valori de referinta analize medicale

Analize copil de un an

Din Comunitate

Sunt ingrijorata de rezultatul analizelor fiului meu ,toate valorile au iesit normale doar monocit 9,1 %(2-10 referinta) monocit 1,4(0-0,6) eozofil3,1(0-7)eozofil0,50(0-0,30) Imi puteti spune va rog ce ar putea fi ca abia marti ajungem la medic ,va multumesc [continuare]

Interpretare papanicolau si analize urina

Din Comunitate

buna ziua sunt speriata. am primit urmatoarele rezultate: sediment urina: rare celule epiteliale scuamoase rare leucocite urocultura [continuare]

Analize sange

Din Comunitate

ASAT -REZULTAT,MA POATE AJUTA CINEVA [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

-Imunologie Ac anti HVC : negativ Ac anti HBc : pozitiv Anticorpi HBe :slab pozitiv Anticorpi Hbs :negativ -Antecedente personale patologice :Cardipatie ischemica dureroasa (sub tratament) -Simptomatologie anemie Se poate un diagnostic pe baza rezultatelor de imunologie si ar putea fi vorba de o hepatita virala (b,c,e)? [continuare]

Expunerea medicala in radiologia pediatrica

Din Diverse

In radiologia pediatrica este necesar personal experimentat, care sa coopereze cu copiii, iar asistentele de radiologie vor avea o pregatire specifica radiologiei pediatrice. Camerele de radiologie pentru pediatrie vor fi amenajate astfel incat sa asigure o cooperare buna cu copiii. Generatorul de radiatii X va fi de inalta frecventa, pentru a imbunatati acuratetea si reproductibilitatea expunerilor, si va avea suficienta putere pentru a permite timpi de expunere mici. [continuare]

Ce investigatii sa mai fac?

Din Comunitate

intrebare buna, mi-am facut un set de analize si modificarile au aparut la urina-biochimie si anume : -leucocite prezente 25/ul iar valori de referinta -negativ; - bilirubina 1mg/dl iar valoare de referinta -negativ - hematii (hemoglobina) 10/ul iar valoarea de referinta -negativ; de asemenea proteina c reactiva a iesit 1.01 mg/dl iar valoarea de referinta este [continuare]

Antigen giardia lamblia-elisa

Din Comunitate

Am un baietel de 2 ani si 3 luni...i am facut examen coproparazitologic si rez au fost urmatoarele: Chisti Lamblia - absent, Oua de paraziti - absent, Antigen Giardia - ELISA 0.13..specific ca valorile de referinta pt. antigen giardia sant 0 - 0.30 (asa era trecut in buletinul de analize)..ce ma nedumereste este, are sau nu giardia?multumesc [continuare]

Diabetul exista scapare

Din Comunitate

buna ziua! am 36 ani si cu 5 zile in urma am facut analize medicale . Glicemie=258, am mers la medic specialist acolo a crescut glicemia=483, imi poate raspunde cineva daca exista posibilitataea sa devin insulino-dependent in conditiile in care am inceput regimul alimentar si tratament medicamentos? sunt foarte speriata sa aflu ca am acest diagnostic si sa nuu pot scapa de aceasta boala niciodata. Mentionez ca de 4 ani am si un vitiligo, sa inteleg ca acest diabet s-a in stalat in organism tot din cauza stresului? [continuare]

Ceruloplasmina

Din Comunitate

Buna ziua, Am facut de mai multe ori analize la sange si urina.CERULOPLASMINA imi iese mai mica decat limitele normale (20-60). Cupru in urina este in valorile de referinta, insa ceruloplasmina a fost 15 mg/dl; 16 mg/dl; 19 mg/dl etc.Medicul de specialitate(neurolog) spune ca e bine.Poate sa-mi raspunda cineva de ce analizele ceruloplasminei sunt mai mici? Ce afectiune pot avea? multumesc! [continuare]

Tegretol cr, comprimate

Din Medicamente

Compozitie Substanta activa: carbamoil- 5,5H-dibenzo(b,f)azepina (= carbamazepina). Cutie cu 50 comprimate CR continand 200 mg carbamazepina cu eliberare controlata. Cutie cu 30 comprimate CR continand 400 mg carbamazepina cu eliberare controlata. Cutie cu 50 comprimate continand 200 mg carbamazepina. Cutie cu 30 comprimate continand 400 mg carbamazepina. Cutie cu 50 comprimate CR continand 200 mg carbamazepina cu eliberare controlata. Cutie cu 30 comprimate CR continand 400 mg carbamazepina cu eliberare controlata. Flacon de 250 ml continand o suspensie vascoasa de culoare alba, aromatizata cu caramel, in care 5ml (1 masura) corespund unei cantitati de 100 mg carbamazepina. Cutie cu 5 supozitoare continand 125 mg carbamazepina. Cutie cu 5 supozitoare continand 250 mg carbamazepina. Actiune terapeutica Antiepileptic cu proprietati neurotrope si psihotrope. Farmacodinamica: spectrul de activitate a acestui antiepileptic cuprinde: crizele partiale (cu semiologie... [continuare]

Glanda tiroida

Din Comunitate

Buna ziua, Ma numesc Smeu Carmen si am 47 ani. in urma cu o luna am facut o ecografie unde mi s-a depistat un nodul la glanda tiroida de 0.5 cm.Am facurt unele analize de sange cum ar fi:TSH=1.05---FT4=1.52 si Anti TPO=1.02. Dupa cum arata valorile de referinta nu pare sa fie vreo problema,acum va las pe dumneavoastra sa va spuneti parereasi sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in continuarie. Va multumesc foarte mult [continuare]

Dozari hormonale - sopc?

Din Comunitate

Va rog mult sa imi spuneti, daca se poate, ce indica urmatoarele analize hormonale: prolactina 318.4 (valori de referinta 127-637) testosteron 3.5 (valori de referinta 0.22-2.9) FSH si LH - ziua 6 (au fost recomandate pt ziua 5, dar ziua 5 era duminica, laboratoarele inchise): FSH - 6.06. (valori de referinta pentru faza foliculara 3.5-12.5) LH - 18.01 (valori de referinta pentru faza foliculara 2.4 - 12.6) Progesteronul si estradiolul - ziua 21: estradiol: 274.3 (valori de referintapentru faza luteala 161-774) progesteron: 4.54 (valori de referinta pentru faza luteala 5.3-86). Mentionez ca am cicluri foarte neregulate. Valoarea sub limita minima a progesteronului in ziua 21 arata ca nu a avut loc ovulatie? Multumesc tutror celor care raspund! [continuare]

Hepatita b

Din Comunitate

Buna ziua , ma numesc Ciprian In urma unui control anual am fst depistat cu virusul hbs pozitiv , am facut o analiza pentru confirmare prin metoda E.L.I.S.A al carui rezultat a fost 3300um (valori de referinta >0,9), este alarmanta diferenta asa de mare ?Apoi am fst internat la Spitalul de boli infectioase unde mi-au facut iar un rand de analize din care am inteles doar ca nu am tulpina delta , si ca am steatoza gr1 ! mi-a dat liv 52 si lagosa si m-a trimis acasa ! Am 23 ani si sunt foarte speriat ce as putea sa fac ? [continuare]

Glucoza serica usor crescuta

Din Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Astazi am facut niste analize la sange si mi-a iesit VSH 18 mm/h valori de referinta conform laboratorului < 25 si glucoza serica 104 mg/dL conform laboratorului intervalul normal era intre 60-99: Normal , 100-125 glicemie bazala modificata. Mentionez ca am 26 de ani, 45 kg si nu am antecedente in familie de diabet iar la ultima analiza pe care am facut-o la sange glucoza serica era 99. Pare ca este in crestere. Exista posibilitatea sa dezvolt diabet? [continuare]

Vsh crescut

Din Comunitate

Buna seara. Mama mea are o problema si nu-i dam de cap. Are 54 de ani si sufera de hipertiroidism. Problema este ca de cateva luni are Vsh crescut, adica 70-80. Am facut tot felul de analize, ekg, eco, ct pulmonar, bronhoscopie, endoscopie, colonoscopie si toate analizele de sange. De asemenea valoarea leucocitelor este aproape de limita superioara, respectiv 8000 la un laborator ale carui referinte erau 4000-9000 si valoarea de 9000 la un alt laborator care avea valori de referinta 5000-10000. De asemenea are si valoarea fierului scazut, adica 5 iar valoarea feritinei 236. Tot ce s-a descoperit este un granulom gingival care urmeaza a fi indepartat chirurgical. In legatura cu hipertiroidia, a facut tratament cu iod radioactiv, o perioada a fost totul in ordine, insa acum TSH a scazut la valoarea de 0.09, in timp ce T4 are o valoare normala. Pe scurt, acestea sunt problemele. iar investigatiile au fost aproape integral facute, analize de sange, urina, ct, eco, ekg, bronhoscopie,... [continuare]

Amh marit

Din Comunitate

Buna fetelor. Am si eu o intrebare. De aproximativ 4 ani incercam sa avem un copil si n-am reusit. Am facut aproape toate analizele si ne-au iesit bune. Singura care nu mi-a iesit buna a fost AMH-ul. Valorile de referinta erau intre 1-7 si mie mi-a iesit aproape 14. Aveti idee ce inseamna? Am fost la ginecologi galateni si la unul chiar si din Bucuresti si nu au stiut sa-mi spuna ce reprezinta. V-ati mai intalnit cu astfel de situatii? Ce v-au spus medicii in situatia asta? Daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi extraordinar. Va multumesc din suflet. [continuare]

Dhea-s marit!

Din Comunitate

Buna ziua. In speranta ca o sa primesc un raspuns vreau sa va scriu problema noastra. Am o fetita de 6 ani si 7 luni, inaltime 122cm si greutate 24kg. Fetita are cateva fire de par pubian, motiv pentru care am fost la medicul endocrinolog.Vreau sa specific ca la axile nu are par deloc, iar pe maini sau piciare nu are pilozitate mare, sanii nu au inceput sa creasca. Medicul endocrinolog ne-ai recomandat sa facem mai multe analize hormonale printre care si DHEAS care a iesi marit , adica 85.1( valorile de referinta fiind 6-38) si de asemenea 17 oh progesteron a iesit 1.51, valorile de referinta fiind 0.2-0.9. Rrestul analizelor, adica Testosteron, Estradiol, Prolactina TSH si FT4 au iesit in limite normale. Intrebarea mea este: este valoarea DHEAS atat de mare incat sa ne impacientam ( am citit despre boala Cushing) si ce conduita medicala trebuie umata? in speranta ca o sa-mi raspundeti la mesaj, va doresc o zi frumoasa si multa sanatate! [continuare]

Trombocite crescute

Din Comunitate

Buna dimineata!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca puteti.In iunie am fost piscata de o albina si a doua zi am observat ca mi s-a inflamat un ganglion latero-cervical.A dat putin inapoi,dat a ramas acolo.Am fost la 4 medici ORL-isti si mi-au spus sa nu-mi fac griji. In 6 august am facut analize de sange care mi-au iesit bune cu exceptia unei infectii urinare. Pe 21 octombrie am repetat analizele insa la alt laborator.Valorile lor de referinta sunt un pic diferite.Totusi ceea ce ma ingrijoreaza sunt 2 rezultate proaste.Trombocite 475.00(valori normale 150.00-400.00) si calciu ionic 3.82(valori normale 4.5-5.0) si aceeasi infectie urinara. VSH la primele analize 8,acum 10.Dar,repet,laboratoarele au valorile de referinta usor diferite. leucocite 6.04(4.00-10.00) LDH291(225-450) ASLO 200 Fibrinogen 320 Mentionez ca intre cele 2 seturi de analize am racit,cu rosu in gat ,febra maxim 37,5 Acum am o tuse usoara de vreo 3 saptamani,ma doare pieptul (sau sanii)... [continuare]

Astenie

Din Comunitate

Mi-am facut niste analize de sange deoarece mi-a fost recomandat sa le fac in fiecare primavara. Toate sunt in regula in afara de Hemoglobina eritrocitara medie care este de 27 pg valorile de referinta fiind 27-35 pg, Concentratia medie de hemoglobina care este 31g/dl, valorile de referinta fiind 32-36 g/dl si Calciul seric care este de 8,2 mg/dl, valorile de referinta fiind 8,5-10,5 mg/dl. Acum ca sunt la menstruatie, deja am ameteli si sunt foarte obosita, nu mai dau randament. Ma poate ajuta cineva cu un tratament? Dureaza foarte mult sa ajung la medic. Multumesc anticipat. [continuare]

Tiroida si noduli

Din Comunitate

Buna ziua Revin cu completari la o intrebare anterioara-referitoare la problemele de tiroida Ma numesc Ina si am 45 ani. In data de 25 oct 2010 am efectuat urmatoarele analize, cautănd o cauza a hipertensiunii depistate la un control de rutina , după o colica renala cauzata de pietre la rinichi. TSH=4,1(0,4-4) T4-tiroxina totala =8,77(4,5-12,5), T3-triiodtironina total =117 ,00(84-172), cortizol =9,7(5-25), ACTH =6,9( [continuare]

Vsh crescut: cauze, intrebari, raspunsuri

Din Articole

Generalitati VSH sau viteza de sedimentare a hematiior reprezinta analiza paraclinica din pachetul analizelor de baza care poate conferi prin aceasta simpla analiza o serie de indicatori sau chiar valori diagnostice pentru o gama variata de patologii. Hematiile sunt celulele noastre rosii, sau seria ertitrocitara care este raspunzatoare de transportul nutrientilor de la locul in care au fost metabolizate/descompuse (stomac, intestine) la toate tesuturile si celulele organismului si tot hematiile sunt celulele care transporta oxigenul si dioxidul de la carbon de la si dinspre plamani catre toate tesuturile organismului. Hematiile calatoresc prin toate vasele organismului (artere si vene) si la nivelul capilar produc schimbul de nutrienti sau de componente gazoase. Hematiile se vor agrega intr-o forma liniara care se numeste Viteza de sedimentare. Fiziologic aceasta viteza de agregare a hematiilor si formare a acestei coloane trebuie sa fie lenta deoarece pe suprafata eritrocitara... [continuare]

Cancer la san

Din Comunitate

am fost operata de cancer la san dupa un an in urma analizelor mi s-a spus ca trebuie sa ma operez si jos deoarece ciclu mi s-a oprit de la medicamente mi-a iesit estradiolul 39,30 pg/ml si FSH 16,597 nu stiu care sint limitele normale si daca chiar trebuie sa ma operez? [continuare]

Colesterol

Din Comunitate

Buna ziua....am o nelamurire...sotul meu a facut o serie de analize si printre altele are colesterolul in valoare de 249 ...recunosc ca nu cunosc valorile normale... Mentionez ca el are 42 ani si nu fumeaza. Am de ce sa imi fac probleme in ceea ce ii priveste sanatatea? In speranta ca ma puteti lamuri in aceasta problema , va multumesc! [continuare]

Un raspuns,va rog

Din Comunitate

recent am facut niste analize pentru a vedea daca mai sunt activa hormonal,specific ca am 36 ani.rezultatul este acesta,TSH--2.50,FSH--3.7 SI LH--7.5.AS DORI SA-MI SPUNETI DACA POT RAMANE INSARCINATA.AM AVUT O SINGURA SARCINA ACUM 13 ANI,DUSA PANA LA CAPAT.VA ROG FRUMOS SA-MI RASPUNDETI.MULTUMESC [continuare]

Spermograma

Din Comunitate

Tocmai am primit rezultatul spermogramei sotului meu,doar ca programarea la medic o avem abia peste 2 saptamani...Ma poate ajuta cineva aici cu o interpretare? Are 36 ani,nu fumeaza iar alcool bea ocazional.Ne chinuim de mai bine de 1 an sa facem un bebe...eu am 24 ani si analizele mele au fost bune. Acum fac zilnic teste ovulatie(Minut).Sunt in ziua 15CM,am inceput sa fac test din ziua 5..si pana acum nu e pozitiv... Cultura - sperma Cultura SPERMA Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora microbiana. Pe mediul Sabouraud nu s-au izolat colonii de Candida spp. Spermograma - sperma Volum 2.5 ml 1.5 - 5 Aspect alb,vasc,op alba, vascoasa, opaca Timp de fluidificare completa 25 min 20 - 30 pH ( acid/base 37 grade C ) 7.3 7.12 - 8 Nr. spermatozoizi 73 milion/mL 20 - 150 Spermatozoizi cu mobilitate normala 68 % = 60 Spermatozoizi cu aspect normal... [continuare]

Leucocite in urina

Din Comunitate

mi-am facut de curand analizele anuale de rutina si mi-ai reiesit un numar foarte mare, dupa parerea mea, de leucocite in urina, 100 in loc de maxim 25. Ar trebui sa ma sperii? Ma poate ajuta cineva cu un sfat ,ca sincer de cand le-am primit, rezultatele, vineri sunt cu nervii la pamant. Multumesc pentru orice raspuns. [continuare]

Protocol de practica in boala gaucher

Din Diverse

Se aproba Protocolul de practica pentru prescrierea, monitorizarea si decontarea tratamentului in cazul bolii Gaucher pentru persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate, prevazut in anexa 1 care face parte integranta din prezentul ordin. Respectarea schemelor terapeutice stabilite conform protocolului prevazut la ARTICOLUL 1 stau la baza validarii prescrierilor medicale pentru boala Gaucher, in vederea decontarii. [continuare]

Modificarea legii privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale

Din Diverse

Asiguratii au dreptul la prestatii medicale pentru investigarea, diagnosticarea, reabilitarea starii de sanatate, precum si recuperarea capacitatii de munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Asiguratii au dreptul la servicii medicale corespunzatoare leziunilor si afectiunilor cauzate prin accidente de munca sau boli profesionale, dupa cum urmeaza: [continuare]

Proiect hotarare pentru aprobarea contractului-cadru 2009

Din Diverse

Serviciile medicale, medicamentele cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu si dispozitivele medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale in ambulatoriu se acorda in baza contractelor incheiate intre furnizori si casele de asigurari de sanatate judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, denumite in continuare case de asigurari de sanatate. [continuare]

Contract cadru 2009

Din Diverse

Casele de asigurari de sanatate comunica termenele de depunere a cererilor insotite de documentele prevazute de actele normative in vigoare, necesare incheierii si negocierii contractelor de furnizare de servicii medicale, de medicamente si unele materiale sanitare in tratamentul ambulatoriu si de dispozitive medicale in ambulatoriu, prin afisare la sediile institutiilor, publicare pe paginile web ale acestora si anunt in mass-media. [continuare]

Pagina 2 din 4 (116 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK