tsh valori normale

Un progesteron scazut este o cauza de infertilitate?

Categoria: Comunitate

un progesteron scazut(sub limita inferioara ) este o cauza de infertilitate?restul analizelor mi au iesit cu valori normale [continuare]

Interpretare analiza secretie vaginala

Categoria: Comunitate

am facut o analiza la secretie vaginala ,da nu specifica mai nimic,cultura secretie vaginala,proba biologica ,unitate de masura =absent flora patogena ,la rezultat =absent,valori normale =absent,alte observatii nu sant [continuare]

Discofort in hipocondrul drept

Categoria: Comunitate

De vreo 3 luni am o usoara durere in zona ficatului,scaun moale si balonari,la ekograf acum 8 luni mi s-a spus ca am nisip la rinichiu drept si ficatul gras,splina13 cm,imediat atunci am facut analize la ficat si erau la valori normale (mai putin GGT 76 ).Tot de atunci am renuntat la grasimi ,dulciuri,prajeli.... mananc multe fructe, legume ,sfecla rosie,morcov,ceaiuri,as dori sa stiu incotro sa apuc,ce analize ar fi necesare sau la ce medic ma indrumati sa merg pentru investigatii,ar fi ceva grav aceea durere ,s-a mai confruntat cineva cu asa ceva,Va multumesc pentru sfaturi. [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

Buna ziua! sotul meu si-a facut analizele intr-o perioada cand organismul era slabit din cauza unei viroze. as vrea sa stiu daca urmatoarele valori au fost influentate. Mentionez doar analizele care nu au iesit in parametri. Multumesc ! Neutrofile # - 1.89 (valori normale 2.00 - 7.90) Neutrofile % - 33.7 (valori normale 40-72) Limfocite % - 50.2 (valori normale 20-45) Monocite % - 10.2 (v.n. 2-8) Eos% - 5.8 (v.n. 0 - 4) MCH - 34.1 (v.n. 26-32) MCHC - 36.6 (31-36) RDW-CV - 11.3 (v.n. 11.5-16.5 [continuare]

Sa fie vorba despre vreo infectie urinara?

Categoria: Comunitate

Buna seara, Am facut niste analize la urina si rezultatele sunt inauntrul valorilor normale, cu exceptia urmatoarelor: -leucocit esteraza - 75 WBCs/uL - claritate - tulbure - leucocite - relativ frecvente -levuri - rare Iar la rubrica "urocultura" scrie: Bacteriurie < 1000 UFC/ml (fara semnificatie clinica) 1000 UFC/ml = prag de detectie al uroculturii uzuale UFC = unitati formatoare de colonii. Precizez ca am dus la laborator si proba de urocultura, iar cei de acolo mi-au spus ca in vreo doua zile sunt gata rezultatele. Deci cred ca cele de mai sus nu sunt rezultatele. Sa fie motiv de ingrijorare valorile ridicate ale analizelor? Vreo infectie ceva? Va multumesc, [continuare]

Dereglari intestinale

Categoria: Comunitate

Buna sunt ITIC din DEJ Doresc sprijin de la persoane specializate sau de la acelea care sufera de asemenea dereglari intestinale. -aproape orice mananc am diarie -mancarea din fecale nu este digerata,cu miros de putrefactie -sintomele apar la 10 zile -in criza am dureri in jurul ombelicului -durerile dispar dupa aproximativ 5 zile Am consultat mai multi specialisti toti afirma ca nu stiu ce am, nu este colita, biopsia nu indica cancer toate analizele care mi-au fost recomandate sunt cu valori normale a rezultat o usoara infectie in organism. Doresc sprijin de specialitate tratament, analize ori specialisti la care sa ma adresez. [continuare]

Limfocite si tgo marite

Categoria: Comunitate

Buna ziua in urma unor analize complete baietelului meu i-au iesit:limfocitele 57.1;tgo 45 si bilirubina totala 1.27;restul analizelor sunt in valori normale.ce inseamna aceasta.Baiatul are 6 ani si are o greutate de 20 kg. Va multimesc!!! [continuare]

Hepatita b - analize

Categoria: Comunitate

Salut, Sunt barbat si am 28 de ani in prezent. Redau mai jos istoricul analizelor mele: 1. Decembrie 2008 - TGO - 92 (valori normale 8.00-50.00 U/L) TGp - 194 (valori normale 9-72 Ul/) AcVHD-IgG - NEGATIV Anti_HBE - 40.41 Anti_HBE_I - Nonreactive AcVHD-IgM - NEGATIV HBeAg - 1364.408 HBeAg_I - Reactive AgVHD - NEGATIV HAVAbIgM - 0.64 HAVAbIgM_I - Nonreactive HBcAb_IgM - 0.17 HBcAb_IgM_I - Nonreactive HCV_3 - 0.1 HCV_3_I - Nonreactive 2. Ianuarie 2009 HBV-DNA Cobas TaqMan - 110000000 UI/ml 3. Am urmat tratamentul cu interferon, ultima injectie am facut-o in aprilie 2011. Analizele la acea data au fost: TGO - 33 (valori normale 17-59 U/L) TGP - 37 (valori normale 21-72 Ul/) AgHBs -2300 AgHBs_I - Positiv AcHVC - 0.04 AcHVC_I - Negativ AcHBs - 0.0 cgHBs_I - Negativ 4. La 6 luni de la terminarea tratamentului(deci in octombrie 2011): ADN-VHB - 1050 UI/ml In continuare la analizele periodice facute la 6 luni,... [continuare]

Trombocite crescute

Categoria: Comunitate

Buna dimineata!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca puteti.In iunie am fost piscata de o albina si a doua zi am observat ca mi s-a inflamat un ganglion latero-cervical.A dat putin inapoi,dat a ramas acolo.Am fost la 4 medici ORL-isti si mi-au spus sa nu-mi fac griji. In 6 august am facut analize de sange care mi-au iesit bune cu exceptia unei infectii urinare. Pe 21 octombrie am repetat analizele insa la alt laborator.Valorile lor de referinta sunt un pic diferite.Totusi ceea ce ma ingrijoreaza sunt 2 rezultate proaste.Trombocite 475.00(valori normale 150.00-400.00) si calciu ionic 3.82(valori normale 4.5-5.0) si aceeasi infectie urinara. VSH la primele analize 8,acum 10.Dar,repet,laboratoarele au valorile de referinta usor diferite. leucocite 6.04(4.00-10.00) LDH291(225-450) ASLO 200 Fibrinogen 320 Mentionez ca intre cele 2 seturi de analize am racit,cu rosu in gat ,febra maxim 37,5 Acum am o tuse usoara de vreo 3 saptamani,ma doare pieptul (sau sanii)... [continuare]

Interpretare analize medicale

Categoria: Comunitate

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor de mai jos si cu sfaturi. Analizele sunt facute sotiei mele cu varsta de 27 de ani. HCT: rezultat 36.3%; valori normale femei: 37-42% MCHC: rezultat 36.9 pg; valori normale: 32-36 pg GPT/ALAT: rezultat 37.6 U/l; valori normale: 0-31 U/l Multumesc. [continuare]

Rezultate analize

Categoria: Comunitate

am un baietel de 1 an si 7 luni.pe data de 4 noiemb iam facut analizele,joi am luat analizele(rezultatele)la care la rubrica observatii scria plasmocite 1%!acum ce inseamna plasmocite 1 % ca dr pediatra nu vrea sa imi spuna si mia dat sa ii fac dinou analizele la singe copilului.mentionez ca primele analize inca lua antibiotic ca a fost racit si era sub tratament,pe net daca caut imi da de infectii si leucemie si cancer.PLT a iesit mare 431din care valorile intra (150-350).neutrofile segm mici 32din care valorile sunt(50-70),limfocitele mari 54din care valorile normale sunt(25-40),monocitele mari 11,din care valorile normale sunt (2-8) [continuare]

Secretie urat mirositoare

Categoria: Comunitate

Buna ziua. iN urma cu 6 luni am descoperit ca am un chist pe ovarul stang, chist foliucular activ ce l-am tratat cu duphaston timp de trei luni. In perioada tratamentului mi se reglase si menstruatia, adica aveam mentruatie la fix 28 zile. dupa ce am intrerupt tratamentul, menstruatia s-a dereglat din nou, durerile au reaparut dar si scurgeri vaginale albe usor galbui cu miros nu prea placut. luna trecuta am fost la medicul ginecolog, mi s-a facut o ecografie trans-vaginala si mi s-a spus ca este totul in regula, ca acel chistulet nu mai este iar ovarele, trompele si uterul au valori normale. Nu am facut un test papa-nicolau. Nu stiu ce se intampla, daca totul este normal de ce am aceste scurgeri? La capitolul relatii sexuale stau foarte prost... Poate fi asta un motiv? [continuare]

Buna ziua

Categoria: Comunitate

Sunt insarcinata in 10 saptamani si 6 zile si tocmai am primit rezultatele la analize.As vrea sa stiu daca ar putea sa il afecteze pe bebe , mi-a iesit numarul de leucocite 11.06 valoarea normala fiind 4-10, Anti-virus rubella IgG 119.7 si Anti-CMV IgG 76.2 astea sunt peste valorile normale.Multumesc [continuare]

17-hidroxicorticosteroizi

Categoria: Comunitate

buna ziua dori si eu o interpretare a analizei 17-hidroxicorticosteroizi care a iesit cu valoarea de 28,ce implicatii aduce si cat de grav este?celelate analize endocrine au iesit in valori normale, [continuare]

Ce afectiune ar putea fi?

Categoria: Comunitate

- Hemoleucograma cu valori normale, exceptand Volumul Mediu Plachetar=11.8 fL (valoare mai mare decat normal: 7.40-10.40fL); - IgA si IgG - valori normale; - IgM=33.70 mg/dL (valoare mai mica decat normal: 40.00-230 mg/dL); - examen coproparazitologic- 3 probe- negativ; - Concetrat leucocitar cu elemente celulare anormale prezente. Cu eritroblasti pe frotiu 1 din 100 de elemente; prezente limfocite polimorfe si monocite reactive; formula leucocitara pe concentratul leucocitar: neutrofile segmentate 43%, eozinofile 3%, bazofile 2%, limfocite 40%, monocite 12%. - Electroforeza proteinelor serice: albumina 51% (valoare mai mica decat normal:52-65.1%), gamma globuline 21.2% (valoare mai mare decat normal:10.7-20.3%), raport albumina/globuline 1.04 (valoare mai mica decat normal:1.1-1.9), globulinele alfa 1 si 2 si beta 1 si 2 au valori normale. [continuare]

Durere in gat de 3 ani

Categoria: Comunitate

De aproximativ 3 ani ma doare gatul , in tot acest timp am efectuat de doua ori exudat faringian si rezultatul este negativ ,ASLO=216, CPR =2,15 GLUCOZA 102, VSH 4 , FIBRINOGEN 193,4 , HEMATOLOGIE valori normale ,mai putin %macrotrombocite PLCR%=24,6 v.n 0-20 Aceste analize mi-au fost recomandate de medic ORL-ist ,am urmat tratamentul prescris timp de 7 zile cu OMEZ , AERIUS ,BIOPAROX ,.s-a simtit o ameliorare pe timpul tratamentului iar la o saptamana de zile dupa sa accentuat mai tare durerea, Rog parerea unui specialist ce ar trebui urmat ; Mentionez ca sunt barbat am 43 de ani si de doi ani nu mai fumez, multumesc o zi buna va doresc ! [continuare]

Tgp marit , tgo ,colesterol si altele

Categoria: Comunitate

LATIMEA DISTRIBUTIEI ERITROCITARE : este 16,3 % ( valori normale 11 - 15 / % ) ACID URIC SERIC : este 6,2 mg/dl ( valori normale 3 - 5,7 / mg/dl ) COLESTEROL SERIC TOTAL : este 216 mg/dl ( valori normale 109 - 202 / mg/dl ) TGO : este 41 U/L ( valori normale 0 - 37 / U/L ) TGP : este 69 U/L ( valori normale 0 - 40 / U/L ) UREE SERICA : este 56 mg/dl ( valori normale 15 - 40 / mg/dl ) Ma numesc Ionel sunt barbat si am varsta de 35 ani , nefumator , non alcool nu mananc grasimi, acestea sunt rezultatele analizelor mele care ma ingrijoreaza foarte mult , medicul meu mi-a zis sa tin decat regim , va rog sa-mi spuneti dumneavoastra daca poate fi vorba de ceva grav sau poate fi devina doar stresul ? Va... [continuare]

Vsh crescut

Categoria: Comunitate

Buna ziua!Am 18 ani si in urma realizarii unui set de analize ale sangelui,a rezultat un VSH crescut destul de mult fata de valorile normale.Care ar putea fi cauza?Faptul ca in perioada recoltarii sangelui eram la menstruatie influenteaza cu ceva cresterea anormala?Multumesc anticipat! [continuare]

Analiza free beta hcg

Categoria: Comunitate

Buna,am 30 ani si sunt insarcinata in aproape luna a 12 si am facut analiza asta pt sindromul Down si mi-a iesit 187,40 ng/ml.Ma poate ajuta cineva sa imi spuna daca este ok ,ca mie mi separe ca e cam mare fata de valorile normale,si la control trebuie sa merg abia in 19 august la ecografia de 12 sapt.Va multumesc [continuare]

Tgp / tgo sub limite normale

Categoria: Comunitate

Ce afectiuni ar putea insemna TGP / TGO sub limite normale. In urma analizelor de sange mi-au rezultat urmatoarele valori: TGP - 6 u/l; TGO - 10 u/l iar GamaGT 7 u/l. Va multumesc! [continuare]

Valori hemograma

Categoria: Comunitate

Buna seara, am facut analizele de rutina si la hemograma au iesit urmatoarele valori cu valori sub sau peste cele normale.Ma puteti ajuta cu o parere? multumesc frumos. NE% 42,0 MO% 13,2 EO% 8,2 BA% 1,5 MO# 1,0 EO# 0,6% MCV 97,1 MCH 31,8 [continuare]

Care sunt valorile predispuse la boala?

Categoria: Comunitate

Buna ziua.Am 27 de ani si sunt casatorita,si am hotarat sa facem un copil.Am fost si mi-am facut niste analize printre care tgp si tgo.Rezultatele sunt urmatoarele :TGP-9 iar TGO-17.Vreau sa stiu daca valorile sunt normale si daca poate afecta in vreun fel sarcina.Multumesc. [continuare]

Analiza tsh

Categoria: Comunitate

Din cauza problemelor de tensiune arteriala si mari dureri de cap,am facut un set de analize;toate au iesit bune ,mai putin trigliceridele, valoarea 207.Am facut la prescriptia medicului si analiza TSH si mi-a iesit valoarea 2.58. Va rog sa-mi spune-ti daca am probleme cu tiroida. Va multumesc mult. [continuare]

Valori scazute pct, mpw, pdw

Categoria: Comunitate

Am 20 de ani si la buletinul de analize aceste valori mi-au iesit mici. E posibil sa am o problema ?? Va multumesc . Volumul trombocitar mediu (MPV) 4.5 fL Largimea curbei de distributie a trombocitelor (PDW) 21.6H % Plachetocrit (PCT) 0,13 % [continuare]

Care sunt valorile glicemiei?

Categoria: Comunitate

Mi-am luat glicemia din deget si as dori sa stiu ce inseamna. Pe nemancate a fost 104 iar dupa ce am mancat a fost 102. Multumesc [continuare]

Calciu ionic

Categoria: Comunitate

Buna ziua Am 30 de ani, fumator un pic grasutz si am o problema. Oricat calciu as lua la analize imi iese sub limita. De aici toate senzatiile unei spasmofilii, tetanii, atacuri de panica..etc. Am facut toate analizele, repet, toate si singura problema este calciu ionic. Am facut si PTH-ul care este normal. TSh-ul este putin la limita inferioara ( val normale - 0,27 -4,70 ...eu am 0,885) Magneziu este putin peste limita..am luat Ca, Mg si d3 in prostie..si Ca ionic a ramas mic si Mg a crescut. Ce mai pot face, ce analize? Cum ar trebui sa iua Ca sa sa se pastreze in sange..Help me ca nu mai stiu incotro sa ma duc, ce analize sa mai fac. [continuare]

Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici

Categoria: Articole

Generalitati Monitorizarea consumului de carbohidrati este o metoda utila care poate ajuta copilul si anturajul sa alcatuiasca o dieta potrivita, variata si care, in acelasi timp, sa mentina valorile glicemiei in limita normalului la copii suferinzi de diabet zaharat tip 2 (nu necesita insulina). Astfel i se va putea permite copilului sa consume o varietate de alimente, asemenea celorlalti copii, sa capete incredere in ceea ce priveste controlul bolii si sa devina responsabil si direct implicat in acest proces. Prin educarea copiilor suferinzi si a anturajului acestora in ceea ce priveste cantitatea de carbohidrati pe care o contin diferite alimente se va permite acestora sa gandeasca o dieta independent si sa o poata portiona echilibrat, de-a lungul unei zile, acest lucru facand posibila mentinerea glicemie in limite normale. Hipeglicemia (zahar mult in sange) poate provoca bolnavului senzatii de oboseala si sete, iar in timp acest fenomen poate duce la afectarea... [continuare]

Tulburari ale echilibrului electrolitic

Categoria: Articole

Generalitati Dezechilibrul electrolitic se caracterizeaza prin valoarea anormala a sodiului, potasiului si a altor electroliti din fluxul sanguin. Astfel, sarurile din organism pot avea valori mai mici sau mai mari decat constanta normala. Dezechilibrul electolitic este frecvent asociat cu deshidratarea din cauza prezentei varsaturilor repetate si a diarei. O alta cauza ar mai fi supradoza sau efectul advers al unor medicamente. Alte denumiri: - dezechilibrul sanguin chimic - dezechilibrul sanguin electrolitic - afectiuni ale electrolitilor sanguini - dezechilibrul electrolitic Ce sunt electrolitii? In fluxul sanguin exista o serie de substante chimice care regleaza cele mai importante functii ale organismului; aceste substante se numesc electroliti. Cand se dizolva in apa, electrolitii se separa in ioni pozitivi si negativi. Reactiile nervoase ale organismului si functiile musculare sunt dependente de schimbului corespunzator dintre ionii electrolitilor in exteriorul... [continuare]

Hipertensiunea oculara

Categoria: Articole

Generalitati Hipertensiunea oculara presupune valori crescute ale tensiunii oculare, mai ridicate decat in mod normal. Acest simptom este intalnit mai ales in glaucom, afectiune grava care cauzeaza pierderea vederii si afecteaza nervul optic. Totusi, hipertensiunea arteriala in sine, nu deterioreaza vederea. Simptome Nu exista simptome exacte sau manifestari exterioare ale hipertensiunii arteriale, cum ar fi durerea de ochi sau roseata. Afectiunea poate fi depistata doar in urma unui examen oftalmologic complet in care medicul va masura nivelul tensiunii intraoculare si il va compara cu valorile normale. Tensiunea oculara de peste 21 mmHg sau mai mare, semnifica, in general, hipertensiune oculara. Cand tensiunea este prea mare sau este in crestere, in interiorul ochiului se va exercita o forta care poate deteriora nervul optic, cauzand glaucomul. Cauze Oricine poate dezvolta hipertensiune oculara. Aceasta este insa, cel mai des intalnita la afro-americanii... [continuare]

Importanta sodiului in dieta

Categoria: Articole

Generalitati Sodiul este un mineral esential, avand rol important in mentinerea functionalitatii corespunzatoare a organismului. El intervine, alaturi de potasiu, in reglarea echilibrului hidrosalin, influentand astfel direct valorile tensiunii arteriale si volemia, si participand in mod activ la mentinerea homeostaziei mediului intern. De asemenea, sodiul are rol in mentinerea la parametrii normali a activitatii musculare si nervoase. Aproximativ 30% din sodiul prezent in corp este depozitat in oase, restul fiind distribuit in lichidele organismului. Este un constituent de baza al plasmei sangvine, iar 60% din totalul sau se afla in lichidele extracelulare (cele care scalda celulele). Prin prezenta sa in concentratie mare in sistemul circulator, influenteaza tensiunea si are rol anticoagulant. Impreuna cu un alt electrolit important, potasiu, sodiul intervine in mentinerea valorilor normale ale pH-ului sangvin. Printre alte efecte benefice ale sodiului se numara si... [continuare]

Pagina 9 din 34 (1000 rezultate)