Clickmed
programare rapida la medic

alimente alcaline

Reguli de combinare a alimentelor, realitate sau fictiune?

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Mai 2021
Consultant medical:

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Clinica: Nutrisistem

Combinatiile alimentelor Combinarea alimentelor este o filozofie a alimentatiei care are radacini stravechi, in medicina ayurvedica din India antica. Principiile combinarii alimentelor au fost reluate la inceputul anilor 1900 prin dieta Hay. De atunci, au devenit o baza pentru multe diete moderne. Sustinatorii dietelor care combina alimentele, considera ca o combinare necorespunzatoare a alimentelor poate duce la boli, acumularea de toxine si suferinta digestiva. In general, dietele care combina alimentele atribuie alimentele diferitelor grupuri. Acestea sunt de obicei impartite in carbohidrati si amidon, fructe (inclusiv fructe dulci, fructe acide si pepeni), legume, proteine si grasimi. Alternativ, unele planuri clasifica alimentele ca fiind acide, alcaline sau neutre. Dietele care combina alimentele, specifica modul in care ar trebui sa combinati aceste grupuri la o masa. Reguli de combinare a alimentelor Cele mai comune reguli includ urmatoarele: • Fructele se consuma... [continuare]

Colecistita

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Mai 2021
Consultant medical:

Dr. Ruxandra Iliescu
Medic rezident - Chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva

Clinica: Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti

Generalitati Colecistita este inflamatia veziculei biliare, un organ cu forma de para, situat in partea dreapta a abdomenului, langa ficat, cu rol in digestia alimentelor. In mod normal, lichidul numit bila trece din vezica biliara in intestinul subtire. Daca fluxul bilei este oprit, se stocheaza in vezica biliara cauzand inflamatie, durere si posibil infectie. Aceasta poate fi acuta (debuteaza brusc), cand produce simptomatologie zgomotoasa, de tipul durerii severe in abdomenul superior, sau cronica (multiple episoade recurente), fiecare episod adaugand inflamatie si iritatie la nivelul veziculei biliare. In cazul unui episod acut, durerea poate sa se resimta si la nivel scapular, iar in cazuri severe, lichidul biliar poate ajunge in peritoneu, situatie care converteste cazul la interventie de urgenta (peritionita biliara). Cauze Cauza cea mai frecventa de colecistita acuta (severa) este calculul biliar (piatra), care blocheaza canalul cistic, adica tubul prin care se... [continuare]

Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Octombrie 2013

Generalitati Dieta oamenilor este constituita in cea mai mare parte din alimente alcaline si alimente acide. Primele dintre acestea sunt considerate benefice starii de sanatate, intrucat neutralizeaza elementele nocive pentru organism si protejeaza impotriva aparitiei bolilor grave, precum cancerul. Alimentele alcaline regleaza pH-ul organismului, contribuie la pierderea in greutate si la prevenirea multor afectiuni specifice vietii moderne (artrita, diabetul etc.). Ce indica pH-ul organismului In linii mari, pH-ul masoara cat de alcalin sau acid este organismul nostru. Astfel, un pH egal cu 0 arata ca organismul este complet acid, pe cand un pH de 14 indica faptul ca este in totalitate alcalin. Un pH de 7 este considerat a fi neutru. Un corp sanatos nu este 100% alcalin sau 100% acid. De pilda, stomacul are in mod ideal un pH de 1,35 - 3,5, intrucat trebuie sa fie mai acid, pentru o digestie corespunzatoare. Pe de alta parte, sangele trebuie sa fie mai degraba alcalin,... [continuare]

Alimente cu rol detoxifiant

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2012

Generalitati Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor de baza pe care le ingerati zi de zi, imaginati-va corpul dumneavoastra ca un motor perfect (ceea ce si este), iar mancarea este combustibilul care il hraneste si ii permite sa atinga performante de varf. Cu cat combustibilul este mai curat, cu atat motorul functioneaza mai bine. Unele alimente pot incetini motorul dumneavoastra prin depozitari care pot interfera cu buna functionare a unor parti ale corpului. Alte alimente pot avea actiune de curatare a motorului; aceste alimente sunt numite adesea alimente de detoxifiere. Din fericire, acestea sunt disponibile din abundenta in natura si oricine poate avea acces la ele. Lamai Lamaile fac parte din foarte multe diete de detoxifiere si exista un motiv intemeiat pentru aceasta. In primul rand, lamaile sunt bogate in vitamina C, care este benefica pentru piele si lupta impotriva bolilor care se formeaza in urma radicalilor liberi. In plus, aceste citrice... [continuare]

Apa alcalina. cand e buna si cand devine periculoasa

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Ianuarie 2017

Generalitati Apa este vitala pentru sanatatea noastra. Nu exista niciun alt lichid mai important pentru corpul uman decat apa. Un organism bine hidratat va depasi mai usor sau va evita anumite probleme de sanatate. Se vorbeste tot mai des despre utilizarea apei alcaline in dieta obisnuita, intrucat incetineste procesul de imbatranire si previne boli cronice. E important de retinut ca are si potentialul de a produce efecte secundare. Ce este apa alcalina Alcalin se refera la nivelul pH-ului apei. Acesta reprezinta un numar care masoara aciditatea sau alcalinitatea unei substante pe o scara de la 0 la 14. Spre exemplu, daca o substanta are pH1, aceasta este foarte acida. In schimb, daca are pH13 este una foarte alcalina. Cea mai mare parte a apei potabile, atat cea de la robinet, cat si cea imbuteliata, are un pH neutru, in general pH7, deci nu este nici acida, nici alcalina. Apa alcalina, in schimb, are de obicei pH9. In comert exista atat apa alcalina, cat si aparate care,... [continuare]

Cum sa asociati alimentele pentru a pierde in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Mai 2012

Generalitati Combinarea alimentelor pentru a pierde in greutate ar putea insemna, pentru unii, eliminarea totala a unor produse alimentare sau tipuri de preparate, din dieta. Restrictia ar putea fi automat asociata cu scaderea in greutate, fara insa sa se tina cont de numarul de calorii si energia consumate. Exista insa si alternativa combinarii alimentelor astfel incat acestea sa contribuie la instalarea senzatie de satietate care sa persiste un timp mai indelungat, intr-un mod care sa asigure celor care vor sa slabeasca o dieta adecvata din punct de vedere nutritiv, in ciuda unui raport caloric scazut. Aprovizionare, preparare si portionare 1. Achizitionati cat mai multe fructe, legume, produse lactate cu continut scazut de grasime si carne proaspata. Exceptiile de la aceasta regula includ cerealele pentru micul-dejun, semipreparatele, fructele si legumele congelate. Cei interesati sa piarda in greutate ar trebui sa cumpere produse care intra in categoriile mentionate mai... [continuare]

Analize biochimice - analiza enzimelor sanguine (fosfataza alcalina, fosfataza acida, aldolaza, transaminazele, colinesteraza, amilaza, ldh, creatin kinaza)

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Septembrie 2018

Generalitati Enzimele (fermentii) sunt substante foarte complicate care se gasesc numai in natura vie vegetala si animala, avand un rol important in desfacerea substantelor alimentare brute (grasimi, proteine, zaharuri) in substante mai simple, pe care organismul sa le foloseasca mai rapid si mai usor pentru producerea de energie. De asemenea, enzimele pot sintetiza substante complexe necesare vietii din substante mai simple. Din arderea combustibilului alimentar in organism rezulta pe langa energie si o serie de deseuri care nu mai pot fi utilizate de catre organism sau care sunt toxice. Enzimele descompun aceste deseuri pana la componentele simple din care au fost sintetizate alimentele: apa, bioxid de carbon, azot, sulf etc. De aceea, in unele boli, cand activitatea unor enzime este mare sau prea scazuta, se produc perturbari in utilizarea normala a alimentelor si in degradarea lor. Enzimele se gasesc in toate celulele si lichidele organismului (sange, bila, sucuri... [continuare]

Gastrita alcalina

Din Comunitate

Buna ziua, Mama mea a facut o endoscopie acum 2 zile si diagnosticul a fost gastrita alcalina, in urma unei operatii mai complicate de eliminare a fierei. Are dureri de stomac sau in zona abdomenului, arsuri mari, regurgitatii, face un scaun mai unsuros si din cauza aciditatii prea mari au aparut hemoroizi externi, usor inflamati. Ia un tratament cu GASTROFAT (sucalfat de 1 gr) si DEBRIDAT. Medicul i-a impus dieta alcalina pt gastrita. a spus sa cautam pe internet detaliile. Nu am gasit mare lucru ca si informatie si de aceea apelez aici. Ce anume alimente sunt permise si care sunt interzise. O sa mentionez cateva aici si va rog sa ma corectati si sa adaugati sugestii. Permise: fructe: suc lamaie proaspat stors, grepfruit, mere, gutui, cirese, pepene legume: legume verzi in general.. brocoli, spanac, ardei, ceapa verde, salata, dar si radacinoase.. morcov, telina, pastarnac, rosie? ( trebuie consumate multe legume in stare cruda sub forma de salate) carne: pui... [continuare]

Fosfataza alcalinica

Din Comunitate

Ce este aceasta analiza?? ce valori normale trebuie sa aiba? iar daca valorile sunt mai mici, ce indica??? va multumesc [continuare]

Aditivii alimentari

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Septembrie 2009

Generalitati Aditivii sunt substante chimice adaugate (intentionat sau nu) in alimente in cursul procesului de procesare si productie, cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le imbunatati aspectul si pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Exista mai multe categorii de aditivi alimentari ce servesc diferitelor scopuri: indulcitori artificiali (edulcoranti), coloranti, corectori de aciditate (acestia fie cresc, fie scad aciditatea produsului), corectori de gust si miros, conservanti (intarzie alterarea alimentelor), antioxidanti (reduc oxidarea alimentelor la contactul cu aerul) si multi altii. Aditivii alimentari sunt marcati prin litera E, ceea ce semnifica faptul ca sunt aprobati spre a fi folositi in Europa (dupa ce au fost testati minim 6 ani). Rolurile aditivilor alimentari E-urile sunt adaugate in alimente cu 5 scopuri principale: 1. Mentinerea consistentei produsului Substantele folosite in acest scop se numesc emulgatori si au rolul de a asigura un... [continuare]

Fructe si legume care ard grasimile

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Noiembrie 2013

Generalitati Alimentele contin energie sub forma caloriilor. Cresterea in greutate apare cand numarul de calorii consumate este mai mare decat al celor arse, in urma exercitiilor fizice. Totusi, exista alimente care contin calorii negative, ceea ce inseamna ca acestea contin mai putine calorii decat cele consumate de organism pentru a le digera. Cand produsele alimentare care au calorii negative sunt asociate cu alimente grase, acestea pot arde o parte din excesul de grasime, iar acest lucru ii ajuta pe oameni sa previna cresterea in greutate. In acest mod functioneaza mai ales unele fructe si legume. Alimente care ajuta la slabit - Marul - Un mar pe zi impiedica acumularea de kilograme in plus. Merele contin cantitati mari de vitamina C care dilueaza grasimea, fiind mai us [continuare]

Apa minerala, apa plata si apa de robinet

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Aprilie 2024

Apa de consum imbraca aceste trei forme arhicunoscute. Desi perceptia publica despre ‚apa plata’ este aceea a unui „aliment sanatos” (consumat, intr-un celebru spot publicitar de un grup de manechine care prefera ‚apa plata cu lamaie’), apa plata nu este altceva decat apa minerala fara dioxid de carbon. Acidularea apei (carbonatarea, respectiv adaugarea propriu-zisa de dioxid de carbon) are in realitate efecte mult mai mici decat se crede. Studiile stiintifice nu au reusit sa arate un efect negativ clar al acidularii, dimpotriva se discuta chiar despre posibile efecte benefice atribuite prezentei acidului (de ex. antibacteriene). Comparativ cu sucurile carbogazoase, apa minerala are doar a suta parte din efectul daunator asupra smaltului. De altfel, interzicerea sucurilor carbogazoase in scoli (in tarile care au aceasta reglementare) are ca principala justificare valoarea lor nutritionala minima, si nu acidularea. Nici teoriile conform carora apa minerala ar favoriza... [continuare]

Top 10 cauze ale iritatiilor pielii

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Decembrie 2017

Generalitati Pielea este cel mai mare organ al corpului si, practic, prima bariera de aparare a acestuia; din aceasta cauza primul contact cu iritantii din mediu are loc la nivelul pielii. Dermatita este termenul general folosit pentru a descrie o gama larga de inflamatii cutanate. Unele tipuri de dermatita sunt declansate de cauze interne, de anumite procese chimice din organism; in aceasta categorie se incadreaza eczema, care, de obicei, este ereditara si poate fi declansata de stres, alergii (alimentare, medicamentoase, de exemplu) si astmul. Dermatita de contact este rezultatul contactului dintre pielea si diversi factori iritanti, care declaseaza o reactie alergica. Deoarece zilnic oamenii intra in contact cu foarte multe lucruri, cauza exacta a declansarii eruptiilor cutanate este dificil de stabilit, putand fi vorba despre agenti fizici sau mecanici - vantul, soarele, frigul - sau, in cazul dermatitei de contact, agenti chimici - cosmetice, sapun, produse de curatenie,... [continuare]

Terapia mayr sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Iulie 2018

Generalitati Terapia Mayr este de fapt, un program complex de detoxifiere a organismului, adresat in principal persoanelor cu importante probleme de tranzit intestinal. Majoritatea adultilor se plang de faptul ca au un sistem digestiv suprasolicitat printr-o dieta inadecvata, dezechilibrata si prin obiceiuri alimentare nesanatoase. Acestea duc in timp la scaderea eficientei digestiei si procesului de absorbtie, cu instalarea ulterioara a unor carente vitaminice si nutritionale importante. Alimentele ce nu sunt procesate corespunzator in tubul digestiv vor fermenta si efectiv vor putrezi in tractul gastro-intestinal, dand nastere unor produsi metabolici toxici, ce sunt absorbiti in sange si distribuiti apoi in intregul organism. Acest proces de autointoxicare afecteaza functia numeroaselor organe cu rol vital, efectele nocive neintarziind sa apara si manifestandu-se in principal prin modificarea aspectului fizic si scaderea tonusului psihic si emotional. Terapia Mayr... [continuare]

Arsurile stomacale: 10 sfaturi pentru sarbatori

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Aprilie 2022

Generalitati In perioada sarbatorilor, crampele si arsurile stomacale sunt principalele probleme de sanatate, ca urmare a consumului excesiv de alimente. Dupa perioada de post, zilele de sarbatoare ce urmeaza se transforma de regula intr-un festin prelungit, cu felurite tipuri de mancare, salate, fripturi, prajituri etc. Conform specialistilor, meniurile de sarbatoare sunt de regula alcatuite din principalele alimente care cauzeaza arsuri stomacale. Iata cateva sfaturi care sa va ajute sa preveniti aceste probleme, pentru a va putea bucura in liniste de zilele de sarbatoare: 10 sfaturi utile 1. Savurati, nu mancati lacom Volumul de mancare pe care il serviti la o masa este foarte important. Nu umpleti farfuria la refuz; asezati pe farfurie portii mici din fiecare fel de mancare si serviti cu inghitituri moderate si fara graba; astfel, puteti evita senzatia de greata ce apare de regula in urma unui consum excesiv si lacom de alimente si puteti savura cu adevarat gustul... [continuare]

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Aprilie 2024

Generalitati Analizele medicale au valori ce se incadreaza in anumite limite normale. Cresterea acestor valori sau scaderea lor sub limitele normalului sunt considerate anormale sau patologice. Sunt frecvent intalnite situatiile, exceptand boala in sine, care pot modifica valorile normale ale analizelor. Cunoasterea acestor cauze in scopul eliminarii lor sunt de ajutor atat pacientului cat si medicului care executa sau interpreteaza analizele. Valorile normale ale analizelor trebuie interpretate si in raport de conditiile locale, de obiceiurile alimentare, de factori climatici si geografici si chiar in raport cu factorii genetici. Este foarte important de subliniat ca in majoritatea cazurilor analizele medicale singure nu pot servi la stabilirea unui diagnostic. Acestea sunt doar un instrument ajutator la indemana medicului care corelat cu alte investigatii conduce la stabilirea diagnosticului. In tabelele urmatoare sunt redate valorile normale, cantitative ale analizelor... [continuare]

Spirulina

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Ce este spirulina? Spirulina este o alga in forma de spirala bogata in substante nutritive, descoperita in lacurile naturale alcaline din America de Sud si Africa. Timp de secole acasta planta a reprezentat o parte importanta a regimului alimentar al multor comunitati. Din 1970 spirulina a fost din ce in ce mai mult studiata si cunoscuta, fiind utilizata pe scara larga ca supliment alimentar. Spirulina are un continut ridicat de proteine vegetale (50-63%) - de trei sau patru ori mai mare decat cel intalnit in carnea de peste sau cea de vita - si multiple vitamine (depaseste cu 3-4 ori cantaitatea de vitamina B12 intalnita in ficatul de animale) care lipsesc in mod normal in cazul unei diete vegetariene. Spirulina contine minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu, etc.), are un nivel important de betacaroten ce are rolul de a proteja celulele (de 5 ori mai mare decat morcovii si de 40 de ori decat spanacul), un volum crescut de acid gama-linoleic (care reduce... [continuare]

Canabis, tratament impotriva cancerului?

Din Comunitate

Tatal meu a fost diagnosticat de curand cu cancer colo-rectal, stadiul IIIB. A trecut prin operatie de rezectie urmat de stoma permanenta. Ulterior, a trecut prin radio terapie si in momentul de fata, face chimio terapie. Starea lui se inrautateste pe zi ce trece, slabeste in continuare. Nu avem certitudinea ca exista sau nu metastaze in organism. In urma testelor facute, s-au descoperit ceva nereguli la plamani si ficat dar fara sa ni se confirme ca sunt metastaze. Ma gandesc ca folosim si un tratament alternativ, natural. Am citit despre uleiul de canabis, am auzit despre protocolul verde, am auzit despre situatii uimitoare ale unor pacienti aflati in ultimul stadiu cu metastaze prezente in tot corpul, care dupa ce au folosit un tratament bazat pe uleiul de canabis si alimente alcaline, si-au revenit ca prin minune. Am incercat sa gasesc mai multe informatii online, sa citesc marturii ale unor persoane care s-au vindecat in felul acesta, sa discut cu un medic sau mai multi care... [continuare]

Alimentatia corecta in bolile hepatice

Din Comunitate

Mi se pare totusi o cantitate foarte mare de alimente, probabil ca se mananca f putin din fiecare. Si ce parere aveti de margarina, nu e mai bine sa folosesti unt , cam 20gr/zi, ca margarina...nu prea are faima buna! [continuare]

Epigastralgie

Din Dictionar Termeni

durere localizata in epigastru, zona superioara si mediana a abdomenului. O epigastralgie este, cel mai des, manifestarea unei afectiuni gastroduodenale (gastrita, ulcer). Durerea este atunci resimtita intre mese, regulata, calmata cu luarea de medicamente alcaline (pansamente gastrice) sau cu ingerarea de alimente. [continuare]

Lactoflavina

Din Dictionar Termeni

vitamina b2, cunoscuta si sub denumirea de riboflavina, are un rol determinant in reglarea respiratiei celulare, in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si glucidelor. Ea grabeste reactiile din organism si este necesara pentru producerea de globule rosii in sange. Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina b2 (sarcina, alaptare). Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Aceasta vitamina este rezistenta la caldura, dar foarte sensibila la lumina si pH-ul alcalin - ea poate disparea partial in apa de fierbere a alimentelor. Necesarul zilnic de vitamina B2 variaza intre 1,5 si 1,8 mg/zi la adult. Dozele mari pot genera sensibilitate la razele solare si simptome precum: mancarimi, senzatii de arsura, furnicaturi. Carenta de riboflavina provoaca leziuni ale pielii... [continuare]

Litiaza

Din Dictionar Termeni

Este o boala caracterizata prin prezenta calculilor intr-un organ sau in canalul sau excretor. litiaza atinge mai ales vezicula sau caile biliare, rinichiul, caile urinare. litiaza biliara - calculii se formeaza in vezicula biliara si pot migra in caile excretorii biliare. Una din cauze o reprezinta ereditatea, varsta inaintata, sarcinile multiple, obezitatea, diabetul, unele medicamente. Femeile sufera mult mai des de litiaza biliara decat barbatii. Cele mai multe litiaze biliare nu provoaca nici un simptom. Uneori ele dau dureri sub coaste in partea din dreapta sus a abdomenului. O litiaza biliara este descoperita adesea in cursul unui examen de rutina. Diagnosticul se pune pe baza ecografiei. Fara simptome, litiaza veziculei nu trebuie sa fie tratata deoarece tratamentele au efecte nedorite si nu si-au dovedit importanta. Dar calculii veziculei pot fi sursa unor complicatii ca o colecistita acuta, o colica hepatica, o angiocolita. In caz de durere si de colecistita,... [continuare]

Cipro quin, comprimate filmate

Din Medicamente

Ce este Cipro Quin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la ciprofloxacina, cum sunt: - infectii ale aparatului respirator inferior (acutizari ale bronsitei cronice, pneumonie cu germeni gram-negativ si streptococi); - infectii osteo-articulare; - infectii complicate si necomplicate ale aparatului urinar; - infectii gonococice, endocervicale si uretrale; - prostatita; - gastroenterita; - infectii cutanate si ale tesuturilor moi; - febra tifoida; - sancru moale. Mod de administrare Medicul dumneavoastra va va explica exact cat de mult Cipro Quin trebuie sa luati, cat de des si pentru cat timp. Aceasta va depinde de tipul infectiei pe care o aveti si de cat de grava este aceasta. Spuneti medicului daca aveti probleme cu rinichii, deoarece in acest caz s-ar putea sa fie necesara ajustarea dozei dumneavoastra. Tratamentul dureaza de obicei intre 5 si 21 zile, dar poate dura mai mult in cazul infectiilor severe. Luati comprimatele... [continuare]

Hexoral, spray

Din Medicamente

Ce este Hexoral si pentru ce se utilizeaza Indicatii Daca dupa 5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic. Hexoral face parte din grupul medicamentelor utilizate in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor gurii si faringelui. Adjuvant in: -tratamentul infectiilor mucoasei bucofaringiene (inclusiv candidozice); -preventia si tratamentul gingivitelor; -tratamentul inflamatiilor faringelui si a ulcerelor aftoase (pentru a preveni suprainfectia); -combaterea mirosului urat al gurii; -tratamentul pre si postoperator in cazul interventiilor chirurgicale stomatologice. Mod de administrare Adulti si copii cu varsta peste 6 ani O doza de Hexoral corespunde pulverizarii aerosolului timp de 1 - 2 secunde la nivelul cavitatii bucale sau faringelui. Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza (o pulverizare) de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese; la nevoie, doza se poate creste pana la maxim 2... [continuare]

Calciu-d3 masticabil, comprimate masticabile

Din Medicamente

Ce este Calciu - D3 masticabil si pentru ce se utilizeaza Indicatii Calciu D3 Plus sunt comprimate masticabile care contin calciu si vitamina D3, ambele substante ajutand la formarea oaselor. Calciu D3 Plus se utilizeaza pentru prevenirea si tratarea carentelor de calciu si vitamina D in randul varstnicilor si drept supliment pentru tratamentul specific al osteoporozei. Mod de administrare Utilizati intotdeauna Calciu D3 Plus exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este un comprimat administrat de doua ori pe zi. Comprimatele pot fi mestecate sau supte. Daca utilizati mai mult decat trebuie din Calciu D3 Plus Daca utilizati mai mult decat trebuie din Calciu D3 Plus, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca uitati sa utilizati Calciu D3 Plus Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Atentionari si precautii Contraindicatii Nu... [continuare]

Baby's jarro-dophilus + fos

Din Medicamente

Ce este Baby's Jarro-Dophilus + FOS si pentru ce se utilizeaza Indicatii Baby's Jarro-Dophilus + FOS echilibreaza si reface flora microbiana intestinala, reduce manifestarile neplacute la nivel digestiv, regleaza tranzitul intestinal. Fructo-oligozaharidele reduc acumularile de toxine si potenteaza actiunea probioticelor. Contine 6 tulpini de bacterii probiotice. Potenteaza actiunea probioticelor, cresc nivelul de Bifidobacterium longum si regleaza echilibrul acid-alcalin; reduc acumularile de toxine; accelereaza descompunerea alimentelor ingerate, facandu-le asimilabile; impiedica intrarea in circuitul sanguin a proteinelor nedescompuse; elimina endotoxinele care declanseaza bolile autoimune Mod de administrare Cate o capsula de 1-3 ori/zi la masa. Pentru copii, capsulele pot fi desfacute si continutul amestecat cu apa, suc natural sau mancare. A se pastra la frigider. Informatii suplimentare Compozitie 3 miliarde bacterii probiotice/6 tulpini: Bifidobacterium breve M-16V... [continuare]

Madopar, comprimate

Din Medicamente

Forma de prezentare Cpr. cu 200 mg levodopa + 50 mg benserazida; ct. x 1 fl. x 30 cpr. Compozitie Un comprimat contine levodopa 200 mg, benserazida 5O mg sub forma de clorhidrat de benserazida 57 mg si excipienti: manitol, hidrogenofosfatt de calciu anhidru, celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, crospovidona, etilceluloza, docusat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, oxid rosu de fer (E 172). Doze si mod de administrare Dozele standard Tratamentul cu Madopar 250 trebuie stabilit individual; dozele se vor creste treptat pana la atingerea efectului optim. De aceea, instructiunile de dozare de mai jos trebuie privite ca recomandari generale. Posologia se bazeaza pe echivalenta: 1 g levodopa in monoterapie corespunde la 250 mg de levodopa-benserazida. Terapia initiala In stadiile initiale ale bolii Parkinson se recomanda inceperea tratamentului cu doze de 62,5 mg levodopa-benserazida (1/4 comprimat Madopar 250) administrate... [continuare]

Fasconal, comprimate

Din Medicamente

Ce este Fasconal si pentru ce se utilizeaza Indicatii Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si fenacetina, analgezic prin codeina; sedativ prin fenobarbital, stimulant psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina. Fasconal este un analgezic utilizat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate moderata pana la severa, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, nevralgii (dureri pe traiectul unui nerv), mialgii (dureri musculare), artralgii (dureri articulare), dureri dentare sau in sfera ORL, dismenoree (menstruatii insotite de dureri) si tratamentul starilor febrile. Mod de administrare Utilizati intotdeauna Fasconal exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Adultii si adolescentii cu varsta peste 15 ani: un comprimat Fasconal, la nevoie; daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 6 ore. Nu luati mai mult de 4 comprimate... [continuare]

Ser fiziologic, solutie injectabila

Din Medicamente

Indicatii Serul fiziologic 9 mg/ml face parte din clasa de medicamente cunoscuta sub denumirea de solutii pentru administrarea intravenoasa. Serul fiziologic 9 mg/ml este folosit ca vehicul si diluent pentru administrarea unor medicamente (compatibile in solutie de clorura de sodiu) injectabile intramuscular (in muschi), intravenos (in vena) sau subcutanat (sub piele). Contraindicatii -Daca ati avut vreo reactie alergica sau neobisnuita la clorura de sodiu -Daca aveti o concentratie crescuta de sodiu in sange (hipernatremie). -Daca suferiti de insuficienta cardiaca congestiva, edeme periferice sau edem pulmonar, ciroza hepatica decompensata vascular, sindrom nefrotic, pre-eclampsie (valoare crescuta a tensiunii arteriale la femeia gravida, insotita de cresterea nivelului de proteine in urina). -Daca aveti tensiune arteriala foarte crescuta (hipertensiune arteriala severa). -Daca aveti un exces de aciditate in sange (acidoza metabolica). -Daca medicul va spune ca aveti:... [continuare]

Institutul de boli infectioase prof. dr. matei bals

Din Spitale

Servicii medicale   Clinica boli infectioase I - Adulti: - diagnosticul, tratamentul si monitorizarea hepatitelor virale acute si cronice active - diagnosticul, tratamentul si monitorizarea infectiei HIV/SIDA - diagnosticarea bolilor de ficat prin PHB + markeri virali si incarcaturi virale - diagnosticarea bolilor febrile prelungite de cauza neprecizata - monitorizarea si tratamentul infectiilor sistemice imunocauzatoare si imunodeprimative - paracenteze - punctii biopsii hepatice - punctii pleurale, rahidiene - tratamentul infectiilor severe de diferite etiologii - tratamentul meningitelor tuberculoase - venoculturi, recoltari de diverse produse patologice (spute, coproculturi, uroculturi, secretii purulente, punctionare de colectie) - zoonoze   Clinica boli infectioase II - Adulti: - asistenta medicala de varf in patologia bolilor infectioase, cu monitorizarea in dinamica a parametrilor clinico-biologici si microbiologici: - hepatite acute si/sau cronice cu... [continuare]

Pagina 1 din 9 (245 rezultate)