analiza de sange tsh

Anticonceptionale in sange

Categoria: Comunitate

As vrea sa stiu daca la analizele de sange apar in mod normal si concentratiile de hormoni? Sau trebuie facuta o cerere speciala ca sa afli daca cineva ia anticonceptionale? Si la cat timp hormonii continuti de anticonceptionale "dispar" din sange? [continuare]

Analize hormoni

Categoria: Comunitate

Buna , Sunt o tanara de 20 de ani , si am facut niste analize de sange , in Vienna, Testosteronul mi.a iesit 0.54 TSH 2.56 (0.27-4.20 val normale sa inteleg ? sau? ) progresteron 10.20 ng- ml faza foliculara 0.2-1.5 faza ovulat. 0.8-3.0 faza luteala 1.7-27.0 FSH 1.6 LH2.2 E2 238.0 pg-ml prolaktin 17.7 DHEAS 1.34 Va rog sa imi spuneti daca sunt dezechilibre hormonale, si daca am riscul de a avea hipotiroida ( TSH 2.56) Va multumesc antipicat, si apreciez mult acest site! Sanatate! [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, M-ar interesa sa stiu care este setul de analize de sange "de bun simt" ce il pot face pentru a putea depista anumite afectiuni ale rinichilor , ficatului , eventual tiroidei ? multumesc, Ana Liza [continuare]

Analize hormonale

Categoria: Comunitate

Buna ziua! De 2 luni, am mentruatia mai inchisa la culoare si mai putin abundenta decat de obicei. In data de 27 ianuarie, am avut contact sexual cu risc. De atunci, ma simt un pic ciudat, ceea ce m-a determinat sa-mi fac cateva teste de sarcina in fiecare saptamana (total 10, pana acum), toate negative. Sunt cam paranoica, stiu. Am fost la medic, la ecograf, mi s-a spus ca e totul normal, am facut analize de sange, totul ok, cu exceptia trigliceridelor un pic cam mari, 212, apoi am facut si hormonale, unde TSH este 0,08, Estradiol 178,7 si progesteron 8,5. Mentionez ca eram in a 22 a zi a CM si am un ciclu regulat la 25-26 de zile. Ma poate elucida si pe mine cineva? Inca nu ma simt bine si simptomele nu inceteaza sa-mi dea pace! Va multumesc! [continuare]

Analize interpretare

Categoria: Comunitate

buna ziua am o intrebare mia iesit la analizele de sange numar hematii 4,08 hemotocrit 39,5 % din 40---->54% e posibil sa am anemie ca obosesc cand urc scarile cand lucrez si ametesc si uneori am multe contractii musculare si analizele la calciu magneziu au iesit bune dar acum 2 luni au iesit scazute amandoua... astept un raspuns multumesc [continuare]

Analize sange si probleme cu glanda

Categoria: Comunitate

Buna! nu stiu daca am ales bine sectiunea de a pune aceasta intrebare dar sper sa ma ajutati cu un raspuns. Mi-am facut analizele la sange si as vrea sa ma lamuriti putin pana ajung la doctor cam ce probleme am. hemoglobina eritr. medie - 28, 30 pg din valori biologice de referinta 30-35 pg con. med. de hem.eritr - 31, 50 g/dl din valori biologice 31.5-36g/dl vsh ora 1 6 mm din valori biologice 12-17 mm fosfataza alcalina 63 U/I din valori biologice 98-279 U/I ft4 34.85 pmol/l din valori biologice 9-20 pmol tsh < 0.05 UI/ml din valori biologice 0.25 - 5 UI/ml Daca se poate sa imi spuneti care cam ce efecte are si la ce se refera fiecare in parte cat e de grav si ce ar tebui sa fac mai departe. Va multumesc! [continuare]

Tsh foarte mic

Categoria: Comunitate

Buna seara!In urma analizelor de sange,mi a iesit un tsh de 0,08.Imi puteti spune ce inseamna acest lucru si ce anume ar trebui sa fac??Mentionez ca pana in prezent urmez un tratament cu L-TYROXIN cate 50 mg pe zi,iar in urma unei ecografii m i s a descoperit si un nodul tiroidian.Va multumesc! [continuare]

Tsh foarte mic

Categoria: Comunitate

Buna seara!in urma analizelor de sange mi a iesit un tsh de 0,008.Va rog sa imi spuneti ce poate fii si ce ar trebui sa fac??Mentionez ca urmez un tratament cu L-TYROXIN 50 mg pe zi,si in urma unei ecografii m i s a descoperit si un nodul tiroidian.Va multumesc! [continuare]

Tsh foarte mare

Categoria: Comunitate

Am facut analize la MedLife si am avut rezultate foarte proaste.Medicul de familie m-a trimis la un consult de specialitate la Inst.Parhon, insa acolo am informatii ca se patrunde foarte greu.Cine imi poate spune cum sa procedez pentru a fi programata in policlinica Parhon cat mai rapid? Multumesc [continuare]

Analiza hormonilor (hormonul de sarcina, hormonii glandei tiroide, hormonii glandelor suprarenale, frotiu citohormonal)

Categoria: Comunitate

Si eu as dori sa stiu care sunt valorile normale ale TSH-ului? Amdureri de oase,eventual intepenirea degatelor de la maini.Specific ca am si diabet zaharat de aprox.20 ani.In prezent am 49 ani. Multumesc. [continuare]

Analize tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sunt dignosticata cu gusa nodulara si tratmentul prescris este eutyrox de 25 mg 5 zile pe saptamana. Din sase in sase luni fac investigatii pentru a vedea evolutia bolii. Intrebarea mea este: Avand in vedere tratatmentul cu hormoni si faptul ca trebuie sa fac analizele TSH si FT4, este necesar sa intrerup eutyroxul inainte de prelevrare sange? Daca da, cu cat timp inainte. Multumesc pentru raspuns. Roxana Pertache [continuare]

Analize care depisteaza cancerul la gat ?

Categoria: Comunitate

bunaziua am fost azi cu parintii mei la doctorita de familie (deoarece am simptomele unei raceli febra dureri musculare durere in gat de cap am niste ganglioni umflati sub mandibula (durerosi cand ii ating si mobili ) ...dar eu sunt speriata deoarece in urma cu 2 luni am pufait tigari 2 pe zi dar nu inj fiecare zi si imi este frica de cancerul la gat ....am 13 ani da stiu a fost o prostie )(am fost si la 2 doctori orl-isti care s-au uitat in gat nas urechi si nu au vazut nimic ingrijorator ...au zis ca este o faringita acuta ) asa doctorita sa uitat la mine mi-a ascultat inima si plamanii si a zis ca e bine ...s-a uitat si in gat si in nas si in urechi (a zis ca gatul este foarte putin rosu si ca urechile sunt bine si nasul putin imflamat azis ea de la raceala ) si ma trimis sa fac urm analize :TSH ,,, IONOGRAMA SERICA ,,COLESTEROL,,CALCIU ,,VSH ,,FIER ,,, si analize de URINA si FECALE ea mi-a mai recomandat sa fac si o ecografie abdominala deoarece a zis ca este nevoie ca am... [continuare]

Analize tiroida

Categoria: Comunitate

Pentru analizele TSH,T3,T4, ATPO si cortizol seric trebuie sa merg la recoltare sange intr-o anumita zi din ciclu, sau dupa o anumita zi de la ovulatie, sau nu conteaza? Bineinteles ca nu sunt la menstruatie. Un endocrinolog mi-a spus ca nu conteaza daca mananc putin inainte de analize (am probleme digestive) si ajung dupa-amiza (eu ma trezesc la pranz), altul ca e musai sa imi recolteze sange dimineata pe nemancate. Chiar imi compromit rezultatul daca nu am cum sa ajung dimineata? Multumesc! [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

As dori si eu o interpretare a unor analize in conditiile in care ele mi-au fost recomandate in urma unei echografii tiroidiene din care denota o micsorare a lobului dr., fiind suspecta de tiropatie autoimuna.Am sa scriu doar rezultatele ce nu se includ in valorile normale: cortizol=683.4; IGF-I=353.Alte analize precum: TSH; FT3; FT4; ATPO; ATGL; FSH; LH se incadreaza in valori normale. [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

va implor, un raspuns, altfel mama va face infarct daca nu o linistesc...va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor mamei mele care are 76 de ani, si a intrat in panica: WBC-numar leucocite=15.37, Neutrofile(%)procent de neutrofile=12.4,Limfocite(%) procent limfocite=80.2, Neutrofile-numar=1.92, limfocite-numar=12.32 [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Recent mi-am facut o serie de analize pentru a afla cauza unui stagiu avansat de acnee acuta, medicul indrumandu-ma sa ma duc la Endocrinologie dupa ce am facut testul de la Institutul Cantacuzino pentru a vedea daca este ceva bacteriologic. Din pacate nici dermatologul nici cei de la Institut nu au reusit pana acum sa-mi dea un raspuns exact cu cauza problemei mele, sau un tratament care intr-adevar sa functioneze. Asa ca am ales si varianta endocrinologie, unde mi s-au dat o serie de analize de facut, dar din pacate n-am mai ajuns sa le citeasca medicul. Intrebarea mea este daca cauza situatiei mele se regaseste in aceste analize. Este ceva hormonal? Acestea sunt rezultatele analizelor: Hemograma cu formula leucocitara, Hb, Ht si indici # - sange EDTA - Nr. leucocite 4.59 mii/AlL 4.00 - 10.00 - Nr. eritrocite 4.57 mil./AlL 3.80 - 5.10 - Hemoglobina 13.6 g/dL 11.70 - 15.50 - Hematocrit 40 % 35.00 - 45.00 - Volum eritrocitar mediu ... [continuare]

Duphastonul influenteaza rezultatul analizelor pt tiroida?

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Am facut analizele pt tiroida ( T3, T4, TSH si ATPO) si as dori sa stiu daca medicamentul duphaston influenteaza rezultatul acestor analize. Mentionez ca iau 2 pastile pe zi prescris de medicul ginecolog (la ora 08 si la ora 20), deci ultima pastila inainte de recoltare am luat-o la ora 20 in seara precedenta si mi s-a recoltat sange la ora 8 dimineata. Multumesc [continuare]

Probleme cu tiroida?

Categoria: Comunitate

buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa am probleme cu glanda tiroida desi analizele de sange tsh,t3,t4 sunt in limite normale,deoarece am toate simtomele hipertiroidismului,mai putin transpiratii abundente si as vrea sa stiu daca ar fi putut modifica analizele faptul ca iau 1/2 distonocalm pe zi pentru palpitatii.va multumesc [continuare]

Basedow

Categoria: Comunitate

buna ziua am facut ecograf pt tiroda rez;Tiroida contur net, mobilitate pastrata la deglutitie.Pprezinta la nivelul parenchimului o multitudine de formatiuni nodulare hipoecogene Cea mai mare de8mm in lob dr si de 6 si 10mm in lob stg Se observa o hipervasculrizatie la nivelul ambilor lobi tiroidieni.DIMENSIUNI;LD-27/26/58mm cu un vol de19ml LS-26/22/58mm cu un vol de15,5ml ISTMUL: 6/17/32mm cu un vol de1,5ml Volum total tiroidian 36 ml.Concluzii:Gusa nodulara GR.II.Hiperfunctionala.Si am mai facut si analize de sange TSH: [continuare]

Ameteala

Categoria: Comunitate

a si eu o intrebare:simt ca ametesc cateodata si am o stare d oboseala(mai exact nu prea am chef de nimic),am facut analize de sange tsh si ft4 bune dupa spusele endocrinologului doar atpo ridicat un pic,consult neurologic fara probleme,consult oftalmologic la fel bun,eco abdominal doar rinichiul stang cu putine probleme.ce ar putea fi?multumesc [continuare]

Transpiratie nocturna, dureri cap, ceafa, spate

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Desi ma confrunt cu simptome extrem de generale ce pot indica probabil diverse boli, va scriu din disperare de cauza. Nu am reusit sa gasesc o explicatie si implicit o solutie pentru ceea ce mi se intampla de ceva timp si simt ca nu mai pot reveni la normal. Va multumesc anticipat. De o saptamana ma confrut cu urmatoarele simptome: transpiratie excesiva nocturna (in zona pieptului si cefei, preponderent), durere de cap (iau Nurofen si nu cedeaza decat rar), durere puternica in zona cefei si mijlocului. De asemenea ma duc foarte des la baie (aproape 7-10 ori pe noapte) si am insomnie. Incerc sa nu beau apa noaptea, dar mi se usuca gura, incat simt ca mi se lipeste limba de cerul gurii. Nevoia de apa apare si ziua; in total beau aproape 3-4 litri/24 ore. Am dedus ca durerile de ceafa si mijloc ar veni din cauza faptului ca ies transpirata din pat spre baie, insa este doar o deductie. Ceafa si mijlocul ma dor foarte tare, la fel si capul. Urina este de culoare deschisa, nu... [continuare]

Noduli tiroidieni

Categoria: Comunitate

Am 23 de ani si in urma cu cateva zile am fost diagnosticata ecografic cu gusa tiroidiana polinodulara medie. Sunt programata la un consult abia peste doua saptamani si as vrea sa stiu daca sa imi fac griji. Rezultatele ecografiei sunt urmatoarele: - lob tiroidian drept: a?? tesuturile pretiroidiene de aspect normal clinic si ecografic a?? capsula tiroidiana intacta a?? dimenisiuni: 2cm axul transversal, 1,8 cm axul anteroposterior, 2,2 cm axul sagital a?? ecostructura prezinta numerosi noduli solizi, hiperecogeni cu diametrul intre 0,3 si 0.6 cm, bogat vascularizati a?? contur boselat - lob stang: a?? tesuturile pretiroidiene de aspect normal clinic si ecografic a?? capsula tiroidiana intacta a?? dimensiuni: 2 cm axul transversal, 2 cm axul anteroposterior, 2,5 cm axul sagital a?? ecostructura neomogena, cu numerosi noduli, solizi,hiperecogeni, bine vascularizati cu diametrul intre 0,3 si 0,5 cm - istmul tiroidian: a?? marit de volum cu nodul anterior ce determina o... [continuare]

Presiune pe gat

Categoria: Comunitate

De cateva saptamani din cand in cand am o senzatie ca ma strange ceva de gat nu dureroasa,mai mult ca o presiune care uneori se intinde in sus catre urechi,(am si o spondiloza cervicala care ma doare aproape continuu).Mi-am facut analiza hormonilor tiroidieni TSH si FT4 care sunt in limite normale.Senzatia dispare cand stau intinsa.Va rog sa-mi spuneti parerea d-vs.Va multumesc [continuare]

Senzatie de sufocare

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Am o problema care ma chinuie inca din copilarie; am inceput sa constientizez aceasta senzatie de pe la 10, 11 ani numai ca atunci dura poate cateva secunde sau nu imi mai aduc eu bine aminte. Am senzatia uneori (crizele apar din senin, fara un motiv aparent si pot dura si cateva zile pana cand incep incet, incet sa imi mai revin, o senzatie crunta si chinuitoare pentru corpul meu) ca nu pot sa respir complet, ca nu imi intra aerul inspirat adanc in plamani de parca ar fi ceva care obstructioneaza patrunderea aerului; tin sa spun ca mi se provoaca un fel de cascat ciudat, casc astfel poate de cateva ori bune pana cand reusesc o data sa o fac bine si parca pentru o secunda mi se deblocheaza ceva si reusesc sa simt aerul inspirat ca-si urmeaza cursul pana in partea inferioara a plamanilor; senzatia pe care o am in astfel de momente este de diafragma blocata (n-as vrea sa spun prostii dar parca la acel nivel nu am senzatia de bine provocata de aerul care parca trece prin... [continuare]

Glanda tiroida

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Smeu Carmen si am 47 ani. in urma cu o luna am facut o ecografie unde mi s-a depistat un nodul la glanda tiroida de 0.5 cm.Am facurt unele analize de sange cum ar fi:TSH=1.05---FT4=1.52 si Anti TPO=1.02. Dupa cum arata valorile de referinta nu pare sa fie vreo problema,acum va las pe dumneavoastra sa va spuneti parereasi sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in continuarie. Va multumesc foarte mult [continuare]

Buna seara.

Categoria: Comunitate

Mi s-a prescris Xanax si Distonocalm cand am fost la doctor cu o trimitere,iau acest tratament timp de 10 zile:Distonocalm 1-0-1 , iar Xanax 50 mg , o jumatate in fiecare seara.Simt ca nu pot sa respir,e acea senzatie ca atunci cand nu pot casca,iar il ultima vreme mi se intampla tot mai des pe zi.In acele momente bataile inimii sunt mai accelerate.Doamna doctor a spus ca daca dupa acest tratament nu ma simt mai bine sa ma intorc la ea. Specific ca pana acum am facut doar analize de sange,calciu care a iesit foarte bine,numai colesterolul a iesit putin mare.Specific ca nu sunt grasa,am 1.63 si 44 kg. Va rog sa-mi spuneti daca sunteti de parere ca ar trebui alte investigatii. Multumesc, Catalina [continuare]

Un sfat va rog

Categoria: Comunitate

Andreea26 (cu o saptamana in urma) * 0 * * Buna ziua,ma cofrunt cu urmatoarea problema:in ultimele 4-5 am luat in greutate 12 kg,ajungand la 69 de kg,fapt pt care am cerut sa m-i se faca niste analize si rezultatul la TSH a fost 8,49 iar la T4 1,16.Am 26 de ani si un baietel de 4 ani.Doctora mi-a dat trimitere la o ecografie pt tiroida si alte analize de sange pe care le voi face peste o luna jumatate,pana atunci mi-a prescris EUTIROX25,O PASTILA PE ZII!SUNT FF SPERIATA PT CA NU M-AM CONFRUNTAT NICIODATA CU ASTFEL DE PROBLEMA MAI ALES CA LOCUIESC IN SPANIA DE 5 ANI DE ZILE!as dorii un sfat despre cum se poate trata,daca se revine la normal,ma refer la kg!va multumesc si sper sa primesc un raspuns! [continuare]

Gusa polinodulara si sportul

Categoria: Comunitate

Buna ziua!de cativa ani am probleme cu tiroidaa?S.am noduli pe glanda.valorile tsh si t4 sunt in limite normale.calcitonina e mica(3,17),analizele de sange sunt in limite normale. dar ma deranjeaza la inghitit,respirat,ma doare,amigdalele mi s-au deranjat si ele din cauza ei(asa am inteles),am fost la endocrinolog,mi s-a recomandat operatia,am ajuns la chirurg urmand ca in toamna sa ma opereza?Smentionez ca ma alimentez sanatos.ma simt f obosita si parca ma trage in jos,ma tine.intrebarea mea e daca mai pot face sport sau este contraindicat in acest caz?eu am bicicleta de camera(normala,nu eliptica) si pedalez moderat 30 min/zi urmate de 10-20 min de pilates sau aerobic cu florentina,exercitii pt picioare si abdomen.am 27ani.de vreo 2 luni am cefalee migrenoasa declansata de suprasolicitare intelectuala,crizele provocate de aceasta mi-au a??deranjata?? tiroida;inainte nu aveam dificultati la inghitire si respiratie.sunt programata pt operatie in toamna,la parhon.am inteles ca n-ar fi... [continuare]

Nivel scazut t3

Categoria: Comunitate

Buna ziua, In urma unor analize de sange, va transmit rezultatele, cu mare rugaminte de a ma ajuta cu un raspuns si de a-mi spune daca exista vreun motiv de ingrijorare: TSH - 1.52 qIU/mL T3 - 77.1 ng/dL T4 - 6.86 qg/dL FT4 - 0.936 ng/dL In rest, toate analizele au iesit in limite normale. Sunt foarte speriata deoarece am citit despre faptul ca T3 scazut poate fi un semn de boala severa. Multumesc frumos pentru raspuns! Numai bine! [continuare]

Buna seara

Categoria: Comunitate

vreau si eu sa imi fac niste analize la sange pentru evaluarea starii tiroidei pentru ca am mixedem congenital, daca iau anticonceptionale o sa pot sa le fac? sau trebuie sa sistez administrarea lor si abia dupa aceea sa le fac? multumesc anticipat [continuare]

Pagina 1 din 5 (131 rezultate)