organe. ma iertati ca v-am retinut dar o spun cu toata sinceritatea . [continuare]

Glanda tiroida?

Din Comunitate

buna ziua am 18 ani si aproape 40 de kg sunt foarte slaba ce sfat miati putea da [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

buna ,am hipertiroidie si vreau sa stiu daca exista medicamente naturiste pentru asa ceva [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

pentru un nodul tiroidian de 4cm la un baiat de 14 ani singura metoda e operatia/nu exista medicamente/va rog cine stie sa mi respunda [continuare]

9 semne ca tiroida nu functioneaza cum trebuie

Din Articole

Glanda tiroida regleaza multe dintre functiile organismului, de la apetit, pana la temperatura corpului si nivelul de energie. De aceea, cand aceasta secreta prea putini sau prea multi hormoni, apar o serie de tulburari in corpul uman. Pielea uscata Un semn ca glanda tiroida nu functioneaza cum trebuie este pielea uscata, situatie in care pacientul este suspect de hipotiroidie (tiroida nu secreta suficienti hormoni). De asemenea, pot aparea si mancarimi ale pielii, in special pe maini si pe picioare. Transpiratia palmelor, dar si roseata fetei apar in cazul in care glanda tiroida secreta prea multi hormoni, afectiune cunoscuta drept hipertiroidie. Pierdere sau crestere in greutate Cand ne ingrasam, primul lucru pe care dam vina sunt caloriile si excesele alimentare. Insa in momentul in care o persoana se ingrasa rapid si necontrolat, atunci poate sa fie vorba despre o afectiune a acestei mici glande in forma de fluture, hipotiroidismul. In cazul in care slabesti brusc, in... [continuare]

Probleme cu tiroida

Din Comunitate

Recent mi-a fost descoperita o problema cu glanda tiroida.Nu stiu sa spun diagnosticul exact intrucat medicul endocrinolog mi-a dat ca explicatie urmatoarele :"Glanda este facuta franjuri, se autodistruge si o lasam asa".Prin urmare nu am primit niciun tratament.Imi este teama intrucat mama mea are de asemenea probleme avand la analize un TSH=600, nu vreau sa ajung ca ea,sau sa apara alte complicatii deoarece eu am fost operata pe creier de o tumora ,iar de la chimioterapie am facut o amenoree ptr. care am urmat o serie de tratamente hormonale.As vrea sa ajung la Parhon dar nu stiu pe mana cui sa ma las.Am auzit de dl.dr.Dumitrache si dl.dr.Demigean.Stie cineva ce fel de medici sunt?Imi poate recomanda cineva pe cel mai bun, atat ca medic cat si dpv.uman?Pun aceasta intrebare intrucat aici la Cta. am trecut prin mai multe traume medicale si nu mai am incredere.Va multumesc anticipat ca ati citit acest mesaj si daca nu cer prea mult raman in asteptarea unei recomandari. [continuare]

Probleme cu tiroida?

Din Comunitate

buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa am probleme cu glanda tiroida desi analizele de sange tsh,t3,t4 sunt in limite normale,deoarece am toate simtomele hipertiroidismului,mai putin transpiratii abundente si as vrea sa stiu daca ar fi putut modifica analizele faptul ca iau 1/2 distonocalm pe zi pentru palpitatii.va multumesc [continuare]

Despre tiroida

Din Comunitate

va rog sa-mi dati un raspuns Ecografie glanda tiroida .Glanda tiroida asimetrica in favoarea LD. LD marit in volum ,prin prezenta unei formatiuni complexe de45/25mm ce asociaza componenta parenchimatoasa neomogena,dispusa central anterior de cca.22mm cu elemente chistice dispuse in special periferic,cu continut transonic pur.Leziunea ocupa partea centro-inferioara a nodulului iar in componenta parenchimatoasa se disting microcalcifieri.Ex.PD evidentiaza traiecte vasculare cu dispozitie anarhica.1/3 superioara a lobului prezinta parenchim normal.LS omogen de 41/12/12mm.Istm neglijabil.Latero-cervical drt.se disting 2 ganglioni de tip inflamator de 17 respectiv13mm ,iar in profunzime alti 2-3 ganglioni infracentimetrici similari tangenti la traiectul SCM. Latero-cervical stg. adenopatie similara cu un ganglion de 24mm retromandibular.C;Aspect de chist adenom LD tiroidian aparent marit in dimensiuni fata de examinarea anterioara. Testu;TSH 1,96 ia euthyrox-37,5.zi. Va rog sa-mi dati... [continuare]

Granda tiroida autoimuna- o problema?

Din Comunitate

In urma cu doi ani am fost diagnosticata cu Tiroida Hasimoto. Urmez tratament (intrerupt pe timpul verii) cu euthyrox 25. Ciclul este neregulat(de 3 luni), scadere in greutate, libido scazut. Glanda tiroida sa fie problema? [continuare]

Tiroida dureri de mana stanga si taieturi in piept (inima)

Din Comunitate

BUNA SEARA MA NUMESC MARIANA SUNT DIN BAIA MARE JUD MARAMURES AM O PROBLEMA IN CARE DACA SE POATE SA MA AJUTATI MI AM FACUT TOATE ANALIZELE FIERUL MIA IESI 23.0 COLESTEROLUL 250....GRANULOCITE8.32....LEUCOCITE 11.40 MCH 26.5 MCHC 32.7 RDW18.8 IAR LA GLANDA TIROIDA MIA GASIT5 NODULI SI MIA SPUS CA E GLANDA DEFORMATA AM SLBIT INTR UN AN 22DE KG FARA SA VREAU AM DURERI MARI IN MANA STANGA UNEORI PARCA IMI STRANGE CEVA PIEPTU DDURERI DE CAP INGROZITOARE NUMAI IN PARTEA DREAPTA AMETELI FOARTE REPETATE OBOSEALA FOARTE MARE IAR IN ULTIMA VREME PARCA SI CAND MANANC SIMT PARCA DE ABIA POT INGHITI NU AM AMIGDALITE SI NICI DURERI DE GAT [continuare]

Tiroida

Din Comunitate

In urma analizelor facute am depistat ca am ceva probleme la glanda tiroida si anume TSH este 16,7083 u/ml si anticorpi anti TPO 756,6 IU/ml, Colesterolul total 256 mg/100ml. Imi poate spune cineva ce inseamna acesti anticorpi si daca este posibil sa am cancer. Doctorita la care trebuie sa merg mi-a acceptat o programare abia peste 3 saptamani. Va rog astept un raspuns. Multumesc [continuare]

Tiroida

Din Comunitate

Buna ziua! Am nevoie de un sfat..o lamurire, in privinta tiroidei. La sfatul medicului de aici de unde lucrez.Italia, am facut o analiza pt tiroida in urma faptului ca imi cade parul f tare, m-am ingrasat fara sa imi fi schimbat modul de viata, pulsul e mereu f mare, ajunge si la 100..si multe altele. Valorile TSH sunt normale, adica 2,410. As vrea sa stiu daca e posibil ca o dereglare a acestei glande sa nu fie data de analiza sangelui si ce alt tip de control as putea face..e si varsta o problema, cred, 46 ani..multumesc pt un eventual raspuns! [continuare]

Glanda

Din Comunitate

mi sau gasit noduli pe GLANDA TIROIDA AM FACUT ANALIZE TSH 1.53 SI PROLACTINA23.20 IAU TRAT CU IOD DE 3 LUNI DAR M-AM ANGRASAT 7 KG ANTRO LUNA CARE AR PUTEA FI CAUZA [continuare]

Pagina 1 din 13 (370 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK