Clickmed
programare rapida la medic

retete de ingrasat

Ciresele beneficii si retete delicioase

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Iunie 2013

Generalitati Ciresele se numara printre cele mai sanatoase fructe pentru organism, fiind considerate un aliment-medicament eficient si foarte important pentru bunastarea fizica si mentala. Aproximativ 25 de grame de cirese contin 87 de calorii, 22 de grame de carbohidrati, 1 gram de proteine si 3 grame de fibre. Consumate in stare proaspata, ciresele furnizeaza organismului o serie intreaga de nutrienti esentiali, care contribuie la intarirea sistemului imunitar, prevenirea multor afectiuni si tratarea bolilor diverse. Beneficiile cireselor pentru sanatate Beneficiile cireselor pentru sanatate reies din multitudinea de proprietati curative ale acestor fructe: - Imbunatatirea calitatii somnului. Ciresele sunt o sursa naturala de melatonina, hormonul care scade temperatura corporala si induce starea de somnolenta propice odihnei de calitate. Un studiu la care au participat numerosi voluntari a descoperit ca persoanele care au baut zilnic 30 ml de suc natural concentrat de... [continuare]

Humus - beneficii si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Iunie 2013

Generalitati Popularul preparat humus este un fel de mancare traditional din Orientul Mijlociu, constand intr-o pasta moale preparata din naut si sos tahini, consumata cu lipie sau alte tipuri de paine coapta in forme plate, in special la micul dejun. Humusul are textura si consistenta similare cu cele ale untului de arahide, fiind consumat cu precadere in tari precum Siria, Israel, Turcia, Grecia, Cipru si Lebanon. Popularitatea humusului nu deriva doar din gustul sau delicios, ci si din proprietatile sale nutritionale exceptionale. Beneficiile humusului pentru sanatate Ingredientele folosite la prepararea humusului sunt cele care dau acestui preparat numeroase beneficii importante pentru sanatate. Principalele alimente folosite in procesul de gatire a humusului sunt nautul (leguma foarte bogata in proteine si cultivata in Orientul Mijlociu de mii de ani), sosul tahini (o pasta moale de susan, cu o aroma foarte intensa), zeama de lamaie, usturoi proaspat, ardei iute si ulei de... [continuare]

Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iulie 2013

Generalitati Alimentatia corecta influenteaza radical starea de sanatate a organismului si forma in care se afla acesta din punct de vedere estetic, motiv pentru care oamenii de stiinta si-au dedicat studiile de specialitate efectelor pe care alimentele le au asupra functionalitatii corpului. Multe dintre rezultate au inclinat balanta catre anumite categorii de alimente care, odata introduse in retete sanatoase, contribuie major la detoxifierea organismului, mentinerea siluetei si prevenirea potentialelor boli. Retetele sanatoase de mai jos sunt recomandate de specialisti reputati, pentru eliminarea kilogramelor in plus, eliminarea toxinelor din organism si protectia sanatatii pe termen lung. Retetele de detoxifiere ale lui Joe Cross Realizatorul de documentare si consilierul in nutritie Joe Cross si-a recapatat forma fizica perfecta si starea de sanatate, cu ajutorul unor retete de detoxifiere pe baza de sucuri proaspete din fructe si legume, baute timp de 60 de... [continuare]

3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Octombrie 2013

Generalitati Medicii nutritionisti recomanda consumul de peste in mod regulat, datorita continutului sau bogat de proteine si acizi grasi esentiali omega-3, cu beneficii multiple pentru sanatate. Publicatia de specialitate Cronicile Bolilor Reumatice prezinta un studiu care asociaza proprietatile nutritive unice ale pestelui gras cu un risc semnificativ redus de dezvoltare a bolilor reumatice. Prepararea de retete sanatoase cu peste, de cel putin doua ori pe saptamana, poate insemna o sanatate articulara deplina. Consumul de peste si artrita reumatoida Revista stiintifica Cronicile bolilor reumatice a publicat recent un studiu care arata ca un consum de 4 portii de peste saptamanal reduce cu 50% riscul instalarii artritei reumatoide, o afectiune care cauzeaza inflamatii deseori debilitante ale articulatiilor, dureri cronice si oboseala accentuata. Cercetatorii suedezi au descoperit ca o dieta bogata in peste poate preveni instalarea boilor reumatismale. Grasimile... [continuare]

Vinetele, beneficii si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2013

Generalitati Vinetele se remarca prin numeroasele beneficii pe care le aduc sanatatii, nu doar din prisma vitaminelor si mineralelor pe care le furnizeaza, ci si datorita antioxidantilor pe care ii contin, cu efecte benefice in reducerea nivelului de colesterol si prevenirea cancerului. Vinetele pot fi incluse in numeroase retete sanatoase, mai ales in timpul sezonului lor de recoltare, intre lunile august si octombrie. Valorile nutritionale ale vinetelor Beneficiile pe care vinetele le aduc sanatatii organismului deriva din nutrientii acestor legume populare si apreciate pentru gustul lor specific. Astfel, circa 82 de grame de vinete contin - Calorii 19 kcal; - Fibre 11% din doza zilnica recomandata; - Mangan 10% din doza zilnica recomandata; - Molibden 5,4% din doza zilnica recomandata; - Potasiu 5,3% din doza zilnica recomandata; - Acid Folic 4,5% din doza zilnica recomandata; - Vitamina K 3,5% din doza zilnica recomandata; - Cupru 3,5% din doza zilnica recomandata; -... [continuare]

5 retete rapide si sanatoase pentru sarbatori

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Decembrie 2013

Generalitati Aproape fiecare familie organizeaza cel putin o petrecere de sarbatori, ceea ce inseamna ca un meniu simplu de realizat cu aceasta ocazie poate fi mereu de ajutor in preajma Craciunului si a Revelionului. Daca salata boeuf, ouale umplute si fripturile grele de porc nu mai suna la fel de tentant ca odinioara, exista alternative in afara sferei traditionalului, usor de preparat si apreciate de toate gusturile. Cateva retete rapide si sanatoase pentru o petrecere reusita de sarbatori pot salva o buna parte din rezervele de timp si energie deja limitate in aceasta perioada a anului. Branza Brie coapta Strata Timp de preparare 25 min Timp de gatire 30 min Timp de racire 10 min Timp total 55 min Ingrediente 2 ardei iuti taiati transversal in felii subtiri; spray pentru gatit; 200 grame de paine cu coaja tare, taiata cubulete; 50 grame de branza Brie taiata cuburi; 250 grame de rosii cherry taiate in jumatate; 4 oua batute mediu; 1 pahar lapte degresat; 50... [continuare]

Alimente si bauturi care va pot ingrasa pe timp de vara

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Iunie 2014

Generalitati Pe timp de vara, stilul de viata al fiecarei familii se schimba, datorita vacantelor lungi, petrecerilor mai dese si ispitelor specifice sezonului. Din acest motiv, este posibil sa consumati mai des alimente si bauturi hipercalorice, care va satisfac papilele gustative, insa va afecteaza considerabil forma fizica. Treceti pe lista capcanele alimentare pe care este bine sa le evitati pe perioada verii si amintiti-va de ele de fiecare data cand participati la un gratar la iarba verde sau va bucurati de o zi de weekend la piscina. Surse de calorii in dieta de vara Chiar daca nivelul de activitate fizica tinde sa creasca in sezonul cald, miscarea suplimentara pe care o faceti poate sa nu aiba niciun efect, daca nu va tineti departe de principalele surse de calorii care va ispitesc in lunile calduroase de vara. 1. Crenvurstii si carnatii Comercializati intens vara, sub forma de hod-dog si alte preparate servite la tarabele din parcuri, pe litoral sau la... [continuare]

6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Iulie 2014

Generalitati Sanatatea oaselor se mentine printr-un stil de viata echilibrat, in care alimentatia ocupa un loc fruntas. Hrana bogata in calciu, vitamina D si alti nutrienti importanti pentru sistemul osos trebuie sa se regaseasca in regimul alimentar zilnic, fara exceptie. Copiii au nevoie de retete sanatoase bogate in acesti nutrienti pentru a se dezvolta armonios, iar adultii pentru a-si reduce la minimum sansele de a suferi de osteoporoza odata cu inaintarea in varsta. Retete pentru prevenirea bolilor sistemului osos In timp ce lactatele sunt surse pretioase de calciu si vitamina D, multe alte alegeri alimentare, de la somon si pana la legumele cu frunze verzi, contribuie la prevenirea bolilor sistemului osos. Studii recente arata ca pana si uleiul de masline, boabele de soia, afinele si alimentele bogate in acizi grasi omega-3 (semintele de in, uleiul de peste etc.), aduc beneficii directe densitatii si rezistentei osoase. Introduceti urmatoarele retete sanatoase in... [continuare]

Corcodusele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 12 August 2014

Generalitati Corcodusele, fructe extrem de accesibile in regiunile rurale din tara noastra, detin numeroase proprietati nutritive cu beneficii importante asupra starii de sanatate. Compozitia chimica a corcoduselor abunda in vitamine, minerale, proteine, acizi, zaharuri si pectine. Corcodusele sunt benefice in tratarea anemiilor si a oboselii cronice, fiind si ingredientele unor retete sanatoase si gustoase. Informatii nutritionale Corcodusele contin apa in proportie de 90%, insa acest lucru nu inseamna ca nu sunt dense in nutrienti. Continutul bogat de vitamina C, vitaminele din complexul B, acizii organici liberi, pectinele, fierul, calciul, fosforul si magneziul completeaza aportul bogat de substante nutritive al acestor fructe care apartin genului Prunus. Valorile nutritionale pentru 100 de grame de corcoduse proaspete sunt urmatoarele: Calorii: 63 kcal Acid folic: 5 mcg Acid pantotenic: 0,15 mg Piridoxina: 0,3 mg Riboflavina: 0,2 mg Tiamina:0,3 mg Vitamina A: 345... [continuare]

5 retete de deserturi congelate si sarace in calorii

Din Articole
Actualizat la data de: 28 August 2014

Generalitati Deserturile congelate sunt apreciate in special in timpul verii, datorita efectului racoritor intens si al gustului special. Fructele sunt ingredientele ideale pentru astfel de preparate dulci, fie ca este vorba despre pepenele verde si galben sau fructele de padure atat de bogate in antioxidanti. Deserturile congelate pot fi totodata si sarace in calorii, daca sunt pregatite corespunzator. Medicii nutritionisti le recomanda in sezonul estival intregii familii, inclusiv in locul altor gustari hipercalorice. Retete de deserturi de vara sanatoase 1. Cocktail racoritor cu pepene galben si lamaie verde Pepenele galben este una dintre cele mai importante surse de vitamina A sub forma beta-carotenului, antioxidantul care confera fructului nuanta de galben-portocaliu. Alti nutrienti pretiosi din pepenele galben sunt vitamina C, vitamina B6, acidul folic, vitamina K si fibrele alimentare. Ingrediente: 1 pepene galben mediu taiat cubulete 2 lingurite coaja de lamaie... [continuare]

Coacazele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 20 August 2014

Generalitati Coacazele sunt bogate in fitonutrienti si antioxidanti care ofera multiple beneficii pentru sanatate. Aceste fructe de padure mici, rotunde, dispuse in ciorchine, sunt surse excelente de vitamine esentiale si minerale. Sarace in grasimi si calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Continutul important de fibre regleaza digestia si trateaza constipatia sau alte probleme digestive. Rosii sau negre, coacazele ar trebui sa se regaseasca frecvent intr-o dieta echilibrata. Informatii nutritionale O cantitate de aproximativ 100 de grame de coacaze prezinta urmatoarele informatii nutritionale: Calorii: 63 kcal; Carbohidrati: 15 g; Proteine: 1,5 g; Grasimi: 0,5 g; Fibre: 4,5 g; Acid Folic: 8 mcg; Niacina: 0,3 mg; Acid pantotenic: 0,4 g; Piridoxina: 0,6 g; Riboflavina: 0,5 mg; Tiamina: 0,5 mg; Vitamina A: 230 UI; Vitamina C: 180 mg; Sodiu: 2 mg; Potasiu: 0,1 mg; Calciu: 55 mg; Cupru: 0,5 mg Fier: 1,5 mg; Magneziu: 24 mg; Mangan: 0,25... [continuare]

3 moduri originale de a folosi ouale in retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 27 August 2014

Generalitati Exista numeroase moduri originale de a prepara ouale, alimente bogate in nutrienti pretiosi, pe care specialistii in alimentatie le recomanda in cadrul unei diete echilibrate. Un ou contine doar 70 kcal si 6 grame de proteine, contribuind la energizarea organismului, controlul apetitului alimentar si mentinerea tonusului muscular. In afara de banala omleta, aveti la dispozitie numeroase retete apetisante in care ingredientul principal sunt ouale. Beneficiile oualor pentru sanatate In urma cu cativa ani, consumul oualor era considerat un factor de risc pentru instalarea bolilor cardiovasculare. Continutul de colesterol dintr-un ou este de aproximativ 0,2 grame, insa numeroase studii de specialitate recente au descoperit ca grasimile din galbenusul de ou nu cresc semnificativ riscul de afectiuni cardiace sau accident vascular cerebral, influentand intr-o proportie neglijabila colesterolul total din organism. Asociatia Americana a Sanatatii Cardiace recomanda... [continuare]

Strugurii beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Septembrie 2014

Generalitati Strugurii se numara printre fructele cu cele mai importante beneficii pentru organism, tratand constipatia, indigestia, oboseala cronica, afectiunile renale sau degenerarea maculara si prevenind cataracta. Strugurii contin si antioxidanti puternici, care amana imbatranirea celulelor si protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer. Numeroase retete sanatoase contin struguri, datorita aromei lor speciale. Informatii nutritionale Aceste fructe asociate cu sosirea toamnei sunt surse foarte bune de vitaminele A, C, B6 si acid folic, alaturi de minerale esentiale precum calciul, potasiul, fierul, magneziul, fosforul si seleniul. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de struguri sunt urmatoarele Calorii 69 kcal; Carbohidrati 18 g; Proteine 0,7 g; Grasimi totale 0,2 g; Fibre alimentare 1 g; Acid folic 2 mcg; Niacina 0,2 mg; Acid Pantotenic 0,05 mg; Piridoxina 0,1 mg; Riboflavina 0,1 mg; Tiamina 0,1 mg; Vitamina A 66 UI; Vitamina C 11 mg; Vitamina... [continuare]

Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014

Generalitati Castanele ofera numeroase beneficii sanatatii atunci cand sunt folosite in scop culinar. Informatiile lor nutritionale releva un continut important de acid folic si vitamina C, pe langa alti nutrienti esentiali care ar trebui sa se regaseasca in orice dieta echilibrata. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase, castanele au un continut redus de grasimi si furnizeaza cantitati importante de amidon. Pulpa lor, preparata termic, are o textura moale si o aroma dulce. Castanele sunt consumate in general fierte sau coapte, fiind adaugate in umpluturi si supe sau servite ca garnitura. Fructele castanului pot fi macinate si transformate in faina. Informatii nutritionale Castanele au o compozitie similara cu cea a graului, fiind surse excelente de carbohidrati, fosfor, lecitina si vitamina C. Contin si protide (proteine), acizi grasi esentiali, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de castane sunt... [continuare]

3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Decembrie 2014

Generalitati Cerealele integrale ocupa un loc important la baza piramidei nutritionale, fiind surse de nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii. In timp ce orezul brun sau quinoa se bucura de o popularitate crescuta, alte cereale mai putin cunoscute merita sa se regaseasca mai des in meniul zilnic. Alacul, amarantul si meiul sunt cereale cu proprietati alimentare unice, fiind totodata si ingrediente excelente pentru retete sanatoase si usor de preparat. Meiul beneficii si idee de reteta Meiul este o cereala care se prepara rapida, nu contine gluten (poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca) si furnizeaza cantitati importante de aminoacizi. Aroma sa este asemanatoare cu cea a alunelor. Meiul se remarca prin faptul ca este singura cereala integrala cu efect de alcalinizare a sangelui, astfel explicandu-se si usurinta cu care este digerata. Totodata, furnizeaza cel mai mare aport de fier dintre toate cerealele si imbunatateste... [continuare]

Obiceiuri care ingrasa

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2015

Fiecare persoana are propriile obiceiuri alimentare, unele dintre ele nu sunt tocmai potrivite. La un moment dat se poate sa incepeti sa luati in greutate. Putin cate putin, kilogramele se instaleaza. A scapa de grasimea acumulata, care nu este considerata deloc estetica, nu este un lucru usor. Unele persoane se intreaba de ce, in ciuda tuturor eforturilor (consuma alimente in mod corect, nu fac excese), nu ajung niciodata sa slabeasca. Acest lucru se intampla pentru ca respectivele persoane nu renunta la cateva obiceiuri care dauneaza. Cateva dintre ele sunt: Sunteti stresati constant – stresul afecteaza metabolismul. In unele cazuri, persoanele stresate simt sa se refugieze in mancare. Din pacate, in aceasta situatie, alimentele nu sunt neaparat benefice pentru sanatate. Alimentatia nu este solutia pentru a rezolva problemele. Indreptati-va asupra unei alte activitati pentru a va calma, asa cum sunt sportul si meditatia. Sariti peste micul-dejun – corpul dumneavoastra... [continuare]

7 reguli de aur ca sa nu te ingrasi dupa dieta

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Ianuarie 2016

Numai cine nu a tinut vreodata o dieta nu stie cat de greu iti poate fi uneori, deoarece trebuie sa tii piept poftelor alimentare si sa calculezi toate caloriile. In momentul in care ajungi la kilogramele dorite, bucuria este nepretuita, dar poate sa fie umbrita cand vezi ca incepi sa depui la loc kilogramele de care ai scapat in timpul dietei. Ca sa nu ti se intampla asta, exista cateva reguli de aur pe care trebuie sa le urmezi cu strictete. Iata despre ce este vorba: Hidratarea este esentiala Dupa ce ai tinut dieta este important sa duci un stil de viata sanatos, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai grija sa te hidratezi corespunzator. Nu uita de cei doi litri de apa pe care trebuie sa ii consumi zilnic. Apa te ajuta sa nu te deshidratezi, dar este de ajutor si in procesul de eliminare a toxinelor din corp. Poti sa bei si ceai verde, despre care se stie ca ajuta la topirea grasimilor din organism. Fara dulciuri Un alt lucru de care trebuie sa tii cont in timpul dietei... [continuare]

5 boli surprinzatoare despre care nu stiai ca te ingrasa

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Mai 2016

In momentul in care incep sa se ingrase, cei mai multi oameni stiu de ce. Fie ca au inceput sa manance prea mult, au facut mai putin sport sau s-au bucurat de un concediu mai lung in care nu au mai tinut cont de dieta, insa exista si situatii in care castigul in greutate nu are un motiv aparent. De vina ar putea fi anumite probleme de sanatate. 1. Tulburarile de somn Ai insomnie? Suferi de apnee de somn ori de sindromul picioarelor nelinistite? Privarea de somn din orice cauza poate contribui la cresterea in greutate, spun medicii. Acest lucru se intampla deoarece lipsa de somn interfereaza cu hormoni care semnaleaza foamea, astfel incat oamenii care nu dorm suficient sunt mai predispusi sa manance mai mult, spre deosebire de cei care nu au tulburari de somn. In plus, un studiu recent a constatat ca persoanele care dorm putin gasesc mancarea mai placuta, ceea ce inseamna ca sunt mai putin rezistente in fata tentatiilor culinare. De aemenea, si nivelul de activitate fiz [continuare]

Metoda de ingrasare

Din Comunitate

Buna, Tind sa cred ca voi ramane asa toata viata si ideea aceasta deja ma afecteaza psihic.Nu doar pentru ca mi se aminteste zilnic faptul ca sunt prea slaba si urata, dar nu am deloc energie,ma trezesc exagerat de greu dimineata, iar atunci cand depun efort fizic simt nevoia imediat sa ma odihnesc Am 22 de ani, 1.75 m inaltime si de obicei 45-46 kg. Sunt casatorita,sunt studenta la Farmacie si mai toata ziua o petrec la birou, intr-o pozitie incorecta, studiind... Suplimente alimentare,vitamine,calciu ,etc, mi s-au administrat oarecum obligat inc a din copilarie,dar fara rezultate prea bune. Pofta de mancare de obicei exista,as putea sa mananc un meniu normal odata la 3 ore. Recunosc, problema principala este stresul... Dar totusi, nu exista o posibilitate de a pune niste kilograme in plus? [continuare]

Ce sa fac sa ma ingras

Din Comunitate

buna am 23 de ani si am 1.70 si 55 de kg va rog ajutati ma sa iau si eu in greutate sunt foarte slaba multumesc [continuare]

Ce sa fac sa ma ingras?

Din Comunitate

Buna ziua, am 17 ani, 1.70 cm si 50 kg. Imi doresc mult sa mai castig cateva kg. Am luat suplimente alimentare, am crescut nivelul de consum al alimentelor insa nu au avut efect. Ce medicamente sa iau sau ce sa fac sa pot dobandi o greutate normala? [continuare]

Ce ar trebui sa fac ca sa mă pot ingrasa?

Din Comunitate

Ola. Am 1,62 și în jur de 45-50 de kģ la vârsta de 15 ani.. nu știu ce as putea face sa mă îngraș.. de obicei nu prea am pofta de mâncare și mănânc când apuc.. Am înțeles că pot slabi și din cauza stresului ,însă nu știu dacă acesta este motivul principal . Știți cumva ce dieta as putea urma ca sa pot ajunge măcar la 60 de kg?.. Am ajuns într un timp sa am 56 de kg.. dar în 2 săptămâni am ajuns la 48.. și nu mi se pare ceva normal.. [continuare]

Cum sa ma ingras ?

Din Comunitate

BUNA! Am 21 si nu pot spune ca am fost vro data grasă dar parca nici o data ca acum am 1.57 si in jur de 40 de kg am nascut acum 9 luni in timpul sarcini am luat in jur de 12 kg copilul avad la nastere 3.160 la in mai putin de o luna am dat jos aproape tot surplusul iar incet in incet slabesc din ce in ce mai mult am ajuns osul si pielea Nu mai adaptez de la 3 luni am un bebelusi care a dormit mereu noaptea deci pot sa spun ca ma odihnesc noapte doar ca nu am pofta de mancare si din cateva guri ma satur Am vb cu un doctor si a zis sa imi iau perfuzi cu ringer cred si cu vitamina c si o sa mananc si pietre [continuare]

Cum asi putea sa ma ingras ce imi recomandati ?

Din Comunitate

am 19 ani si am 44 de kg am luat vitamine supradyn , vitamax, si centrum de o luna 2 chiar si iau incontinuare si nu am avut niciun rezultat ( si fumez ) imi puteti da un sfat va rog .?. [continuare]

Ingrasare?

Din Comunitate

Bună seara mă confrunt cu o problema de câteva luni mănânc orice și nu mă pot îngrașă sub nici o formă am nevoie de un sfat urgent ce pot face in privința asta am vârsta de 30 și sunt foarte slabă la vârsta asta [continuare]

6 produse dietetice care ingrasa

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Martie 2012

Generalitati Morcovul este una dintre legumele cu multe calitati si beneficii pentru sanatate, insa un aport prea mare de morcovi, desi duce cu gandul la o gustoare sanatoasa, poate fi inadecvat. In plus, pe langa morcovi, o persoana mananca pe parcursul unei zile si alte alimente care contin sare, grasimi si calorii. Specialistii au constatat ca atunci cand o persoana vede, miroase sau se gandeste ca un aliment este foarte gustos, creierul elibereaza dopamina, o substanta care este emisa atunci cand se declanseaza starea de placere. Ca atare, productia de dopamina poate fi responsabila pentru dorinta de a consuma o gogoasa cu gem, intrucat savurarea acesteia determina o stare placuta. Combinarea legumelor cu grasimile Desi este chiar indicat sa se consume cruditati sau alte alimente sanatoase in timpul gustarilor sau la micul dejun, combinarea acestora cu unt de arahide ar putea reprezenta o problema. Untul de arahide are in compozitie grasimi si proteine... [continuare]

Reteta monica tatoiu

Din Diverse

Ingrediente: - Laptisor de matca 4g; - Miere de salcam 1,5kg; - Polen macinat (manual) 300g; - Ser fiziologic 200ml; - Tinctura de propolis 150g. [continuare]

Pagina 6 din 34 (1000 rezultate)