alimente care contin iod

Ai libidoul scazut? iata 10 alimente care cresc apetitul sexual

Din Articole

Uneori, din cauza stresului sau a oboselii dorinta de a face dragoste este inlocuita cu dorinta de a avea parte de cateva ore in plus de somn. Daca ai insa grija ca la cina sa mananci alimente cu proprietati afrodisiace, poti sa iti cresti libidoul in mod natural. Iata 10 alimente care pot ajuta cuplurile sa reaprinda flacara pasiunii. Telina Un puternic afrodisiac este telina, care creste performantele sexuale ale barbatilor. De asemenea, potrivit unui studiu efectuat in SUA, barbatii care au obiceiul de a consuma des telina sunt irezistibili pentru femei, pentru ca au un nivel crescut de feromoni in organism. Telina stimuleaza organismul sa produca feromoni, hormonii atractiei sexuale. O poti consuma de trei-patru ori pe saptamana, mai ales in salate. Stridiile Fructele de mare, in special stridiile, au un continut ridicat de zinc, mineral care stimuleaza productia de testosteron, un hormon sexual masculin. Acelasi efect il are si crabul, tot datorita continutului de... [continuare]

Alimente permise inainte de terapia cu iod radioactiv

Din Comunitate

Buna ziua, As vrea sa stiu si eu ce regim se tine inainte de tratament cu iod radioactiv. Mi s-a spus ca nu am voie tot ce contine iod, fructe si legume cu fibra rosie, carne, produse lactate si oua, nuci, peste oceanic si fructe de mare . Dar nu stiu ce mai ramane sa pot consuma. Multumesc! [continuare]

Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume

Din Articole

Generalitati Va prezentam o lista a celor mai sanatoase alimente care se gasesc in lume! Descoperiti 26 de alimente bogate din punct de vedere nutritional, indicate in echilibrarea dietei si care previn aparitia unor afectiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Prin consumarea acestor alimente veti adopta o dieta personalizata prin asigurarea suplimentelor nutritionale necesare organismului dvs. Un stil de viata sanatos nu presupune doar consumul alimentelor sanatoase; la fel de importante sunt si modul de preparare al alimentelor, respectarea unui program de exercitii fizice si o igiena riguroasa. Fructe 1. Caise Informatii nutritonale: - beta-caroten: previne actiunea radicalilor liberi si mentine sanatatea ochilor; - vitamina A: organismul transforma beta-carotenul in vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de piele; - fosfor: eficient in prevenirea problemelor de memorie; - vitamina C,... [continuare]

Regim inainte de tratament cu iod radioactiv

Din Comunitate

Buna ziua, As vrea sa stiu si eu ce regim se tine inainte de tratament cu iod radioactiv. Mi s-a spus ca nu am voie tot ce contine iod, fructe si legume cu fibra rosie, carne, produse lactate si oua, nuci, peste oceanic si fructe de mare . Dar nu stiu ce mai ramane sa pot consuma. Multumesc! [continuare]

Cum iti influenteaza hrana tiroida: alimente permise si alimente interzise

Din Articole

Glanda tiroida este cea mai mare glanda a sistemului endocrin, care are o importanta majora pentru buna functionare a corpului uman. In momentul in care aceasta glanda functioneaza deficitar, apar afectiuni precum hipertiroidia si hipotiroidia. Dieta te poate ajuta, ca sa iti mentii tiroida sanatoasa. Totodata, exista unele mancaruri pe care nu trebuie sa le consumi in exces, daca ai probleme cu functonarea acestei glande. Sarea, utila Iodul este elementul principal care ajuta glanda tiroida sa sintetizeze hormonii T3 si T4. Multe persoane insa sufera de o deficienta de iod, de aceea este important sa foloseasca sarea iodata la gatit. Un aport de 5 g de sare pe zi aduce 100 μg de iod. Pestele, in special somonul, tonul si heringul, precum si fructele de mare sunt alimente care contin iod, pe care le poti consuma de 2-3 ori pe saptamana. Legumele cu fruze verzi, indicate Spanacul, salata verde, leurda sunt o sursa importanta de magneziu, un mineral care are un rol important... [continuare]

Interactiunea alimentelor cu medicamentele

Din Articole

Generalitati Daca trebuie sa luati medicamente este necesar sa consultati medicul pentru a evita interactiunile nedorite si uneori periculoase dintre alimente si medicamente. Grapefruit-ul Fruct al plantei citrus paradisi, fam. Rutacee, originar din Asia. Acest citric este bogat in vitamina C (40 mg%), potasiu (230 mg%), continand si compusi de tip glucarat, care pot avea actiune de prevenire a cancerului de san. Grapefruit-ul contine limonoizi, care inhiba formarea tumorilor. Grapefruit-ul roz - rosu contine licopen (care se gaseste si in rosii, caise, portocale rosii), un puternic antioxidant cu actiune de prevenire a cancerului de prostata. Pulpa de fruct este bogata in fibre alimentare solubile si insolubile cu efect de scadere a indexului glicemic, de stabilizare a glicemiei si de reducere a colesterolului sanguin. Atentie! Acest efect este caracteristic numai consumului de pulpa de fruct, nu si consumului de suc de grapefruit. Efectul se datoreaza pectinelor... [continuare]

Analiza mineralelor sau ionograma (sodiu, clor, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, plumb, iod)

Din Articole

Generalitati Organismul omului ca si al animalelor este constituit si din materie neorganica, adica din minerale (electroliti): metale si metaloide (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, iod, etc.). Aceste minerale sunt introduse in organism odata cu apa si alimentele. In mod normal exista un echilibru intre cantitatea de minerale introdusa si cantitatea de minerale eliminata din organism prin urina, materii fecale, sudoare, saliva, lacrimi. Perturbarea acestui echilibru, fie printr-un exces fie printr-un deficit, produce tulburari in functia normala a organismului. De obicei, excesul de minerale este rar intalnit deoarece organismul are capacitatea de a regla compozitia in minerale a sangelui, eliminand surplusul de fecale sau urina pe alte cai. Numai in cazul in care functia rinichiului este tulburata de anumite boli, mineralele neputandu-se elimina, se acumuleaza excesiv in organism. Lipsa de minerale in organism se datoreaza fie unei alimentatii sarace in... [continuare]

Terapia cu iod radioactiv

Din Comunitate

Buna seara, sunt operata de 6 saptamani, am toata tiroida extirpata si cat de curand ma asteapta o noua etapa.... a facut cineva terapia cu iod? imi puteti da cateva detalii? si mai ales ma intereseaza regimul alimentar care trebuie tinut inainte cu o luna de inceperea tratamentului, ce am voie sa mananc? va multumesc si sanatate maxima [continuare]

Importanta iodului in dieta

Din Articole

Generalitati Iodul este un oligoelement prezent in organism in cantitati mici, insa este esential pentru functionarea corecta a glandei tiroide. Organismul uman contine aproximativ 30-40mg de iod, dintre care 10mg sunt depozitate in tiroida, structura ce prezinta o afinitate deosebita pentru aceste element. Iodul este necesar pentru mentinerea functionalitatii si artei metabolismului celular in parametrii optimi. Prin corecta desfasurare a proceselor metabolice, organismul este capabil sa transforme nutrientii in energie. Insa, iodul este recunoscut pentru rolul sau in sinteza hormonilor tiroidieni (triiodotironina, tetraiodotironina sau tiroxina), ce apar prin cuplarea acestui oligoelement cu tirozina. Printre alte efecte benefice ale iodului se numara rolul antiaterosclerotic, antitoxic, antisenescent (prin promovarea functiilor celulare) si hipotensor. Surse alimentare de iod Cea mai importanta sursa de iod este reprezentata de sarea iodata (reprezinta, de fapt, sare de... [continuare]

28 de alimente supernutritive

Din Articole

Generalitati Multe persoane utilizeaza zilnic multivitamine sub pretextul ca acestea sunt sanatoase. Totusi, consumul de alimente este benefic pentru oricine si mult mai placut decat inghitirea de suplimente. In plus, prin selectarea corecta a alimentelor se pot obtine substantele nutritive esentiale pentru organism. Important este sa se aleaga combinatia corecta de alimente.O dieta bogata in produse alimentare nutritive este cea mai buna metoda pentru incetinirea procesului de imbatrinire si prevenirea bolilor cronice. Cele mai sanatoase fructe 1. Prunele uscate - aceste fructe inchise la culoare sunt bogate in cupru si bor, ambele substante fiind importante in prevenirea osteoporozei. De asemenea, contin si o fibra numita inulina care atunci cand este descompusa de bacteriile intestinale determina cresterea aciditatii mediului la nivelul tractului digestiv, facilitand absorbtia calciului. Pentru intarirea oaselor si cresterea energiei sunt necesare patru-cinci prune... [continuare]

7 alimente fermentate care fac minuni pentru organism

Din Articole

Generalitati Alimentele fermentate aduc beneficii importante organismului datorita continutului bogat de bacterii probiotice esentiale pentru echilibrul florei intestinale. Gustul lor intepator se datoreaza procesului de transformare a zaharurilor in compusi alcoolici, prin interventia bacteriilor sau a drojdiei. Specialistii spun ca introducerea alimentelor fermentate cat mai des in dieta zilnica are efecte pozitive asupra functionarii intregului organism, inclusiv asupra sistemului imunitar. Ce sunt alimentele fermentate Alimentele fermentate au trecut printr-un proces de lacto-fermentatie, prin care lactoza este transformata in acid lactic. Dezvoltarea lactobacililor confera un gust acru alimentului, facandu-l totodata mai usor de digerat. In acelasi timp, lacto-fermentatia are efect de conservare, produce enzime benefice, vitamine din complexul B, acizi grasi omega-3 si diverse tulpini de bacterii probiotice. Fermentatia naturala a alimentelor s-a dovedit a fi eficienta... [continuare]

Valoarea nutritiva a principalelor alimente – cat? cum? si de ce? este bine sa mancam echilibrat

Din Articole

Generalitati Este cunoscut faptul ca hrana intretine viata si nu invers. Toate activitatile pe care organismul le desfasoara zilnic sunt consumatoare de energie; aceasta energie isi are originea in degradarea nutrientilor pe care noi ii consumam zilnic. In continuare vom prezenta o serie de alimente si aportul lor nutritiv pe care il aduc organismului. Carne, peste, oua si derivate Carnea, pestele, ouale si preparatele din ele sunt principalele surse de proteine, continutul variaza intre 15 si 35%. Cantitatea de proteine variaza cu cantitatea de apa si grasime. In general, carnea prelucrata termic, fara grasime vizibila, are cam 30% proteine. Grasimile oscileaza in limite foarte largi (carne slaba 5%, peste 1%, carne grasa 35%). Acizii grasi saturati reprezinta sub 50% din grasimile din carne. Carnea de pui are cel mai mare continut de aiczi grasi polinesaturati si cel mai mic procent de acizi grasi saturati. Pestele reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi polinesaturati... [continuare]

Pt toate femeile care au virusul hpv..

Din Comunitate

buna tuturor,cu ceva timp in urma am postat un msj pe acest forum speriata de consecintele acestui virus HPV(cu care ma luptam de ap 1 an)...ei bine,acum pot respira usurata,dupa indelungi tratamente(fara vaccin)AM SCAPAT DE VIRUS!!Fac un apel la toate fetele si femeile care au probleme asemanatoare,sa se duca din timp la medic pt ca nu au nimic de pierdut ba din contra se pot vindeca fara altfel de complicatii!doar prin tratament:)..sa nu va fie teama pt ca acest virus se poate invinge pana sa se ajunga in faza de cancer!!Va doresc multa sanatate. [continuare]

Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti

Din Diverse

Se aproba lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor prevazuta in anexa nr. 1. In incinta unitatilor de invatamant este interzisa comercializarea produselor care se incadreaza in criteriile cuprinse in anexa nr. 1. Se aproba principiile care stau la baza unei alimentatii sanatoase la copil si adolescent, prevazute in anexa nr. 2. [continuare]

Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007

Din Diverse

Suplimente alimentare sunt produsele alimentare al caror scop este sa completeze dieta normala si care sunt surse concentrate de nutrienti sau alte substante cu efect nutritional ori fiziologic, separat sau in combinatie, comercializate sub forma de doza, cum ar fi: capsule, pastile, tablete, pilule si alte forme similare, pachete de pulbere, fiole cu lichid, sticle cu picurator si alte forme asemanatoare de preparate lichide sau pulberi destinate consumului in cantitati mici, masurabile. [continuare]

8 alimente benefice sau nocive pentru glanda tiroida

Din Articole

Generalitati Glanda tiroida are nevoie de anumite vitamine si minerale pentru a-si indeplini functiile in parametri optimi. Fiecare organism reactioneaza in mod diferit la anumite tipuri de alimentatie, insa oamenii de stiinta au identificat o serie de repere generale privind o dieta benefica celei mai mari glande a sistemului endocrin uman. Cativa nutrienti cheie sunt esentiali pentru buna functionare a tiroidei, pe cand altii ii pot pune sanatatea in pericol. Alegerile alimentare sunt, asadar, foarte importante pentru mentinerea bunei functionari a glandei tiroide. Nutrienti esentiali pentru glanda tiroida Iodul este cel mai important element pentru functionarea glandei tiroidei, deoarece face posibila productia hormonilor tiroidieni de care depinde integritatea tuturor tesuturilor corporale. Tiroxina (T4) si triiodotironina (T3) sunt cei mai importanti hormoni care au in componenta iodul. Seleniul este si el indispensabil glandei tiroide, din mai multe puncte de... [continuare]

Ma puteti ajuta?

Din Comunitate

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuna cineva, daca un bolnav de cancer tiroidian, are voie sa consume seminte(samburi) de Migdal. Persoana respectiva, nu are voie sa consume nici un aliment care contine iod. De unde as putea lua o lista, cu alimente permise si interzise acestor bolnavi? Va multumesc anticipat, pentru raspunsul, pe care il astept . [continuare]

Meguan, comprimate

Din Medicamente

Indicatii In asociere cu regimul alimentar: tratamentul diabetului non-insulinodependent (tip II); diabet la obezi, diabet pletoric, diabetul adultului gras supraponderal, diabetul adultului normoponderal. In completarea tratamentului cu insulina, in diabet de tip I: diabet instabil, diabet insulino-rezistent. Se foloseste in unele cazuri care nu mai raspund la sulfoniluree, fie singur, fie in asociere cu acestea. Doze si mod de administrare In diabetul non-insulinodependent: 2-3 comprimate pe zi, in timpul meselor sau dupa acestea (posologia se va adapta in functie de rezultatele testelor biologice); in diabetul insulinodependent: in completarea tratamentului cu insulina, 2-3 comprimate pe zi, in timpul meselor sau dupa acestea (posologia se va adapta in functie de rezultatele testelor biologice). Compozitie Comprimate continand 0,500 g clorhidrat de metformina. Actiune terapeutica Agent hipoglicemiant din grupa biguanidelor, ce favorizeaza consumul intracelular de... [continuare]

Mit si realitate despre uleiul de peste

Din Articole

Generalitati Alimentele sunt sursa noastra de nutrienti si elemente de toate tipurile necesare organismului uman. Exista multiple surse in mediul on-line de retete ideale, de alimente minune sau de un singur aliment care sa le contina pe toate. Principiul de baza este bun, in sensul in care un meniu diversificat este absolut necesar deoarece organismul are nevoie atat de ioni (adica sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, fosfor, lecitina si omega 3), are nevoie si de nutrientii de baza (adica proteine, glucide si lipide) dar si de vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, K). Insa sursele de pe internet asupra carora exista alimente care sa le contina pe toate aceste elemente este pe de-o parte fals, deoarece nu exista un panaceu universal sau un aliment universal cu un continut bogat in orice, insa exista anumite alimente care sa aiba un pluri-continut adica un aliment care sa contina mai multi din acesti excipienti vitali organismului. Este asadar obligatoriu a trece prin filtrul... [continuare]

Sanii

Din Comunitate

Am 14 ani si sanii mei nu se dezvolta cum trebuie. Nu am mai vazut nicio presoana de varsta mea cu asa o problema. Are vreo legatura cu faptul ca sunt prea slaba pentru inaltimea mea cu 6 kg? Pe cine am intrebat mi-a spus ca fiecare se dezvolta altfel dar am nevoie de alt raspuns . Exista alimente care sa ma ajute?Sunt mult prea mici si putin dezvoltati .Ce sa fac? [continuare]

Ceapa (allium cepa)

Din Plante medicinale

Planta bienala sau trienala, ceapa este una din cele mai des intalnite legume, mai ales in partea de sud si sud-est a tarii. Ceapa are in sol un bulb iar la suprafata solului cresc frunzele cu forma cilindrica. In cel de-al doilea an creste tulpina in varful careia exista o inflorescenta rotunda care contine numeroase flori albe, de dimensiuni reduse. In scop medicinal se utilizeaza bulbii recoltati la sfarstiul verii. Ceapa se cultiva primavara in luna martie-aprilie si se recolteaza in lunile august sau septembrie sau in luna august si se recolteaza in luna iunie a anului urmator. ceapa contine saruri minerale (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, fosfat), principii antibiotice, glucide, lipide, zaharoza, acizi organici, steroli, vitamine (vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina E), ulei volatil, saponine. Are efect antimicrobian, antiinfections, antihelminitic, antibacterian, antiseptic, carminativ, diuretic, expectorant,... [continuare]

Doppelherz aktiv mami

Din Medicamente

Doppelherz aktiv Mami Pentru femei care doresc sa ramana insarcinate, femei gravide si femei care alapteaza Pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate, femeile gravide si femeile care alapteaza, alimentatia joaca un rol vital in ceea ce priveste starea proprie de sanatate, precum si a copiilor lor, mamele asigurandu-le toate elementele nutritive importante. Necesarul de vitamine si substante minerale al organismului creste in mod substantial in aceasta etapa a vietii, deoarece, prin intermediul mamei, se asigura si necesitatile alimentare ale copilului (fatului). De aceea, este importanta o alimentatie echilibrata si variata. Un studiu la nivel national despre doza recomandata, efectuat in Germania (2008), a aratat faptul ca indeosebi consumul de acid folic, iod, fier, precum si acizi grasi de tip omega-3 este indicat pentru femei. Doppelherz aktiv Aktiv Mami contine 12 vitamine(vitaminei a, E, D, C, B1, B2, B6, B12, acid pantotenic, acid folic, biotina,... [continuare]

Stimusan

Din Produse medicale

Bautura naturala - siropul "Stimusan" -, produsa pe baza de smochine, prune uscate, frunze de senna, radacini de revent, miere de albine si seminte din pastai de ceratone, se foloseste pentru normalizarea activitatii tubului digestiv Componentii activi ai bauturii "Stimusan" sint: mierea de albine, sucul concentrat de prune, sucul concentrat de smochine, extractul uscat de radacini de revent si pulberea de seminte din pastai de ceratoniae. Mierea de albine reprezinta rezultatul activitatii vitale a albinelor si un produs al plantelor fanerogame. Contine, in special, zaharuri (glucoza, fructoza, levuloza), proteine, acizi organici (malic, lactic, ascorbic, tartric, oxalic, formic, succinic), enzime (invertaza, diastaza, amilaza, glicogen, fosfataza etc.), vitamine (ale grupelor B, K, C, PP, provitamina A), minerale (calciu, fosfor, magneziu), microelemente (sulf, iod, potasiu, brom, cupru), uleiuri eterice, substante hormonale, antibacteriene, antimicotice, coloranti,... [continuare]

Sare de mare cu plante

Din Produse medicale

Condiment universal cu sare de mare si plante marine, legume si ierburi (ceapa, patrunjel, usturoi, marar, busuioc, cimbrisor, telina, leustean) pentru imbunatatirea gustului mancarurilor preparate, in special a gustarilor reci, a salatelor si mancarurilor din legume si aprovizionarea organismului cu iod si minerale In total in sarea de mare se contin circa 37 de elemente din tabelul Mendeleev. In continuare vom examina cele mai principale dintre ele. Sodiul este componentul primordial al lichidelor din organism. El este responsabil de echilibrul acidobazic, participa la activarea enzimelor digestive, controleaza tensiunea arteriala. Carenta de sodiu in organism provoaca deshidratare si deficienta reliefului cutanat, formarea ridurilor, mai ales pe fata, gat si in regiunea decolteului. Clorul participa la formarea sucului gastric, plasmei sangvine, activarea enzimelor. Calciul este necesar organismului pentru mentinerea functiei musculare, formarea tesutului osos si... [continuare]

Cancerul tiroidian

Din Articole

Generalitati Cancerul tiroidian apare atunci cand incep sa se dezvolte celule anormale la nivelul glandei tiroide, care are forma de fluture si este localizata in partea anterioara a gatului. Glanda tiroida produce hormoni care regleaza modul de utilizare al energiei si ajuta corpul sa functioneze normal. Cancerul tiroidian este o forma rara de cancer. Majoritatea cazurilor evolueaza bine deoarece cancerul tiroidian se detecteaza timpuriu si se trateaza eficient. Cauze Expertii nu cunosc cauza exacta a cancerului tiroidian, dar se stie ca cei expusi la multiple iradieri atat din mediu cat si prin terapii medicale, au un risc mai mare de dezvoltare a acestui tip de cancer. O radiografie dentara nu va creste riscul aparitiei cancerului. Insa tratamente iradiante anterioare ale capului, gatului sau toracelui (mai ales in timpul copilariei) pot creste sansele aparitiei cancerului tiroidian. Iradierea era utilizata intre 1920 si 1950 pentru tratarea acneei sau amigdalelor... [continuare]

Analiza hormonilor (hormonul de sarcina, hormonii glandei tiroide, hormonii glandelor suprarenale, frotiu citohormonal)

Din Comunitate

Si eu as dori sa stiu care sunt valorile normale ale TSH-ului? Amdureri de oase,eventual intepenirea degatelor de la maini.Specific ca am si diabet zaharat de aprox.20 ani.In prezent am 49 ani. Multumesc. [continuare]

Deficitul de substante nutritive - boli si simptome

Din Articole

Generalitati Deficitul nutritional este situatia in care un organism nu dispune de suficiente substante nutritive pentru a functiona normal. Deficientele de nutritie pot afecta una sau mai multe functii corporale si variaza mult in severitate. Un nivel scazut al anumitor substante nutritive poate determina organismul sa reactioneze intr-un mod anormal. De exemplu, deficitul de calciu si fosfor poate fi problematic pentru structura oaselor, unghiilor si parului, iar existenta unor valori scazute a proteinelor va afecta muschii si nivelurile de energie. Tipuri de deficit nutritional Valorile scazute de substante nutritive dintr-un organism sunt influentate de stadiile de dezvoltare diferite ale organismului, in care acesta necesita diferite valori a diverse tipuri de nutrienti. Exemple in acest sens sunt: perioada sarcinii, cresterea in perioada adolescentei si varsta inaintata. Cerintele nutritive se modifica o data cu varsta si in functie de circumstante si sunt afectate de... [continuare]

Spune stop celulitei cu ajutorul tratamentelor naturiste!

Din Articole

Generalitati Celulita este o inflamatie care apare la nivelul tesutului conjunctiv, cauzata de toxinele pe care organismul nu reuseste sa le elimine. Aceasta este caracterizata prin ingrosarea si inflamarea tesuturilor, dand pielii aspectul inestetic de „coaja de portocala”. Celulita apare la peste 90% dintre femeile care au trecut de pubertate si rareori este intalnita la barbati. Contrar convingerilor populare, celulita nu apare stric la persoanele supraponderale ci si la cele care au o greutate corporala normala sau sunt slabe. Zonele cele mai afectate de celulita sunt: soldurile, fesele, coapsele, abdomenul si bratele. O piele frumoasa, neteda este legata direct de buna activitate a vaselor sanguine, de o hidratare corespunzatoare a organismului si de un echilibru al nutrientilor. Alimentatia corespunzatoare asigura nivelul necesar de nutrienti si oxigen in sange, ajutand la hidratarea corespunzatoare a tesuturilor de grasimi. In mod natural, tesuturile grase sunt... [continuare]

Cresterea aportului de omega 3

Din Articole

Generalitati Acizii grasi Omega 3 sunt considerati esentiali pentru sanatatea oamenilor. Omega 3 sunt un tip de acizi grasi pe care organismul uman nu este capabil sa ii produca. De aceea este foarte important ca acizii grasi Omega 3 sa fie asimilati din alimente sau suplimente alimentare. Cercetarile arata ca acizii grasi Omega 3 reduc inflamatia si ajuta la scaderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul si artrita. Acestia contribuie la mentinerea in limite normale a fluiditatii sangelui si previn dezvoltarea celulelor canceroase. Acizii grasi Omega 3 sunt concentrati in creier si, se pare ca imbunatatesc functia cognitiva (memoria si performanta creierului) si comportamentul. De fapt, copiii care nu primesc suficiente cantitati de Omega 3 de la mamele lor in timpul sarcinii sunt mai predispusi sa dezvolte probleme nervoase sau de vedere. Simptomele de deficit de acizi grasi Omega 3 includ oboseala, deprecierea memoriei, uscaciunea pielii, par si unghii... [continuare]

Investigatii splina

Din Comunitate

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo analiza a sangelui care sa releve afectiuni ale splinei, deoarece la ecografie a reiesit doar ca splina este marita si as vrea sa mai aplic si alte metode de investigare. Va multumesc! [continuare]

Pagina 1 din 4 (117 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK