alimente care contin calciu

Alimente care ajuta la diminuarea stresului

Categoria: Articole

Generalitati Pentru multe persoane, s-ar parea ca stresul este o parte acceptata a vietii moderne. Daca stresul continua sa creasca, atunci acesta poate avea un impact negativ major asupra sanatatii si a bunastarii generale. Tensiunea arteriala ridicata, riscul crescut de atac de cord, deficenta de imunitate si depresia sunt doar cateva dintre rezultatele stresului cronic. Nu exista un remediu instant, dar ar putea fi util sa stiti ca exista alimente care ajuta la reducerea nivelului de stres. Afine Pe langa faptul ca acestea au fost identificate ca fiind printre cele mai sanatoase alimente, afinele sunt bogate in vitamina C, care ofera organismului puterea de a face fata nivelurilor ridicate de stres. De asemenea, afinele contin o cantitate mare de fibre, care ajuta la reglarea valorilor zaharului din sange. Fluctuatia glucozei din sange este o contributie majora la stres pentru unele persoane. Legume verzi Broccoli, varza si alte legume de culoare verde inchis sunt bogate... [continuare]

Alimente care previn cancerul de colon

Categoria: Articole

Generalitati Broccoli, usturoi, soia sau ton sunt alimente care lupta impotriva cancerului de colon, eliminand celulele canceroase din organism. O alimentatie echilibrata, bazata pe consumul de legume crucifere, fructe si legume proaspete, lactate si peste este cheia unei vieti sanatoase. Ce alimente previn cancerul de colon 1. Usturoi Usturoiul contine antioxidanti, care previn imbatranirea prematura si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism si stimuleaza sistemul imunitar. [continuare]

Alimente care iti pot schimba viata

Categoria: Articole

Generalitati Santatea fizica si mentala au o legatura directa cu ceea ce consumati in dieta zilnica. Un plan alimentar corect poate tine departe o serie impresionanta de boli (acute sau cronice) si va poate ajuta sa va simtiti si sa aratati bine. Exista numeroase alimente care sunt considerate extrem de benefice, atat pentru sanatatea intregului organism, cat si pentru sanatatea sistemului nervos central. Chiar daca sunteti de parere ca dieta dumneavoastra include nutrientii de care corpul are nevoie sa functioneze corect, ar fi indicat sa va informati care sunt produsele alimentare care sunt considerate super-alimente, pe care le puteti introduce in dieta dumneavoastra zilnica fara costuri materiale importante. Cele mai sanatoase alimente - Fasole neagra. Fasolea neagra este foarte buna pentru mentinerea sanatatii tractului digestiv, in special a colonului, deoarece aceasta produce un acid care ajuta colonul la producerea de bacterii esentiale pentru sanatatea optima a... [continuare]

Alimente care pot scadea tensiunea arteriala

Categoria: Articole

Generalitati Daca ati fost diagnosticati cu hipertensiune arteriala probabil ca medicul dumneavoastra v-a recomandat sa faceti unele modificari in planul alimentar. Potrivit expertilor, o dieta bogata in nutrienti si scazuta in alimente ce contin sodiu, poate ajuta la diminuarea hipertensiunii arteriale intr-un mod cat mai natural. Mai mult, dieta pentru diminuarea tensiunii arteriale poate contine alimente gustoase. Incercati sa incorporati in dieta dumneavoastra produsele alimentare de mai jos, pentru a mentine presiunea sangelui in limite normale. Produse alimentare recomandate persoanelor cu hipertensiune arteriala - Banane. Bananele sunt usor de decojit si transportat. Sunt gustoase si au un continut scazut de sodiu. Bananele sunt printre cele mai bune surse de potasiu, care pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Sunt indicate in special pentru persoanele care urmeaza tratament medicamentos pentru hipertensiune arteriala, deoarece odata cu utilizarea acestor... [continuare]

Dieta de slabit in care aveti voie sa mancati alimente care ingrasa

Categoria: Articole

Generalitati O dieta propice pierderii in greutate este considerata de multi echivalenta cu un regim alimentar restrictiv, in care sunt permise doar alimente fade, cu un continut foarte mic de calorii. In realitate, o cura de slabire echilibrata permite si consumul limitat de alimente care ingrasa, dar in cantitati mici si la orele potrivite. Practic, orice aliment hipercaloric poate sa fie o parte ajutatoare intr-un plan nutritional de eliminare a kilogramelor in plus, din mai multe motive. Savurat in portii limitate nu mai constituie o bomba calorica, induce starea de satietate persistenta si ofera un confort psihic al lipsei de restrictii. Alimente hipercalorice care pot ajuta la slabit Cu toate ca suna paradoxal, exista o serie intreaga de alimente cu o reputatie proasta in raport cu silueta, care au fost reintroduse de nutritionisti in planurile alimentare recomandate pacientilor cu exces de greutate corporala. Aceste alimente, chiar daca furnizeaza grasimi si un... [continuare]

Alimente care reduc densitatea osoasa

Categoria: Articole

Generalitati Anumite alimente si nutrienti pot reduce densitatea oaselor si pot creste riscul aparitiei osteoporozei. Probabil cunoasteti faptul ca atat calciul, cat si vitamina D sunt necesare pentru ca oasele sa fie puternice. Ceea ce probabil nu stiti este ca exista anumite elemente din dieta dumneavoastra care pot reduce densitatea oaselor, crescand riscul instalarii osteoporozei. Proteinele si osteoporoza Aveti nevoie de proteine pentru ca oasele dumneavoastra sa fie puternice, dar atunci cand mancati alimente care contin prea multe proteine, corpul dumneavoastra produce substante chimice numite sulfati, care pot determina pierderea calciului din oase. Acest efect asupra oaselor este mai probabil sa apara in cazul proteinelor animale decat in situatia proteinelor vegetale. Cercetatorii au descoperit ca femeile care mancau carne rosie de cel putin cinci ori pe saptamana aveau probabilitati mai mari de a inregistra fracturi osoase, fata de femeile care includeau carnea... [continuare]

Alimentele care reduc stresul

Categoria: Articole

Generalitati Stresul este, in ziua de azi, un factor important care ne influenteaza viata. Peste tot, acasa, la serviciu, in relatiile personale si chiar la bucatarie, prin mancarea nesanatoasa pe care o consumam, stresul isi face aparitia. Totusi, vestea cea buna este ca puteti sa contracarati stresul. Alegerile alimentare corecte pot ajuta mult organismul sa-si sporeasca rezistenta la stres. Cand suntem stresati, in loc sa mancam tot felul de alimente nesanatoase, putem sa alegem alimente destresante care sa ne linisteasca organismul. Alimente care reduc stresul In cele ce urmeaza vom prezenta o serie de alimente care sunt extrem de benefice pentru reducerea stresului: 1. Telina contine o serie de compusi care scad concentratia de hormoni ai stresului. Trebuie explicat ca acesti hormoni provoaca vasoconstrictie asupra vaselor sangvine. Compusii din telina fac ca vasele sa se dilate si scad tensiunea arteriala, actionand astfel impotriva acestor hormoni ai stresului. De... [continuare]

14 alimente care ne ajuta sa slabim

Categoria: Articole

Alimente indicate in dieta Doriti sa scadeti apetitul alimentar si pofta de dulciuri? Atunci treceti pe lista de cumparaturi alimentele recomandate de noi. Ultimele cercetari in domeniu demonstreaza ca mai mult de o duzina de alimente, de la fasole pana la carnea de vita, ajuta la reducerea poftei de mancare si dependentei de dulce, accelereaza procesul de ardere a depozitelor de grasime si va pot ajuta sa obtineti si sa mentineti o silueta de invidiat. 1. Ouale Renuntati la chifle la micul dejun. Ouale, alimente bogate in proteine, va pot oferi energia necesara inceperii unei dimineti active. Un studiu desfasurat pe un numar de 30 de femei supraponderale sau obeze a demonstrat ca femeile care au consumat la micul dejun o omleta din doua oua (cu 2 felii de paine prajita), au avut un apetit redus in urmatoarele 36 de ore fata de cele care au servit la micul dejun un sandwich cu acelasi numar de calorii. Un ou contine 78 de Kilocalorii si peste 6g de proteine; cu exceptia... [continuare]

Fructe si legume care ard grasimile

Categoria: Articole

Generalitati Alimentele contin energie sub forma caloriilor. Cresterea in greutate apare cand numarul de calorii consumate este mai mare decat al celor arse, in urma exercitiilor fizice. Totusi, exista alimente care contin calorii negative, ceea ce inseamna ca acestea contin mai putine calorii decat cele consumate de organism pentru a le digera. Cand produsele alimentare care au calorii negative sunt asociate cu alimente grase, acestea pot arde o parte din excesul de grasime, iar acest lucru ii ajuta pe oameni sa previna cresterea in greutate. In acest mod functioneaza mai ales unele fructe si legume. Alimente care ajuta la slabit - Marul - Un mar pe zi impiedica acumularea de kilograme in plus. Merele contin cantitati mari de vitamina C care dilueaza grasimea, fiind [continuare]

Alimente surprinzator de bogate in zahar

Categoria: Articole

Generalitati In medie, fiecare om consuma mai mult de 50 de kilograme de zahar pe an. Chiar daca nu consuma cateva prajituri pe zi, multi oameni mananca fara sa constientizeze, alimente care au in compozitie cantitati destul de mari de zahar. Problema este ca unele dintre alimentele care contin zahar, nu sunt atat de dulci pe cat s-ar crede. Papilele gustative pot fi pacalite cu usurinta. De aceea, este important sa cunoasteti care sunt alimentele bogate in zahar. Cand cititi intr-un supermarket eticheta produselor alimentare, cu siguranta ca nu veti fi surprinsi daca veti constata ca zaharul este prezent in produse cum ar fi torturile, inghetata, prajiturile sau bauturile racoritoare. V-ar putea, insa soca sa descoperiti ca in sticla cu sos de paste sau sos pentru gratar s-au adaugat 12 grame de zahar. Alimente imbogatite cu zahar - Cereale - Cerealele pot fi o modalitate destul de buna de a va incepe ziua, mai ales ca acestea contin si fibre. Totusi, este foarte important ca... [continuare]

Calciu sandoz+vit.d

Categoria: Medicamente

calciu Sandoz+Vit.D Comprimate efervescente Nutrient DZR* Continut pe comprimat calciu 1000 mg 400 mg, 40% din DZR* magneziu 350 mg 150 mg, 43% din DZR* Zinc 15 mg 5 mg, 33% din DZR* vitamina d3 10 ug (400 UI) 2,5 ug (100 UI), 25% din DZR* Vitamina K1 100 ug 50 ug, 50% din DZR* *Doza zilnica recomandata Compozitia pe comprimat Comprimate efervescente Fiecare comprimat efervescent de Calciu Sandoz+Vit.D contine: 400 mg de calciu elemental (sub forma de carbonat de calciu), 150 mg de magneziu elemental (sub forma de oxid de magneziu), 5 mg de zinc elemental (sub forma de sulfat de zinc),... [continuare]

Sarcina probleme legate de calciu

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Sunt gravida in luna a 5-a si am o problema in ceea ce priveste consumul de calciu. Daca nu mananc suficiente alimente bogate in calciu (produse lactate, branzaturi) ma dor oasele de nu mai pot. Daca mananc suficiente alimente bogate in calciu nu ma mai dor oasele dar ma dor rinichii. Nu mai stiu cum sa mananc produse care contin calciu astfel incat sa nu ma mai doara nici oasele dar nici rinichii. Sunt o persoana mai predispusa la a face pietre la rinichi dar nici nu pot renunta la calciu in aceasta perioada. Va rog frumos sa imi da-ti si mie un sfat. Multumesc. [continuare]

Colonul iritabil - recomandari alimentare

Categoria: Articole

Generalitati Majoritatea pacientilor cu sindromul de colon iritabil (SCI) prezinta rapid dupa ingestia de alimente, simptome ce includ dureri abdominale, constipatie, diaree (sau perioade de constipatie alternand cu perioade de diaree), balonare si distensie abdominala. Modificarile dietei reduc simptomatologia; se recomanda reducerea consumului sau eliminarea din dieta a alimentelor care produc diareea, inclusiv cafeaua si alcoolul, a alimentelor bogate in grasimi, a alimentelor care produc gaze (fasolea, varza, broccoli) precum si a indulcitorilor artificiali pe baza de sorbitol (folositi in producerea bomboanelor si a gumei de mestecat fara zahar). Pentru combaterea constipatiei se recomanda consumul crescut de fibre si de lichide, cat si program de exercitii fizice. Trebuie tinut un jurnal in care sa fie cuprinse meniurile zilnice si simptomele care apar dupa mese. Se recomanda ca mesele sa fie luate intr-un mediu linistit si relaxant. Simptome Sindromul de colon... [continuare]

Alimente recomandate persoanelor cu diabet zaharat

Categoria: Articole

Generalitati Daca suferiti de diabet aveti nevoie de un ghid care sa va ajute sa determinati rapid daca un produs este o alegere buna sau rea. Este extrem de important sa alegeti corect alimentele pe care le consumati, pentru a avea o stare optima de sanatate si de a controla cat mai eficient nivelul de glucoza din sange. Mai jos sunt cateva alimente sau grupuri de alimente care sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat. Alimente cu continut ridicat de fibre Fibrele dietetice sunt incluse in compozitia tuturor partilor din alimentele vegetale pe care organismul nu poate sa le digere sau sa le absoarba. Aceste fibre pot reduce riscul de boli de inima si ajuta la controlul nivelului de glucoza din sange. Alimentele bogate in fibre sunt: fructele, nucile, leguminoase (fasole, mazare si linte), faina integrala de grau si taratele. Iaurt fara grasimi Iaurtul natural fara grasimi contine carbohidrati si proteine de calitate, ceea ce il transforma intr-un aliment excelent... [continuare]

Alimente interzise in sarcina

Categoria: Articole

Generalitati Un plan alimentar bine echilibrat este intodeauna important pentru sanatatea umana. Dieta este esentiala mai ales in cazul femeilor gravide. Sunt multe substante nutritive (vitamine si minerale) de care copilul dumneavoastra are nevoie sa se dezvolte. Cele mai multe alimente sunt sigure, dar exista si anumite produse alimentare care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta in timpul sarcinii. Alimente de evitat Fructe de mare si peste. Fructele de mare sau pestele afumat trebuie evitate in timpul sarcinii, intrucat ar putea fi contaminate cu listeria. Totusi, puteti consuma fructe de mare sau peste proaspat ori decongelat - gatite la temperaturi optime. Excludeti total din meniu, in timpul sarcinii, algele care predispun la aparitia de infectii nocive atat pentru mama, cat si pentru copil. Pestele este un aliment excelent pentru femeile gravide si mamele care alapteaza. Totusi, trebuie sa alegeti cu atentie pestele. Chiar daca este bogat in acizi grasi... [continuare]

Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate

Categoria: Articole

Gustoase si tentante, par a se intalni la fiecare pas si mai ales atunci cand o persoana doreste sa slabeasca. Dar multe dintre alimentele care se considera ca nu sunt foarte sanatoase nu sunt atat de nocive pe cat se crede. Este bine de aflat care sunt acestea pentru a fi incluse in planul dietetic. Oua Cand este vorba despre o alimentatie sanatoasa, putine alimente au starnit atatea dezbateri ca ouale. Cele mai recente cercetari considera ca un ou pe zi este hranitor si nu face rau majoritatii adultilor. De asemenea, un ou inclus in micul dejun va spori sansele unei persoane de a pierde in greutate. Motivul: Ouale contin multe proteine care implica mai mult timp pentru digestie. Consumul de proteine, inca de dimineata, stimuleaza functiile stomacului si intervine, senzatia de satietate, astfel incat o persoana va simti mai putin nevoia sa manance pe parcursul unei zile. Carnea rosie Ani de zile, expertii nutritionisti au recomandat un consum redus de carne rosie.... [continuare]

Surse importante de calciu

Categoria: Articole

Generalitati Calciul este o vitamina esentiala pentru organism, care se gaseste mai ales in compozitia produselor lactate, dar si a altor alimente care pot face parte din dieta zilnica a oricarei persoane. Calciul ajuta la intarirea oaselor si le mentine puternice, contribuie la lupta impotriva osteoporozei, rahitismului, sustine functia nervilor si muschilor si reduce riscul aparitiei cheagurilor de sange. Calciul este un mineral vital pentru sanatatea oricui. 10 surse de calciu - Sardine - 100 de grame de sardine furnizeaza corpului aproximativ 370 mg de calciu. Acestea au mai mult calciu decat o cana cu lapte. Sardinele trebuie consumate cu tot cu oasele moi, deoarece acestea contin mai mult de jumatate din cantitatea de calciu din peste. - Iaurt - [continuare]

Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume

Categoria: Articole

Generalitati Va prezentam o lista a celor mai sanatoase alimente care se gasesc in lume! Descoperiti 26 de alimente bogate din punct de vedere nutritional, indicate in echilibrarea dietei si care previn aparitia unor afectiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Prin consumarea acestor alimente veti adopta o dieta personalizata prin asigurarea suplimentelor nutritionale necesare organismului dvs. Un stil de viata sanatos nu presupune doar consumul alimentelor sanatoase; la fel de importante sunt si modul de preparare al alimentelor, respectarea unui program de exercitii fizice si o igiena riguroasa. Fructe 1. Caise Informatii nutritonale: - beta-caroten: previne actiunea radicalilor liberi si mentine sanatatea ochilor; - vitamina A: organismul transforma beta-carotenul in vitamina A, care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, in special cancerul de piele; - fosfor: eficient in prevenirea problemelor de memorie; - vitamina C,... [continuare]

Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima

Categoria: Articole

Generalitati Fie ca este vorba de cartofi dulci, de struguri sau de un pahar de cabernet, veti fi surprinsi sa aflati ca sunt foarte multe alimente ce contin fitonutrienti cu rol esential in promovarea repararii tisulare, reinoirii celulare si prevenirii lezarii tesuturilor vitale organismului; iar un astfel de efect constituie baza prevenirii afectiunilor cardiace. Un regim adecvat bolilor cardiovasculare nu trebuie sa fie guvernat doar de restrictii. Desigur, cu totii stim ca daca suferim de boli de inima, sau daca avem probleme cu tensiunea, nu trebuie sa mancam sarat, gras, condimentat, trebuie sa ne abtinem de la muraturi, carne de porc, frigarui, si uneori trebuie sa fim atenti chiar si la ce fructe consumam. Pentru ca deja cu restrictiile ne-am obisnuit si le cunoastem destul de bine, specialistii au dorit sa realizeze si un top al celor mai sanatoase alimente, al caror consum ne poate face foarte mult bine, mai ales daca avem probleme de sanatate de natura... [continuare]

Alimente rele care sunt bune pentru scaderea in greutate

Categoria: Articole

Generalitati Exista numeroase alimente care au un gust foarte bun si un aspect delicios. Acestea devin si mai tentante pentru cineva care doreste sa piarda in greutate. In ciuda acestui fapt, multe dintre aceste alimente cu reputatie proasta, cand vine vorba de slabit, nu sunt chiar atat de rele. Aflati care dintre aceste gustari delicioase pot de fapt sa va ajute in incercarea de a elimina kilogramele in plus. Ouale Cand vine vorba de alimente sanatoase, au existat numeroase dezbateri cu privire la oua. Cele mai recente cercetari sugereaza ca adultii pot consuma un ou pe zi fara nicio problema. Consumand oua la micul dejun puteti pierde in greutate. Motivul? Ouale sunt bogate in proteine care se digera lent. Consumul de proteine la masa de dimineata pastreaza senzatia de satietate o perioada mai indelungata de timp, astfel ca veti manca mai putin in restul zilei. Friptura De ani de zile, expertii in sanatate au sfatuit populatia sa consume mai putina carne rosie. Friptura nu... [continuare]

Cele mai bune alimente pentru iarna

Categoria: Articole

Generalitati Multa lume nu stie ce sa manance in timpul sezonului de iarna si sfarsesc prin a consuma alimente nesanatoase. Multi ajung sa evite complet alimentele sanatoase de sezon si consuma in cantitati mari alimente care ingrasa. Cu schimbarea anotimpurilor vin si modificari in stilul de viata. Schimbarea obiceiurilor alimentare in functie de sezon ajuta organismul sa ramana sanatos. Acest lucru va poate feri de imbolnaviri pe timp de iarna. Stiintific, s-a dovedit ca sezonul rece mentine sanatatea organismului si creste puterea sistemului digestiv. Din cauza temperaturilor scazute din mediu, corpul uman consuma mai multa caldura care este o forma de energie. Astfel, fiecare persoana va avea nevoie de mai multa energie in sezonul de iarna, ceea ce determina oamenii sa consume mai multe alimente. Totusi, indicat ar fi sa consumati alimente care sa va ofere energie, dar care sa contina putine calorii. In plus trebuie sa urmati o dieta echilibrata pentru a evita dezechilibrele... [continuare]

Topul alimentelor pentru un par sanatos

Categoria: Articole

Generalitati Este recunoscut faptul ca stilul de viata si obiceiurile noastre alimentare influenteaza starea de sanatate a organismului. Pielea si parul sunt afectate de poluare, dar si de alimentele pe care le consumam. Puteti avea un par superb daca veti include in dieta dvs. zilnica anumite tipuri de alimente, dar mai ales pe cele care contin proteine de calitate. Alimente necesare pentru mentinerea frumusetii parului - Afinele - aceste fructe de padure ocupa primul loc ca actiune antioxidanta. Antioxidantii din afine protejeaza impotriva imbatranirii premature ca urmare a cantitatii importante de vitamina C pe care o contin. Vitamina C este esentiala pentru o circulatie sanguina normala la nivelul scalpului si pentru sustinerea activitatii micilor vase de sange care hranesc foliculii de par. Prea putina vitamina C in dieta dvs. va face parul friabil. - Spanacul - este o excelenta sursa de vitaminele A si C de care corpul are nevoie pentru a produce sebum. Acesta... [continuare]

Aliment

Categoria: Dictionar Termeni

Substanta consumata in stare naturala sau dupa gatire, susceptibila sa furnizeze materiale de crestere, sa repare uzura tesuturilor, sa sustina necesitatile energetice si sa formeze substantele de rezerva ale organismului. Toate alimentele sunt formate dintr-un mic numar de elemente simple, printre care se disting proteinele, glucidele, lipidele, apa, sarurile minerale si fibrele. Constituentii alimentelor - Alimentele au ca si constituenti principali: - proteinele, care sunt elementele celulei vii. Alimentatia este cea care furnizeaza organismelor proteine. Proteinele de origine animala rezulta din carne, peste, oua, lapte si derivatele lui (iaurt, branzeturi). Valoarea lor nutritiva este mare deoarece coeficientul lor de absorbtie digestiva este ridicat si pentru ca sunt bogate in aminoacizi esentiali; proteinele de origine vegetala (cereale, legume uscate) au un coeficient de absorbtie mai mic si sunt lipsite de unii aminoacizi esentiali. - glucidele sunt substante... [continuare]

Calciu sandoz +vit.c 1000 mg

Categoria: Medicamente

1. DENUMlREA COMERCIALA A PRODUSULUI MEDICAMENTOS CALCIU-SANDOZ@ +Vit.C 1000 mg 2. COMPOZITIA CALITATIVA sI CANTITATIVA Un comprimat efervescent contine calciu 0,26 g sub forma de carbonat de calciu 0,327 g si gluconolactat de calciu 1 g si acid ascorbic 1 g. 3. FORMA FARMACEUTICA Comprimate efervescente. 4. DATE CLINICE 4.1 Indicatii terapeutice Deficit de calciu si vitamina C Necesitate crescuta de calciu si vitamina C (de exemplu in timpul sarcinii si alaptarii, la copiiin timpul perioadelor de crestere rapida, la batrani, in timpul bolilor infectioase si convalescentei). Adjuvant in raceala si gripa. 4.2 Doze simod de administrare Comprimatele efervescente trebuie dizolvate intr-un pahar cu apa. Adulti si copii peste 7 ani: doza recomandata este de 1 comprimat efervescent Calciu-Sandoz+ Vit.C 1000 mg pe zi. Copii: - copii cu varsta intre 3 -7 ani: doza recomandataeste de 1/2 comprimat efervescent Calciu-Sandoz + Vit.C 1000mg pe zi. Nu se recomanda... [continuare]

Calciu sandoz forte 500 mg

Categoria: Medicamente

1. DENUMIREA COMERCIALA. A PRODUSULUI MEDICAMENTOS CALCIU-SANDOZ@forte 500 mg 2. COMPOZITIA CALITATIVA.sI CANTITATIVA. Un comprimat efervescent contine calciu 500 mg sub forma de carbonat de calciu 0,3 g si gluconolactatde calciu 2,94 g. 3. FORMA FARMACEUTICA. Comprimate efervescente. 4. DATE CLINICE 4.1 Indicatii terapeutice Tratamentul deficitului de calciu. Tratament profilactic atunci cand necesarul de calciu este crescut (perioada de crestere, sarcina, alaptare). Tratamentul adjuvant al osteoporozei de diferite cauze (post-menopauza, senita, determinata de corticosteroizi,post gastrectomiesau imobilizare). 4.2 Doze si mod de administrare Comprimatele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa. Adulti: doza recomandata este de 1 g calciu (2 comprimate efervescente Calciu-Sandoz forte 500 mg) pe zi. Copii: - copii cu varsta intre 6 ani - 10 ani: doza recomandata este de 500 mg calciu (un comprimat efervescent Calciu-Sandoz forte 500 mg) pe zi. -... [continuare]

Depunere de calciu la incheietura sold

Categoria: Comunitate

Buna ziua Va salut cu respect, numele meu este Marius si scriu aici o problema legata de depunere de calciu, cu nadejdea ca voi primi un raspuns Ajutator. In urma cu 13 ani, dupa o fractura cervicala C4-C6, am ramas paralizat, tetrapareza. La operatia cervicala a fost folosit ca grefon o bucatica de os de la sold, iar dupa 6 luni de la operatie a inceput sa se cunoasca o depunere de calciu pe femur, aproape de baza, langa sold de unde a fost luata bucatica de os, iar piciorul nu se mai poate indoi pana la 90 grade. Am investigat problema la medici ortopezi si au spus ca rezolvarea e prin operatie, dar ca dupa eliminarea depunerii de calciu prin operatie poate sa reapara. Mi-au recomandat ca e mai bine sa stau cu ea asa daca nu evolueaza si nu cauzeaza vreo problema afara de cum e deja flexia piciorului. Timp de 11 ani depunerea de calciu a ramas la aceeasi dimensiune, dar de cateva luni se cunoaste o marire a ei, mai pronuntata in exterior, cam de marimea unui ou de... [continuare]

Oxalati de calciu crescuti-dieta

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Pentru Oxalati de calciu la limita maxima, mi s-a recomandat o dieta care sa evite formarea lor, si am senzatia ca nu mai pot manca nici o leguma, decat varza acra, ardei si rosii, cartofi rosii. Spanac si salata verde nu am voie,desi cred ca sunt o sursa de fier importanta. Chiar nu am voie lamaie, citrice? Va rog sa ma ajutati cu indicarea alimente care sunt bune pentru aceasta dieta, deoarece sunt in impas. Apa plata este indicata sau contine sulfati si hidrocarbonati de calciu? Multumesc mult, Daniela [continuare]

Suplimente alimentare

Categoria: Comunitate

Buna ziua! In urma cu 5 ani am facut tratament cu interferon.Anul trecut aveam incarcatura virala HCV 4456250 ui/ml ,sensibilitatea metodei mai mare de 50; logaritm zecimal sensibilitatea metodei mai mare de 1,69 rezultat 6,65. La indicatia medicului iau:Silivit ,Sargenor si Urso Falk; Intrebarea mea este daca as putea lua Green Gold Imune care contine microalgele spirulina ,chlorella,haematococcus si macroalgele lithothamnium . Am retineri in cnsumarea acestui supliment alimentar deoarece are de 2300 ori mai mult fier decat spanacul iar eu am primit recomandarea sa nu consum prea mult spanac. As dori sa consum acest supliment alimentar datorita puterii extraordinare de detoxifiere (contine astaxanthin natural) ,contine de 3900% mai mult betacaroten decat morcovii ,375% mai multe proteine decat TOFU,datorita aportului de calciu (am osteopenie) Intrebarea mea este:as proceda corect daca as consuma acest supliment alimentar ? [continuare]

Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala

Categoria: Articole

Bolile renale Formularea de boli renale este generala si include orice boala, tulburare sau stare a rinichilor. Rinichii sunt organe vitale interne situate in partea superioara a abodomenului. In mod normal, oamenii au doi rinichi, care fac parte din componenta tractului urinar al sistemulului genito-urinar. Bolile renale sunt cauzate de multiple conditii care determina deteriorarea rinichilor si a functiei acestora. La o persoana diagnosticata cu afectiuni renale, rinichiul isi realizeaza functia cu dificultate sau chiar se afla in imposibilitatea de a functiona, situatie critica atat pentru viata cat si starea sa generala de sanatate. Insuficienta renala In situatia in care nu functioneaza normal, rinichiul poate intampina greutati in: - filtrarea produselor reziduale si a excesului de apa si saruri din sange, care sunt apoi eliminate din organism prin uretere, vezica si uretra sub forma de urina - producerea anumitor hormoni cum ar fi renina, care ajuta la reglarea... [continuare]

Interactiunea alimentelor cu medicamentele

Categoria: Articole

Generalitati Daca trebuie sa luati medicamente este necesar sa consultati medicul pentru a evita interactiunile nedorite si uneori periculoase dintre alimente si medicamente. Grapefruit-ul Fruct al plantei citrus paradisi, fam. Rutacee, originar din Asia. Acest citric este bogat in vitamina C (40 mg%), potasiu (230 mg%), continand si compusi de tip glucarat, care pot avea actiune de prevenire a cancerului de san. Grapefruit-ul contine limonoizi, care inhiba formarea tumorilor. Grapefruit-ul roz - rosu contine licopen (care se gaseste si in rosii, caise, portocale rosii), un puternic antioxidant cu actiune de prevenire a cancerului de prostata. Pulpa de fruct este bogata in fibre alimentare solubile si insolubile cu efect de scadere a indexului glicemic, de stabilizare a glicemiei si de reducere a colesterolului sanguin. Atentie! Acest efect este caracteristic numai consumului de pulpa de fruct, nu si consumului de suc de grapefruit. Efectul se datoreaza pectinelor... [continuare]

Pagina 1 din 22 (652 rezultate)