Clickmed
programare rapida la medic

proprietati masline

Alimente si diete recomandate care te ajuta sa previi afectiunile de prostata

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Iulie 2022
Consultant medical:

Dr. Craciun Marius
medic specialist Urolog

Clinica: Reteaua de Sanatate Regina Maria

Ce este prostata Prostata este un organ expus unei serii generoase de afectiuni si probleme de sanatate daca nu este protejat printr-o alimentatie adecvata si printr-un stil de viata sanatos, activ. Barbatii care se confrunta cu astfel de situatii neplacute sunt, de cele mai multe ori, sedentari si nu au un stil alimentar bine definit, care sa le asigure in fiecare zi aportul de proprietati nutritive si de vitamine sau minerale. Daca si tu te numeri printre persoanele care isi doresc sa-si imbunatateasca stilul de viata printr-o alimentatie corespunzatoare, nu mai sta pe ganduri si adreseaza-te cat mai curand unui nutritionist profesionist. Exista o multime de modificari pe care le poti face in dieta si care sa aiba un impact pozitiv asupra sanatatii generale corporale. Multe studii si cercetari atesta faptul ca o alimentatie bogata in legume puternic colorale si saraca in zahar sau in preparate procesate reuseste sa aduca imbunatatiri sesizabile. 5 alimente pe care sa le iei... [continuare]

Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Mai 2023
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati Colesterolul face parte dintr-o anumita categorie de lipide insolubile in apa, necesar functionarii optime a organismului. Datorita caracterului insolubil, acesta nu se dizolva si are nevoie de proteine transportoare catre celulele organismului. In functie de densitatea proteinelor transportoare, colesterolul prezinta doua fractiuni, LDL-colesterol si HDL- colesterol. HDL- HDL HDL-colesterol( colesterolul bun) are proprietatea de a impiedica ateromatoza( depunerea lipidelor la nivelul vaselor si formarea placii de aterom), iar o valoare scazuta se asociaza cu un risc cardiovascular crescut de boala cardiovasculara. LDL-colesterol (colesterolul rau) favorizeaza procesul de ateromatoza si nivele crescute se asociaza cu un risc mare de boala cardiovasculara. Intr-un studiu finlandez realizat pe 1551 subiecti de sex masculin si de varsta medie, au fost evaluate efectele unei diete bogate in grasimi "bune"- acizi grasi omega-3 (acidul linoleic de exemplu) si acizi... [continuare]

De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Octombrie 2013

Generalitati Acizii grasi omega-3 sunt nutrienti importanti pentru organism, in special pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Recomandate deseori pentru proprietatile lor antiinflamatorii si anticoagulante, grasimile sanatoase omega-3 reduc in mod considerabil riscul de debut al bolilor cardiace sau al declansarii atacului de cord. Majoritatea oamenilor asociaza beneficiile acizilor grasi omega-3 cu un aparat cardiac sanatos, insa ei au mai multe roluri-cheie in organism sunt importanti pentru functionarea creierului, imbunatatirea starii de spirit, a memoriei, mobilitatii articulatiilor, reducerea inflamatiilor provocate de artrita, protectia sanatatii vederii, intarirea sistemului imunitar si mentinerea parului, pielii si a unghiilor in forma optima. Ce sunt acizii grasi omega-3 Acizii grasi omega-3 au devenit subiectul multor cercetari stiintifice in ultimii ani, in cadrul carora s-a demonstrat ca ajuta la prevenirea unui spectru larg de conditii medicale,... [continuare]

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Mai 2014

Generalitati Multe condimente si ierburi aromatice mai putin familiare celor care respecta retetele traditionale romanesti merita sa fie incercate, atat pentru aroma lor speciala, cat si pentru proprietatile benefice pentru organism pe care le detin. Acestea permit, totodata, inlocuirea cantitatilor mari de sare sau zahar din preparate, oferind un plus de gust, fara sa puna sanatatea in pericol. Gatiti cu condimente si ierburi aromatice noi, pentru o experienta noua in bucatarie si mai putine calorii in fiecare farfurie! Ierburi aromatice si condimente sanatoase Mancarea poate fi gustoasa si fara sare, ulei si zahar utilizate in cantitati generoase. Secretul sta in gustul special oferit de numeroase ierburi aromatice si condimente folosite de alte popoare in bucataria lor traditionala. Rozmarinul Rozmarinul este o iarba aromatica cu aroma proaspata, asemanatoare pinului, care condimenteaza excelent carnea de pui, miel, porc sau somon. Versatilitatea rozmarinului este... [continuare]

10 alimente care contin grasimi sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Mai 2014

Generalitati O dieta zilnica bogata in grasimi sanatoase sau "grasimi bune" inseamna un sistem cardiovascular ferit de boli si un sistem nervos echilibrat. In ultimii ani, medicii nutritionisti au pus accentul pe diferentierea grasimilor din alimente si intelegerea modului in care tipurile lor diverse, influenteaza longevitatea. In timp ce este important sa limitati aportul de grasimi saturate si grasimi trans (din lactate, carne, unt, carnati si deserturi), asigurati-va ca meniul zilnic contine si grasimi mononesaturate si polinesaturate, precum acizii grasi omega-3, care au reale proprietati benefice pentru sanatate. Diferenta dintre grasimile sanatoase si grasimile rele Grasimile au fost blamate ani la randul de catre specialisti pentru pericolele pe care le ridica sanatatii, de la cresterea nivelului de colesterol, pana la ingrasare si imbolnavire cardiaca. Insa nu toate grasimile au fost create in mod egal. Exista patru tipuri principale de grasimi: - grasimile... [continuare]

15 alimente bogate in probiotice

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Mai 2014

Generalitati Alimentele bogate in probiotice, bacteriile bune asociate cu numeroase beneficii pentru sanatate, au castigat o popularitate marcanta in ultimii ani. Microorganismele vii regasite si in flora intestinala s-au dovedit a fi capabile sa imbunatateasca sanatatea digestiva, sa intareasca sistemul imunitar si sa reduca riscul de instalare a cancerului. Numeroase tipuri de alimente fermentate furnizeaza probiotice, insa nu toate contin culturi active. Invatati sa alegeti cele mai bune surse de bacterii sanatoase in dieta zilnica si bucurati-va de proprietatile lor benefice pe termen lung! Surse alimentare de probiotice 1. Ceaiul Kombucha Kombucha este un tip de ceai fermentat, faimos pentru continutul sau foarte generos de bacterii benefice. Bautura este folosita de secole intregi pentru cresterea nivelului de energie, imbunatatirea starii de spirit si pierderea kilogramelor in plus. Intrucat furnizeaza o concentratie mare de probiotice, nu este recomandat... [continuare]

Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale

Din Articole
Actualizat la data de: 28 August 2014

Generalitati O alternativa excelenta la cremele de ingrijire scumpe sunt mastile de fata cu ingrediente naturale, a caror eficacitate consta in proprietatile lor benefice asupra sanatatii pielii. De-a lungul timpului, au fost descoperite nenumarate combinatii ingenioase de uleiuri, fructe, legume sau cereale, menite sa ofere tenului cele trei actiuni esentiale pentru a se mentine in forma curatarea in profunzime, exfolierea si hidratarea. Urmatoarele retete de mai jos va ajuta sa improvizati mai multe formule de masti de fata pe care puteti sa le preparati in confortul propriului camin. Retete de masti de fata naturale Mastile de fata naturale sunt usor de obtinut din ingrediente accesibile si foarte simplu de aplicat. Nu trebuie decat sa le intindeti bine pe ten, sa le lasati sa actioneze aproximativ 15 minute si sa le indepartati cu apa calduta. Pentru a le spori eficacitatea, inmuiati un prosop curat in apa calda, eliminati excesul de apa si asezati-l pe chip.... [continuare]

7 combinatii alimentare care va pot afecta digestia si sanatatea

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Iulie 2014

Generalitati Problemele digestive pot fi cauzate de anumite alimente pe care nu le combinati tinand cont de proprietatile lor particulare. Medicina ayurvedica, traditional indiana, sugereaza o serie de principii alimentare privind combinatiile mai multor tipuri de hrana, in raport cu consecintele lor asupra starii de sanatate. Efectele nedorite si imediate ale asocierilor gresite de alimente sunt balonarea, crampele stomacale, starile de greata, oboseala, diareea sau constipatia. Pe termen lung, combinatiile alimentare incorecte pot provoca halena, uscarea pielii, eruptiile cutanate, inflamatiile cronice, tulburarile de somn sau problemele digestive cronice. Combinatii alimentare periculoase Urmatoarele combinatii alimentare pot fi periculoase in anumite cazuri, efectele putand fi diferite de la o persoana la cealalta. Asocierile enumerate mai jos au potentialul de a cauza o serie de probleme digestive, in special din pricina intervalului de timp diferit in care sunt... [continuare]

Beneficiile sucului de struguri pentru piele, par si sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Septembrie 2014

Generalitati Sucul de struguri este mai rar asociat cu posibile beneficii pentru sanatate, desi proprietatile sale unice au efecte surprinzatoare asupra pielii, parului sau a functionarii sistemului cardiac si imunitar. Antioxidantii din sucul de struguri au efect protector asupra vaselor de sange, imbunatatesc circulatia sangelui si previn bolile cardiovasculare. Efectele laxative naturale ale acestei bauturi ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Proprietatile principale ale sucului de struguri Sezonul de coacere a strugurilor este excelent pentru urmarea unei cure cu suc obtinut din aceste fructe benefice pentru sanatatea organismului si frumusetea parului si a pielii. Sucul de struguri ofera aproape aceleasi beneficii precum vinul rosu, ale caror efecte pozitive asupra sanatatii cardiace s-au demonstrat in numeroase studii de specialitate. La fel ca in cazul vinului, sucul obtinut din struguri negri prezinta mai multe proprietati benefice pentru sanatate, decat... [continuare]

Uleiul din arbore de ceai face minuni pentru sanatatea ta

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Martie 2016

Uleiul esential din arbore de ceai este renumit pentru proprietatile sale terapeutice in Australia, tara sa de origine. Si nu degeaba il considera australienii un ingredient minune, pentru ca acesta are capacitatea de a ajuta la vindecarea a zeci de afectiuni. Iata ce beneficii are uleiul din arbore de ceai, pe care il poti gasi la magazinele cu produse naturale: Lupta cu acneea Produsele pentru ten concepute pentru persoanele care sufera de acnee contin ulei din arbore de tei, pentru ca acesta are proprietatea de a reduce inflamatiile. De asemenea, acest ingredient are si un rol calmant pentru piele, reducand din neplacerile cauzate de inflamatii. Pune cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai intr-un bol in care ai ras cateva felii de castravete si amesteca bine. Aplica aceasta solutie pe ten si las-o sa ctioneze timp de 10 minute, dupa care te cureti cu apa calduta. Util pentru tratarea gingivitei Uleiul esential de arbore de ceai este un ingredient popular in p [continuare]

Semintele de dovleac, un adevarat elixir pentru sanatate!

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2018

Generalitati Pe langa faptul ca ne ajuta sa preparam cele mai delicioase placinte si prajituri, dovleacul este unul dintre cele mai sanatoase alimente specifice toamnei. Este bogat in betacaroten, are proprietati antioxidante si antiinflamatoare si contine foarte multe vitamine si minerale necesare organismului nostru. Nu trebuie sa ignoram, insa, beneficiile uimitoare ale semintelor de dovleac, care au efecte miraculoase asupra sanatatii noastre. Semintele de dovleac sunt o adevarata sursa de sanatate si putem spune ca au proprietati medicinale uimitoare, ajutand la prevenirea si vindecarea numeroaselor afectiuni. Acestea contin magneziu, calciu, potasiu, zinc si acizi grasi, care impreuna contribuie la buna functionare a inimii, a sistemului osos, precum si la intarirea sistemului imunitar. Beneficiile semintelor de dovleac asupra organismului Fortifica sistemul imunitar Semintele de dovleac au un puternic efect antioxidant si sunt bogate in zinc, un mineral care regleaza... [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Iunie 2013

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Septembrie 2013

Generalitati Consumul de broccoli este o cale excelenta de a va ajuta corpul sa fie puternic si sanatos, datorita numeroaselor beneficii pe care aceasta leguma crucifera le aduce organismului. Nutrientii continuti de broccoli au proprietati unice in mentinerea sanatatii, cei mai importanti fiind vitamina C, vitamina A (in special beta caroten), acid folic, calciu si fibre alimentare. Numeroase studii de specialitate au demonstrat efectul benefic al broccoliului in intarirea densitatii osoase, reglarea tensiunii arteriale si chiar in prevenirea cancerului de colon. Beta carotenul si vitamina C sunt antioxidanti importanti, care sunt asociati cu un risc diminuat de dezvoltare a multor afectiuni, printre care se numara cataracta, bolile cardiace si anumite tipuri de cancer. Valorile nutritionale ale broccoliului Precum toate celelalte legume crucifere (varza, conopida, napii etc.), broccoliul are un continut redus de calorii, insa furnizeaza din abundenta fitochimicale - indoli si... [continuare]

14 alimente care ne ajuta sa slabim

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Septembrie 2009

Alimente indicate in dieta Doriti sa scadeti apetitul alimentar si pofta de dulciuri? Atunci treceti pe lista de cumparaturi alimentele recomandate de noi. Ultimele cercetari in domeniu demonstreaza ca mai mult de o duzina de alimente, de la fasole pana la carnea de vita, ajuta la reducerea poftei de mancare si dependentei de dulce, accelereaza procesul de ardere a depozitelor de grasime si va pot ajuta sa obtineti si sa mentineti o silueta de invidiat. 1. Ouale Renuntati la chifle la micul dejun. Ouale, alimente bogate in proteine, va pot oferi energia necesara inceperii unei dimineti active. Un studiu desfasurat pe un numar de 30 de femei supraponderale sau obeze a demonstrat ca femeile care au consumat la micul dejun o omleta din doua oua (cu 2 felii de paine prajita), au avut un apetit redus in urmatoarele 36 de ore fata de cele care au servit la micul dejun un sandwich cu acelasi numar de calorii. Un ou contine 78 de Kilocalorii si peste 6g de proteine; cu exceptia... [continuare]

Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Iulie 2011

Generalitati Unele persoane sunt ingrijorate ca ar putea dezvolta cancer din cauza faptului ca in familia lor au existat rude care au manifestat acasta boala, iar altele doresc pur si simplu sa previna aparitia bolii. Indiferent de tipul motivatiei, alegerile dietetice sunt importante si pot sustine si consolida sistemul imunitar in lupta contra celulelor maligne. Nu toate problemele de sanatate pot fi evitate, dar cu ajutorul unui regim alimentar specific se poate mentine un echilibru al starii de sanatate, o perioada indelungata de timp. Cercetarile au demonstrat deja ca intr-un procent destul de mare, stilul de viata influenteaza declansarea cancerului sau evolutia sa negativa. Astfel, evitarea fumatului, bauturilor alcoolice, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt un start bun pentru un stil de viata anti-cancer. Alaturi de schimbarea obiceiurilor nocive, ar fi indicat ca orice persoana sa cunoasca mai multe detalii legate de alimentele care pot stimula... [continuare]

Sunteti pregatiti pentru sezonul alergiilor?

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Martie 2023

Generalitati Atunci cand simptomele alergiei nazale va deranjeaza primavara, la sfarsitul verii sau toamna, este foarte probabil sa fiti alergici la polen. La declansarea manifestarilor ar putea contribui chiar si zona in care locuiti sau vremea locala. Intrucat polenul este intalnit aproape peste tot pe planeta, cu exceptia calotelor glaciare si a altitudinilor foarte mari, este aproape imposibil sa evitati expunerea la polen. Cauzele alergiilor din timpul primaverii Cel mai important factor declansator al alergiilor din timpul primaverii este polenul - particulele mici eliberate in aer de catre copaci, iarba si plante, in scopul de a fertiliza alte plante. Atunci cand granulele de polen patrund in nasul unei persoane alergice sistemul imunitar intra in alerta. Sistemul imunitar considera gresit polenul ca fiind un invadator strain si elibereaza anticorpi - substante care in mod normal identifica si ataca bacteriile, virusurile si alte organisme cauzatoare de boli. [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
Clinica Alegria
Medicina alternativa, Homeopatie, Acupunctura, Psihoterapie, Psihiatrie 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Homeopatie, Medicina alternativa, , Kinetoterapie 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256,...

Legile alimentatiei pentru mentinerea tineretii

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Iunie 2010

Generalitati Rolul alimentatiei nu se rezuma doar la satisfacerea papilelor gustative - o alimentatie sanatoasa si echilibrata induce o stare de bine, ajutand doamnele sa se simta si sa ramana vesnic sexy. O alimentatie sanatoasa presupune consumarea a diferite alimente: carne, oua, lactate, fructe si legume, cereale, grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un program de slabit adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in dieta o varietate de alimente. In cele ce urmeaza va prezentam cele 5 legi ale alimentatiei, care asigura mentinerea frumusetii si sanatatii corpului decenii intregi! Legea 1 - Culoarea alimentelor Antioxidantii sunt acele substante care dau culoare alimentelor - rosu pentru tomate, verde pentru... [continuare]

Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Ianuarie 2018

Generalitati Alergiile acestui sezon va strica buna dispozitie si va impiedica sa va bucurati de vremea frumoasa? Daca raspunsul este afirmativ, specialistii au o veste buna pentru dumneavoastra: cu o dieta potrivita, chiar si cele mai rebele simptome ale alergiilor pot fi ameliorate, iar starea generala va fi imbunatatita semnificativ. Daca va vine greu sa credeti, va putem da cateva exemple, pe cat de practice si la indemana oricui, pe atat de eficiente: supa poate reduce vascozitatea secretiilor nazale si poate decongestiona nasul, iaurtul imbogatit cu tulpini bacteriene de Lactobacillus acidophilus poate ameliora simptomele alergiilor induse de polen, iar fructele si legumele bogate in vitamina C influenteaza pozitiv intregul tablou simptomatic al alergiilor primaverii. Deoarece uneori toate recomandarile teoretice ale nutritionistilor pot fi dificil de transpus in practica, in continuare sunt prezentate meniuri speciale pentru pacientii care sufera de neplacutele... [continuare]

Uleiul de cocos, o optiune sanatoasa pentru gatit

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Ianuarie 2012

Generalitati Oricum ar fi gatit un produs alimentar, exista riscul aparitiei unor inconveniente ca urmare a efectelor temperaturilor ridicate asupra alimentelor. Una din cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestei probleme este utilizarea uleiului de cocos. Acesta este destul de stabil la temperaturi inalte, ofera beneficiul scaderii in greutate, stimuleaza sanatatea inimii si ajuta la mentinerea nivelurilor normale de colesterol. Dintre multiplele tipuri de ulei, uleiul din nuca de cocos este una din cele mai bune alegeri pentru gatit, deoarece acesta este bogat in grasimi saturate (peste 90%), ceea ce inseamna ca este mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte. Uleiul de masline vs uleiul de cocos Desi mass-media promoveaza uleiul de masline ca fiind cel mai sanatos, acesta isi schimba proprietatile la temperaturi ridicate. Uleiul de masline este, in primul rand compus din grasimi monosaturate. Acest lucru inseamna ca are o... [continuare]

Raspuns la un raspuns

Din Comunitate

Draga Domnule Doctor in medicina Constantin Rusu, ma vad obligat ca si cititor si utilizator al curelor naturiste si naturale, cat si ca utilizator al sistemului medical traditional si ca autodidact si individ deschis la minte,sa imi cer scuze pentru interventia Doamnei Rodica, interventie care v-a ofuscat cum se vede,dumneaei ne mai adaugand si o argumentare la alternativa naturista. Eu va inteleg foarte bine ofuscarea, tinand cont de anii petrecuti in facultatea de medicina pe care nu vreau sa nu vi-i recunosc, si cei de experienta acumulata in practicarea acestei nobile meserii care aduce necontestabile ameliorari ale sanatatii umane si rezolvarea unor cazuri de viata si de moarte. Totusi, postand aici in modul in care ati facut-o, odata dur si a doua oara ironic, ma simt obligat sa va raspund intr-un mod cat se poate de respectuos, ca santeti un om vandut unui singur sistem, fara deschidere de orizonturi catre alte alternative, care sa nu uitam, sant cele care au pus bazele... [continuare]

Pagina 2 din 7 (189 rezultate)