alergie alimentara

Cum se manifesta alergia alimentara

Din Articole

Generalitati Orice aliment poate cauza o reactie alergica, multe din alergiile alimentare aparand in primii ani de viata. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestari cutanate, respiratorii, gastrointestinale chiar anafilaxie. Alergiile alimentare afecteaza 2,2% pana la 5,5% din copiii pana intr-un an de viata, pana la 8% din copiii pana in 5 ani si aprox 3,5% din populatia generala. La multi copii, alergia alimentara coexista cu alte manifestari atopice ca dermatita atopica, astmul sau rinita alergica. Copiii sunt mai afectati decat adultii; majoritatea copiilor vor deveni toleranti in cativa ani, cu exceptia cazurilor de alergie la arahide, nuci, fructe de mare. Alergia alimentara trebuie deosebita de “reactii adverse la alimente” ce nu au mecanisme imune, dar mimeaza alergia alimentara in ceea ce priveste manifestarile clinice. Evitarea stricta a alergenului incriminat este singura terapie dovedita. Pacientii cu istoric de... [continuare]

Alergie alimentara sau dermatita atopica

Din Comunitate

am un copil care in 2 saptamini face 2 ani.in septembrie inca il alpatam si am facut greseala sa maninc ciocolate din SUA.am avut si eu o eczema pe burta si micutul s-a inrosit pe obrajori. de atunci tot facem tratament antialergic.din septembrie iltratez si obrajii is la fel de rosii. respecta dieta(adica toata mincarea i-o fac aparte, terci pe apa,doar piept de gaina fiert aparte si supica aparte, fructe rosii si citricele excluse, din cokmert nu-i dau aproape nimic)...acuma ii dau parlazin(citirizin) si lymphomyozot(e ultimul tratament prescris de medic si nu-l ajuta nimik)...pina acuma i-am dat suspenzii preparate la comanda, advantan milk, crema cu zinc... si inka puiul are ori retineri de o zi, ori diaree(nu poate fi vorba de o dizbacterioza?(sotul e alrgic la praf si eu pina la nastere am avut astm bronsic, copilu pina la 1an si 6 luni nu a avut niciodata probleme cu sanatatea, nici vorba de alergii...) ce mai ppot sa fac? [continuare]

Alergie alimentara sau respiratorie?

Din Comunitate

Sau la medicamente, sau o intepatura de insecta? Acestea sunt intrebarile care ma framanta de o luna, de cand baiatul meu de 4 ani a facut un puseu alergic sever, incat a trebuit sa fim internati. Si acum eruptia pe piele mai apare partial, desi tinem regim si suntem in continuare cu tratament. Si daca reactia alergica a fost provocata de un aliment anume, de ce acum prezinta un pericol si alte alimente, pe care inainte le-a consumat fara probleme? [continuare]

Intoleranta si alergiile la alcool

Din Articole

Generalitati Exista persoane care se simt rau de fiecare data cand beau alcool. Si nu este vorba de „mahmureala” de a doua zi ci de aparitia unor simptome de alergie alimentara sau simptome gastrointestinale si fizice ciudate aparute dupa ingestia de alcool. In timp ce alergia adevarata la etanol este rara, bauturile alcoolice includ o serie de ingrediente care pot determina alergii si intolerante. In timp ce unele dintre acestea necesita o abstinenta totala de la alcool, altele pot fi ocolite. Glutenul si graul Glutenul, proteina care declanseaza simptomele celiakiei, se gaseste in malt, din care se obtine berea si unele tipuri de cidru tare. Unele bauturi alcoolice sunt distilate, lucru care inseamna ca au fost concentrate si apoi apa evaporata. Cele mai comune bauturi distilate sunt realizate mai frecvent din grau, orez, si malt si includ vodka, whiskey, gin. Asociatiile internationale considera bauturile distilate sigure pentru pacientii cu celiakie. Putine cercetari au... [continuare]

Alergiile alimentare

Din Articole

Generalitati Alergia alimentara este un raspuns anormal la un aliment, mediat de sistemul imun. In mod obisnuit, sistemul imun contribuie la mentinerea sanatatii prin apararea organismului impotriva atacului daunator al bacteriilor si virusilor. In cazul unei alergii alimentare, sistemul imun identifica anumite alimente ca fiind daunatoare si produce o reactie alergica in momentul ingestiei lor. Alergiile alimentare se intalnesc mai frecvent la copii decat la adulti. Un procent cuprins intre 6% si 8% in cazul copiilor, dar doar 2% in cazul adultilor, au astfel de alergii. Alergiile alimentare apar in special la persoanele cu teren atopic, ceea ce inseamna ca au o tendinta mostenita de a dezvolta reactii alergice. Aceste persoane sunt predispuse sa faca astm bronsic, diferite alergii si o afectiunea a pielii, numita dermatita atopica. Cauze Alergiile alimentare apar atunci cand sistemul imun reactioneaza anormal la substantele continute in alimentele ingerate, producand o... [continuare]

York test a ales synevo ca partener in testarea alergiei alimentare

Din Diverse

Gaya Health Services incepe noul an prin extinderea paletei de servicii. Dupa ce, in 2011, a adus in Romania York Test, care determina intoleranta alimentara la 113 alimente, pasul urmator a fost oferirea posibilitatii de a testa alergia alimentara. [continuare]

Probioticele, posibil tratament pentru alergiile la alune

Din Diverse

Probioticele ar putea deveni tratament pentru alergia la alune, cea mai grava si populara reactie alergica alimentara, anunta un studiu recent realizat la Universitatea din Chicago, SUA. [continuare]

Alergie

Din Comunitate

Buna ziua. Am un baietel de 2 ani. in urma cu 3 saptamani i-au iesit pe corp bubite rosii, care ii provocau mancarime. am mers la pediatru si mi-a spus ca este alergie alimentara. a urmat tratament cu clorocalcin si zyrtec. dar apareau in continuare bubitele. mi-a schimbat tratamentul si i-am dat ketof si clorocalcin, dar nu i-au disparut bubitele. in fiecare zi apar inca 2-3. in ultimul timp nu vrea sa manance nimic, bea doar lapte si ceai. are dureri mari de burtica, multe gaze, i se face greata aproape din orice si a inceput sa transpire abundent mai ales in timpul somnului. ce pot sa fac? va rog ajutati-ma! as vrea sa stiu daca i-ar fi afectat ficatul. [continuare]

Alergie

Din Comunitate

Buna! Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am un baietel de 2 ani si 7 luni cu care in urma cu o saptamana am mers la consult la un dermatolog, dupa ce i-au iesit niste bubite urate pe piele. A fost diagnosticat cu alergie alimentara(ECZEMATIDE) dar nu am descoperit inca ce alergen i-a facut asta.I s-a prescris tratament cu ampicilina, calciu lactic si aerius. Ampicilina am terminat-o, dar nu stiu cat timp trebuie sa-i dau aerius...Ati mai luat asa ceva? Eu ii dau o lingurita dimineata...Cat timp e necesar tratamentul? daca i-au disparut bubitele trebuie sa opresc tratamentul? Multa SANATATE!!!!! [continuare]

Alergia mai agresiva ca niciodata

Din Articole

Caracteristici generale Ne aflam intr-un secol aflat sub amprenta poluarii, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice si a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste directii sfasie efectiv fiinta umana in toate felurile, motiv pentru care organismul biologic este si el afectat atat de tare, incat se contureaza din ce in ce mai mult o noua dominatie a unor boli considerate neglijabile pana acum: alergiile, cancerul, depresiile si anxietatea, stresul informatic si bolile autoimune. In ceea ce priveste alergiile, omul modern este mai izolat ca niciodata si prins in plasele societatii moderne (serviciu, televizor, jocuri, socializare virtuala). Aceasta izolare expune repetat organismul la alergenii din cladiri (praf, mucegai, par de animale). Igiena exagerata, agresiunea organismului cu substante chimice si consumul de alimente tratate chimic, reprezinta o parte importanta din factorii declansatori ai aparitiei bolilor alergice. Din cauza... [continuare]

Intoleranta alimentara: interviu cu dr. maria florea

Din Articole

Generalitati Intoleranta alimentara este o afectiune frecvent intalnita in randul populatiei generale, subdiagnosticata la acest moment din motive multiple, cu impact semnificativ asupra starii de sanatate. Aceasta patologie presupune o reactie de respingere a organismului fata de anumite alimente, pe care nu le poate digera si asimila in mod corespunzator. La ingestia alimentului incriminat are loc o reactie locala inflamatorie, care repetata in timp va duce la afectarea mucoasei intestinale, dar si la o reactie inflamatorie sistemica, cu repercursiuni asupra intregului organism. Conform OMS, jumatate din populatia globului sufera de intoleranta alimentara, dar la acest moment doar 1 miliard de oameni sunt diagnosticati. Depistarea intolerantei si adoptarea unei diete corespunzatoare sunt necesare pentru combaterea consecintelor acestei afectiuni si contribuie la mentinerea starii de sanatate a fiecaruia dintre noi. Care sunt deosebirile intre alergie... [continuare]

Metode de prevenire ale alergiilor si anafilaxiei

Din Articole

Anafilaxia Cea mai buna metoda pentru prevenirea anafilaxiei este evitarea expunerii la medicamentele sau la alimentele sau alte substante care produc alergia. Anumite alergii au nevoie de o pregatire mai atenta din cauza riscului de aparitie a anafilaxiei. Orice persoana care a avut o reactie anafilactica in trecut, poate avea din nou anafilaxie in viitor, dupa expunerea la acelasi factor declansator. O persoana care a avut o roseata sau o reactie alergica la orica tip de penicilina, cefalosporina, medicamente ce contin sulf, latex, intepaturi de insecte, alune, fructe de mare (scoici) sau substante de contrast folosite pentru testele radiologice, poate face anafilaxie la urmatoarea expunere. In cazul substantelor de contrast folosite pentru testele radiologice, se poate folosi un tip de substanta de contrast care este mai putin probabil sa provoace o reactie alergica si se poate recomanda administrarea de antihistaminice si de corticosteroizi inainte si dupa efectuarea... [continuare]

Remedii naturiste pentru alergii

Din Articole

Generalitati Alergia este un mod special de a reactiona al organismului sub actiunea unor microbi sau substante, numite alergeni. Pacientul intra in contact direct cu alergenii prin piele sau indirect prin mucoasele a diferite organe sau prin sistemul sanguin. Reactiile alergice pot fi cauzate de o gama variata de substante. Printre acestea se afla polenul, praful, produsele cosmetice, parul de animale, diferite plante, seruri, vaccinuri si droguri. Aceste reactii apar si din cauza unor agenti fizici cum ar fi: - frigul, - caldura, - lumina soarelui - substante care se gasesc in alimente. Alimentele care declanseaza frecvent reactii alergice: portocalele, laptele, ouale, graul, pestele, fructele de mare, ciocolata, tomatele si capsunile. Simptome Simptomele alergice difera in functie de partea corpului care este afectata. Principalele simptome sunt: - dureri de cap, - migrene, - iritabilitate, - nervozitate, - depresie, - ameteli, -... [continuare]

Tipuri de alergii

Din Articole

Generalitati Alergiile sunt reactii anormale ale organismului la substante pe care acesta le considera in mod normal inofensive. Alergenii pot fi inhalati, inghititi sau pot intra in contact cu pielea. Simptomele specifice alergiilor sunt: scurgerile nazale, senzatia de mancarime a ochilor, lacrimarea ochilor, stranut, mancarime la nivelul pielii, etc. Alergenii care cauzeaza cel mai frecvent astfel de probleme sunt: polenul, mucegaiul, praful, alimentele, parul de animale, muscaturile de insecte, sporii de insecte, virusurile si bacteriile. Cel mai frecvent sunt intalnite alergiile sezoniere, cum ar fi, de exemplu, febra fanului. Printre manifestarile mai grave ale alergiilor sunt: ameteala, dificultatile de inghitire, greata si constipatia, diareea, eruptiile cutanate, vertijul, varsaturile si alte probleme de sanatate, care pot aparea ca urmare a modului in care organismul trateaza alergenul. Simptomele alergiilor Simptomele alergiilor pot fi clasificate in simptome... [continuare]

Alergiile alimentare: adevar versus mit

Din Articole

Generalitati Exista mai multe puncte de vedere referitoare la alergiile alimentare care nu corespund cu realitatea. Alergiile alimentare se manifesta atunci cand sistemul imunitar al unei persoane lupta impotriva atacatorilor - cum sunt considerate, in mod eronat, anumite componente alimentare (de exemplu, proteinele). Este important sa se cunoasca datele reale cu privire la alergiile alimentare, intrucat multe dintre miturile referitoare la acest subiect pot crea confuzie si pot afecta calitatea vietii unei persoane. Simptomele alergiilor alimentare se pot manifesta intr-un mod periculos, dar o persoana informata poate lua masurile corecte in cel mai scurt timp. Mituri despre alergiile alimentare - Mit - Alergiile alimentare nu sunt reale Fapt: Alergiile alimentare sunt reale si implica sistemul imunitar al organismului. In cazul alergiilor alimentare, sistemul imunitar considera in mod gresit ca un aliment este un invadator nociv si elibereaza histamina si alte substante... [continuare]

Ai grija la diversificare! pot aparea reactii alergice!

Din Articole

Generalitati Chiar din primul an de viata copiii pot manifesta reactii alergice la anumite alimente sau la substante din mediul extern. Cele mai frecvente sunt alergiile cutanate, dar si diversificarea alimentara poate fi o adevarata incercare pentru micutii cu predispozitie alergica. Semnele si simptomele sunt numeroase si alergiile se manifesta diferit de la un copil la altul. Ce este alergia? Alergia este o reactie de hipersensibilitate a organismului la anumite substante din mediul extern, de origine alimentara, inhalatorie, sau cauzata de expunere cutanata. Exista reactii de hipersensibilitate imediata care apar in cateva minute de la contactul cu alergenul, dar si reactii intarziate, al caror raspuns apare in 48-72 ore dupa expunerea la alergen, acestea fiind, in general, provocate de substante secretate de agenti patogeni (paraziti, mycobacterii, fungi). Alergenii renumiti sunt: praful, polenul, parul de animale, noxele, alunele, ciocolata, mezelurile, fructele de mare,... [continuare]

Alergiile alimentare la copii

Din Articole

Generalitati Alergiile alimentare sunt reactii ale sistemului imunitar la o proteina din anumite alimente care este considerata inofensiva pentru organism. Alergiile alimentare sunt mai frecvente la copii decat la adulti, la persoanele cu antecedente familiale de alergii, astm, febra fanului sau eczeme. La adulti si copii, alergiile alimentare apar in mod inegal. Daca doar 3,5% dintre adulti sunt subiectii unei astfel de probleme, aproape 10% dintre copii sunt inclusi. Toleranta naturala la proteinele alimentare straine este o particularitate biologica originala. La unii copii, exista un teren familial, o predispozitie genetica de a elabora anticorpi impotriva alergenilor naturali care intra in contact cu organismul prin cai naturale: piele si mucoase (respiratorii si digestive). In cazul in care copilul dumneavoastra are o alergie alimentara, va avea cu siguranta o reactie cutanata, dureri abdominale, nasul care curge, dureri de gat, mancarimi, ochii care curg, eruptii... [continuare]

alergiile de iarna – cauze, consecinte si preventie

Din Articole

Generalitati Uneori este foarte dificil sa recunoastem simptomele alergiilor, deoarece pot fi asemanatoare cu simptomele de raceala, insa exista si unele diferente importante. Ambele pot provoca congestie nazala, secretii nazale abundente, curgerea nasului sau stranut. Mancarimea, in special a ochilor si a nasului, uneori si a urechilor ori a gatului este o trasatura comuna a alergiilor, dar nu este de obicei prezenta la o raceala. Alte simptome, cum ar fi durerile de corp, febra sau durerea de gat apar frecvent la o raceala, insa acestea sunt absente la alergii. Simptomele alergice pot dura atata timp cat declansatorul este prezent. De exemplu, alergiile la polen pot dura un singur sezon, iar alergiile la un animal de companie pot fi mereu prezente, deoarece sunteti expus la acel animal permanent. Simptomele racelii, de obicei, dureaza pentru cateva zile si de multe ori dispar intr-o saptamana. Medicul dumneavoastra poate vedea semne diferite in timpul unui consult, care il... [continuare]

Alergii sezoniere - alergia de primavara

Din Articole

Generalitati Alergiile reprezinta o componenta a reactiei sistemului imunitar, intr-o maniera mult mai accentuata si mai agresiva. Sistemul imunitar este sistemul care se preocupa de combaterea agentilor patogeni : virusi, bacterii, paraziti sau alte componente. Sistemul imunitar, sistemul care se ocupa de apararea organismului uman va reactiona prin masuri specifice la orice stimul care este identificat ca fiind un agresor. Insa aceasta reactie poate sa aiba loc uneori la stimuli care nu sunt in mod uzual catalogati ca fiind agenti daunatori. Cand acest lucru se produce si mai ales cand la acesti stimuli reactia sistemului imunitar este una mult mai accentuata fata de cum ar trebui ea sa fie, se va denumi hipereactie a sistemului imunitar. Cum actioneaza sistemul imunitar la stimuli In cazul patrunderii unui organism strain (cand facem referire la organism ne putem referi si la ceva la fel de mic precum o molecula, particula microscopica), in acest moment exista o componenta... [continuare]

Rinita alergica

Din Comunitate

Buna seara, copilul meu in varsta de 4 ani si 8 luni sufera de rinita alergica(praf,acarieni si par de caine).Suntem in tratament de 9 luni cu singulair de 4 mg si de 2 luni cu (aierius,zirtec) ketof si nasonex. Raceste foarte des si in momentul de fata are o tuse productiva, pe linga medicatia prescrisa de alergolog si pneumolog i-am administrat si eurespal sirop de tuse. Nu stiu care este problema dar este plin de urticarie fiind in tratament cu zirtec, i-am dat 5 pic dimineata si 5 picaturi seara.Mentionez ca ige acum 9 luni a fost de 644 si in momentul de fata este 620.Va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot face in aceste conditii.Multumesc frumos. [continuare]

Alergiile alimentare

Din Comunitate

mi-au aparut niste pete rosii pe tot corpul si pe fata de vreo 2 zile.de la farmacie mi-ai spus ca am facut o alergie la ceva aliment si de la spital au spus ca au rubeola.nu stiu ce sa cred [continuare]

Alergiile

Din Comunitate

sufar de alergie de 20 de ani..ultimii 12 ani am fost tratata cu medicamente hemeopate...numai ca mereu apar simptomele ...exista ceva care ar putea ameliora pt un termen mai lung de timp?un vaccin?multumesc... [continuare]

Intoleranta la alimente sau alergie la alimente?

Din Diverse

Intoleranta la alimente sau alergie la alimente? Este foarte important sa putem face diferenta intre cele doua entitati! Daca o persoana are alergie la anumite alimente, chiar si consumul unei cantitati mici de alimente poate declansa o reactie alergica severa; a declarat Dr. James Li, specialist alergolog la Clinica Mayo, SUA. In cazul intolerantei la alimente, persoana poate consuma mici cantitati din alimentele cunoscute ca generatoare de probleme fara a aparea nici o reactie. [continuare]

Alergiile la peste

Din Articole

Generalitati Codul, somonul, tonul, anghila dar si alti pesti pot declansa alergii. Aceste tipuri de alergii sunt similare cu cele provocate de moluste, doar ca in acest caz exista sanse mai mari sa apara la maturitate, fiind mai greu de depasit. Desi este destul de severa, alergia la peste este mai usor de evitat decat alte tipuri de alergii. Alergenul major responsabil pentru declansarea alergiei este o proteina numita parvalbumina care tine sub control valoarea calciului din carnea alba. Pentru ca parvalbuninele sunt foarte similare la diferite specii de pesti, alergia la peste poate sa apara indiferent de tipul speciei de peste. Atunci cand o persoana sensibila intra in contact sau consuma peste, apare reactia alergica si simptomele specifice acesteia. Simptomele alergiei la peste Simptomele alergiei la peste sunt similare cu cele ale altor alergii la produsele alimentare. Aproape toate persoanele cu alergie la peste vor experimenta manifestarile la o ora dupa ce au... [continuare]

Cum sa ne protejam de alergiile toamnei?

Din Articole

Generalitati Desi florile nu mai infloresc, iar iarba nu mai poate face “ravagii”, desi aerul a devenit rece, iar praful verii este spalat de ploile de toamna, persoanele care se confrunta cu alergii sezoniere nu pot spune ca au scapat de pericole nici in aceste luni. Triggeri alergiilor sunt un pic mai diferiti, este adevarat, insa efectele lor raman aceleasi, iar disconfortul creat nu pare sa se fi modificat fata de cel cauzat de polen, flori, iarba, fan si praf... Doar temperaturile sunt mai mici! Cauze Plantele pot elibera, in vederea reproducerii, mici particule, numite polen. Acestea sunt foarte fine si invizibile ochiului liber, iar in interior contin gametul masculin. Acesta este protejat printr-un invelis extern destul de rezistent conditiilor, adesea neprielnice, din mediul extern. Cand granulele de polen ajung in contact cu un pistil compatibil sau cu o floare ce infloreste, o poate poleniza. Cand ajunge insa in contact cu mucoasa nazala, rezultatul nu mai este la fel... [continuare]

Reactia alergica la muraturi

Din Articole

Generalitati Reactia alergica la muraturi este cel mai adesea provocata de sensibilitatea la mucegai sau sulfiti. Sulfitii sunt substante chimice utilizate ca si conservanti in muraturi si alte alimente gatite si prelucrate. Specialistii estimeaza ca aproximativ 1% din oameni sunt sensibili la sulfiti. Muraturile si otetul sunt surse alimentare care contin mucegaiuri ce pot provoca reactii alergice la unele persoane. Pastrarea unui jurnal alimentar si observarea simptomelor poate ajuta medicul sa identifice cauza alergiei. Sensibilitatea la sulfit Sulfitii sunt folositi pentru a preveni modificarea culorii alimentelor si bauturilor. Pe langa muraturi, acestia pot fi gasiti in legumele conservate sau congelate, chips-uri de cartofi, creveti, fructe uscate, gemuri, bere, vin, sucuri de fructe si unele medicamente. Sensibilitatea la sulfiti se poate dezvolta la orice varsta si poate provoca simptome cum ar fi astmul, respiratia suieratoare, dar si reactii mai grave,... [continuare]

Cum iti poti da seama daca ai sau nu o alergie

Din Articole

Generalitati Uneori este foarte dificil sa faci diferenta intre o reactie alergica si o afectiune de alta natura. Va intrebati daca faptul ca va curge nasul poate fi o reactie alergica mai degraba decat o raceala? Sau daca faptul ca pielea de pe maini este uscata chiar se datoreaza doar noii creme hidratante? Uneori nu putem spune cu certitudine daca o anumita reactie a organismului se datoreaza unei reactii alergice sau nu. Dar, fara indoiala, atunci cand stim sa recunoastem o reactie alergica suntem in avantaj deoarece cunoasterea cauzei unei afectiuni inseamna apelarea mai rapida la un remediu potrivit, si in consecinta scurtarea duratei bolii. Spre exemplu, urticaria nu prezinta intotdeauna un substrat alergic. Manifestata prin aparitia de placi rosii, reliefate, insotite de mancarimi, urticaria poate fi uneori idiopatica - ceea ce inseamna ca medicina zilelor noastre nu poate stabili o cauza precisa. In aceste cazuri efectuarea unor baterii de teste alergologice are... [continuare]

Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara

Din Articole

Generalitati Alergiile acestui sezon va strica buna dispozitie si va impiedica sa va bucurati de vremea frumoasa? Daca raspunsul este afirmativ, specialistii au o veste buna pentru dumneavoastra: cu o dieta potrivita, chiar si cele mai rebele simptome ale alergiilor pot fi ameliorate, iar starea generala va fi imbunatatita semnificativ. Daca va vine greu sa credeti, va putem da cateva exemple, pe cat de practice si la indemana oricui, pe atat de eficiente: supa poate reduce vascozitatea secretiilor nazale si poate decongestiona nasul, iaurtul imbogatit cu tulpini bacteriene de Lactobacillus acidophilus poate ameliora simptomele alergiilor induse de polen, iar fructele si legumele bogate in vitamina C influenteaza pozitiv intregul tablou simptomatic al alergiilor primaverii. Deoarece uneori toate recomandarile teoretice ale nutritionistilor pot fi dificil de transpus in practica, in continuare sunt prezentate meniuri speciale pentru pacientii care sufera de neplacutele... [continuare]

Rinita non-alergica

Din Articole

Generalitati Rinita non-alergica este un sindrom ce apare ca urmare a inflamatiei mucoasei nazale, in absenta unor triggeri alergici. Aceasta varietate de rinita trebuie deosebita de rinita alergica, afectiune mediata de Ig E. Trebuie precizat insa ca uneori (in functie de etiologia rinitei non-alergice) simptomele celor doua tipuri sunt similare, mai ales din punct de vedere al duratei si severitatii. Inflamatia si congestia nazala, indiferent de tipul rinitei, pot induce chiar aparitia unor episoade tranzitorii de rinosinuzita acuta, datorita blocajelor functionale din interiorul cailor aeriene (nazale). Rinita poate afecta semnificativ calitatea vietii pacientilor, prin perturbarea somnului, favorizarea somnolentei diurne, a problemelor de concentrare si prin cresterea iritabilitatii. In plus, studiile arata faptul ca pacientii cu rinita non-alergica au un risc semnificativ mai crescut de a dezvolta astm, si vice-versa. Rinita non-alergica poate fi diagnosticata in urma... [continuare]

Aditivii alimentari favorizeaza hiperactivitatea

Din Diverse

Aditivii si colorantii alimentari pot favoriza un comportament hiperactiv la un numar destul de mare de copii. Studiul realizate de "British Food Safety Agency" si publicat apoi in "British Medical Journal the Lancet" reprezinta prima reusita in stabilirea unei legaturi intre aditivii si colorantii alimentari (E100-E180) si hiperactivitate, legatura de mult pusa sub semnul intrebarii. [continuare]

Pagina 1 din 22 (643 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK