alimente care contin iod

Alimente permise inainte de terapia cu iod radioactiv

Categoria: Comunitate

Buna ziua, As vrea sa stiu si eu ce regim se tine inainte de tratament cu iod radioactiv. Mi s-a spus ca nu am voie tot ce contine iod, fructe si legume cu fibra rosie, carne, produse lactate si oua, nuci, peste oceanic si fructe de mare . Dar nu stiu ce mai ramane sa pot consuma. Multumesc! [continuare]

Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume

Categoria: Articole

Generalitati Va prezentam o lista a celor mai sanatoase alimente care se gasesc in lume! Descoperiti 26 de alimente bogate din punct de vedere nutritional, indicate in echilibrarea dietei si care previn aparitia unor afectiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Prin consumarea acestor alimente veti adopta o dieta personalizata prin asigurarea suplimentelor nutritionale necesare organismului dvs. Un stil de viata sanatos nu presupune doar consumul alimentelor sanatoase; la fel de importante sunt si modul de preparare al alimentelor, respectarea unui program de exercitii fizice si o igiena riguroasa. Fructe 1. Caise Informatii nutritonale: - beta-caroten: previne actiunea radicalilor liberi si mentine sanatatea ochilor; - vitamina A: organismul transforma beta-carotenul in vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de piele; - fosfor: eficient in prevenirea problemelor de memorie; - vitamina C,... [continuare]

Interactiunea alimentelor cu medicamentele

Categoria: Articole

Generalitati Daca trebuie sa luati medicamente este necesar sa consultati medicul pentru a evita interactiunile nedorite si uneori periculoase dintre alimente si medicamente. Grapefruit-ul Fruct al plantei citrus paradisi, fam. Rutacee, originar din Asia. Acest citric este bogat in vitamina C (40 mg%), potasiu (230 mg%), continand si compusi de tip glucarat, care pot avea actiune de prevenire a cancerului de san. Grapefruit-ul contine limonoizi, care inhiba formarea tumorilor. Grapefruit-ul roz - rosu contine licopen (care se gaseste si in rosii, caise, portocale rosii), un puternic antioxidant cu actiune de prevenire a cancerului de prostata. Pulpa de fruct este bogata in fibre alimentare solubile si insolubile cu efect de scadere a indexului glicemic, de stabilizare a glicemiei si de reducere a colesterolului sanguin. Atentie! Acest efect este caracteristic numai consumului de pulpa de fruct, nu si consumului de suc de grapefruit. Efectul se datoreaza pectinelor... [continuare]

Analiza mineralelor sau ionograma (sodiu, clor, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, plumb, iod)

Categoria: Articole

Generalitati Organismul omului ca si al animalelor este constituit si din materie neorganica, adica din minerale (electroliti): metale si metaloide (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, iod, etc.). Aceste minerale sunt introduse in organism odata cu apa si alimentele. In mod normal exista un echilibru intre cantitatea de minerale introdusa si cantitatea de minerale eliminata din organism prin urina, materii fecale, sudoare, saliva, lacrimi. Perturbarea acestui echilibru, fie printr-un exces fie printr-un deficit, produce tulburari in functia normala a organismului. De obicei, excesul de minerale este rar intalnit deoarece organismul are capacitatea de a regla compozitia in minerale a sangelui, eliminand surplusul de fecale sau urina pe alte cai. Numai in cazul in care functia rinichiului este tulburata de anumite boli, mineralele neputandu-se elimina, se acumuleaza excesiv in organism. Lipsa de minerale in organism se datoreaza fie unei alimentatii sarace in... [continuare]

Importanta iodului in dieta

Categoria: Articole

Generalitati Iodul este un oligoelement prezent in organism in cantitati mici, insa este esential pentru functionarea corecta a glandei tiroide. Organismul uman contine aproximativ 30-40mg de iod, dintre care 10mg sunt depozitate in tiroida, structura ce prezinta o afinitate deosebita pentru aceste element. Iodul este necesar pentru mentinerea functionalitatii si artei metabolismului celular in parametrii optimi. Prin corecta desfasurare a proceselor metabolice, organismul este capabil sa transforme nutrientii in energie. Insa, iodul este recunoscut pentru rolul sau in sinteza hormonilor tiroidieni (triiodotironina, tetraiodotironina sau tiroxina), ce apar prin cuplarea acestui oligoelement cu tirozina. Printre alte efecte benefice ale iodului se numara rolul antiaterosclerotic, antitoxic, antisenescent (prin promovarea functiilor celulare) si hipotensor. Surse alimentare de iod Cea mai importanta sursa de iod este reprezentata de sarea iodata (reprezinta, de fapt, sare de... [continuare]

28 de alimente supernutritive

Categoria: Articole

Generalitati Multe persoane utilizeaza zilnic multivitamine sub pretextul ca acestea sunt sanatoase. Totusi, consumul de alimente este benefic pentru oricine si mult mai placut decat inghitirea de suplimente. In plus, prin selectarea corecta a alimentelor se pot obtine substantele nutritive esentiale pentru organism. Important este sa se aleaga combinatia corecta de alimente.O dieta bogata in produse alimentare nutritive este cea mai buna metoda pentru incetinirea procesului de imbatrinire si prevenirea bolilor cronice. Cele mai sanatoase fructe 1. Prunele uscate - aceste fructe inchise la culoare sunt bogate in cupru si bor, ambele substante fiind importante in prevenirea osteoporozei. De asemenea, contin si o fibra numita inulina care atunci cand este descompusa de bacteriile intestinale determina cresterea aciditatii mediului la nivelul tractului digestiv, facilitand absorbtia calciului. Pentru intarirea oaselor si cresterea energiei sunt necesare patru-cinci prune... [continuare]

Terapia cu iod radioactiv

Categoria: Comunitate

Buna seara, sunt operata de 6 saptamani, am toata tiroida extirpata si cat de curand ma asteapta o noua etapa.... a facut cineva terapia cu iod? imi puteti da cateva detalii? si mai ales ma intereseaza regimul alimentar care trebuie tinut inainte cu o luna de inceperea tratamentului, ce am voie sa mananc? va multumesc si sanatate maxima [continuare]

Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti

Categoria: Diverse

Se aproba lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor prevazuta in anexa nr. 1. In incinta unitatilor de invatamant este interzisa comercializarea produselor care se incadreaza in criteriile cuprinse in anexa nr. 1. Se aproba principiile care stau la baza unei alimentatii sanatoase la copil si adolescent, prevazute in anexa nr. 2. [continuare]

Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007

Categoria: Diverse

Suplimente alimentare sunt produsele alimentare al caror scop este sa completeze dieta normala si care sunt surse concentrate de nutrienti sau alte substante cu efect nutritional ori fiziologic, separat sau in combinatie, comercializate sub forma de doza, cum ar fi: capsule, pastile, tablete, pilule si alte forme similare, pachete de pulbere, fiole cu lichid, sticle cu picurator si alte forme asemanatoare de preparate lichide sau pulberi destinate consumului in cantitati mici, masurabile. [continuare]

Ma puteti ajuta?

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuna cineva, daca un bolnav de cancer tiroidian, are voie sa consume seminte(samburi) de Migdal. Persoana respectiva, nu are voie sa consume nici un aliment care contine iod. De unde as putea lua o lista, cu alimente permise si interzise acestor bolnavi? Va multumesc anticipat, pentru raspunsul, pe care il astept . [continuare]

Ceapa (allium cepa)

Categoria: Plante medicinale

Planta bienala sau trienala, ceapa este una din cele mai des intalnite legume, mai ales in partea de sud si sud-est a tarii. Ceapa are in sol un bulb iar la suprafata solului cresc frunzele cu forma cilindrica. In cel de-al doilea an creste tulpina in varful careia exista o inflorescenta rotunda care contine numeroase flori albe, de dimensiuni reduse. In scop medicinal se utilizeaza bulbii recoltati la sfarstiul verii. Ceapa se cultiva primavara in luna martie-aprilie si se recolteaza in lunile august sau septembrie sau in luna august si se recolteaza in luna iunie a anului urmator. ceapa contine saruri minerale (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, fosfat), principii antibiotice, glucide, lipide, zaharoza, acizi organici, steroli, vitamine (vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina E), ulei volatil, saponine. Are efect antimicrobian, antiinfections, antihelminitic, antibacterian, antiseptic, carminativ, diuretic, expectorant,... [continuare]

Doppelherz aktiv mami

Categoria: Medicamente

Doppelherz aktiv Mami Pentru femei care doresc sa ramana insarcinate, femei gravide si femei care alapteaza Pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate, femeile gravide si femeile care alapteaza, alimentatia joaca un rol vital in ceea ce priveste starea proprie de sanatate, precum si a copiilor lor, mamele asigurandu-le toate elementele nutritive importante. Necesarul de vitamine si substante minerale al organismului creste in mod substantial in aceasta etapa a vietii, deoarece, prin intermediul mamei, se asigura si necesitatile alimentare ale copilului (fatului). De aceea, este importanta o alimentatie echilibrata si variata. Un studiu la nivel national despre doza recomandata, efectuat in Germania (2008), a aratat faptul ca indeosebi consumul de acid folic, iod, fier, precum si acizi grasi de tip omega-3 este indicat pentru femei. Doppelherz aktiv Aktiv Mami contine 12 vitamine(vitaminei a, E, D, C, B1, B2, B6, B12, acid pantotenic, acid folic, biotina,... [continuare]

Stimusan

Categoria: Produse medicale

Bautura naturala - siropul "Stimusan" -, produsa pe baza de smochine, prune uscate, frunze de senna, radacini de revent, miere de albine si seminte din pastai de ceratone, se foloseste pentru normalizarea activitatii tubului digestiv Componentii activi ai bauturii "Stimusan" sint: mierea de albine, sucul concentrat de prune, sucul concentrat de smochine, extractul uscat de radacini de revent si pulberea de seminte din pastai de ceratoniae. Mierea de albine reprezinta rezultatul activitatii vitale a albinelor si un produs al plantelor fanerogame. Contine, in special, zaharuri (glucoza, fructoza, levuloza), proteine, acizi organici (malic, lactic, ascorbic, tartric, oxalic, formic, succinic), enzime (invertaza, diastaza, amilaza, glicogen, fosfataza etc.), vitamine (ale grupelor B, K, C, PP, provitamina A), minerale (calciu, fosfor, magneziu), microelemente (sulf, iod, potasiu, brom, cupru), uleiuri eterice, substante hormonale, antibacteriene, antimicotice, coloranti,... [continuare]

Sare de mare cu plante

Categoria: Produse medicale

Condiment universal cu sare de mare si plante marine, legume si ierburi (ceapa, patrunjel, usturoi, marar, busuioc, cimbrisor, telina, leustean) pentru imbunatatirea gustului mancarurilor preparate, in special a gustarilor reci, a salatelor si mancarurilor din legume si aprovizionarea organismului cu iod si minerale In total in sarea de mare se contin circa 37 de elemente din tabelul Mendeleev. In continuare vom examina cele mai principale dintre ele. Sodiul este componentul primordial al lichidelor din organism. El este responsabil de echilibrul acidobazic, participa la activarea enzimelor digestive, controleaza tensiunea arteriala. Carenta de sodiu in organism provoaca deshidratare si deficienta reliefului cutanat, formarea ridurilor, mai ales pe fata, gat si in regiunea decolteului. Clorul participa la formarea sucului gastric, plasmei sangvine, activarea enzimelor. Calciul este necesar organismului pentru mentinerea functiei musculare, formarea tesutului osos si... [continuare]

Cancerul tiroidian

Categoria: Articole

Generalitati Cancerul tiroidian apare atunci cand incep sa se dezvolte celule anormale la nivelul glandei tiroide, care are forma de fluture si este localizata in partea anterioara a gatului. Glanda tiroida produce hormoni care regleaza modul de utilizare al energiei si ajuta corpul sa functioneze normal. Cancerul tiroidian este o forma rara de cancer. Majoritatea cazurilor evolueaza bine deoarece cancerul tiroidian se detecteaza timpuriu si se trateaza eficient. Cauze Expertii nu cunosc cauza exacta a cancerului tiroidian, dar se stie ca cei expusi la multiple iradieri atat din mediu cat si prin terapii medicale, au un risc mai mare de dezvoltare a acestui tip de cancer. O radiografie dentara nu va creste riscul aparitiei cancerului. Insa tratamente iradiante anterioare ale capului, gatului sau toracelui (mai ales in timpul copilariei) pot creste sansele aparitiei cancerului tiroidian. Iradierea era utilizata intre 1920 si 1950 pentru tratarea acneei sau amigdalelor... [continuare]

Analiza hormonilor (hormonul de sarcina, hormonii glandei tiroide, hormonii glandelor suprarenale, frotiu citohormonal)

Categoria: Comunitate

Si eu as dori sa stiu care sunt valorile normale ale TSH-ului? Amdureri de oase,eventual intepenirea degatelor de la maini.Specific ca am si diabet zaharat de aprox.20 ani.In prezent am 49 ani. Multumesc. [continuare]

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome

Categoria: Articole

Generalitati Deficitul nutritional este situatia in care un organism nu dispune de suficiente substante nutritive pentru a functiona normal. Deficientele de nutritie pot afecta una sau mai multe functii corporale si variaza mult in severitate. Un nivel scazut al anumitor substante nutritive poate determina organismul sa reactioneze intr-un mod anormal. De exemplu, deficitul de calciu si fosfor poate fi problematic pentru structura oaselor, unghiilor si parului, iar existenta unor valori scazute a proteinelor va afecta muschii si nivelurile de energie. Tipuri de deficit nutritional Valorile scazute de substante nutritive dintr-un organism sunt influentate de stadiile de dezvoltare diferite ale organismului, in care acesta necesita diferite valori a diverse tipuri de nutrienti. Exemple in acest sens sunt: perioada sarcinii, cresterea in perioada adolescentei si varsta inaintata. Cerintele nutritive se modifica o data cu varsta si in functie de circumstante si sunt afectate de... [continuare]

Spune stop celulitei cu ajutorul tratamentelor naturiste!

Categoria: Articole

Generalitati Celulita este o inflamatie care apare la nivelul tesutului conjunctiv, cauzata de toxinele pe care organismul nu reuseste sa le elimine. Aceasta este caracterizata prin ingrosarea si inflamarea tesuturilor, dand pielii aspectul inestetic de „coaja de portocala”. Celulita apare la peste 90% dintre femeile care au trecut de pubertate si rareori este intalnita la barbati. Contrar convingerilor populare, celulita nu apare stric la persoanele supraponderale ci si la cele care au o greutate corporala normala sau sunt slabe. Zonele cele mai afectate de celulita sunt: soldurile, fesele, coapsele, abdomenul si bratele. O piele frumoasa, neteda este legata direct de buna activitate a vaselor sanguine, de o hidratare corespunzatoare a organismului si de un echilibru al nutrientilor. Alimentatia corespunzatoare asigura nivelul necesar de nutrienti si oxigen in sange, ajutand la hidratarea corespunzatoare a tesuturilor de grasimi. In mod natural, tesuturile grase sunt... [continuare]

Cresterea aportului de omega 3

Categoria: Articole

Generalitati Acizii grasi Omega 3 sunt considerati esentiali pentru sanatatea oamenilor. Omega 3 sunt un tip de acizi grasi pe care organismul uman nu este capabil sa ii produca. De aceea este foarte important ca acizii grasi Omega 3 sa fie asimilati din alimente sau suplimente alimentare. Cercetarile arata ca acizii grasi Omega 3 reduc inflamatia si ajuta la scaderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul si artrita. Acestia contribuie la mentinerea in limite normale a fluiditatii sangelui si previn dezvoltarea celulelor canceroase. Acizii grasi Omega 3 sunt concentrati in creier si, se pare ca imbunatatesc functia cognitiva (memoria si performanta creierului) si comportamentul. De fapt, copiii care nu primesc suficiente cantitati de Omega 3 de la mamele lor in timpul sarcinii sunt mai predispusi sa dezvolte probleme nervoase sau de vedere. Simptomele de deficit de acizi grasi Omega 3 includ oboseala, deprecierea memoriei, uscaciunea pielii, par si unghii... [continuare]

Dieta pentru hipotiroidism

Categoria: Articole

Generalitati Hipotiroidismul reprezinta conditia medicala in care glanda tiroida nu produce destul hormon tiroidian. Tiroida este o glanda in forma de fluture, situata in partea din fata a gatului. Aceasta produce hormoni care controleaza modul in care organismul foloseste energia. Un nivel scazut de hormoni tiroidieni afecteaza intregul corp. Persoanele cu hipotiroidism experimenteaza senzatii de slabiciune si oboseala. Atunci cand afectiunea nu este tratata, este posibil sa apara cresterea nivelului de colesterol. Astfel se maresc riscurile de atac de cord sau accident vascular cerebral. In timpul sarcinii, hipotiroidisumul netratat poate afecta sanatatea copilului dumneavoastra. Cea mai buna dieta pentru gestionarea hipotiroidismului include consumul anumitor produse alimentare si eliminarea altora (chiar daca acestea sunt considerate, in general, sanatoase). Dieta mai trebuie sa contina suplimente naturale specifice si remedii pe baza de plante care ajuta la diminuarea... [continuare]

Beneficiile consumului de peste

Categoria: Articole

Generalitati Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional. Pestele trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate contine substante toxice. In general, este recomandat sa consumati 2-3 portii de peste pe saptamana, in cadrul unei alimentatii echilibrate. Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitatile in care aceste substante minerale si nutritive se gasesc in peste difera in functie de tipului pestelui. Cel slab (carne alba) contine mai putine grasimi si acizi grasi esentiali omega-3 decat cel gras (carne rosie). Dincolo de aceasta diferenta, ambele tipuri de peste, precum si fructele de mare, au numeroase... [continuare]

7 mituri explicate despre dieta vegana

Categoria: Articole

Generalitati Dieta vegana, care promoveaza beneficiile unei alimentatii bazate exclusiv pe hrana de origine vegetala, a dat nastere multor mituri de cand a devenit extrem de populara la nivel mondial. Aceste regimuri alimentare se bazeaza exclusiv pe consumul de plante, germeni si seminte, interzicand complet inclusiv laptele, branza si ouale permise in alte diete vegetariene. Reprezentantii Asociatiei Americane de Dietetica din SUA sustin ca o dieta vegana bine planificata este foarte sanatoasa, adecvata din punct de vedere nutritional si benefica pentru sanatate in general. Insa exista multe idei preconcepute despre acest tip de diete, pe care specialistii le explica detaliat pentru publicul larg. Informatii utile despre dieta vegana Printre beneficiile oferite de o dieta vegana se numara reducerea nivelului de colesterol si glicemie, mentinerea unui indice de masa corporala optim si prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului. Oponentii acestei diete ii contesta... [continuare]

Investigatii splina

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo analiza a sangelui care sa releve afectiuni ale splinei, deoarece la ecografie a reiesit doar ca splina este marita si as vrea sa mai aplic si alte metode de investigare. Va multumesc! [continuare]

Punctele negre sau comedoanele

Categoria: Articole

Generalitati Acneea este una din cele mai des intalnite afectiuni ale pielii. Aceasta este o boala cronica ce afecteaza peste 85% din adolescentii si adultii tineri. Studiile au demonstrat ca doua treimi din adolescentii care au avut acnee au avut intentia de a consulta medicul dar doar o treime au facut acest lucru. Tipuri de acnee Exista mai multe tipuri de acnee. Principalele manifestari ale acneei sunt umflaturile rosii si comedoanele negre/albe. Aceasta distinctie este importanta deoarece fiecare tip este tratat diferit. Punctele albe si negre sunt cunoscute sub denumirea de comedoane si pot fi mult mai des intalnite pe fata si umeri decat cele care contin puroi. O igiena adecvata si consecventa a pielii poate ajuta la ameliorarea acestei conditii. Prin urmare, cunoasterea factorilor declansatori ai comedoanelor si a modalitatilor corecte de tratament sunt esentiale pentru o piele curata. De ce apare acneea? - Punctele negre - cunoscute si sub numele de... [continuare]

Tratament naturist pentru anemia nutritionala

Categoria: Articole

Generalitati Anemia nutritionala este determinata de absenta unor substante necesare hematopoiezei din cauza unor carente alimentare. Astfel, cantitatea de hemoglobina din globulele rosii este diminuata. Globule rosii, celulele care transporta oxigenul la tesuturi, constituie aproximativ jumatate din sangele care curge prin vene si artere, iar, zilnic, aproximativ 100 milioane de celule sanguine se formeaza in maduva osoasa. Materiile prime necesare pentru producerea a noi globule rosii (eritrocite) sunt: fier, proteine si vitamine, mai ales acid folic si vitamina B12. Dintre acestea fierul si proteinele sunt esentiale in construirea materiei colorata in rosu, numita hemoglobina. Durata medie de viata a unei globule rosii este de 120 zile, dupa care este distrusa si inlocuita. Fiecare persoana ar trebui sa aiba intre 12-15 g de hemoglobina la 1dL de sange (diferit in functie de sex, varsta si alti factori), iar in sistemul sanguin aproximativ 3.5 - 5 milioane de globule... [continuare]

Afectiuni ale cavitatii bucale

Categoria: Articole

Generalitati Gura si buzele sunt “portile” catre toate placerile lumii: bautul, mancatul, degustarea sau sarutul. Probabil acesta este motivul pentru care oamenii sunt obsedati de buzele lor inca din antichitate. Inca de acum 5000 ani oamenii cunosteau remedii pentru tratarea afectiunilor bucale, de la mirosul neplacut al gurii pana la durerile de dantura. Unele din aceste preparate contineau vin sau urina de copil, ambele detinand proprietati antiseptice. Cu toate ca dantura nu are aceeasi senzualitate ca buzele sau gura, cu siguranta aceasta este cea mai folositoare, deoarece este necesara in masticarea alimentelor, dar si in formarea unei bariere pentru ca limba sa nu iasa din cavitatea bucala. Vorbind despre limba, aceasta nu ajuta doar la identificarea gustului si in vorbire, ci ajuta la plimbarea alimentelor peste tot in gura pentru fi mai bine mestecate si pentru a fi apoi inghitite; sa nu uitam si faptul ca fara limba comunicarea nu ar fi fost posibila. In timp ce... [continuare]

Dizenteria

Categoria: Articole

Generalitati Dizenteria este o infectie intestinala, care se manifesta prin diaree si crampe abdominale. Pacientii care sufera de dizenterie, dar care manifesta simptome usoare de diaree si stari de greata nu au nevoie de consultatie medicala de urgenta, deoarece de cele mai multe ori afectiunea de vindeca de la sine in cateva zile. De cele mai multe ori, tratamentul medicamentos nu este necesar; consumul de lichide este foarte important pentru inlocuirea fluidelor pierdute din cauza diareei. Dizenteria este o boala a carei prezenta trebuie raportata autoritatilor locale. Tipuri de dizenterie Exista doua tipuri principale de dizenterie: • dizenterie bacilara - cauzata de o bacterie numita shigella; • dizenteria amibiana (amibiaza) - este cauzata de un parazit unicelular numit entamoeba histolitica. Se gaseste in mod special in zonele tropicale, astfel ca acest tip de dizenterie se intalneste numai in anumite zone geografice. De regula, ambele tipuri de dizenterie apar ca... [continuare]

Tratamentul tumorilor carcinoide gastrointestinale: informatii pentru pacient

Categoria: Articole

Generalitati Tumora carcinoida a tractului digestiv ia nastere din tesutul care captuseste (mucoasa) tractului digestiv. Tractul gastrointestinal (digestiv) este format din stomac, intestinul subtire si intestinul gros. Aceste structuri formeaza tractul digestiv in care elementele nutritive (vitaminele, mineralele, carbohidratii de carbon, grasimile, proteinele si apa) rezultate din alimentele ingerate sunt prelucrate si excretate de organism. Tumorile carcinoide gastrointestinale se dezvolta dintr-un anumit tip de celule secretoare de hormoni de la nivelul mucoasei digestive (mucoasa ce captuseste intreg tractul gastrointestinal). Aceste celule produc hormoni care ajuta la reglarea sucurilor digestive si a musculaturii implicate in transportul alimentelor, la nivelul stomacului si a intestinului. De asemenea tumorile carcinoide digestive pot produce hormoni. O tumora carcinoida cu punct de plecare la nivelul rectului (ultimul segment al intestinului gros) de obicei nu... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale papadiei

Categoria: Articole

Generalitati Chiar daca multi oameni cred ca papadia (Taraxacum officinale) este o buruiana fara nici o intrebuintare, specialistii considera ca aceasta este o planta valoroasa care poate fi folosita atat ca aliment, cat si ca medicament. Papadia este o sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum si minerale cum ar fi fier, potasiu si zinc. Frunzele de papadie sunt utilizate la salate, sandwichuri si ceaiuri, pentru a le oferi aroma. Radacinile sunt folosite ca inlocuitori de cafea, iar florile se pot folosi la producerea vinurilor. In mod traditional, radacinile si frunzele de papadie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice. Multi oameni trateaza unele boli de rinichi, inflamatia, afectiunile pielii, arsurile stomacale si diareea, cu infuzie si ceai de papadie. Papadia in medicina traditionala chineza In medicina traditionala chineza, papadia este adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, apendicitei si unora dintre... [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua

Categoria: Articole

Generalitati Ouale sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine, proteine dar si grasimi. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic. Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca oamenii pot consuma un ou in fiecare zi, fara sa se inregistreze o crestere a colesterolului din sange. Deoarece... [continuare]

Pagina 1 din 4 (91 rezultate)